Darya salar MILAD نوشته شده:با توجه به اينکه در سنترال کلابز همگي وظيفه اطلاع رساني صحيح و کامل را داريم به تکميل بحث مي پردازم.
به بحث ناوشکن و ناو محافظ اشاره شد. اصطلاح ناو محافظ ذر ايران به هيچوجه مصطلح نيست و من شخصا ان را فقط در فرومهاي تخصصي انگليسي زبان و فارسي زبان ديده ام.
به جاي ان همان وازه ناو به کار مي رود.
پس ناو محافظ=ناو=Frigate
ناوشکن=Desteroyer
دوستان در ويکي پديا مطلبي ديدم که اگر عزيزان مطلع تر از آن خبري دارند بحث مرا تکميل نمايند.
ضمنا چند لينک خبري نيز در اين رابطه با جستجوي زياد به دست اوردم.
و ناو موج که هم اکنون در مرحله سرويس است و به گشت زني در خليج فارس مي پردازد در رده ناو قرار مي گيرد و گويا اين اقدام در سال 86 انجام شده است و متاسفانه بازتاب خبري بسيار محدودي داشته است.
ناو محافظ موج 2 نيز در مرحله ساخت است و هنوز تکميل نشده است.
ناوشکن عظيم جماران که مورد اصلي بحث ما است نيز آخرين مراحل ساخت را سپري مي کند و همين امسال به اب انداخته مي شود و لي تاريخ دقيق آن مشخص نيست ولي گويا مراسم عظيمي براي آن تدارک ديده شده است.
خود بنده تا همين الان موج 2را با جماران اشتباه گرفته بودم که گويا دو پروژه مجزا هستند.![]()
دوست عزیز من عرض کردم خدمتتون همچین رده بندی در هیچ مرجعی وجود ندارد متاسفانه در زبان فارسی در بسیاری از برگردان ها مشکلی داریم به معنای ایراد مصطلح این یعنی اشتباهی که عمومیت پیدا میکنه ناو یک اصطلاح کلی برای هر نوع شناور رزمی مسلح از کلاس کوروت به بالا استفاده می شود در اخبار فارسی عمدا یا غیر عمدا برای تبلیغ یا هر موضوع دیگه از اصطلاح ناوشکن برای ناو محافظ استفاده می شود در حالی که ناو شکن ها دارای میانگین وزنی بالای 5000 تن هستند در حالی که یک ناو محافظ سبک وزنی در حدود 1500 تن دارد قدرت آتش و قابلیت های این دو و وظایف هر کدام متفاوت است اینکه چه کسی از چه عنوانی برای نامیدن یک ناو استفاده میکنه برمیگرده به رویه تبلیغاتی اون برای نمونه در بسیاری از مقالات هفته نیروی دریایی در مورد نبرد ایران و آمریکا میتونیم به این مورد اشاره کنیم که اشاره میشه ناوشکن جوشن و ناوشکن سبلان در حالی که باید گفته بشه شناور موشک انداز جوشن و ناوچه یا ناو محافظ الوند اگر قرار به استفاده از عنوان جانشین برای ناو محافظ باشه ناوچه بیشتر درست بحساب میاد توجه کنید همین الان یک ایراد مصطلح دیگر در نامگذاری ها که شاید به علت آسانی بیشتر در نام گذاری هست استفاده از عنوان ناوچه برای شناور های کلاس کمان هست اینگونه شناور ها با عنوان اصلی FAC که مخفف شناور هجومی سریع هست باید نامگذاری میشدن که گفتم چون اصطلاح اون سخت و رنگ تبلیغی اون کمرنگ هست کمتر دیدیم استفاده بشه

)
) و در كليپ ديگري همون ناوچه در عرض چند ثانيه تعداد بسيار زيادي دودزا رو به اطراف پرتاب كرد و تغريبا خودش رو غرق در ابر غليظ كرد كه احتمال ميدم اين كار براي مقابله با قفل ليزري يا سيستم هاي اپتيكي باشه