آغاز رزمايش فدائيان حريم ولايت نيروي هوايي

جديدترين اخبار مربوط به هوانوردي نظامي و غيرنظامي را در اين بخش بخوانيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

Commander
Commander
نمایه کاربر
محل اقامت: ارومیه
سپاس‌های ارسالی: 12686 بار
سپاس‌های دریافتی: 11782 بار
تماس:

پست توسط kayvan6079 »

با سلام

MOHAMMAD JAFAR نوشته شده:JSFدیروز عصر گشتم پیدا نکردم اگر شما می خواهید پیدا کنید باید سراغ AN/AP-153 بروید یا AN/AP-159(مدل جدید رادار AP-153 که توانایی کنترل ماوریک به آن اضافه شده و برد آن 20 ناتیکال مایل است.ایران چنین راداری ندارد).

1-دوست عزیز، هر چند در ابتدا جنگنده F-5E به رادار APQ-153 ساخت امرسون الکتریک با برد جستجوی 20 ناتیکال مایل، توان خروجی 60 کیلووات و توانایی خودکار کسب هدف و قفل نمودن بر روی آن مجهز گردید، اما به علت بروز برخی نا رسایی ها این رادار بعدا با نوع APQ-159(V)-1 جایگزین گردید.
رادار APQ-159 در باند X کار کرده و دارای برد جستجوی 20 ناتیکال مایل می باشد که می تواند از مسافت 10 ناتیکال مایلی عمل قفل روی هدف را انجام دهد.

در ضمن موشک ماوریک پس از شلیک نیازی به کنترل ندارد که راداری بخواهد چنین توانایی را داشته باشد، و اصلا ماوریک هیچ ارتباطی به رادار ندارد.

دوست عزیز، اتفاقا رادار تایگرهای ایرانی از نوع AN/APQ-159 می باشد.

2-هر چند بهره گیری از رادار و انجام قفل راداری بر دقت و در نتیجه، کارآیی موشک "سایدوایندر" موثرند، اما الزامی نیست.

حتی با رادار خاموش هم می توان از این موشک کارآمد و مرگبار بهره گرفت.
حقيقت را بدانيد تا رها شويد؛ دانش قدرت است! زيرا به شما اجازه تصميم گيري آگاهانه بر اساس حقايق هستي را مي دهد، نه بر اساس باورهاي گاها اشتباه شما!
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1197 بار
سپاس‌های دریافتی: 2065 بار
تماس:

پست توسط N@VID »

نقل قول:منظور من اينست که نوع جستجوگر راداري باشد يا گرمايي فرقي ندارد هر دو يک کار را انجام مي دهند و آن هم چرخاندن جستجوگر موشک به سمت دشمن پيش از شليک
پس از شليک موشک گرمايي کاملا خودکفاست
---------------------------------------
فکر نميکنم کار IRST تنها گرداندن سر موشک به سوي هدف پيش از شليک باشد. احتمالا اين سيستم موشک را پس از شليک تا يه جايي هدايت ميکنه. البته در اين مورد خيلي مطمئن نيستم از دوستاني که اطلاعات کاملي در اين موضوع دارند خواهش ميکنم به اين شبهه پايان بدهند.
راستي يه ذره هم به رزمايش بپردازيم: امروز تلويزيون قسمت هايي از اين رزمايش رو نشون داد. چيزي که من ديدم اين بود 4 فروند فانتنوم يه اف-5 دو تا سوخو 24 و يه هواپيما هم که شبيه ميگ-29 و تامکت بود منتهي چون زاويه اش خوب نبود نتونستم خوب تشخيص بدم. من صاعقه اي نديدم. البته تو يه قسمت که سخنگوي رزمايش داشت صحبت ميکرد دماغه 3 فروند صاعقه معلوم بود که در کنار فانتوم ها پارک شده بودند. شيوه رزم هم به اين گونه بود: بر روي زمين تعدادي سيبل گزاشته شده بود و خلبانان بمب هاي ازمايشي( بمب ها فاقد سرجنگي بودند) خود را بر روي اين سيبل ها پرتاب ميکردند. بعد هم خلبانان با توپ خود به سيبل ها حمله ور ميشدند و انصافا نشانه گيري شون هم خيلي خوب بود
New Member
سپاس‌های ارسالی: 169 بار

پست توسط babak574 »

navid missle نوشته شده:طبيعتا چون در حال شرکت در رزمايش هستند بايد مسلح باشند. بابک عزيز به بمب مسلح بودند يا موشک؟ ايا امکانش هست عکس بگيريد؟

شرمنده ام که عکسی نتونستم بگیرم.ولی اونجوری که من دیدم فقط به بمب مسلح بودند.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 425 بار
سپاس‌های دریافتی: 706 بار

پست توسط JavadRadical »

سلام :D :razz:
نويد جان خواهش ميكنم اختيار داريد پرسيدن سوال كه عيب نيست

از بابت استتار بايد بگم متاسفانه من مثل شما عزيزان اطلاع كامل ندارم و خودم شخصا هواپيما هارو مشاهده نكردم ولي ظاهرا كه اينچنين بوده .
اسم اون دوست محيط بان اقاي هداوند هست ايشون 12 سال در نيروي هوايي خدمت كردند و بعد از جانبازي بازنشسته شده در ضمن ايشون از محيط بانان داوطلب هستن . من فكر كنم سابقه 12 سال خدمت ايشون براي اطمينان از صحت گفته هاشون كافي باشه . علاوه بر اين ايشون با احتمالا دوربين هواپيما رو با جزئيات بيشتري ديدند براي همين هست كه به قول شما هنوز كر نشدن :D

JSF عزيز من تماما گفته هاي اون دوست محيط بان رو بدون دخل و تصرف و به اين دليل كه شايد چندان با بحث موجود بي مناسبت نباشه به اينجا انتقال دادم . در مورد رنگ هم من همون چيزي رو كه ايشون عرض كردند خدمت دوستان عرض كردم .
من قبلا شخصا شكستن ديوار صوتي رو توسط تامكتها در استان سمنان شاهد بودم گمان نكنم مشكل خاصي داشته باشند چون تكه تكه نشدند :-)
از اينكه چرا تامكتي با 4 موشك فونيكس لود شده و اينكه ايا استفاده شده يا خير اطلاعي ندارم ولي گفته هاي ايشان براي من قابل اطمينان هست .
راستي من سال 86 يك فروند تامكت مسلح به 4 موشك فونيكس رو كه احتمالا براي گشت زني بر خليج فارس ميرفت ديدم در بوشهر ديدم اين رو هم ميگم چون هواپيما واقعا در ارتفاع پايين پرواز ميكرد و موشكها قابل تشخيص بود پس احتمالا هنوز رادار سالمي هست چون بي جهت هواپيما رو سنگين نميكنند و مانور پذيري اون رو پايين نمي اورند .
راستي اگر امكان داره جواب درخواستم رو در پيغام خصوصي بديد :D من واقعا مشتاق زيارت شما از نزديك هستم .

:razz: :razz:
"time" isnt the test. Time is something you spend doing the tests.

Time is not the test , but everything is measured against the time, we even differentiate the things against the time most of the time

تصویر
Commander
Commander
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 16928 بار
سپاس‌های دریافتی: 4259 بار

پست توسط Fariborz »

کليپ کوتاه از رزمايش در تبريز

[flash width=425 height=344][External Link Removed for Guests][/flash] 

لينک دانلود

[External Link Removed for Guests]
آخرین ويرايش توسط 1 on Fariborz, ويرايش شده در 0.
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 600 بار
سپاس‌های دریافتی: 10298 بار

پست توسط abdolmahdi »

البته من در تلويزيون ايران چيزي نديدم ولي ديشب شبكه الجزيره گزارش تصويري جالبي از اين مانور را نشون داد.
اگر ديدار با مرگ حق است ، چه بهتر كه اين ديدار در ميدان جنگ باشد.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط N@VID »

جواد عزيز از اينکه ماجرا رو روشن کرديد ممنون. کسي از برنامه ي امروز مانور خبري نداره؟ گويا ديشب تمرين سوختگيري هوايي بوده است
در ادامه رزمايش فدائيان حريم ولايت صورت گرفت

تمرين جديدترين شيوه‌هاي سوخت‌رساني شبانه به جنگنده‌هاي ارتش

خبرگزاري فارس: جديد‌ترين تغييرات عمليات‌هاي شبانه‌ سوخت‌رساني به جنگنده‌هاي شكاري، در ادامه رزمايش هوايي فدائيان حريم ولايت با موفقيت تمرين شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي نيروي هوايي ارتش، امير خلبان حسين چيت‌ فروش سخنگوي رزمايش فدائيان حريم ولايت با بيان اينكه تمام تاكتيك‌هاي جديد عملياتي اين رزمايش با توجه به تهديدات احتمالي دشمن صورت مي‌پذيرد، گفت: تمام تاكتيك‌هاي جديد جنگنده‌هاي شكاري و بمب‌افكن‌هاي نيروي هوايي ارتش با توجه به تهديدات پيراموني ما تحقيق و تمرين مي‌شوند.
وي افزود:‌ همچنين در اين مرحله، جديد‌ترين تغييرات عمليات‌هاي شبانه‌ سوخت‌رساني به جنگنده‌هاي شكاري توسط هواپيماهاي تانكر 707 و 747 تمرين و اجرا شد.
چيت‌فروش در بخش ديگري از سخنان خود از بررسي و تغيير آيين‌نامه‌هاي عملياتي و تاكتيكي با توجه به دكترين جديد نيروي هوايي ارتش خبر داد و افزود: تمامي دستورالعمل‌هاي عملياتي و آيين نامه‌هاي نظامي و رزمي جديد در اين نيرو با توجه به ساختارهاي جديد تاكتيكي مورد تمرين و آزمايش قرار گرفته است كه اين اقدامات در رزمايش "فدائيان حريم ولايت" توسط خلبانان جوان و با بهره گيري از پيشكسوتان و متخصصان نظامي به مرحله‌ اجرا درآمد.
همچنين امير سيدعبدالرحيم موسوي جانشين فرمانده‌ كل ارتش ضمن بازديد از مراحل و روند رزمايش "فدائيان حريم ولايت" در سخناني گفت: امروز خلبانان غيور نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در اوج آمادگي براي حفظ و حراست از حريم هوايي ايران اسلامي هستند
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 101 بار
سپاس‌های دریافتی: 32 بار

پست توسط saied2020 »

اين هم دو تحليل از شبکه العالم در خصوص رزمايش

+هدف رزمايش هوايي ايران، بالابردن توانمندي هاي نظامي است
يک کارشناس نظامي هدف رزمايش هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در منطقه تبريز را بالا بردن سطح توانمندي هاي نظامي و آزمايش سلاح هاي توليد داخل دانست.

به گزارش خبرگزاري آريا، "امير موسوي" کارشناس نظامي و راهبردي در گفتگو با شبکه خبري العالم خاطرنشان کرد : اين رزمايش به منظور بالابردن توانمندي نيروهاي هوايي ايران براي مقابله با هرگونه تجاوز احتمالي به خاک کشور، ارتقاء سطح هماهنگي هاي نظامي، آزمايش تجهيزات و جنگ افزارهاي ساخت داخلي و کسب آمادگي براي جنگ هاي الکترونيکي برگزار مي شود.

وي گفت : منطقه تبريز در شمال غرب ايران که براي انجام اين رزمايش انتخاب شده است، منطقه اي با مختصات ويژه و حساس است و به لحاظ شاخص هاي هوايي منطقه اي پيچيده با امواج متنوع هوايي است.

موسوي افزود: ايران در منطقه شمال غرب با ترکيه مرزهاي مشترک دارد و اين کشور نيز از اعضاي سازمان آتلانتيک شمالي (ناتو) است و انتظار مي رود يکي از مدخل هاي احتمالي که دشمن براي حمله به خاک ايران از آن استفاده کند اين منطقه است به همين دليل انجام رزمايش در اين منطقه داراي اهميت خاصي است.

به گفته وي در اين رزمايش توانمندي سامانه هاي راداري، تمرين پروازهاي فوري و عملکرد سريع سامانه هاي ضد هوايي نصب شده در منطقه ارزيابي مي شود.

موسوي افزود : منطقه شمال غربي در امتداد سلسه رشته کوه هاي البرز با مناطق پستي و بلندي ، به لحاظ نظامي داراي اهميت است و امکان پرواز جنگندها و شليک موشک در سطح پايين وجود دارد .

وي خاطرنشان کرد : اين منطقه همچنين منطقه اي باز در مرزهاي ترکيه و به ويژه عراق است به همين دليل نيروهاي ايراني براي بالابردن توانمندي هاي نظامي خود، سامانه هاي دفاع جوي و آمادگي در ايجاد هماهنگي هاي فرماندهي نيازمند اجراي اين رزمايش هستند.

موسوي گفت: طي سالهاي پيشين به ويژه شش سال گذشته قابليت ها و توانمندي نظامي ايراني در سطح هوايي، زميني و دريايي توسعه و تقويت شده است و به منظور مقابله با تسليحات پيشرفته دشمن به روز رساني شده است.

وي افزود : نيروهاي مسلح ايران امروز براي جنگ هاي الکترونيکي و هوايي و زميني دشمن در آمادگي کامل به سر مي برند.

اين کارشناس راهبردي با بعيد دانستن احتمال حمله نظامي آمريکا يا رژيم صهيونيستي به جمهوري اسلامي ايران گفت: مهمترين اهداف رزمايش هاي نيروهاي نظامي ايران در مناطق مختلف کشور، آزمايش صنايع دفاعي، الکترونيکي، کارايي و توانمندي هاي هواپيماهاي بدون سرنشين و ديگر تسليحات نظامي و پيشرفته جديد است.

رزمايش نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با نام "فدائيان حريم ولايت" روز پنجشنبه در منطقه عمومي شهرستان تبريز آغاز شد.

در اين رزمايش جنگندهاي اف 4 و اف 5 که متخصصان ايراني قابليت هاي آنها را ارتفاء داده و فناوري هاي پيشرفته روي آنها قرار داده اند شرکت مي کنند.

پايگاه هاي يکم شکاري منطقه هايي مهرآباد، پايگاه سوم شکاري همدان،پايگاه چهارم شکاري تاکتيکي دزفول، پايگاه دوم شکاري تبريز ومناطق هوايي شهيد بابايي اصفهان و شهيد دوران در اين رزمايش شرکت دارند.

اين رزمايش که در چارچوب تمرينهاي مستمر نيروي هوايي ارتش برگزار مي شود تا 30 مهر ادامه دارد و در آن خلبانان با هواپيماهايي مانند سوخو و اف 14 توان رزمي خود را به نمايش مي گذارند.

+هشدار نيروي هوايي ايران به دشمنان کشور
" امير موسوي" کارشناس امور نظامي و راهبردي ايران روز شنبه در گفتگوي اختصاصي با شبکه خبري العالم ، گفت : استفاده از فن آوري هاي نوين بومي در زمينه صنايع نظامي در رزمايش هاي نيروي هوايي ارتش ايران در شهر تبريز در شمال غرب کشور ، از پيشرفت اين فن آوري ها حکايت دارد.

وي ، هدف از برگزاري رزمايش هاي شهر تبريز را آزمايش و عرضه دستاوردها و فن آوري هاي نوين درساخت جنگنده هاي پيشرفته بدون نياز به سوخت در پروازهاي طولاني و نيز پدافند هوايي عنوان کرد.

وي دراين زمينه به موفقيت اخير ايران درزمينه ساخت يک نوع هواپيماي دوربرد بدون نياز به سوخت گيري در هوا اشاره کرد و گفت : اين نوع هواپيماها به نيروهاي ايراني اين امکان را مي دهد که درصورت تجاوز دشمن صهيونيست به ايران ، اهداف استراتژيک را در عمق اسرائيل هدف قرار دهند.

وي تصريح کرد ، اين هواپيماها به موشک هاي هدايت شونده و هوشمند و رادارهاي با دقت بالا مجهز شده اند که مي توانند به سرعت هواپيماهاي دشمن را شناسايي کنند.

وي خاطرنشان کرد ، درصورت تجاوز احتمالي دشمنان به ايران ، رادارها همه مرزهاي کشور را تحت پوشش قرار خواهند داد.

موسوي افزود : رزمايش نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران نشان مي دهد که سه دهه محاصره تحميل شده به کشور به ويژه درزمينه صنايع دفاعي و نظامي با شکست روبرو شده است و اين سياست نتوانسته است بر پيشرفت فن آوري و صنايع به ويژه در زمينه پدافند هوايي ارتش ايران تاثيري بگذارد.

وي خاطرنشان کرد : هواپيماهاي جديد بدون سرنشين ساخت ايران که درمانورهاي قبلي به نمايش گذاشته شد ، قادر به پروازهاي بلند مدت در کل آسمان ايران است و بدين ترتيب مي توانند نيروهاي ايراني را از فعاليت هاي هوايي، زميني و دريايي نيروهاي دشمن مطلع کنند.

اين کارشناس امور راهبردي گفت : بمب هاي هوشمند وبسيار دقيقي که در صنايع دفاعي ايران ساخته شده است ، مي تواند به برنامه هاي کامپيوتري و رادارها مجهز شوند تا حتي از طريق ماهواره ها بتوانند اهداف مورد نظر را دقيقا" نشانه گيرند.

الموسوي با بيان اينکه ايران به آساني قادر است اهداف و مواضع استراتژيک دشمنان را هدف قراردهد ، از دشمنان خواست قبل از ارتکاب هر حماقتي در حمله نظامي به ايران ، به خوبي درباره عواقب آن بيانديشند.

اين کارشناس امور راهبردي تاکيد کرد : منطقه جغرافيايي که براي رزمايش هاي اخير درنظر گرفته شده است، نشان دهنده آمادگي ايران براي مقابله با هرگونه تجاوز احتمالي آمريکا و رژيم اشغالگر صهيونيست از طريق اراضي گرجستان است.

وي با بيان اينکه مناطق مرزي شمال غرب ايران از نظر نظامي موقعيتي پيچيده دارد ، بر لزوم آمادگي کامل نيروهاي ايران براي مقابله با هرگونه تجاوز احتمالي دشمنان عليه کشور از اين مناطق تاکيد کرد.

من فقط مطلب رو گذاشتم نمي دونم چقدر اين تحليل درسته!

اين هم لينک مطلب در سايت آريا
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 4044 بار
سپاس‌های دریافتی: 1081 بار

پست توسط Mohammad.Jafar »

kayvan6079 نوشته شده:با سلام

MOHAMMAD JAFAR نوشته شده:JSFدیروز عصر گشتم پیدا نکردم اگر شما می خواهید پیدا کنید باید سراغ AN/AP-153 بروید یا AN/AP-159(مدل جدید رادار AP-153 که توانایی کنترل ماوریک به آن اضافه شده و برد آن 20 ناتیکال مایل است.ایران چنین راداری ندارد).

1-دوست عزیز، هر چند در ابتدا جنگنده F-5E به رادار APQ-153 ساخت امرسون الکتریک با برد جستجوی 20 ناتیکال مایل، توان خروجی 60 کیلووات و توانایی خودکار کسب هدف و قفل نمودن بر روی آن مجهز گردید، اما به علت بروز برخی نا رسایی ها این رادار بعدا با نوع APQ-159(V)-1 جایگزین گردید.
رادار APQ-159 در باند X کار کرده و دارای برد جستجوی 20 ناتیکال مایل می باشد که می تواند از مسافت 10 ناتیکال مایلی عمل قفل روی هدف را انجام دهد.

در ضمن موشک ماوریک پس از شلیک نیازی به کنترل ندارد که راداری بخواهد چنین توانایی را داشته باشد، و اصلا ماوریک هیچ ارتباطی به رادار ندارد.

دوست عزیز، اتفاقا رادار تایگرهای ایرانی از نوع AN/APQ-159 می باشد.

2-هر چند بهره گیری از رادار و انجام قفل راداری بر دقت و در نتیجه، کارآیی موشک "سایدوایندر" موثرند، اما الزامی نیست.

حتی با رادار خاموش هم می توان از این موشک کارآمد و مرگبار بهره گرفت.

ببخشید الان که رفتم برای سرچ فهمیدم که در تمام پستهایم به جای عبارت APQ-153 نوشته ام AP-153 ببخشید.حواسم نبود.

اینها را بخوانید:
رادار apq-159 آرایه فازی است.جریان ماوریک هم در خود لینک بخوانید گفته که سیستم نمایشگر رادار با ماوریک همساز شده.همین.چون اصلا این رادار توانایی هوا به زمین ندارد.ولی در هواپیماهای دیگر رادار می تواند همانطور که جستجوگر سایدویندر و اسپارو و ... را به سمت هدف بچرخاند,جستجوگر ماوریک را هم می تواند به سمت هدف بچرخاند.ولی این کارها به نظر من خیلی خطرناکه چون باعث ساده شدن شناسایی هواپیما می شود.
من نمی دانم رادار اف-5 هایمان 159 است یا 153 اولش سریع متن رو خوندم خیال کردم داره می گه که ماوریک را کنترل می کند و چون اف-5 های ایران ماوریک ندارند پس حتما apq-153 رادار اف-5 های ما هست.ولی الان به خاطر پستی که دوست عزیز kayvan6079 زدند من متوجه شدم که اصلا این رادار ربطی به ماوریک ندارد و فقط نمایشگر آن همساز با ماوریک شده.
Moderator
Moderator
سپاس‌های ارسالی: 22547 بار
سپاس‌های دریافتی: 14742 بار

پست توسط Shahbaz »

آخرين مرحله رزمايش فدائيان حريم ولايت با موفقيت به پايان رسيد  

آخرين مرحله رزمايش فدائيان حريم ولايت با تيراندازي جنگنده هاي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران به اهداف از پيش تعيين شده و با حضور مقامات کشوري و لشکري با موفقيت به پايان رسيد.

امير سرتيپ دوم خلبان حسين چيت فروش سخنگوي رزمايش گفت:
در آخرين مرحله از اين رزمايش، هواپيماهاي شکاري صاعقه و سوخو 24 با حمل بمب هاي هوشمند ساخته شده توسط متخصصين داخلي اهداف مورد نظر را با دقت بمباران کردند.
وي افزود: همچنين هواپيماهاي4 f5, f و f14 و ميگ 29 با ارتقاي توان و انجام مانورهاي خلاقانه و مبتکرانه متناسب با نبرد ناهمطراز به ماموريت خود پايان دادند.

سخنگوي رزمايش يادآور شد:
در بخش ديگري از اين رزمايش، عمليات رزم شبانه توسط جنگنده هاي شکاري اجرا شد و يگانهاي پياده ، سواره، زرهي و توپخانه نيروي زميني ارتش مستقر در منطقه غرب و شمال غرب با اجراي تاکتيک هاي نوين عملياتي و رزمي ، اهداف از پيش تعيين شده را مورد هدف قرار دادند.

سرتيپ چيت فروش گفت: اين عمليات با پشتيباني جنگنده هاي شکاري نيروي هوايي ارتش به کارخود پايان داد .
وي، هماهنگي کامل عمليات تاکتيکي هوايي و پشتيباني نزديک زميني با نيروهاي زميني متناسب با نبرد ناهمطراز را وجه بارز رزمايش فدائيان حريم ولايت نام برد.
وي تصريح کرد: ما دراين رزمايش به تمام اهداف خود دست يافتيم .

ايرنا
--------------------------------------------------
با این اطلاع رسانی ما که غافلگیر شدیم امیدواریم بتوانند دشمنان را نیز مانند ما غافلگیر کنند. :smile: :grin:
New Member
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط HJ »

دريغ از يک عکس ازاين رزم ايش
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط N@VID »

يعني چي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
رمايش که قرار بود تا 30 مهر ادامه داشته باشه. مرحله دوم ديروز تموم شد و قرار بود از امروز مرحله اخر رزمايش اجرا بشه.
يعني چي مرحله ي اخر با موفقيت انجام شد؟؟
قفل شده

بازگشت به “اخبار هوافضا و هوانوردي”