صفحه 1 از 2

** خواص عسل

ارسال شده: جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۵, ۲:۲۱ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
  


اثرات ضد باکتري و ضد قارچي :

________
اين اثرات به خوبي اثدراري مؤثرتر است .

شيوه دقيقه اثرات ضدميکروبي عسل ناشناخته مانده است . PH پائين ، تخريب اسمزي ميکروب ها و وجود موارد نابوده کننده باکتري ، که مجموعاً Inhibin ناميده مي شوند مي تواند داراي اين اثر باشد .


اثرات ضد اسهال
______
در غلظت ۴۰٪ عسل

داراي اثرات ضدميکروبي روي باکتريهاي روده که باعث اسهال مي شوند است . از اين موارد مي توان سالمونلا ، شيگلا Ecoli و ويبريوکلرا نام برد . در يک مطالعه ، عسل به همراه ORS باعث کاهش مدت زمان اسهال باکتريايي در نوزادان و کودکان شد .

اثرات عسل در ترميم زخم و بهبود التيامات
______________
عسل در ترميم سوختگي ها ، زخم هاي عفوني جراحي و امثالهم مؤثر است .

عسل بسيار چسبناک است و آب را از بافت ملتهب جذب مي کند . مثلاً ، تحقيقي در آفريقا نشان داده است که استفاده از پيوند پوست ، برداشت به روشهاي جراحي و حتي قطع عضو زماني که به صورت موضعي از عسل استفاده شده ، کاهش يافته است .

در يک تحقيق ديگر در زنان استفاده از عسل در مواردي که براي سرطان فرج عمل جراحي انجام شده بود ترميم زخم را تسريع نمود . همچنين در درمان زخم هاي مزمن و بدبوي جذام مؤثر بوده است .


اثرات ضد سرفه و خلط آور
__________
اثرات ضد سرفه عسل به توانايي آن براي رقيق کردن ترشحات راه هاي هوايي و بهبود عملکرد سلولهاي پوششي آن مربوط مي شود .


اثرات تغذيه اي
______
عسل غيرآلوده غذايي سالم ، راحت الهضم ، طبيعي و پرانرژي است . داراي کربوهيدرات پروتئين ، چربي ، آنزيم و ويتامين هاست . يک قاشق عسل داراي ۶۰ کالري انرژي و ۱۱ گرم کربوهيدارت ، ۱/. ميلي گرم کلسيم ، ۲/. ميلي گرم آهن ، ۱ ميلي گرم ويتامين B و ۱ ميلي گرم ويتامين C است . عسل در بسياري جوامع پيدا مي شود ولي فوايد پزشکي آن هنوز کاملاً مشخص نشده است . نحوه عملکرد آن هنوز کاملاً مشخص نيست واثرات ترميمي عسل در ساير موقعيت هاي آزمايشگاهي و باليني نياز به ارزيابي هاي بيشتر دارد . اما قرآن و سنت ۱۴ قرن پيش اثرات معجزه آساي عسل را مورد توجه قرار داده است .
__________
همان طور كه قبلا اشاره شد چهار پنجم وزن عسل را كربوهيدرات‌ها تشكيل مي‌دهند و بقيه آن عبارت است از: پروتئين، املاح معدني، عناصر معطر، آنزيم‌ها، ويتامين‌ها، گرده گل و آب. هر 100 گرم عسل 330 كيلوكالري انرژي توليد مي‌كند. لذا عسل، غذايي مقوي و انرژي‌زاست و به كمك دياستازهايش چربي‌هاي اطراف قلب را آب مي‌كند. به همين دليل مصرف آن به سالخوردگان و بيماران قلبي توصيه مي‌شود.
__________

درمان بيماري هاي کليوي با عسل

عسل به عنوان يک مدر در درمان ناراحتي هاي کليوي سودمند است زنبور عسل حشره اي است که حاصل آن ،محصولات با ارزشي از قبيل عسل ، ژله رويال ، موم و زهر است معروف ترين محصول زنبور عسل ، همان عسلي است که از محصولات ديگر بيشتر به مصرف مي رسد.

عسل ،ماده غذايي بسيار غني و انرژي بخشي است که حدود80 درصد از قندهاي ساده يا مونوساکاريدها ساخته شده و هر10 گرم آن 320 کالري ايجاد مي کند اين مونو ساکاريدها بسرعت جذب مي شوند و اثر انرژي بخشي خود را آشکار مي کنند .

گفتني است ، علاوه بر اثر کالري زايي ، عسل داراي ويتامين هاي متعددي از قبيل تيامين ، ريبوفلاوين ، اسيدنيکوتينک ، اسيد اسکوربيک ، پيريدوکسين و ويتامين کا است.

خواص فيزيکي عسل ، اثر ضد باکتريايي دارد و از زمانهاي قديم انسانها از خاصيت ضد ميکروبي عسل سود جسته و آن را در درمان ناراحتي هاي پوستي از قبيل زخمها و سوختگي ها به کار برده اند و يکي از بهترين پانسمانها محسوب ميشود.

همچنين ، عسل را در درمان بيماري هاي دستگاه تنفسي و عفونت هاي ناحيه حلق به کار مي برند و خاصيت ضدباکتريايي آن موجب اثربخشي عسل مي شود و خاصيت ضد التهابي آن نيز مشاهده شده که به هيگروسکوپيک بودن آن نسبت داده شده است.

محصول ديگر زنبور عسل ، ژله رويال است که حاوي مواد مغذي در حالت تغليظ يافته اي است که زنبور براي نوزادان خود مي سازد، به اين ماده اکسير جواني لقب داده اند وشکي نيست که با محتويات انرژي زا و پرپروتئين ، ماده بسيار مقوي است.

تحقيقات نشان داده است ، ژله رويال نيز داراي پروتئين ضد ميکروبي است و نظر بيشتر محققان بر اين است که اين ماده ، سيستم ايمني بدن را تحريک مي کند

ژله رويال در درمان عفونتهاي ويروسي و سرطان موثر است.شايان ذکر است ، موم زنبور عسل نيز در پزشکي و داروسازي مصرف زيادي دارد؛ در اکثر فرمولاسيون هاي کرمها، پمادها و لوسيون ، به عنوان جزء با ارزش از پايه استفاده مي شود .

به دليل بي اثر و غير فعال بودن موم زنبور عسل ، براحتي با داروها مخلوط مي شود، بدون اين که هيچ واکنش ناخواسته اي بين مواد موثره و موم زنبور عسل رخ دهد.

مصارف ديگر موم : امروزه براي حفاظت داروهاي حساس به هيدروليز و اکسيداسيون ، آنهارا با لايه اي نازک از موم زنبور عسل مي پوشانند، موم عسل به عنوان لايه هيدروفوب پوششي در اطراف دارو ايجاد مي کند و سبب آهسته شدن انحلال و آزاد سازي دارو مي شود.

گفتني است ، عسل به عنوان دارو هيچ اثر سوء، عارضه يا بيماري را به دنبال ندارد ؛ مگر آن که فقط حساسيت هاي محدودي را به وجود بياورد، بنا بر اين در حالت آلرژي ، امراض عفوني ، سل ، امراض رواني ، بيماري هاي کبد و معده ، امراض غدد فوق کليه ، نارسايي قلب و عروق ، ناراحتي هاي عصبي ، امراض خوني و ضعف شديد، بايد از تجويز زهر زنبور عسل خودداري کرد.

__________

عسل ،ماده غذايي بسيار غني و انرژي بخشي است که حدود80 درصد از قندهاي ساده يا مونوساکاريدها ساخته شده و هر100 گرم آن 320 کالري ايجاد مي کند اين مونو ساکاريدها بسرعت جذب مي شوند و اثر انرژي بخشي خود را آشکار مي کنند گفتني است ، علاوه بر اثر کالري زايي ، عسل داراي ويتامين هاي متعددي از قبيل تيامين ، ريبوفلاوين ، اسيدنيکوتينک ، اسيد اسکوربيک ، پيريدوکسين و ويتامين کا است.

خواص فيزيکي عسل ، اثر ضد باکتريايي دارد و از زمانهاي قديم انسانها از خاصيت ضد ميکروبي عسل سود جسته و آن را در درمان ناراحتي هاي پوستي از قبيل زخمها و سوختگي ها به کار برده اند و يکي از بهترين پانسمانها محسوب ميشود.همچنين ، عسل را در درمان بيماري هاي دستگاه تنفسي و عفونت هاي ناحيه حلق به کار مي برند و خاصيت ضدباکتريايي آن موجب اثربخشي عسل مي شود و خاصيت ضد التهابي آن نيز مشاهده شده که به هيگروسکوپيک بودن آن نسبت داده شده است.

عسل علاوه براينكه يك غذاي كامل است يك اكسير پر انرژي نيز ميباشد به طوري كه ساليان سال به عنوان دارو براي درمان بيماريها مورد استفاده قرارگرفته است مصرف عسل در عرض چند دقيقه به شخص نيرو ميدهد وتحمل بافتي و قدرت ترميم آنرا افزايش مي دهد بنابراين ورزشكاران بايد عسل مصرف كنند

بنا به تحقيقات به عمل آمده عسل حاوي 80 ماده مفيد براي انسان مي باشد و لازم به ذكر است كه در دنيا هيچ ماده غذايي به اندازه آن نيروي كهربايي ندارد.

ابو علي سينا دركتاب قانون خود دهها نسخه بر پايه عسل وموم ذكر نموده است او مي نويسد مصرف متـناوب عسل درهنگام زياد شدن بلغم ، بدن را تقويت و نيرو را زياد و اشتها را بازمي كند ؛ به عقيده وي عسل جواني را جاودان مي سازد وحافظه را نيرو بخشيده و گذشته را در خاطر زنده ميكند ، انديشه را پاك ، زبان را مي گشايد ودرد را ريشه كن ميكند .

در كتب پزشكي آمده عسل درروغن مالي زخمهاي چركي ، براي درمان بسيار مفيد بوده ، با مرهم گذاري تاريكي ديد را كاهش داده و بهترين درمان اختلالات دهان است در زياد شدن ادرار مؤثر است ، دردهاي شكم و سرفه را كاهش مي دهد ، گزيدگي مار ، دردهاي دستگاه تنفس وهر درد مفصلي را تسكين ميدهد . خستگي عمومي واحساس سرما را رفع ومقاومت بدن را افزايش ميدهد.

گفتني است ، عسل به عنوان دارو هيچ اثر سوء، عارضه يا بيماري را به دنبال ندارد ؛ مگر آن که فقط حساسيت هاي محدودي را به وجود بياورد، بنا بر اين در حالت آلرژي ، امراض عفوني ، سل ، امراض رواني ، بيماري هاي کبد و معده ، امراض غدد فوق کليه ، نارسايي قلب و عروق ، ناراحتي هاي عصبي ، امراض خوني و ضعف شديد، بايد از تجويز زهر زنبور عسل خودداري کرد
______
عسل غنی شده با ویتامین

امروزه هر کس اهمیت چشمگیر ویتامین ها را می شناسد و می داند که وجود مقادیر بی اندازه کم ( به اندازه هزارم گرم ) نه تنها برای مصونیت بدن در برابر ناخوشی ها گوناگون ( حاصل از نبودن ویتامین) بلکه برای افزایش پایداریش در برابر عفونت ها و شرایط بد زندگی کافی است .
مشاهدات بالینی نشان دادهاند که اگر بیماری زیر نظر پزشک به درمان بپردازد و ویتامین های ساختگی را با غذایی که در اصل از فرآورده های طبیعی تهیه شده تغذیه کند ویتامین هایی مزبور بهتر جذب می شوند از این نظر عسل غنی از ویتامین به صورت فرآورده غذایی بسیار پر ارزش در خواهد آمد . این نوع عسل رامعمولا با مخلوط کردن ساده عسل و ویتامین ها می سازند که طرز تهیه یک نمونه از آن به شرح زیر است :
1 – عسل خالص 100 گرم

2 – ویتامینA -برابر 13200 واحد بین المللی (lu)

3 – ویتامین B1 –برابر 8 گرم

4- ویتامین B2 – برابر 8 میلی گرم

5 – ویتامین C - برابر 300 میلی گرم

6 - ویتامین pp ( ريبو فلاون ها و ريبو فلاونوئيد ها) 60 میلی گرم

7- نمک های کلسیم - 300 میلی گرم

ارزش غذایی این عسل برای بدن انسان قابل ملاحظه است و تغذیه 25 گرم ( یک قاشق مربا خوری ) آن در روز کافی است با وجود این با تجویز پزشک ، می توان آن را مصرف نمود

_______________
خواص ضد باكتريايي عسل :

عسل حاوي مواد ضد ميكروبي بوده و حتي قوي ترين ميكروبها نيز در آن ياراي مقاومت ندارند ؛ با يك آزمايش ساده ميتوانيد مقداري ميكرارگانيسم ( مثلاً كپك روي مربا) را با عسل كاملاً مخلوط كنيد بعد از چند روز مشاهده خواهيد نمود كه نه تنها در آن رشد نكرده بلكه كاملاً از بين رفته است ( توضيح در صورت رشد كپك حتماً عسل با آب يا مايع ديگري مخلوط شده و خالص نمي باشد )


______
چگونگي اثر بخشي عسل در مقابله با عفونت ها


بشر هزاران سال است كه از مخلوط بزاق زنبور و شهد گل كه عسل نام دارد، به عنوان دارویی برای درمان زخم ها استفاده می‌ كند . آزمايش هايی كه در سال های اخير انجام گرفته، نشان داده اند كه عسل در درمان عفونتهای برجای مانده از عمل سزارين و سوختگیهای از آنتی بيوتيكهای مرسوم كارآمدتر عمل می‌كند. اين ماده شيرين با طيف وسيعی از ميكروبهای خطرناك از جمله Helicobacter , Salmonella , E.coli به خوبی مبارزه مي كند عسل روی باكتری‌های مقاوم به آنتی بيوتيك، از جمله «ابر ميكروبی» به نام MRSA ، نيز موثر است و بر خلاف بيشتر آنتی بيوتيك ها به نحو چشمگيری باعث پيشرفت بهبودی زخم‌ها می‌شود. هنوز به درستی نمی‌دانيم عسل چگونه اين آثار را بر جای می‌گذارد اما محققان اعتقاد دارند توان بهبود زخم‌ها و مقابله با ميكروب‌های مقاوم به آنتی بيوتيك‌ كه در اين ماده بی‌نظير وجود دارد، ممكن است روزی عسل را از نوعی درمان جايگزين به يك شيوه درمانی اساسی در پزشكی تبديل كند. رمز و راز اين توانايی‌ها را بايد در شيوه تهيه عسل جست و جو كرد. زنبورهای كارگر طی بهار و تابستان شهد جمع آوری مي كنند، هنگامی كه به كندو باز میگردند، آن‌ را از معده به دهان مي آورند و در دهان دستياران خود می‌گذارند. آنها شهد را به درون حفره های شانه خالي می كنند و با بال‌هايشان آن قدر آن را باد می‌زنند كه بيشتر آب موجود در شهد تبخير شود. در همين زمان، بزاق سرشار از آنزيم‌ زنبورها، ساكاروز را به گلوكز و فروكتوز تبديل می كند كه به آب باقيمانده در شهد پيوند می‌شوند . به اين ترتيب، بيابانی بر جای می ماند كه باكتری‌ها نمی‌توانند در آن زنده بمانند. البته ، حين رسيدن عسل فرصت زيادی برای تهاجم عوامل بيماريزا وجود دارد. اما آنزيمی به نام گلوكز اكسيداز اين فرصت را از آنها می‌گيرد. اين آنزيم با تبديل كردن گلوكز به اسيد گلوكونيك، فرآورده تلاش زنبورها را اسيدی و آن را برای بيشتر باكتری ها نامطلوب مي سازد .

اغلب افراد عقيده دارند كه اسيدی بودن، تنها سلاح عسل در برابر باكتری‌هاست. اما مطالعات نشان داده اند تقريبا همه عسل ها سلاحی سری دارند كه حتی اگر رقيق شوند، آنها را برای ميكروب‌ها مرگبار می‌سازد: پراكسيد هيدروژن. اين ماده زمانی در بيمارستان‌ها به عنوان ضدعفونی كننده مصرف می‌شد. از تجزيه اين ماده راديكال های آزاد تشكيل می شوند كه باكتریها را از بين میبرند. چون اين واكنشها خيلی سريع رخ میدهد، پراكسيد هيدروژن را بايد در غلظتهای بالا بر زخم‌ها استعمال كرد. البته ، اين ماده در اين غلظتها به بافت سالم آسيب مي زساند . در عسل، پراكسيد هيدروژن به كمك آنزيم گلوكز اكسيداز توليد می‌شود. اما ميزان آن هزار بار كمتر از مقداری است كه در گذشته روی زخمها استعمال می‌شد. در نتيجه ، گذاشتن عسل روی زخمها، ضمن جلوگيری از تهاجم و تخريب ميكروب‌ها ، با آسيب بافتی همراه نيست. علاوه بر اين، همين طور كه پراكسيد هيدروژن تجزيه میشود ، گلوكز اكسيداز با تسهيل ساختن آن از گلوكز، پيوسته آن را جايگزين می‌كند. جالبتر اين كه ، به دلايل ناشناخته وقتی عسل رقيق میشود، فعاليت اين آنزيم افزايش می‌يابد. . به همين خاطر، عسل حتی وقتی 7 تا 14 برابر رقيق شود، میتواند از رشد باكتریهايی مانند MRSA جلوگيری كند. خلاصه ، زمانی كه عسل روی زخم قرار می گيرد و در اثر تراوش پلاسما از زخم رقيق مي شود ، در مبارزه با ميكروبها پرتوانتر شود .

يكی ديگر از خصوصيات جالب عسل كه آن را از داروهای ضد باكتری مرسوم مجزا می‌سازد، تقويت بهبود يافتن زخم هاست . داروها ی ضد باكتری علاوه بر نابودی باكتری‌ها به سلول‌های انسان نيز آسيب می‌رسانند . از طرف ديگر، آنها فقط با مهار كردن رشد ميكروب‌ها به بهبودی زخم‌ها كمك می‌كنند. اما عسل به طور مستقيم در بهبودی زخم‌ها دخالت می‌كند. عسل محيط ويژه اي را می آفريند كه برای رشد بافت مناسب است و در عين حال باميكروب‌ها نيز مبارزه می‌كند. به علاوه، رطوبت عسل از درد وتخريب سلولها حين تعويض پانسمانهای خشك شده جلوگيری مي كند .

عسل دست كم بخشی از توان ترميمی خود را مديون پراكسيد هيدروژن است. اين ماده، رشد رگ‌های خونی را تحريك می‌‌كند. اين رگها اكسيژن، مواد غذايی و سلول‌هايی به نام فيبروپلاست ( كه بافت پيوندی جديدی را می‌سازند) را به موضع زخم هدايت می‌كنند. به علاوه، تركيب ناشناختهای دسته ای از سلول‌های ايمنی به نام منو سيت رافعال می‌كند. اين سلولها عامل رشدی را آزاد می‌كنند كه سلول‌های پوششی را تحريك می‌كنند تا تقسيم شوند و زخم را ببندند. منوسیت‌ها به نوع ديگری از سلول‌های ايمنی به نام ماكروفاژ نيز تبديل می‌‌شوند. اين سلولها، ميكروبها و سلولهای مرده را میبلعند و آنها را هضم مي كنند .

عسل در بهبود يافتن زخم معده نيز موثر است. يك قاشق چای خوری عسل طبيعی در معده خالی ميتواند مانع رشد باكتری خطرناكی به نام Helicubacter شود كه باعث اغلب زخم‌‌های معده می‌شود. عسل، باكتری‌ مقاوم به آنتی بيوتيكی را كه باعث عفونت ريوی در بيماران مبتلا به فيبروز سيستيك میشود ، Burkholderia cepacia ، در محيط كشت از پا در آورده است.

به هر حال، همه عسلها از خواصی كه برشمرده شد به يك اندازه بهره‌مند نيستند. شهد بعضی گل‌ها مقدار زيادی كاتالاز دارد . اين آنزيم پراكسيد هيدروژن را تخريب می‌كند. بعضی شهدها، گلوكز اكسيد از را به گرما و نور حساس می‌كنند. با وجود اين، توان ضد ميكروبی بعضی عسلها حتی با جوشاندن آنها از بين نمی‌رود. از اين رو، به نظر میرسد، عسل علاوه بر مولكولهايی كه تاكنون شناخته شده است، مواد ضد ميكروب ديگری دارد كه به دما مقاوم ا ند.

از زمان مصريان باستان، عسل برای درمان زخم‌ استفاده می‌شده است و به نظر می‌رسد كه باكتری‌ها هنوز توان مقابله با مواد ضد ميكروب آن را پيدا نكرده‌اند. از اين رو، تلاش برای شناخت كامل تر اين ماده ، ما را در مقابله به ابر باكترها كه به آنتی بيوتيك‌های مرسوم مقاوم شده‌اند، ياری خواهد رساند. به هر حال، اين ماده دارويی را همانند ساير داروها بايد با مشورت متخصصان استفاده كرد. زيرا دانه‌های گرده موجود در عسل طبيعی می‌توانند خود باعث عفونت شوند. خوشبختانه، گرده‌ها را با پرتو گاما می‌توان از بين برد، بدون آن كه به خواص دارويی عسل آسيبی برسد. اميد است با تلاش‌های محققان راه برای يك شيوه درمانی جديد يعنی «عسل درمانی» هموار شود
_________
درمان بيماري هاي کليوي با عسل

عسل به عنوان يک مدر در درمان ناراحتي هاي کليوي سودمند است


عسل و تحريكات گلو

عسل بواسطه وجود آنزيمها واملاح معدني خود در كاهش وحتي درمان التهاب گلو وسرفه هاي مزمن شده بسيار مفيد گزارش شده بنابراين توسيه مي شود كه مقداري عسل را در دهان گذاشته تا به آرامي آب شود و يا مقداري ازعسل را درآب ولرم جوشيده ( بهتراست از دم كرده گل پونه در آب چوش به همرا يك ليمواستفاده كرد )، حل كرده وآنرا قرقره كنيد و همچنين ميتوانيد به تركيب فوق مقداري آبليموي تازه اضافه كرده و در رژيم غذايي روزانه خود قرار داده و ميل نمائيد .

بقراط نوشته شربت عسل براي ازبين بردن سرفه و خلط سينه مسلول نافع است .

مصرف عسل با مكمل كاكوتي در درمان سرفه و عفونتهاي ريوي بسيار مفيد گزارش شده است .

______
عسل و بيماري قلبي

عسل به علت تركيبات قندي به خصوص وجود گلوكز زياد تاثير بسيار مهمي روي عضلات قلبي و تحريك وتقويت آن داشته ، باعث گشاد شدن رگها ، فشار خون را تنظيم و از سكته قلبي جلوگيري ميكند ؛ به واسطه وجود دياستاز ( آنزيمها) باعث هضم چربي هاي اطراف قلب ميشود . بنابراين توسيه ميشود افراد ميانسال به بالا كه دچار بيماري ديابت نيستند هر روزهنگام بيدار شدن ، يك قاشق چاي خوري پر،عسل را با نصف استكان آب چوشيدهء ولرم مخلوط نموده و بنوشند. افزودن عرق بادرنگبويه نيز توسيه شده است .


عسل و بيماري روده

عسل به علت دارا بودن اسيد فرميك دردهاي روده را به خوبي تسكين داده و همچنين به جهت وجود اسانسهاي فرار ( عطرگياهان مختلف ) نارسايي هاي ناگوار روده را برطرف مكند ؛ بنابراين توسيه ميشود تمام افراد در هر سني مصرف عسل به صورت شربت با افزودن مقداري عرقيات گياهي مثل آويشن (كاكوتي ) ، شاه اسپرهم، ويا آبليمورا در رژيم غذائي هفتگي خود داشته باشند.

عسل و درمان ضعف اعصاب


مصرف روزانه عسل به طبيعي بودن خواب كمك ميكند سر درد را كاهش داده و حالت ناتواني و عصبي را در افرادي كه عدم تعادل عصبي دارند، كاهش ميدهد

__________
عسل و بيماران ديابتي

اكثر بيماران ديابتي اين سؤال را درذهن خود دارند ، براي جواب تا اين حد مي توان گفت كه د رمورد ديابت شيرين مصرف عسل همان قدر مضّر است كه مصرف قند ضرر دارد ولي با توجه به خواص جانبي عسل و همچنين وجود فركتوزكه جهت جذب به سلولها نيازي به انسلين ندارد ، ميتوانند عسل را جايگزين مقدار قند مصرف روزانه خود قرار دهند و بايد توجه داشته باشند كه مصرف عسل به عنوان قند اضافي در رژيم غذايي آنها مجاز نيست چرا كه عسل علاوه بر فروكتوز به همان نسبت هم گلوكز دارد.


عسل و بيماريهاي گوارشي

تمام افرادي كه دچار بيماريهاي گوارشي هستند به نفعشان است كه عسل را جايگزين قند وشكر قرار دهند .

توصيه مي شود مبتلايان به زخم معده عسل را در رژيم غذايي خود داشته باشند .

عسل خاصيت مليني ملايني دارد بنابراين افراد مبتلا به يبوست با يك رژيم غذايي مناسب ازعسل وضعيت بهتري خواهند داشت .

________
عسل سر چشمه حيات

عسل روند فيزيولوژيكي پيري را كند ساخته و از ضعف زودرس اعمال حياتي جلوگيري مي كند .

عسل و ترميم زخم ( سوختگي ، التهاب ، گزيدگي ، ترك و شقاق)

استفاده از عسل به عنوان مرحم در درمان سوختگي ها كه حتي از دير باز رايج بوده ودر طب سنتي نيز به آن اشاره شده است ، در ترميم بافتي و جلوگيري ازافزايش عفونت از طريق استعمال خارجي بسيار مفيد ميباشد . عسل به واسطه آنزيم كاتالاز ترميم پوست را سرعت بخشيده ، از شدت درد مي كاهد و از تاول زدن جلوگيري ميكند .

در رابطه با التهاب ، گزيدگي ، ترك و شقاق ميتوان به صورت ماساژ آرام موضع ، از عسل استفده نمود .

عسل از خون ريزي زخم جلوگيري مي كند و موجب انعقاد خون مي شود.

عسل به علت خواص جذب آني كه دارد ترشحات پوستي را جذب و به بافتهاي پوششي غذا مي رساند و باعث شادابي آن مي گردد.

_____
عسل و دندان :

عسل به واسطه داشتن مواد ضد باكتريايي در جايگزيني قند براي دندانها نتنها مضر نمي باشد بلكه باعث فعال شدن ماده فلورين چاي شده كه يك ماده ضد فساد دندان ميباشد اين در حالي است كه مصرف چاي با قند براي دندان بسيار مضر ميباشد .

تركيب يك قاشق عسل با يك قاشق سركه انگور خانگي براي ماساژ لثه ها جهت محكم نمودن بافت لثه بسيار مفيد گزارش شده است

عسل و كودكان :

مصرف عسل براي كودكان زير يك سال ممنوع ا ست
ضد كم خوني ايست،عسل باعث افزايش هموگلوبين خون شده ، به علت داشتن ويتامين B در رشد ونمو آنان تاثير مي گذارد .

دردرمان شب ادراي اطفال بسيار مفيد ميباشد ، باعث جذب آب و كاهش ميزان كلسيم خون مي گردد .

مستقيماً جذب شده و بنابراين يك منبع انرژي آماده براي كودك است .


عسل و مادران :


مادراني كه درآستانه زايمان هستند بايد عسل داده شود چرا كه زايمان را آسان و باعث افزايش شير مادر ميشود .

مغز استخوان را محكم مي كند ونوزاد قوي متولد ميشود .

ارسال شده: جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۵, ۶:۲۴ ق.ظ
توسط sara
akhavan_a,
ممنون مطالب مفیدی بود

پزشكان آلماني: قدرت درماني عسل بيشتر از آنتي بيوتيك است

ارسال شده: پنج‌شنبه ۵ مرداد ۱۳۸۵, ۱۱:۰۷ ب.ظ
توسط ARMIN
  آلماني: قدرت درماني عسل بيشتر از آنتي بيوتيك  

‪۸۵/۰۵/۰۵‬


بر پايه تحقيقات و تجربيات پزشكان دانشگاه بن در آلمان، قدرت درماني عسل براي بهبود و درمان زخم بيشتر از آنتي بيوتيك است.

منابع خبري آلمان روز پنجشنبه به نقل از تحقيقات پزشكان دانشگاه بن افزودند: در عين حال هر عسلي چنين قدرتي ندارد اما "عسل پزشكي" قادر بوده است حتي زخم‌هاي حاد را كه با باكتري‌هاي مقاوم دربرابر چند نوع آنتي‌بيوتيك مقاوم شده‌اند، ظرف چند هفته درمان كند.

در گزارش پزشكان دانشگاه بن آمده است، به دليل افزايش ميزان مقاومت باكتري‌ها در برابر آنتي‌بيوتيك‌ها، عسل به عنوان يك داروي خانگي كهن بار ديگر مورد توجه قرار گرفته است.

"آرنه زيمون" از درمانگاه كودكان دانشگاه بن گفت: ما امروزه در درمانگاهها و كلينيك‌ها با باكتري‌ها و ميكروب‌هايي مواجه هستيم كه تقريبا در برابر همه آنتي‌بيوتيك‌هاي متعارف موجود مقاوم هستند.

اين پزشكان آلماني در عين حال خوددرماني با عسل را توصيه نمي‌كنند زيرا عسلي كه ويژه درمان زخم تهيه نشده باشد، مي‌تواند "هاگ باكتري" داشته باشد.

از سوي ديگر، پزشكان متخصص كودكان در شهر بن چند سالي است كه از عسل پزشكي در مراقبت و درمان زخم‌ها استفاده مي‌كنند و به پيشرفت‌هاي خوبي نيز در اين زمينه دست يافته‌اند.

"كايي زوفكا" متخصص درمان و مراقبت از زخم در دانشگاه بن، موفقيت درمان زخم‌ها با عسل پزشكي را شگفت‌آور توصيف كرد و گفت: استفاده از عسل پزشكي، بافت‌هاي مرده را زودتر از زخم جدا و آن را سريع‌تر درمان مي‌كند.

زوفكا افزود: عسل پزشكي، تعويض باند زخم را نيز آسان‌ترمي‌كند و بيمار نيز هنگام تعويض باند دچار درد كمتري مي‌شود.

هر چند اكنون دهها درمانگاه و كلينيك در آلمان از عسل در مراقبت و درمان زخم استفاده مي‌كنند، اما با وجود موفقيت اين نوع درمان، تاكنون مطالعات باليني در رابطه با تاثير عسل وجود ندارد. به همين علت پزشكان دانشگاه بن قصد دارند به همراه همكاران خود در ديگر شهرهاي آلمان، اين تجريبات را به عنوان يك مطالعه و تحقيق پيگيري و ارايه كنند.

عسل تاثير ضدميكروبي و باكتري دارد. پژوهش‌هاي موجود نشان مي‌دهد زنبورها هنگام توليد عسل آنزيم اكسيد گلوگز را به آن اضافه مي‌كنند و اين آنزيم باعث مي‌شود كه از قند موجود در عسل بطور مستمر به مقدار كمي آب اكسيژنه كه خود نيز ضد ميكروب و باكتري است، توليد شود و سرانجام به اين ماده طبيعي خاصيت ضد ميكروبي بدهد.

از آنجا كه اين آب اكسيژنه بطور مستمر و بدون توقف توليد مي‌شود، مقدار اندكي از آن براي كشتن و نابودي باكتري‌هاي زخم كافي هستند.


[External Link Removed for Guests]

ارسال شده: جمعه ۶ مرداد ۱۳۸۵, ۹:۱۱ ق.ظ
توسط Admiral
عجب مطالب جالبي ؛ من حض كردم خوندمش واقعا اينقدر عسل مفيده پس چرا مصرفش تو كشور كم شده ؛ شايد بخاطر قيمتش هست :-(

عسل ، مرهمی برای بهبود زخم ها

ارسال شده: سه‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۸۵, ۶:۴۳ ب.ظ
توسط Farhad3614
جام‌جم آنلاين: محققان با ذکر یکی دیگر از فوائد عسل ، بر اهمیت مصرف آن تاکید می کنند. آنها بر این باورند که عسل بهتر از داروهای آنتی بیوتیک به درمان جراحات و زخم ها کمک می کند. حتی زخم های مزمن آلوده شده با باکتری های چند مقاومتی (به آنتی بیوتیک ها) به کمک عسل طی چند هفته درمان می شوند.

به گزارش یورک آلرتس محققان دانشگاه دوسلدورف ، برلین و هامبورگ در تلاشند تا تجربه ای را که در یک مطالعه وسیع بدست آمده آزمایش کنند چرا که اطلاعات عینی در زمینه اثرات درمانی عسل کمتر مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته اند.
این واقعیت که عسل به بهبود زخم ها کمک می کند موضوعی است که مصریان قدیم هزاران سال پیش به آن پی برده بودند. و در جنگ های جهانی ضماد های تهیه شده با عسل برای کمک به بهبود زخم ها و جراحات سربازان مورد استفاده قرار می گرفتند. اما بتدریج آنتی بیوتیک های جدید جایگزین این داروی خانگی شدند. امروزه در بیمارستان ها با میکرب هایی مواجه می شویم که تقریبا به همه انواع آنتی بیوتیک ها مقاومند. درنتیجه استفاده پزشکی از عسل مجددا برای درمان زخم ها مورد توجه قرار گرفته است.
امروزه مشخص شده چرا عسل اثر ضدعفونی کننده دارد. در زمان تولید عسل ، زنبور آنزیمی به نام گلوکز اکسیداز را اضافه می کند. آنزیم فوق این اطمینان را فراهم می سازد که مقادیر پراکسید هیدروژن ، که یک ماده ضد عفونی کننده موثر است ، بطور ثابت از قند موجود در عسل ساخته میشود. مزیت این ترکیب از پراکسید هیدروژن تولید شده بصورت شیمیایی این است مقادیر اندک آن برای کشتن میکرب ها کافی است چرا که دائما در حال تولید است. اصولا مقادیر زیادتر پراکسید هیدروژن را باید بکار میرفت ، زیرا این ماده قابلیت خود را با گذشت زمان از دست می دهد.اما موضوع این است که در این غلظت ها نه فقط به باکتری ها آسیب می رساند بلکه به سلولهای پوست نیز صدمه می زند.
به علاوه عسل دارویی حاوی دو نوع مختلف عسل است. یک نوع مقادیر زیادی پراکسید هیدروژن تولید می کند و دیگری به نام لپتو اسپرموم از گیاهی به همین نام گرفته می شود.
عسل بدست آمده از این گیاه حتی در غلظت 10 درصد اثر ضدباکتریایی زیادی دارد.
علت این امر هنوز بطور دقیق مشخص نشده است. احتمالا مخلوطی از مواد ی از نوع فنل است که از گیاه گرفته می شوند و حیات باکتری های موجود در محل زخم را دشوار می سازند.

ارسال شده: پنج‌شنبه ۶ مهر ۱۳۸۵, ۹:۳۶ ب.ظ
توسط Dr.Akhavan
  درمانی عسل
 



عسل قبل از اینکه یک غذای کامل باشد، اکسیر پر ارزشی است که سال های سال به عنوان دارو و درمان مورد استفاده قرارگرفته و حاوی حدود ۸۰ نوع ماده مفید برای انسان است.
عسل به علت داشتن گلوکز زیاد که سهل التجزیه و انرژی زاست، تأثیر مهمی روی عضلات قلب دارد. از طرفی باعث تحریک و تقویت قلب و نیز گشاد شدن رگ ها شده و جریان خون را در درون شریان های انشعابی افزایش می دهد. از طرف دیگر سبب بهبود وضع فشار مایعات بدن شده و فشار خون را تنظیم و از سکته قلبی جلوگیری می کند. چنانچه اگر بیماران قلبی روزانه ۵۰ الی ۱۴۰ گرم عسل به مدت ۲ ماه مصرف کنند، مقدار هموگلوبین خونشان افزایش یافته و ضربان قلب آنها متعادل می شود.
اگر عسل با سایر غذاها خورده شود، باعث کاهش اسیدهای اضافی معده می شود و بر درمان زخم معده، ورم معده و روده مؤثر است. به علت داشتن آهن و منگنز، عسل به هضم غذا کمک کرده و ترشح شیره معده را به حالت طبیعی برمی گرداند. از طرفی، دارای کنش دو جانبه است. اول کنش موضعی: که مانند بهم آمدن زخم های خارجی موجب بهم آوردن زخم معده می شود و دوم کنش تقویت کننده که به طور یک جا روی بدن به ویژه دستگاه عصبی است. همچنین فروکتوز عسل یک بازتاب پاک کننده گندزدایی در روده دارد و به علاوه اسیدفرمیک عسل با تخمیر و ترشی روده مبارزه می کند. عسل به علت داشتن خواص میکروبی، مقوی معده و روده ها بوده و موجب تسهیل عمل دفع و لینت مزاج است. عسل خصوصاً در رفع بیماری زخم روده بزرگ مفید است.
بهترین زمان مصرف عسل دو ساعت قبل از نهار و یا ناشتا و سه ساعت بعد از شام است. در مورد برخی بیماری های دستگاه عصبی مرکزی، عسل غنی شده از ویتامین را توصیه کرده اند که حاوی اسید گلوتامیک است. عسل همچنین در درمان بیماری داءالرقص (انقباض های تشنج آور ماهیچه ها) مؤثر است. از طرف دیگر ویتامین D موجود در عسل، اعمال بین کلسیم و فسفر را تنظیم می کند و صمغ موجود در عسل نیز نمی گذارد جدار عروق سفت شده و حالت الاستیستیه خود را از دست بدهد، در نتیجه مواد غذایی بهتر به مغز می رسد و مطالب بهتر در حافظه می ماند. همچنین علاوه بر اینکه عسل خوراک سلول های انساج است، بر ذخایر گلیکوژن کبد نیز می افزاید و عمل سوخت و ساز نسوج را تشدید می کند. با در نظر گرفتن این حقیقت که کبد، سموم باکتری ها را خنثی می کند و گلیکوژن عامل اصلی مبارزه با سموم باکتری هاست، می توان به اهمیت عسل در افزودن قدرت کبد در مبارزه با میکروب ها پی برد.
به همین دلیل در درمان های بالینی، از عسل حاوی مقدار زیادی گلوکز به روش تزریق وریدی در بدن انسان استفاده می کنند. از طرف دیگر قندهای موجود در آن بیشتر از نمک تغذیه شده، ورم های فیستولی لوله های ادراری را از بین می برد و روی کلیه مستقیماً اثر کرده و ادرار را افزایش می دهد. همچنین داروی بسیار مؤثر برای معالجه آماس و التهاب چشم است و نیز در درمان بیماری های ناشی از ویتامین A و B و شب کوری مؤثر است. علاوه برآن، قندهای عسل به دندان هیچ صدمه ای وارد نمی کند و برخلاف شکر حاوی آنتی بیوتیک است و اسید تولید نمی کند، بنابراین دندان ها را ضدعفونی می کند. در نهایت اینکه عسل اکسیر طول عمر است و اعضا را تقویت کرده و خستگی را دفع کرده و قدرت جوانی را افزایش می دهد.

ارسال شده: جمعه ۱۹ آبان ۱۳۸۵, ۵:۰۴ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
  زنبور عسل در درمان انواع بيماري  



درگذشته هاي دور زنبورداري يكي از خطرناك ترين شغل ها محسوب مي شد. ولي امروزه روش هاي بي خطري براي نگهداري از زنبورها مورد استفاده مي گيرد به خصوص كه در حال حاضر شاخه اي از علم تحت عنوان "Apilherapy" رو به گسترش است كه طي آن از فرآورده هاي زنبور عسل براي پيشگيري و درمان بيماري ها استفاده مي شود.


تنها در آمريكا سالانه بالغ بر 5 تا 10 هزار بيمار تحت درمان هاي نشأت گرفته از نيش زنبور قرار مي گيرند. به نوشته پراودا، زهر زنبور تركيب پيچيده اي از 50 ماده مختلف شامل پروتئين، فسفر، كلسيم، منيزيم، مس، اسيد فورميك، گلوكز، فروكتوز، هيستامين و اسيدهاي آمينه مي باشد. از لحاظ بعد درماني مي توان به فراوان ترين ماده تشكيل دهنده نيش زنبور عسل با عنوان »Melittin« اشاره كرد كه اثر ضدالتهابي قوي دارد.

ماده ديگرApamine است كه نيروبخشي روي سيستم عصبي دارد وهمچنين »Cardiopeptide« كه نقش متعادل كننده سيستم عروقي قلب را ايفا مي كند. نيش زنبور اغلب براي بيماراني كه از درد آرتروز و روماتيسم رنج مي برند تجويز مي شود و حتي براي ناراحتي معده، درد عصب، درد سياتيك، آسم، فشارخون بالا و ميگرن نيز توصيه مي شود. زهر زنبور حتي براي غده پروستات در مردان و واريس و تورم مفاصل در زنان تجويز مي شود. البته فرآيند درمان به شيوه كاملا" تخصصي اعمال مي شود. بدين شكل كه زنبور روي محل درد قرار داده مي شود و نيش حشره نيز براي مدت 15-10 دقيقه روي زخم باقي مي ماند.

البته براي شروع كار، يك نيش اعمال مي شود تا پزشك از لحاظ ايجاد نشدن واكنش هاي آلرژي اطمينان حاصل كند. نسبت به نوع بيماري به تدريج هر جلسه تعداد نيش ها به 4 تا 5 عدد افزايش پيدا مي كند. معمولا"، درمان بعضي از بيماري ها، يك دوره كه شامل 40 الي 60 مرتبه گزيدگي است به طول مي انجامد. بيماران مبتلا به »ام.اس« به 2تا 3 دوره درمان در سال با فاصله 5/1 تا 2 ماه بين هر دوره نياز دارند. درمان از طريق نيش زنبور عسل براي بيماران كبد، كليه، طحال، ديابت، سرطان، سل، نارسايي قلبي و بيماران با امراض عفوني استفاده نمي شود.

عسل هم ديگر فرآورده زنبور است كه براي تحريك سيستم ايمني بدن بسيار موثر است. خوردن روزانه پنج قاشق غذاخوري عسل براي مدت زمان طولاني فرد را در برابر سرماخوردگي مقاوم مي سازد. البته منظور حل كردن عسل در چاي نيست زيرا اين عمل بيشتر فوايد عسل را از بين مي برد. درگذشته پزشكان از موم هاي تازه جدا شده زنبور عسل به عنوان ضدعفوني كننده استفاده مي كردند. نوشيدن شيرداغي كه يك قاشق عسل درون آن حل شده است، علاوه بر خاصيت تسكين گلو درد به خوابيدن نيز كمك مي كند. از عسل همچنين براي تقويت بافت پوست استفاده مي شود و عسل گرم يكي از ايده آل ترين ماسك هاي زيبايي است.

يكي ديگر از فرآورده هاي فوق العاده سودمند زنبور، ماده اي تحت عنوان »ژله سلطنتي« است كه از طريق تغذيه ملكه هاي آينده توليد مي شود. ميزان اين ماده بسيار پايين است و زنبورها درون هر كندو، تنها 2/0 گرم از آن را قرار مي دهند. اما اين ماده كه مفيدترين فرآورده زنبور عسل محسوب مي شود، حاوي 58 درصد پروتئين، 18 درصد چربي، 26 درصد قند و مجموعه اي از نمك هاي معدني و ويتامين ها مي باشد. تأثير نيروزايي اين ماده حتي از عسل بيشتر است.

ارسال شده: جمعه ۱۹ آبان ۱۳۸۵, ۸:۰۶ ق.ظ
توسط Admiral
دستت درد نكنه مطالب جذاب و خوبي رو نوشتي ممنون

ارسال شده: جمعه ۱۹ آبان ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ب.ظ
توسط Mahdi1944
Admiral جان
لطفا براي تشکر از کليد سپاس استفاده کنيد، چرا به درخواست‌ها توجهي نداريد؟ در آينده پست‌هاي تشکر شما حذف خواهد شد....

ارسال شده: دوشنبه ۱۸ دی ۱۳۸۵, ۱۱:۴۱ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
  زنبور عسل! 


بعضي از زنبورداران ژله رويال را يكي ديگر از توليدات قابل فروش زنبور عسل تلقي مي كنند. در سال ۱۹۶۴ انيو و انيو (inue and inue) در مقاله اي كه در اين باره نوشته اند، بازار و مصارف فروش اين ماده را مورد بررسي قرار دادند. در حدود سال ۱۹۶۲ ميلادي ظاهراً زنبورداران نسبت به توليد و بازار فروش اين ماده خيلي اميدوار بودند. بزرگترين مانع رواج بازار ژله رويال، اين بود كه هيچكس اعداد و ارقامي كه ثابت كند اين ماده اثر معالج دارد، عرضه نكرده است. در ايتاليا ژله رويال به شكل هاي مختلف مخلوط در آب و الكل، ماده ليوفيليزه، مخلوط يك درصد با عسل و به صورت آمپول عرضه مي شود


خواص فيزيكي ژله رويال

ژله رويال ماده است ژلاتيني سفيدرنگ مايل به زرد روشن، كلوئيدي و چسبناك. در آب حل شده و كمي كف توليد مي كند كه داراي خاصيت اسيدي است. PH آب ۳‎/۵ الي ۴‎/۵ و وزن مخصوص آن حدود ۱‎/۱ است.


خواص شيميايي ژله رويال
تجربه شيميايي ژله رويال نشان مي دهد اين ماده ۶۶ درصد آب، ۱۲‎/۳۴ درصد پروتئين، ۵‎/۳۶ درصد چربي، ۱۲‎/۵ درصد مواد احياكننده (Reducing substance 82/0) درصد خاكستر و ۲‎/۸ درصد مواد مشخص نشده مي باشد. اين ماده داراي انواع ويتامين هاي (گروه B)، قندها، استرول ها، تعدادي از اسيدهاي چرب و آنتي بيوتيك (Hydroxy decanoic acid) است. از آنجا كه شاهنگبين يك ماده غذايي است، اين منطقي به نظر مي رسد كه حاوي مواد آنتي بيوتيك نيز باشد.


خواص درماني ژله رويال
ژله رويال سال ها يك ماده اعجاب انگيز و معجزه آسا تلقي مي شده است. از سال ۱۸۲۵ اين ماده مورد مطالعات وسيعي قرار گرفته است. همچنين ژله رويال به وسيله بعضي از اشخاص ايده آليست به عنوان درمان هر درد به شدت مورد تبليغ واقع شده است. اين ماده را كه به شير زنبور هم معروف است، با بعضي كرم ها و روغن ها مخلوط كرده اند و به عنوان دارو و شير زيبايي مورد استفاده قرار داده اند. متخصصين زنبورشناسي ثابت كرده اند كه ژله رويال ميكروب كش و ضدعفوني كننده است به همين جهت براي مدت طولاني سالم مي ماند. در سال ۱۹۳۵ هانري ال، هيل در آن هورموني پيدا كرد كه تقويت كننده غده هاي جنسي است. لذا خورنده آن علاوه بر اينكه بنيه اش تقويت و داراي طول عمر مي شود از نظر جنسي هم تا مدت طولاني قواي خود را حفظ مي كند. در سال ۱۹۵۵ ويلون طي تحقيقاتي ثابت كرد به وسيله ژله رويال مي توان امراض عصبي را درمان كرد و نارسايي هاي قلب را برطرف كرد. در آمريكا نيز دانشمندان در حال مطالعه بر روي تأثير ژله رويال در درمان سرطان هستند. اطبا متفق القولند كه ژله رويال به علت داشتن ويتامين، هورمون و املاح معدني براي انسان بسيار مفيد است. منتهي در خوردن آن نبايد افراط نمود زيرا ممكن است عوارض نامطلوبي از قبيل اختلالات ناشي از زيادي ويتامين و حتي مسموميت ايجاد كند. بنابراين تجويز آن بايد به دستور متخصص باشد. عده اي از دانشمندان ژله رويال را براي افزايش طول عمر انسان توصيه مي كنند. دكتر هورو (فرانسوي) عقيده دارد كه فرآورده هايي كه از ژله رويال، عسل و گرده (Pollen) به دست مي آيد يك داروي عالي براي پيشگيري موقت پيري زودرس هستند. استفاده اصلي ژله رويال در مصارف آرايشي است. كرم هايي كه با ژله رويال مخلوط مي گردند اثر فوق العاده اي روي پوست مي گذارند. ساير خواص درماني آن عبارتند از: محرك عمومي، تنظيم كننده متابوليسم، پيشگيري كننده از تمام بيماري هاي عفوني، تقويت كننده، ضد كم خوني، تنظيم كننده فشار خون، نيروبخش و طراوت بخش و تقويت كننده نيروي جنسي.


موارد مصرف

كم اشتهايي، ضعف و لاغري، فشار عصبي، كار فكري بيش از حد، ناتواني جنسي، سردمزاجي، پيشگيري از پير شدن بافت هاي بدن، خستگي هاي شديد، يائسگي، بيماري هاي عفوني.


طريقه مصرف:

۱ـ ژله رويال خالص
۲ـ مخلوط با عسل (۱ الي ۵ گرم ژله رويال در ۱۲۵ گرم عسل)
۳ـ مخلوط با عسل و گرده
۴ـ ژله رويال مخلوط در آب يا مواد ديگر.
۵ـ ژله رويال در ساير مكمل هاي غذايي
۶ـ استفاده از ژله رويال به عنوان يك عنصر محرك به علت داشتن ويتامين B5 (سيد پانتوتنيك) در بسياري از توليدات بهداشتي مهمترين مصرف ژله رويال كه امروزه در بيشتر كشورهاي خارجي معقول است تزريق زيرپوستي (Apiserum) يا درون ماهيچه اي آن است و از طريق زير زبان هم مورد استعمال زياد دارد زيرا به سرعت توسط مخاط هاي زير زبان جذب شده و بدون گذشتن از روده وارد جريان خون مي گردد. در طريقه زير زباني به وسيله قاشق شيشه اي مخصوص بيمار مقدار معيني ژله رويال را زير زبان مي گذارد و يا به صورت قطره قطره امولسيوني از آن روي زبان مي ريزد. مصرف زيرزباني ژله رويال، امكان جذب سريع عناصر فعال آن را بدون دخالت شيره معده، فراهم مي كند. بنابه عقيده برخي از دانشمندان مصرف ژله رويال بايد با وزن انسان رابطه مستقيم داشته باشد و اين رابطه مقدار يك ميلي گرم ژله رويال خالص براي هر كيلوگرم وزن در روز مي باشد. به علاوه بنابه نظريه اي چون ممكن است اسيد معده در خاصيت اصلي ژله تغييري حاصل نمايد در ممالك مترقي ژله را در داخل كپسول هايي شبيه گريدين پر مي كنند. اين كپسول ها در داخل معده حل نمي شود در نتيجه كپسول مستقيماً وارد روده مي شود و در آنجا هضم شده مستقيماً وارد خون مي گردد.


پيشنهاد مقدار و مدت مصرف ژله رويال:

الف) كودكان بيش از يكسال ۲۰ الي ۳۰ ميلي گرم قبل از صبحانه.
ب) بزرگسالان ۵۰ الي ۱۰۰ ميلي گرم در سه وعده قبل از غذا.


شكل توصيه شده مصرف آن، به صورت دو دوره درماني بيست و يكروزه، يكي در پاييز و ديگري در بهار مي باشد. در هر دوره درمان دو ظرف ۱۲۵ گرمي عسل، هر ظرف را با ۶ گرم ژله رويال مخلوط نموده و هر روز صبح ناشتا يك قاشق مرباخوري از اين مخلوط زير زبان قرارداده تا با بزاق دهان مخلوط گردد. اين شكل مصرف بهترين روش ممكن است. مصرف هر ۱۲۵ گرم عسل و ژله رويال بايد يك و نيم هفته طول بكشد. براي كودكان از مقادير كمتري ۲ـ۱ گرم را به رويال در ۱۲۵ گرم عسل استفاده مي شود. اگر امكان تهيه ژله رويال خالص باشد هر روز صبح به اندازه يك نخود فرنگي ريز از آن جدا كرده و زيرزبان بگذاريد و اين كار را به مدت سه هفته ادامه دهيد.


امروزه ژله رويال در كارخانه هاي داروسازي مصرف زيادي دارد و به صورت آمپول و قرص در دسترس مشتريان قرار مي گيرد. ولي متأسفانه در كشورمان به استثناي برخي از زنبورداري هاي بزرگ توجهي به توليد اين ماده نمي شود و درنتيجه اين ثروت بزرگ ندانسته به باد مي رود. اين ماده در دنيا و از جانب برخي از كشورها به قيمت بالا و قابل توجهي خريداري مي شود. زنبورداراني كه در اقصي نقاط كشور به زنبورداري مشغول هستند، به علت عدم اطلاع از اهميت اين ماده گرانبها يا عدم آشنايي با برداشت ژله يا در عين حال به علت نبودن بازار فروش براي اين محصول حجره هاي ملكه را كه حاوي اين ماده ارزنده است بي پروا خراب كرده و به دور مي اندازند.

متأسفانه مجامع و ارگان هاي دارويي كشورمان يا شناختي از اين ماده ندارند يا گرايش و حركت عملي در جهت استفاده دارويي از اين ماده مشاهده نگرديده است و به اين علت ميزان تقاضا محدود است. در طي مدت ۶ـ۵ ماه از سال به طور نرمال معمولاً حدود ۲۰۰ گرم ژله از يك كندو با كلني قوي توليد شده و به هدر مي رود، البته با استفاده از روش هاي توليد مي توان در طول يكسال بيش از ۵۰۰ گرم ژله توليد نمود.

قيمت ژله رويال در ممالك مختلف دنيا به خصوص كشورهاي اروپايي حداقل هر گرم ۲۰۰۰ ريال مي باشد و اين انگيزه مادي قابل توجهي در توليد اين ماده ارزنده خواهد بود. قيمت ژله رويال در سال ۱۹۸۷ براساس آنچه كه در محلات تجارتي زنبورداري اعلام شده بود ۱۲۰ دلار براي هر پوند (۴۵۳ گرم) بوده است به عبارتي، هر كيلوگرم حدود ۲۶۴‎/۷ دلار. ژله رويال را نمي توان به صورت خالص وارد بازار كرد، زيرا حمل و نقل و نگهداري آن مشكلات زيادي ايجاد مي كند براي تجارتي كردن ژله رويال، زنبورداران آن را با عسل مخلوط مي كنند. ژله رويالي كه به اين ترتيب با عسل مخلوط مي شود، مي توان بدون هيچ گونه اشكالي تا يك و نيم سال نگهداشت به شرط آن كه از تابش نور به آن جلوگيري شود.

منبع : ايران هالرز

عسل منبع سرشار آنتی اکسیدان است

ارسال شده: دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۸۵, ۳:۱۲ ب.ظ
توسط davoodspu
بررسی ها نشان می دهد ، عسل تیره که خالص تر بوده و حاصل کار زنبورهای عسل است ، به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای فراوان و مواد مقوی می تواند مانع بروز بسیاری از بیماریها از جمله سرطان شود.
به نقل از پک تریبون ، با وجود اینکه تمامی انواع عسل ها صرف نظر از نوع آنها برای سلامتی مفید است اما بررسی ها نشان داده که عسل تیره تر بهتر است.
بنابر همین گزارش ، این نوع عسل در همه جای دنیا یافت نمی شود و در کشورهایی با گیاهان و شرایط خاص مانند اسپانیا بیشتر است.
دانشمندان توصیه می کنند که چنانچه افراد به میزان کافی از آنتی اکسیدانهای طبیعی مانند عسل ، میوه ، سبزی و روغن زیتون در برنامه غذایی خود استفاده کنند کمتر مبتلا به انواع بیماریهای گوناگون می شوند.
با وجود اینکه عسل مقادیر قابل توجهی هیدرات کربن دارد و تقریبا ۸۰ درصد آن را شکر تشکیل می دهد اما به قدری قابلیت متعادل سازی سیستم بدنی را دارد که تاثیر آن قابل مقایسه با هیچ هیدرات کربن دیگری نیست.
در عین حال قندی که در عسل موجود است ، چنانچه به اندازه کافی مصرف شود موجب دیابت هم نمی شود.


خبرگزارى مهر

عسل؛ درمان گرفتگی رگهای خونی

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۸۶, ۱۲:۳۰ ق.ظ
توسط gigi64
مصرف روزانه 4 قاشق عسل از گرفتگی رگ های خونی جلوگیری می کند.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایسکانیوز،به گفته محققان، کسی که روزانه 4 قاشق عسل مصرف کند، آنتی اکسیدان بیشتری در خون خود ذخیره خواهد کرد.آنتی اکسیدان از گرفتگی رگ های خونی جلوگیری می کند .
براساس این گزارش، محققان به مردانی که بین 18 تا 68 سال سن داشتند به مدت 5 هفته، هر روز یک لیوان آب با 4 قاشق عسل دادند و مشاهده کردند آنتی اکسیدان آنها بیشتر از دیگران است.
آنتی اکسیدان ماده ای است که از بافت های بدن در مقابل اکسیژن تهاجمی محافظت می کند. تحقیقات انجام شده در گذشته نیز نشان داده است که عسل به اندازه سیب ، موز یا توت فرنگی مواد محافظ و آنتی اکسیدان دارد .

[External Link Removed for Guests]