خطيبي: بازي در ليگهاي اروپايي را در ذهنم ميپرورانم
او نيز همانند آرش برهاني که ديگر دوست ندارد در امارات فوتبال بازي کند در صدد است تا از الشارجه جدا شود و به تيم ديگري بپيوندد. گويا گلزني وي به تيمملي امارات خيلي براي عربها گران تمام شده و با استفاده از اختلاف جزئياش با «وبر» موجبات اين تصميم را براي رسول خطيبي فراهم کردهاند؛ به بهانه وجود شايعاتي اينچنيني و اضافه شدن وي به سپاهان براي حضور در رقابتهاي ليگ قهرمانان آسيا دقايقي را با اين بازيکن همکلام شده که اهم آن از نظرتان ميگذرد:
گويا دامنه اختلافاتت با وبر سرمربي الشارجه گستردهتر شده و ميخواهي از اين تيم جدا شوي؟
بهعنوان يک بازيکن حرفهاي تا آخرين لحظه به تعهداتم نسبت به باشگاه الشارجه پايبند خواهد ماند و آنطور که برخي افراد وانمود کردهاند اختلافي با وبر ندارم.
اما شايعاتي مبني بر جداييات از الشارجه به گوش ميرسد؛ آيا قصد دارد فوتبال امارات را رها کني و در اروپا مشغول بازي شوي يا در همين ليگ باقي خواهي ماند؟
مدير برنامههايم دو پيشنهاد از تيمهاي حاضر در ليگ امارات دريافت کرده که وضعيتشان به مراتب بهتر از الشارجه است؛ اما دوست دارم به ايران بيايم و پس از انجام ديدار تيمملي مقابل بلاروس در آرامش کامل تصميم نهاييام را اتخاذ کنم.
پس رسول خطيبي فوتبالش را بهامارات محدود کرده و زياد تمايلي به بازي در ليگهاي اروپايي ندارد؟
پس از جام جهاني پيشنهاد تنه ريف را به دليل حضورش در ليگ دسته دوم اسپانيا رد کردم و ترجيح دادم در يک فرصت ايدهآل شرايط حضورم در امارات را فراهم کنم اما با اطمينان ميگويم فوتبالم را محدود به اين کشور نميکنم و بازي در ليگهاي معتبر اروپايي را در ذهنم ميپرورانم.
اما در اکثر کشورها زمان نقل و انتقالات ميان فصل به اتمام رسيده و ديگر هيچ بازيکني نميتواند تيمش را تغيير دهد؛ آيا اين شرايط در امارات هم به اين شکل است؟
خير، طبق آييننامه فدراسيون فوتبال امارات تيمهاي ليگ برتري ميتوانند تا 10-15 روز ديگر بازيکنان دلخواه خود را به خدمت بگيرند و من پس از ديدار مقابل بلاروس تصميم قطعيام را ميگيرم.
2 نماينده ايران در رقابتهاي ليگ قهرمانان آسيا هم چندان بيميل نيستند که بهعنوان يک بازيکن کمکي آنها را همراهي کني و گويا مذاکرات غيرمستقيمي را هم انجام دادهاند؟
اگر اين مسأله بخواهد رنگ و بوي واقعيت به خودش بگيرد منافع سپاهان به خطر ميافتد؛ چرا که آنها از بابت انتقالم به الشارجه بخشي از مطالبات خود يعني 200 هزار دلار را دريافت کردهاند و رقمي بالغ بر 300 هزار دلار ديگر باقي مانده است.
يعني تو هنوز هم بازيکن سپاهان محسوب ميشوي و اين تيم شانس بيشتري را نسبت به استقلال براي بهخدمت گرفتنت دارد؟
در هنگام مذاکراتم با الشارجه رضايتنامهام از سوي باشگاه سپاهان صادر شد و تعهدي به غير از باقيمانده طلب آنها ندارم؛ اما همانطور که گفتيد احتمال پيوستنم به سپاهان بيشتر از استقلال خواهد بود؛ البته اگر بخواهم فوتبالم را در داخل کشور ادامه بدهم.
اين را قبول داري که با جدايي خطيبي، شجاعي، کاظميان، عنايتي، برهاني، کعبي، مبعلي، سامره و مجيدي ليگ حرفهاي ايران ديگر کيفيت گذشته خود را ندارد و اکثر تيمها در بازيهاي خود در زدن ضربات آ»ر به مشکل برميخورند؟
اگر حساب خودم را با بقيه نفراتي که از آنها نام برديد جدا کنم با نظرتان موافق هستم؛ اما اين دليلي نميشود که تيمهاي ليگ برتري ما دست از سازندگي بر دارند و به مهاجمان و هافبکهاي جوان خود بها ندهند؛ درست است که فوتبال امارات از لحاظ امکانات و مسائلي مالي يک سر و گردن بالاتر از فوتبال به اصلاح حرفهاي است، اما تواناييهاي بازيکنان ايراني با شاغلان در اين ليگ قابل قياس نيست. تيمملي ايران با منتخبي از بازيکنان ليگ برترو برخي لژيونرهايش توانست امارات را با تمام قوا شکست دهد؛ حال شما فرض کنيد که تيمملي بخواهد با تمام نفرات خود مقابل امارات به ميدان برود؛ آن وقت با چه اختلافي ميتوانيم آنها را شکست دهيم و اختلاف سطح فوتبال دو کشور نمود بيشتري پيدا خواهد کرد.
راستي شايعه شده بود همين گلزني اخيرت مقابل امارات هم يکي از دلايلي است که باعث شده «وبر» سر ناسازگاري با تو بگذارد و به داسيلوا ميدان بدهد؟
به هيچوجه، من براي تيمملي کشورم بازي کردم و وظيفهام بوده که گلزني کنم؛ امارات يا هر تيم ديگري باشد برايم فرقي ندارد.
تيمملي در روز فيفا بايد مقابل بلاروس به ميدان برود؛ آيا دعوت کادر فني تيمملي را اجابت ميکني و به تهران ميآيي؟
براي بازي در تيمملي کشورم لحظهشماري ميکنم و هرچه در چنته دارم رو خواهم کرد تا به نتيجه دلخواه کادر فني دست پيدا کنيم.
آيا شباهتي در نحوه بازي کردن بلاروس و ازبکستان که يکي از حريفان ما در رقابتهاي مرحله نهايي جام ملتهاي آسيا ميبيني؟
بله. از خيلي جهات اين 2 تيم با يکديگر شباهت دارند و اين ديدار ميتواند کادر فني تيمملي را براي پيدا کردن شناخت از نحوه بازي ازبکستان کمک کند.