من و دايي سوژهايم!
ابومسلم خراسان يكي از تيمهاي خبرساز نيم فصل نخست بود. استعفاي ناگهاني ميثاقيان و حضور خداداد عزيزي در كنار اين تيم به تنهايي سرمنشاء بسياري از حاشيههاي ابومسلم بود؛ اما ابومسلم در پايان نيم فصل نخست در مكان ششم قرار گرفته و اكنون خداداد عزيزي كه پس از علي دايي، دومين بازيكن سالهاي اخير تيم ملي است كه به مربيگري در ليگ برتر مشغول شده، بايد اين تيم را در نيم فصل دوم به سرمنزل مقصود برساند. هر چند كه حاشيههاي بسياري پيش روي وي خواهد بود. خداداد عزيزي درباره آخرين وضعيت ابومسلم، حاشيههاي اين تيم و همچنين فوتبال ايران به تفصيل سخن گفته كه در ادامه ميآيد:
- در نيم فصل نخست به عنوان رييس سازمان فوتبال در كنار ابومسلم بوديد. عملكرد اين تيم را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
با توجه به تحولات و حاشيههاي نيم فصل نخست توانستيم نتايج خوبي را به دست آوريم. در ابتداي فصل بازيكنان خوبي را از دست داديم. ضمن آن كه سرمربي تيم نيز پس از يك بازي ابومسلم را ترك كرد. هماهنگي بازيكنان جديد نيز به زمان نياز داشت؛ اما, تصور ميكنم بازيكنان ما ميدانستند كه چه ميخواهند و كادر فني نيز اين توانايي را داشت تا انگيزهي لازم را به بازيكنان تزريق كند. در نتيجه زماني كه تمامي مجموعهي تيم براي يك هدف و خواسته متحد شدند, توانستيم بر خلاف آنچه كه عدهاي تصور ميكردند كه ابومسلم در انتهاي جدول ليگ برتر دست و پا خواهد زد, بتوانيم در ردههاي مياني قرار بگيريم. نكتهي مثبت ابومسلم علاقهي بازيكنان اين تيم به پيشرفت است. آنها تمام تلاش خود را انجام ميدهند تا تيم جايگاه بالاتري پيدا كند. نبايد فراموش كنيم كه ابومسلم در اين فصل مديريت خصوصي را تجربه ميكند و يكي از دلايل اصلي موفقيت تيم مديريت كامل شفق است.
- پس از استعفاي ميثاقيان حاشيههايي در اطراف تيم ابومسلم ايجاد شد؛ چگونه بر اين حاشيهها غلبه كرديد؟
ما از ابتدا ميدانستيم كه با شرايط دشواري روبهرو ميشويم. خوشبختانه حضور مهدي قياسي در پست سرمربيگري تيم باعث شد تا بتوانيم بر حاشيهها غلبه كنيم. در هر صورت ما ميدانستيم كه منشاء حاشيهها كجاست و همين موضوع به ما كمك كرد تا بتوانيم آنها را از ميان برداريم. در هر صورت از ابتداي فصل؛ من، شفق و قياسي درگير اين حاشيهها شديم و اجازه نداديم تا مسايل غير فني به تيم وارد شود؛ درصد بالايي از موفقيت تيم نيز به همين هماهنگي در مقابل حاشيهها مربوط ميشود.
- سرانجام پيشنهاد سرمربيگري ابومسلم را پذيرفتيد. تصور ميكنيد ميتوانيد در سمت جديد موفق باشيد؟
نخستين دليلم براي قبول پست سرمربيگري حاشيههايي بود كه در اطراف تيم ايجاد شده بود؛ سعي كردم تا با حضورم به اين حاشيهها پايان دهم. ضمن آن كه وقتي اعتماد مديرعامل باشگاه ابومسلم را ديدم با خود فكر كردم كه اگر بخواهم كار سرمربيگري را شروع كنم, در حال حاضر باشگاه ابومسلم بهترين انتخاب است.
- فكر ميكنيد بتوانيد در عرصهي مربيگري موفق شويد؟
در دنياي مربيگري نخستين هدف من آن است كه آلوده نشوم و كاري كه درست است را انجام دهم. تلاش من داشتن صداقت با مديريت و بازيكنان باشگاه است؛ سعي ميكنم بتوانم شرايط را براي پيشرفت تيم تغيير دهم. در هر صورت ممكن است عدهاي از تصميمات من ناراحت شوند و برخي خوشحال؛ اما, در هر صورت من كار درست را انجام ميدهم و آنچه كه از فوتبال تجربه كردهام را در اختيار باشگاه و بازيكنان ميگذارم. در فوتبال امروز شايد بازيكناني كه فاصلهي خداحافظيشان از دنياي بازيگري تا مربيگري كوتاهتر باشد, بهتر بتوانند در جريان مسايل روز فوتبال باشند. به همين دليل سعي ميكنم در مباحث رواني و فني تيم با توجه به شناختي كه از فوتبال ايران داشتهام, كار كنم. البته تجربه نيز بحث بسيار مهمي در مربيگري است؛ به همين دليل است كه مهدي قياسي را نيز در كنار كادر فني نگه داشتهايم. در مورد نتيجهگيري نيز وعده و وعيد نميدهم, چرا كه در فوتبال هيچ چيز قابل پيشبيني نيست و تنها ردهبندي پايان فصل واقعيت تيمها را مشخص ميكند. با اين حال اميدوارم در پايان فصل, ابومسلم در جايگاهي بالاتر از مكان ششم نيز قرار بگيرد.
- شما معجون مربيان ابومسلم را راز موفقيت اين تيم دانستيد؛ در رابطه با گروه فني بيشتر توضيح دهيد؟
ما در باشگاه ابومسلم تجربهي معجون جواني و تجربه را داشتهايم؛ اميدوارم در پايان فصل معجون خوبي از كار دربيايد. در هر صورت اعضاي كادر فني همواره حامي يكديگر بوده و هيچ گاه يكديگر را تخريب نكردهاند. من شاگرد مهدي قياسي بودم و اكنون نيز در كنار وي به همراه حنطه و برگيزر تيم را هدايت ميكنيم. شايد در نامها تغييري پيدا شده باشد؛ اما, همچنان هر چهار نفر ما در كنار يكديگر هستيم. به خصوص آن كه جايگاه قياسي همچنان بالاست.
- روز پنجشنبه به مصاف پرسپوليس ميرويد. نظرتان راجع به اين بازي حساس چيست؟
آرزو داشتم تا بازي روز پنجشنبه در حضور تماشاگران پرسپوليسي برگزار شود؛ خيلي متاسفم كه آنها نميتوانند به ورزشگاه بيايند. پرسپوليس تيم بزرگي است و نياز به تعريف و تمجيد من ندارد. ضمن آن كه بازي در تهران براي اين تيم شرايط مخصوص به خود را دارد؛ اما, ابومسلم نيز تيمي آماده و منسجم در اختيار دارد. خوشبختانه در اين فصل فاصلهي ميان بازيكنان ذخيره و اصلي ما بسيار اندك است و گاهي نفرات جايگزين بهتر از نفرات اصلي كار ميكنند. ما براي كسب نتيجه و حتي پيروزي به تهران ميآييم. البته اين ديدار حساس غير قابل پيشبيني است؛ اما, اميدوارم با دست پر از تهران بازگرديم.
- در برخي رسانهها انتقاداتي از دنيزلي به شما نسبت داده شده است، نظر شما چيست؟
دنيزلي مربي من بوده است و هيچ مشكلي با وي ندارم؛ از اين صحبتها نيز هيچ اطلاعي ندارم. ضمن آن كه پرسپوليس تفاوتي با ساير تيمهاي ليگ برتر ندارد و من براي تمامي تيمها و مربيان ليگ برتر احترام قائلم.
- تيم سايپا در ليگ برتر با تجربهي مربيگري علي دايي موفق بوده است. نظر شما در رابطه با اين تيم چيست؟
از اين كه سايپا با علي دايي موفق بوده است، بسيار خوشحالم. دايي در دوران فوتبال خود نيز همواره با تعصب و غيرت بازي كرده است و تصور ميكنم همين تعصب باعث موفقيت وي در فوتبال كشور شد. اكنون وي با همين قدرت سايپا را هدايت ميكند و اميدوارم بتواند در پايان ليگ با سايپا موفق شود.
- تجربه حضور در ليگهاي اروپايي و آمريكا تا چه اندازه به شما در مربيگري كمك ميكند؟
اكنون كه سرمربي يك تيم هستم، بايد هر چه در طول ساليان گذشته اندوختم و به ذهنم ميرسد، به كار گيرم تا بتوانم موفق شوم. طبيعي است كه حضور در فوتبال جهان و آشنايي با افكار مختلف ميتواند در اين راه به من كمك بسياري كند.
- تحليل شما از فوتبال ايران پس از جام جهاني چيست؟
تصور ميكنم پس از جام جهاني، فوتبال ما نتوانسته است شرايط مطلوب خود را پيدا كند. نخستين دليل آن نامشخص بودن رييس فدراسيون فوتبال است. چرا كه بدون رييس هيچ تصميمگيري محكمي وجود ندارد. در حال حاضر حتي مصطفوي به عنوان دبير موقت نيز از ثبات كاري برخوردار نيست. بهتر است كه هر چه سريعتر اين موضوع حل شود و ساختار فوتبال ما رو به سامان برود. چرا كه ماندن فوتبال ايران در تعليق عاقبت خوشايندي نخواهد داشت.
- تيم ملي ايران آماده رقابتهاي جام ملتهاي آسيا ميشود. به نظر شما آيا اين تيم ميتواند موفق شود؟
در زمان گذشته پس از جامجهاني تيم ايران هنوز آوردگاه دشواري را تجربه نكرده است و نميتوانم به طور قطع در مورد اين تيم اظهار نظر كنم؛ اما، قلعهنويي مربي بسيار جوان و خوبي است كه توانست در استقلال موفق شود. در هر صورت بايد عملكرد اين مربي را در جام ملتها ببينيم، چرا كه تيم ملي ايران با شرايط جديد در جام ملتهاي آسيا محك جدي خواهد خورد.
- تيم المپيك ايران آمادهي رقابتهاي مقدماتي المپيك پكن ميشود و يك بار ديگر استراليا يكي از حريفان ماست. تصور ميكنيد يك بار ديگر راه موفقيت ايران از استراليا بگذرد؟
اين موضوع مهم نيست كه چه تيمهايي حريفان ما هستند. اگر قصد داريم در المپيك موفق شويم، بايد توانايي شكست دادن هر حريفي را داشته باشيم؛ اما، موضوع نگران كننده از دست دادن زمان است. ما روزهاي خوبي را از دست ميدهيم و بهتر است هر چه سريعتر بگوويچ كار خود را آغاز كند و بازيكنان اين تيم نيز مشخص شوند. مهمترين نكته اين است كه نبايد به دليل ترس از باخت ديدارهاي تداركاتي تيم اميد را برگزار نكنيم. بهتر است اين تيم به مصاف تيمهاي بزرگ برود و حتي شكست بخورد, چرا كه تجربهي حضور در ميادين بينالمللي به كار ما ميآيد. حتي پيشنهاد ميكنم در ديدار مقابل بلاروس به بازيكنان اميد فرصت حضور در ميدان داده شود.
- خداداد عزيزي را به عنوان پرحاشيهترين بازيكن فوتبال ايران در سالهاي اخير ميدانند. آيا اكنون به عنوان يك مربي مشكلي با اين حاشيهها نداريد؟
متاسفانه يكي از نكات منفي فوتبال ما وجود يك سري مطالب در نشريات است كه هيچ كدام از آنها واقعيت ندارد. بسياري از صحبتهايي كه از قول من در نشريات چاپ ميشود و يا اخبار مربوط به من واقعي نيست. من حتي روزنامه نميخوانم كه بدانم در مورد من چه مينويسند؛ اما, زماني كه قرار است حاشيه ايجاد شود من و علي دايي بهترين سوژهها هستيم. اميدواريم تا با نظارت بيشتر بر كار اين نشريات شرايط بهتر شود. در حال حاضر من در فوتبال ايران با هيچ كس مشكلي ندارم و اين را از اين طريق اعلام ميكنم.