کرم‌ها با راه رفتن حرف مي‌زنند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد طبیعت و محیط زیست به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22106 بار

پست توسط sinaset »

محافظت از قلمرو برگي

جام جم آنلاين: دانشمندان به تازگي شيوه جديدي را در برقراري ارتباط کلامي ميان جانداران کشف کرده اند. ارتباطي که از طريق راه رفتن برقرار مي شود.

تصویر 

به گزارش بي بي سي ، گروهي از دانشمندان دانشگاه کارلتون اوتاوا در کانادا با مطالعه بر روي کرم هاي ابريشم دريافتند اين جاندار براي محافظت از «قلمرو برگي» خود از اين شيوه از ارتباطات استفاده مي کند. به بياني ديگر اين جاندار با استفاده از اين شيوه ويژه از حرف زدن بدون تحمل آسيب و جراحت ناشي از نبرد با مزاحمان و مهاجمان به آنها مي فهماند که بايد هر چه زودتر قلمرو وي را ترک کنند.

به گفته دانشمندان اين کرم ها در هنگام راه رفتن با ايجاد سيگنال هاي پيچيده و ارتعاشي بر روي ساختارهاي پرز مانند بدن خود صدايي آزاردهنده به وجود مي آورند تا به مهاجمان اخطار دهند به آنها و قلمروشان نزديک نشوند.

بر اساس اين گزارش ، زماني که اين کرم ها چنين سيگنال هايي از خود ساطع مي کنند، مهاجم برگ را ترک مي کند. مفهوم اين سيگنال ها مشابه اين است که که جاندار بگويد «من اينجا هستم ، از اينجا خارج شو ، من در حال حاضر مالک اين برگ هستم».

دانشمندان با مطالعه بر روي انواع مختلف اين کرم ها در گونه اي واحد شجره نامه مولکولي براي اين جانداران ايجاد کرده و دريافتند کرم هايي که از قدمت بيشتري برخوردارند مشکل خود را با حمله به مهاجمان بر طرف مي کنند که گاه اين نزاع ها به مرگ جاندار ختم مي شود اما سير تکاملي باعث شده است کرمهاي جديدتر مشکلات خود را بدون درگيري در يک نزاع مرگبار رفع کنند. در واقع اين سيگنالها به صورت اوليه به مهاجمان هشدار داده و از وقوع درگيري جلوگيري مي کند.

مهر
به نقل از :jamejamonline.ir
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
ارسال پست

بازگشت به “طبیعت و محیط زیست”