oweiys,
انگار فراموش کردید، میما مولتی متخصص ...
جناب اویس بنده پیش تر بیش از شما دارای این دست نظرات بودم تا طی ارتباط با یک استاد تاریخ دانشگاه کلمبیا کاملا متحول شدم، این حرف هم نقل از ایشان بود: شما ایرانی ها نوع متفاوتی از وطن پرستی هستید که همه چیز را یک جور به خودتون ربط می دهید ...
هدف سیاسی از حرفم ندارم، جهت شفاف تر شدن عمق نفوذ این ضعف فرهنگی در جامعه اشاره کنم، جناب خاتمی، احمدی نژاد و الی ... که در مقامات عالی کشور بوده و هستند آن هم گاه با عقاید بسیار متفاوت اما یک نقطه مشترک داشتند که ریشه اش همین ضعف فرهنگی است، که هر اتفاق در هر نقطه دنیا را یک جورایی مشتی بر دهان استکبار از طرف ایران تلقی می نمایند،
فلان جا سیل آمد ...
انفجار بمب در فلان جا ...
زلزله در فلان جا ..
ما دنبال فرعون اصفهانی ... اسکندر ایرانی ... پیامبری کورش بین هندیون ... باتری اشکانی ... میزهای غذاخوری هخامنشی ... ایرانی بودن پیتزا ... کاشف آسفالت بودن ... حمامی که با شمع بوده ... پیشرفته ترین ماشین تفکیک مس آن هم چند صد سال قبل ... ایرانی بودن طراح اپل و کشک بودن استیو جابز ... ایرانی بودن فلان مدیر فیس بوک و کشک بودن زاراک ... و چیزهایی از این دست هستیم! اگر باور ندارید تو خود همین سنترال در مورد همین مسائل حداقل بیش از 100 پست خواهید یافت که غالبا مضمونش تدافعی است.
در این که ما چطور مردمانی هستیم تردیدی نیست، من فقط با تمسک از یک حکایت سعدی سنجیدم که با این خصوصیات در چشم حکیمی چون سعدی مردمانی کوچک هستیم یا بزرگ ...
جالب اینجاست که اگر یک ذره با درایت بهشون نگاه کنیم اصلا در وضع حاضر ما راست یا دروغ بودنشان هیچ تفاوت ندارد و روشن است فقط در حال یافتن پیوند و رگ و ریشه در این مثلا افتخارات و بزرگی ها هستیم. بله جای افتخار دارد اما زیاده روی در این کار ما را دچار توهم میکند و میشویم من آنم که رستم بود پهلوانم!
طوري هستيم ... ما در طول تاريخ جهان فرهنگ ساز بوديم و صادر كننده فرهنگ بوديم كمك بكنه به اين كه هويت ما حفظ بشه ...
صادر کننده فرهنگ بودیم؟
قبول دارم فرهنگ ایران به دیگر سرزمین ها صادر شده است اما قبول ندارم ما صار کننده آن بودیم. فرهنگ قبل اسلام را می گویید که به دست مورخان یونانی صادر شده یا پس از اسلام که با کاغذ و مرکب چینی حفظ ؟
دنیا فقط مال ما نیست و هر چیز در اون الزاما یک جور به ما مربوط نمیشود.
حتی در بزرگترین نقاط درخشان تاریخ ما در سطح بین الملل هم مثل داریوش باز این دستان تاریخ نویسان یونان بوده که در کار بوده، پس بدون اون ها امروز شما حتی از وجود داریوش هم با خبر نبودید، پس تبارک الله به یونایان آن زمان که با فرهنگ بیش از ایرانیان آشنا بوده اند ...
این را که برخی وطن فروشی می نامند بنده واقع بین بودن می دانم.