راهنما و تابلوي رصدي فصول

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با منظومه شمسي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 1073
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۸۶, ۶:۴۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3957 بار
سپاس‌های دریافتی: 4418 بار

راهنما و تابلوي رصدي فصول

پست توسط SadafG »


 
تابلوی رصدی فصل بهار

[External Link Removed for Guests]

تابلوی رصدی فصل تابستان

[External Link Removed for Guests]

تابلوی رصدی فصل پاییز

[External Link Removed for Guests]

تابلوی رصدی فصل زمستان

[External Link Removed for Guests] 


راهنماي رصدي فروردين
 [External Link Removed for Guests] 
دب اکبر يکي از معروفترين صورت فلکي هاي آسمان و همچنين مهمترين صورت فلکي فروردين ماه است . 5 ستاره کاسه آبگردان آن با يکديگر در ارتباط هستند و در يک جهت و با يک سرعت در فضا حرکت مي کنند . شکل و وضعيت اين صورت فلکي هر 100.000 سال يکبار تغيير مي کند و آن به اين دليل است که وضعيت دو ستاره انتهائي دسته آبگردان که عناق و قائد نام دارند نسبت به 5 ستاره ديگر عوض مي شود .
با نگاه دقيق تر به دب اکبر شاهد حضور چند کهکشان در آن هستيم ، در قسمت شمالي آن M81 و M82 حضور دارند که در حدود 10 ميليون سال نوري از ما فاصله دارند. M81 يک کهکشان مارپيچي از قدر هفتم است که با دوربين هاي کوچک به شکل بيضوي و به رنگ شيري –سفيد ديده مي شود. M82 را هم که يک کهکشان مارپيچي است مي توان با دوربين هاي دو چشمي مشاهده نمود اما نسبت به M81 کوچکتر و داراي فقط 25 درصد از درخشندگي M81 است .

دب اصغر به مانند دب اکبر است اما با اين تفاوت که کوچکتر و معکوس آن است . ستارگان انور الفرقدان و اخفي الفرقدان که در کاسه آبگردان اين صورت فلکي قرار دارند به نگهبانان قطب شمال معروف هستند .
 [External Link Removed for Guests] 

يکي از جالب ترين سوژه هاي رصدي در فصل بهار ، ستاره آلفاي دب اصغر يا همان ستاره قطبي است که به فاصله يک درجه ازقطب شمال واقعي قرار گرفته است . برخلاف تصورات ستاره قطبي از لحاظ درخشندگي ، متوسط و در قدر دوم قرار دارد. اين ستاره يک ابرغول زرد است و داراي قطري معادل 100 برابر و درخشندگي در حدود 2500 برابر خورشيد است . ستاره قطبي که در فاصله 430 سال نوري از ما قرار دارد از دسته ستارگان متغير قيفاووسي است .


 راهنماي رصدي ارديبهشت  
 [External Link Removed for Guests] 

در صورت فلکي عوا ، ستاره قابل توجه سماک رامح است .اين ستاره با فاصله 37 سال نوري از ما و قدر 05/0 – چهارمين ستاره درخشان آسمان است . سماک رامح يک ابرغول سرخ به رنگ نارنجي است ، که قطرش 27 برابر و درخشندگيش 100 برابر خورشيد است . نکته جالب در سماک رامح اين است که با وجود اينکه چندين برابر خورشيداست اما جرمي معادل آن دارد . زيرا که متورم شده وآن به اين دليل است که به پايان عمر خود نزديک شده و در حال تبديل شدن به يک غول سرخ است شايد بتوان گفت که سماک رامح آينده خورشيد ماست .
 [External Link Removed for Guests] 

دومين صورت فلکي بزرگ آسمان ، سنبله يا همان دوشيزه است . اين صورت فلکي در اساطير به الهه درو معروف است. فاصله تقريبي اين صورت فلکي ،50 ميليون سال نوري برآورد شده است. درخشان ترين ستاره آن سماک اعزل نام دارد اين ستاره بزرگ در فاصله زيادي از ما يعني 260 سال نوري قرار دارد و درحدود120 برابر خورشيد درخشندگي دارد . ستاره گاماي سنبله يا Porrima داراي قدر 2/7 است ،اما در واقع يک ستاره دوتائي سفيد که قدر هر کدام تقريبا 3/5 است و حدودا هر 170 سال يکبار به دور هم مي چرخند. در شمال سنبله و درنزديکي گيسوي برنيکه ، يک کهکشان بسيار عظيم بيضوي به نام M87 قرار دارد که در مرکز آن يک خوشه کهکشاني با 3000 کهکشان وجود دارد . از ديگر سوژه هاي رصدي اين خوشه ، مي توان به کهکشان هاي بيضوي M49 از قدر هشتم، M86 ، M84 و M60 از قدر نهم اشاره کرد.

  راهنماي رصدي خرداد 
 [External Link Removed for Guests] 
پنجمين صورت فلکي بزرگ آسمان جاثي يا هرکول نام دارد . راس الجاثي که همان ستاره آلفاي هرکول است يک ابرغول بسيار عظيم است که قطرش بيش از صد برابر و درخشندگيش معادل 1000 برابر خورشيد است . اما آلفاي جاثي داراي يک همدم با قدر 5 است که در مجموع سيستم کندي از لحاظ حرکتي دارند و مدت گردش آن ها به دور هم چندين هزار سال است . دلتاي جاثي هم يک دوگانه غير مرتبط از قدر سوم و هشتم است دربين اتا وزتاي جاثي به وسعت صد سال نوري، درخشنده ترين خوشه کروي درتمام نيم کره شمالي يعني M13 قرار دارد. اين خوشه بيش از 300.000 ستاره را درخود جاي داده است. خوشه کروي قابل توجه ديگر در جاثي M92 است که 25000 سال نوري از ما فاصله دارد . اين خوشه نصف درخشندگي M13 را دارد ما به علت تراکم ستارگان، مرکزي درخشان تر از M13 دارد.
  [External Link Removed for Guests] 
حوا دوازدهمين صورت فلکي بزرگ آسمان است . معروفترين ستاره اين مجموعه ستاره بارنارد نام دارد که تقريبا بدون چشم مسلح نمي توان آن را ديد . اين ستاره يک کوتوله سرخ به قدر 5/9 است که حدودا 6 سال نوري با ما فاصله دارد. مکان دقيق اين ستاره در طرف چپ ستاره بتاي حوا قرار دارد .

M10 , M12 و M62 که سه خوشه کروي هستند و با دوربين دوچشمي قابل رصد ، در سمت چپ ستاره اپسيلون عوا قرار دارند . ستاره بتاي اين صورت فلکي نيز عضوي از خوشه باز IC4665 اسن که با دوربين دو چشمي به راحتي مي توان خوشه را رصد کرد . جالب ترين نکته در حوا ستاره 70 است که به فاصله کمي از ستاره 68 قرار گرفته ، که معروفترين ستاره دو تائي است.

 راهنماي رصدي تير  
 [External Link Removed for Guests] 

صورت فلکي شلياق يا همان چنگ رومي ، در تير ماه بسيار مشخص است و مي توان آن را در آسمان با ستاره معروف و درخشان نسرواقع که چهارمين ستاره پرنور آسمان است يافت . نسرواقع که ستاره آلفاي اين صورت فلکي مي باشد زماني ستاره قطبي زمين بود و در آينده نيز دوباره اين اتفاق مي افتد . نسرواقع ستاره اي است از قدر 03/0 که به رنگ آبي - سفيد است و در فاصله 25 سال نوري از ما قرار گرفته است . نام ديگر اين ستاره VEGA است . از نکات جالبي که دراين ستاره جوان و 350 ميليون ساله وجود دارد اين است که در اطراف خود در حال تشکيل منظومه است وشايد بتواند در آينده سياره اي مانند زمين داشته باشد . ستاره بتاي شلياق داراي قدر متغير است ، فاصله اين تغير بين 4/3 تا 3 /4 است . ولي در حالت معمول داراي قدر برابر 3/3است که معادل با قدر ستاره گاماي اين صورت فلکي است . از دوتائي هاي اين مجموعه مي توان اپسيلون 1 و 2 اشاره کرد . دوتائي اپسيلون 1 داراي قدر 5 و 1/6 مي باشد . اما در اپسيلون 2 قدر دو ستاره 2/5 و 5/5 مي باشد .

سحابي سياره اي M57 را مي توان در بين ستاره بتا و گاما پيدا کرد . در عرض پايين تر از 30 + درجه جغرافيائي مي توان صورت فلکي روباهک را ديد که در واقع در قسمت پايين و کمي مايل نسبت به شلياق قرار دارد .

 راهنماي رصدي مرداد  
 [External Link Removed for Guests] 

صليب شمالي نام ديگر صورت فلکي دجاجه است که آسمان مرداد ماه را راختيار دارد . ستاره آلفاي دجاجه ، ستاره اي است بسيار پرنور و قدرتمند . با وجود اينکه در فاصله اي معادل 3000 سال نوري از ما قرار گرفته اما داراي قدر 3/1 است که نشان دهنده قدرت فوق العاده اين ستاره در نوردهي است که حدود 250.000 برابر خورشيد از خود نور بيرون مي دهد . براي مثال اگر اين ستاره در جايگاه ستاره شعراي يماني که پرنورترين ستاره آسمان است قرار مي - گرفت به اندازه نصف قرص ماه تابش داشت . اما چون دو ستاره نسر واقع و نسر طاير در فاصله کمتري نسبت به ما قرار گرفته اند ، دنب که همان آلفاي دجاجه است ،کم نورتر-ين عضو مثلث تابستاني به حساب مي آيد .
از جمله خوشه هاي ستاره اي که در اين صورت فلکي مي توان با دوربين دوچشمي ديد ، M39 است که در فاصله اي برابر با 900 سال نوري از ما قرار گرفته است . NGC6826 که يک سحابي سياره اي است را مي توان در کمي دورتر از ستاره زردرنگ 16 دجاجه يافت . يک سحابي پرده بسيار بزرگ که در مرز بين دجاجه و روباهک قرار گرفته NGC6992-95 است . اين سحابي بازمانده يک انفجار ابرنواختري است .

صورت فلکي دجاجه داراي جالب ترين چيزي است که يک صورت فلکي مي تواند داشته باشد يعني يک سياهچاله . CYG X -1 که يک حفره سياه است در حال بلعيدن گازهاي ستاره مجاور خود HDE 226868 است . اين حفره سياه در امتداد همان بازوئي در راه شيري است که منظومه شمسي در آن قرار دارد ، اما با فاصله اي برابر 8000 سال نوري.

  رصدي  
 [External Link Removed for Guests] 

يکي از آسان ياب ترين صورت فلکي هاي آسمان ، ذات الکرسي يا همان CASSIOPEIA است . ذات الکرسي در عرض جغرافيائي بين 50 + تا 70 + درجه جغرافيائي واقع شده است. شکل خاص اين صورت فلکي به شکل W است . ستارگان آلفا با قدر 2/2، گاما با قدر6/1 تا 3 و دلتا با قدر 7/2 از جمله ستارگان مناسي براي رصد در اين صورت فلکي هستند. براي رصد دوتائي ها هم مي توان به ستاره اتاي ذات الکرسي نگريست . اين ستاره شامل دو ستاره با رنگ هاي متفاوت سرخ و زرد از قدر هاي 2/7 و 5/3 است . در اين صورت فلکي مي توان چندين خوشه را مشاهده کرد . اولين خوشه M103 است که د ر نزديکي ستاره دلتا مي توان آن را يافت به فاصله کمي از M103 مي توان خوشه ديگري به نام NGC663 را مشاهده نمود . در کنار ابر غول في ذات الکرسي به خوشه زيباي NGC457 مي رسيم . در نزدکي قيفاووس مي توان خوشه M52 را مشاهده نمود ، در همين محدوده ذات الکرسي A که قويترين منبع راديوئي آسمان است نيز حضور دارد .
آندرومدا فرزند قيفاووس و ذات الکرسي دربين عرض جغرافيائي 30+ تا 50 + درجه واقع شده است . آندرومدا ستاره آلفاي خود را با صورت فلکي اسب بالدار شريک است. اين ستاره در هردو صورت فلکي با قدر1/2 ستاره آلفاست . ستاره گاما آندرومدا يک دوتائي با قدر 2/2 است.

NGC7662 يک سحابي سياره اي است که به فاصله يک درجه در کنار ستاره 13 قرار دارد . ما مهمترين چيزي که در اين صورت فلکي قرار گرفته کهکشان مارپيچي M31 مي باشد که با چشم غير مسلح نيز به صورت لکه کدر قابل رويت است . کهکشان M32 و M110نيز در کنار آندرومدا قرار گرفته اند . براي يافتن عضوي ديگر از کهکشان هاي محلي مي توان به M33 توجه کرد که در نزديکي صورت فلکي مثلث و کمي دورتر از جنب المسلسله که همان ستاره بتاي آندرومداست قرار دارد.
 [External Link Removed for Guests] 

مکان قيفاووس در آسمان در نزديکي قطب شمال در کنارهمسرش ذات الکرسي و دخترش آندرومداست . ستارگان قابل توجه در اين صورت فلکي اپسيلون با قدر 2/4 ، لاندا با قدر 5 ، بتا با قدر 2/3 مي باشند . اما ستاره نارسگي که همان موي قيفاووس است را نبايد فراموش کرد که يک ابرغول سرخ با قدر متغير بين 4/3 و 1/5 است . از دوتائي ها هم مي توان به ستاره دلتاي آن اشاره کرد خودش زرد رنگ با قدر 4 و همدمش آبي با قدر 3/6 است . ستاره دلتا که ستاره اصلي محسوب مي شود يک متغير قيفاووسي است که داراي دو قدر 5/3 و 4/4 است . اين ستاره هر 5 روز تغيير مي کند . تغييرات قدر ناشي از تغييرات قطر ستاره است که از 40 تا 50 برابر خورشيد تغيير مي کند.

 راهنماي رصدي مهر 
 [External Link Removed for Guests] 

هفتمين صورت فلکي بزرگ آسمان اسب بالدار( فرس اعظم ) يا PEGASUS است . اين صورت فلکي به علت داشتن بخش مربعي شکل که ستاره آلفاي آن متعلق به آندرومداست ، يافتنش در آسمان کار مشکلي نيست و مي توان آن را در قسمت پائيني آندرومدا با دنبال کردن راس المسلسه که در قسمت شرقي مربع است پيدا کرد . ستاره منکب الفرس يک غول سرخ است که داراي قدر متغير بين 3/2 تا 7/2 است . جنب الفرس هم با قدر 8/2 در قسمت جنوبي ستاره آلفا قرار گرفته است . در فاصله 30.000 سال نوري از ما و کمي بالاتر از ستاره فم الفرس که همان اپسيلون اسب بالدار است ، M15 که يک خوشه کروي است به چشم مي خورد که بايد با چشم مسلح آن را رصد کرد . به علت گسيل پرتو ايکس از اين مجموعه احتمال حضور يک حفره سياه در آن مي رود.
 [External Link Removed for Guests] 

 راهنماي رصدي آبان 
 [External Link Removed for Guests] 

برساووش که آندرومدارا از شر هيولاي دريا نجات داد. در کمي دورتر و حدودا در قسمت شرقي اين صورت فلکي قرار گرفته است . ستاره غول يا بتا ، که از نوع ستاره گرفتي است داراي قدر متغير مابين 2/2 تا 5/3 مي باشد . اين دو ستاره که به فاصله 18 ميليون کيلومتر از يکديگر قرار گرفته اند و هر 2 روز و 20 ساعت گرفتگي در آن ها رخ مي دهد . از ديگر ستارگان قابل توجه اين مجموعه مي توان به آلفاي برساووش با قدر 8/1 که يک ابر غول زرد با فاصله 600 سال نوري است ، اشاره کرد . در نزديکي ستاره کيسي برساووش در حدفاصل با اپسيلون مي - توان NGC1499 که همان سحابي کاليفرنيا را که يک سحابي پخشنده است را مشاهده کرد . در فاصله ميان دو ستاره آلفا و کاي برساووش NGC1245 وجود دارد که يک خوشه باز است .

ما يکي از پديده هاي مناسب براي رصد خوشه M34 است که شامل ستارگان کم نور با قدر هشتم است که در فاصله 1400 سال نوري از ما قرار دارد . دربازوهاي مارپيچ کهکشان راه شيري دو خوشه ي NGC869 و NGC884 وجود دارد که اولي 300 سال نوري و دومي در حدود 7500 سال نوري از ما فاصله دارند . اين دو خوشه در قسمت فوقاني اتا در حد فاصل با ستاره في برساووش واقع شده اند .البته درقسمت مياني برساووش مابين ستارگان کاي برساووش و نوي آن که يک چندگانه است ، نواختر 1901 قرار دارد.
در کنار برساووش صورت فلکي ارابه ران واقع شده است . به فاصله 42 سال نوري از ما ، دراين صورت فلکي ششمين ستاره پرنور آسمان با قدر 1/0 واقع شده است که يک غول زرد دوتائي مي باشد . زتاي اين صورت فلکي يک گرفتي است که در حالت معمول داراي قدر 7/3 است و در هنگام گرفت که با يک ستاره آبي است قدرش به 4 مي رسد . اين گرفتگي 6 هفته يه طول مي انجامد . شايد عجيب ترين دوتائي ، ستاره ي اپسيلون برساووش باشد که خود يک ابر غول سفيد و داراي روشنائي معادل 100.000 برابر خورشيد و وسعتي نظير خورشيد تا مدار زمين مي باشد . اين ستاره داراي قدر 3 است اما هر 27 سال همدم نامرئيش قدرش را به مدت 14 ماه به 8/3 مي رساند .
 [External Link Removed for Guests] 

سه خوشه ستاره اي به نام هاي M37 ,M36 و M38 در ارابه ران وجود دارد . M36 داراي ستارگان بسيار ضعيفي از نظر نوري است که در فاصله 4100 سال نوري از ما واقع شده است . M37 با حدود 1400 ستاره در فاصله 4400 سال نوري واقع شده است و در نهايت M38 که 3800 سال نوري از ما فاصله دارد . در کنار ستاره متغير اپسيلون ارابه ران خوشه باز NGC 1664 وجود دارد.

 راهنماي رصدي آذر 
 [External Link Removed for Guests] 


صورت فلکي ثور در آذر نمايان مي شود . درخشنده ترين ستاره اين صورت فلکي ، الدبران است . اين غول نارنجي داراي قدر 9/0 است و در فاصله 65 سال نوري از ما قرار گرفته است . دراين جا به دو خوشه بزرگ و معروف برمي خوريم ، يکي خوشه قلايص و ديگري خوشه پروين . پهناي خوشه قلايص بسيار بيشتر و حدود 5 درجه است . اين خوشه در فاصله 150 سال نوري از ما قرار گرفته که نزديکترين خوشه محسوب مي شود . ازجمله ستارگان متغير اين صورت لکي مي توان به لاندا اشاره کرد . اگر بخواهيم اشاره اي هم به دوتائي هاي اين صورت فلکي کنيم مي توانيم به ستاره آلفا ، تتا و سيگماي ثور اشاره کرد . البته دوتائي هاي کم اهميت تر ديگري هم نظير ستارگان 68 ، کاي و في هم وجود دارد . از ستارگان ثور مي توان به اپسيلون ب قدر 5/3 و گاملي ثور با قدر 6/3 اشاره کرد .

ما معروفترين چيزي که در آسمان اين ماه وجود دارد خوشه پروين است . اين خوشه که در فاصله 380 سال نوري از ما قرار گرفته داراي ستارگان بسياري است . 11 ستاره اين خوشه نام گذاري شده است که در اين ميان اطلس و پليون ، پدر و مادر ، خواهران خوشه پروين هستند . اما تنها 6 ستاره با چشم غير مسلح ديده مي شود که در اين باره افسانه هائي وجود دارد و گفته شده ستاره ناپيدا الکترا و در جائي ديگر مروپ را ستاره حذف شده عنوان کرده اند .

دراين صورت فلکي مي توان M1 را که همان سحابي خرچنگ است ، پيدا کرد که در نزديکي ستاره زتاي ثور قرار گرفته است . در سال 1054 ميلادي ، يک انفجار ابرنواختري در اين سحابي رخ داد ، به طوري که در طس سه هفته با چشم غير مسلح قاب رويت بود ، در اين هنگام قدر اين اين ستاره به 4- رسيد که يعني با توجه به فاصله 6500 سال نوري سحابي خرچنگ از ما داراي درخشندگي معادل 500 ميليون برابر خورشيد بوده است. از ساير اجرام موجود مي توان به NGC 1647 اشاره کرد که يک خوشه باز است و در بالا و سمت چپ ستاره آلفا حضور دارد . خوشه ديگر NGC1746 است که در کنار يک ستاره دوتائي قرار گرفته است .

 راهنماي رصدي دي 
 [External Link Removed for Guests] 

زيباترين صورت فلکي آسمان ، جبار است که يکي از بهترين موقعيت ها براي رصد اجرام مختلف با کمترين امکانات به شمار مي آيد . ستاره آلفاي آن که ابط الجوزا نام دارد يک ابرغول سرخ به تمام معناست ، طوري که اگر به جاي خورشيد قرار مي گرفت قطرش به مدار مشتري مي رسيد . اين ستاره داراي قدر متناوب از 0 تا 3/1 و فاصله اي معادل 430 سال نوري از ما دارد .
رجل الجبار که يک ابرغول سفيد - آبي است داراي قدر 2/0 مي باشد. اين ستاره که بتاي جبار نيز هست ، در حدود 770 سال نوري از ما فاصله دارد و حرارت سطحيش به 12.000 درجه کلوين مي رسد که در حدود 4 برابر درجه حرارت ابط الجوزاست .

سه ستاره کمربند جبار ، دلتا ، اپسيلون و زتا هستند که قدرشان تقريبا با هم مساوي ودر حدود 2 مي باشد و فاصله اي حدود 700 تا 1400 سال نوري از ما دارند . در کنار ستاره زتاي جبار سحابي IC434 وجود دارد که در سر آن سحابي معروف کله اسبي قرار دارد .

در قسمت پاييني کمربند زيباي جبار خوشه NGC1981 ، سحابي NGC1977 و M42 و M43 حضور دارند . در کمي بالاتر و چپ کمربند جبار نيز سحابي M87 وجود دارد . ستاره اتاي جبار که از جمله ستارگان متغير و دوتائي است در قسمت پايين و کمي راست دلتا قرار گرفته است . سيگماي جبار که يک ستاره دوگانه از قدر چهارم است در امتداد فوقاني رجبل الجبار حضور دارد .
يکي از معروفترين اجرام آسمان ، NGC1976 يا M42 است که همه آن را با نام سحابي جبار مي شناسند . طول اين سحابي به 20 سال نوري مي رسد . سحابي جبار در درون يکي از بازوهاي کهکشان راه شيري قرار گرفته است که هنوز ستارگان جوان در آن حضور دارند . سحابي جبار که هميشه ستارگان جديدي را به مجموعه خود اضافه مي کند در فاصله اي برابر با 1500 سال نوري از ما قرار گرفته است که از روي زمين به شکل لکه اي کدر و تاريک ديده مي شود .

 راهنماي رصدي بهمن 
 [External Link Removed for Guests] 

در اکثر مواقع صورت فلکي کلب اکبر را با درخشان ترين ستاره آسمان يعني شعراي يماني مي شناسند . اين ستاره داراي قدر 4/1 - است و در فاصله 6/8 سال نوري از زمين قرار گرفته است . اين ستاره داراي يک همدم از نوع کوتوله سفيد است که به آن توله هم گفته مي شود و از قدر هشتم مي باشد . اين کوتوله سفيد 250.000 برابر زمين جرم دارد. در فاصله 500 سال نوري از ما يک غول آبي با قدر5/2 قرار گرفته است که ستاره بتاي کلب اکبر است .
در کمي نزديک تر و به فاصله 430 سال نوري از زمين ستاره اپسيلون کلب اکبر وجو دارد که قدرش در حدود 5/1 است. اتاي کلب اکبر با قدر 4/2 و فاصله 3000 سال نوري از زمين ، در قسمت انتهائي صورت فلکي واقع شده است . ستاره دلتاي کلب اکبر که وزن ناميده مي شود داراي قدر 8/1 و فاصله 2000 سال نوري است. ما از اجرام اين صورت فلکي مي توان به خوشه M41 اشاره کرد . خوشه ديگري به نام NGC2362 در نزديکي ستاره تاو کلب اکبر وجود دارد که به فاصله 5000 سال نوري از ما قرار دارد .

 راهنماي رصدي اسفند 
 [External Link Removed for Guests] 

ستارگان کاستور و پولوکس نماينده صورت فلکي جوزا هستند . کاستور ستاره اي است از قدر 6/1 که 52 سال نوري از ما فاصله دارد . پولوکس نيز که يک غول محسوب مي شود داراي قدر 2/1 که در فاصله 34 سال نوري از ما قرار گرفته است . کاستور و پولوکس هر کدام ستارگاني چند تائي محسوب مي شوند .

در خارج از صورت فلکي ودر نزديکي ستاره اتاي جوزا ، خوشه M35 وجود دارد که 2800 سال نوري از زمين فاصله دارد . جرم ديگري که يک سحابي سياره اي است NGC2392 نام دارد.
آخرين صورت فلکي که در اين مجموعه معرفي خواهد شد ، صورت فلکي اسد يا همان شير است . ستاره آلفاي اسد ، قلب الاسد معروف است که 77 سال نوري از ما فاصله دارد و قدرش به 4/1 مي رسد . اين ستاره داراي يک همدم از قدر هشتم نيز مي باشد . اما دم شير که ستاره بتاي اسد است داراي قدر 1/2 مي باشد . ستاره بعدي گاما است که جبهة الاسد نيز ناميده مي شود و از قدر 2 است .
 [External Link Removed for Guests] 

از اجرام اين صورت فلکي مي توان به کهکشان NGC2093 اشاره کرد که در سمت راست و کمي پايين تر از ستاره لاندا اسد قرار دارد اشاره کرد . مورد بعدي خوشه M44 است که در کمي دورتر و سمت راست اسد وجو دارد و داراي ستارگاني از قدر ششم و هفتم مي باشد . دو کهکشان مارپيچي M65 و M66 در قسمت پاييني ستاره تتاي اسد قرار گرفته اند . اما سه کهکشان تيره ديگر به نام هاي M96 ، M95 و M105 نيز در قسمت خارجي صورت فلکي اسد ، مابين ستارگان آلفا و تتا قرار گرفته اند .

[External Link Removed for Guests]
زندگی دیدن یک باغچه از شیشه مسدود هواپیماست
خبر رفتن موشک به فضا
لمس تنهایی ماه
فکر بوییدن گل در کره ای دیگر

  [External Link Removed for Guests]  
New Member
پست: 10
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۴ آبان ۱۳۹۳, ۱:۰۰ ب.ظ
محل اقامت: ستارخان
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 12 بار
تماس:

Re: راهنما و تابلوي رصدي فصول

پست توسط yas@@@ »

سلام
دستتون درد نکنه
دیدن این پدیده های زیبا تو این شهر آلوده با چشم غیر مسلح فقط یک رویاست
[External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests][External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “منظومه شمسي”