صندلی داغ با حضور CAPTAIN PILOT...!

صندلي داغ مرکز انجمنهاي تخصصي

مدیران انجمن: AGeNiS1, MASTER, ASHKAN95, شوراي نظارت

Commander
Commander
نمایه کاربر
محل اقامت: DE - CZE
سپاس‌های ارسالی: 39753 بار
سپاس‌های دریافتی: 34089 بار
تماس:

Re: صندلی داغ با حضور CAPTAIN PILOT...!

پست توسط CAPTAIN PILOT »

SA@M نوشته شده:ممنونم ازتون بابت زمانی که برای جواب دادن به سوال من اختصاص دادین. :razz:
متاسفانه مدت زیادی فرصت حضور در جمع شما بزرگواران رو نداشتم. اما همیشه خواننده ی مطالب پربارتون بودم.

درود بر شما دوست بزرگوارم. تصویر تصویر

نخست عذرخواهی میکنم بابت تاخیر در پاسخ به سوالات. روزهای انتهای سال است و حجم بسیار بالای امورات و کارهای انجام نشده و در شرف انجام! همچنین از لطف همیشگی شما سپاسگذارم و امیدوارم در آینده بتوانم زمان بیشتری برای نگارش مطالب جدیدتر اختصاص بدهم.

خوب مثل اینکه شما هم نظرتون مثل بنده هست در مورد فیلم ها. :D
امیدوارم فیلم " interstellar/درمیان ستارگان " رو دیده باشید. چون منشا سوال من بیشتر از این فیلم نشات میگیره.

بله این فیلم بسیار زیبا را دیده ام. خلبان نقش اصلی فیلم وظیفه اش را در غالب به نمایش کشیدن منش یک خلبان به بهترین نحو ایفا نمود و حس او در ایفای این نقش بی نظیر بود.

آینده ی خیلی دور بشریت رو چجوری ترسیم میکنید؟ و سرنوشت بشریت رو به چه صورت تصور میکنید؟

اگر منظور شما آینده ما بر روی زمین است, گمان نمیکنم مجبور به ترک سیاره و توسعه و ادامه زندگی در سیاره یا منظومه ای دیگر باشیم. شاید در آینده دور انجام این عمل غیر ممکن نباشد اما گمان نمیکنم آن نسل مشابه نسل امروزی ما باشد و احتمالا" مسائل بیلوژیکی و ژنتیکی آن نسل را متفاوت از آنچه ما هستیم مینماید. با اینحال یکی از فرضیه های همیشگی در خصوص زندگی بشر در ذهن بنده به گونه ای تداعی شده که احتمالا" نسل ما در مقطعی از بین خواهد رفت و شاید پس از میلیون ها سال و جبران عوارضی که ما بر روی زمین و اتمسفر آن ایجاد نمودیم, یکبار دیگر زندگی و نسلی متفاوت به وجود آید که احتمالا" باید از 0 شروع نمایند و شاید برخی داشته های ما به عنوان میراث بتواند به آنها کمک کند. در واقع من تصور میکنم دنیا reset خواهد شد!

باز هم تشکر میکنم از نظر لطفتون به بنده و جواب دادنتون به سوالات حقیر.

خیلی ممنونم از حضور شما دوست و استاد گرامی. امیدوارم بازهم فرصت مباحثه با یکدیگر را داشته باشیم. تصویر
  When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return

[External Link Removed for Guests]
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: کرمان/رفسنجان
سپاس‌های ارسالی: 10774 بار
سپاس‌های دریافتی: 12391 بار
تماس:

پست توسط AGeNiS1 »

سلامی مجدد به همه دوستان و ضمن عرض عذر خواهی به دلیل نبود چند روزه به خاطر گردن درد و کارهای قبل از عید
و ضمن عرض تبریک پیشاپیش سال نو به همه عزیزان
صندلی داغ تا یک شنبه ادامه پیدا خواهد کرد و بعد از اون هم یک صندلی داغ دیگر باز خواهد شد و انشالله برای بعد از تعطیلی های عید صندلی داغ های جدید در پیش رو داریم تصویر

CAPTAIN PILOT نوشته شده:
AGeNiS1 نوشته شده: 

بهترین روز زندگیت؟تصویر
بهترین ها واقعا" زیاد هستند و من نمیتوانم در شاخه های مختلف یکی از آنها را برتر از سایرین بدانم و شاید هرکدام در جایگاه خود بسیار ارزشمند باشند. شاید اگر دقیقتر اشاره نمائید بتوانم مواردی را نام ببرم.

منظورم روزی ک هیچ وقت دوس نداشتید تموم بشه
یک روز خاص واستون

کدوم شهر رو توی ایران برای زندگی انتخاب میکنیدو چرا؟

یک خاطره بامزه از سال 93
و اینکه نزدیک عید هم هست دروغ 13 رو هم بگید تصویر
Commander
Commander
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط CAPTAIN PILOT »

درود و عرض ادب خدمت دوستان و کاربران گرامی تصویر

عذرخواهی میکنم بابت تاخیری که در ارسال پاسخ ها و عدم حضور در چند روز گذشته به وجود آمد.

shafagh 2 نوشته شده:با عرض ادب و سلام خدمت استاد گرامی جناب Captain Pilot

درود بر شما دوست بزرگوار و متفکر تصویر تصویر

تا بحال تجربه پرواز با چه هواپیما هایی را داشته اید و بیشترین ساعات پرواز با کدام هواپیما بوده است؟

از سال ها پیش Type های پروازی بسیار زیادی روی انواع گلایدر, هواپیماهای سبک و فوق سبک داشته ام که اگر بخواهم همه آنها را نام ببرم باید از صفحه نخست Log Book شروع کنم و احتمالا 2 خط اسم بنویسم! با بسیاری از هواپیماهای فوق سبک در حد 2 الی 3 ساعت پرواز داشته ام و دیگر به دنبال آنها نرفته ام لذا نام همه آنها را بخاطر ندارم. اما از جمله معروفترین هواپیماهایی که با آنها پروازهای زیادی داشتم میتوانم به Cessna خانواده 150/160/170/180 اشاره نمایم و پس از آن Piper در 2 نوع Archer و Arrow و البته گونه های بی نظیر SR20 و SR22 با سیستم ناوبری فوق العاده EX5000 که پیچیدگی های خاص خود را دارد. بیشترین ساعت پروازی و حدود 250 ساعت را روی انواع مدل های C-172 دارم. گونه SP این هواپیما با سامانه پروازی G1000 یک تجربه فوق العاده و بی نظیر است. چند ساعتی هم روی Zlin 142 دارم که یک هواپیمای فول آکروباتیک با توانایی شبیه سازی خطرناکترین مانورها و موقعیت های پروازی میباشد.

خوش پروازترین یا بقولی خوش قلق ترین هواپیما کدام بوده و برعکس هواپیمایی که هدایت ان اعم تیک آف و فرود یا flight duration بد قلق ترین محسوب می شده کدام است؟

2 مدل C-172 و C-182 جزء بهترین و خوش قلق ترین هواپیماها هستند. کلا" آرایش High Wing پایداری بسیار خوبی در پرواز ایجاد مینماید و متعاقب آن پرواز با Low Wing ها در بعضی موارد دشوارتر است. مخصوصا" استفاده از Trim های برقی تا حد زیادی آن حس پرواز را از بین میبرد. خانواده C-150 بسیار کوچک و خسته کننده هستند. صندلی عموم C-152 های فعال در دنیا مشابه صندلی وانت پاترول مدل 1355 هستند و پرواز بیش از 2 ساعت با آنها واقعا" خسته کننده است! همچنین هواپیماهای فوق سبک که باد تاثیر زیادی روی نحوه پرواز آنها دارد اصلا" برایم جذاب نیستند.

بهترین هواپیما برای پروازهای دور چه در مصرف سوخت، توانایی، تجهیزات رفاهی و ایمنی کدام هواپیماست؟

باید دید در چه ظرفیتی مد نظر شماست ؟ برای مسافت دور باید از هواپیمای Multi Engine استفاده نمود که در پیستونی ها Seneca و توربوپراب Dash 8 را ترجیح میدهم. اما در هواپیماهای مسافربری فعلا" 787 به صرفه ترین است.

ایا با هواپیماهای ساخت روسیه پرواز داشته اید عیوب کلی این هواپیماها را چه می دانید؟

2 بار با An-2 (پاره آهن پرنده) پرواز داشتم. البته این هواپیما واقعا" قدیمیست و نباید آن را با گونه های جدید مقایسه نمود اما حجم سنگین تجهیزات آنالوگ و مکانیزم عمدتا" Manual آن واقعا" برایم تعجب برانگیز بود. با سایر نمونه های روسی و جدید به عنوان خلبان پرواز نداشتم.

بهترین فرودگاه شهرهای ایران که بعنوان یک خلبان برای ان بالاترین نمره را در نظر می گیرید کدام است و چرا؟

متاسفانه من در فرودگاه های ایران زیاد پرواز نداشتم اما فکر میکنم مهرآباد با توجه به تجهیزات و ترافیک بالا, چالش جذابی باشد! اساسا" حضور هواپیماهای سبک مگر به دلایل اضطراری در فرودگاه های اصلی و پر ترافیک ممنوع است زیرا نقش مگس برای هواپیماهای بزرگتر را دارند (!) اما در چک و اتریش گاهی بصورت تلفنی با برج پراگ و وین هماهنگ میکنیم و لابلای مسافربری ها فرود می آییم.

بهترین خلبان commercial در طی تاریخ هوانوردی ایران که جنابعالی او را بعنوان بهترین پیشکسوت و بالاترین استاد می شناسید کیست؟

از لحاظ مطالعه و تئوری شاید سپهبد نادر جهانبانی رهبر تمام خلبانان ایرانی در دنیا باشد. البته ایشان Commercial نبودند اما قطعا" سردمدار این شاخه هستند. پس از ایشان و در زمان حال نیز خلبانان بسیار خوبی در ایران داریم که لایق بهترین ها هستند و از جمله آنها میتوانم به اساتیدی همچون کاپیتان جهرمی, کاپیتان علی پناه عزیز و کاپیتان رسول زاده گرامی (یکی از جوانترین و با معلومات ترین کاپیتانان کشور) اشاره نمایم. قطعا" لیست اسامی این عزیزان بسیار طویل است و بنده نمیتوانم نام تک تک آنها را ذکر نمایم. البته در اواخر فروردین فرصتی دارم تا سفری هرچند کوتاه با جمعی از کاپیتانان برجسته کشور داشته باشم و امیدوارم با فرهیختگان بیشتری در این زمینه آشنا شوم.

ایا سازمان هواپیمایی کشور امتیازات و زمینه های لازم برای رقابت و دریافت رتبه ای قابل توجه بین کشورهای خاورمیانه را دارد؟ و اگر این رتبه در حدی چندان مطلوب نباشد، شما برای رسیدن به رتبه های بالا در این جدول منطقه ای چه سیاست ها و اقداماتی را لازم می دانید؟

سازمان هواپیمایی به واسطه پتانسیل های موجود در ایران, پیش زمینه بسیار خوبی دارد و مدیریت جدید نیز از سال ها پیش سعی بر آن داشته تا بتواند از این پتانسیل استفاده مطلوبی داشته باشد اما هنوز با نقطه هدف فاصله زیادی داریم. جایگاه ما در منطقه به هیچ عنوان خوب نیست و بار اصلی صنعت نوین هوانوردی بر عهده 2 شرکت ماهان و ایران ایر است. هرچند آسمان هم مدتیست رویای جهانی شدن دارد اما ضعف مدیریتی آن این اجازه را نمیدهد. ایران ایر هم از حیث حمل نام "هواپیمایی ملی ایران" جایگاهش را تا حدی نگه داشته اما در اصل اوضاع خوبی ندارد. سایر شرکت ها هم در رقابت جهانی بیشتر نقش اتوبوس پرنده و مسافرکش را ایفا میکنند و اصلا" قابل رده بندی نیستند!

سیاست بنده, استفاده حداکثری از تمام ظرفیت عبوری کشور میباشد و پس از آن معتقدم حضور هرچه بیشتر شرکت های خارجی در ایران میتواند کمک بسزایی به این صنعت داشته باشد. خوشختانه برنامه ریزی مدیریت جدید سازمان در دولت روحانی برای استقبال از شرکت های خارجی خوب است و از آنجا که مستقیما" در پروژه ای با این هدف حضور دارم, سطح همکاری ها و امتیازات ایران برای حضور این قبیل ایرلاین های خارجی در سطحی فراتر از مطلوب قرار دارد. شرکت های Holding بین المللی نیز میتوانند سرمایه گذاری خوبی در بخش تاسیسات و زیر ساخت ها داشته باشند و هزینه آن را بصورت اقساطی از پروازهای عبوری و داخلی اخذ نمایند. اما یک اشتباه بزرگ در بخش قانونگذاری سازمان هواپیمایی وجود دارد که متن عمده قوانین از سال ها پیش و با سخت گیری های بی مورد تصویب شده اند و لازم است بخش اعظمی از آنها بازنگری شوند. همچنین جو امنیتی سازمان مخصوصا" در حوزه های حراستی موجب سوختن امتیازات بسیاری گردیده است که واقعا" بی مورد هستند و لازم است کاهش یابند. در بخش هواپیمایی شخصی همچنان محدودیت های بی مورد بسیار وجود دارند که در برخی موارد خنده دار هستند! به عنوان مثال تا چندی پیش اگر شخصی هواپیمای سبک خریداری مینمود و خود گواهینامه های لازم را دارا بود, بدون حضور یک نفر از گارد هوایی اجازه پرواز شخصی و خانوادگی نداشت! یعنی از مجموع 4 صندلی یکی از آنها باید به گارد امنیت اختصاص میافت و هزینه حضور او نیز پرداخت میشد! اما همین قانون در رده فوق سبک وجود ندارد و بدون محدودیت میتوان پرواز نمود. چندی پیش قرار بود این قانون عوض شود و بنده هنوز از اعمال آن اطلاع دقیق ندارم ... با اینحال بر اساس بندی دیگر, فعالیت شخصی هرگونه بالگرد در ایران ممنوع است! جت شخصی در ایران ممنوع است و موارد دیگر که واقعا" مسخره هستند.

در بحث آموزش, سازمان از ساختاری بسته و انحصاری تبعیت میکند که از سال ها پیش باقی مانده. چک های پزشکی دارای محدودیت های بی موردی هستند که صرفا" در ایران اعمال میشوند و در مقابل تبصره هایی وجود دارد که برخی خلبانان شاغل را تا سر حد معلول بودن آزاد میگذارد! ساختار آموزشی و پزشکی که 2 بخش یکپارچه هستند باید بروز شوند و از استاندارد های جهانی بهره گیری شود.

مورد دیگری که در فرهنگ هوایی کشور وجود دارد, ارج نهادن بیش از حد به برخی افراد شاخص و مخصوصا" خلبانان است. در بحث استاد خلبانی تنها کاپیتانانی میتوانند وارد شوند که سوابق پروازی سنگین دارند و افراد جوان و تازه کار هیچ شانسی برای حضور در بخش آموزش ندارند در حالیکه این وظیفه در تمام دنیا عمدتا" بر عهده نیروهای جوان است و افراد با سابقه بیشتر نقش نظارتی دارند تا اجرایی. یکی از اساتید فعلی بنده تنها 21 سال سن دارد و از لحاظ معلومات در سطحی بالاتر از بسیاری کاپیتانان کشور قرار میگیرد و دروس دوره ATPL را نیز تدریس مینماید. یکی دیگر از دوستان بنده نیز در سن 24 سالگی به عنوان کاپیتان 800-737 مشغول به کار است. بنابراین
خلبانی تنها ساعت پرواز نیست و استعداد شخص نیز نقش پر رنگی دارد.

من شنیدم بعض شرکت های هواپیمایی به شرکت نفت در مورد هزینه سوخت بدهی دارند . با وجود درامد قابل توجهی که این شرکت ها از پروازها دارند دلیل این امر چه می تواند باشد؟

شرکت های هواپیمایی همیشه سود ده نیستند! مدیریت ایرلان یک امر بسیار تخصصی است که متاسفانه اکثر مدیران داخلی علم آن را در دانشگاه نیاموختند و هنوز با شیوه های سنتی مدیریت میکنند. شما اگر نرخ بلیط در مسیر تهران - مشهد یا تهران - کیش را بررسی بفرمائید میبینید قیمت ها از 50.000 تومان آغاز میشوند و تا 300.000 تومان ادامه دارند! این نشان میدهد مدیریت ایرلایل در ایران عمدتا" دنبال چارتر و اجاره دادن پرواز با حداقل قیمت است. این روش شاید در کوتاه مدت سود ده باشد اما در دراز مدت و با توجه به ناوگان عمدتا" فرسوده کشور, شرکت را متضرر مینماید. به نظر شما اگر شرکت سود ده بود چه دلیلی داشت تا کل مسیر را بصورت چارتر اجاره بدهند ؟! صنعت هوایی ما در حوزه مدیریت تجاری در سطح پایینی قرار دارد و غیر از ماهان نمیتوان سایرین را دارای مدیریت نوین تجاری دانست.

تسویه شرکت های هواپیمایی با "تامین فرآورده های سوختی" مدتی میباشد و آنها معمولا" در بازه های 3 الی 6 ماهه اقدام به تسویه حساب مینمایند. از آنجا که نقدینگی شرکت ها معمولا" در قبال هزینه هایشان ناچیز است, گاهی این تسویه به تعویق می افتد و سازمان هواپیمایی به عنوان ضامن مجبور است بدهی را با شرکت نفت تسویه کند و در مطالبات شرکت ها منظور نماید. همچنین بسیاری از ایرلاین های کنونی ابتدا با وام اقدام به اجاره یا خرید هواپیما مینماند و از آنجا که مسیرهای داخلی و خارجی محدود هستند, گاهی آنطور که انتظار دارند نمیتوانند مبالغ را به بانک بازگرداند و این مورد نیز معادلات آنها را برهم میزند. البته شرکت هایی همچون اترک نیز وجود دارند که تنها با 2 فروند هواپیما و البته مدیریتی نیمه صحیح میتوانند در این فضا سود ده باشند. البته یک اتفاق غیر مترقبه میتواند تمام این سازمان را به باد بدهد ... بطور کلی تاسیس ایرلاین نیازمند داشتن سرمایه اولیه بالا و صد البته نقدینگی بالاتر در طول کار میباشد که متاسفانه در ایران اینطور نیست.

سن بازنشستگی برای یک خلبان چند سالگی است و چرا یک خلبان با وجود تجربه های ذیقیمتی که دارد بایست باز نشسته شود در حالیکه می توان در طی سال ها بعد هم، از تخصص و تجربیات او در امور هواپیمایی و پرواز استفاده نمود؟

هیچ سن رسمی برای بازنشستگی خلبانان وجود ندارد و تا زمانیکه آنها بتوانند شرایط پزشکی مرتبط با حوزه خود و امتحانات تئوری و علمی را پاس نمایند, میتوانند در این مسند حاضر باشند. عمده بازنشستگی ها (غیر از ایران) به دلایل پزشکی هستند و در برخی موارد نیز خلبانان خود را بازخرید مینمایند تا از ادامه زندگی خود لذت ببرند. از آنجا که خلبانی جزء شغل های "سالم" نیست, اکثر این افراد در سنین بالا با انواع بیماری های مختلف از فشار خون گرفته تا برخی سرطان ها روبرو میشوند و لذا در اروپا و آمریکا اکثر کاپیتانان ترجیح میدهند باقی مانده عمر خود را به طریقی دیگر سپری نمایند.

با عرض تشکر و همچنین عذرخواهی در مورد تعدد سوالات

با سپاس از حضور شما و آرزوی سالی خوب تصویر

When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3447 بار
سپاس‌های دریافتی: 5881 بار

پست توسط shafagh »

مجددا از استاد گرامیم Captain Pilot بخاطر پاسخ های خوب و مبسوطی که فرمودند تشکر می نمایم و بواقع توضیحات و همچنین راه حل هایی که در مورد بهسازی امور هواپیمایی در ایران مرقوم داشتید جالب توجه بودند و همانند دیگر پست های علمی و پر بار جنابعالی بر اطلاعات عمومی بنده افزودند - ممنونم
Commander
Commander
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط CAPTAIN PILOT »

AGeNiS1 نوشته شده:
سلام محمد عزیز تصویر تصویر

CAPTAIN PILOT نوشته شده:
AGeNiS1 نوشته شده: 
 بهترین روز زندگیت؟تصویر
بهترین ها واقعا" زیاد هستند و من نمیتوانم در شاخه های مختلف یکی از آنها را برتر از سایرین بدانم و شاید هرکدام در جایگاه خود بسیار ارزشمند باشند. شاید اگر دقیقتر اشاره نمائید بتوانم مواردی را نام ببرم.

منظورم روزی ک هیچ وقت دوس نداشتید تموم بشه
یک روز خاص واستون

در دوران کودکی و مخصوصا" فصل تابستان اکثر روزها اینطور بودند و دوست نداشتم تمام شوند. در حال حاضر هم فکر میکنم همان دوران با تمام مسائل و مشکلات, جزء بهترین روزهای عمرم بودند و به نظرم آن نگاه ساده و کودکانه به زندگی ارزشمند بود. البته نیمتوان هیچوقت بچه ماند و قطعا" باید پیشرفت کرد.

کدوم شهر رو توی ایران برای زندگی انتخاب میکنیدو چرا؟

در ایران تجربه زندگی در 2 شهر تهران و مشهد را داشته ام و به نظرم هر 2 شهر در مقایسه با سایر شهرهایی که در آنها بوده ام, چندان مطلوب زندگی نیستند. با اینحال شهرهای خلوت و تمیز را بیشتر ترجیح میدهم و شاید شیراز انتخاب مناسبی باشد.

یک خاطره بامزه از سال 93

پروازی:
پس از فرود و عبور از apron متوجه شدم یک فروند C-152 در ورودی پارکینگ ایستاده و موتور آن خاموش است. پیر مردی حدودا" 70 ساله در کنار هواپیما مشغول صحبت با موبایل بود و مشخصا" خلبان هواپیما نیز خود او بود. پنجره را باز کردم و به دلیل صدای بالای موتور, با فریاد او را صدا کردم و با حالتی طلبکارانه گفتم هواپیما را از سر راه بردارد! سریعا" تماس را خاتمه داد و هواپیما را لنگان لنگان از مسیر ورودی خارج کرد (یکی از پاهایش آسیب دیده بود). پس از ورود به ساختمان اصلی متوجه شدم آن شخص مسئول امتحانات عملی سازمان هواپیمایی جمهوری چک بوده است که من هم 2 هفته بعد با او پرواز داشتم!! فقط امیدوار بودم تا روز امتحان چهره من را فراموش کند .... تصویر

عادی:
قرار بود نقشه ای برای لوله کشی و انتقال آب در باغ بکشیم و من این کار را قبول کردم. 2 چاه آب وجود داشت که باید آب را بطور ساعتی و متغیر از هر 2 آنها به ارتفاعی بالاتر پمپاژ میکردیم تا در استخر ذخیره شود و سپس با گرانش به سمت درختان منتقل گردد. پس از کلی بررسی و استفاده از شیرهای متغیر برقی و تایمر به همراه شناور بر روی پمپ ها برای توازن در استخراج آب از هر 2 چاه, نقشه آماده شد و حدود 1 هفته زمان برد تا آن را اجرا نمایند. نهایتا" پس از 10 روز همراه با پدر برای تست سیستم رفتیم و در کمان تعجب دیدیم که صدای آب می آید اما خبری از خروج آن نیست! پس از بررسی صدا متوجه شدیم که سیستم بنده آب را از یک چاه به چاه دیگر میریزد!!
تصویر

و اینکه نزدیک عید هم هست دروغ 13 رو هم بگید تصویر

ایران و آمریکا در همه زمینه ها به توافق همه جانبه رسیدند و از فردا تحریم ها برداشته میشوند و دوستان برای 3 ماه تابستان میتوانند تور تفریحی سواحل فلوریدا رزرو نمایند!!

Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: کرمان/رفسنجان
سپاس‌های ارسالی: 10774 بار
سپاس‌های دریافتی: 12391 بار
تماس:

پست توسط AGeNiS1 »

خیلی ممنون از جواب هایی ک دادید :razz:
صندلی داغ شما هم به پایان رسید و خیلی ممنونم ازحضورتون