رونالدو بازيكن بزرگي است
هرنان كرسپو، مهاجم 31 سالهي تيم ملي آرژانتين به بيشتر اهدافش رسيده است. او ركورددار گلزني در رقابتهاي انتخابي جام ملتهاي آمريكاي جنوبي است، در تمام ليگهايي كه در آنها بازي كرده به مقام قهرماني دست يافته است. او به تازگي عنوان دومين گلزن برتر جام جهاني 2006 آلمان را از آن خود كرده و صاحب كفش نقرهاي اين رقابتها شد. او با همهي اين موفقيتها و عنوانهايي كه به دست آورده,هنوز هم تشنهي كسب موفقيتهاي ديگر است. كرسپو در سال 2007 اين فرصت را دارد كه براي نخستين بار در دوران بازيگرياش در جام ملتهاي آمريكاي جنوبي حاضر باشد. او همزمان با اين رقابتها، با پيراهن اينترميلان در دو رقابت سري A و ليگ قهرمانان اروپا به نبرد مي پردازد. در حالي كه اين بازيكن خود را براي اين مبازههاي بزرگ آماده ميكند، در گفت و گو با پايگاه اينترنتي فدراسيون بينالمللي فوتبال - FIFA درباره فصل گذشته، سال جاري و روياهايي كه هنوز در سر دارد به گفت و گو نشسته است. متن گفت و گوي جانشين گابريل باتيستوتا با FIFA.com در زير ميآيد:
- آقاي كرسپو، در سالي كه گذشت رقابتهاي جامجهاني فوتبال در آلمان انجام شد، از اين رقابتها چه چيز خاص و ويژهاي را به ياد داريد؟
* بدون ترديد بازي نخستمان برابر ساحل عاج، پايان دوران بسيار طولاني آمادهسازي بود. سرانجام توانستيم دوباره بازي كنيم. احساسي بينظير داشتم. بازيكن به هيچ وجه عصباني نيست, بلكه احساس ميكند كه رويايي به حقيقت بدل گشته است.
- روي هم رفته جامجهاني 2006 آلمان را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
* شگفتانگيز و باورنكردني بود. يك رقابت دور از تصور با ورزشگاههايي كه همواره پر از تماشاگر بودند. انبوه تماشاگران آرژانتيني حاضر در اين رقابتها دور از ذهن بود. تماشاي يك ورزشگاه پر از تماشاگران و هواداران تيم ملي آرژانتين با وجود مشكلات مالي هموطنانمان، روي ما تاثير بسيار زيادي ميگذاشت.
- شما به همراه ميروسلاو كلوزه و رونالدو موفقترين گلزنان حاضر در رقابتهاي آلمان به شمار ميآمديد. به عنوان يك بازيكن فوتبال چه توصيفي از اين مهاجمان داريد؟
* كلوزه نه تنها گلزن بزرگي است، بلكه بازيكن فوقالعادهاي نيز به شمار مي آيد. او اين موضوع را از مدتها پيش نشان داده است و هنوز هم به اين كار مشغول است. انجام جامجهاني در ميهن براي او بيشك انگيزههاي خاصي را به دنبال داشت. اين موضوع شامل او و ديگر اعضاي تيم ملي آلمان ميشود . تيم ملي آلمان در اين رقابتها سوم شد و او عنوان آقاي گلي اين بازيها را از آن خود كرد. تنها ميتوان به او اين خاطر تبريك گفت. دربارهي رونالدو چه بايد بگويم؟ اگر مارادونا را ناديده بگيريم، بيترديد رونالدو بزرگترين بازيكن دوران اخير به حساب مي آيد. او زوجي ايدهآل براي هر مهاجمي است و در تيمش همواره نقشي مهم بر عهده داشته است.
آن چه كه براي ما و در نظر ما يك نمايش بزرگ به شمار ميآيد براي رونالدو چيزي عادي و معمولي است (خنده).
- پيشرفت خودتان را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
* با اندكي تخفيف معجوني از همه چيز . فتح ليگ برتر موضوع جالبي بود. پس از آن اين فرصت را پيدا كردم كه در جام جهاني بازي كنم و در نهايت به فوتبال ايتاليا بازگشتم و در تيمي بزرگ همچون اينترميلان بازي ميكنم. در يك نگاه بايد بگويم خدا را شكر كه همه چيز به خوبي در جريان است. بايد ديد در شش ماه آينده اوضاع چگونه پيش ميرود.
- از اينترميلان صحبت كنيم. رفتار هواداران اين تيم با شما چگونه است نبايد فراموش كرد كه شما روزي در ميلان رقيب اين تيم بازي ميكرديد؟
* به واقع بسيار خوب، رفتار آنها مرا شگفتزده كردند، چرا كه پيوستن از تيمي به تيم ديگر چندان آسان نيست. البته هنگامي كه در باشگاههاي ديگر هم حضور داشتم، با من به خوبي رفتار ميشد. اينترميلان درها را به رويم گشود و مردم اينجا با من بسيار مهربان هستند. بايد اعتراف كنم پيش از پيوستنم به اينتر اندكي نگران بودم. اما هيچ مشكلي به وجود نيامد.
- شما موفقترين گلزن تاريخ رقابتهاي مقدماتي آمريكاي جنوبي هستيد و براي بزرگترين باشگاههاي دنيا هم بازي كردهايد. رمز موفقيت شما در چيست؟
* رمز موفقيتي در كار نيست. بايد شور و شوق فراوان داشت و دلباخته اين بازي و ورزش بود. در كنار تواناييهاي فني كه بايد از آنها برخوردار بود، بازيكن بايد از نظر ذهني هم بسيار قوي باشد و با تمام وجود بازي كند. تنها اين گونه ميتوان در كارها موفق شد و در دنياي فوتبال ستاره شد.
- به دليل باشگاههاي مختلفي كه شما در آنها بازي كردهايد، ميتوان گفت كه شما هم با فوتبال آمريكاي جنوبي و هم با فوتبال اروپا به خوبي آشنايي داريد . آيا شما از پيروزي اينترناسيونال پورتو آلگره برابر بارسلونا در ديدار پاياني رقابتهاي جام باشگاههاي جهان شگفتزده شديد؟
* بله، البته نه به خاطر تيمي كه عنوان قهرماني را به دست آورد. آنچه مرا شگفتزده كرد، شكست بارسا آن هم در ديدار پاياني يك رقابت بينالمللي بود. اينكه تيمي از آمريكاي جنوبي به پيروزي رسيد، هرگز شگفتانگيز نبود. در سال 2005 هم سائوپائولو برابر ليورپول به پيروزي رسيده بود. صرفنظر از تفاوتهايي كه به دليل ستارههايي كه در تيمها وجود دارد، همواره بازي برابر تيمهاي آمريكاي جنوبي براي تيمهاي اروپايي سخت است. در يك چنين رقابتي همهچيز ممكن و شدني است.
- از آلفيو باسيله، سرمربي جديد تيم ملي آرژانتين چه انتظاري داريد؟
* تنها بهترين چيزها را. اگرچه هنوز اين فرصت را پيدا نكردهام كه با او گفت و گو كنم، با اين حال او مرا براي بازي دوستانه برابر اسپانيا به تيم ملي فراخواند. اما متاسفانه به دليل آسيبديدگي نتوانستم در آن ديدار حاضر باشم و به ميدان بروم صبر ميكنم و البته ميخواهم هنوز هم براي تيم ملي كشورم بازي كنم. مهم آن است كه نشان بدهم جزء تيم هستم و با كمال ميل در خدمت تيم هستم؛ كه هر دوي اين موارد در مورد من صدق ميكند.
- شما با وجود سابقهي طولانيتان در تيم ملي آرژانتين تاكنون موفق نشدهايد در رقابتهاي جام ملتهاي آمريكاي جنوبي ( كوپا آمريكا) بازي كنيد. آيا رقابتهاي 2007 در ونزوئلا براي شما نخستين حضور در عرصهي اين رقابتها خواهد بود؟
* چرا كه نه، در طول دوازده سال حضورم در تيم ملي آرژانتين هيچگاه اين امكان را نيافتهام تا در اين رقابتها حاضر باشم. يا رقابتهاي انتخابي در جريان بوده يا ما تنها يك سال به جامجهاني داشتهايم و بازيكن ميخواهد مراقب خود باشد. هرگز نتوانستهام در اين بازيها حضور داشته باشم. بايد ديد در سال جديد چه اتفاقاتي رخ ميدهد اما چرا كه نه؟
- شما در مرحله پاياني سه دوره جامجهاني حضور داشتهايد. آيا ميتوان تصور كرد شما در 2010 در آفريقاي جنوي هم حضور داشته باشيد.
* اميدوارم. بايد مراقب خود باشم. اكنون 31 سال دارم و بايد كمي منتظر باشم چرا كه در اين چهار سال چيزهاي زيادي ممكن است رخ بدهد. همانطور كه گفتم بايد منتظر رخدادهاي چهار سال پيشرو بود و ديد كه چه احساسي دارم ودر چه ميزان از آمادگي به سر ميبرم. اگر همه چيز خوب باشد، اين امكان هم وجود خواهد داشت كه در جامجهاني 2010 حاضر باشم.
- پرسش پاياني اين كه: خوان سباستين ورون به فوتبال آرژانتين بازگشت و با استوديانتس قهرمان آرژانتين شد. آيا دوست داريد راه او را پيش بگيرد و يا اينكه قصد داريد در ايتاليا ماندگار شويد؟
* نميدانم. بخشي از وجودم ميخواهد به ريورپلاته بازگردم، جايي كه در آنجا رشد كردم، اما بخشي ديگر از وجودم عاشق فوتبال ايتالياست. براي همين دوست دارم از هر دقيقهاي كه ميتوانم بازي كنم و سلامت و آماده هستم بهره ميبرم. همانطور كه اشاره شد آدمي نميداند كه چه چيزهايي در پيش رو دارد . . .