صفحه 1 از 1

نخستين DVDهاي جديد بلو-ري از دوم خر

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۸۴, ۱۱:۴۷ ب.ظ
توسط Mahdi1944
شركت "سوني" سرانجام اعلام كرد از تاريخ دوم خرداد ماه آينده فروش "دي‌وي‌دي"هاي جديد داراي فرمت "بلو-ري" را به صورت رسمي آغاز خواهد كرد.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ایرنا، شركت "سوني" از تاريخ مذكور فروش هشت فيلم سينمايي روي ديسكهاي "بلو-ري" را آغاز كرده و پس از آن به مرور بر تعداد فيلمهاي ارائه شده با اين فرمت خواهد افزود.

شركت "سوني" از آن جهت خرداد ماه را براي ارائه نخستين ديسكهاي "بلو-ري" برگزيده كه برخي شركتهاي توليدكننده تجهيزات الكترونيكي از جمله "سامسونگ" پيش از اين اعلام كرده بودند كه نخستين دستگاه‌هاي ويژه پخش "دي‌وي‌دي"هاي "بلو-ري" را در همان تاريخ ارائه خواهند كرد.

در حال حاضر دو گروه از شركتهاي توليدكننده تجهيزات الكترونيكي، دو فرمت متفاوت از ديسكهاي "دي وي دي" با نامهاي "بلو-ري"(‪ (Blu-ray‬و همچنين "اچ دي-دي وي دي"(‪ (HD-DVD‬را براي نسل آينده "دي وي دي"ها پيشنهاد كرده‌اند.

هم‌اكنون شركتهاي "دل"، "هيولت-پكارد"، "اپل"، "هيتاچي"، "ميتسوبيشي"، "پاناسونيك"، "فيليپس"، "سامسونگ" و "ال‌جي" به همراه بخش اعظم استوديوهاي بزرگ فيلم‌سازي از جمله استوديوهاي "فاكس" و "سوني"، از فرمت "بلو-ري" كه شركت "سوني" معرفي كرده‌است، حمايت مي‌كنند و در طرف مقابل، چند شركت از جمله "ان يي سي" و "سانيو" و دو شركت تاثيرگذار "مايكروسافت" و "اينتل" به حمايت از استاندارد "اچ‌دي- دي‌وي‌دي" كه "توشيبا" ارايه كرده، روي آورده‌اند.

در فرمت "بلو- ري"، هر "دي وي دي" گنجايشي برابر با ‪ ۵۰‬گيگابايت خواهد داشت كه اين ميزان حدود ‪ ۶‬برابر "دي وي دي"هاي رايج فعلي است و اين درحالي است كه ديسكهاي "اچ‌دي-دي وي دي" ارزانتر بوده، اما داراي گنجايشي در حدود ‪ ۴۵‬گيگيابايت خواهند بود.

عرضه ديسكها و "دي‌وي‌دي پلير"هاي ساخته شده بر اساس "بلو-ري" در حالي از بهار آينده آغاز مي‌شود كه شركت "توشيبا" نيز براي ارائه ديسكها و "دي‌وي‌دي پليرها"ي بر پايه فرمت "اچ‌دي-دي‌وي‌دي" از همان تاريخ، برنامه ريزي كرده‌است و هنوز مشخص نيست كداميك از اين دو فرمت قادر خواهند بود سهم بيشتري از بازار جهاني ‪ ۲۴‬ميليارد دلاري "دي‌وي‌دي"هاي خانگي را به خود اختصاص بدهند.

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۸۴, ۱۲:۰۷ ق.ظ
توسط Ali Singer
البيته از الان مشخصه که HD-DVD نميتونه با blue ray رقابت کنه ....ولي مساله اصلي قيمت DVD هاست که بايد خيلي گرون باشه....دستگاه رايترش که شنيدم خيلي گرونه و قرار نيست به اين زوديا توليد عمده بشه :-(