صفحه 1 از 1

خاک ایران اسیدیته بالایی دارد

ارسال شده: جمعه ۱۸ فروردین ۱۳۹۶, ۱۲:۰۲ ب.ظ
توسط sinaset
دکتر اسفندیار حسنی‌مقدم اظهار کرد: جمعیت دنیا روز به روز در حال افزایش است و نیاز به غذای بیشتر نیز بیش از پیش احساس می‌شود که تأمین آن از طریق افزایش سطح زیر کشت و بالا بردن تولید واحد سطح باغات و اراضی کشاورزی پیگیری شده است.

به گزارش اعتدال به نقل از ایسنا، وی از اساسی‌ترین عوامل موثر بر رشد درختان میوه، تغذیه آن دانست و ادامه داد: این موضوع برای بهبود کمیت و کیفیت محصول باید مورد توجه قرار گیرد.

حسنی‌مقدم با بیان اینکه نیاز غذایی درخت در مراحل مختلف رشد متفاوت است، افزود: به طور مثال درخت در زمان تشکیل و رشد میوه‌ها و شاخسارها و هنگام ذخیره‌سازی مقدار متفاوتی ماده تغذیه‌ای نیاز دارد.

این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: زمان‌هایی که نیاز تغذیه‌ای گیاه بالاست، ممکن است جذب مواد از طریق ریشه کافی نباشد و برای همین می‌بایست از روش محلول‌پاشی استفاده کرد.

وی اضافه کرد: کشور ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک بوده که میزان آهک و PH خاک آن بالاست بنابراین محصول به دست آمده ازنظر میزان عناصر ریزمغذی فقیر است و درخت نمی‌تواند این عناصر را از این خاک تأمین کند.

حسنی‌مقدم گفت: در صورت جذب به دلیل رسوب در آوندهای درخت، کمبود عناصر در گیاه پیش خواهد آمد و در ادامه حرکت این مواد به سمت سایر بخش‌های گیاه کند می‌شود.

این پژوهشگر تصریح کرد: در تغذیه گیاه باید هر عنصر به اندازه کافی در دسترس باشد و تعادل بین عناصر غذایی به وجود آید چراکه از اهمیت بالایی برخوردار است.

به نقل از etedaal.ir