با درود بیکران
دیدم عنوانش نوشته پرسشهایی در مورد قدیمیترین تمدن های جهان گفتم شاید در اینجا در مورد دو تمدن شگرف و بزرگ ایکا و مایا اطلاعی داشته باشید .
می خواستم کمی در مورد این دو تمدن جهان باستان بدونم
با سپاس
پرسش در مورد قدیمیترین تمدنهای دنیا
مدیران انجمن: abdolmahdi, رونین, شوراي نظارت
- محل اقامت: فعلاً توی یک اخترک ساکن هستم
- سپاسهای ارسالی: 105 بار
- سپاسهای دریافتی: 416 بار
- تماس:
Re: پرسش در مورد قدیمیترین تمدنهای دنیا
مدیر رسانههای اجتماعی | طراح گرافیک | طراح وب[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests]
- محل اقامت: کرج پلاک 43!
- سپاسهای ارسالی: 6700 بار
- سپاسهای دریافتی: 12095 بار
- تماس:
این دو از اسرار آمیزترین اقوام جهان بوده اند که در ريالاره آمریکا زیست می کردند .
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
جکسون براون
- سپاسهای ارسالی: 1043 بار
- سپاسهای دریافتی: 3151 بار
absdostan نوشته شده:با درود بیکران
دیدم عنوانش نوشته پرسشهایی در مورد قدیمیترین تمدن های جهان گفتم شاید در اینجا در مورد دو تمدن شگرف و بزرگ ایکا و مایا اطلاعی داشته باشید .
می خواستم کمی در مورد این دو تمدن جهان باستان بدونم
با سپاس
بله دوست من،به جا به این نکته اشاره نمودید،متاسفانه هنگامی که سخن از کهنترین بقایای انسان و تمدنها به میان می آید ،ما نیز به طور سنتی از منطقه اروپا و آسیا مثال می آوریم و سخن میرانیم.تاریخ آمریکا به عللی ناگفته مانده است ولی بااین همه هر سال در خبرها شاهد این هستیم که بخش های تازه ای ازآن مانند تمدن پیشرفته مایا و شهرهای شگفت انگیز آن مانند چیچن ایتسا آشکار می گردد. البته این پرسش شما خود نوشتار مفصلی می طلبد زیرا با چند سطر نمیتوان حق مطلب را ادا کرد، ولی سعی خواهم نمود کوتاه و مفید پاسخگو باشم. این نکته نیز باید خاطر نشان شود که مراحل فرایند تاریخ در اوراسیا با آمریکا همزمان نیست.
پژوهندگان معتقدند که نخستین انسانهایی که به قاره آمریکا رسیدند،بخشی از مردمانی بودند که به آهستگی از آفریقا گذر کرده و به قاره های دیگر رفته بودند.بخشی از این مردمان حدود یکصدهزار سال پیش ،نخست به آسیا و اروپا مهاجرت کردند.و همچنین گروههای اندکی از همین مردمان به اقیانوس آرام رسیدند.سرانجام چهارده هزار سال پیش یا اندکی زودتر از آسیا گذر کرده ( تنگه برینگ کنونی که بر اثر پایین آمدن سطح آب دریا در دوره یخبندان به وجود آمد) و خود را به دو قاره آمریکا رساندند.به شهادت باستان شناسان نخستین مردمانی که در قاره آمریکا اقامت گزیدند ،شکارچی – خوشه چینانی بودند از شمال قاره آسیا.(بین 20.000 تا 14.000 سال پیش ،یعنی زمانی نزدیک به پایان آخرین عصر یخبندان). حدود ده هزارسال پیش که عصر یخبندان به پایان رسید،این دسته ها در سراسر گوشه کنار محیط ،پراکنده شدند.
در طی هزاران سال پیش از کشف آمریکا به دست کاشفان اروپایی در سال 1492،مردمانی که امروز به بومی آمریکایی یا سرخپوست معروفند،درجدایی و انزوای مطلق از قسمت های دیگر جهان تکامل یافتند. اکنون پژوهندگان سه گونه فرهنگ را درمیان آنان شناسایی نموده اند: گروه شکارچی – خوشه چین،گروه کشاورزی روستایی و تمدن های پیچیده و پیشرفته.تمامی این اجتماعات در دو قاره آمریکا تکامل یافتند. مثلن در ناحیه ای که اکنون به لوئیزیانا معروف است،گروههای بیابانگرد شکارچی و کشاورز ساختمانهای بزرگی بنا کردند.[به نقل از تاریخ تمدن ویل دورانت]
در کتاب آمریکای کهن نوشته ج.لانگ ،در مورد بومیان چنین آمده:«هنگامی که اروپاییان به این سرزمین ها رسیدند،بومیان را مشاهده کردند که به شکل های متنوعی زندگی می کنند،بااین همه غالبن به یکدیگر نزدیک بودند.مثلن مردمان ثروتمند و مرفه سواحل شمال غربی آمریکای شمالی،درخانه های چوبی آراسته و تزیین شده می زیستند،مراسم اجتماعی باشکوهی داشتند و جامه های فاخری می پوشیدند.» (و یک تا دو هزار زبان بین آنها صحبت می شد و دست کم سیصد زبان ازآن قبایل آمریکای شمالی و بقیه به مردم آمریکای جنوبی)
ولی با مطالعه در تاریخ آمریکا ی باستان متوجه این امر می شویم که مردمان و اقوام گوناگون دو قاره آمریکا ،هریک تاریخ مخصوص خود را داشتند،و همچنین افسانه آفرینش مخصوص به خود.یکی از آثار وحشتناک ورود اروپاییان به آمریکا،(و همچنین افریقا) انکار اهمیت و حتی وجود تاریخ پرشکوه بومیان بود.از آنجایی هم که سنت های دوقاره آمریکا با سنت های اروپا متفاوت بود،برای اروپاییان تقریبن غیر ممکن بود که درک کنند این مردمان هم برای خود تاریخی داشته اند و حتا برای ثبت تاریخ خود روش معتبری داشتند.البته علائم پیشینه های تاریخی آنها توسط اروپاییان منهدم و نابود می شد،زیرا طبق سلیقه مذهبی شان نبود.
ولی با تمام این ناملایمات آنها توانستند تاریخ خود را حفظ نمایند و اکنون نیز هرازگاهی گوشه ای از فرهنگ و تاریخ پرشکوه شان برما نمایان می گردد.
از تمدن های مشهور آنها نیز می توان از دولت آزتک ها در مکزیک که خالق بزرگترین امپراتوری در آمریکای مرکزی بودند و به قربانی کردن انسانها معروف بودند (این تمدن توسط کورتز به نابودی کشیده شد ، همان تمدنی که مل گیبسون کارگردان هالیوودی آنرا در فیلم apocalypto،به تصویر کشید)،دولت مایا،در آمریکای مرکزی که با فرهنگترین جامعه را در سراسر آمریکای مرکزی تشکیل دادند و در ادبیات نوشتاری و ریاضیات و شهرسازی به پیشرفتهای مهمی نائل آمدند،شهرهای «مونت آلبان» ،«تئوتی هو آکان»،«تیکال»،کاراکول» و «کاراکمول» که هر یک بیش از چهل هزار نفر جمعیت داشتند،از شهرسازی پیشرفته این قوم خبر می دهد.اهرامهای هرمی شکل این قوم نیز در جهان شهره اند . شهرسازی پیشرفته شان حکایت می کند.پیش-دولت چیبچا در کلمبیا.دولت اینکاها در آند.(در طول هزاران سال طوایف و اقوام کوچک و بزرگ در ناحیه آند تمدنهایی ایجاد کردند ولی هیچ کدام امپراتوری بزرگی به سان اینکا نساختند.)
دوست گرامی پرسش شما انگیزه ایی شد که به امید خدا در آینده نوشتاری در باره تمدن های آمریکا تهیه نمایم،زیرا برای برخی از دوستداران تاریخ در انجمن تازگی خواهد داشت.ایدون
Work hard in silence
Let your success
Be your noise
Let your success
Be your noise
- محل اقامت: فعلاً توی یک اخترک ساکن هستم
- سپاسهای ارسالی: 105 بار
- سپاسهای دریافتی: 416 بار
- تماس:
با سپاس بی کران و آرزوی کامیابی در زندگی از سوی یزدان نیکی دهش جناب آقای مرداویز
من اون فیلم رو دیدم و در حدود چهارسال هست که با دو تمدن بزرگ امریکا یعنی مایا و آزتک آشنایی دارم ، ولی اطلاعات بعده کجا و آگاهی شما کجا .
یک نکته جالب در مورد مایاها که فکر باستان شناسان رو به خود مشغول کرده این است که :
مایا ها از چرغ استفاده نمی کردند ولی جاده های بسیار صاف و عریض داشتند !
یا بنای چیچن آزتکا که هر ردیف آن 91 پله داشته که در مجموع چیزی در حدود 365 روز سال مایایی! را تشکیل می داده است .
با سپاس بیکران از مزداویز جان و تمامی دوستان گران قدر
من اون فیلم رو دیدم و در حدود چهارسال هست که با دو تمدن بزرگ امریکا یعنی مایا و آزتک آشنایی دارم ، ولی اطلاعات بعده کجا و آگاهی شما کجا .
یک نکته جالب در مورد مایاها که فکر باستان شناسان رو به خود مشغول کرده این است که :
مایا ها از چرغ استفاده نمی کردند ولی جاده های بسیار صاف و عریض داشتند !
یا بنای چیچن آزتکا که هر ردیف آن 91 پله داشته که در مجموع چیزی در حدود 365 روز سال مایایی! را تشکیل می داده است .
با سپاس بیکران از مزداویز جان و تمامی دوستان گران قدر
مدیر رسانههای اجتماعی | طراح گرافیک | طراح وب[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests]