[COLOR=#NaNNaNNaN] [COLOR=#NaNNaNNaN]<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> [COLOR=#NaNNaNNaN]سوباشی منطقه ای هست که اگه از همدان از جاده معمول غار علیصدر بطرف غار برید(یه جاده نزدیکتر از کنار پایگاه هوایی هم از سمت تهران هست - بدون وارد شدن به همدان ) سمت راست و بالای کوه ریدوم رادار یعنی همون پوشش سفید رنگ و شبه کروی محافظ رادار رو در سمت راست جاده و بالای کوه میبینید. و چون اسم منطقه سوباشی بود پس اسم سایت رو هم سوباشی گذاشتند.<o:p></o:p> [COLOR=#NaNNaNNaN]وقتی سال 1380 ماموریتی نظامی به پایگاه شکاری شهید نوژه و پدافند رفتم چیزهایی رو شنیدم که گرچه نمیتونم منبعی مثل کتاب براتون بذارم اما شنیده های خودم از پرسنل قدیمی پایگاه همدان رو بدون کم و کاست و بدون هیچگونه تغییری براتون نقل میکنم.( با رعایت امانتداری)<o:p></o:p> [COLOR=#NaNNaNNaN]شنیدم که :<o:p></o:p> [COLOR=#NaNNaNNaN]" سوباشی سایتی بوده که موقع جنگ عراقی ها با داشتن اطلاعات کافی در مورد آن و قدیمی بودن تجهیزات قادر به نوعی بهره برداری مثل استراق سمع یا دادن اطلاعات ناقص یا نادرست بواسطه آن شده بودند.<o:p></o:p> [COLOR=#NaNNaNNaN]گرچه در طول جنگ هم میتوانستند آنرا مورد حمله قرار دهند و یا شاید هم اوایل جنگ چنین کاری هم کرده بودند ولی بعد استراتژی خودشون رو تغییر دادند و تا پایان جنگ به ان حمله نکردند اما در پایان جنگ ظاهرا همون روز هایی که میخواستند با قطعنامه موافقت کنند یعنی با ایران صلح کنند تقریباً بطور همزمان سایت رو مورد هدف قرار دادند و با ایران صلح کردند. (ممکنه با یک روز اختلاف انجام شده باشه – جای تحقیق هم واسه دوستان علاقمند داره)<o:p></o:p> [COLOR=#NaNNaNNaN]نکته مهم و قابل توجه اینه که درست موقع تعویض شیفت که تعداد پرسنل عزیز پدافند 2 برابر میشه آنرا مورد حمله قرار دادند و نکته مهمتر اینه که گلچین پدافند پرسنل ایران رو در اونجا به شهادت رسوندند ( انگار همه چیز رو میدونستند یا دستی آن چیدمان را ایجاد کرده باشه ) "<o:p></o:p> [COLOR=#NaNNaNNaN]ضمنا نمیدونم چرا همش فکر میکردم تاریخ حمله 5 مرداد باشه آخه من موقع سالگرد اونجا بودم و عکس همه عزیزان رو دیدم .اما چون 9 سال میگذره خیلی یادم نمییاد.<o:p></o:p>