پدافند ضد موشکی

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با تسليحات هوايي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, SAMAN, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1226 بار
سپاس‌های دریافتی: 570 بار

پدافند ضد موشکی

پست توسط Emmanuel Rubenstein »

پدافند ضد موشکی

چندی پیش، تصاویری را از لحظات پرتاب موشک ضد موشکی 53Т6 (٥٣ت٦) در گالری «تصاویر سامانه‌های پدافند هوایی در حال شلیک» این انجمن قرار دادم. درباره این موشک سوالاتی بصورت پیام خصوصی مطرح گردید. در ضمن، پس از جستجو در انجمن، نتوانستم مبحثی درباره سامانه‌های پدافند ضد موشکی پیدا کنم. بنابرین تصمیم بر این شد که تا شاید مبحثی را در این رابطه شروع کنم.

البته باید اشاره شود که در این مبحث منظور از سامانه‌های پدافند ضد موشکی سامانه‌هایی هستند که جهت پدافند بر علیه موشکهای بالیستیک قاره‌پیما و یا «کلاهک‌های» آنها منظور شده‌اند.

در ادامه این پست مشخصات و تصاویری را از سامانه‌های پدافند ضد موشکی А-135 (آ-۱۳۵) و А-135П (آ-۱۳۵پ) ارائه میدهم. لازم به ذکر است که موشک 53Т6 که در گالری شلیک به نمایش گذاشته شده بود یکی از موشکهای مختلف مورد استفاده این سامانه است.

برخی از مشخصات سامانه‌های پدافند ضد موشکی А-135 و А-135П بشرح زیر میباشند.

نام سامانه: А-135 و Амур (آ-۱۳۵ و آمور)
موشکهای مورد استفاده سامانه: 53Т6М ،53Т6 ،5Я26 و 51Т6 (٥یا٢٦، ٥٣ت٦، ٥٣ت٦م و ٥١ت٦)—چندین گونه دیگر موشک هم بوسیله این سامانه استفاده میشود.
نام مورد استفاده ناتو برای سامانه: ABM-3A و ABM-4
توضیحات: مراحل توسعه این سامانه قبل از سال ١٩٨٠ به پایان رسید.

نام سامانه: А-135П و Амур-П (آ-۱۳۵پ و آمور-پ)
موشکهای مورد استفاده سامانه: 53Т6М ،53Т6 ،5Я26 و 51Т6 (٥یا٢٦، ٥٣ت٦، ٥٣ت٦م و ٥١ت٦)—چندین گونه دیگر موشک هم بوسیله این سامانه استفاده میشود.
توضیحات: سامانه А-135П پیش‌نمونه سامانه А-135 بود.

مشخصات موشک 53Т6 بشرح زیر میباشند.

نام موشک: 53Т6 و ПРС-1 (٥٣ت٦ و پ‌رس-۱)
نام مورد استفاده ناتو برای موشک: Gazelle و SH-08
محل استقرار: Москва و Сары-Шаган (مسکو و ساری-شاگان)
نوع کلاهک: اتمی
طول موشک: ١٢٠٢٠میلیمتر
قطرموشک: ١٧٢٠ میلیمتر
سرعت ماکسیمم: بیش از ٥٥٠٠ متر بر ثانیه (بیش از ماخ ١٨/٥)
ماکسیمم سقف رهگیری: داخل جو

مشخصات موشک 51Т6 بشرح زیر میباشند.

نام موشک: 51Т6 (٥١ت٦)
نام مورد استفاده ناتو برای موشک: Gorgon و SH-11
محل استقرار: Москва و Сары-Шаган (مسکو و ساری-شاگان)
طول موشک: ١٩٨٠٠ میلیمتر
ماکسیمم سقف رهگیری: خارج از جو

رادار متریک هشدار دهنده بلندبرد Воронеж-М (وورونژ-م) با آرایه فازی فعال. این رادار میتواند سامانه‌های پدافند ضد موشکی من‌جمله سامانه А-135 را پشتیبانی دهد.

تصویر

رادار متریک هشدار دهنده بلندبرد Воронеж-ВП (وورونژ-وپ) با آرایه فازی فعال. این رادار میتواند سامانه‌های پدافند ضد موشکی من‌جمله سامانه А-135 را پشتیبانی دهد.

تصویر

رادار دسی‌متریک هشدار دهنده بلندبرد Воронеж-ДМ (وورونژ-دم) با آرایه فازی فعال. این رادار میتواند سامانه‌های پدافند ضد موشکی من‌جمله سامانه А-135 را پشتیبانی دهد.

تصویر

رادار دسی‌متریک هشدار دهنده بلندبرد Витим (ویتیم) با آرایه فازی فعال. این رادار میتواند سامانه‌های پدافند ضد موشکی من‌جمله سامانه А-135 را پشتیبانی دهد.

تصویر

رادار Дон-2Н (دون-۲ن) با آرایه فازی فعال. این رادار جزئی از سامانه А-135 است. این رادار باند X (فرکانسهای بین ۸ گیگاهرتز الی ۱۲ گیگاهرتز) نقش رادار هشدار، جستجو و درگیری را برای این سامانه ایفا میکند. محل استقرار این رادار در نزدیکی مسکو است. همانطوری که مشاهده میشود این رادار دارای آرایه‌های مجزا جهت ارسال و دریافت است. جهت اطلاع طول و ارز سازه این رادار، در قسمت پایین، ١٣٠ متر میباشد. قطر آرایه دریافت این رادار ١٦ متر میباشد.

تصویر

عکس دیگری از رادار Дон-2Н در نزدیکی مسکو

تصویر

سیلوهای موشکهای 53Т6 در نزدیکی مسکو. در این عکس شانزده سیلو دیده میشوند.

تصویر

موشک 53Т6 در کانتینر حمل‌ونقل و پرتاب بر روی خودروی حمل‌ونقل

تصویر

سیلوی موشک 53Т6 در نزدیکی مسکو

تصویر

موشک 53Т6 پس از پرتاب

تصویر

موشک 53Т6 پس از پرتاب

تصویر

سیلوی خالی موشک 53Т6 در نزدیکی ساری-شاگان، پس از پرتاب موشک

تصویر

موشک 53Т6