آتشفشان هفت‌رنگ در سیاره سرخ

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با منظومه شمسي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain I
Captain I
پست: 370
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰, ۷:۲۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6398 بار
سپاس‌های دریافتی: 3280 بار

آتشفشان هفت‌رنگ در سیاره سرخ

پست توسط behrad90 »

  هفت‌رنگ در سیاره  


آتشفشان ترازیس‌تولوس در سیاره مریخ 4 میلیارد سال عمر دارد و با ارتفاع 8هزار متری نسبت به زمین‌های اطراف، از اغلب کوه‌های روی زمین بزرگ‌تر است، اما در مقیاس مریخ یک کوه معمولی است!

این تصاویر که 2 روز پیش توسط آژانس فضایی اروپا منتشر شد، حاصل ترکیب تصاویر گرفته‌شده در سال 2004 / 1383 توسط دوربین پرکیفیت استریو نصب‌شده بر فضاپیمای مارس‌اکسپرس است که ارتفاع‌های مختلف را به رنگ‌های متفاوت نمایش داده است.
 تصویر 
 تصویر 


به گفته کارشناسان، یکی از مهم‌ترین عوامل ارتفاع زیاد کوه‌ها و قله‌ها در سطح سیاره سرخ، جاذبه نسبتا ضعیف آن است، به‌طوری‌که در سطح استوای مریخ، نیروی جاذبه 38% نیروی جاذبه در سطح استوای زمین است و همین باعث می‌شود در مریخ قله‌هایی تا 3 برابر مرتفع‌تر نسبت به زمین به‌وجود بیایند.

هرچند که نباید ویژگی‌های خاص پوسته مریخ را از یاد برد که شرایط لازم برای انباشته‌شدن ماگما را فراهم می‌کند. (آتشفشان الیمپیوس با ارتفاع 20 کیلومتر، مرتفع‌ترین قله منظومه شمسی در سطح همین سیاره واقع است).

اما آن‌چه این آتشفشان فرسوده را از دیگر عوارض مشابه مریخی متفاوت کرده، وضعیت ظاهری و درب‌وداغان آن است. ترازیس‌تولوس 4 میلیارد سال عمر دارد و سال‌هاست که ذخیره لاوا را از دست داده، همین باعث پدید آمدن حفره‌ای در مرکز آن شده که به رنگ سبز دیده می‌شود. وجود این حفره به ناپایداری مکانیکی دیواره‌ها منجر شد که دیواره قهوه‌ای‌رنگ، تنها بازمانده فروریزش دیواره‌های مدور این آتشفشان است .


منبع : خبرآنلاین به نقل از[External Link Removed for Guests]
New Member
پست: 10
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸, ۸:۵۳ ق.ظ

Re: آتشفشان هفت‌رنگ در سیاره سرخ

پست توسط atifa »

اما آن‌چه این آتشفشان فرسوده را از دیگر عوارض مشابه مریخی متفاوت کرده، وضعیت ظاهری و درب‌وداغان آن است. ترازیس‌تولوس 4 میلیارد سال عمر دارد و سال‌هاست که ذخیره لاوا را از دست داده، همین باعث پدید آمدن حفره‌ای در مرکز آن شده که به رنگ سبز دیده می‌شود. وجود این حفره به ناپایداری مکانیکی دیواره‌ها منجر شد که دیواره قهوه‌ای‌رنگ، تنها بازمانده فروریزش دیواره‌های مدور این آتشفشان است.
ارسال پست

بازگشت به “منظومه شمسي”