قهرمانان نيروي هوايي

در اين بخش شهداء و ايثارگران جنگ معرفي و درباره‌ي حماسه دفاع مقدس بحث ميشود

مدیران انجمن: moh-597, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 2612 بار
سپاس‌های دریافتی: 5561 بار
تماس:

پست توسط moh-597 »

سرتيپ خلبان شهيد فريدون ذوالفقاری

[External Link Removed for Guests]

سرهنگ خلبان شهيد محمد رضا نوروزي

سرگرد خلبان شهيد کاظم ظريف خادم ، عضو گروه اكروجت تاج طلايي
3 مهر 1359 به هنگام بازگشت نزديک يکی از پاسگاه های مرزی عراق به کوه برخورد کرد

استاد خلبان سرهنگ شهيد فريدون فاتح چهر

سرگرد خلبان شهيد محمود امام

پاينده باد ايران زنده باد ايراني

وبلاگ من

صفحه اینستاگرام
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط moh-597 »

امير سرلشكر خلبان شهيد سيد عليرضا ياسيني

سيد عليرضا يا سيني در فروردين ماه سال 1330 در شهرستان آبادان به دنيا آمد و چهل و سه سال بعد در حالي كه مسئوليت معاونت هماهنگ کننده نيروی هوايی ارتش جمهوري اسلامي ايران بر عهده داشت در مورخه 73,10,15 در يك سانحه هوايي در نزديكي اصفهان , به همراه فرمانده نيروي هوايي ; سرلشكر شهيد منصور ستاري و تني چند از فرماندهان عاليرتبه نيروي هوايي . به درجه رفيع شهادت نايل آمد. وي در سال 1348 به نيروي هوايي وارد شد . همانند ديگر خلبانان پس از طي مقدمات پرواز در ايران به آمريكا اعزام شد و بعد از گذراندن موفقيت آميز دوره هاي پرواز با سربلندي به ايران بازگشت و به عنوان خلبان شكاري اف 4 مشغول به خدمت شد. با شروع جنگ به عنوان يك خلبان شجاع و با تجربه وارد جرگه مدافعان آسمان ايران شد . وي بارها و بارها با به پرواز در آوردن پرنده آهنين بال خود سايه امنيت را بر آسمان ايران بر قرار نمود. با اينكه 3مرتبه اقدام به Eject كرده بود و از تبار جانبازان به حساب مي آمد ولي به پرواز هاي جنگي خويش ادامه مي داد. ايشان از خلباناني بودند كه به همراه بزرگاني چون سرهنگ خلبان شهيد خلعتبري, سرگرد خلبان شهيد طالب مهر, سرگرد خلبان شهيد اكرادي ,سرهنگ خلبان شهيد دوران در هفتم آذر59 نيروي دريايي عراق را نابود كردند. كسي كه استاد خلبان بود و با هواپيماهاي ديگر مثل , MIG 29 وF 5 هم پرواز مي كرد ولي هواپيماي محبوبش فانتوم بود. از مسوليت هاي ايشان مي توان به موارد زير اشاره نمود :

1. افسر خلبان كابين جلو هواپيماي اف چهار در پايگاه ششم شكاري بوشهر

2. افسر هماهنگ كننده آموزش خلبانان ايراني در پاكستان

3. فرمانده عمليات پايگاه سوم شكاري همدان

4. فرمانده پايگاه سوم شكاري همدان

5. فرمانده پايگاه دهم شكاري چاه بهار

6. فرمانده پايگاه هفتم شكاري شيراز

7. معاونت هماهنگ كننده نيروي هوايي

لازم به ذكر است كه ايشان پس از تيمسار محققي بيشترين ساعت پرواز را با فانتوم دارند. همچنين پايگاه ششم شكاري بوشهر به نام اين بزرگوار مزين شده است. در ادامه توجه شما را به خاطراتي از اين بزرگوار كه توسط يكي از خلبانان هم پروازش نقل شده است جلب مي نمايم.

زندگي نامه شهيد همراه با خاطرات همرزمانش را در تاپيك زير قرار داده ام

http://www.centralclubs.com/viewtopic.p ... 190#104190

وبلاگ من

صفحه اینستاگرام
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط moh-597 »

سرلشگر خلبان شهيد عباس دوران نفر سوم ايستاده از چپ 31/4/1361 بغداد
سرگرد خلبان شهيد منصور قريشي نفر دوم نشسته از راست 18/11/1359 ماهشهر

----------------------------------

به ياد سرگرد خلبان شهيد جعفر مرداني 25/1/1360

وبلاگ من

صفحه اینستاگرام
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط moh-597 »

به ياد سروان خلبان شهيد حسين عبدالشاهي 29/1/1359 جنوب

------------------------------------------------------------------------
سرگرد خلبان شهید جواد عرفانیان

29 فروردين روز ارتش و حماسه سازيهاي نيروي زميني است . همه ساله در اين روز مانور ارتش بر گذار ميشود كه دز آن قدرت و اقتدار ارتش به نمايش گذاشته مي شود . در يكي از اين مانور ها كه در سال 1374انجام شد با از دست دادن يكي از بهترين خلبانان اين آب و خاك همراه شد . سرگرد خلبان جواد عرفانيان كه هدايت يك فروند هواپيماي اف 7 را بر عهده داشت با مشكل از دست دادن هيدروليك هواپيما مواجه شد و با اينكه مي توانست اقدام به خروج اضطراري از هواپيما بكند ولي تمام سعي خود را در هدايت هواپيما انجام داد. چون مي دانست در صورت خروج وي از هواپيما هواپيما به ميان جمعيت خواهد افتاد و فاجعه اي انساني رخ خواهد داد اين كار را نكرد و در نهايت با هواپيمايي كه تا آخرين لحظات اميد به هدايت آن داشت به ساختماني 2 طبقه در يكي از خيابانهاي دور از ميدان آزادي برخورد كرد به گونه اي كه صندلي خلبان را 2 كيلو متر دورتر از محل اصابت هواپيما به ساختمان در حالي پيدا كردند كه استيك هواپيما در دستان خلبان بود كه اين نشان از تلاش جواد عرفانيان براي هدايت هواپيما داشت........

تصویر
آخرین ويرايش توسط 1 on moh-597, ويرايش شده در 0.

وبلاگ من

صفحه اینستاگرام
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط moh-597 »

به ياد سرتيپ خلبان شهيد جواد فکوری

استاد خلبان فانتوم . خلبان با احساسی كه گيتار و پيانو می نواخت .كسی كه دوره های نظامی را در آلمان و آمريكا طی كرد . ليسانس مديريت داشت. بارها به عمق آسمان دشمن نفوذ كرد وسر انجام در مهر ۱۳۶۱بر اثر سقوط هواپيمای فرماندهان ارتش به شهادت رسيد ....

وبلاگ من

صفحه اینستاگرام
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

آیا کسی این دو عزیز را می شناسد؟ امیدوارم که درصحت کامل باشند.خیلی می ترسم چون عکس ها مربوط به زمان جنگ است. عکس اولی را چند جای دیگر درهمین تاپیک گذاشته اند. البته در جاهای دیگر به همراه دوستانش. به هر حال اگر گسی خبری دارد بی اطلاع نگذاریدم!
با تشکر زیاد!

پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط moh-597 »

به ياد سرلشكر خلبان امرا.. اسعدي يساقي

نام : امرا.. ( امير ) اسعدي يساقي

تاريخ تولد : 1 ارديبهشت 1330

تاريخ استخدام در نيروي هوايي : 10 دي 1349

بازگشت از امریکا و انتخاب برای پرواز با هواپیمای اف۵ و انتقال به پایگاه هوایی چهارم شکاری دزفول

تاريخ سانحه : 8 مهر 1359

شرح سانحه : ساعت 1 بعد از ظهر امير اسعدي به همراه سروان عباسيان ( بعد ها فرمانده پایگاه هوايي دزفول شد ) از پایگاه هوايي همدان به سمت 20كيلومتري شمال بصره و 45 كيلومتري دهلران پرواز كردند به گفته سروان عباسيان چند دقيقه قبل از سانحه صداي راديو امير قطع و وصل مي شده كه امير گفته : با توكل به خدا مي رویم جلو...

سروان عباسيان گفت : نه زمين خوردن هواپیما رو ديدم نه دود از هواپيما بلند شد هيچ چیز نديدم .

11روز بعد از سانحه آشنايان صداي امير را از راديوي عراق شنيده اند كه زنده و سالم است . در روز هاي بعد هم 5 نفر به منزل پدر همسر ايشان تلفن كرده و اعلام نمودند كه صداي خلبان اسعدي را شنيده اند .به گفته تعدادي از خلبانان اسير كه بعد جنگ آزاد شدند چتر كلاه هلمت و كارت شناسايي خلبان اسعدي سالم ديده شده بود . در طي اين مدت نه تماسي حاصل شد و نه نامه اي دريافت كرديد .

خلبان امير اسعدي و ديگر خلباناني كه وضعيت مشابهي مانند ايشان داشتند تا سال 1383 مفقودالاثر بودند و از آن به بعد با درجه سرلشكري شهيد اعلام شدند و اين در حالي است كه بسياري از همسران و فرزندان اين عزيزان چشم به راه بازگشت اميد زندگاني خود هستند.

سركار خانم اسعدي در طي اين 27 سال با فداكاري و پاكدامني به بزرگ كردن فرشيد تنها يادگارخلبان اسعدي همت گماشته است . فرشيد هم اكنون خود پدر شده است و سعي میکند جای خالی پدر را برای مادر مهربان خود پر کند.

وبلاگ من

صفحه اینستاگرام
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

من میخوام یه خاطره از زبون یکی از آشنایان نزدیک که الان سرهنگ نیروی انتظامیه تعریف کنم .ایشون سال خاطر رو دقیق نمی دونستن ولی مطمن بودند یا 62 بوده یا61 اما گفتن این عملیات مربوط به شملچه بوده(ایشان مجروح شیمیایی هم هستن)
خاطره: یک روز که عملیات هم بوده ودلاورمردان نیروی هوایی ارتش هم چندین چند بار برای پوشش هوایی از رزمنده ها بسوی جبهه ها پوراز مکردن اما همیشه با اطلاع قبلی (توسط بیسم به فرماندهی کل عملیات ها) تا خدای ناکرده مورد هدف نیروهای خودی واقع نشن چون شرایط سخت و جنگی بوده وبیشتر رزمنده ها مردم عادی وآموزش ها کم این اطلاع رو میدادن چون کسی توان تشخیص هواپیما های خودی از دشمنو نداشته (خیلی کم کسانی بودن که میشناختند)
تعریف میکرد مگفت یکد فعه صدای هواپیما اومد نیروها در حال جنگ از این طرف هم هواپیما ها. پرسیدم گفتم هواپیما ها چی بودن گفت یکیشون اف-5 بوده اون یکی هم میگ پرسیدم میگ چند ایشون گفتن که نمیدونم فقط میدونم که صدای میگ بوده! به هر حال طوری که من استنباط کردم یه داگ فایت رخ داده است . ادامه اینکه :باهم درگیر شده بودن به طوری که صداهای گوشخراش دوتا شون ادمو دیونه میکرد بعد از چندقیقه نبرد هوایی اف-5 ما توسط میگ گفت ساقط شده میگفت یکدفعه یه آتیش از یکی از هوا پیماها بلند شد وبه دنبال اون دوتا خلبان بیرون پردند.ما سراسیمه رفتیم جلو هم مسلح بودیم که گفتیم شاید عراقی باشن هم تجهیزات اولیه پزشکی همرامون بود چون احتمال اینم میدادیم که هواپیمای خودی رو زده باشن
به هرحال گفت وقتی رسیدیم دیدیم یکیشون از قسمت ران پا بشدت مجروح شده بود وخلبان هم در حالی که استفراغ های متعددی میکرده مگفته من خلبانم اون کمکمه !من خلبانم اون کمکمه! ومگفت که کمک بیچاره داشته از شدت درد گریه میکرده!
حالا اون خلبانا کی بودن الان کجائن فقط خدا میدونه!
عکی زیر خلبان عراقی اسیر شده توسط رزمنده هارو مشاهده میکنید بنام محمد رجا سلیمانی خلبان سوخو 22 که جنگندش توسط یک فروند اف-14 مورد اصابت قرارگرفته ولی خودش به راحتی اجکت کرده!
با تشکر!

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

دوستان متخصص کمک کنن اگه بشه بتونیم این عکسارو شناسایی کنیم!تو این عکساونایی که با دایره همرنگ کشیدم تو هر دو یکی هستن خواهشا دقت کنید!

تو این عکس هم من معتقدم نفر وسط سرلشکر شهید حسن طالب مهر است اگه دوستان عکس هایی دارن اگه میشه بذارن یا خودشون مقایسه کنن!یا اینکه خودم عکس هایی از شهید طالب مهر بذارم!
عکس نفر سمت راست هم خیلی خیلی معروفه چند جای دیگم عکساشو دیدم !تو پست قبلیم عکس ایشونه !یه جا دیگم دوستان گذتشتن همون عکسی که یه سرگرد وسط ایستاده(تو پست های قبلی)

ما وظیفمونه این عزیزارو بشناسیم این عکس ها تو سایت های خارجی (چینی نمیدونم یا ژاپنی هم دیده شدن)
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط moh-597 »

شهيد سرلشگر خلبان محمد وكيلي ظهير

شهيد سرلشگر خلبان محمد وكيلي ظهير و شهيد سرلشگر خلبان اسدا... بربري

پيكر پاك سرلشگر خلبان اسدا... بربري بعد از بيست سال به همراه چندين تن از زبده ترين خلبانان نيروي هوايي ( سرلشگر دوران - سرلشگر ذبيحي - سرلشگر جهانشلهلو و ... ) به ميهن بازگشت

روح تمام خلبانان شجاع كشورمان شاد باد

وبلاگ من

صفحه اینستاگرام
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

سلام
من یه چیزهایی در مورد عکس های بالا که تو پست قبلیم ارسال کرده بودم فهمیدم که دوست داشتم که شما هم بدونید. عکس ارو با هم میکس کردم که دیگخه احتیاج به مقایسه کردن تصویر با تصویر نباشه عکس اولی که خلبانا پیش اف-14 وایسادن آخرین نفر سمت چپ(ایستاده) تیمسار حذینه!
عکس پایینی هم همنطور که گفتم سرلشکر شهید حسن طالب مهرهستن!
سومین عکس هم مربوط به شهید فاتح چهر!{متاسفانه امکان زوم بیشتر این عکس نبود}
این عکس آخری رو مطمنم که راحت میشه شناسایش کرد.چون تو تاپیکی که جناب فریبرز عزیز (سلطان آسمان) نوشتن من عکس ایشونو تو یکی از صفحاتش دیدم هرچند آخرش که بزرگ نتونستم ببینم!(عکس متعلق به سایت ایران دیفنسه که یه چیزی مثل صادقی توش معلومه :-( )
امید وارم دوستان کمک کن برای شناسایی بیشتر.کسانی که دسترسی دارن (به پایگاهای نیروی هوایی ارتش)میتونن که با بردن عکس اطلاعاتی بگیرن
با تشکر!

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

قهرمانان نیروی هوایی!
ارسال پست

بازگشت به “حماسه دفاع مقدس”