آشنایی با تانک PL-01 نخستین تانک استیلث جهان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد سلاح و ادوات زرهي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain II
Captain II
پست: 473
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ دی ۱۳۸۵, ۱۲:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 696 بار
سپاس‌های دریافتی: 4448 بار

آشنایی با تانک PL-01 نخستین تانک استیلث جهان

پست توسط TD »

 تصویر 
تانک استیلث PL-01 ساخت کمپانی OBRUM لهستان و کنسرسیومی از شرکت های زیر مجموعه آن می باشد. نخستین پیش نمونه برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی صنایع دفاعی لهستان در سپتامبر سال 2013 رونمایی و پیش بینی می شود که نمونه های عملیاتی در سال 2016 تکمیل و از سال 2018 نیز به تولید انبوه برسد. موتور این تانک همچون تانک مرکاوا در جلوی تانک قرار گرفته تا حفاظت بیشتری را برای خدمه به فراهم آورد. همچنین برای سوار شدن و تخلیه خدمه و تحویل سریع بسته های مهمات، یک در بارگیری در پشت بدنه تانک تعبیه گردیده است.

 تصویر 
نکته قابل توجه در خصوص این تانک این موضوع می باشد که برجک تانک بی سرنشین بوده و فرمانده و توپچی همانند راننده تانک در محل شاسی تانک قرار می گیرند. داخل برجک از یک ماجول اتوماتیک بارگذاری استفاده می شود و این ماجول 16 گلوله را در برجک ذخیره می نماید. زره PL-01 مشتمل بر صفحات ترکیبی و چند لایه از جنس سرامیک و آرامید است که در بخش های برجک و پیشانی، بالاترین میزات حفاظت در توافقنامه استاندارد ناتو یعنی " سطح - 5 " را برای خدمه ایجاد کرده و در تمام قسمت های باقیمانده نیز با افزودن صفحات زره اضافی، حفاظت خدمه را در هیچ جایی کمتر از " سطح-4 " نمی باشد. همچنین تانک به سامانه حفاظت فعال یا APC ساخت BAE systems نیز مجهز است تا موشک های نزدیک شونده به تانک را از هرجهت شناسایی کرده و روی هوا منهدم نماید.

 تصویر 
سلاح اصلی تانک توپ استاندارد 120 میلی متری ناتو بوده که قادر به شلیک گلوله های انرژی جنبشی غیر قابل هدایت و همچنین موشک های ضد تانک هدایت شونده است. برجک تانک 360 درجه به اطراف می چرخد و در ارتفاع نیز تا منفی 10 درجه و مثبت 20 درجه قابلیت حرکت دارد. یک قبضه تیربار کنترل از راه دور 12/7 میلی متری روی برجک همراه با دوربین های کنترل کننده خود قرار دارد و یک تیربار 7/62 میلی متری نیز به صورت هم محور با توپ اصلی قرار گرفته است.در هر سمت برجک 8 حفره مجموعاً 16 حفره جهت شلیک نارنجک های دودزا تعبیه گردیده و این تانک مجموعاً توانایی حمل 45 گلوله 120 میلیمتری را با خود دارد.

 تصویر 
PL-01 به سیستم های اطفای حریق اتوماتیک در برجک ، مدیریت میدان جنگ ، تهویه مطبوع ، گیرنده های هشدار قفل لیزری ، ناوبری ماهواره ای و سیستم شناسایی دوست از دشمن مجهز می باشد و صندلی های خدمه به گونه ای طراحی شده که شوک وارده از انفجار های بمب های کنار جاده ای و مین های زمینی را تقریباً خنثی نماید. وزن استاندارد تانک 30 تن و در صورت افزودن صفحات زره های اضافی 35 تن می باشد. طول آن 7 متر ، عرضش 3/8 متر و 2/8 متر نیز ارتفاع دارد. این تانک از یک موتور دیزل چند سوخته با توانایی 940 اسب بخار ، مبدل گشتاور و گیربکس اتوماتیک بهره می برد و سرعت آن در جاده 70 کیلومتر بر ساعت و در مناطق ناهموار 50 کیلومتر بر ساعت می باشد. این تانک با یک بار سوخت گیری دارای برد 500 یلومتر بوده و از توانایی عبور از شیب های 30 درجه جانبی و غیر جانبی و همچنین خندق هایی به عرض 2/6 متر را بر خوردار است.تانک بدون آماده سازی می تواند در عمق 1/5 متر آب و با آماده سازی در عمق 5 متری فرو رود.


منبع : ارتشی دات کام
****************************************************************************************************
گالری جامع رادارهای پدافند ایران -
تصاویر جالب ، سرگرم کننده و خنده دار - تصاویر جالب و خنده دار نظامی- گالری کامل قایق های نیروی دریایی ایران

**************************
وقتی خدا مشکلات تو رو حل می کنه

تو به توانایی های او ایمان داری

وقتی خدا مشکلاتت رو حل نمی کنه

او به توانایی های تو ایمان داره
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 221
تاریخ عضویت: جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲, ۳:۲۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 72 بار
سپاس‌های دریافتی: 490 بار

Re: آشنایی با تانک PL-01 نخستین تانک استیلث جهان

پست توسط مدافعان حرم »

ای ول لهستان ! :shock:
آندریا: سرزمین فلاکت بار سرزمینی است که قهرمانی نپرورد.
گالیله: نه آندریا، سرزمین فلاکت بار سرزمینی است که در آنجا نیاز به قهرمان باشد.
Captain II
Captain II
پست: 473
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ دی ۱۳۸۵, ۱۲:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 696 بار
سپاس‌های دریافتی: 4448 بار

Re: آشنایی با تانک PL-01 نخستین تانک استیلث جهان

پست توسط TD »

تصاویر دیگری از این تانک زیبا:
تصویر
تصویر
تصویر
تصویر
****************************************************************************************************
گالری جامع رادارهای پدافند ایران -
تصاویر جالب ، سرگرم کننده و خنده دار - تصاویر جالب و خنده دار نظامی- گالری کامل قایق های نیروی دریایی ایران

**************************
وقتی خدا مشکلات تو رو حل می کنه

تو به توانایی های او ایمان داری

وقتی خدا مشکلاتت رو حل نمی کنه

او به توانایی های تو ایمان داره
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 48
تاریخ عضویت: جمعه ۷ بهمن ۱۳۹۰, ۵:۵۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 23 بار
سپاس‌های دریافتی: 234 بار

Re: آشنایی با تانک PL-01 نخستین تانک استیلث جهان

پست توسط Aspahbod »

خیلی علیه، فقط یه چیزی، تانک استیلث دقیقا به چه دردی می خوره؟ اگه بناست که هلیکوپتر ها و هواپیما ها نبیننش، از بالا سطح مقطع این تانک به شدت بالاست و فرقی به حالش نمی کنه. از جلو و کنار هم که نیرو های زمینی باهاش قراره درگیر بشن که اونا از ادوات اپتیکی، لیزری یا فروسرخ استفاده می کنن. پس دقیقا این به خاطر چی ساخته شده؟
Major
Major
پست: 670
تاریخ عضویت: شنبه ۳ شهریور ۱۳۸۶, ۲:۰۲ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 373 بار
سپاس‌های دریافتی: 1777 بار

Re: آشنایی با تانک PL-01 نخستین تانک استیلث جهان

پست توسط ramin-am »

یکی از تهدیدات جدید در عرصه نبردهای زرهی رادارهای زمین پایه کوچک و موشکهایی مثل بریم استون و هلفایر هستن که مرحله اولیه هدایت اونها راداری هست
البته اگه این مسله یعنی درگیری های نزدیک رو در نظر بگیریم برای هواپیما ها هم ویژگی پنهانکاری به درد نمیخوره ولی خب هر چقدر دیرتر کشف بشه سلاح موثرتره
به رویاهایت بی اندیش ..........
ارسال پست

بازگشت به “ادوات زرهي”