قابل توجه همه دوستان:
1.ابتدا در مورد Mirage F-1BQ/EQ:
در تایید حرف دوستان خوبم آقا نوید و میلاد گل باید عرض کنم در حال حاضر تعداد 5 فروند میراژ توانایی پرواز دارند(دقت کنید فقط پرواز) و متاسفانه بعید می دانم که بتوانند سلاحی را حمل کنند...هرچند در همان موضوعی که سال 2000 بین ایران و فرانسه اتفاق افتاد علاوه بر تعداد 50 فروند از نوع FC و تعمیرات اساسی همه میراژهای عراقی بندهای دیگری نیز وجود داشت که اگر نیروی هوایی به خرید ها میلی نورزید اما مقداری قطعه یدکی را دریافت نمود.
با استفاده از این قطعات تعدادی از میراژ ها و البته در آینده ای ...(واقعا نمی دانم چقدر!) امکان پیوستن 2 تا 3 فروند دیگر هم می تواند باشد.
در ضمن میراژ ها ما در حال حاضر بعید می دانم توانایی پرتاب اگزوست را داشته باشند و یا بتوانند موشک هوا به هوا حمل کنند...باید توجه داشت که این هواپیماها کار خود را در دهه 70 شمسی و جنگ عراق کرده اند و دیگر توانایی راداری بالایی ندارد شاید هم اصلا راداری نباشد.
بنده میراژ ها را در مشهد از نزدیک دیده ام...قدیمی هستند اما نظر فرماندهان بازگشت آنها است که امیدوارم موفق شوند...در حال حاظر بگفته فرماندهان نیروی هوایی ایران توانایی تولید گلوله های توپ میراژ را دارد که نمی دانم تا چه حدی صحیح است.
به هر حال هنوز هم هواپیماهای عجیبی هستند.
2.در مورد مانور نیروی دریایی باید عرض کنم علاوه بر این تعداد که 3 فروند F-4E و 2 فروند F-4D (ممکن است به Zotbox هم یکی مجهز باشد) شرکت کردند تعداد 2 فروند P-3F (احتمالا 8706-5 و 8705-5 و یکی دیگر هم 8704-5 که خلیج فارس را پوشش می دهد) و تنها تانکر B707-3J9C به ریجستر 8304-5 حاضر بودند.
نمیدانم شاید سوخت گیری هم وجود داشته است.
در ضمن تعداد 5 فروند F-4D در تهران در حال اورهال هستند و جالبی آنکه آنقدر هواپیما در تهران منتظر تعمیرات هستند که نمی دانند چه کنند.
اگر همه آنها به خط پروازی برگردند بسیار عالی می شود...فکر می کنم 10 فروند F-4E و ... نیز در خط تعمیرات باشند( نمی توان همه چیز را گفت!!!

)
در ضمن به احتمالی یک فروند Su-24MK هم حاضر بوده است اما نمی دانم به چه سلاحی مسلح بوده است.
در روزهای ابتدایی نیز مانور اتحاد 87 نیز دو فروند F-14A عملیات پوشش هوایی را تمرین کردند.
فکر نمی کنم هواگرد دیگری از نیروی هوایی حاضر بوده است.
3.اما مورد آخر در باره هلکوپترهای نیروی دریایی:
همانطور که در تصویر می بینید SH-3D به ریجستر 2317-8 اولین آزمایش کننده موشک سطح به سطح سی کیلر به برد در حدود 30 کیلومتر و هدایت تلویزیونی بوده است (در مورد برد دقیق نمی دانم که مشکلی پیش نیاید) که تصاویر آن نیز در انجمن موجود است.
فکر می کنم 4 سی کینگ به توانایی شلیک این موشک دست پیدا کردند.که مدت هاست شلیکی از آنها نیست و در مانوری دیده نشده است.
جالبی اینجاست که من این هلکوپتر را 10 روز قبل از مانور در تهران به همراه یک Mil-171 نیروی دریایی سپاه دیدم...حالا می بینم هرچه تصویر است از این هلکوپتر است!
این هلکوپتر ها در طی جنگ نیز به موشکهای هوا به سطح هدایت تلویزیونی AGM-65A ماوریک نیز مجهز شدند و اتفاقا خیلی هم موفق بودند.
در کنار این موشک ها فکر می کنم هنوز برخی سی کینگ ها توانایی پرتاب اژدر های A.224 و مین های دریایی و سونار را داشته باشند... باید عرض کنم سی کینگ ها به لطف خدا و بدون اغراق هنوز در بهترین شرایط موجود بسر می برند و عوض کردن آنها با Ka-27 یا Mil-171 بمنزله عوض کردن بنز با پیکان است...این کجا و آن کجا؟
Ab-212ASW/ASV هم به موشک AS-12 در طی جنگ مجهز بودند و اتفاقا اهداف خوبی را در طی جنگ در دریا منهدم ساختند (برد در حدود 10 کیلومتر) و پس از جنگ نیز به موشک های C-601 چینی مجهز شدند و آزمایشات هم جواب داد اما خبر دیگری نشد.
تصاویر هر دو در انجمن در تاپیک تصاویر هوادریا در بخش ادوات دریایی موجود است.
در ضمن این هلکوپترها توانایی رها سازی اژدر های مارک Mk-46 را نیز دارند.
هرچند مدت هاست که رادار جستجوی دریایی آنها که بر روی کابین خلبان و با اندازه بزرگی بود به دلیل نبود قطعات از روی آنها باز شد و این امکان استفاده از اژدر را تا حدی کاهش می دهد و شاید هم اصلا نباشد چون من هیچ تصویری از آنها ندیدم.
اگر هست دوستان لطف کنند...!
در ضمن این هلکوپترها تیر بارهای سنگینی را نیز حمل می کردند که نام آنها را دقیقا یادم نیست و در نمایشگاه مصلی نیز آمده بودند.
بهترین توانایی این هلکوپترها امکان فرود بر وی امواج با بالشتک های خود می باشد که امیدوارم این بالشتک های ایتالیایی هنوز به درستی کار کنند.
Mil-171SH های نیروی دریایی سپاه نیز طی پروژه ای با چین به موشک های هوا به سطح C-802 مجهز شدند که در مانور پیامبر اعظم هم آزمایش شد و امیدوارم 5 فروند آنهااین توانایی را داشته و به تعداد کافی این موشک باشد که قابلیت موثری دارد.
RH-53D هم که تنها توانایی حمل نیرو را دارد و امکان نصب هیچ سلاحی را ندارد هر چند ممکن است از تیربارهای سبک برای پشتیبانی از نیروهای استفاده کند.
4.در مورد موشک نصر :
موشک نصر یک که در رژه 29 فروردین نمایش داده شد و آن زمان به نام نصر بود...اما نصر 2:
جالبی این مسئله آن است که می گویند این آزمایش بازتاب وسیعی در رسانه های خارجی داشته است اما بازتاب بدون تصویر؟
خیلی جالب است!!!
دیشب خبر 22 شبکه خبر به یک لحظه تصویر شلیک این موشک را نشان داد که 10 ثانیه بیشتر نبود و اگر موشک نور نباشد از کلاس کمان نصر شلیک شد.
این در حالی بود که تصاویر بلافاصله برای خبر پزشکی قطع شد و هیچ توضیحی ندادند و من هم در مورد خود موشک به توضیحات فارس استناد کردم.
آنجا حق این شبکه بود که...!
این خبر با بازتاب آن هم فقط در بخش مرور خبر؟
نمی دانم والا...!
در ضمن دوستان از مانور اخیر خبر آزمایش یک تیر موشک SM-1 استاندارد به برد 100 کیلومتر را داده اند که اگر درست باشد هنوز توانایی بلقوه ای در این موشک داریم...هرچند تعداد کم است...اما در اینجا خودش مسئله بزرگ و بسیار جالبی است که از ناوچه موشک انداز گرز بوده است.
حال از دوستان کسی تصویری از ناوچه گرز دارد؟اگر دوستن سوالی داشتند در خدمتم.
یا علی.