عرضه ی عمومی سیم كارت های اپراتور سوم، شاید وقتی دیگر...
اپراتور سوم تلفن همراه كشور در حالی واگذاری سیم كارت هایش را به صورت محدود از روز اول خردادماه آغاز كرده و براساس شنیده ها این سیم كارت ها در نخستین سری به یكسری افرادی كه از سوی خود اپراتور انتخاب شدند، به صورت VIP واگذار می شود و به مرور تعداد واگذاری ها افزایش یافته و به صورت عمومی عرضه خواهد شد؛ در هر حال این اپراتور در حال برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم است و قرار است جزییات در این مورد در نشست خبری كه زمان آن مشخص نیست عنوان شود.
اپراتور سوم تلفن همراه كشور در حالی واگذاری سیم كارت هایش را به صورت محدود از روز اول خردادماه آغاز كرده و براساس شنیده ها این سیم كارت ها در نخستین سری به یكسری افرادی كه از سوی خود اپراتور انتخاب شدند، به صورت VIP واگذار می شود و به مرور تعداد واگذاری ها افزایش یافته و به صورت عمومی عرضه خواهد شد؛ در هر حال این اپراتور در حال برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم است و قرار است جزییات در این مورد در نشست خبری كه زمان آن مشخص نیست عنوان شود.
به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به گفته معاون وزیر ارتباطات هیچ محدودیتی برای تعداد این سیم كارت ها وجود ندارد و این اپراتور در حال انجام اقدامات مورد نیاز برای ارائه این سیم كارت هاست.
محمد كرم پور رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به خبرنگار ایسنا درباره جزییات و نحوه واگذاری سیم كارت های این اپراتور اظهار كرد كه اگر سوالی دارید از مسوولان اپراتور سوم تلفن همراه بپرسید.
خبر آغاز واگذاری محدود سیم كارت های نسل سوم تلفن همراه در حالی اعلام شد كه تاكنون مسوولان این اپراتور تامین تله کام اطلاعاتی در این باره اعلام نكرده اند.
در حال حاضر تمام سرمایه اپراتور سوم متعلق به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است و هیچ شریک داخلی و خارجی ندارد. حق لایسنس این پروژه را سازمان تامین اجتماعی با دولت تهاتر کرده اما تامین تله کام میزان حق لایسنس را به تامین اجتماعی پرداخت کرده است.
اما طبق اظهارات مسوولان، این سیم کارت ها از ابتدا نیز امکاناتی چون تلفن تصویری و اینترنت پرسرعت را به همراه خواهد داشت و واگذاری آن كه از تهران شروع شده، در سایر استان هایی كه در پروانه ذكر شده به مرور توسعه خواهد یافت.
به گفته فیض آبادی مدیر عامل تامین تلكام سیم کارت های اپراتور سوم در فاز اول در تهران و کرج، قم، مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان و اهواز عرضه می شود؛ ارایه سیم کارت ها با سرویس های پایه آغاز می شود اما طبق برنامه ریزی برای سال های مختلف سرویس های مبتنی بر نسل سوم موبایل ارایه می شود.
پوشش این شبکه در شهرهای مختلف متفاوت خواهد بود، به طوری که در تهران ۸۰ درصد شبکه با پوشش تری جی و ۲۰ درصد شبکه با پوشش ۲G خواهد بود اما در استان های دیگر با توجه به مطالعات بازار این درصدها تغییر خواهد کرد.
همچنین این سیمکارت ها دارای پیش شماره ۰۹۲۰ خواهند بود كه بر اساس موافقتنامه پروانه فعالیت، اپراتور سوم تلفن همراه مشابه سایر اپراتورها می تواند برای واگذاری سیم كارت های دائمی حداكثر مبلغ ۱۲۰ هزار تومان و سیم كارت های اعتباری حداكثر ۲۰ هزار تومان دریافت كند كه اپراتور سوم می تواند با توجه به شرایط رقابت در بازار تا سقف این مبالغ نسبت به واگذاری سیم كارت و دریافت وجه اقدام كند.
معاون بررسی های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم درباره ارایه خدمات نسل ۲ از سوی اپراتور سوم گفته بود: در حال حاضر خدمات نسل ۲ از سوی سایر اپراتورها ارایه می شود كه اپراتور سوم نیز می تواند حداكثر ۲۰ درصد بالاتر از تعرفه های پایه را بابت ارائه این خدمات دریافت كند.
سبوحی درباره میزان تعرفه های پایه تصریح كرد: این تعرفه ها، همان تعرفه خدماتی است كه از سوی اپراتور اول ارایه می شود و در سیم كارت های پیش پرداختی نیز می تواند ۵۰ درصد بیش تر از سیم كارت های دائمی باشد.
اما مدیر عامل اپراتور سوم تلفن همراه كشور درباره تعداد مشترکان این اپراتور برای سال اول فعالیت گفته بود: عرضه پنج میلیون سیم کارت را برای سال اول پیش بینی کرده ایم.
فیض آبادی با بیان این كه سرعت تحولات فن آوری اطلاعات در حوزه ارتباطات سیار امروزه امكاناتی ایجاد كرده كه می توان براساس این فن آوری سرویس های متنوع مبتنی بر دیتا با پهنای باند بالا در شبكه های موبایل ارایه داد گفته بود: مهم ترین روندی كه در چند سال اخیر در كشور اتفاق افتاده، حركت از سمت صوت به دیتا است و در اروپا طی شش سال گذشته متوسط درآمد اپراتورها از صوت ۴۰ درصد كاهش یافته و در همین مدت متوسط درآمد اپراتورها از بخش دیتا ۹۰۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان این كه در ایران بازار با پتانسیلی برای ارایه خدمات ارزش افزوده وجود دارد گفت: به نظر می رسد جهان وارد موج سوم فن آوری شده و باید در این زمینه بررسی های لازم صورت بگیرد و سعی كنیم كه كشورمان در این زمینه ارتقاء دهیم و پیش بینی می شود در سال ۲۰۱۵ حدود ۷۷ درصد ترافیك دیتا به ویدئو اختصاص یابد و ۲۱ درصد به M۲M اختصاص یابد.
وی افزود: در چشم اندازی كه دیدیم اگر این شبكه راه بیفتد، فضایی ایجاد می كند كه كسب و كار كشور دچار تحول می شود؛ ما در چشم اندازمان دیده ایم كه خدمات نسل سوم بتواند توانمندساز اقتصاد دیجیتالی كشور باشد.
فیض آبادی گفت : معمولا در ورود فن آوری های جدید به كشور زیاد مشكل تقاضا نداریم و فن آوری های جدید به سرعت محبوبیت خود را در بازار پیدا می كنند ولی آنچه كه وجود دارد به دلیل ملاحظات خاص نهادهای حاكمیتی است كه كمی تاخیر نسبت به پذیرش فن آوری های جدید دارند و قدری نگرانیم كه مراحل اخذ مجوز سرویس های جدید از نهادهای حاكمیتی طولانی باشد؛ بنابراین از همین جا طلب مساعدت را از نهادهای حاكمیتی و رگولاتوری داریم و می خواهیم كه مساعدت لازم را با ما داشته باشند كه بتوانیم فعالیت هایمان را به خوبی انجام دهیم.
به گزارش ایسنا، اما مزیت اصلی سیم كارت های اپراتور سوم تلفن همراه نسبت به نسل های قدیمی تر این است كه علاوه بر سرویس مكالمه (Voice) كه كیفیت آن به مراتب بهتر از نسل دوم است؛ امكان ارائه سرویس دیتا و تبادل دیتا برروی این سیم كارت ها وجود دارد.
اپراتور سوم تلفن همراه برای ایجاد فضای رقابتی در حوزه ارتباطات سیار در كشور و تقویت آن یك نیاز و ضرورت محسوب می شد و پس از چالش هایی كه در زمینه برگزاری مزایده و اتفاقات پس از آن، سرانجام پروانه این اپراتور در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه سال گذشته و در مراسم روز جهانی ارتباطات به شركت ارتباطات تامین شمس نوین یا همان تامین تلكام اعطا شد؛ پیش بینی درآمدی كه برای اپراتور سوم تلفن همراه برای ۱۵ سال در نظر گرفته شده، رقم ۶۷۶ هزار میلیارد ریال است و حداقل باید خدمات نسل دوم را در جاده ها ارائه دهد و در شهرها نیز حداقل باید خدمات نسل سوم را ارائه دهد.
قیمت سیم كارت های این اپراتور با توجه به رعایت شرایط رقابتی مشابه اپراتور اول و دوم است؛ تعرفه های خدمات این اپراتور نیز كاملا مشخص است و اگر بخواهند سرویس های جدید مربوط به نسل سوم را ارائه دهند، طبیعتا شرایط و ضوابطش به گفته مسوولان مربوطه پیش بینی شده و باید در مدت زمان قبل از ارائه سرویس، پیشنهاد تعرفه هایشان را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه دهند تا سازمان نیز بررسی كرده و با تصویب كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتور تعرفه های مربوطه را دریافت كند.
منبع:
[External Link Removed for Guests][HR]