صفحه 1 از 8
صدام حسين به اعدام محکوم شد
ارسال شده: یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۸۵, ۷:۲۴ ب.ظ
توسط sohrab_poet
صدام حسين، رهبر پيشين عراق، به اعدام با طناب دار محکوم شد
بنا به گزارش ها وی پس از اعلام حکم در دادگاه گفت می خواهد حکمش توسط جوخه اعدام اجرا شود.
در جلسه پايانی دادگاه که روز يکشنبه 5 نوامبر در ميان تدابير شديد امنیتی در بغداد، پايتخت عراق، برگزار شد، قاضی رئيس جمهور سابق عراق را به جرم 'جنايت عليه بشريت' به اعدام محکوم کرد.
خبرنگار بی بی سی در محل دادگاه می گويد صدام پس از اعلام حکم گفت: "الله اکبر... زنده باد عراق و ملت عراق... مرگ بر خائنين ... مرگ بر متجاوزين ... الله اکبر ...
جلسه پايانی دادگاه صدام حسين در شرايطی برگزار شد که دولت عراق به دليل نگرانی از بروز خشونت از سوی هواداران وی در ميان گروه های سنی، در بغداد و استان های مجاور مقررات منع رفت و آمد اعلام کرده و مرخصی کليه خدمه ارتش را لغو کرده است.
حكم متممان ديگر:
در اين جلسه برادر ناتنی صدام حسين، برزان ابراهيم تکريتی، و يک قاضی ارشد دادگاه انقلاب عراق در زمان حکومت صدام حسين نيز به اعدام با طناب دار محکوم شدند.
همچنين طاها ياسين رمضان، معاون رئيس جمهور در زمان صدام حسين به حبس ابد محکوم شد و سه مقام ديگر حزب بعث به دليل 'نقش داشتن در کشتار دجيل' به پانزده سال زندان محکوم شدند.
در اولين حکم صادر شده از سوی دادگاه، يکی از مقام های حزب بعث در دجيل به دليل 'کمبود مدارک' تبرئه شد.
اندرو نورث، خبرنگار بی بی سی در بغداد، می گويد در حاليکه اعلام اين حکم يقينا شادی بسياری از مردم عراق - بويژه در ميان شيعيان و کردها - را همراه خواهد داشت، اما مشخص نيست که واکنش احتمالی گروه های پيکارجوی سنی چه تبعاتی در پی داشته باشد.
صدام حسين در اين پرونده، به کشتار 148 نفر از شيعيان در روستای دجيل متهم بود. اين کشتار در سال 1982 و در پی تلاش نافرجام پيکارجويان شيعه برای ترور صدام در اين روستا صورت گرفت
ارسال شده: یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۸۵, ۷:۳۱ ب.ظ
توسط R@mtin
حاضرم شرط ببندم اين بابا که دارن محاکمه اش مي کنن صدام نيست ... حالا خودش کجاست خدا مي دونه

ارسال شده: یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۸۵, ۸:۰۲ ب.ظ
توسط sir.mohammad
خدا رو شکر
البته اميدوارم انجام بشه
ارسال شده: یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۸۵, ۸:۴۱ ب.ظ
توسط Karim1504
ارسال شده: یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۸۵, ۱۰:۲۱ ب.ظ
توسط Leila
اون نبايد اعدام بشه
بايد فقط شكنجه بشه و زجر بكشه
تا روزي كه مرگش فرا برسه 8-)
ارسال شده: یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۸۵, ۱۰:۵۱ ب.ظ
توسط ashli_shiraz
من خیلی متاسفم برا دوستان که اعدام را آخرین راه میدونن بنده 100% با اعدام مخالفم میتوانستند به یک کشور دیگه تبعید و در آنجا زندگی کنه وبه گذشته خود فکر کنه...

ارسال شده: دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۸۵, ۴:۵۰ ب.ظ
توسط Karim1504
آقایون برید خدا رو شکر کنید که صدام را میخوان اعدام کنند و نتوانستند فراریش بدهند
ما خوشحال از اعدام او نیستیم بلکه خوشحال از این هستیم که سیاستمداران جهان نتوانستند این سگ کثیف را از این مخمصه نجات دهند

ارسال شده: دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۸۵, ۵:۰۴ ب.ظ
توسط Reza 313
ما خوشحال از اعدام او نیستیم بلکه خوشحال از این هستیم که سیاستمداران جهان نتوانستند این سگ کثیف را از این مخمصه نجات دهند
کريم جان از کجا معلوم که فراريش نداده باشند ؟

ارسال شده: سهشنبه ۱۶ آبان ۱۳۸۵, ۴:۱۶ ب.ظ
توسط Karim1504
Reza 313, جان
الله اعلم
محاکمه مجدد صدام به اتهام جنايت عليه بشريت
ارسال شده: سهشنبه ۱۶ آبان ۱۳۸۵, ۴:۱۷ ب.ظ
توسط MAX
محاکمه مجدد صدام به اتهام جنايت عليه بشريت
دادگاه رسيدگی به پرونده صدام حسين، رهبر سابق عراق، در ارتباط با اتهام کشتار کردهای اين کشور کار خود را آغاز کرده است.
روز سه شنبه، 7 نوامبر و دو روز پس از صدور حکم اعدام برای صدام حسين به جرم صدور دستور قتل گروهی از شيعيان شهرک دجيل در سال 1982، نخستين جلسه محاکمه وی به اتهام کشتار هزاران تن از کردهای ساکن شمال عراق برگزار شد.
در اين دادگاه شش تن از مقامات رژيم سابق عراق، از جمله علی حسن المجيد، موسوم به علی شيميايی، از فرماندهان ارتش و مقامات بلند پايه حزب بعث عراق، همراه با صدام حسين محاکمه می شوند.
پرونده فعلی به عمليات موسوم به انفال ارتباط دارد که در سال های 1988 تا 1989 و در جريان جنگ ايران و عراق به دست ارتش عراق در مناطق کردنشين اين کشور به اجرا گذاشته شد.
به گفته سازمان های بين المللی دفاع از حقوق بشر، اين عمليات توسط نيروی هوايی و زمينی ارتش عراق و با هدف سرکوب کردها و تغيير ترکيب قومی ساکنان مناطق کردنشين و نفت خيز اين کشور به اجرا در آمد و در آن اسلحه شيميايی نيز به کار رفت.
بازداشت دستجمعی ساکنان کرد اين منطاق و کوچ اجباری هزاران تن از آنان از جمله بخش های ديگر عمليات انفال بوده است.
تعداد کشته شدگان و مفقودين اين عمليات، که فرماندهی آن را ژنرال حسن الماجد بر عهده داشت، از پنجاه هزار تا بيش از يکصد هزار نفر گزارش شده است.
گفته می شود چند هزار تن از کردها نيز توسط نيروهای رژيم سابق عراق بازداشت شدند که از سرنوشت آنان اطلاعی در دست نيست.
از زمان سقوط رژيم سابق عراق، اجساد تعدادی از قربانيان عمليات انفال در گورهای جمعی يافته شده است.
درخواست مجازات اعدام
رهبران رژيم سابق عراق عمليات انفال را اقدامی قانونی از سوی دولت برای سرکوب شورش در مناطق تحت حاکميت خود قلمداد کرده و برای آن اسم يکی از سوره های قرآن را برگزيدند.
دادستان پرونده عمليات انفال صدام حسين و همکاران وی را به ارتکاب جنايت جنگی و جنايت عليه بشريت متهم کرده و خواستار مجازات اعدام برای رهبر سابق عراق و برخی ديگر از متهمان پرونده شده است.
نخستين جلسه دادگاه رسيدگی به پرونده انفال هفته پيش برگزار شد اما به دستور قاضی، ادامه رسيدگی به اين پرونده به روز سه شنبه اين هفته موکول شد.
اين جلسه پس از صدور حکم اعدام عليه صدام حسين در ارتباط با پرونده دجيل برگزار می شود و رهبران کرد از دولت خواسته اند تا پايان محاکمه کنونی، از اجرای حکم قاضی دادگاه دجيل خودداری ورزد.
به گفته آنان، محاکمه مجدد و محکوميت رهبر سابق عراق در ارتباط با پرونده انفال برای نشان دادن اجرای عدالت و افشای واقعيات کشتار کردها ضرورت دارد.
همزمان، وکيلان مدافع صدام حسين اعلام داشته اند که نسبت به حکم اعدام عليه وی فرجام خواهی کرده اند و انتظار می رود دادگاه تجديد نظر در اواسط ماه ژانويه سال جاری رسيدگی به اين درخواست را آغاز کند.
همچنين، دادستانی پرونده دجيل گفته است که دادخواستی را تسليم دادگاه تجديد نظر کرده و در آن خواسته است حکم حبس ابد برای طاها ياسين رمضان، معاون سابق رييس جمهوری عراق، به حکم اعدام تبديل شود.
در بغداد، مقررات منع رفت و آمد که به منظور جلوگيری از بروز خشونت به دليل صدور حکم اعدام برای صدام حسين برقرار شده بود لغو شده است.
در تحولی ديگر، که به تلاش برای جلب حمايت اقليت سنی اين کشور تعبير شده، دولت عراق اعلام کرده است که اعضای حزب بعث عراق به شرطی که مرتکب جنايت نشده باشند می توانند به خدمات دولتی بازگردند.
-----------------------------------------------------BBC
ارسال شده: سهشنبه ۱۶ آبان ۱۳۸۵, ۵:۱۷ ب.ظ
توسط Mohsen1001
دوستان لطفا موصوعات هم مضمون را در يک تاپيک مطرح کنند.
با تشکر

هشدار رهبر مصر در مورد اعدام صدام حسين
ارسال شده: جمعه ۱۹ آبان ۱۳۸۵, ۴:۰۸ ب.ظ
توسط MAX
هشدار رهبر مصر در مورد اعدام صدام حسين
حسنی مبارک، رئيس جمهور مصر، هشدار داده است که به دار آويختن صدام حسين رهبر سابق عراق به خونريزی بيشتر در اين کشور منجر خواهد شد.
روز يکشنبه دادگاهی در بغداد صدام حسين را به جرم مشارکت در قتل 148 مسلمان شيعه در سال 1982 در روستای دجيل در جنوب عراق به اعدام محکوم کرد.
آقای مبارک گفت که به دار آويختن صدام تنها شکاف های فرقه ای و قومی در عراق را تشديد می کند.
اين نخستين واکنش علنی يک رهبر عرب در مورد حکم اعدام صدام است.
به گزارش روزنامه های دولتی مصر آقای مبارک گفت: "اجرای اين حکم باعث به راه افتادن سيلی از خشونت در عراق خواهد شد."
به گفته وی اين حکم "عراق را به يک استخر خون بدل خواهد کرد و به عميق تر شدن مناقشه فرقه ای و قومی منجر خواهد شد."
خشونت های عراق زنگ خطر را برای آقای مبارک که از منتقدان قديمی صدام حسين و متحد آمريکاست و همچنين ساير رهبران عرب به صدا در آورده است.
هبا صالح، خبرنگار بی بی سی در قاهره، می گويد از نظر بسياری از رهبران عرب، عراق به يک تاولی دائمی بدل می شود و جوانان سراسر منطقه را به افراط کشانده و احساسات ضدآمريکايی را تشديد می کند.
به گفته خبرنگار ما عليرغم اينکه بسياری از رهبران عرب صدام حسين را ديکتاتوری می دانند که مردم خود را به روز سياه نشاند، اما آنها در مورد محاکمه صدام که در زمان اشغال توسط آمريکا انجام شد ترديدهای جدی دارند.
نوری مالکی، نخست وزير عراق، پيشتر در هفته جاری در مصاحبه ای با بی بی سی گفت که اگر دادگاه استيناف حکم اعدام را تاييد کند "وظيفه دولت است تا آن را اجرا کند."
وی گفت که رهبر سابق عراق ممکن است تا پايان سال اعدام شود.
------------------------------------------------------------------------------------------BBC