,
بنابراین شما با تجربه ای که دارید قطعا منظور من را از یک شبه وارد شدن خوب باید بدانید. ما حتی افرادی داریم که به موجب مدرک تحصیلی یا سرمایه بالا، خودشان را متخصص بورس معرفی می کنند در حالی که بررسی فنی عملکرد نشان میدهد ایشان اصلا روند خوبی نداشته اند!
متاسفانه حتی این مورد را در صندوق ها نیز شاهد هستیم، مثلا صندوق ها جایی است که توسط افراد کاملا متخصص بورس اداره می شود، اما بزارید یک نگاه بندازیم به برخیشون:
1. صندوق بانک مسکن:
کل خالص ارزش دارایی ها (ریال) : 9,757,241,826
قیمت صدور هر واحد سرمایه گذاری (ریال) : 1,756,967
قیمت ابطال هر واحد سرمایه گذاری (ریال) : 1,736,782
قیمت آماری هر واحد سرمایه گذاری (ریال) : 1,736,782
تعداد واحد های سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران : 5,618
اریخ آغاز فعالیت : 1388/12/16
مدیر : شرکت کارگزاری بانک مسکن
متولی : موسسه حسابرسی و خدمات مدیریت رهیافت و همکاران
ضامن : شرکت کارگزاری بانک مسکن
مدیر سرمایه گذاری : سید حمید علما
نمودار قیمت ابطال:
[External Link Removed for Guests]2. آگاه
كل خالص ارزش دارایی ها (ریال) : ٤٧,٤٠٩,٩٩٤,٤٦٨
قیمت صدور هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ٤,٣٧٥,٨٧٦
قیمت ابطال هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ٤,٣١٩,٤٢٣
قیمت آماری هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ٤,٣١٩,٤٢٣
تعداد واحد های سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران : ١٠,٩٧٦
تغيير ان اي وي نسبت به روز قبل : % -١.٤١
تاریخ آغاز فعالیت : ١٧/٠٥/١٣٨٧
مدیر صندوق : كارگزاري آگاه
متولی صندوق : موسسه حسابرسي آزمودگان
ضامن نقد شوندگي : كارگزاري آگاه
ضامن سود آوري : ندارد
مدیران سرمایه گذاری : مصطفي بياتي
نمودار قیمت ابطال:
[External Link Removed for Guests]3. آپادانا
كل خالص ارزش دارایی ها (ریال) : ٩,٢٤٩,٥٩٠,٥٦١
قیمت صدور هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ١,٤٠٨,١١٧
قیمت ابطال هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ١,٣٨٤,٤٦٢
قیمت آماری هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ١,٣٨٤,٤٦٢
تعداد واحد های سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران : ٦,٦٨١
تاریخ آغاز فعالیت : ٠٩/٠٩/١٣٨٩
مدیر صندوق : كارگزاري آپادانا
متولی صندوق : شركت خدمات مالي و حسابرسي دانشگر محاسب
ضامن نقد شوندگي : كارگزاري امين آويد
ضامن سود آوري : ندارد
مدیران سرمایه گذاری : آقاي غلامحسن آرمات - آقاي نقي فاضلي
نمودار قیمت ابطال:
[External Link Removed for Guests]همانطور که مشاهده میشود این 3 صندوق هر چند از نظر دارایی ها یک توازن دارند اما اصلا عملکردشان در بازار خوب نبوده. هر چند روند هر 3 رشد داشته اما این نحوه رشد چیزی نیست که مطلوب یک حرفه ای باشد!
البته صندوق های موفق هم بوده اند مانند صندوق نسبتا تازه تاسیس امین سامان:
كل خالص ارزش دارایی ها (ریال) : ٥٣٣,٩٢٠,١٧٠,٢٠١
قیمت صدور هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ١,٠٦٢,٨٢٦
قیمت ابطال هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ١,٠٦٢,٨٢٦
قیمت آماری هر واحد سرمایه گذاری(ریال) : ١,٠٦٢,٨٢٦
تعداد واحد های سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران : ٥٠٢,٣٥٩
تاریخ آغاز فعالیت : ٠٤/٠٨/١٣٩٠
مدیر صندوق : شركت تأمين سرمايه امين
متولی صندوق : مؤسسه حسابرسي بيات رايان
ضامن نقد شوندگی : بانك سامان
ضامن جبران خسارت يا سود : بانك شهر
مدیر ثبت : بانك سامان
مدیران سرمایه گذاری : سيد علي تقوي ،مهدي فرازمند ،ابوذر شيرزاد
نمودار قیمت ابطال:
[External Link Removed for Guests]و مثلا این هم نمودار عملکرد نوین سامان:
[External Link Removed for Guests]وضع کار بلدهای ما اینطور است که شاید هر 10 صندوق ما یکیش مثل سامان باشد و تازه برخی که حتی ضرر هم میدهند!
حالا دیگر حساب جماعت حاضر در بازار را خودتان بکنید، برخی اصلا متوجه نیستند در حال ضرر در بورس هستند و خوشحالند که سوده کرده اند در حالی که اگر پولشان را در بانک می گذاشتند با نرخ 14% بیشتر سود گیرشان می آمد ... !
تذکر واقعا مهم:
در بورس نباید قمار کنید!شما باید همواره هر خرید و فروش که انجام میدهید با یک توجیح و از قبل تعیین شده باشد، نه تصمیم گیری لحظه ای.
وقت خرید یک سهام باید بدانید چرا آن را می خواهید بخرید و با چه قیمت! آن وقت بازار را زیر نظر گرفته تا اون شرایط پیش بیاد و سهام را بخرید. نه این که صبح برید تالار بگن قند داره گران میشه و بگید عجب برم قشیر بخرم!
یا برعکس ...
وقت فروش یک سهام نیز نباید تصمیم شما اون لحظه گرفته شده باشد. مثلا باید الان بدونید کی قصد دارید غدیر را بفروش برسانید؟ اصلا هدف شما از خریدش چه بوده؟ کسب حق تقدم سهام؟ سود سهام؟ پیش بینی رشد قیمتی؟
ضمناً اگر بخواهید سهام خرید و فروش کنید، باید یاد بگیرید نحوه تعیین قیمت یک سهام در بازار چطور است، سقف و کف تغییر قیمت چیست، بالاترین تقاضا و عرضه چیست و چه اثری دارد، آخرین قیمت و قیمت پایانی چیست، EPS و نسبت P / E چیست. و کلی مسائل دیگر.
پس من فکر کنم قدم به قدم پیش بروید بهتر است. شروع کار را با صندوق ها کار کنید که کمترین ریسک را برخوردار است و ضمنا شما را با روند کار بیشتر آشنا می کند.
من نیز قصد دارم از بورس به عنوان کسب درامد استفاده کنم و مطالعاتی روش داشتم، همچنین نسبت به کسب مدارک رسمی از سازمان بورس در حال اقدام هستم، اما به شما توصیه اکید دارم ابتدا نسبت به کار آشنا تر بشید و صرف مشاوره با کارگزار یا گوش به حرف افراد حاضر در تالار دادن راه و روش کار در بورس نیست.
برای کسب اطلاعات:
کدال - سایت رسمی اطلاعات شرکت های حاضر در بورس است که میتوانید از اونجا ترازنامه ها، اخبار مجامع، تعدیل ها و ... را بخوانید و البته فقط این سایت معتبر است چون ناظران گزارش دهنده اون هستند نه خبرگزاری ها یا خود شرکت ها:
[External Link Removed for Guests]سایت بورس تهران:
[External Link Removed for Guests]سایت دیگر که شاید برای شما مفید باشد مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران یا همان FIP Iran است:
[External Link Removed for Guests]خبرگزاری رسمی بورس هم که سنا هست با آدرس:
[External Link Removed for Guests]و البته توصیه جدی بنده به شما تجربه کار در بورس مجازی با آدرس
[External Link Removed for Guests] است.
غدیر و بازنشستگی را چند خرید کردین؟ به پیشنهاد کارگزار؟ پرتفوی شما فقط همین 2 نماد است؟