آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1432
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۶, ۳:۱۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 595 بار
سپاس‌های دریافتی: 10288 بار

آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط abdolmahdi »

سلام علیکم و رحمه ا... 


آیا ایران می تواند جنگنده های مازاد روسی و چینی را خریداری نماید ؟ بررسی 5 گونه جنگنده با هزینه های موثر برای بهینه سازی ناوگان هوائی ایران

به تاریخ : یکم مه 2021

 
به دنبال انقضای تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل بر علیه ایران در اکتبر سال 2020 ، پیش بینی می شد که آن کشور برای تقویت ناوگان نظامی خود اقدام به خرید جنگنده های پیشرفته از منابع خارجی کند . در نتیجه تحریم ها که بیش از یک دهه به طول انجامید ، و نیز با توجه به فشارهای سنگین بلوک غرب به روسیه پس از فروپاشی شوروی برای خودداری از فروش جنگنده های پیشرفته به ایران ، نیروی هوائی ان کشور مجبور شد تا به شکل طاقت فرسائی بر روی هواپیماهای منسوخ نسل سوم که در دهه 1970 از ایالات متحده خریداری کرده بود تکیه کند. تنها تعداد اندکی از جنگنده های نسل چهارم که در واقع از گونه های ابتدایی جنگنده های نسل چهارم به شمار می روند شامل دو اسکادران از جنگنده های آمریکایی F-14A  که در داخل کشور بهینه سازی شده اند ، دو اسکادران  MiG-29A و یک اسکادران بمب افکن های Su-24  که سه سال قبل از فروپاشی شوروی سابق از آن کشور خریداری شده اند کماکان در خدمت هستند که در واقع بخش کوچکی از نیروی هوائی ایران را تشکیل می دهند.

اگرچه بخش دفاعی ایران به خود متکی است و حتی قادر است تا آنچه را که خودش تولید نمی کند را از کره شمالی که توجهی به تحریم ها ندارد تهیه کند ، اما هنوز قادر به ساخت یک جنگنده پیشرفته نیست و این نقص بزرگی به شمار می رود. 





 
[External Link Removed for Guests]

J-10C ، جنگنده سبک نسل '4++ ساخت چین :
در حالیکه هر دو کشور چین و روسیه امروز راغب به تامین هواپیماهای جنگنده برای ایران هستند ، اما تلاش های گسترده ای از سوی سایر کشورهای خاورمیانه برای بدست آوردن جنگنده های مدرن از کشورهای دیگر در جریان است . طبق گزارشات متعدد تائید نشده ای که از اواسط اوریل سال 2021 در دست است ، ایران هر چند تمایل خود را برای دریافت جت های جنگنده نسل '4++ چینی موسوم به J-10C ( که با وجود طراحی پیچیده ، بدلیل وزن سبک و حجم تولید انبوه هواپیمائی ارزانقیمت به شمار می رود ) نشان داده ، اما درعین حال تلاش نموده تا تعدادی جنگنده چینی را ولو در تعداد اندک به خدمت بگیرد .

چنانچه جنگنده J-10C در دسترس نبود ، در کوتاه مدت احتمال دریافت جنگنده های سنگین تر روسی مانند Su-30SM و یا Su-57 ، که ارتش ایران هم تمایل خود را به آنها نشان داده است نیز وجود نخواهد داشت . به همین دلیل ایران احتمالا به دنبال دستیابی به گونه های قدیمی تر و ارزانتر از چین و روسیه خواهد رفت تا بتواند ناوگان هوائی خود را بهینه سازی نماید . اگرچه اینگونه جنگنده ها دیگر در خط تولید قرار ندارند اما می توان آنها را از یگان های فعال در خدمت یا واحدهای ذخیره و یا حتی موجودی انبارها تهیه نمود و می توان آنها را برای برآوردن نیازهای نیروی هوائی ایران حتی ارتقاء هم داد . این جنگنده ها که از گونه های ابتدائی نسل چهارم به شمار می روند هنوز هم نسبت به جنگنده های قدیمی نسل سوم ایران مثل  F-4E, F-5E  و نیز J-7 که مربوط به دوران جنگ ویتنام هستند برتری و تفوق دارند . در اینجا نگاهی به پنج گونه از جنگنده های نسل چهارم که ایران می تواند به صورت دست دوم و با هزینه کمتر از چین یا روسیه تهیه کند می اندازیم :



[External Link Removed for Guests]

جنگنده سبک وزن چینی J-10A 
جنگنده J-10A در واقع قدیمی ترین گونه جنگنده سبک وزن J-10 موسوم به Firebird است که از سال 2006 تا کنون در خدمت در نیروی هوائی خلق چین بوده و تقریبا 320 فروند از آن هم اکنون نیز در حال خدمت هستند و از این تعداد نیز 75 فروند آن از گونه اموزشی دو سرنشین موسوم به J-10A/S می باشد . در حالیکه گونه به مراتب پیشرفته تر این جنگنده موسوم به J-10C هم اکنون وارد تولید انبوه شده است ، نیروی هوائی ارتش چین احتمالا از شانس جایگزینی گونه های قدیمی این هواپیما با یگان های مجهز به گونه های پیشرفته تر J-10C استقبال می نماید و در همین حال ایران نیز قادر خواهد بود تا اقدام به خرید گونه های قدیمی تر J-10A  با هزینه ای به مراتب کمتر از گونه های پیشرفته فعلی نماید .  

در واقع جنگنده J-10A در مقایسه با J-10C از نقاط ضعف زیادی برخوردار است ، منجمله مجموعه حسگرهای قدیمی تر و به مراتب ضعیف تر ، موتورهای قدیمی تر ، اتکاء به موشک های هوا به هوای با برد به مراتب کمتر PL-12 و نیز برخورداری از بدنه ای که در ساخت آن کمترین استفاده از مواد کامپوزیت شده و در نتیجه دارای وزن بیشتر و مداومت پروازی کمتری است . علاوه بر موارد فوق ، جنگنده J-10C  با استفاده از موتورهای سه بعدی بردار رانش قابلیت مانور بیشتر داشته و با بهره مندی از سامانه های ناوبری و تجهیزات جنگ الکترونیک پیشرفته ترو برخورداری از تسلیحات مدرن به مراتب از جنگنده قدیمی تر J-10A برتر است . در حالیکه همین جنگنده قدیمی J-10A از تمام ناوگان جنگنده های نیروی هوائی ایران باستثنای F-14 برتر بوده و موشک های PL-12  آن تنها گونه ای هستند که برای هواپیمائی با ابعاد یک جت جنگنده و با سامانه هدایتگر رادار فعال می باشند.   

از سوی دیگر ، ایران بعنوان یک گزینه دیگر می تواند به جای J-10A اقدام به خریداری جنگنده جدید موسوم به JF-17 Block 2 نماید که بهای آن تقریبا به اندازه J-10A ولی توانائی آن به مراتب کمتر است نماید .


 
  [External Link Removed for Guests]
جنگنده ضربتی چینی JH-7
جنگنده JH-7 که بعنوان نخستین جنگنده نسل چهارم چین که وارد خدمت گردیده شناخته می شود یک جنگنده ضربتی به شمار می رود که قابلیت استفاده از طیف گسترده ای از تسلیحات دورایستای ضد کشتی و هوا به زمین را دارا می باشد . تقریبا 260 فرونداز این هواپیمای ضربتی در حال خدمت می باشند و اگرچه دیگر در خط تولید قرار ندارد اما در گذشته برای صادرات هم در نظر گرفته شده بود. با اجرای برنامه جایگزینی جنگنده های نسل پنجم ، احتمالا کشور چین اقدام به بازنشستگی تعدادی از جنگنده های JH-7  با جنگنده های جدیدتر J-16 و فروش آنها به ایران خواهد نمود . از زمان آغاز تولید جنگنده های JH-7 در سال 1992 ، این هواپیماها به استاندارد JH-7A  ارتقاء یافته و به تجهیزات جدیدی منجمله سایت های هدفگیری بر روی کلاه خلبان ، نمایشگرهای کریستال مایع چند منظوره ، اخلالگر دماغه BM/KJ-8605  ، رادار ارتفاع سنج Type 271  و نیز رادار پالس داپلر JL-10A  مجهز شده است . این جنگنده همچنین قادر به حمل هر دو نوع تسلیحات هوشمند هدایت ماهواره ای یا لیزری هوا به زمین مجهز شوند و اگر ایران به این هواپیما دسترسی پیدا کند ، تبدیل به قدرتمند ترین هواپیمای ضربتی آن کشور خواهد شد و بهترین جایگزین برای ناوگان سالخورده قدیمی F-4E  فانتوم ایران خواهد بود.    


[External Link Removed for Guests]
جنگنده های MiG-29 روسی در حالت ذخیره 
 MiG-29A/S/SMT
قبل از فروپاشی شوروی سابق ، این ابرقدرت تقریبا 1000 فروند جت جنگنده MiG-29 تولید کرده بود که حدود 700 فروند آن برای استفاده در نیروی هوائی شوروی ساخته شده بودند. ایران نیز یکی از مشتریان متعدد این جنگنده در اواخر دهه 1980 بود و در حال حاضر دو اسکادران از آن را در اختیار دارد . همزمان با محدود شدن اقتصاد روسیه در دهه 1990 ، آن کشور بناچار صدها فروند از جنگنده های MiG-29 را بازنشسته نمود اما در همان حال به تولید گونه های پیشرفته که از سوی کارشناسان MiG-29M خوانده می شود ادامه داد و کشورهائی مانند مصر و الجزایر اقدام به خرید این نوع جنگنده نمودند ، و در همان حال اقدام به عرضه گونه اصلی MiG-29A مربوط به دوران شوروی به مشتریان خارجی نمود. این گونه به صورت گسترده ای به مشتریان عرضه شد و بتازگی کشورهای سوریه و هند اقدام به خرید این جنگنده با بدنه ای قدیمی اما تجهیزات و سیستم های ارتقاء یافته ، موتورهای جدید و مخازن سوخت بزرگتر به ترتیب مانند MiG-29SMT و یا MiG-29UPG نموده اند . اینها ارزانترین جنگنده های نسل چهارم ساخت روسیه هستند که برای صادرات در نظر گرفته شده و می توانند در تعداد زیاد و پائین ترین قیمت توسط نیروی هوائی ایران دراختیار گرفته شوند . بر روی هواپیماهای قدیمی بهینه سازی های کمتری صورت گرفته که باعث ارزانتر شدن قیمت آنها می شود اما درعین حال ایران قادر است تا برخی بهینه سازی های ابتدائی را خودش بر روی هواپیماها انجام دهد. اگر این جنگنده های قدیمی به موشک های پیشرفته هوا به هوای هدایت راداری فعال R-77  تجهیز شوند – سلاحی که میگ های ایرانی در حال حاضر فاقد آن هستند – در آن صورت این جنگنده ها حضوری سهمگین در آسمان خواهند داشت و برتری مطلق خود را بر ناوگان فعلی جنگنده های F-4 و F-5 اثبات خواهند نمود.  


[External Link Removed for Guests]
بمب افکن های ضربتی Su-24M نیروی هوائی ایران
Su-24M
روسیه هم اکنون چند صد فروند از بمب افکن های سنگین Su-24M خود را به حالت ذخیره درآورده است . این بمب افکن ها بیش از هر بمب افکن سنگین دیگر روسیه به بازارهای صادراتی عرضه شده اند . پس از فروپاشی شوروی سابق تعداد زیادی از این بمب افکن ها به حالت ذخیره درآمده و از سال 2014 با ورود بمب افکن به مراتب پیشرفته تر Su-34 دهها فروند آنها نیز از رده خارج شده اند . ایران یک اسکادران از این بمب افکن ها را در اختیار دارد هرچند ، این بمب افکن ها قبل از فروپاشی شوروی سابق توسط ایران خریداری شده اند و در مقایسه با بمب افکن های Su-24 موجود در خدمت نیروی هوائی روسیه از توانائی های به مراتب کمتری برخوردار هستند . اگرچه روسیه به تازگی بمب افکن Su-34 را به بازارهای صادراتی عرضه کرده و نیروی هوائی الجزایر نیز تمایل شدید خود را برای در اختیار گرفتن این بمب افکن جدید نشان داده است اما کماکان بمب افکن های ذخیره Su-24 به عنوان یک جایگزین ارزانتر برای فروش در دسترس قرار دارند. ارتش ملی لیبی در سال 2020 حدود 12 فروند جت بمب افکن Su-24 را دریافت نموده است . این بمب افکن قادر است تا برد ضربتی خود را در طول خاورمیانه پوشش دهد و اگر گونه های بهینه و پیشرفته آن در دسترس باشد می توان آنها را قدرتمندترین بمب افکن ضربتی در منطقه دانست .


[External Link Removed for Guests]
جنگنده های رهگیر روسی MiG-31 Foxhound در حالت ذخیره

MiG-31
جنگنده رهگیر MiG-31 Foxhound سنگین ترین جت جنگنده در حال خدمت در دنیا به شمار می رود که برای درگیری های هوائی طراحی شده و گونه های پیشرفته آن که هم اکنون در خدمت نیروی هوائی روسیه هستند بعنوان خطرناکترین جنگنده برتری هوائی در دنیا شناخته می شوند. این جنگنده های سنگین مجهز به رادار بزرگ آرایه فازی موسوم به Zaslon-M هستند که قادرند یکی از بالاترین سطوح هشدار را در جهان به همراه موشک های هوا به هوای R-37  با برد 400 کیلومتر ، سرعت مافوق صوت و کلاهک جنگی 60 کیلوگرمی فراهم آورند . بیش از 100 فروند از این هواپیما هم اکنون در انبارها به حالت ذخیره قرار دارند . اگرچه تعدادی از این هواپیماها پس از فروپاشی شوروی از خدمت بازنشسته شدند اما تعدادی از آنها در نیمه دوم سال 2020 از حالت ذخیره خارج شده و بهینه سازی های لازم بر روی آنها انجام شده است . ایران تمایل خود را به این هواپیما در دهه 1990 نشان داده بود اما بدلیل فشار کشورهای غربی بر روی مسکو نتوانست این هواپیما را بدست آورد . این جنگنده های رهگیر در میان هواپیماهای دست دوم  گرانترین گزینه ، حتی گرانتر از بسیار از هواپیماهای پیشرفته ای که هم اکنون در حال تولید هستند مثل MiG-29M برای تهران به شمار می روند مخصوصا که عواملی مانند بهینه سازی و یا هزینه های عملیاتی بالا برای جنگنده Foxhound نیز باید در نظر گرفته شود. با این حال این جنگنده قادر است تا توانائی برتری هوائی بسیار بالا و مطلق را فراهم آورد و می تواند به صورت بالقوه بعنوان سلاحی بر علیه ماهواره ها و نیز سکوی پرتاب موشک های بالستیک مانند آنچه که هم اکنون در نیروی هوائی روسیه شاهد آن هستیم بکار گرفته شود. هم اکنون چند صد فروند فاکس هاوند در روسیه در حالت ذخیره قرار دارند و تعدادی از آنها احتمالا به رادارهای Zaslon-M نیز مجهز شده اند . 



​​​​​​​
اگر ديدار با مرگ حق است ، چه بهتر كه اين ديدار در ميدان جنگ باشد.
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 60
تاریخ عضویت: شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵, ۱:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 207 بار
سپاس‌های دریافتی: 199 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط h.irani »

با سلام
مقاله بسيار مفيدي بود اگرچه عملكرد كشورهاي روسيه و چين در ساليان اخير نشان داده است كه آنها با چراغ سبز نشان دادن جهت فروش تجهيزات نظامي به ايران تنها به دنبال گرفتن امتيازات بيشتر از رقباي غربي مي باشند و كوچكترين توجهي به خواسته هاي كشور ما به عنوان يك شريك راهبردي ندارند.
با تشكر
مرگ بر روی پاها بهتر از زندگی بر روی زانوان است
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1432
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۶, ۳:۱۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 595 بار
سپاس‌های دریافتی: 10288 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط abdolmahdi »

h.irani نوشته شده: چهارشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۰, ۱۰:۵۲ ق.ظ با سلام
مقاله بسيار مفيدي بود اگرچه عملكرد كشورهاي روسيه و چين در ساليان اخير نشان داده است كه آنها با چراغ سبز نشان دادن جهت فروش تجهيزات نظامي به ايران تنها به دنبال گرفتن امتيازات بيشتر از رقباي غربي مي باشند و كوچكترين توجهي به خواسته هاي كشور ما به عنوان يك شريك راهبردي ندارند.
با تشكر

سلام علیکم
یکی از نکات جالب این مقاله توجه آن به خرید جنگنده های دست دوم از سوی ایران است . من قبلا در مورد خریدهای احتمالی نیروی هوائی ایران در دوران پسا تحریم مقالاتی را در سنترال گذاشته ام و همه آنها در مورد خرید جنگنده های جدید سوخوی 30 و میگ 35 و جنگنده های پیشرفته دیگر از چین وروسیه به تفضیل بحث کرده اند و البته همه آنها خرید جنگنده های نو و دسته اول مد نظرشان بوده و در عین حال به گران بودن قیمت برخی از این جنگنده ها اذعان داشتند . در حالیکه پس از مطالعه مقاله فوق ، خود من به این باور رسیدم که بحث خرید جنگنده های دست دوم از این کشورها بدلیل ارزان بودنشان و گزینه های متعدد در دسترس واقعا باید جدی گرفته شود . حتی در یکی از کانال های تلگرامی در دو نوبت مطرح شد که ایران خرید جنگنده میگ 31 را با روسیه نهایی کرده است . به هر حال اکنون نگرش من نسبت به خریدهای احتمالی برای نیروی هوائی کشورمان تا حدودی تغییر کرده است . البته موارد دیگری هم در این مقاله برای بحث و تبادل نظر وجود دارد که انشاالله به مرور و با همکاری شما عزیزان به آنها نیز خواهیم پرداخت .  :razz: :razz:  
اگر ديدار با مرگ حق است ، چه بهتر كه اين ديدار در ميدان جنگ باشد.
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 60
تاریخ عضویت: شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵, ۱:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 207 بار
سپاس‌های دریافتی: 199 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط h.irani »

با سلام
در راستاي فرمايشات جنابعالي در جايي مطالعه كردم كه نمونه هايي نيم ساخته از هواپيماهاي از رده خارج هم در انبارهاي كشورهاي داراي تكنولوژي ساخت هواپيما نظير روسيه موجود مي باشد كه خريد آنها مي تواند ما را با قيمت بسيار پايين , صاحب هواپيماي كاملا نو (از لحاظ ساعت پرواز , نه تكنولوژي روز) نمايد.
با تشكر
مرگ بر روی پاها بهتر از زندگی بر روی زانوان است
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1432
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۶, ۳:۱۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 595 بار
سپاس‌های دریافتی: 10288 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط abdolmahdi »

h.irani نوشته شده: چهارشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۰, ۲:۴۸ ب.ظ با سلام
در راستاي فرمايشات جنابعالي در جايي مطالعه كردم كه نمونه هايي نيم ساخته از هواپيماهاي از رده خارج هم در انبارهاي كشورهاي داراي تكنولوژي ساخت هواپيما نظير روسيه موجود مي باشد كه خريد آنها مي تواند ما را با قيمت بسيار پايين , صاحب هواپيماي كاملا نو (از لحاظ ساعت پرواز , نه تكنولوژي روز) نمايد.
با تشكر

سلام علیکم
اینهم تصاویری از جنگنده های نیمه ساخته مورد نظر جنابعالی که در روسیه به وفور موجود است . برخی توضیحات در ذیل تصاویر نیز ارائه شده است . اگر چه این جنگنده ها شاید قابلیت رقابت با گونه های نسل پنجم را نداشته باشند ، اما همین که تعدادی از آنها در صنایع داخلی خودمان مونتاژ شوند و یا ارتقاء داده شوند بسیار مناسب است مخصوصا با زیر ساخت های صنایع هوائی داخلی کشورمان  


 
[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]


[External Link Removed for Guests]

تصاویر زیادی از بدنه تکمیل نشده جنگنده های MiG-29 که از دوران شوروی سابق هنوز نگهداری می شوند وجود دارد . اما تعدادی از آنها برای ساختن جنگنده های جدید MiG-29 بکار گرفته شده اند که از جمله می توان به فروش حدود 20 فروند از این بدنه ها به میانمار و نیز تعدادی به نیروی هوائی روسیه اشاره کرد . در تصاویر فوق این بدنه ها به وضوح در شرایط مناسبی دیده می شوند. 


 
[External Link Removed for Guests]
یک فروند بمب افکن SU-24 به آرامی از آشیانه نگهداری خارج می شود. نیروی هوائی روسیه حدود 500 فروند از بمب افکن های SU-24 فنسر را در چنین آشیانه های امنی در سراسر خاک روسیه نگهداری می کند که می تواند از آنها برای عرضه به مشتریان خود در صورت لزوم استفاده کند.
اگر ديدار با مرگ حق است ، چه بهتر كه اين ديدار در ميدان جنگ باشد.
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 60
تاریخ عضویت: شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵, ۱:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 207 بار
سپاس‌های دریافتی: 199 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط h.irani »

با سلام
مبحث جالبي است. در صورتيكه در اين خصوص اطلاعات بيشتر داريد مشتاق مطالعه هستيم.
با تشكر
مرگ بر روی پاها بهتر از زندگی بر روی زانوان است
New Member
نمایه کاربر
پست: 3
تاریخ عضویت: شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۰, ۵:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط آسیا وکیوم »

سلام بسیار مطلب مفیدی بود.
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1432
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۶, ۳:۱۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 595 بار
سپاس‌های دریافتی: 10288 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط abdolmahdi »

سلام علیکم و رحمه الله 


 
[External Link Removed for Guests]

 
نیروی هوائی هندوستان 21 فروند بدنه مربوط به دوران شوروی سابق را خریداری نموده و قصد ارتقای آنها را تا استاندارد Mig-29 UPG  دارد . همانگونه که در تصویر فوق ملاحظه می فرمائید بدنه ها در شرایط بسار مناسبی قرار دارند.  کلمات UPG مخفف واژه up-gradation  در انگلیسی است و به گونه ای از جنگنده MiG-29 اطلاق می شود که توسط هندوستان و با خریداری بدنه های تکمیل نشده موجود مربوط به دوران شوروی سابق در انبارهای روسیه فعلی ساخته و تکمیل می شود . جنگنده  MiG-29UPG هواپیمای بسیار توانائی است و قابلیت حمله به اهداف زمینی و سطحی را نیاز داراست . این هواپیما در اصل مانور پذیری MiG-29 را حفظ کرده اما دو نقطه ضعف بزرگ که یکی ظرفیت پائین حمل سوخت که سبب محدود شدن برد عملیاتی و مداومت پروازی آن می شد و دیگری ضعف راداری و الکترونیک آن را پوشش می دهد . جنگنده MiG-29UPG  با افزودن رادار Zhuk-ME که راداری است بسیار آراسته ، سامانه جدید IRST ، سامانه جنگ الکترونیک جدید و نیز توانائی حمل تسلیحات مدرن شامل مهمات هوا به زمین به بدنه های قدیمی ساخته شده است . طبق آنچه که گفته شده قیمت هر جنگنده MiG-29UPG  حدود 50 میلیون دلار است که در اینصورت قیمت 2 فروند  Mig-29 برابر با یک فروند جنگنده فرانسوی Rafale خواهد بود و اگر شما بهای تسلیحات و مهمات را هم به آن بیافزائید این نسبت تقریبا به 4فروند Mig در مقابل یک فروند Rafale خواهد رسید و این تفاوت خیلی بزرگی است . تعداد 21 فروند Mig-29 UPG به مراتب به مراتب بهتر و تواناتر از 5 فروند Rafale است .
[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

در تصاویر فوق شما تعدادی از بدنه های قدیمی مربوط به MiG-29B نیروی هوائی هندوستان را ملاحظه می فرمائید که در حال ارتقاء استاندارد UPG در همان کارخانجات است .



[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

تصاویر فوق هم مربوط به یک فروند Mig-29 UPG تکمیل شده است که در حال انجام تست های نهائی است
 


برخی مشخصات فنی جنگنده Mig-29 UPG  به شرح ذیل است :
  • افزایش توان حمل تسلیحات تا 4500 کیلوگرم بر روی 7 نقطه آویزگاه مربوط به حمل موشک هوا به هوای R-77RVV-AE .
  • توانائی حمل موشک های ضد کشتی Kh-35E و نیز بمب های هوشمند هدایت لیزری .
  • معرفی سامانه جدید هدایت تسلیحات موسوم به OLS-UEM ، حسگر IRST با لیزر ، افزایش قابلیت تصویر برداری تلویزیونی و افزایش 40% در برد عملیاتی هواپیما با استفاده از سوخت داخلی تا 2100 کیلومتر .
  • کسب توانائی سوختگیری هوائی با نصب یک پراب جمع شونده سوختگیری
  • استفاده از موتورهای جدید RD-33  ساخت هندوستان
  • کابین بهینه سازی شده خلبان با نصب نمایشگرهای چند منظوره
نصب سامانه امن انتقال داده ها
 
اگر ديدار با مرگ حق است ، چه بهتر كه اين ديدار در ميدان جنگ باشد.
Junior Poster
Junior Poster
پست: 117
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳, ۷:۲۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 296 بار
سپاس‌های دریافتی: 203 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط جنگال »

مشکل ایران الان جنگنده نو یا دسته دوم نیست.مشکل کنار گذاشتن کامل نیروی هوایی است.الان شرکت میگ عملا یک شرکت ورشکسته است.حتی روسیه هم نیازهاش را از طریق سوخویی تامین میکنه.اگر واقعا برنامه ای برای نوسازی نیروی هوایی بود میگ ۳۵ بعنوان یک جت بسیار پیشرفته ولی بدون مشتری موجوده! به راحتی میشه به دلیل شرایط نامناسب کمپانی میگ خط مونتاژ همراه با انتقال فناوری را گرفت.
ولی وقتی کسی نمی خواهد تو این کشور دست به جیب بکنه حتی اگر بخواهیم جت های دسته دوم هم بخریم به تعداد بسیار اندک خواهد بود که دردی از توان از رده خارج نیروی هوایی دوا نخواهد کرد!!
خبرگزاری روسی:: دیگه به چه زبونی بگم ایرانیها بیایید میگ ببرید!! :grin: :-)
[External Link Removed for Guests]
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 4377
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۸۴, ۱:۱۴ ب.ظ
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6704 بار
سپاس‌های دریافتی: 12097 بار
تماس:

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط Mohammad 1985 »

ما قاهر 313 رو داریم که فقط کمی از اف 22 ضعیفتر هست و نیازی به آت و آشغال های روسی و چینی نداریم حتی یک جنگنده دیگه هم ساختیم که در هد اف 18 آمریکایی های جهان خوار هست
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1432
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۶, ۳:۱۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 595 بار
سپاس‌های دریافتی: 10288 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط abdolmahdi »

Mohammad 1985 نوشته شده: سه‌شنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۰, ۱۲:۵۵ ق.ظ ما قاهر 313 رو داریم که فقط کمی از اف 22 ضعیفتر هست و نیازی به آت و آشغال های روسی و چینی نداریم حتی یک جنگنده دیگه هم ساختیم که در هد اف 18 آمریکایی های جهان خوار هست

جنگنده مورد نظر شما احتمالا همان است که سردار ... فرموده جنگنده F-35 در مقابل آن اردک هم نیست ! 
اگر ديدار با مرگ حق است ، چه بهتر كه اين ديدار در ميدان جنگ باشد.
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1432
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۶, ۳:۱۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 595 بار
سپاس‌های دریافتی: 10288 بار

Re: آیا ایران جنگنده های ارزان دست دوم از چین و روسیه می خرد ؟

پست توسط abdolmahdi »

جنگال نوشته شده: دوشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۰, ۶:۱۸ ب.ظ مشکل ایران الان جنگنده نو یا دسته دوم نیست.مشکل کنار گذاشتن کامل نیروی هوایی است.الان شرکت میگ عملا یک شرکت ورشکسته است.حتی روسیه هم نیازهاش را از طریق سوخویی تامین میکنه.اگر واقعا برنامه ای برای نوسازی نیروی هوایی بود میگ ۳۵ بعنوان یک جت بسیار پیشرفته ولی بدون مشتری موجوده! به راحتی میشه به دلیل شرایط نامناسب کمپانی میگ خط مونتاژ همراه با انتقال فناوری را گرفت.
ولی وقتی کسی نمی خواهد تو این کشور دست به جیب بکنه حتی اگر بخواهیم جت های دسته دوم هم بخریم به تعداد بسیار اندک خواهد بود که دردی از توان از رده خارج نیروی هوایی دوا نخواهد کرد!!
خبرگزاری روسی:: دیگه به چه زبونی بگم ایرانیها بیایید میگ ببرید!! :grin: :-)
[External Link Removed for Guests]

اتفاقا یکی از دلایلی که من معتقدم نمی توانیم جنگنده های نو بخریم همین مبحث گران بودن آن است . تمام نیروی هوائی ما بدلیل فرسودگی باید جایگزین شود .. حالا شما ببین چه تعداد هواپیمای نو و با چه قیمت گزافی باید تهیه شود .  در مقاله بالا عرض شد که 21 فروند میگ 29 UPG برابر چهار فروند جنگنده رافال قیمت دارد و این برای هندوستان چه به لحاظ فنی و چه به لحاظ هزینه های ارزی کاملا به صرفه بود. با اینحال هندوستان هم رافال خرید و هم میگ 29 را .!! 

بهترین راه ممکن طبق فرمایش شما خرید خط مونتاز همراه با انتقال فناوری است که چنین چیزی کاملا شدنی است اما متاسفانه بعید است در ایران کسی به فکر این موضوع باشد یا حتی اهمیتی به آن بدهد . 

 
اگر ديدار با مرگ حق است ، چه بهتر كه اين ديدار در ميدان جنگ باشد.
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”