شما فرض کنید الان 1.5 هزینه خرید یک رایانه کنید و مثلا از نظر قدرت یک سیستم کلاس B را داشته باشید. در خالی که با 1 میلیون هم میتوانید یک سیستم کلاس B را داشته باشید.
با این تفاوت که در 3 سال دیگر میتوانید با هزینه کردن همان 500 هزار تومان ماتفاوت دوباره سیستم خود را به کلاس B ارتقا بدهید. در حالی که یک سیستم 1.5 میلیون تومانی شما هر چقدر هم قوی باشد پس از 3 سال به عنوان کلاس C شناخته شده و پس از 5 سال یک سیستم کلاس D خواهد بود. ضمن این که اون وقت ارتقا یک سیستم کلاس D به کلاس B هزینه ای به مراتب بیشتر برای شما به دنبال دارد.
بهتر است زود به زود قطعات رایانه را ارتقا داد، اینطور ضمن این که همواره سیستم شما به روز است، از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه تر است.
همچنین دلایل دیگری در این زمینه وجود دارد:
گران قیمت ترین قطعات بازار رایانه همواره جدیدترین ها هستند، هر قطعه رایانه حدودا بعد از ورود مدل جدیدتر و حدود 1 ماه بعد از آن به مرور به سمت واقعی شدن پیش میرود. این میان برخی قطعات اصلا ارزش بهای پرداختی را ندارند که به مرور خودشان را نشان می دهند. مثلا ما کارت گرافیک 350 تومانی در بازار داریم که عملا از گرافیک های 150 تومانی ضعیف تر عمل کرده است!
بنابراین صرف جدیدتر بودن معناش بهتر بودن نخواهد بود. پس شما مبنا کارتان را از 5 سال ببرید روی 3 سال و جای یک سیستم 1.5 میلیون تومانی یک سیستم 1 میلیون تومانی خرید کنید. بعد پس از 3 سال یا حتی 2 سال آن 500 هزار تومان باقیمانده را صرف ارتقا سیستم خود کنید. و با این کار سیستم خود را ارتقا داده و به مدت 3 سال دیگر به عنوان یک سیستم خوب ازش استفاده کنید.
اساسا چرا دنبال پردازشگر قدرتمند در این سطح هستید؟ شما نیازی بهش ندارید.
پردازشگر پیشنهادی بنده i3 است که سرعت پردازش هر هسته اون 3.3 گیگاهرتز است. فکر کنم منظور شما 2700 بوده باشد که سرعت هر هسته آن 3.5 گیگاهرتز است.
هیچ میدانید در شرایط خارج از فشار سرعت سیستم شما با 2120 بالاتر از 2700 خواهد بود. اما مثلا در لحظه پردازش های سنگین در آن حد که 2120 کلاً درگیر شود خوب برتری 2700 نمایانگر خواهد شد.
پردازشگر 2 فاکتور دارد، سرعت و قدرت. درست مثل دنده سنگین ماشین و دنده سبک. 2700 را دنده سنگین حساب کنید، قدرتمندتر است اما خوب در هنگام کارهای سبک با سیستم عملا قدرت اون کارایی که نداره تازه سرعت کند ترش نسبت به پردازشگرهای ضعیف تر و ارزان تر شما را متعجب میکند!
اگر یک پردازشگر قدرتمند انتخاب کنید در حالی که چندان کارهای سنگین پردازشی با سیستم خود ندارید مثل راننده ای هستید که در جاده صاف و بدون شیب با دنده سنگین حرکت کند. باید بین حجم پردازشها و قدرت پردازشگر خود توازن برقرار کنید تا با داشتن مناسب ترین سرعت، پیش بینی سنگین ترین پردازش ها نیز شده باشد.
البته مثال دنده سنگین و سبک اون قدرها دقیق نبود، چون گفتید اطلاع ندارید جهت انتقال مفهوم گفتم
در مورد رم، فکر کنم 12 گیگ بیشتر از 8 گیگ مورد تقاضا شما بوده باشد. کیفیت ژل و اپیسر تقریبا برابر است و شاید اپیسر یک مقدار با کیفیت تر. از نظر قیمت در اکثر مقادیر هم قیمت عرضه میشوند (البته عمده را منظورم است). اما اپیسر گزینه متفاوت اما موفقی را پیش روی شما ارائه کرده است و آن رم 6 گیگ است که واقعا مقرون به صرفه است از نظر اقتصادی. ضمن این که باس اون هم 1600 است و از نظر تجربی برای آورکلاک هم پاسخ بهتری به نسبت دیگر برندها داده است.
من فکر کنم 12 گیگ رم آن هم در حالی که تنها 2 اسلت شما اشغال شده است به مراتب مقرون به صرفه و البته کاملاً پاسخگو نیاز شما باشد. بعد ها میتوانید با قرار دادن رم در اسلت های دیگر تا نزدیک 30 گیگ رم را افزایش دهید.
البته اگر سیستم 1 میلیون تومانی بخواهید من برای رم باز یک 6 گیگ اپیسر + یک 4 گیگ اپیسر را پیشنهاد میکنم. البته میتوان با خرید رم باس 1333 با همین قیمت مثلا 16 گیگ رم هم روی سیستم سوار کرد. اما با داشتن 10 گیگ رم با باس 1600 در بیشتر لحظات کار سیستم سرعت تقریباً 30% بیشتر از رم 16 گیگ 1333 خواهد بود. دلیلش هم این است که مواقعی که شما بخواهید از 16 گیگ رم بهره ببرید بسیار نادر است و به همین دلیل در اکثر مواقع که شما بخواهید کمتر از 10 گیگ رم خود را مصرف کنید که تقریبا برابر 80% لحظات کار با رایانه شما خواهد بود، سرعت انتقال دیتا در باس بالاتر بیشتر است.
به هر حال اگر خواستید تا با قیمت 1 میلیون تومان هم سیستم پیشنهادی بهتون بدم یا توضیحات بیشتر راجع به مادربرد و قطعات دیگر انتخابی در این لیست ... ما در خدمتیم

IONEER
در مورد دو سیستم بهدی هم گفت خوبه نیاز شمارو بر طرف می کنه و در مورد مدل رم هم گفتم چرا مدل ژل استفاده نمی کنی گفت مادر برد گیگا زیاد با رم های ژل هم خونی ندارن (خوب با هم کار نمی کنن. یا به عبارتی مچ هم نیستن)