کسی اطلاعاتی از گیاه گیمپی گیمپی داره؟

در اين بخش مي‌توانيد در مورد طبیعت و محیط زیست به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 157 بار
سپاس‌های دریافتی: 904 بار

کسی اطلاعاتی از گیاه گیمپی گیمپی داره؟

پست توسط Top Speed »

چند وقت پیش به دماوند رفته بودیم (شهر دماوند) برای تفریح.
به محلی به نام اوره رفتیم ، رودخونه ای پیدا کردیم و من هم طبق معمول از حس طبیعت دوستیم استفاده کردم تا یه جای خوب برای نشستن پیدا کنم.طبیعتش مثل طبیعت شمال بود اما شرجی نبود.
داشتم از راه باریکی رد میشدم که ناگهان متوجه شدم دستم دچار سوزش و خارش شده و حالتی مثل گزیدگی داره.گیاهی سبز رنگ بوته مانند دیدم که برگ های بزرگ داشت و روی برگ هاش پرز هایی سفید وجود داشت.بیخیال شدم و رفتم.چند دقیقه بعد دیدم محل گزیدگی که حدود 1 انگشت بود پر از دون دون شده و هر کدوم از این دون دون ها باد کرده.
رفتم دستم رو شستم و سوزشش رو تحمل کردم.
بعد دوباره که میخواستم از اون راه باریک رد شم دوباره دستم باهاش برخورد کرد .ولی ایندقعه تقریبا تمام ساعد دستم گزیده شد و پر شد از دون دون های این شکلی.

تصویر

البته این عکسی که گرفتم از برخورد اول هستش ولی دون دون ها این شکلی بودند.

باز هم دستم رو شستم و یه چند دقیقه سوزش و خارش زیادی داشت ولی بعدا بهتر شد.

روز بعد دون دون ها خوابیده بود اما نقطه نقطه های ریزی روی دستم به رنگ قرمز دیده میشد.حالتی شبیه بی حسی داشت دستم.
بعد خود به خود خوب شد.
حالا که چند ماه از اون ماجرا گذشته چند روز پیش شوهر عمه من میگفت که توی تلویزیون همون گیاهی که دستت رو زده بود نشون میداد میگفت اسمش گیمپی گیمپی بوده و خیلی هم خطر ناکه اگه پرز هاش وارد ریه بشه میتونه آدم رو بکشه.!

حالا من موندم یا این گیاه گیمپی گیمپی نبوده یا من خیلی بدن قوی دارم!!!

از دوستان کسی اگه اطلاعاتی داره لطفا بگه مخصوصا رونین جان که ماشاالله استاد هستند. تصویر
ممنون تصویر
تصویر
تصویر
تصویر
[FONT=Comic Sans MS]>>>>>::::::::::::::::::::Top Speed::::::::::::::::::::<<<<< 
[FONT=Comic Sans MS].................................................................. 
معرفی اتومبیل های سوپر اسپرت همراه با عکس اینجا...
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

Re: کسی اطلاعاتی از گیاه گیمپی گیمپی داره؟

پست توسط رونین »

سلام خدمت سایر دوستان گرامی و دوست عزیزTop Speed تصویر تصویر

علم گیاه شناسی علم بسیار گسترده ای هست و شناسایی گیاه بسیار مشکل، در مورد گیاهی که شما گفتید احتمالا نام محلی را ذکر کردید متاسفانه در کتپ موردی پیدا نکردم، ای کاش یه عکس داشتید راحت تر بود البته باز میگردم

فقط یه نگاه به عکس پایین بندازید ببینید شبیه هست یا نه ممنون تصویر

تصویر

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ 
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار

زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.
Major
Major
نمایه کاربر

پست توسط Top Speed »

درسته رونین جان دقیقا همینه.فقط بزگ بود بلندیش حدود 1 متر و عرضش هم حدود 1 مترو
زیر برگ ها پرز های پرپشت سفید رنگ زیادی داشت.
متاسفانه حواسم نبود از گیاه عکس بگیرم.
ممنون از پاسخ سریعتون.همینطور از پیگیریتون.
:razz:
تصویر
تصویر
تصویر
[FONT=Comic Sans MS].................................................................. 
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 6415 بار
سپاس‌های دریافتی: 11867 بار

پست توسط رونین »

قابل نداره دوست من
تصویر تصویر تصویر

مشخصات تیره گزنه Urticaeae

گیاهان این تیره عموما علفی ، بندرت به صورت درختچه و درختی هستند. برگهای آنها گوشوارک دار با رگبرگهای پری شکل منفرد یا متقابل هستند. معمولا گلها تک جنس و دارای 5 کاسبرگ و 4 پرچم متقابل با کاسبرگها هستند. در تیره گزنه گل آذین به شکل گرزنهای مجتمعی است که از مجموع آنها سنبل گرزنهای متراکم بوجود می‌آید. مادگی شامل یک برچه با یک تخمک مستقیم و ایستاده است. میوه تقریبا همیشه به صورت یک فندقه است.

از اختصاصات تشریحی گیاهان این تیره یکی وجود سیستولیت در یاخته‌های بشره و دیگری داشتن یک حلقه فیبر کم و بیش چوبی شده در منطقه دایره محیطیه است. داشتن کرکهای گزنده در سطح برگ یا ساقه نیز یکی دیگر از صفات مهم برخی از جنسهای این تیره است. تقریبا فقدان لوله‌های شیرابه‌ای در تمام گونه‌ها یکی دیگر از صفات منفی این تیره است.تیره گزنه دارای 40 جنس و در حدود 500 گونه است که اکثر آنها در آمریکا ، هند ، مالزی و نواحی حاره‌ای می‌رویند. در آفریقا و اروپا گونه‌های این تیره بسیار نادر است.

درصورت تماس با بدن ایجاد خارش، حساسیت شدید پوستی و کهیر در بدن موجب خواهد شد. ضمنا شما شانس اوردی که هیچ گونه الرژی نداری

یه نگاهی بنداز ببین مشخصات میخونه

ممنون تصویر
مائیم که از پادشهان باج گرفتیم
زان پس که از ایشان کمروتاج گرفتیم
اموال وخزائنشان تاراج گرفتیم
مائیم که از دریا امواج گرفتیم

شاهنشاه بزرگ ایران نادرشاه افشار

زیبنده
یک رونین زیبا مردن است، آن رونینی که هر دم آماده مرگ نباشد، ناگزیر مرگی ناشایست برایش پیش می آید
.
Major
Major
نمایه کاربر

پست توسط Top Speed »

کارت حرف نداره رونین جان.
ممنون از اینکه اسم لاتین این گیاه رو گفتی.توی گوگل سرچ کردم گونه های زیادی داره.
این که به بدن من تاثیری نداشته عجیبه.آخه دست همون شوهر عمه ام رو زد ولی به اندازه یک بند انگشت . البته ایشون هم آلرژی ای نسبت به این گیاه نداشتند.

این عکسی که گذاشتم شبیه این بود دقیقا همین شکل هم در اومده بود.منتها بزرگ تر بود.
تصویر

تو فکر اینم که مگه دماوند منطقه حاره ای هستش که این گیاه در اونجا در بیاد!

این رو تو ویکی پدیا پیدا کردم دقیقا همین بود.
تصویر

اطلاعاتی دیگه:

مقدمه
تیره گزنه به [url=%3Ca]راسته گزنه[/url] تعلق دارد. گیاهان این راسته علفی یا درختانی با برگهای منفرد یا متقابل و گوشوارک‌دار با گل آذینهای گرزن و گلهای نرماده یا تک جنس هستند. راسته گزنه دارای 4 تیره است که بیشتر به چهار طایفه از یک تیره شباهت دارند. اختصاصات و صفات کلی و مشترک این 4 تیره در وجود شیرابه یا لاتکس در اندامها ، وضع خاص [External Link Removed for Guests] ، تعداد برچه‌ها و بالاخره شکل تخمک و نوع میوه است.

مشخصات تیره گزنه Urticaeae
گیاهان این تیره عموما علفی ، بندرت به صورت درختچه و درختی هستند. برگهای آنها گوشوارک دار با رگبرگهای پری شکل منفرد یا متقابل هستند. معمولا گلها تک جنس و دارای 5 کاسبرگ و 4 پرچم متقابل با کاسبرگها هستند. در تیره گزنه گل آذین به شکل گرزنهای مجتمعی است که از مجموع آنها سنبل گرزنهای متراکم بوجود می‌آید. مادگی شامل یک برچه با یک تخمک مستقیم و ایستاده است. میوه تقریبا همیشه به صورت یک فندقه است.

از اختصاصات تشریحی گیاهان این تیره یکی وجود [COLOR=#NaNNaNNaN]  در یاخته‌های بشره و دیگری داشتن یک حلقه فیبر کم و بیش چوبی شده در منطقه دایره محیطیه است. داشتن کرکهای گزنده در سطح برگ یا ساقه نیز یکی دیگر از صفات مهم برخی از جنسهای این تیره است. تقریبا فقدان لوله‌های شیرابه‌ای در تمام گونه‌ها یکی دیگر از صفات منفی این تیره است.تیره گزنه دارای 40 جنس و در حدود 500 گونه است که اکثر آنها در آمریکا ، هند ، مالزی و نواحی حاره‌ای می‌رویند. در آفریقا و اروپا گونه‌های این تیره بسیار نادر است.
تیره گزنه در ایران
جنس اورتیکا یا گزنه در گروه گزنده این تیره سطح برگ و ساقه آنها از کرکهای گزنده پوشیده شده است و در ایران سه گونه دارد. یکی [COLOR=#NaNNaNNaN]اورتیکا دیوئیکا یا گزنه   که بیشتر در نقاط مرطوب می‌روید و دارای برگهای ساده و دندانه‌دار است. دیگری اورتیکا کانابینا که دارای برگهایی با پهنک تقسیم شده است. از انواع دیگر گزنه یکی [COLOR=#NaNNaNNaN]اورتیکا پیلولی   است که گل آذین متراکم ، کروی و کلافه مانند آن در دو طرف ساقه قرار دارد.
جنس پاریه تاریا این جنس دارای پنج گونه غیر گزنده است. یکی از آن دو ، [COLOR=#NaNNaNNaN]پاریه تاریا   است که مخصوص ارتفاعات و شکاف دیواره‌های سنگی کوههاست و دیگری [COLOR=#NaNNaNNaN]پاریه تاریا افی   که مخصوص کف جنگلهای مناطق مرطوب شمالی است.

جنس فورس کاه له آ این جنس در ایران فقط یک گونه دارد. گلهای آن تک جنس هستند و در پوششی از گریبان کرکدار که شامل 4 تا 6 اندام برگی است به تعداد زیاد قرار دارند. گلهای نر دارای یک پرچم و معمولا در اطراف گریبان قرار دارند. همچنین یک گلپوش برگی شکل دارند که در قسمت پایین لوله مانند است و در بالا تقریبا شامل یک لبه است. گلهای ماده برخلاف گلهای نر در وسط گریبان دو برگی قرار دارند. برگها متناوب و د رطرفین دارای دو گوشوارک آزاد هستند. گونه منحصر به فرد این جنس فورس [COLOR=#NaNNaNNaN]کاه له آ   است و در سواحل خلیج فارس می‌روید.
طایفه های تیره گزنه
  • [COLOR=#NaNNaNNaN]طایفه اورره:  دارای کرکهای گزنده و یک جنس به نام [COLOR=#NaNNaNNaN]  است.
  • [COLOR=#NaNNaNNaN]طایفه بوهه مریه:  فاقد کرکهای گزنده ، در گل ماده گلپوش تقریبا بهم پیوسته و فیبر منطقه پوستی نمو و قطری فوق‌العاده دارد.
  • [COLOR=#NaNNaNNaN]طایفه پاریه تاریه:  فاقد کرکهای گزنده ، در گلهای ماده گلپوش مجزا ، گلهای نر و ماده در کنار برگهای گرزنهای کروی شکل را تشکیل می‌دهند.

منبع:سایت رشد.

دوباره از دوست عزیزم رونین جان ممنون بابت اطلاعات مفیدش. تصویر
تصویر
تصویر
تصویر
ارسال پست

بازگشت به “طبیعت و محیط زیست”