حاتم بخشی رضاشاه

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ جهان به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, رونین, شوراي نظارت

Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 149
تاریخ عضویت: دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۱۲:۴۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 367 بار
سپاس‌های دریافتی: 409 بار

حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط zadhoosh »

به گزارش خبرنگار فرهنگی [External Link Removed for Guests]، رضاشاه پهلوی ارتفاعات آرارات در غرب ایران را به ترکیه، قسمت‌هائی از شرق ایران را به افغانستان و منطقه سوق الجیشی اروند رود (شط العرب) را به عراق بخشید.
سرلشکر ارفع که در سفر رضاشاه به ترکیه عضو هیأت همراه وی بود، خاطراتی از این سفر در زمینه نوع نگرش رضاشاه نسبت به اختلافات مرزی ایران با همسایگان دارد که خواندنی است.
ارفع در خاطرات خود می‌گوید: «من عضو هیأت تحدید حدود و حل اختلافات بودم. در این هیئت کسانی چون محمدعلی فروغی و رشدی آراس شرکت داشتند.
یک روز که من و یک سرهنگ ترک بر سر موضوعی مورد اختلاف با حرارت بسیار بحث می‌کردیم رشدی آراس گفت: « ما ترک‌ها به نظر اعلیحضرت شاهنشاه اطمینان و اعتقاد کامل داریم، سرهنگ ارفع پرونده‌ها و نقشه‌ها را به حضور ایشان ببرد هرچه فرمودند ما قبول داریم ».
من نقشه‌ها و کاغذها را جمع کردم و یک راست به کاخ سلطنتی رفتم و به اتاق داخل شدم و گفتم عرایضی دارم چند دقیقه بعد شاهنشاه وارد شدند در حالی که من نقشه‌ها را روی میز پهن کرده بودم. همین که نقشه‌ها را دیدند فرمودند: «موضوع چیست؟» من شروع کردم به توضیح دادن که فلان تپه چنین است فلان منطقه چنان است، آن‌جا سخت مورد نیاز ماست، و از این حرف‌ها... ولی پس از مدتی که با حرارت عرایضی کردم با کمال تعجب دیدم اعلیحضرت چیزی نمی‌فرمایند. وقتی سرم را بلند کردم دیدم شاه با حالت مخصوصی به من نگاه می‌کند گویی به حرف‌هایم چندان توجهی ندارد و تنها چشم به چشم من دوخته است تا ببیند من چه می‌گویم. من سکوت کردم. فرمودند: معلوم است منظور مرا نفهمیدی... بگو ببینم این تپة این جا از آن‌ تپه که می‌گویی بلندتر نیست؟ عرض کردم: «بلی قربان»... فرمودند: «آن را چرا نمی‌خواهی؟ این یکی چطور؟» عرض کردم «بلی». فرمودند: «منظور این تپه و آن تپه نیست. منظور من این است که دو دستگی و جدایی که بین ایران و ترکیه از چندین صد سال وجود دارد و همیشه به زیان هر دو کشور و به سود دشمنان مشترک ما بوده است از میان برود. مهم نیست که این تپه از آن که باشد . آنچه مهم است این است که ما با هم دوست باشیم.»
من شرمنده شدم و کاغذها و نقشه‌ها را جمع کردم و به وزارت خارجه که محل تشکیل هیئت بود برگشتم. همه منتظر من بودند تا وارد شدم پرسیدند اعلیحضرت چه فرمودند؟ گفتم: « فرمودند ما دوست هستیم این موضوعات در کار نیست. تقسیم کنید این طرف تپه که رو به «قطور» است مال ما باشد و آن طرف مال ترک‌ها». این واقعاً درس بزرگی بود برای من و دریافتم که شاهنشاه ایران تا چه اندازه نظر بلند و با گذشت و خواهان دوستی و صلح و صفا هستند.»

به این ترتیب رضا شاه پهلوی ارتفاعات آرارات را به ترکیه و قسمت‌هائی از شرق ایران را به افغانستان و شط العرب را به عراق بخشید. در خاطرات سرلشکر ارفع که عضو کمیسیون تحدید حدود مرزی بوده چگونگی این واگذاری را بیان می‌نماید... بنابراین پیمان سعدآباد از هر لحاظ به زیان ایران بوده است.
تصویر تصویر تصویر تصویر تصویر تصویر تصویر
به همین راحتی ! نیست ارث باباش بوده! حالا نمی شد در این دوستی شاعرانه اونا یه ذره از خاکشون را به ما بدن؟! تصویر

ولا تتبعوا خطوات الشیطان
با شیطان بزرگ طرح گام به گام نریزید
!
New Member
پست: 10
تاریخ عضویت: شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۲, ۲:۴۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 18 بار
سپاس‌های دریافتی: 72 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط سوخو 22 »

ای کاش فقط همینها را میبخشید.این قزاق در طول جنگ جهانی در حالیکه ادعا داشت ارتشش از چین قدرتمندتر است ظرف مدت 48 ساعت ایران را بر باد داد.و برای بار دوم پس از حمله اسکندر کل این سرزمین به تصرف قوای بیگانه روس و انگلیس در امد و خودش را هم به جزیره ای در افریقای جنوبی تبعید کردن!!پسرش هم که افتخار بر باد دادن بحرین را در کارنامه اش ثبت کرده است!!
با تشکر از جنابzadhoosh که بخشی از این خیانت ها را که افرادی ارزو دارن به فراموشی سپرده شود را یاداوری کردن.
Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 464
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۸۶, ۹:۴۵ ب.ظ
محل اقامت: ایران، از خلیج همیشه فارس تا دریای خزر
سپاس‌های ارسالی: 3381 بار
سپاس‌های دریافتی: 1794 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط hermes_PERSIAN »

دوست گرامی فکر کنم منظورتان از شط----- همان اروند رود است نه؟
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد
جمال عبدالناصر: کنا سنعمل: حتی یمتد العربی من المحیط الاطلسی الی خلیج الفارسی
Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 149
تاریخ عضویت: دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۱۲:۴۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 367 بار
سپاس‌های دریافتی: 409 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط zadhoosh »

تا جایی که بنده می دونم قسمتی از اروند را شط العرب می گویند. البته اگه به خاطر نام عربیش ناراحتین سخت نگیرید به هر حال همان قسمتیش که الان در ایران هست هم سکونت گاه اقوام عرب زبان ایرانیست.

ولا تتبعوا خطوات الشیطان
با شیطان بزرگ طرح گام به گام نریزید
!
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1637
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ مرداد ۱۳۸۶, ۱۱:۵۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط KH.I.A.2500 »

با سلام

فردوسی هزار سال پیش در شاهنامه اش این گونه آورده است:

به اروند رود اندر آورد روی
چنان چون بود مرد دیهیم جوی
اگر پهلوانی ندانی زبان
به تازی تو اروند را دجله خوان

در مذاکره ای که میان ایران و عراق(برای پایان جنگ) در ژنو صورت گرفته بود، طرف عراقی به این مسئله اعتراض می کند که چرا ایرانی ها از واژه اروندرود استفاده می کنند و آقای ولایتی این شعر فردوسی را برایشان خواندند و اشاره کردند که این نام از هزار سال پیش بوده و هست و نماینده سازمان ملل به این کار ایرادی وارد ندانستند.
کلاً اعراب خیلی دوست دارند نام همه چیز را عوض کنند! قدس العربی، شط العرب، خلیج...
  
*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 3472
تاریخ عضویت: جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۷, ۹:۴۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط Solver »

  تفاهم اروند رود سابقه تاریخی دارد و اتفاقا جناب فردوسی هم از این قائده مستثنی نبوده و نیستند.

ما دجله و فرات را در عراق داریم که تمدن بین النهرین به عنوان نخستین تمدن بشر در اون منطقه شکل گرفته است. پیوستن دجله و فرات یک رود تشکیل داده است که نامش شده است شط العرب ...

هر چند در ادامه قبل از ریخته شدن این رود به خلیج فارس شاهد پیوستن کارون از ایران به این رود هستیم، اما در روایات تاریخی معمولا از همان محل اتصال دجله و فرات تا خلیج فارس را شط العرب نام می نهادند. اما در مقابل فارس ها مثلا فردوسی در تعابیری که بیشتر بیانگر نداشتن دانش نسبت به موقعیت جغرافیایی حقیقی اون زمان است این دعوی بیهوده که این رود اساسا اسمش اروند است از ابتدا تا انتها (دجله) را راه انداختند. که با نگاه کردن به نقشه و مرور برخی آثار اساسا متوجه سو تفاهم های موجود در موردش خواهید شد.

دجله در نزدکیترین محل خودش به بغداد امروز (با این بزرگی) حدود 370 کیلومتر فاصله دارد. اما در حقیقت آن جا که معدود تاریخ نویسان فارسی اشاره کرده اند رود نزدیک بغداد با نام اروند است که عرب اون را دجله می خواند، بیانگر نداشتن دانش درستی از جغرافیا منطقه و داشتن یک سری توهمات است. در حقیقت این دسته افراد فرق کارون و دجله را تشخیص نمی دادن و تصور می کردند اعراب دارند کارون را دجله می نامند در حالی که اینطور نبوده است.

از دیگر تناقضات در همین روایت های تاریخی موجود این است که اصلا در برخی آثار فارسی کلا کارون را اروند رود نامیده اند، در حالی که اعراب به کارون نبوده که دجله می گفته اند و این رودها (کارون، دجله و فرات) 3 رود جدا از هم بوده و هستند که در روایات تاریخی زیادی به علت عدم علم دقیق به اینها (خصوصا وجود کارون به خاطر مسیر پیچ و تاب دارش از کوهستان) خیلی سوتفاهم ها براش پیدا شده است.

شاید صحیح ترین شکل نامگذاری اینطور باشد، از محل اتصال دجله و فرات را شط العرب نامید و از قسمت اتصال کارون به شط العرب تا خلیج فارس را اروند رود نامیده اند.

اما دعوای اصلی بین نام اروند و شط العرب که در سال های اخیر جریان داشت نه از طرف ما که از طرف اعراب مطرح شد، در مورد همین قسمت نهایی که نامش اروند است. اونها با توجه به این که این رود از کشور عراق وارد مرز مشترک شده و از اونجا دوباره به کشور عراق برگشته است، مدعی هستند که کلا باید شط العرب نامیده شود و اروند رود نیز فقط به این رود میرزد. تصاویر زیر بیانگر درستی عدم مالکیت ایران بر این رود است (ما هیچ قسمت مستقلا مالکش نیستیم فقط یک قسمت مشترکا روی مرز ما هست):


  [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] 

هم عربیش را گذاشتم و هم فارسی که برابرش اثبات میکند ما در منطقه ریختن رود اصلی به دریا مالکیتی بر رود نداریم. خصوصا که بحث رودخانه باریکی که به شکل شاخه های بسیار زیاد (مثلا در خود آبادان) عبور میکند و اصطلاحاً بهش اروند کنار گفته (نه منطقه منظور نام رودخانه است) نیز باعث شده که برخی اعراب اصلا اینطور استدلال کنند که:

اروند نام شاخه هایی است که از کارون جدا شده و خلیج فارس ریخته می شود، کارون در ادامه به شط العرب پیوسته و وارد خاک عراق شده و سپس در مرز مشتر عراق و ایران به خلیج فارس می ریزد.

آنچه از همه این دعوی ها بر میاد، اون اشعار فردوسی و معدود روایات تاریخی در باب دعوی بین نام دجله و اروند اساسا دلیلش نداشتن شناخت از جغرافیا منطقه و سو تفاهم بوده است.

دعوی دیگر بر سر این منطقه می باشد که از نظر مساحت کوچک تر از آن است که خیلی جدی باشد و اصلا مورد بحث تاریخ نگاران هم نبود (طرفین خیلی اوقات هر دو نام را برای توصیف دقیق این محل به کار می برند) چه برسد به این که بخواهد یک بحث دیپلماتیک باشد.

جناب ولایتی هم در حقیقت یک پلتیک زدند، وگرنه ایشان مطمئناً تفاوت دجله و اروند را می دانستند.


در مورد رضاحان و محمدرضا شاه و کیفیت خدماتشان به کشور تاریخ حتی آن تاریخی که دیگران و گاه مقرضانه از کشور ما نقل می کنند هم کافیست تا روشن شود وضعیت چطور بوده است، متاسفانه عده ای با توهم دوران پهلوی زندگی می کنند نه واقعیاتش. 
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 23
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۹ آذر ۱۳۸۸, ۱۲:۵۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 108 بار
سپاس‌های دریافتی: 40 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط ac800fr »

مي دانيد مشگل ما چيست؟؟ مشگل اين است كه همه افراد را كلا" سياه يا سفيد ، 100 درصد خوب يا 100 درصد بـــد ، 100 درصد خائن يا 100 درصد خدمتگذار مي بينيم.
بايد قبول كرد كه هر كسي نقاط ضعف و قوت خودش را داشته. هر كسي كه در اين مملكت در هر زماني حكومت كرده آثار خوب و خدماتي انجام داده و همچنين نقاط ضعف و ايرادهايي داشته است. هر آنچه كه در صد سال پيش و قبل از آن اتفاق افتاده بخشي از تاريخ اين كشور است كه هيچ كدام از اين انسان ها اكنون زنده نيستند و بايد به عنوان تاريخ اين كشور مطالعه و بررسي شود و به عنوان بخشي از تاريخ ما چه بخواهيم و چه نخواهيم مطرح مي باشند.
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
پست: 68
تاریخ عضویت: جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۰۴ ق.ظ
محل اقامت: کویر
سپاس‌های ارسالی: 539 بار
سپاس‌های دریافتی: 442 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط sailor »

M.Abooali نوشته شده: 
ما دجله و فرات را در عراق داریم که تمدن بین النهرین به عنوان نخستین تمدن بشر در اون منطقه شکل گرفته است. پیوستن دجله و فرات یک رود تشکیل داده است که نامش شده است شط العرب ... 


بله شما دجله و فرات را در عراق دارید ما ایرانی ها به این رودخانه اروند رود میگیم امیدواریم هرگز این اتفاق نیافتد اما اگر ترکیه باز هم روی آنها سد زد و ایران نیز سدهای دیگری روی کارون ساخت شما هر اسم دیگری روی آن خواستید بگذارید از جمله...

M.Abooali نوشته شده:  در مقابل فارس ها مثلا فردوسی در تعابیری که بیشتر بیانگر نداشتن دانش نسبت به موقعیت جغرافیایی حقیقی اون زمان است این دعوی بیهوده که این رود اساسا اسمش اروند است از ابتدا تا انتها (دجله) را راه انداختند. که با نگاه کردن به نقشه و مرور برخی آثار اساسا متوجه سو تفاهم های موجود در موردش خواهید شد. 


اگر فردوسی فاقد دانش جغرافیایی و سواد کافی بود هم اکنون زبانی به اسم پارسی وجود خارجی نداشت و شما به زبان مورد علاقه خودتان صحبت می کردید.
جناب دکتر این دعوی به قول شما بیهوده موجب شد تا صدام دیوانه قرارداد الجزایر را پاره کرده و یک جنگ کاملا ناجوانمردانه را به میهن من تحمیل کند که نتیجه آن را احتمالا می دانید.

M.Abooali نوشته شده:  تصاویر زیر بیانگر درستی عدم مالکیت ایران بر این رود است (ما هیچ قسمت مستقلا مالکش نیستیم فقط یک قسمت مشترکا روی مرز ما هست):


  [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] 

هم عربیش را گذاشتم و هم فارسی که برابرش اثبات میکند ما در منطقه ریختن رود اصلی به دریا مالکیتی بر رود نداریم. خصوصا که بحث رودخانه باریکی که به شکل شاخه های بسیار زیاد (مثلا در خود آبادان) عبور میکند و اصطلاحاً بهش اروند کنار گفته (نه منطقه منظور نام رودخانه است)  


بر اساس قرارداد الجزایر عراف هم مالکیت کاملی بر اروندرود ندارد به یک دلیل خیلی ساده در قسمت های زیادی از این آب راه کشتی های عراق باید از ساحل ایران عبور کنند چرا که ساحل همسایه عمق کافی ندارد، با ایستادگی مردم و جویبار خون شهدای ایران نهایتا صدام ملعون مجبور شد تا دوباره قرار داد را بپذیرد
ببخشید در مورد برخی تحلیل های هدف دار نمی شود ساکت ماند. نکند اسم خور عبداللهی که داخل نقشه وجود دارد شما را به اشتباه انداخته است؟
شط العرب شما و اروند رود ما
Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 149
تاریخ عضویت: دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۱۲:۴۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 367 بار
سپاس‌های دریافتی: 409 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط zadhoosh »

بد نیست یه کم دوستانه و بدون نیش و کنایه بنویسیم :-?
توضیح آقای ابوعلی در تمایز شط العرب از اروند کاملا درست بود. :razz: پس لطفا اجازه دهید بحث بیش از این منحرف نشود .
در مورد نظر ac800fr مشکل این جاست که ایشان به دو مسئله توجه ندارند ، یکی مشروعیت و دیگری حفظ استقلال که پهلوی فاقد هر دو بوده. اگر شاه دزدی ، دزدی را فرستاد که پس از ارعاب و ضرب و شتم و سرقت از خانه ی شما یکی از تخم مرغ های داخل یخچالتان را نیمرو کرده به شما بدهد ، آیا از او تشکر هم می کنید؟ یا با ناله و نفرین می فرمایید" تو سرت بخوره"؟

ولا تتبعوا خطوات الشیطان
با شیطان بزرگ طرح گام به گام نریزید
!
Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 464
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۸۶, ۹:۴۵ ب.ظ
محل اقامت: ایران، از خلیج همیشه فارس تا دریای خزر
سپاس‌های ارسالی: 3381 بار
سپاس‌های دریافتی: 1794 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط hermes_PERSIAN »

در باب نام اروند رود همانگونه كه در متون اوستايي هم پيش از فرزانه طوس نقل است نام همان اروند رود است اتفاقا در باب نام خليج فارس و اروند رود دو سند در سازمان ملل موجود است كه در مورد دعواي اعراب و ايران بر سر اين دو نام بحث كرده است، حال چگونه است كه اعراب نامي تاريخي و مستند مانند خليج فارس را جعل ميكنند و برخي دوستان استدلال ميكنند كه نام اروند صحيح نيست :?
رودخانه دجله با نام اوليه تيگر (معني ان همانtiger است) در زبان بابلي به ديجل و در زبان عربي به دجله تغيير يافته (منبع كتاب دكتر بهمنش)
برادر گرامي تاريخ زبان عربي در عراق از زبان پارسي كمتر است شك داريد كلمه بغداد و ايوان مداين را ببينيد
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد
جمال عبدالناصر: کنا سنعمل: حتی یمتد العربی من المحیط الاطلسی الی خلیج الفارسی
Novice Poster
Novice Poster
پست: 71
تاریخ عضویت: شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۰, ۹:۵۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 61 بار
سپاس‌های دریافتی: 200 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط Immortal King »

در مورد پهلوی ها باید انصاف هم داشت. مملکتیو از قاجارگرفتن که حتی تو شهرهای بزرگش بیمارستان نداشت و اونو با نیروگاه هسته ای و ذوب آهن و دانشگاه های اصلی و فرمانداری تو همه شهرها و ... ظرف 50 سال تحویل دادن. این در حالیه که سال 57 ایران تو منطقه اول بود از همه نظر. اما خوب اشتباهات خیلی زیادیم داشتن مثل از دست دادن بحرین!!
New Member
پست: 14
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۲, ۱۲:۲۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 19 بار
سپاس‌های دریافتی: 26 بار

Re: حاتم بخشی رضاشاه

پست توسط javad_1944 »

اگر رضا شاه این کار کرد ما امروزه کل ایران را در اختیار روسیه قرار دادیم
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ جهان”