صفحه 1 از 1

.:مدار الکترونيکي مسافت شمار ديجيتال:.

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۱ مهر ۱۳۸۷, ۱۱:۳۷ ب.ظ
توسط SAMAN
این مدار الکترونیکی در واقع همان کیلومتر شمار روی ماشین های خودمان است با این تفاوت که مدار مزبور فاصله را بر حسب میل یا مایل میسنجد. فاصله طی شده را با تعداد دوری که هر چرخ میزند میتوان سنجید.هر دور کامل به وسیله یک آهنربای کوچک که به پر های چرخ متصل میشود احساس میشود. آهنربا یک تیغه رتا که در فاصله مناسبی در جلوی پره های چرخ جلو سوار شده است به کار می اندازند . کلید s1 همین کلید است.
هر نوبت که آهنربا از کنار کلید عبور میکند ان را یک لحظه میبند.و در نتیجه تایمر های 555 یعنی ای سی های 4 a و b به کار می افتند.
اساس کار مدار را شمارنده ها انجام میدهند. ولتاژ تغذیه یک باتری 9 ولتی هست.جریان مصرفی مدار 130 میلی آمپر است. در حالت خاموش جریان مصرفی 30 میلی امپر است.
 تصویر 

مدار مزبور می تواند تا 99.9 مایل را اندازه گیری کند. تمام قطعات این مدار در بازار موجود و ارزان قیمت هستند.

نویسنده : سامان

علم الکترونیک

ارسال شده: جمعه ۱۲ مهر ۱۳۸۷, ۵:۲۶ ب.ظ
توسط Masoud
سامان جان!

بهتر بود واسه قسمت شمارنده دور چرخ، از اپتو كانتر يا شفت انكودر استفاده ميشد. هم بهتره، دقيقتر و جابتر تر! :)

ارسال شده: شنبه ۱۳ مهر ۱۳۸۷, ۱۲:۰۰ ق.ظ
توسط SAMAN
مسعود جان شما درست میگید. :razz: این طبق مطالب نوشته شده در نقشه بود که خدمتتون ع=رض کردم .در حال حاضر در خودرو ها از همین شفت انکودر یا شمارنده نوری استفاده میشه. ولی خب دیگه این نقشه ما قدیمیه :-)

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۸۷, ۸:۲۱ ب.ظ
توسط FREE MAN
البته براي خلاصه تر شدن مدار هم ميشه از ميکروکنترلر استفاده کرد.

Re: .:مدار الکترونيکي مسافت شمار ديجيتال:.

ارسال شده: جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۹, ۱:۱۴ ب.ظ
توسط mammadofficial
سلام میشه این برد رو به عنوان تاکسیمتر استفاده کنیم