تاسیسات مکانیکی ساختمان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با عمران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: hani1459, شوراي نظارت

ارسال پست
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 1976 بار
سپاس‌های دریافتی: 40 بار

تاسیسات مکانیکی ساختمان

پست توسط srf020 »

سلام
اول اینکه چرا بخش مهندسی مکانیک ندارید ؟
بعد اینکه من دانشجوی مکانیکم میخوام برای یه ساختمون 10 طبقه سیستم تهویه مطبوع طراحی کنم. توی انتخاب جنس دیوارهای خارجی و ضخامت جنس هر لایه از دیوار موندم. و اینکه عایق هم بذارم (از چه جنس و با چه ضخامت)یا نه که به صرفه و واقعی باشه. اصولا امروزه توی ساختمانها به چه صورته ؟

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
Rookie Poster
Rookie Poster

Re: تاسیسات مکانیکی ساختمان

پست توسط srf020 »

srf020 نوشته شده:سلام
اول اینکه چرا بخش مهندسی مکانیک ندارید ؟
بعد اینکه من دانشجوی مکانیکم میخوام برای یه ساختمون 10 طبقه سیستم تهویه مطبوع طراحی کنم. توی انتخاب جنس دیوارهای خارجی و ضخامت جنس هر لایه از دیوار موندم. و اینکه عایق هم بذارم (از چه جنس و با چه ضخامت)یا نه که به صرفه و واقعی باشه. اصولا امروزه توی ساختمانها به چه صورته ؟

ممنون میشم راهنماییم کنین [ROSE]

Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 109 بار
سپاس‌های دریافتی: 956 بار

پست توسط Chaparral »

درود ...

در دروس تهویه مطبوع ، انتقال حرارت و دینامیک سیالات حتما به کرات به این مورد برخورده اید که علی رغم وجود معادلات مختلف ، هیچ قطعیتی در محاسبات دینامیک سیال مبرد یا در مباحث انتقال حرارت در شرایط واقعی وجود نداره و شما دائما باید شروط و فرضهای مختلف رو برای مقادیر عددی مختلف لحاظ کنید تا بشه یک مسئله رو حل کرد . در واقع در تهویه مطبوع (و بیشتر شاخه های مربوط به رفتارهای حرارتی و دمایی) بیشتر به فرضیات متکی هستیم تا به واقعیات .

در واقعیت در ساختمان ها ، خصوصا در به اصطلاح سفت کاری ساختمانهای مسکونی و تجاری (شخصی سازها بیشتر) متاسفانه چیزی به عنوان عایق بندی حرارتی دیوارها وجود نداره و اعمال نمیشه (البته هستند معدود سازندگانی که اصول رو رعایت میکنند و عایق کاری میکنند ... اما واقعا شاید به تعداد انگشتان دست) . جنس دیوارها عمدتا سفال رسی مجوف با ضخامتهای 7.5 الی 10 سانتیمتر (برای تیغه های داخلی ) و 15 الی 20 سانت برای دیوارهای سمت پرتگاه متغیره . در طبقات پایین (مثل پارکینگها و طبقه اول) یا در ساختمانهایی که برای مستهلک کردن اثار زلزله از وزن سازه استفاده میشه (بیشتر سازه های بتنی با دیوارهای باربر غیر مسلح ) ممکنه از آجر فشاری هم در دیوارهای 10 الی 30 سانتی متری (در دیوارهای باربر تا 50 سانتی متر) استفاده بشه . در دیوارهای نما دار از آجر ماشینی سفالی مجوف هم استفاده میکنند که البته روکش نخواهند داشت .

روی تیغه های داخلی معمولا از دوطرف به ترتیب لایه گچ و خاک رس (با ضخامت تقریبی 2 الی 4 سانت بسته به کیفیت کار بنایی و کروم گیری گچکارها) و پوسته گچی (باز با کیفیت وابسته به زیرکار و گچ و خاک) و در دیوارهای سمت پرتگاه از داخل مشابه تیغه های میانی و از خارج در نما مخلوط سیمان و ماسه و سنگ نما و در کناره ها و پشت ساختمان معمولا لایه سیمانکاری (با ضخامت بعضا تا هشت سانتی متر ، خصوصا در جان دیوار منتهی به لبه های تیر های افقی باربر طبقات) به همراه پوسته سیمان سفید برای تزیین کار میشه . تعیین ضرایب انتقال حرارت این المانها با دقت بالا و نزدیک به واقعیت به خاطر ضخامت متغیر لایه ها و کیفیت مصالح ساختمانی مصرفی عملا با واقعیت فاصله بسیار زیادی پیدا میکنه .

به همین دلیل هم یا پروژتون رو باید کاملا تخیلی بر اساس مصالح استاندارد ، کیفیت اجرایی یکنواخت و بالا بصورت یک کانسپت طراحی و محاسبه کنید و یا باید با نگاه به واقعیت ، تلرانس منطی و بالایی رو برای محاسبات در نظر بگیرید که همونطور که ایتدا عرض کردم ، قطعیت محاسبات رو به چالش خواهد کشید .

با این که یکی از گرایشهای تخصصی دوره کارشناسی من ، همین تهویه مطبوع بود و سالها هم در کارگاه های ساختمانی کار کرده و از نزدیک واقعیت ها رو دیده ام ، از این شاخه متنفر بوده و هستم . در یک پروژه تهویه مطبوع هرگز نتیجه محاسبات و نقشه های نهایی با واقعیت همخوانی ندارند .
Rookie Poster
Rookie Poster

پست توسط srf020 »

Chaparral عزیز
خیلی ممنونم از کمک و راهنمایی و وقتی که صرف کردید.
لطف عالی مستدام

Rookie Poster
Rookie Poster

پست توسط srf020 »

از اساتید و دوستان کسی میدونه چطوری نرم افزار carrier رو روی ویندوز8 نصب کنم. یعنی نصب کردم ولی بالا نیومد.
چیکار باید بکنم تا این نرم افزار رو لپ تاپم داشته باشم ؟
از راهنماییتون ممنونم
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3146 بار

پست توسط Hesam - 1994 »

سلام
من هم رشتم مکانیک هست
منتها طراحی جامدات در مقطع کارشناسی
گمونم شما گرایشت انرژی باشه - که البته من زیاد سردرنمیارم :D
توصیه میکنم به سایت [External Link Removed for Guests] سری بزنی شاید بین مقالات جواب بعضی سوالاتت رو پیدا کنی

New Member

پست توسط sayesalehi »

دوست عزیز می تونی از منابعی که در وب هست خیلی استفاده کنی. من برای طراحی تاسیسات با چیلر هواخنک تاپ تهویه از مطالبی که در سایت زیر بود استفاده کردم و واقع مفید بود. میتونید تماس بگیرید با بخش پشتیبانی و سوالاتتونو بپرسید. 02188252897
مقاله های sid هم خیلی میتونه کمک کنه که البته فکر کنم باید بخریدشون. 
ارسال پست

بازگشت به “عمران”