فلاکس معده

در اين بخش مي‌توانيد سوالات مرتبط با پزشکي را مطرح بفرماييد

مدیران انجمن: رونین, Thunderclap, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
New Member
پست: 4
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳, ۹:۲۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

فلاکس معده

پست توسط رازدار امین »

سلام.یکسالی میشه که به رفلاکس معدع دچار هستم. هر دارویی ائم از شمیایی و گیاهی و رو زیر نظر پزشک امتحان کردم ولی نتیجه نگرفتم.ورزشی که برای درمان بیماری معده گفتید رو می خوام امتحان می کنم. قبلش میشه یه فیلم یا عکس از نحوه این ورزش تو سایت بذارید یا برام بفرستید.ممنون میشم.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1742
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3423 بار
سپاس‌های دریافتی: 5849 بار

Re: فلاکس معده

پست توسط shafagh »

رازدار امین عزیز، اگر منظور شما روش درمانی است که من گفتم چرا در خود تاپیک موضوع را عنوان نکردید. بهر حال مطالب همان است که من در تاپیک و حتی در چندین پست توضبح دادم. اگر بخواهم خیلی ساده تر بگویم فرض کنید بایست روی یک فنر ایستاد و با بالا و پایین پریدن روی ان معده را بنوسان واداشت یا مثلا طناب زدن هم همان کار را انجام می دهد اما خستگی می اورد ولی اگر فردی توان چهار صد، پانصد الی هفتصد بار و حتی هزار و پانصد بار طناب زدن در چندین نوبت در روز را دارد چه بهتر اما روشی که من گقتم اسان و راحت تر است.
اما نکته ای که بایست تاکید کنم انکه همراه با این ورزش تا مدتی فرد بهتر است قرص یا شربت انتی اسید که پزشک تجویز نموده را مصرف کند ( البته در حد کم) تا هنگام نوسان معده اسید اضافی معده سبب التهاب معده ، مری و روده ها نشود. بهتر است پنج دقیقه قبل از شروع این ورزش مثلا یک یا دو قرص انتی اسید مصرف شود. وقتی با تداوم این ورزش چندین نوبت در روز معده قوی شد اسید هم تقلیل پیدا می کند. باید بدانید که سوای اسید معده اصولا حورندگی و اثرات اسید بر اشیاء در هنگام تکان دادن ظرف حاوی اسید بیشتر می شود. من از ان جهت می گویم قبل از شروع ورزش انتی اسید مصرف شود که اضافه اسید خنثی شود.
نکته دیگری که بایست توجه داشت انکه در بعض افراد ناراحتی معده و روده انگلی و امیبی است و باکتری هایی نظیر هلیکوباکتر پیلوری باعث ان می شوند. خود این ورزش در نابود کردن این نوع عوامل بیماری زا که باعث التهاب، ورم، خوردگی و زخم هایی در دیواره معده و روده می شوند نقش دارد ( توضیح انکه با این ورزش تعداد قابل توجهی از این موجودات ذره بینی بر اثر نوسانات شدید محتویات معده ، از دیواره معده و روده جدا شده و بعدا همراه مدفوع دقع می گردند. اساسا این نوع پارازیت ها نیاز به مدتی زمان دارند که بتوانند به دیواره معده و روده بچسبند و ارتزاق کنند که بهترین موقعیت برای انها هنگامی است که روده و معده ساکن هستند مثلا هنگام خواب یا زمانی که برای مدتی طولانی فرد در جایی ساکن نشسته یا دراز کشیده است. البته فعالیت های بدنی هم به تنهایی باعث تکان های شدید معده نمی شود و لذا این پارازیت ها می توانند به دیواره معده و روده بچسبند و کنده نشوند. اصولا تکثیر امیب ها یا این نوع باکتری ها سریع است و به سرعت تعداد انها زیاد می شود اما ورزش با تکان های شدیدی که در روده و معده ایجاد می کند فرصت بقا در این عضوها را به انها نمی دهد و بیشتر انها ریشه کن می شوند علاوه بر انکه خود این ورزش در قرو نشاندن ورم معده یا روده نقش دارد. اما تاثیر داروهای ضد عفونت را نباید فراموش کرد. در اینگونه موارد که فرد مبتلا به اینگونه الودگی هاست داروهایی نظیر مترانیدازول و یا بیسموت سیترات و یا انتی بیوتیک هایی که پزشک تعیین می کند حرف اول را می زند. اما می توان در کنار ان داروها با این ورزش روند بهبودی و اثرات دارو را تا حد زیادی تسریع نمود.). بهرحال بسته به نوع ناراحتی معده و ازدیاد اسید معده گاهی این ورزش در مرحله بعدی داروها قرار می گیرد و گاهی اساسا می تواند جایگزین داروها شود اما توصیه من این است که در مورد ناراحتی های غیر باکتریایی، مثل ضعف معده ناشی از طبع فرد و امثال ان قبل از ورزش برای کم شدن اسید مقداری انتی اسید میل شود . در صورت تداوم این ورزش معده و روده ها چنان قوی می شوند که قادر به هضم شلغم نپخته هم خواهند شد. علاوه بر این موارد این ورزش سایر اعضاء داخلی بدن را هم تقویت کرده و در بعض موارد باعث دفع مواد مضر از انها خواهد شد. مثلا کبد با این تحریکات فعالتر می شود و یا شن های ریزی که در بعض افراد در مثانه یا کلیه جمع می شوند دفع می گردند و البته گمان می کنم که در افرادی که بیماری های قلبی و عروقی خاصی نداشته باشند اثر ات مثبت هم بر قلب خواهد داشت. بهر حال این حرکاتی که گفتم نوعی ورزش است اما ورزشی برای اعضاء داخلی و بهیچوجه چیز مضر یا دارای ریسکی نیست و لذا انجام ان می تواند برای افرادی که مشکل خاصی برای انجام ان ندارند مفید باشد. شما هم که رفلکس اسید به مری دارید با مصرف کمی انتی اسید می توانید این ورزش را انجام داده و اثرات مثبت ان را امتحان کنید ولی گمان من این است که این ورزش در این مورد هم اثرات شگرفی خواهد داشت.
New Member
پست: 4
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳, ۹:۲۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

Re: فلاکس معده

پست توسط رازدار امین »

سلام. ممنون که جوابم رو دادید. برای رفلاکس آزمایش دادم مربوط به هلیکوباکتر نیست دکترم می گفت عصبی.اما دکتر طب سنتی گفت که غلبه بلغم بر طبع خودم که سوداست باعثش شده.چون الان داروهای گیاهی مصرف می کنم نمی تونم از انتی اسیدها استفاده کنم.فعلا 3روزه که ورزش انجام میدم تاثیری ندیدم همون طور که گفتید ان ورزش باعث ترشح اسید موقع ورزش بیشتر میشه که اگر این ورزش کمکم کنه تحملش می کنم.پس اگر طناب زدن هم همن اثر داره من طناب زدن امتحان می کنم چون این ورزش فشار شما فشار روی زانو میاره.باتشکر
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1742
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3423 بار
سپاس‌های دریافتی: 5849 بار

Re: فلاکس معده

پست توسط shafagh »

رازدار امین نوشته شده:سلام. ممنون که جوابم رو دادید. برای رفلاکس آزمایش دادم مربوط به هلیکوباکتر نیست دکترم می گفت عصبی.اما دکتر طب سنتی گفت که غلبه بلغم بر طبع خودم که سوداست باعثش شده.چون الان داروهای گیاهی مصرف می کنم نمی تونم از انتی اسیدها استفاده کنم.فعلا 3روزه که ورزش انجام میدم تاثیری ندیدم همون طور که گفتید ان ورزش باعث ترشح اسید موقع ورزش بیشتر میشه که اگر این ورزش کمکم کنه تحملش می کنم.پس اگر طناب زدن هم همن اثر داره من طناب زدن امتحان می کنم چون این ورزش فشار شما فشار روی زانو میاره.باتشکر


البته من گاهی وارد بحث های تخصصی می شوم که ویژه جامعه پزشکی است ولی خوب گاهی من بعنوان تئوری های تجربی و شناختی که گاهی از نظر پزشکی قابل قبول است انها را بیان می کنم. در مورد خوب شدن ناراحتی معده توسط این تمرین مدتی باید ان را انجام داد تا به نتیجه رسید. همانطور که در یکی از پست ها گفتم مغز توسط پیام های سمپاتیک و پاراسمپاتیک هم بر کار اعضاء کاملا خودکار ( قلب - ریه)، نیمه خودکار ( ریه ها - اعضایی که انسان می تواند شخصا در کار انها دخالت کند مثلا انسان می تواند نفس خود برای مدتی حبس کند و کار ریه را که بطور غیر اردادی در حال کار است برای مدتی متوقف کند) و غیر خودکار نظارت دارد و هم انها را توسط دستورات مستقیم یا دستورات ارادی شخص بکار واداشته یا کنترل می کند. لذا اعصاب در دوجهت هم گزارشکر کار اعضاء به مغز هستند و هم مامور ارسال فرامین مغز که گاهی عمل صحیح هر عضوی به این پیام های مختلف بستگی دارد.
وقتی شما معده را به حرکت وا می دارید اعصاب فعالیت معده و میزان هضم غذا را به مغز مخابره می کنند و مغز بنا به میزان لازم توسط همین اعصاب فرامین لازم برای میزان ترشح اسید را صادر می نمایند. این ورزش اگر مداوم انجام بگیرد علاوه بر زمینه درمان اصلی که قبلا اشاره شد، بمرور ارسال و در یافت پیام ها به مغز توسط اعصاب را منظم و مرتبط می سازد این کار در تقویت و واکنش پذیری اعصاب دستگاه گوارش می تواند تاثیر گذار باشد. در ضمن بر اثر این ورزش خون رسانی به سلول های معده نیز افزایش یافته و توان معده یا روده ها افزایش می یابد.

در مورد فشار به زانو ها درست می فرمایید اما من قبلا راه هایی برای رفع این مشکل گفتم که ساده ترین انها استفاده از یک لاستیک اتومبیل است. چون لاستیک حالت فنری دارد باعث می شود که لازم نشود در طی ورزش زانوها خم و راست شوند و فشار ثقل ناگهانی به انها وارد شوند و فنر ان را خنثی می کند اما راه های دیگر استفاده از وسادلی است که حالت ارتجاعی داشته باشند اما نه بحدی نرم که سرعت نوسان کمی داشته باشد مثلا استفاده از نیمه فنر های اتومبیل یا هر وسیله مشابه. این موضوع بستگی به قوه ابتکار فرد دارد که یک وسیله ای تهیه کند. ایستادن و حفظ تعادل بر روی فنر اتومبیل به دلیل سطح اتکاء کم مشکل است که یا باید مهارت لازم را در طی تمرینات بدست اورد و یا چیزهایی مثل الوار تخته ای زیر و یا بالای ان اضافه کرد تا سطح اتکاء مطلوبی پیدا کنند. مشکلی که طناب زدن دارد انست که در هنگام ورزش مقداری از خون برای تقویت سلول های بدن ممکن است از اعضاء داخلی به سمت اعضاء خارجی متوجه شود مثلا پاها در حالیکه در ورزشی که من پیشنهاد کردم اعضاء خارجی ساکن هستند و بیشتر فعالیت های دستگاه گردش خون متوجه اکسیژن رسانی و غذا رسانی به سلول های اعضاء داخلی می شود. البته این گفتار من نفی فوائد زدن طناب برای درمان ضعف و کم کاری معده نیست اما بنظرم می رسد ورزش پیشنهادی من در حفظ قوا و تغذیه بهتر سلول های معده و روده ها کارایی بیشتری داشته باشد.
New Member
پست: 4
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳, ۹:۲۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

Re: فلاکس معده

پست توسط رازدار امین »

شما اطلاعی در مورد تاثیر روی فردی که رفلاکس داشته و این ورزش براش مفید بوده ندارید.و اینکه به نظرتون چند روز بعد میتونم تاثیر ورزش ببینم؟
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1742
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3423 بار
سپاس‌های دریافتی: 5849 بار

Re: فلاکس معده

پست توسط shafagh »

اصولا در اکثر مواقع برگشت اسید از معده به مری بر اثر ضعف دریچه ی مسدود کننده مری است که انهم ناشی از ضعف عصب های ان است که در یک برنامه تلوزیونی مشاهده کردم. در ان برنامه گفته شد که اخیرا پزشکی نوعی جراحی خاص برای بهینه سازی این دریچه ابدع کرده است.
حقیقتا در این مورد که ایا این ورزش برای رفلکس موثر است یا نه چیزی نمی دانم و تجربه ای هم ندارم اما بنظر می رسد در صورت تداوم این نوع ورزش معده قوی شود و اعصاب خود را با تغییر وضعیت حالت معده و هضم اسان تر غذا هماهنگ کنند. مثلا در فیزیو تراپی هم به بیماران ورزش های خاصی توصیه می شود که علاوه بر تقویت ماهیچه ها و فعالیت مفاصل عصب ها ی عضو مربوطه هم تقویت شوند. لذا در این مورد چاره ای جز تمرین و تجربه بنظرم نمی رسد باید ان را ادامه دهید و کوچکترین بهبودی را کنترل کنید. البته این ها را که می گویم سوای تشخیص ها و تجویزات ضروری پزشکی است. اگر این ورزش توانست این علت را در شما بهبود ببخشد مسلما دیگر نیاز چندانی در پیگیری های مداوم پزشکی و پکیج های دارویی نخواهد بود اما باز هم این بدان معنا نیست که مراجعه به پزشک برای تشخیص میزان بهبودی را بطور کل قطع کنید اگر انموقع هم پزشک گوارش تایید کند که شما رو به بهبودی هستید در حالیکه در زمان استفاده تنها از دارو این بهبودی کاملا حاصل نمی شد بایست مطمئن شوید که که این ورزش در اصل داروست. بنابر این تا مدتی این ورزش را ادامه داده و اثرات ان را تحت نظارت دقیق قرار دهید اگر مشاهده کردید به اندازه یک اپسیلون هم خوبتر شدید امیدوار باشید.
همانطور که عرض نمودم من در مورد این علت چیزی نمی دانم ایا با ناراحتی معده، نفخ و کم اشتهایی هم همراه است؟ و اگر چنین است ایا در این چند روزی که ورزش کرده اید ایا تغییر و بهبودی کمی هم حاصل شده است؟
New Member
پست: 4
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳, ۹:۲۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

Re: فلاکس معده

پست توسط رازدار امین »

به طور کلی رفلاکس معده به خاطر از بین رفتن اسفنکتر دریچه معده است.تا امروز هم تغیری در بیمار من حاصل نشده.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1742
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3423 بار
سپاس‌های دریافتی: 5849 بار

Re: فلاکس معده

پست توسط shafagh »

خداوند همه بیماران را شفا دهد. بهر حال به درمان پزشکی ادامه دهید و توکل بر خدا کنید و از گنجینه دعاهایی را هم که مفاتیح الجنان برای شفای بیمار است استفاده کنید. در یک بخش ان دعاهایی برای انواع علت ها و بیماری ها وجود دارد. اگرچه پزشک و دارو هم جزیی از علم و حکمت و رحمت خداست و در درجه اول اهمیت قرار دارد اما دعا هم درخواست مستقیم از بزرگ همه پزشکان جهان برای شفا است کسی که بنیاد داروها را بنا نهاده که هنوز بشر برای کشف انها در تکاپو است. لذا اعتقاد بنده این است " دوا و دعا"هر دو بایست رعایت شود
می گویند یک روز حضرت موسی (ع) بیمار شد. اطرافیان طبیبی اوردند و او داروهایی را تجویز نمود. او فرمود مرا حاجت به دارو نیست از خدا می خواهم که مرا شفا دهد مدتی گذشت و بیماری موسی(ع) را رها نکرد روزی ان حضرت به خدا عرض حال کرد که، ای خداوند سبحان این همه من در پیشگاه تو دعا کردم نمی دانم که چرا حضرت تو مرا شفا نمی دهی؟ خداوند وحی فرستاد که ای موسی تا دارویی را که طبیب گفته نخوری شفا نیابی. حضرت موسی بلافاصله بدنبال طبیب فرستاد و داروهایی را که او گفته بود خورد و چندی بعد بیماری از وجود او رخت بر بست و صحت یافت.
سالی بعد موسی دوباره به همان بیماری مبتلا شد. فورا طبیب را فرا خواند و انچه از دارو که او تجویز کرد مصرف کرد اما بیماری طول کشید و خوب نشد. حضرت موسی باز از خداوند مسئلت نمود، خداوندا انچه از داروها را که طبیب سفارش نمود خوردم اما بیماری تخفیف نیافت و شفا نیافتم و دلیل ان را نمی دانم. وحی امد که ای موسی این بار تمام توجه تو به طبیب و دارو بود و مرا از خاطر بردی و از من شفای خود نخواستی. پس موسی داروها را خورد و شفای خود را از خداوند متعال مسئلت نمود و چندی نگذشت که بهبودی یافت. ( البته من عذر خواهی میکنم بدان سبب که خودم محتاج ان هستم که برایم حدیث گفته شود تا از انها متنبه شوم و این حکایت یا حدیث را فقط جهت یاد اوری به دوستان عرض نمودم دوم انکه خود اصل حدیث را کلمه به کلمه عین انچه که در یک کتاب خوانده بودم بخاطر نداشتم و با کلمات و قلم خودم نوشتم اما اصل ان رعایت شد و چیزی کم یا اضافه نگردید)
بهرحال همانطور که عرض شد دوا و دعا باید هردو مد نظر قرار داشته باشد.
در مورد ورزش هم چیز سودمندی بنظر می رسد مدتی ان را ادامه بدهید شاید بالاخره تاثیری داشته باشد.
ارسال پست

بازگشت به “سوال پزشکي”