طلاق به درخواست مرد | مراحل طلاق از طرف مرد

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با حقوق و قضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
New Member
پست: 17
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۸, ۱۱:۳۹ ب.ظ

طلاق به درخواست مرد | مراحل طلاق از طرف مرد

پست توسط rezvaneh29 »

طلاق به درخواست مرد
مطابق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. در این خصوص مرد باید کلیه حقوق مالی زوجه مثل مهریه، اجرت المثل ایام زندگی مشترک، شرط نصف دارایی را به زن پرداخت کند در این مورد ثبت و اجرای صیغه طلاق موکول به پرداخت حقوق مالی زوجه است.
طلاق در صورت رضایت زوجه با صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم به نیز انجام می گردد و اگر و اگر زن بدون دریافت حقوق خود به طلاق رضایت دهد می تواند پس از ثبت طلاق کلیه حقوق خود را مطالبه کند.
در طلاق به درخواست مرد نیازی به هیچگونه دلیل موجهی نمی باشد و مرد هر زمان بخواهد می تواند برای طلاق اقدام کند در صورتی که مرد معسر باشد و توان پرداخت یکجای حقوق مالی زوجه را نداشته باشد می تواند پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، دادخواست اعسار از پرداخت حقوق مالی را مطرح کند.
 دادگاه با توجه به وضعیت معیشتی مرد تصمیم گیری می نماید و جاری نمودن صیغه طلاق در این گونه موارد، منوط به پرداخت پیش پرداخت قسط حکم اعسار توسط زوج می باشد. در صورتی که زوجه باکره باشد، مرد باید هنگام طلاق نصف مهریه مقرر در سند ازدواج را بپردازد. اگر مرد بتواند رابطه نامشروع زن را به اثبات برساند زن همچنان مستحق دریافت مهریه به صورت کامل است و رابطه نامشروع زن هیچ خللی به مهریه او نمی رساند.
مراحل انجام طلاق به درخواست مرد
در مواردی که مرد متقاضی طلاق باشد باید اقدام به ثبت دادخواست طلاق در دفتر خدمات الکترونیک قضائی نماید. پس از ارجاع پرونده به یکی از شعب، دادگاه به زوجین اعلام می نماید که داورانی از بین بستگان و آشنایان خویش تعیین و به دادگاه معرفی نمایند، چنانچه زوجین نخواهند یا نتوانند داوری را معرفی نمایند دادگاه رأسا مبادرت به انتخاب داور می کند.
داوران باید مسلمان، متعهد، دارای حسن شهرت و حداقل ۴۰ سال داشته باشند و تا حدودی به وضعیت روحی زوجین آشنا باشند داوران سعی در اصلاح بین زوجین می نمایند و چنانچه موفق به اصلاح نگردند با اعلام مراتب به دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می شود.
زوجین می توانند با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت طلاق، طلاق را اجرا کنند.دادگاه هنگام صدور گواهی عدم امکان سازش باید اطمینان حاصل کند که زوجه باردار نمی باشد و رویه قضایی در این مورد این است که زوجه برای معاینه به پزشک مورد اعتماد معرفی می شود و یا آنکه در صورتی که زوجه یائسه باشد اقرار او مبنی بر باردار نبودن گواهی می شود.
مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه از تاریخ صدور می باشد و چنانچه زوجین ظرف مدت ۳ ماه به دفترخانه جهت ثبت طلاق مراجعه ننمایند گواهی عدم امکان سازش از درجه اعتبار ساقط است.
[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] |[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests]
 
ارسال پست

بازگشت به “حقوق و قضا”