امتیاز منحصر به فرد خمپاره اندازه ها که باعث شده جانشینی نداشته باشند چیست؟
فکر کنم تلفیق دو ویژگی «تحرک بالا همراه با قابلیت منحنی زنی» مهمترین امتیازش باشد. به نظرم توانایی تأمین آتش مناسب برای نیروهای خط مقدم و نیروهای در حال حرکت هم نقش مهمی در به کارگیری این جنگ افزار دارد.
با سلام تحرک بالا اونم تو خمپاره انداز 120 م م؟میدونی وزن این خمپاره انداز چنده که میگی تحرک بالا؟میدونی چند جز داره که این حرف رو میزنی؟تو حالت چریکی باید از 3 نفر حرفه ای که سال ها آموزش دیدند برای حمل و نقلش استفاده کرد ودر جنگ های منظم از 5 نفر،بعدش دوست عزیز گفتید آتیش مناسب این کار رو عملا توپ ها و راکت اندازها چه 107 میلیمتری چه 122 میلیمتری و چه کالیبرهای بالاتر هم میتونند انجام بدند،این راکت اندازها و حتی توپ ها که تو یک دقیقه حجم آتیش بیشتری رو میتونند ایجاد کنند
خمپاره انداز ها رو نباید با توپ ها به صورت کلی مقایسه کرد....شما هر کالیبر از توپ ها رو با همون کالیبر از خمپاره انداز ها مقایسه کن
حمپاره 60 م م رو یکنفره هم میشه حمل و نصب و استفاده کرد.....خمپاره 120 م م هم به نسیت توپ های هم سایز خودت و حتی کوچکتر از خودش ( 106 م م ) از تحرک و برد بیشتری برخورداده
ما از الست طایفه ای سینه خسته ایم...........ما بچه های مادر پهلو شکسته ایم امروز اگر که سینه و زنجیر می زنیم..............فردا به عشق مهدیه فاطمه شمشیر می زنیم از ما بترس،طایفه ای پر اراده ایم...................ما مثل کوه پشت علی ایستاده ایم از ما بترس، شیعه ی سرسخت حیدریم..........جان برکفان جبهه ی فتوای رهبریم
دوست عزیز توپ های هویتزر قابلیت تنظیم زاویه 90 درجه ای هم دارند...یعنی شلیک کاملا عمودی.....البته کارایی نداره ولی این قابلیت نشان از انعطاف در هدف گیریشون داره
خمپاره انداز ها رو نباید با توپ ها به صورت کلی مقایسه کرد....شما هر کالیبر از توپ ها رو با همون کالیبر از خمپاره انداز ها مقایسه کن
حمپاره 60 م م رو یکنفره هم میشه حمل و نصب و استفاده کرد.....خمپاره 120 م م هم به نسیت توپ های هم سایز خودت و حتی کوچکتر از خودش ( 106 م م ) از تحرک و برد بیشتری برخورداده
با سلام اگه پست های بعدیه من رو شما خونده باشید خودمم در مورد تحرک بالای خمپاره انداز 60 م م توضیحاتی رو دادم ولی چون این مبحث در مورد خمپاره انداز 120 م م هست این رو گفتم،بعد دوست عزیز گفتید توپهای هویتزر قابلیت تنظیم رو 90 درجه رو دارند سوالم اینه که میشه تو این زاویه اصلا شلیک کرد؟وقتی گلوله توپ در این حالت شلیک کنه لوله توپ که به سمت عقب میاد بر اثر برخورد با داخل برجک توپخانه آسیب های جدی میبینه کلا لوله این توپ ها از زاویه 60 به بالا قرار بگیرند داری چنین حالتی میشند ولی خمپاره اندازها چون لوله های آنها به قنداق متصله و این قنداق داخل زمین قرار داره دارای چنین آسیب هایی نمیشند ضمنا من کی در مورد بالاتر بودن تحرکه توپ ها نسبت به خمپاره انداز ها حرفی زدم میشه عین جملاتم که در این مورد صحبت شده رو بهم نشون بدید من فقط گفتم خمپاره انداز 120 م م به خاطر سنگینیش تحرک پایینی داره نگفتم نسبت به توپ ها تحرکه بالاتر یا پایین تری داره لطفا تمام پست هام رو با دقت مطالعه کنیدبعدش من کی توپ ها رو با خمپاره اندازها مقایسه کردم برتری که من از خمپاره اندازها گفتم علت بوجود آمدن خمپاره انداز ها بود که تو آموزشیش به ما گفتند همین
با سلام دوست عزیز میگ35 خمپاره اندازها یک زاویه یاب دارند که به دوپایشون وصل میشود.و یک کارت تیر اندازی در هر جعبه خمپاره وجودداره که از روی ان برد را(که در کارخانه حساب شده ومتر را به زاویه تبدیل می کند) خوانده و به زاویه یاب بسته و بوسیله حرکت دوپایه زاویه یاب را تراز میکنند وان وقت اقدام به تیراندازی میکنند در ضمن خمپاره اندازها از زاویه 45 تا 85 درجه قادر به تیراندازی هستند.هرچه زاویه کمتر بشه برد بیشتره یعنی بیشترین بردش در زاویه 45 با حداکثر خرجه. خرج موشکی هم یه نوع خمپاره ست که یه تیکه اضافی تهش وصله باعث میشه بیشتر پرتاب بشه
[FONT=Verdana]انچه هستی هدیه خدا به توست. آنچه میشوی هدیه تو به خداست. پس بی نظیر باش.
با سلام دوست عزیز akbar3913،از اینکه در مورد خرج موشکی توضیح دادید ممنون ،در مورد زاویه هام هرچیزی که گفتید کاملا درست بود منم این رو که زاویه خمپاره انداز ها از زاویه 45 تا 85 درجه کار میکنند رو میدونستم اون چیزی رو که در مورد زاویه هام گقتم برای این بود که یکی از دوستان بزرگوار و عزیز چون نمیدونست از زاویه 60 تا 85 رو حالت قائم بهش میگند بیان کردم،در مورد کارت تیر گفتید،تا اونجایی که میدونم تو کارت تیر خرج مورد نیاز برای برد بیان میشه البته چون خودم از نزدیک ندیدمش و فقط اساتید آموزشیمون یک نمای شماتیک رو از اون برای ما رو تابلوها ترسیم کردند دقیقا نمیتونم در موردش اظهار نظر کنم
میگ 35 نوشته شده:با سلام دوست عزیز akbar3913،از اینکه در مورد خرج موشکی توضیح دادید ممنون ،در مورد زاویه هام هرچیزی که گفتید کاملا درست بود منم این رو که زاویه خمپاره انداز ها از زاویه 45 تا 85 درجه کار میکنند رو میدونستم اون چیزی رو که در مورد زاویه هام گقتم برای این بود که یکی از دوستان بزرگوار و عزیز چون نمیدونست از زاویه 60 تا 85 رو حالت قائم بهش میگند بیان کردم،در مورد کارت تیر گفتید،تا اونجایی که میدونم تو کارت تیر خرج مورد نیاز برای برد بیان میشه البته چون خودم از نزدیک ندیدمش و فقط اساتید آموزشیمون یک نمای شماتیک رو از اون برای ما رو تابلوها ترسیم کردند دقیقا نمیتونم در موردش اظهار نظر کنند
با سلام درسته در کارت تیر هم خرج وهم زاویه برد و زمان پرواز خمپاره نوشته میشه بحث تیر قائم و کشیده بحث دیگریه فقط همینو بگم خمپاره اندازها جزئ سلاحهای با سهم تیر منحنی حساب میشوند اگر برد کم باشد باالتبع زاویه هم زیاد میشه
[FONT=Verdana]انچه هستی هدیه خدا به توست. آنچه میشوی هدیه تو به خداست. پس بی نظیر باش.
میدونم که خمپاره اندازهای 120 رو جزء سلاح های با سهم تیر منحنی به حساب میارند ولی اون چیزی که در مورد زاویه قائم گفتم فقط برای یکی از بزرگواران گفته شد،من قبلا در مورد امتیاز این سلاح گفتم که میتونه دشمن رو تو نوک قله در حالی که پشت به کوه هست رو بزنه که احساس کردم یکی از بزرگواران نمیدونه که این سلاح تا زاویه 85 که بهش حالت قائمم میگند میتونه قرار بگیره ولی در حالت کلی این سلاح یک سلاح با سهم تیر منحنی به حساب میاد.
از مدت ها مرور این تاپیک خالی از لطف نبود و پاسخ های جالب دوستان به سوال مطرح شده بنده که تا حدود زیادی پاسخ در بینش مطرح شده بود. البته دوستان یک تقسیم بندی اشتباه کردند، سلاح ها به این دسته ها تقسیم می شوند: مستقیم : آتشبارها، تفنگ 106، RPG و SPG و ... منحنی: کاتیوشا (107) و توپخانه ها و تاو (در صورت استفاده موشک هدایت شونده) منحنی - قائم: فقط خمپاره انداز ها و برخی از کلاهک های موشک اصلی خمپاره اندازه ها نیز همانطور که دوستان گفتند، در منحنی - قائم بودنش است. بحث زاویه تیر جدا از این عبارت "منحنی - قائم" است. چرا که فارغ از زاویه تیر. یعنی با کمترین یا بیشترین زاویه تیر، در هر صورت تیر اندازی با خمپاره انداز در یک مسیر منحنی - قائم خواهد بود. گلوله به صورت منحنی ارتفاع خواهد گرفت و درست در بالای هدف همانند یک جسم رها شده در آسمان به صورت عمودی بر سر هدف سقوط می کند (با خطای 18 متر در هر 1000 متر ارتفاع). این دلیل لازم نیست که زاویه تیر شما حتی به 90 هم نزدیک باشد، شما با هر زاویه که تیر اندازی کنید، گلوله اوج گرفته و عمود بر سر هدف خواهد نشست. از قدرت دستیابی به نقاط کور که دوستان اشاره کردند محاسن دیگری نیز وجود دارد،که به ترتیب اهمیت برخیش را بیان می کنم: . دشوار شدن شناسایی محل قیضه. (با کمتر از 3 گلوله تقریبا غیر ممکن) . دستیابی به نقاط کور سلاح های تیر مستقیم و تیر منحنی (که دوستان اشاره کردند). . دامنه کاربردی بالا از لجمن خودی تا خطوط پشتیبانی دشمن تا اونجا که ما طرح خود زنی هم داریم در همین ارتش خودمان جهت جلوگیری از دستیابی دشمن به غنائم، که این طرح بر عهده سلاح 120 با زاویه قائم است ;) . ضریب نفوذ بسیار بالا در بتون و زره با توجه به انرژی که گلوله به علت ارتفاع و سقوط عمودی بر هدف به دست می آورد. . امکان شناسایی محل اصابت گلوله توسط دیده بان با وجود انبوه آتش. البته خیلی هم ساده نیست اما برای سلاح های دیگه وقتی میدان نبرد شلوغ باشد تقریبا محال است، اما به دست آوردن نبض آتش قبضه برای خمپاره اندازها خصوصا 120 به علت قائم زن بودنش با 2 گلوله در شلوغ ترین میدان ها هم امکان پذیر است. . امکان اختفا و تیراندازی، در حالی که تقریبا اکثر سلاح های اجتماعی فاقد این قابلیت هستند یا در نهایت مثل منحنی زن ها در استتار می توانند تیر اندازی کنند مثل توپخانه ها یا 107. اما 120 میتواند در گودالی که کامل پوشیده باشده و فقط به اندزی سر لوله دهانه اش باز است مخفی شده باشد که این هم علتش همان منحنی - قائم زن بودنش است. 7 تا تقریبا مهمترین دلایل ارزشمندی 120 به نسبت دیگر سلاح های جمعی است.
با سلام،جناب M.Abooali حرف شما در مورد منحنی-قائم بودن خمپاره انداز 120 میلیمتری کاملا درست بود من یک اشتباهی که کردم این بود که قبول کردم این خمپاره اندازها سلاح هایی با سهم تیر منحنی هستند ولی بعد از مدتی دوباره چشمم به جزوات آموزشی خمپاره انداز 120 میلیمتری که در زمان سربازی آموزش دیده بودم خورد و دیدم که این سلاح نتنها دارای سهم تیر منحنی بلکه دارای سهم تیر قائمم میباشد که این جزء مشخصات این سلاح هست دلیل مدعای من همون ارتباط بین زاویه ها و حالت های قرار گیری اونها است من اینجا باید در مورد رابطه سلاح ها و زاویه های اونها که در صفحه قبل گفتم یک توضیحی بدم من منظورم از این ارتباط ها در مورد خمپاره انداز ها نبود بلکه به صورت کلی گفتم و اصلا خمپاره اندازها از زاویه 45 تا 85 درجه قرار میگیرند
باسلام و خسته نباشید خدمت دوستان علاقه مندان به بحث خمپاره و خمپاره انداز ها یه مسله که راجع به بالستیک مهمات خمپاره باید در نظر داشت شکل و نوع خاص طراحی این گلوله ها هست که باعث میشه تا اصطلاحاً موقعی که میرسه رو هدف سرو ته کنه و به صورت قایم فرود بیاد