اندیشه های زرین نیچه

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با فلسفه به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 95
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۱ آذر ۱۳۸۹, ۱:۴۱ ب.ظ
محل اقامت: شـــمـــالـــگـان
سپاس‌های ارسالی: 1821 بار
سپاس‌های دریافتی: 488 بار

Re: اندیشه های زرین نیچه

پست توسط demorgan »

عجب حکمتیست . فلسفه غرب ما هم در نیچه خلاصه میشود !
متاسفانه انجمن فلسفه سنترال از ضعیف ترین و بی محتوا ترین انجمن های فلسفه است که یدک کشیدن لفظ فلسفه برای آن کم لطفی به فلسفه است . در سطحی ترین وجه به زعم من در یک گذار در این انجمن فلسفه نام ، ترغیب به تعمق ، باریک بینی و اهرم [کاذب] شکنی های فکری ایجاد نمیشود . پس اگر در انجمن فلسفی چنین نتیجه ای استنباط نشد ، پس آن انجمن برای چه بوجود امده است ؟ سوء تعبیر از فلسفه اینگونه میشود که انجمن فلسفه به انجمن ادبیات تغییر محتوا میدهد . اگر دیدگاه ادبیاتی از نوشته های نیچه میکنید ، انرا در انجمن ادبیات قرار دهید .
از جناب سام بابت پست تحلیلی که از نیچه قرار دادند به عنوان تنها پست درخور انجمن و این تاپیک یاد میکنم .

اما در مورد نیچه ، بروید ببینید چرا نیچه فلان سخن را گفته نه اینکه از دل سخنان او آنچه برایتان [اصطلاحا"] جذاب است را بیرون بکشید . اگر هم توصیف های متفاوت از سخنان او میشود به این دلیل است که باید شناخت صحیح مقصود یک فیلسوف با ارجاع شبکه کل باور ها و آراء او بررسی شود . مسلماً انحراف از این رهیافت آنهم در برخورد با آثار فیلسوفان اگزیستانس که ادبیات شالوده ی نگرش فلسفیشان است ، سوء برداشت ها و چند دستگی اجتناب ناپذیر خواهد بود .
البته اگر کوچکترین اطلاعی از هسته فکری نیچه داشته باشید از گرایش به واسازی وی باید درک کرد که او بیشترین تلاش را برای قائم به ذاتیت و استقلال معنایی نوشته از نویسنده کرده ولی امکان ناپذیر است گمان کنیم ، نوشته ای تماما" بدون گرایش باشد (کارل پاپر) .
توصیه بنده هم این است که بجای خواندن پاره ای و جزیره ای نوشته های یک فیلسوف -جدای نیچه- کل آثار او یا حداقل یکی از رساله های او را مطالعه کنید تا با جهان بینی[به تقریب] اصلی او آشنا شود ولاغیر . اگر هم میبینید مثلاً کتاب هایی به عنوان یادداشت ها منتشر میشود (بطور خاص ، یادداشت های البر کامو ) همانطور که پیشتر گفتم برای شناخت و مقایسه زبان و خود واقعی او با خود و زبان نویسندگیش است تا عمیقا" بشود او را شناخت نه برای اینکه کدام جمله ی او زیباست کما اینکه در این یادداشت ها عبارات تک حرفی نیز یافت میشود ! . حال خود مقایسه کنید شناخت یک فیلسوف را با خواندن جملات او بصورت پاره ای ؟

ایام به کام باد ...

پی نوشت :
مقصود از شناخت یک فیلسوف ، شناخت جهان بینی و نگرش او در مورد موضوع خاص است و هدف از اینکار به ظاهر بیهوده نیز تغییر نگرش نسبت به هر انچه هست و انچه برایمان اتفاق می افتد برای شناخت و واکنش صحیح با تکیه بر مولفه های تعریف شده و موجود در آن کانتکست است .
هیچ هیچ هیچ ...
New Member
نمایه کاربر
پست: 1
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱, ۳:۵۸ ب.ظ

Re: اندیشه های زرین نیچه

پست توسط sebil »

هر کس خواستِ زندگی را بپذیرد بر حقیقت دست نمی‌یابد.
چنانچه زنده را جز زندگی جُستن نشاید.

نیچه
New Member
پست: 8
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۲, ۳:۳۱ ب.ظ

Re: اندیشه های زرین نیچه

پست توسط mehdi_diplomat »

سلام من زیاد در مورد نیچه مطالعه نکردم. سیر مطالعاتی مشخصی داره کتاب هاش؟!
ارسال پست

بازگشت به “فلسفه”