صفحه 1 از 1

تاج الملوک

ارسال شده: یک‌شنبه ۲۰ تیر ۱۳۸۹, ۸:۵۱ ب.ظ
توسط رونین
مشخصات گياه شناسي :
گياهي است پايا و چند ساله که برگ هاي آن سه قسمتي و به رنگ سبز تيره مي باشند. گل هاي زيبا و درشت آن به رنگ هاي مختلف از جمله آبي، ارغواني و سفيد ديده مي شوند. دم گل حالتي خميده دارد و از اين رو گل به شکل واژگون قرار مي گيرد.
انتشار جغرافيايي :
اين گياه را به شکل خودرو مي توان در جنوب شرق ايران در نواحي سيستان مشاهده نمود ولي انواع زينتي آن را در سراسر ايران پرورش مي دهند.
ترکيبات شيميايي :
ماده مؤثر معيني براي اين گياه شناسايي نکرده اند ولي در ساختار آن گلوکوزيدهاي سيانوژن يعني گلوکوزيده هاي مولد اسيد سيانيدريک يافت مي شود.
قسمت مورد استفاده :
گل ها و دانه هاي اين گياه به عنوان دارو مورد مصرف قرار مي گيرند.
اثرات دارويي و طرز استعمال :
1.رفع خارش و التيام زخم ها : براي رفع خارش بدن و التيام زخم ها از تنطور گل گياه استفاده مي شود به اين منظور 4 گرم از گل هاي خشک گياه را در 30 گرم الکل سفيد حل کرده و به موضع مي مالند.
2.رفع اگزما : در درمان اگزما مي توان از تنطور گل هاي گياه به موضع ماليده و اقدام به درمان نمود.
3.به عنوان مدر و معرق : به اين منظور مي توان دم کرده 4 تا 7 گرم از دانه گياه در يک ليتر آب جوش را يکبار در روز مصرف نمود لازم به ذکر است در مصرف خوراکي گياه مذکور بايد جانب احتياط رعايت شود زيرا به دليلي وجود گلوکوزيدهاي سيانوژن احنمال مسموميت در مصرف زياد آن وجود دارد.
سایت آینه