شفق 3

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با متفرقه درباره نیروی هوایی ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

Captain I
Captain I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار

پست توسط Ahmad6644 »

Saeid12345, عزيز يه چيز رو يادتون رفت ، فقط در نمونه‌ي آموزشي شفق از يك موتور استفاده شده و براي شفق 2 و 3 كه هواپيماهاي رزمي هستند از 2 موتور احتمالا RD-33 يا RD-43 استفاده مي شود . البته خبرهايي هم هست در مورد تلاش براي توليد يك موتور قدرتمند براي اين جنگنده كه اطلاعي ازش ندارم ، احتمالا اين طرح هم با كمك چين و روسيه در دست پيگيري هست :?
  ازل مهر علي را به من آموخته اند ****** تا ابد نيز دلم دست به دامان علي‌ 
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 180 بار
سپاس‌های دریافتی: 411 بار

پست توسط omidr »

سلام به اساتيد بزرگوار. الان نزديك به يكساله كه جنگنده صاعقه بطور رسمي وارد خدمت شده ولي اينطور كه من شنيدم هنز ما يك اسكادران كامل از اين هواپيماها نداريم. ميخوام بگم حتي طرحهايي كه مثلا عملياتي شدن واقعا سرنوشتشون مشخص نيست (لا اقل از ديد رسانه اي) . آيا با اين حال فكر نمي كنيد تعريف پروژههاي جدي جديد در حالي كه قبلي ها هنوز روي زمين موندن يك شوخي باشه. بازم ببخشين كه جسارت شد :AA:
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 8 بار
سپاس‌های دریافتی: 67 بار
تماس:

پست توسط torabi89 »

omidr, جان اين جنگنده يه شروع بود براي کسب تجربه و همچنين تربيت نيرو :shock:
پروژه صاعقه خيلي وقته تموم شده و روي زمين نمونده :D
اگر علم در ثريا باشد مردماني از سرزمين پارس به آن خواهند رسيد. پيامبر اکرم (ص)
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 24 بار

پست توسط درودبرايران »

با توجه به اطلاعات كمي كه از صاعقه منتشر شده نميشه در اين مورد نظر قطعي داد...
بايد امشب بروم...
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط torabi89 »

در مورد چي !؟
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 468 بار
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

omidr,

در زمان ریاست جمهوری خاتمی و در زمان تصدی وزارت دفاع توسط دریابان شمخانی سه پروژه تحقیقاتی هوایی در کشور برای وارد شدن در زمره کشورهای دارای فناوری ساخت جنگنده آغاز به کار کرد.

1- صاعقه
2- مرغ عاشورا
3- شفق 1

هواپیمای صاعقه همان دنباله رو پروژه آذرخش بود که کار تحقیقات ان در دوران پیشین انجام شده بود و اهداف مورد نظر در این پروژه دئستیابی به فناوری ساخت یک جنگنده نسل 4 در ایران بود . با وجود تمام تلاش هایی که در مورد این پروژه انجام شد و سر انجام به پایان رسید ولی هنوز سی درصد اهداف اولیه پروژه شامل طراحی و ساخت رادار امروزی برای این پرنده ناتمام مانده است . بعد از اتمام پروژه صاعقه طرح صاعقه 80 ( F/b-44 iranianlion ) وارد مرحله تحقیقات و ساخت شد که به این زودی ها در مورد پیشرفت یا عدم پیشرفت آن نمیتوان سخنی گفت.

مرغ عاشورا نام پرنده ایست که به قول یکی از فرماندهان نیروی هوایی که در فروم ایران دیفنس مقاله می نوشت از نسل 4.5 که هرگز در اندازه واقعی ساخته نشد و فقط یک فروند بدون سرنشین در مقیاس کوچک برای انجام ازمایشات و تست های مختلف ساخته شد که سر انجام در حوالی سال 2005 تحقیقات بر روی ادامه ساخت ان متوقف شد .

شفق1 همان پرنده اموزشی بود که بسیاری از دوستان فیلم آن را در تلوزیون نیز دیدند که با کابین مجهز خود کمی همگان را به تعجب واداشته بود ولی به هر حال ساب سونیک بودن آن چندان چنگی به دل مردم نزد . همین پرنده اموزشی که قرار بود به عنوان یک پرنده آموزشی نسل 4.5 باشد با موفقیتهای بسیاری روبرو شد ولی شانه خالی کردن یکباره روسیه از تامین سیستم های ناوبری هواپیما سرعت تکمیل ان را بسیار کاهش داد ولی به هر حال نمونه اولیه تکمیل و مورد ازمایشات دقیق قرار گرفت و به عنوان اولین پرنده آموزشی نسل 4.5 ایران شناخته شد . اما از آنجاییکه شرکتهای روسی خود را از ادامه طرح کهنار کشیدند محققان ایرانی در حال حاضر خود بر روی نوع هجومی آن یعنی شفق 2 در حال کارو تحقیق هستند .و بودجه بسیاری رو هم برای آن اختصاص داده اند . ولی شفق 3 که در این تاپیک ماهها پیش در بارش صحبت شده بود به نظر نمی رسد اصلا طرحی با این نام وجود داشته باشد چون اگر بود احتمالا در فروم ایران دیفنس درباره اش چیزهایی دیده میشد .

omidr, به غیر از این پروزه ها طرح دیگری در نیروی هوایی وجود ندارد . مرغ عاشورا که هرگز ساخته نشد پس می ماند صاعقه و شفق که دل مردم هم به همین ها خوش است که البته من امیدوارم به نتیجه برسند . ولی باید منتظر ماند و دید

موفق باشید
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط torabi89 »

البته بايد اين رو هم در نظر داشت که هيچ گونه اطلاعات دقيقي از منابع رسمي در باره پروژه هاي نيرو هوايي و وزارت دفاع وجود نداره و حتما چيزهايي هست که ما از اون اطلاع نداريم :shock: (تو کشور ما خيلي پنهان کاري ميشه )
Major I
Major I
نمایه کاربر

پست توسط درودبرايران »

از پرواز شفق كسي عكس يا فيلمي داره؟ يه فيلم من ديدم كه فقط رو زمين نشونش مي داد. توي اين فيلم كه فكر كنم تو همين Forum پيدا كردم اين نكات بنظرم جالب اومد:
1- مي گفت كه "از قابليت مانور فوق العاده اي نسبت به هكلاسانش برخوردار است" كه اگر اينجور باشه خيلي خوبه. ولي بايد بره بالا ببينيم!
2- گفت "هماپيمايي كه مي بينيد (شفق 1) "تمام" با دست بچه هاي همين جا طراحي و ساخته شده". آقا مهدي شما چرا چيز ديگه مي گين؟
3- جالبترين نكته براي من اين بود كه روي اين هواپيما از دم V شكل استفاده شده. مگه موقعه آموزش معلم و شاگرد كجا مي خوان برن كه نبايد رادار ببيندشون؟ البته نگين كه لابد دليل آيروديناميكي داشته چون "قطعا" طراحي دم Twin معمولي ساده تره و براي اين هماپيما مثل خيليهاي ديگه امكانپذير بوده...

بهر حال خيلي دوست دارم فيلمشو ببينم. آخه چيزي كه خوبه و مانورش فوق العادست ديدنش چه اشكالي مي تونه داشته باشه؟ :-x
بايد امشب بروم...
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

درودبرايران,

- گفت "هماپيمايي كه مي بينيد (شفق 1) "تمام" با دست بچه هاي همين جا طراحي و ساخته شده". آقا مهدي شما چرا چيز ديگه مي گين؟

دوست من چرا سوالی می پرسین که جوابشو ودتون میدونین. وقتی برای اولین بار سروصدای تولید خودروی ملی رو راه انداختند همه میگفتند که تماما به دست بچههای همین آب و خاک ساخته شده در حالی که بعدا معلوم شد هنوز موتور اون ازط خارج وارد میشه . در این که تماما به دست بچه های این آبو خاک مونتاژ شده شک ندارم ولی هنوز سیستم های اوبونیک اون بومی نیست و هنوز موتور بومی کامل نیست حتی صندلی پرتاب متعلق به روسیه روی این هواپیما نصب شده.

پس اگر روزی شنیدید که گفتند تماما به دست بچه های همین آبو خاک ساختنه شده تصحیحش کنید بگید برادر من مونتاژ شده و نه ساخت .

در مورد بالهای وی شکل خیالتون رو راحت کنم . ازاین به بعد اکثر جنگنده های نسل بعد دارای چنینی بالهایی خواهند بود علت اون تنها کم کردن سطح مقطع راداری نیست . در هواپیماهایی که سکانهای عمودی برای هدایت به طرفین دارن هنگامی که هواپیما قصد دور زدن بدون انحنا به پهلوها رو داره بالهای عمودی سکان به دلیل نوع رفتار جریانهای عبوری هوا باعث میشن که انحنایی به سمت پایین و یا بالا برای هواپیما به وجود بیاد . شما فرض کنید در حال تعقیب یک پرنده در یک سیمیلاتورهستید که نیاز به کمی گردش به سوی آن دارید . بدون اینکه دماغه بالا و یا پایین بیاد و یا بچرخه خواهید دید که هنگام گردش دماغه کمی به پایین و یا بالا کشیده خواهد شد . ولی دم وی شکل این مشکل رو تقریبا به طور کامل حل کرد . چون نوع شکل دم ها طوریست که وقتی چنینی گردش هایی صورت میگیرد اگر در یک دم نیروی بالابرنده به سمت دماغه اعمال شدو در دم دیگر نیروی پایین آورنده به دماغه اعمال میشود این باعث میشود که دو نیرو همدیگر را خنثی و هواپیما بدون تغییر انحنا به صورت افقی تغییر مسیر دهد . که در نبرد هایی هوایی اهمیت زیادی برای ثابت ماندن بر روی هدف دارد .

یک دوروزی بعد از عید روش کار میکنم تا با تصویر گرافیکی نشون بدم اون طوری بهتر درک میشه .
موفق باشید
Major I
Major I
نمایه کاربر

پست توسط درودبرايران »

دوست من چرا سوالی می پرسین که جوابشو ودتون میدونین.

البته روي سؤال من شما نبوديد چون هم من مي دانم شما مي دانيد هم شما مي دانيد من مي دانم! ولي قصد داشتم با كنار هم گذاشتن ايندو صحبت (صحبت شما و آنچه در فيلم گفته شد) تناقض موجود را نشان دهم. كساني كه تا اين حد صداقت ندارند و براي تبليغات رواني (كه روي خيلي ها مؤثر است) دروغ مي گويند شايد ريگي به كفش دارند...

در مورد دم V شكل:
جالبه كه شما دقيقا همان چيزي را كه امروزه متخصصين ديناميك پرواز به عنوان ايراد دم V شكل مي دانند بعنوان مزيت آن نامبرديد. در واقع دم عمودي ساده، وقتي براي توليد Yaw از رادر استفاده مي كند فقط يك اثر Roll بوجود مي آورد كه سيستمهاي كنترلي هواپيما با استفاده از الرانها آنرا خنثي مي كنند و چيزي به نام اثر Pitch كه شما گفتيد در اينجور دمها وجود ندارد و حتي اگر به هر دليلي مثل اختلالات جريان و عدم تقارن جريان مقداري اثر Pitch ديده شد، الويتورها براحتي اين اثر را خنثي مي كنند.
در دم V شكل شما بمحض استفاده از رادر در واقع از الويتور نيز استفاده مي كنيد (بهمين دليل اسم آن رادرويتور است). نكته خوب اينست كه اثر Pitch ايجاد شده توسط هر سكان اثر سكان ديگر را خنثي مي كند. نكته دردسرساز اما اينست كه مقدار مساوي انحراف رادرويتور همواره تضمين كننده تساوي اثر Pitch ايجاد شده نيست و سيستمهاي كنترلي پيچيده تر و يا كنترل جدي تر خلبان نياز است.

بطور خلاصه، دم V شكل اثر رادر و الويتور را توؤما دارد و نمي توان همانند دمهاي ساده از آنها بطور مستقل استفاده كرد. اين موضوع نياز به سيستمهاي كنترلي پيچيده تر و يا كنترل بهتر خلبان دارد.
بايد امشب بروم...
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

درودبرايران,

در واقع دم عمودي ساده، وقتي براي توليد Yaw از رادر استفاده مي كند فقط يك اثر Roll بوجود مي آورد كه سيستمهاي كنترلي هواپيما با استفاده از الرانها آنرا خنثي مي كنند و چيزي به نام اثر Pitch كه شما گفتيد در اينجور دمها وجود ندارد و حتي اگر به هر دليلي مثل اختلالات جريان و عدم تقارن جريان مقداري اثر Pitch ديده شد، الويتورها براحتي اين اثر را خنثي مي كنند.

دوست من شما گویا خلبانید . این مساله رو امتحان کردید .
من ادعای خلبان بودن ندارم ولی با بیش از 6 سیمیلاتور مختلف کار کردم وقتی که این اثز بقول شما pitch در هواپیماهای دم عمودی وجود داشت شما چطور منکر وجود اون میشید . حتما سیمیلاتورش ساخت بروبچه های ایران بوده

نظر شما در مورد عدم وجود اثر pitch در سکانهای عمودی به طور کامل برای من مردوده چون اگر نبود پس نباید در شبیه سازها اتفاق می افتاد . ولی اتفاق میافته و تا 40 درجه هواپیما رو در مسیر خارج کج میکنه و اگر ادامه داده بشه در نهایت هواپیما به سمت آسمان جهت گیری خواهد کرد ثانیا شما گردش به چپ و یا راست به صورت افقی رو با شیرجه مداری اشتباه گرفتین که دخالت سکانهای عمودی در اونها حداقله .ثالثا بحث ما هواپیماهای سوپرسونیکه و نه ساب سونیک که حتی یک تکان کوچک ممکن خطرات وحشتناکی برای سرنشینان هواپیما ایجاد کنه .
Major I
Major I
نمایه کاربر

پست توسط درودبرايران »

آيا سكان عمودي ساده (بدون زاويه) مي تواند اثر Pitch داشته باشد؟
جواب من اين است كه در حالت ايده آل، يعني با برخورد ايده آل با جريان و بدون در نظر گرفتن اثرات كوچك اختلالي، نه. اثر Pitch وجود نخواهد داشت. ولي اگر خيلي دقيق شويم، مقدار اندكي كه خيلي خيلي كوچكتر از اثر Pitch يك دم Vشكل است وجود خواهد داشت. البته اين اثر در جريان سوپرسانيك مي تواند بمراتب بيشتر باشد كه همين ظرافت و سخت قابل پيش بيني بودن جريان سوپرسانيك است كه طراحي براي آنرا مشكل مي كند.

از كل جواب شما برداشت كردم كه بجز اين نكته، بقيه حرفهاي منو قبول كردين. در اين مورد هم كه من بايد ذكر مي كردم منظورم جريان ايده آل بوده...

براي تاييد حرفام در مورد اثرات دم V شكل نسبت به دم عمودي ساده، به سايت زير يه سري بزنيد:
[External Link Removed for Guests]

نكته ديگري كه بايد دقت كنيم اينست كه ملاك بررسي اثر سكانها يا سطوح كنترلي فقط در لحظه اعمال آنهاست نه زمانهاي پس از آن. مثلا واضح است كه اثر Roll توسط سكان عمودي وجود دارد (Adverse Roll) ولي اگر هواپيما اندكي وارد Roll شود اثرات ديگري بعد از آن بوجود مي آيند كه دليل آنها زاويه Bank است نه سكان عمودي.

ثانیا
شما گردش به چپ و یا راست به صورت افقی رو با شیرجه مداری اشتباه گرفتین که دخالت سکانهای عمودی در اونها حداقله

منظور شما از شيرجه مداري Roll است؟ اگر چنين باشد باز هم در همان سايتي كه پيشنهاد كردم خواهيد ديد كه اثر Roll مهمترين اثر جانبي سكانهاي عمودي است كه در دم V شكل اندكي كمتر مي شود.
بايد امشب بروم...
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه درباره نیروی هوایی”