آشنایی با بمب هدایت الکترو-اپتیکی HOBOS/GBU-8 / قدر

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با موشکهاي هوا به زمين به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, SAMAN, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 1606
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۷, ۱:۴۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 18344 بار
سپاس‌های دریافتی: 12308 بار

آشنایی با بمب هدایت الکترو-اپتیکی HOBOS/GBU-8 / قدر

پست توسط shola »

Homing Bomb System/GBU-8

[External Link Removed for Guests]

در سال 1967 (1346 خورشیدی) کمپانی راکول قراردادی را از طرف نیروی هوایی ایالات متحده مبنی بر توسعه یک کیت هدایت اپتیکی دریافت کرد.سیستمی که به HOBOS (سامانه بمب درونیHoming Bomb System) معروف شد برای تبدیل بمب های سقوط ازاد مارک-84 به یک بمب هدایت شونده در نظر گرفته شده بود.از ساخته شدن کیت تا بررسی ان در میدان رزم تنها دو سال طول کشید به طوریکه در سال 1969 جنگنده/بمب افکن اف-4 فانتوم نیروی هوایی ایالات متحده برای نخستین بار از بمب هوشمند هدایت تلویزیونی در ویتنام استفاده کرد.
[External Link Removed for Guests]

کیت تبدیل کننده هوبوس ساختاری مشابه با کیت های هدایت لیزری پاوی دارد در دمافه کیت بخش هدایتی متشکل از یک دوربین تلویزیونی سیاه و سفید بهمراه سایر سیستم های مقایسه تصاویر قرار دارد در میانه محلی برای قرار دادن بمب های مارک-84 در نظر گرفته شده و در انتها نیز 4 باله بزرگ مستطیل شکل قرار می گیرد. باله های کشیده میانی به همراه باله های صلیبی شکل انتهایی با داشتن سطوح پروازی کار سر خوردن , تغییر مسیر و کنترل بمب هدایت الکترواپتیکالی را انجام می دهند.
با اضافه شدن یک بمب مارک-84 به غلاف حمل بمب هوبوس عملا بمب هدایت شونده GBU-8 به وجود می امد. بمب هدایت شونده GBU-8 بعنوان نخستین بمب هدایت تلویزیونی جهان پس از بمب های هدایت لیزری پاوی در رده دومین سیستم تسلیحاتی هدایت دقیق بدون نیروی پیشران جهان قرار میگرد.
بار دیگر جنگی خونین سبب میشد تا تسلیحات هوایی مرحله دیگری را در رشد و شکوفایی خود طی کنند این بار این جنگ ویتنام بود که سبب ظهور بمب های هوشمندی می شد که بر خلاف هر انچه که نام بمب هدایت شونده را با خود یدک می کشید بدون نیاز به هیچ سیستم هدایتی اضافه ایی می توانست هدف هر بمب یک هدف را برآورد سازد.
ساخت بمب های هدایت تلویزیونی نه از این جهت مهم بود که این بمب سبب هوشمند سازی بمب های سقوط ازاد میشد چرا که این کار بوسیله کیت هایی تحت نام برنامه پاووی با استنفاده از هدایت لیزر خیلی پیش تر انجام شده بود قابلیتی که این بمب را از سایر بمب های هدایت لیزری متمایز می کرد داشتن قابلیت شلیک کن و فراموشک کن برای انان بود به طوری که بر خلاف یک بمب هدایت لیزری که نیاز به اثرگذاری لیزر (و به تبع ان سیستم نشانه گذاری لیزر) قبل از رها شدن دارد خلبان و یا افسر تسلیحات جنگنده حامل بمب تلوزیونی قادر است در هر زمانی با روشن کردن دوریین خود بمب به بررسی اهداف مورد نظر بپردازد و بی نیاز به انجام کاری دیگر با رویت هدف و قفل دوربین بمب بر روی ان اقدام به رها سازی بمب کند و مسیر خود را با علم به نابودی هدف تغییر دهد و بگذارد تا بمب خود کار رسیدن و انهدام هدف را انجام دهد.
ایده استفاده از روش هدایت تلویزیونی ضمن افزایش هر چه بیشتر دفت تسلیحات نیاز به وجود سایر سیستم های هدف گیری را نیز کاهش میداد اما این ایده نوپا که از زمان جنگ ویتنام مطرح شده بود در زمان مطرح شدنش با توجه به محدودیت های که وجود داشت به صورت کامل و تمام اجرا و مورد استفاده قرار نگرفت یکی از دلایل این اتفاق وجود دقت پایین تر بمب های ساخته شده در مقابل سری بمب ها پاووی با توجه به قیمت بالاتر انان بود چرا که برای تکامل و ارتقا بمب های GBU-8 نیازهایی چون ساخته شدن دوربین های تلویزوینی با قدرت بزرگ نمایی و کیفبت بالاتر و همچنین سیستم های جستجو و مقایسه پیشرفته تر تصاویر احساس میشد که خوب در ان زمان نه تنها این نیازها براورده نشدند بلکه فناوری جستجوگر مقایسه تصاویر کیت های ساخته شده نیز دارای نقص بود که همین هم باعث شد تا در مجموع در مقایسه با بمب های هدایت لیزری این بمب ها از اطمینان پذیری کمتری برخوردار شوند و نتوانند توانایی های بالای خودشان را نشان دهند.
هر چند سیستم هوبوس موفیت زیادی با توجه به شرایط زمانی اش بدست نیاورد اما اساس کار توسعه و ساخت تسلیحات هدایت تلویزیونی بسیاری چون خانوده بمب های سرشی (پروازی شبیه به کایت) هدایت تلویزیونی GBU-15 /20 شد.
کیت های تولیدی تحت نام برنامه هوبوس شامل چهار کیت KMU-359/B , KMU-353A/B و KMU-390/B می شدند که از میان انها کیت KMU-390/B محهز به سیستم تصویر برداری حرارتی برای مامورت های شبانه بود.بر اساس نوع کلاهک های استفاده شده در این کیت ها بمب های هوشمند مختلفی چه از لحاظ ظاهر و چه از لحاظ نام پدیدار میشد که عبارت بودند از : GBU-4/B از اضافه شدن کلاهک BLU-89/B به کیت GBU-5/B , KMU-353/B از اضافه شدن کلاهک BLU-90/B به کیت GBU-8/B ,KMU-353/B از اضافه شدن کلاهک MK 84 به کیت های KMU-353A/B و KMU-359/B و GBU-9/B از اضافه شدن کلاهک M118 به کیت KMU-390/B .

[External Link Removed for Guests]
به تر تیب از راست : GBU-8/B , MK 84 + KMU-359/B, GBU-9/B
GBU-8/B:
طول:3.63 متر
قطر:46 م م
وزن:1027 کیلوگرم
GBU-9/B:
طول:3.66 متر
قطر:63.5 م م
وزن: ؟
در مجموع نیروی هوایی ایالات متحده 4000 کیت هدایت اپتیکی از نوع KMU-353A/B را دریافت کرد که از این میان 700 کیت را در غالب بمب GBU-8/B در ویتنام استفاده کرد.اکثر قریب به اتفاق کیت های تولید از همین نمونه تولید شدند و تعداد بسیار کمی از انان نیز به صورت کیت های KMU-359/B و KMU-390/B توسعه یافت.

[External Link Removed for Guests]

نخستین مجموعه مهمات هوشمند ساخت ایران در سال 2002 (1381 خورشیدی) در جزیره کیش در نمایشگاهی به نمایش عموم گذاشته شد در این نمایشگاه دو نمونه تسلیحات هدایت دقیق به کدگذاری مرسوم ایلات متحده به نام های GBU-QADR و AGM-ZOOBIN به نمایش درامد. بمب هوشمند قدر GBU-67/9A بمبی الکترواپتیکال سرشی بدون پیشران با بدنه ایی براساس بمب 2000 پوندی مارک-84 است که به نظر می اید در طراحی ان نیم نگاهی نیز به بمب GBU-8/B شده باشد.اطلاعاتی بیشتری چون برد ارتفاع پرتابی و ... از این بمب منتشر نشده هر چند که به نظر می رسد که این بمب به سیستم اپتیکال موشک ماوریک مجهزشده باشد به هر حال بمب قدر برای مقابله و انجام حملات دقیق به اهداف ارزشمند سطحی و دریایی طراحی شده است و جنگنده های اف-4 و اف-5 با تجهیز به چنبن بمبی ضمن بهره مندی از تسلیحات کارامد شلیک و فراموش کن قابلیت انهدام و بمباران دقیق و موثر اهداف را نیز بدست می اورد.بر طبق تصاویر منتشر شده بمب افکن فانتوم (F-4E) نیروی هوایی ایران قادر به حمل دو بمب قدر در زیر بال های خود است.

[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]
بمب قدر-1! مجهز به کلاهک (بمب) ام-117

designation-systems
[COLOR=#000000]shola 
منم مرگ، مادر تو، منم که دوباره تو را از نو میزایم.
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 190
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۳ آبان ۱۳۸۸, ۹:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: بیشه شیران،خانه خورشید،ایران!
سپاس‌های ارسالی: 773 بار
سپاس‌های دریافتی: 2479 بار

Re: اشنایی با کیت هدایت کننده HOBOS/GBU-8

پست توسط Alpha4 »

 بمب هوشمند 2000 پوندی قدر 

 [External Link Removed for Guests] 
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 575
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۷ دی ۱۳۸۵, ۲:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2851 بار
سپاس‌های دریافتی: 2041 بار

Re: اشنایی با کیت هدایت کننده HOBOS/GBU-8

پست توسط MOHAMMAD JAFAR »

shola نوشته شده:خلبان آینده,
عکس قسنگ و جالبی بود ممنونم :)
عکس بسته ایی از بمب و یا موشک سمت راستی قدر ندارید به نظر موشکی شبیه به Walleye میاد :-(


فکر کنم پروژه یاسر باشه یک راکت هدایت ناپذیر پرقدرت
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
سر جنگی بمب M-117
موتور موشک هاوک(احتمالا)
پيامبر گرامي اسلام (ص) فرموده اند:
الملک يبقي مع الکفر و لا يبقي مع الظلم.
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 190
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۳ آبان ۱۳۸۸, ۹:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: بیشه شیران،خانه خورشید،ایران!
سپاس‌های ارسالی: 773 بار
سپاس‌های دریافتی: 2479 بار

Re: اشنایی با کیت هدایت کننده HOBOS/GBU-8

پست توسط Alpha4 »

 همانطور که این دوست عزیز فرتور رو ارسال کردند اون موشک یاسر میباشد.

 
 [External Link Removed for Guests] 

 [External Link Removed for Guests] 


 از پروژه ی عصر67 هم میشه به عنوان یکی از پروژه های مهم لیزری ارتش یاد کرد 

 [External Link Removed for Guests] 
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
پست: 115
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۰, ۱:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 313 بار
سپاس‌های دریافتی: 534 بار
تماس:

آشنایی با بمب هدایت شونده قدر ساخت ایران

پست توسط sorena_noshad »

  تصویر

 مقدمه:

در دوران جنگ جهانی دوم و پس از آن لازم بود برای این که یک هدف کوچک را منهدم کنید چندین بمب به سمت او رها کنی و این به دقت پایین بمب بر میگشت که ناشی از هدایت ناپذیر بودن آن بود.تا این که در جنگ ویتنام بمب های هدایت شونده خودشون رو به دنیا اثبات کردن و توانستند با هزینه کمتر اهداف بزرگتری رو محقق کنند و جای پای خوبی برای خودشون در نیروی هوایی کشورها دست و پا کنند در واقع بمب های هدایت شونده کم کم به ستون فقرات تسلیحات هوا به زمین جنگنده ها تبدیل شدند ولی این به این معنا نبود که بمب های غیر هدایت شونده از میان میروند خیر ولی نقش آن ها بسیار کم رنگ تر شد.قبل از جنگ ویتنام هم کشورهای معدودی بمب های هدایت شونده داشتند ولی پس از آن که توانایی این بمب ها در جنگ ویتنام ثابت شد نیروی هوایی کشورها شروع به خرید این بمب ها یا تولید اون کردند کشور ما هم از این قائده مستثنی نیست و دست به تولید چندین نمونه از این بمب ها زده است که من در این جا فقط به بمب هدایت شونده قدر می پردازم.

بمب هدایت شونده قدر

این بمب تا کنون بارها در رژه نیروهای مسلح دیده شده و عضوی از خانواده بمب های هدایت شونده ایران میباشد.این بمب یک بمب هدایت تلویزیونی است و حسگر اکترواپتیکال آن در زمان شلیک بر روی هدف تصاویر را به کابین خلبان مخابره میکند ،شتاب سنج و سطوح کنترل نیز در عقب آن وصل است.
سرجنگی بمب قدر دو هزار پوند وزن دارد و میتواند بر علیه انواع تاسیسات،ناوچه ها و .... به کار برود. در نیروی هوایی این بمب با نام GUB-67/8 شناخته میشود.برای ساخت این سلاح توجه خاصی به استانداردهای غربی که در این مورد از شرق بهتر هستند شده است که بتوانند موشکی تولید کنند که داری ضریب ایمنی ، استاندارد و اعتماد بالایی باشد و مشکلی برای زدن اهداف پر ارزش و حیاتی به وجود نیاید.آمریکا ادعا میکند که بمب قدر کپی یا مهندسی معکوس بمب GBU-8 آمریکاست که در جنگ ویتنام برای زدن اهداف با ارزش از آن استفاده شد.این بمب در ایران به وسیله جنگنده های F-4E و F-5E/F شلیک میشود و به تعداد زیاد در اختیار نهاجا قرار گرفته است.بمب قدر بارها مورد ارتقاء قرار گرفته تا نیاز های روز نیرو های مسلح را تامین کند.
 تصویر 

مشخصات:

نام بمب:قدر

کشور سازنده:ایران

کاربر:نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران(نهاجا)

طول:4.11 متر

قطر:18 اینچ

وزن کل:1111 کیلوگرم

حداکثر برد:بین 20 تا 60 کیلومتر؟

جنگنده های استفاده کننده:F-4E - F-5E/F
[External Link Removed for Guests]  
ارتش ايران ،‌ دلير و قهرمان / همچو كوهي در بر اهريمنان

عزم ايران گر نمايد خصم دون / جسم و جانش را كشيم در خاك و خون
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 1606
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۷, ۱:۴۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 18344 بار
سپاس‌های دریافتی: 12308 بار

Re: آشنایی با بمب هدایت شونده قدر ساخت ایران

پست توسط shola »

تصویر

قدر Qadr

نوعی بمب هدایت شونده سرشی است که توسط متخصصین نیروی هوایی و سازمان هوا فضا ساخته شده و تحویل نیروی هوایی شده است.این سلاح در وضعیت ارتقا و بهسازی بوده و با علامت GBU-67/9A شناخته شده است.سر جنگی این بمب را بمب چند منظوره MK-84 با وزن 2000 پوند تشکیل داده و حسگر الکترواپتیک به پیشانی ان وصل و شتاب سنج و سطوح کنترلی نیز به عقب بمب متصل است.در ساخت این بمب از استانداردهای غرب استفاده شده و علیه اهدف پر ارزش و با الویت بالا قابل استفاده می باشد.
غربی ها ادعا می کنند که قدر بمب با هدایت تلویزیونی GBU-8 امریکاست که در جنگ ویتنام برای زدن پل ها و افزایش دقت اصابت به کار برده شد.برای زدن هدف توسط بمب مذکور ایتدا خلبان هدف را روئیت کرده سپس روی ان قفل و مهمات را رها می کند تا به ان اصابت کند.در واقع در این محصول امکان تغییر هدف وجود ندارد و بمب به صورت رها و فراموش کن عمل می نماید.
بعدها خط اطلاعاتی نیز به بمب اضافه شد این خط این امکان را فراهم می کند که بمب به سوی منطقه هدف رها شده و تصاویر منطقه توسط بمب روئیت و به کابین خلبان مخابره شود در نتیجه خلبان می تواند هدف را تغییر داده و هدف دیگری را انتخاب کند .در حقیقت نمونه های مختلفی از قدر تولید شده که می تواند به صورت شلیک و رها کن عمل کرده و خلبان در دایره عملیات از زمان رها شدن تا اصابت ان را کنترل کند.

قدر قابل استفاده به وسیله رها سازی از هواپیماهای F-4 E و F-5 F/E و از ارتفاع بالا بوده و در خدمت نیروی هوایی ایران می باشد.

به نقل از مجله صف.
منم مرگ، مادر تو، منم که دوباره تو را از نو میزایم.
ارسال پست

بازگشت به “موشكهاي هوا به زمين”