صفحه 1 از 1

رفسنجاني: هرجا شكست خورديم، به خاطر اختلافات بوده

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۸۵, ۴:۰۲ ب.ظ
توسط Mr.Amirhessam
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: ما با اتحاد در انقلاب پيروز شديم. در آن زمان برخي افراد بودند كه با مبارزه مخالفت مي‌كردند اما تعداد اين افراد كم بود و شاه هم تلاش مي‌كرد كه در صفوف مخالفان خود تفرقه ايجاد كند اما نتوانست.

به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام و المسلمين هاشمي رفسنجاني طي سخناني در مراسم بزرگداشت دهه فجر كه در حرم مطهر حضرت امام خميني(ره) برگزار شد، افزود: عاشورا و دهه فجر امسال با هم تقارن داشتند؛ اين دو قطعه از نظر محتوا بر هم تطبيق دارد و امسال ما بعد از گذر از عاشورا وارد دهه فجر و شروع جشن‌هاي انقلاب اسلامي شده‌ايم. آن‌قدر تشابه بين كربلا و انقلاب اسلامي وجود دارد كه انسان گاهي متحير مي‌شود؛ هر دو حركت بر اساس محور امر به معروف و نهي از منكر و اصلاح جامعه آغاز شد. خطبه معروف امام‌ حسين(ع) محور استدلال امام(ره) در مبارزه عليه رژيم پهلوي بود. امام حسين(ره) در ابتداي حركت با نهي برخي از دلسوزان براي روبرو شدن با يزيد مواجه بود، امام خميني(ره) هم در ابتداي حركت خود با نصيحت‌هاي سوزانه‌اي روبه‌رو‌ بود.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه به بيان خاطره‌اي از ابتداي شروع مبارزه امام(ره) عليه نظام پهلوي پرداخت و يادآور شد: امام(ره) در جلسه‌اي كه مراجع آن زمان را دور هم جمع كرده بود، تاكيد كردند كه شاه قصد تضعيف اسلام به وسيله تضعيف حوزه علميه قم و انتقال مرجعيت شيعه به نجف را دارد و در آن جلسه از علما درخواست كرد كه لااقل هفته‌اي يك جلسه با هم داشته باشند و مسايل را بررسي كنند.

هاشمي رفسنجاني در ادامه گفت: امام(ره) تكيه زيادي بر وحدت و انسجام نيروها داشتند و معتقد بودند كه اگر مردم همدل و همزبان باشند مي‌توان كارهاي اساسي انجام داد.
هاشمي رفسنجاني در ادامه گفت: ما با اتحاد در انقلاب پيروز شديم. در آن زمان برخي افراد بودند كه با مبارزه مخالفت مي‌كردند اما تعداد اين افراد كم بود و شاه هم تلاش مي‌كرد كه در صفوف مخالفان خود تفرقه ايجاد كند اما نتوانست.

هاشمي رفسنجاني در ادامه با اشاره به وضعيت كنوني جهان گفت: امروز شاهديم كه آمريكا در صدر برنامه خود ايجاد اختلاف بين شيعه و سني را قرار داده است و در عراق اين هدف را دنبال مي‌كند. ما بايد متوجه باشيم تا آن‌ها به چنين هدفي نرسند. دامن زدن به اختلافات مسلمانان و مسيحيان و شيعه و سني همان هدفي است كه دشمن دنبال مي‌كند، ما در انقلاب زماني پيروز شديم كه همه اعم از مذهبي، كمونيست و ليبرال متحد شده بودند. همه متوجه رژيم شاه و آمريكا بودند و همين باعث شد كه شاه سرنگون شود.

وي هم‌چنين گفت: در زمان مشروطه اختلافات بين علما و ساير گروه‌ها باعث شد كه مجلس به توپ بسته شود و مشروطه شكست بخورد. در ملي شدن صنعت نفت هم اختلافات بين سران مبارزه باعث شد كه كودتاي 28 مرداد پيش بيايد و آن هم شكست بخورد اين تجربه‌ها به ما نشان مي‌دهد كه بايد متحد باشيم.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: نبايد اجازه دهيم كه آلت دست خارجي‌ها و توطئه آمريكايي‌ها قرار بگيريم و بايد از ايچاد اختلاف بين شيعه و سني و مسلمان و مسيحي پرهيز كرد.
رفسنجاني در ادامه به مساله هسته‌اي ايران اشاره كرد و گفت: آمريكا مساله هسته‌اي را بهانه‌اي براي درست كردن اجماع عليه ما قرار داده‌، اما ما هم بايد اجماع خود را در مقابل اجماع ساختگي آن‌ها حفظ و همراه با تدبير و شجاعت توطئه‌هاي آن‌ها را خنثي كنيم.

وي در ادامه با تاكيد بر حضور گسترده مردم در راهپيمايي روز 22 بهمن گفت: مردم بايد با حضور كم‌سابقه و يا حتي بي‌سابقه در 22 بهمن بر حق هسته‌اي ايران و استقلال كشور تاكيد كنند و اجازه اخلال و نفوذ در ميان ما و كشورهاي اسلامي را ندهند.
وي همچنين گفت: امروز زمان خيزش امت اسلامي عليه سلطه استعمار فرا رسيده و اين در سايه اتحاد علما و دولت و ملت امكان‌پذير است.