صفحه 1 از 1

جنگ ۶ روزه

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۱ آبان ۱۳۸۵, ۱۲:۰۲ ق.ظ
توسط Mr.Amirhessam
نبرد ۹۳: جنگ ۶ روزه
از جمله جنگهاى بسيار معروف دنيا، جنگ ۶ روزه است. اگرچه مبدع نبردهاى برق آسا ارتش آلمان در جنگ دوم جهانى بود و آلمانها توانسته بودند ظرف كمتر از يك ماه لهستان را با اين شيوه از پاى درآورند و اين روش را در قبال ارتشهاى قدرتمند فرانسه، هلند، بلژيك، نروژ، يونان... ادامه دهند اما اينكه بتوان همزمان ۴ كشور را مورد حمله قرارداد و در كمتر از يك هفته آنها را وادار به قبول صلح كرد اتفاقى بود كه در تاريخ جنگهاى مهم تنها يكبار رخ داد.
زمينه جنگ ۶ روزه
پيروزى بزرگ سياسى ناصر پس ازعقب نشينى بى قيد و شرط فرانسه، انگليس و اسرائيل در ۱۹۵۶سبب شد تا اسرائيل به دنبال «زمان» مناسب براى تلافى باشد و فرانسوى ها نيز با تقويت ارتش اين كشور بويژه نيروى هوايى آن مى خواستند تا ضربه ناصر را تلافى كنند.
اما از آن طرف مصر، سوريه و اردن در طول سالهاى ۱۹۵۶ تا ۱۹۶۶ ميلادى بطور دائم در حال تقويت توان نظامى خود بويژه نيروى هوايى بودند چرا كه براى آنها شكى باقى نمانده بود كه اسرائيل به مرزهاى ۱۹۴۸ قناعت نمى كند.
در ۱۹۶۶ در جبهه اعراب اردن و مصر طرفدار جنگ نبودند اما سوريه و فلسطينيان قصد جنگ را داشتند از آن طرف در اسرائيل نيز جبهه ژنرالها نظير اسحاق رابين، موشه دايان و بنگوريون طرفدار آغاز جنگ «قبل از آنكه اعراب دست به حمله بزنند» بودند حال آنكه لوى اشكول نخست وزير اسرائيل با استناد به برترى هوايى و زمينى اعراب خواستار مشى اعتدال بود.
مرگ ۳ اسرائيلى در ۱۳ نوامبر ۱۹۶۶ و به دنبال آن حمله اسرائيليها به يك روستا و كشتن ۱۸ عرب اوضاع را به شدت تيره كرد، اما به دليل بى علاقگى ناصر و نخست وزير اسرائيل باز هم درگيرى رخ نداد تا آنكه در يك نبرد هوايى در ۶ آوريل ۱۹۶۷ هواپيماهاى اسرائيلى بدون آنكه تلفاتى بدهند ۶ ميگ سورى را ساقط كردند. روزنامه هاى اردن و سوريه ناصر را به باد حمله گرفتند كه از اسرائيل مى ترسد و قادر به اتخاذ تصميم نيست اما ناصر به خوبى مى دانست كه نبايد در شرايطى كه اسرائيل دست بالا را در جنگهاى هوايى دارد وارد عمل شد. از آن طرف ژنرالهاى اسرائيلى مرتباً سوريه را تهديد مى كردند و اين اصلاً خوشايند اعراب نبود.
جرقه در انبار آتش
سرانجام فشارهاى نظامى اسرائيل به سوريه و فشار روزنامه هاى عرب به جمال عبدالناصر او را مجبور به واكنش نظامى محدودى كرد غافل از آنكه اين اقدام همان چيزى است كه اسرائيليها مى خواهند. صهيونيستها از همان ابتدا از بابت اردن و سوريه نگرانى نداشتند چرا كه اين دو كشور نه جمعيت و نه وسعت و نه قدرت نظامى قابل ملاحظه اى نبودند هراس اسرائيل ارتش بزرگ مصر بود كه دو برابر اسرائيل هواپيما و معادل آن تانك و سرباز داشت.
عبدالناصر در آخرين حركت خود كه بيشتر با هدف ترساندن اسرائيل بود تا آغاز جنگ از نيروهاى سازمان ملل خواست تا از صحراى سينا عقب بروند تا چند واحد نظامى مصرى را به صحرا بفرستد.
روز اول جنگ
برخلاف آنچه همه مى پندارند جنگ ژوئن، جنگى ۶ روزه نبود بلكه جنگى ۱۲ ساعته بود. ژنرال موشه دايان وزير دفاع اسرائيل پس از آنكه فرماندهى عمليات را برعهده گرفت مشاهده كرد كه بر روى كاغذ احتمال پيروزى او بر اعراب چيزى در «حد صفر» است مگر آنكه ابتكار عمل را ظرف «نصف روز» از طرف مقابل بگيرد.
در اين زمان در برابر ۱۰۰۰ تانك و ۳۵۰ هواپيماى اسرائيلى اعراب از ۲ هزار تانك، ۸۰۰ هواپيما و شبكه هاى پرقدرت پدافند سام ۲ برخوردار بودند. (در ويتنام پدافند سام مبدل به كابوسى بى پايان براى نيروى هوايى آمريكا شده بود).
هواپيماهاى دايان را در اين زمان جتهاى ميراژ ۳ و ميستر فرانسوى تشكيل مى داد. وى براى آنكه بتواند نيروهاى هوايى اعراب را در اردن، مصر، سوريه و حتى عراق از كار بيندازد فرصت زيادى نداشت. بنابراين تصميم گرفت تا مى تواند هواپيماهاى اعراب را بر روى زمين نابود كند و با تخريب باند فرودگاهها مانع برخاستن باقيمانده آنها عليه اسرائيل شود.
در ساعت ۸‎/۴۵ دقيقه صبح پنجم ژوئن دايان در حركتى كم نظير ۳۴۶ هواپيماى اسرائيلى را به صورت همزمان از فرودگاههاى اسرائيلى به پرواز درآورد. (تنها ۴ ميراژ ۳ براى دفاع از تل آويو باقى ماندند) . هواپيماهاى مذكور با قطع كليه ارتباطات رادارى و راديويى خودسعى كردند در اختفاى كامل عمل كرده و با كج كردن راه خود (براى گمراه كردن رادارها) از مديترانه چرخ زده و مستقيم از شمال مصر وارد خاك اين كشورشدند. در اين مرحله آنها ارتفاع خود را به كمتر از ۲۰ تا ۳۰ مترى زمين رساندند چرا كه در اين سطح ديگر از موشكهاى مهيب سام كارى ساخته نبود و رادارها نيز آنها را نمى گرفتند.
هواپيماهاى تحت فرمان دايان با ورود به دره نيل در ابتداى اين رود عظيم فرودگاههاى مهم مصرى را به شدت بمباران كرده و صدها هواپيماى پارك شده بر روى باند را از بين بردند. بسيارى از ميگهاى ۲۱ ، ۱۹ وتوپولوفهاى ۱۶ و ايليوشين قبل از آنكه خلبانان مصرى بتوانند بر كابين پرواز مستقر شوند بر روى زمين از بين رفتند».
موج حملات اسرائيل حتى به فرودگاه جنوبى اين كشور در «اقصر» نيز رسيد مدافعان اين فرودگاه كه در ۶۰۰ كيلومترى جنوب سوئز قراردارد اصلاً گمان نمى بردند مورد حمله قرار گيرند (۱۵ سال بعد نيروى هوايى ايران درحمله به پايگاه اچ۳ در غرب عراق دشمن را كاملاً غافلگير كرد و بسيارى به خطا فكر مى كردند كه نقشه مذكور طراحى فرماندهان غيرايرانى است)
دايان در ظرف چند ساعت۳۰۰ هواپيماى مصرى، ۱۹ پايگاه ضد هوايى و دهها فرودگاه مصرى را نابود كرد و سپس امواج هواپيماهاى اسرائيلى با خيال راحت به سراغ ساير فرودگاههاى منطقه رفتند.
ظرف ۹۰ دقيقه مصر ديگر نيروى هوايى نداشت (ناصر براى ايجاد اين نيرو ۱۰ سال زحمت كشيده بود)
در اردن و سوريه نيز ظرف ۶ ساعت فرودگاهى سالم باقى نماند و حتى اسرائيليها فرودگاه هاى متروك را محض احتياط نابود كردند. فرمانده نيروى هوايى اسرائيل از صبح روز پنجم ژوئن پيامى بدين شرح به ستاد ارتش صهيونيستها مخابره كرد: «عمليات با موفقيت انجام شد. دستور مراجعت به هواپيماها را دادم.»وى در برابر ازدست دادن ۱۶ هواپيما، ۳۴۰ هواپيما را ازبين برده و به صدها هواپيماى عرب صدمه زده بود.
اكنون نوبت ژنرال اسحاق رابين بود تا با فرمان او نيروى زمينى به حركت در آيند. اگرچه مصريها انتظار حمله نيروى زمينى اسرائيل را داشتند اما گمان نمى كردند اين حمله از شمال صحراى سينا انجام شود. ژنرال تال اسرائيلى در ششم ژوئن حمله را با لشكرهاى زرهى خود آغازكرد و دركمتر از ۲۴ ساعت قواى مصرى مجبور به عقب نشينى شدند چرا كه پشتيبانى هوايى اسرائيليها از نيروهاى زمينى در دشت باز منطقه راهى را جز عقب نشينى براى مدافعان مصرى نمى گذاشت.
شرم الشيخ نيز بدون دفاع قابل ملاحظه اى سقوط كرد و در ۸ ژوئن كل شبه جزيره سينا به اشغال صهيونيستها درآمد. از آن طرف قواى اسرائيل به سرعت ارتفاعات جولان را تصرف كرده و نيروهاى سورى را تحت فشار شديد گذاشتند. سوريها ابتدا سعى كردند جلوى پيشروى اسرائيل را بگيرند اما مقاومت آنها بى نتيجه بود و آنها با واگذارى شهر قنيطره در ۹ ژوئن عملاً دمشق را كه در ۱۰۰ كيلومترى منطقه جنگى واقع بود بدون حفاظ گذاشتند.
اسرائيل در جبهه اردن نيز با درهم كوبيدن مقاومت ناچيز آنها، ساحل غربى رود اردن و بيت المقدس را تصرف كرد. اسرائيل همزمان شهر بى دفاع امان (پايتخت اردن) را بمباران كرد.
پايان مقاومت اعراب
در عريش و نوار غزه نيز اسرائيليها با نيروهاى ارتش آزاديبخش فلسطين درگير شده و با كمك تانك و آتشبارى سنگين در جنگ شهرى عليه مبارزان فلسطينى پيروز شدند. مصريها كه هنوز به صورت متفرق در صحراى سينا و نوار شمالى آن مقاومت مى كردند در آخرين تلاش خود با تدارك يك ضدحمله شهر العريش را براى مدتى ازدست اسرائيليها خارج كردند. اما ورود تانكها و هواپيماهاى كمكى، واحدهاى پراكنده مصرى را به عقب راند.
با گذشت ۵ روز از جنگ، اسرائيل نيروهاى اردنى را در جبهه مركزى به كلى منهدم كرده و نيروهاى مصرى را متفرق و صحراى سينا را اشغال كرده و در ۲۰ كيلومترى كانال سوئز درانتظار دستور براى عبور از كانال بود. اما بدترين وضعيت را سوريه داشت. واحدهاى زرهى اسرائيلى درجاده دمشق مستقيم به سمت پايتخت سوريه مى رفتند و اگر فشار شوروى براى توقف جنگ نبود سقوط دمشق دور از دسترس نبود.
اكنون زمان قبول آتش بس ازسوى اعراب فرارسيده بود. تسليم اعراب و قبول نظرات سازمان ملل سبب شد تا در نوامبر ۱۹۶۷ شوراى امنيت از اسرائيل بخواهد سرزمينهاى اشغالى در جنگ اخير را به اعراب بازگرداند و درمقابل استقلال و تماميت ارضى تمام كشورهاى منطقه پذيرفته شود (اين امر متضمن به رسميت شناختن اسرائيل نيز بود.)
نتيجه نبرد
جنگ ۶ روزه چند اثر فورى داشت. ابتدا استعفاى جمال عبدالناصر بود كه خود را مقصر اصلى شكست ارتش مصر مى دانست اگرچه اين استعفا توسط ميليونها تظاهركننده مصرى و عرب ساير كشورها پذيرفته نشد. اثر دوم اين مسأله توجه جهان به سرعت عمل واحدهاى اسرائيلى در هماهنگى بين نيروى هوايى و نيروهاى موتوريزه و زرهى بود. اين جنگ مفهوم جنگ برق آسا را جانى دوباره بخشيد. نكته سوم تصرف تمام مناطق استراتژيك غرب خاورميانه توسط اسرائيل بود. ارتفاعات جولان، قنيطره، غرب رود اردن، بيت المقدس، صحراى سينا، تسلط بر خليج عقبه و كانال سوئز و غزه همه نتيجه جنگ ۶ روزه بود.
روحيه اعراب از اين شكست بشدت صدمه خورد و از اين زمان به بعد بود كه شوروى با قدرت بيشترى پاى به صحنه شطرنج خاورميانه گذاشت چرا كه سوريه، عراق، مصر، عربستان، يمن و حتى كويت طى سالهاى ۶۷ تا ۷۳ تنها به يك نكته مى انديشيدند و آن آزادى بيت المقدس و خروج اسرائيل از سرزمينهاى اشغالى بود. زمان نشان داد كه اسرائيل علاقه اى به رعايت مصوبات شوراى امنيت سازمان ملل ندارد و همين امر موجب و زمينه بروز جنگ چهارم اعراب و اسرائيل را در ۱۹۷۳ فراهم آورد.

منبع: روزنامه ايران

سالگرد جنگ شش روزهء ژوئن 1967

ارسال شده: چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۶, ۱۲:۵۸ ق.ظ
توسط Reza6662
  ژوئن ۱۹۶7 و برنده ای بزرگی به نام  

 [External Link Removed for Guests] 

پیروزی برق آسای اسرائیل بر همسایگان عربش در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷، بسیاری از اسرائیلی ها را به وجد آورد، تا حدی که برخی از یهودیان مذهبی ملی‌گرا، اشغال سریع بخش بزرگی از سرزمین های عربی را که شامل صحرای سینا، نوار غزه، کرانه باختری رود اردن، بیت المقدس شرقی و بلندی های جولان می شد، نشانه اراده خداوند برای کمک به قوم یهود تفسیر کردند. اکنون در چهلمین سالروز جنگ شش روزه می‌توان نگاهی متفاوت به آن رویداد کرد.


 [External Link Removed for Guests] 
  ژوئن 1967: موشه دایان، وسط، به همراه اسحاق رابین و عوزی نارکیس وارد اورشلیم می  


در حالی که ارتش اسرائیل توانست در مدت شش روز، قدرت نظامی سه کشور بزرگ عربی را خنثا و سرزمین های آنها را به راحتی اشغال کند، سخن گفتن از شکست اسرائیل در آن جنگ، طبعن خلاف عرف و روال معمول است. می توان استدلال کرد که اسرائیل با اشغال سرزمین های عربی در جنگ ژوئن ۶۷، رویای اعراب را برای نابودی کشور عبری از بین برد و به تدریج خود را به عنوان واقعیتی غیر قابل حذف در منطقه خاورمیانه بر آنان تحمیل کرد.

 [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] 


اسرائیل، کشوری پذیرفته شده بین اعراب
پیمان صلح مصر و اردن با اسرائیل، حذف بند مربوط به ضرورت نابودی اسراییل از منشور سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) در پی امضای پیمان اسلو و سرانجام تصویب طرح صلح ولیعهد سعودی در دو اجلاس سران اتحادیه عرب در بیروت و ریاض، همگی نشانه آن است که اعراب اصل وجود اسرائیل در خاورمیانه را پذیرفته اند و فقط خواهان پس گرفتن سرزمین هایی هستند که دولت یهود در جنگ سال ۱۹۶۷ به اشغال خود در آورد.

 [External Link Removed for Guests] 
 30 می 1967: امضاء پیمان دفاعی بین شاه حسین اردنی و عبدالناصر (دیکتاتور معدوم مصر) 

قاعدتن تحولات فوق، تا اندازهء زیادی در پیروزی سریع اسرائیل در جنگ شش روزه ریشه دارد و می تواند مورد استناد مقامهای اسرائیلی برای اثبات پیروزی نهایی خود در آن جنگ قرار گیرد. با این همه، سکهء جنگ شش روزه روی دیگری هم دارد که با دقت در آن می توان پیامدهای بلند مدت اشغال سرزمین های عربی را به زیان اسرائیل ارزیابی کرد.

تا پیش از جنگ ژوئن 1967، اسرائیل از نقطه نظر گرایش های سیاسی داخلی تقریبن متعادل و از منظر بین المللی، کشوری دارای ارزشهای دمکراتیک و در معرض تهدید همسایگانش تلقی می شد. اما اشغال سرزمین های عربی، این معادله را به هم ریخت. پیروزی در جنگ، از یک سو سبب شد که نیروهای متعصب مذهبی و ملی گرا با سودای تسلط دائمی بر سرزمین های اشغالی و تشکیل "اسرائیل بزرگ" رو به رشد بگذارند و با استقرار غیرقانونی در سرزمین های عربی، جامعه اسراییل را به لحاظ دیدگاههای سیاسی به دو طیف افراطی و معتدل تقسیم کنند.


 [External Link Removed for Guests] 
  اسیر ارتش مصر در دست سربازان  


از سوی دیگر، اشغال سرزمین های عربی، موقعیت بین المللی اسرائیل به ویژه در محافل روشنفکری جهان را به شدت تضعیف کرد و آن را از صورت کشوری حاوی ارزشهای دمکراتیک به صورت کشوری متجاوز و اشغالگر در آورد.

از همین روست که برخی از روشنفکران و شخصیتهای سیاسی اسرائیل معتقدند که اشغال و به خصوص سرکوب ناشی از آن، "روح اسرائیل" را آلوده و فاسد کرده و از ارزشهایی که سران جنبش صهیونیسم مدعی آن بودند، به شدت دور کرده است.

 [External Link Removed for Guests] 
 نقشهء مناطق اشغال شده طی نبرد سنگین 5 ژوئن 1967 


وجدان معذب یهودیان واقع گرا
بی سبب نیست که آوراهام بورگ رئیس مجلس اسرائیل (کنست) در سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳ به صراحت اعلام می کرد که به دلیل رفتار سربازان اسرائیلی با فلسطینی ها در کرانهء باختری و نوار غزه، شبها خواب به چشمش نمی آید، و ایهود باراک نخست وزیر سابق از حزب کارگر در سخنانی که خشم راستگرایان را برانگیخت، اعلام کرد که اگر وی یک فلسطینی بود، برای انجام عملیات انتحاری به گروه ستیزه جوی حماس می پیوست.

در واقع وجدان معذبی که روشنفکران چپگرای اسرائیلی از اشغال سرزمین های عربی و سرکوب فلسطینی ها پیدا کرده اند و به صورت منتقدان سرسخت دولت خود درآمده اند، خود یکی از آثار منفی جنگ شش روزه است. وجهه بین المللی اسرائیل نیز بر خلاف دهه های آغازین تاسیس دولت یهود، به شدت تخریب شده و بر اساس نظرسنجی شبکه خبری بی بی سی در بین مردم ۲۵ کشور جهان، اسرائیل منفورترین کشور روی زمین به شمار می رود.

بدین ترتیب اسرائیل برای التیام روحی و اخلاقی روشنفکران یهودی و بهبود تصویر بین المللی خود، نیازمند پس دادن باقی مانده سرزمین های اشغالی جنگ ۱۹۶۷ به صاحبان آن است، اما رشد روزافزون گروههای راستگرای افراطی که در سایه پیروزی سریع جنگ شش روزه حاصل شده است، بازگشت اسرائیل به مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ را با چالش داخلی بزرگی روبرو کرده است که عبور از آن بدون تلاطم سیاسی نخواهد بود.

 [External Link Removed for Guests]  
 گزارش سازمان CIA در مورد جنگ 1967 

به هر حال، اسرائیل با اشغال سرزمین های عربی در جنگ ۱۹۶۷ از یک سو واقعیت قدرت خود را بر اعراب تحمیل کرد. اما در همان حال از دید بسیاری، در هیأت کشوری اشغالگر، استعمارگر و سرکوبگر که باعث شرم بسیاری از یهودیان صلح طلب نیز شده است، ظاهر شد.

با این حال، آیا اسراییل در جنگ ژوئن پیروز شد؟


احمد زیدآبادی

ارسال شده: چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۶, ۱۲:۱۰ ب.ظ
توسط R@mtin
پيروزي حيرت انگيز اسراييلي ها به نظر من دو دليل داشت:

1- اعراب با وجود داشتن ارتش هاي مجهز ضعف تاکتيکي مفرط داشتند
2- عملکرد بسيار عالي سازمان اطلاعات اسراييل

مورد اول که کاملا مشهود بود ... اعراب پيشرفته ترين جنگنده ها و بمب افکن هاي دوران خودشون رو داشتند اما به طور بچه گانه همه اين جنگنده هارو لب مرز جمع کرده بودند و حتي سيستم هاي پدافندي آن ها هم غير اصولي پراکنده شده بود و همه منطقه را پوشش نمي داد. من فکر مي کنم اسراييل رو خيلي دست کم گرفته بودند :-o

مورد دوم هم از عملکرد ارتش اسراييل در جنگ پيداست ... قبل از جنگ مصري ها همه جنگنده ها رو در پايگاه هاي مرزي جمع کرده بودند. اما براي گمراه کردن اسراييل بين رديف هاي جنگنده ، يکي در ميون ماکت هواپيکا گذاشته بودند. به طوريکه از بالا مشخص نمي شد که کدام جنگنده است و کدام ماکت... اما در نهايت ناباوري مشاهده شد که اسراييل هنگام بمباران ها، فقط هواپيماها رو زد و به ماکت ها هيچ آسيبي وارد نکرد 8) 8) 8) ... انگار دقيقا اطلاع داشتند کدام جنگنده و کدام ماکت است 8) :? :shock:

ارسال شده: چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۶, ۱:۱۷ ب.ظ
توسط SAMAN
اینو میدونستید که رکورد جنگ هوایی در اختیار خلبانان اسراییلی است تا قبل از اون این رکورد در دست امریکایی بود با نسبت 1 به 16 اما خلبانهای اسراییل توانستد به نسبت 1 به 54 در مقابل جنگنده های سوری بدست بیاورند.(نسبت قبلی در جنگ ویتنام بوده)

صلح بدون تشكيل دولت فلسطين با مركزيت قدس بي فايده است

ارسال شده: چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۶, ۳:۴۷ ب.ظ
توسط ghalamman
دبير كل جنبش فتح:
صلح بدون تشكيل دولت فلسطين با مركزيت قدس بي فايده است
خبرگزاري فارس:دبير كل جنبش فتح تاكيد كرد: تنها پايان يافتن اشغال و شهرك نشيني صهيونيست‌ها است كه به ملت فلسطين فرصت مي دهد كه كشوري مستقل به مركزيت قدس داشته باشند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري اسلامي مصر، برغوثي در بيانيه خود از زندان با دعوت ملت فلسطين به صبر و مقاومت تاكيدكرد توافق‌ها و اقدامات در مسير صلح در صورت همراه نبودن با كوچ اسرائيل قابل قبول نيست.
وي ادامه داد: «ملت فلسطين شصت سال است محاصر‌ه‌ها، ترورها، دستگيريها ،گرسنگي، فقر و رنج و عذاب بي‌شماري را تحمل كرده‌اند و همه اينها را به راحتي فراموش نمي كنند.»
برغوثي احزاب فلسطيني و به ويژه فتح و حماس را به وحدت در سايه حمايت از دولت وحدت ملي فراخواند.
وي همچنين از ملت فلسطين خواست مثل هميشه به پيمان تمسك به قوانين ملي وفادار بمانند و مخالفت دائمي خود را با ديوارحائل و شهرك نشيني صهيونيست‌ها و تجاوزات غير قانوني به مسجد الاقصي و مقدسات اسلامي فرياد زنند.
مروان برغوثي از رهبران جنبش فتح فلسطين در كرانه باختري است و چند سالي است كه در زندان رژيم صهيونيستي به سر مي برد.


منبع: [External Link Removed for Guests]

حداد عادل خواستار اقدام در محكوميت تجاوز صهيونيست‌ها شد

ارسال شده: چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۶, ۳:۴۹ ب.ظ
توسط ghalamman
در آستانه چهلمين سالگرد اشغال قدس
حداد عادل خواستار اقدام در محكوميت تجاوز صهيونيست‌ها شد
خبرگزاري فارس: حداد عادل ضمن محكوم كردن اقدامات تجاوزكارانه در هتك حرمت مسجد الاقصي بدست اشغالگران صهيونيست،خواستار اقدام هماهنگ و تحرك جدي روساي مجالس كشورهاي اسلامي در اين زمينه شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره اخبار و رسانه‌هاي گروهي مجلس شوراي اسلامي، غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي در آستانه چهلمين سالگرد اشغال قدس شريف و اماكن مذهبي و تاريخي آن به دست اشغالگران صهيونيست، با ارسال نامه‌اي خطاب به روساي مجالس كشورهاي اسلامي، ضمن محكوم كردن اين اقدامات تجاوز كارانه در هتك حرمت مسجد الاقصي و تخريب بخشي از فرهنگ و تمدن جهاني خواستار اقدام هماهنگ و تحرك جدي روساي مجالس كشورهاي اسلامي در اين زمينه شد.
در نامه غلامعلي حداد عادل آمده است: اين روزها در آستانه چهلمين سالگرد اشغال شهر قدس و اماكن مذهبي و تاريخي آن به دست اشغالگران صهيونيست قرار داريم متاسفانه رژيم غاصب صهيونيستي در سايه سكوت مجامع بين المللي و همراهي برخي قدرتهاي خارجي، در تمامي ساليان اشغال با اقدامات نژاد پرستانه و توسعه طلبانه نظير اخراج ساكنان فلسطيني، ساخت شهركهاي صهيونيست نشين در اين شهر و اطراف آن، ساخت ديوار حائل، ايجاد محدوديت ساخت و ساز براي ساكنان غرب، ايجاد محدوديت رفت و آمد براي فلسطيني‌ها در اين شهر، در صدد تغيير بافت و تركيب جمعيتي اين شهر بر آمده است و در نتيجه زندگي روزانه فلسطيني‌ها را در معرض خطر جدي قرار داده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه اين نامه افزود: رژيم غاصب صهيونيستي سالهاست با ادعاهاي واهي در صدد تغيير بافت تاريخي و مذهبي اين شهر بر آمده و با انجام حفاري‌هاي گسترده، غير قانوني و تحريك آميز در زير مسجد الاقصي، بدنبال عملياتي نمودن طرحهاي توسعه طلبانه خود در شهر اديان توحيدي و آسماني و مهد صلح و براداري است.
حداد عادل تصريح كرد: اماكن تاريخي و مذهبي اين شهر بويژه مسجد الاقصي نيز در نتيجه انجام حفاري‌هاي گسترده و غير قانوني صهيونيستها و در مواردي نظير اقدامات ماههاي اخير اين رژيم در تخريب بخشي از آثار تاريخي مسجد الاقصي در معرض تهديد مداوم قرار دارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در چنين شرايطي است كه تمامي كشورها و پيروان اديان سه گانه اسلام، مسيحيت و يهوديت و تمامي دوستداران فرهنگ و تمدن بشري و عدالتخواهان و حاميان شرافت انساني بايد يكپارچه و همصدا به ياري قدس و ملت مظلوم فلسطين برخاسته و خاستگاه اديان توحيدي و اماكن ديني آن را از خطر و گزند تهديدات صهيونيستها برهانند و به اشغال اين سرزمين مقدس پايان دهند.
حداد عادل در پايان نامه خود تاكيد كرد: اينجانب به نمايندگي از سوي مجلس شوراي اسلامي و ملت ايران، ضمن محكوم نمودن شديد اقدامات تجاوزكارانه صهيونيستها در هتك حرمت مسجد الاقصي و تخريب بخشي از فرهنگ و تمدن جهاني، مسئوليت جامعه بين الملل بويژه كشورهاي اسلامي در حراست از قبله اول مسلمانان را يادآور شده، پيشنهاد مي‌نمايم روساي مجالس كشورهاي اسلامي در اقدامي هماهنگ، تحركي جدي را در اين زمينه در دستور كار قرار دهند.


منبع: [External Link Removed for Guests]

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۸۶, ۱:۳۰ ب.ظ
توسط iran4946
سخنان رد و بدل شده بين سفير روسيه و عبدالناصر
عبدالناصر:ماقصدحمله پيشگيرانه به دشمن(اسراييل)راداريم
سفير:مبادا شما چنين کاري کنيد کشور مطبوع من با تماسي که با امريکايي ها و انگليسي ها و فرانسوي ها گرفته
مطلع شده که دولت اسراييل قصد هيچ گونه درگيري نطامي را ندارد پس خيالتان راحت
چند ساعت پس اين گفتگو بيش از سيصد فروند جنگنده از هوا وبيش از 1000 فروند تانک و نفربر از زمين به مصر حمله
کردند