صفحه 1 از 1

ایران ترکیه را به فضا دعوت کرد

ارسال شده: یک‌شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۸۹, ۱۰:۴۱ ب.ظ
توسط حسن2568
  ترک مدعی شد:   ترکیه را به فضا دعوت   پیشنهاد در دیدار نمایندگان تجاری و دولتی ایران و ترکیه در هفته گذشته به ترکیه داده شد. به نظر می رسد، منظور این روزنامه، دیدار هفته گذشته محمد رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور ایران به ترکیه بوده و این درخواست، در حالی مطرح می شود که ایران درصدد است تا سال 2017، انسان به فضا پرتاب کند.  سرویس بین الملل ـ ایران از ترکیه درخواست کرده است که در برنامه فضایی این کشور همکاری کند.

به گزارش «تابناک» روزنامه ترک زبان «هابر ترک» نوشت: این درخواست در حالی مطرح می شود که ایران درصدد است تا سال 2017، انسان به فضا پرتاب کند.

بر پایه این گزارش، مقامات ترک تاکنون پاسخی به این درخواست نداده اند.

این روزنامه همچنین افزوده است: در تلاش برای پیدا کردن مقامات ترک برای پاسخ دادن در این زمینه، ناکام مانده و ایرانیان نیز نظر جدیدی در این باره اعلام نکرده اند.

علاوه بر این، این روزنامه همچنین اعلام کرده است که این پیشنهاد در دیدار نمایندگان تجاری و دولتی ایران و ترکیه در هفته گذشته به ترکیه داده شده است.

به نظر می رسد، منظور این روزنامه، دیدار هفته گذشته محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور ایران به ترکیه بوده است.

تحلیلگران بر این باورند، چنین پیشنهادی از سوی ایران به ترکیه، در واقع نشان دهنده عزم دو طرف برای مستحکم کردن روابط تجاری و دیپلماتیکشان به رغم فشار کشور های غربی و به ویژه آمریکاست.

در پایان باید افزود: در صورت درستی چنین خبری، باید منتظر واکنش طرف ترک بود که آیا آنان به مانند ایران، اساسا قصد سرمایه گذاری در صنایع حساسی همچون صنایع فضایی را دارند یا خیر؟!

در این باره باید گفت: در صورتی که این کشور چنین برنامه ای را دنبال کند، یقینا با مشارکت های بین المللی هم سرمایه گذاری در این زمینه راحت تر خواهد شد و علاوه بر بهره گیری از توان فنی ترک ها در این پروژه، جنبه اعتمادسازی آن نیز به دلیل مشارکت کشور دوم، هم افزایش خواهد یافت.

[External Link Removed for Guests]