یک نکته درباره سلطنت در انگلستان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ جهان به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3380
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4709 بار
سپاس‌های دریافتی: 7001 بار

یک نکته درباره سلطنت در انگلستان

پست توسط bamn »

با سلام خدمت دوستان گرامی .

مراسم تاجگذاری چارلز سوم روز گذشته با حواشی و ریخت و پاش بسیار برگزار شد . به هر حال از حق نباید گذشت که 70 سال از آخرین مراسم رسمی تاجگذاری در انگلستان گذشته بود و خیلی از مردم این کشور به عمرشان این مراسم را از نزدیک تجربه نکرده بودند (حالا بگذریم که خاندان سلطنتی انگلیس هرچند وقت یک بار به بهانه های مختلف کلی جشن و مراسم و خرج تراشی دارد!)

به همین بهانه می خواهم به نکته ایی درباره سلطنت در انگلستان بپردازم . بیش از هزار سال از اتحاد انگلستان یا انگلند بدست پادشاهی وسکس می گذرد (برخلاف باور برخی ، انگلستان یا انگلند با بریتانیا فرق می کند! بریتانیا نام کلی مجمع الجزایر بزرگ شمال غربی قاره اروپا بوده و امروزه به اتحادیه انگلستان ، ولز ، اسکاتلند و ایرلند شمالی اطلاق می شود . بنابراین انگلستان بخشی از بریتانیا است و سه بخش دیگر در مراحل بعدی و با بهانه هایی جداگانه به انگلستان ضمیمه شدند) . در این مدت چندین سلسله یا خاندان مختلف بر انگلیس حکومت کرده اند اما همگی آنها به نحوی با هم خویشاوند بودند و بجز دو دوره اشغال بدست دانمارکی ها (نیمه نخست قرن یازدهم) و جمهوری کرامول (اواسط قرن هفدهم) ، هیچگاه در این مدت تخت سلطنت این کشور در اختیار یک غریبه (کسی که هیچ نسبت خویشاوندی نزدیکی با خاندان سلطنتی پیش از خود نداشته باشد) نبوده است . با این وجود در این هزار سال چندین بار بر سر جانشینی و تاج و تخت بین شاخه های مختلف خاندان سلطنتی جنگ های داخلی خونینی در گرفته ، چون گاهی پیش می آمد که ادعای سلطنت دو یا چند رقیب در یک حد مشروعیت داشت و هرکدام به پشتوانه گروهی از اشراف و مردم مدعی تاج و تخت می شدند .

یک مشکل بزرگ که بویژه از بعد از سلطنت هنری هشتم شکل گرفت این بود که بخشی از خاندان سلطنتی پروتستان و پیرو کلیسای انگلستان شدند اما بخشی همچنان کاتولیک و پیرو کلیسای رم باقی ماندند . هر گاه شاه یا ملکه ایی پروتستان به سلطنت می رسید ظلم و ستم بر کاتولیک ها تشدید می شد و هرگاه شاه یا ملکه کاتولیکی بر تخت می نشست اوضاع پروتستان ها رو به وخامت می گذاشت . قوانین جانشینی و وارثت هم چنان سفت و سخت بود که یک پادشاه یا ملکه کاتولیک نمی توانست بدون آلوده کردن دستش به خون ، مانع جانشینی یک پروتستان شود ، و بلعکس!

برای حل این مشکلات (یا در واقع پاک کردن برخی معلومات معادله!) در سال 1701 لایحه ای به تصویب پارلمان انگلستان رسید که قوانین وراثت سلطنت را به روشنی ذکر کرده و مهمترین آن این بود که هیچ کاتولیکی حق رسیدن به تاج و تخت انگلستان را ندارد! حتی امروز هم هنوز برخی اعضا خاندان سلطنتی به مذهب کاتولیک یا مذاهب دیگر غیر پروتستان گرایش دارند و به همین دلیل از فهرست جانشینی حذف می شوند اما فرزندان و نوادگان آنها در صورتی که پروتستان باشند می توانند در فهرست جانشینی جایگاهی داشته باشند!

فهرست جانشینی تاج و تخت بریتانیا که براساس آن لایحه از بیش از 300 سال پیش تاکنون تهیه و بروزرسانی می شود ، امکان هرگونه ادعای خارج از نوبت برای نشستن بر تخت پادشاهی را از افراد می گیرد و تا زمانی که افراد دارای اولویت بالاتر در فهرست زنده باشند یا به هر دلیلی از سوی شورای سلطنت فاقد صلاحیت جانشینی تشخیص داده نشده باشند ، افراد پایین تر فهرست امکان ادعای تاج و تخت انگلستان را نخواهند داشت .

خاندان فعلی سلطنتی انگلستان خاندان وینزر است . جورج پنجم پادشاه انگلستان در سال های 1910 تا 1936 ، پسر ادوارد هفتم و نوه ملکه ویکتوریا بود و در ابتدا با نام فامیل پدرش " ساکس-کوبرگ و گوتا " تاجگذاری کرد (خدا وکیلی بنده هم اگر همچنین فامیلی داشتم یک بهانه برای عوض کردنش جور می کردم!) اما از آنجا که این فامیل ریشه های آلمانی او و پدرش را نشان می داد ، در روزهای اوج جنگ جهانی اول و در سال 1917 فامیل خود را به " وینزُر " تغییر داد و از آن پس جانشینانش از این عنوان استفاده کرده اند .

در حال حاضر در فهرست جانشینی تاج و تخت انگلستان 62 نام دیده می شود که همگی آنها از نوادگان جورج پنجم و از خاندان وینزر هستند و تا وقتی کسی از خاندان وینزر در فهرست جانشینی زنده باشد ، هیچ یک از اقوام دورشان نمی توانند ادعای سلطنت کنند!

در عکس زیر که مربوط به مراسم دیروز است ، علاوه بر چارلز سوم و همسرش ، تعدادی از اعضا خاندان سلطنتی هم بر بالکن کاخ باکینگهام دیده می شوند . در واقع در زمان دیدار پادشاه با رعایایش! در این مکان ، غیر از اعضا خاندان سلطنتی هیچکس دیگری اجازه حضور در بالکن را ندارد! تعدادی از افراد حاضر در این عکس جزو فهرست جانشینی هستند که آنها را با شماره مشخص کرده ام . بقیه یا به دلایل مختلف جزو فهرست جانشینی نیستند ، یا برایم قابل شناسایی نبودند :
:
تصویر
:
*- فردی که با علامت * مشخص شده طبیعتاً خود چارلز است که همراه همسرش در مرکز کادر قرار دارد . چارلز سوم در حال حاضر 74 سال سن دارد .

1- شاهزاده ویلیام پسر ارشد و ولیعهد چارلز است که بعد از پدرش پادشاه خواهد شد . او 40 سال دارد .

2- شاهزاده جورج پسر ارشد شاهزاده ویلیام و 9 ساله است و اگر اتفاق خاصی نیافتد ، او سومین پادشاه حاضر در این عکس خواهد بود .

3- پرنسس شارلوت 8 ساله فرزند دوم شاهزاده ویلیام است که اگر برادر بزرگترش به هر دلیلی به تاج و تخت نرسد یا صاحب فرزندی نشود ، می تواند ادعای سلطنت کند .

4- شاهزاده لوئیس 5 ساله هم سومین فرزند شاهزاده ویلیام است . در فهرست جانشینی بجز فرزندان ولیعهد که اولویت با ترتیب تولدشان می باشد ، در بقیه فهرست اولویت جانشینی بین فرزندان یک فرد از خاندان سلطنتی با پسران است!

(پنجمین فرد فهرست جانشینی شاهزاده هری پسر دوم چارلز است . او بخاطر اختلافاتی که همسرش مگان مارکل با ملکه الیزابت داشت از خاندان سلطنتی فاصله گرفت اما چون هیچ یک از قوانین وراثت را نقض نکرده ، همچنان نام خودش و فرزندانش در فهرست جانشینی دیده می شود و اگر ویلیام قبل از چارلز فوت کند ، سلطنت به هری خواهد رسید! او دیروز به تنهایی و بدون حضور همسرش در مراسم تاجگذاری پدرش در کلیسای وست مینستر حاضر شد اما بعد از آن به کاخ باکینگهام نرفت!)

8- شاهزاده اندرو 63 ساله برادر شاه چارلز که فرد چندان خوشنامی نیست و بارها نامش در پرونده های فساد مالی و اخلاقی به میان آمده ، هشتمین فرد فهرست جانشینی است!

13- برادر دیگر چارلز یعنی شاهزاده ادوارد 59 ساله بعد از دختران و دامادهای اندرو ، در رده سیزدهم قرار دارد!

14- شاهزاده جیمز 15 ساله که در تصویر پشت سر پدرش ایستاده . او جوانترین ارل (یک مقام اشرافی مهم و بالاتر از لرد) انگلستان است!

15- لیدی لوئیز 19 ساله دختر شاهزاده ادوارد .

16- پرنسس آنی 72 ساله خواهر چارلز سوم . در این عکس فقط کلاهش دیده می شود!

40- شاهزاده ادوارد 87 ساله پسر شاهزاده جورج (سومین پسر جورج پنجم) ، مسن ترین فرد در فهرست جانشینی فعلی محسوب می شود . پدر او برادر کوچکتر ادوارد هشتم و جورج ششم بود که در سال 1942 در جریان یک سانحه هوایی کشته شد .

56- پرنسس الکساندارا 86 هم دختر شاهزاده جورج و برادر شاهزاده ادوارد است .

(شصت و دومین و آخرین فرد فهرست جانشینی فعلی بانو ژنوسکا ماووات دختر بانو ماریا اوگلیو و نوه پرنسس الکساندرا می باشد)
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات

***

کانال بنده در ایتا :

hahbamn@
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3380
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4709 بار
سپاس‌های دریافتی: 7001 بار

Re: یک نکته درباره سلطنت در انگلستان

پست توسط bamn »

ببخشید ، اشتباه کردم! طبق بررسی های جدیدی که انجام دادم ، شاهزاده هری (پسر دوم چارلز سوم) در صورت فوت ویلیام قبل از پدرشان هم شانسی برای پادشاهی ندارد زیرا اولویت در فهرست جانشینی با فرزندان ولیعهد است! اما در رده های بعدی فرزندان افراد زنده اولویت بالاتری نسبت به فرزندان فوت شدگان دارند . یعنی کلاً قوانین جانشینی مربوط به فرزندان ولیعهد با سایر مدعیان متفاوت است!
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات

***

کانال بنده در ایتا :

hahbamn@
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3380
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4709 بار
سپاس‌های دریافتی: 7001 بار

Re: یک نکته درباره سلطنت در انگلستان

پست توسط bamn »

فرمانروایان انگلستان و دلیل به قدرت رسیدنشان :

(اعداد داخل پرانتز سال های فرمانروایی آنها به میلادی می باشد)

خاندان پادشاهی وسکس :


*- آلفرد کبیر (871 - 899)

          {آلفرد فرمانروای وسکس در جنوب غربی انگلیس بود و هیچگاه فرمانروای کل انگلستان نشد ، اما به دو دلیل ؛ مقاومت در برابر مهاجمان وایکینگ و جلوگیری از سقوط کامل انگلیس و رویای وحدت انگلستان که آن را برای جانشینانش به ارث گذاشت ، در تاریخ با عنوان " کبیر " و بنیانگذار پادشاهی انگلیس شناخته می شود}

*- ادوارد مهتر (899 - 924)

          {پسر آلفرد کبیر . او توانست بیشتر انگلستان را به تصرف درآورد}

*- آلفورد (924)

          {از آنجا که نام آلفورد در برخی منابع قدیمی نیامده ، بر سر اینکه آیا او شخصیتی واقعی یا خیالی بوده و آیا توانسته بر تخت پادشاهی بنشیند یا نه ، بین مورخان اختلاف نظر وجود دارد . منابعی که به او اشاره کرده اند او را پسر دوم ادوارد مهتر معرفی کرده اند که تنها 16 روز پادشاهی کرد و به شکل مرموزی درگذشت}

*- اتلستن (924 - 939)

          {پسر ارشد ادوارد مهتر . در زمان او انگلستان برای اولین بار کاملاً متحد و یکپارچه شد}

*- ادموند اول (939 - 946)

          {پسر دوم یا سوم ادوارد مهتر و برادر ناتنی اتلستن}

*- ادرد (946 - 955)

          {پسر دیگر ادوارد مهتر و برادر تنی ادموند اول}

*- ادوینگ (955 - 959)

          {پسر ارشد ادموند اول}

*- ادگار آرام (959 - 975)

          {ادگار پسر کوچکتر ادموند اول بود . در سال 957 مردم ایالت های شمالی انگلیس علیه ادوینگ شورش کرده و ادگار را به عنوان پادشاه خود انتخاب نمودند و بعد از مرگ مشکوک ادوینگ ، ادگار پادشاه کل انگلستان شد}

*- ادوارد قدیس (975 - 978)

          {پسر اول ادگار آرام}

*- اتلرد بدسگال (978 - 1013 و 1014-1016)

          {پسر دوم ادگار آرام . او همواره متهم به قتل برادر بزرگترش بوده است . در نیمه دوم دوران سلطنت او جنگ های خونینی بین انگلستان و دانمارک درگرفت و در سال 1013 میلادی اتلرد از انگلستان به نورماندی گریخت . اما سال بعد پس از مرگ اسون ریش چنگالی ، به انگلستان بازگشت و تا زمان مرگش بر بخش هایی از کشور که همچنان در برابر دانمارکی ها مقاومت می کردند حکومت نمود}

*- ادموند دوم (1016)

          {پسر اتلرد بدسگال . او چه در زمان پدرش و چه در دوران چند ماهه پادشاهی اش جنگ های بسیاری با دانمارکی ها کرد و به " آیرون ساید " (معادل تقریبی " روئین تن " در زبان فارسی) معروف شد . در نهایت با کنوت پادشاه دانمارک توافق کرد که مشترکاً بر انگلستان حکومت کنند اما درست چند روز بعد از توافق به شکل مشکوکی درگذشت}


پادشاهان دانمارکی :

*- اسون ریش چنگالی (1013 - 1014)

          {پادشاه دانمارک که بر بیشتر اسکاندیناوی هم حکومت داشت . او سال ها برای اشغال انگلستان جنگید و در نهایت موفق به فراری دادن اتلرد بدسگال شد اما تنها سه ماه بعد از پیروزی درگذشت}

*- کنوت بزرگ (1014 - 1035)

          {بعد از مرگ اسون ، بخشی از انگلستان علیه دانمارکی ها شوریدند و دوباره اتلرد و سپس پسرش ادموند را به حکومت برداشتند ، اما بعد از مرگ ادموند ، کنوت یگانه پادشاه انگلستان شد . از بالتیک تا گرینلند تابع او بودند و بزرگترین پادشاه عصر وایکینگ ها محسوب می شود . اتلرد بدسگال بعد از فوت همسر اولش (مادر ادموند) با امای دختر دوک نورماندی ازدواج کرد و از او صاحب دو پسر شد . بعد از مرگ اتلرد و ادموند ، امای با کنوت اردواج کرد و برای او هم دو پسر به دنیا آورد)

*- هارولد پا خرگوشی (1035 - 1040)

          {طبق وصیت کنوت ، باید هاردیکانوت پسر اول او از امای نورماندی جانشین اش می شد ، اما پسر نامشروع کنوت ، هارولد اول معروف به پا خرگوشی تاج و تخت را غصب کرد و پسر دوم امای از اتلرد را کشت . امای و پسرانش به نورماندی فرار کردند و در تدارک لشکرکشی به انگلستان بودند که هارولد بدون داشتن جانشینی مرد . بعد از مرگ کنوت قلمروش از هم پاشید و هارولد فقط حاکم انگلستان بود}

*- هاردیکانوت (1040 - 1042)

          {هاردیکانوت پسر اول کنوت از امای نورماندی ، آخرین پادشاه دانمارکی انگلستان}


خاندان پادشاهی وسکس دور دوم :

*- ادوارد معترف (1042 - 1066)

          {ادوارد معترف پسر اول امای نورماندی و اتلرد بدسگال بود و رابطه خوبی با برادر ناتنی اش هاردیکانوت داشت . هاردیکانوت فرزندی نداشت و ادوارد را به عنوان جانشین خود معرفی کرد تا دوباره پادشاهی انگلیسی بر تخت بنشیند}


خاندان گدوین :

*- هارولد گدوین (1066)

          {ادوارد معترف هم بدون داشتن فرزندی از دنیا رفت و برادر همسرش هارولد گدوین که دو رگه دانمارکی-انگلیسی بود مدعی تاج و تخت انگلستان شد}


خاندان پادشاهی وسکس دور سوم :

*- ادگار آتلینگ (1066)

          {بعد از کشته شدن هارولد گدوین در نبرد معروف هیستینگز ، طرفداران او با ادگار آتلینگ نوه ادموند دوم بیعت کردند ، اما بعد از چند روز ادگار که دید توانایی مقابله با رقیب قدرتمند را ندارد ، به خدمت او رفت و پادشاهی اش بر انگلستان را تایید نمود . با این وجود طی سال های بعد روابط پرفراز و نشیبی با ویلیام و جانشینانش داشت و حتی در جنگ های صلیبی هم شرکت کرد . سال مرگ او را سال 1125 میلادی ذکر کرده اند}


خاندان نورماندی :

*- ویلیام فاتح (1066 - 1087)

          {ویلیام اول معروف به فاتح ، دوک نورماندی بود که امای نورماندی خواهر پدربزرگش محسوب می شد . بعد از مرگ ادوارد معترف ادعا کرد که طی توافقی با پادشاه درگذشته به عنوان جانشین او انتخاب شده است ، اما درباریان انگلستان ادعای او را نادیده گرفته و با هارولد گدوین بیعت کردند . زمانی که هارولد و سپاهش سرگرم نابود کردن لشکری مهاجم از وایکینگ ها در شرق انگلستان بودند ، ویلیام و سپاهش از جنوب وارد کشور شدند . هارولد به سرعت سپاهش را به جنگ با ویلیام کشاند و در نتیجه با اینکه سپاه قوی تر و با تجربه تری داشت به علت خستگی لشکریان ، شکست خورد و کشته شد و ویلیام بر تخت پادشاهی انگلستان نشست . کشته شدن هارولد و تسلط نورمن ها بر انگلستان را به عنوان پایان عصر وایکینگ ها در تاریخ اروپا می شناسند}

*- ویلیام دوم (1087 - 1100)

          {طبق وصیت ویلیام اول ، نورماندی به پسر ارشدش روبر رسید و پسر دوم یعنی ویلیام پادشاه انگلستان شد . دوک روبر در سال 1096 عازم شرکت در جنگ های صلیبی شد و حکومت نورماندی را به برادرش سپرد}

*- هنری اول (1100 - 1135)

          {هنری اول سومین پسر ویلیام فاتح بود . بعد از درگذشت ویلیام دوم ، هنری در نبود روبر حکومت انگلیس و نورماندی را تصاحب کرد و روبر بعد از بازگشت نتوانست او را کنار بزند و به ناچار حکومتش را تایید نمود}

*- ماتیدا (1141)

          {پسران هنری اول در سال 1120 طی یک سانحه دریایی غرق شدند و هنری دخترش ماتیلدا را به جانشینی خود انتخاب کرد . اما اشراف زادگان انگلستان زیر بار حکومت یک زن نرفتند و بعد از مرگ هنری ، خواهرزاده او کنت استیون از بولونی را بر تخت پادشاهی انگلستان نشاندند . ماتیلدا چندین بار علیه پادشاهی استیون قیام کرد و حتی در سال 1141 توانست برای چند ماه او را زندانی و حکومت را بدست گیرد اما بین مردم محبوبیتی نداشت و در نهایت شکست خورد ، با این وجود استیون تا پایان سلطنت با شورش های مکرر هواداران ماتیدا و پسرش مواجه بود}


خاندان بولونی (یا بلوآ) :

*- استیون بولونی (1135 - 1154)

          {استیون بولونی پسر آدلا دختر ویلیام فاتح و خواهر هنری اول و کنت بولونی (بلوآ) در مرکز فرانسه امروزی ، بود}


خاندان آنژو :

*- هنری دوم (1154 - 1189)

          {ماتیلدا با کنت جفری از آنژو (در غرب فرانسه امروزی) ازدواج کرده بود و هنری دوم پسر آنها بود . بعد از درگذشت ناگهانی پسر استیون در سال 1153 ، هنری به انگلستان لشکرکشی و استیون را مجبور کرد او را به عنوان جانشین و ولیعهد خود معرفی نماید . در زمان هنری دوم انگلیسی ها اولین بار پا به جزیره ایرلند گذاشته و متصرفاتی بدست آوردند اما صدها سال طول کشید تا بر کل جزیره مسلط شوند}

*- ریچارد اول (1189 - 1199)

          {هنری دوم صاحب پنج پسر شد اما سه پسر ارشدش قبل از او فوت کردند . ریچارد چهارمین فرزند هنری و مورد حمایت ملکه و فیلیپ پادشاه فرانسه بود در حالی که هنری تمایل داشت کوچکترین پسرش جان را جانشین خود کند . هنری بعد از اینکه فهمید ریچارد ، فیلیپ و ملکه الئونور برای تضعیف حکومتش با هم متحد شده و جان را هم همدست خود نموده اند از غصه دق کرد و مرد و ریچارد جانشینش شد! ریچارد اول ملقب به شیردل از 10 سال دوره سلطنتش فقط شش ماه در خاک انگلستان حضور داشت و مرتب درگیر جنگ در سرزمین های دور و نزدیک بود و برادرش جان نیابت سلطنت را بر عهده داشت}

*- جان بی سرزمین (1199 - 1216)

          {جان کوچکترین پسر هنری دوم بود و از آنجا که هنری پیش از به دنیا آمدن جان زمین هایش را بین پسران دیگرش تقسیم کرده بود به جان بی سرزمین معروف شد . بعد از شورش اشراف در سال 1214 جان مجبور به امضا معاهده معروف به " ماگناکارتا " شد که آن را مبدا پیدایش حکومت مشروطه در انگلستان می دانند با این وجود جان تا زمان مرگش به مفاد معاهده عمل نکرد . از در تاریخ عامیانه انگلستان از ریچارد به عنوان خوشنام ترین و از جان به عنوان بدنام ترین پادشاهان تاریخ کشور یاد می شود ، اما بسیاری از مورخان اعتقاد دارند این قضاوت ناعادلانه بوده است}


*- هنری سوم (1216 - 1272)

          {پسر جان . در زمان او برای اولین بار پارلمان کوچکی متشکل از اشراف برای دادن مشورت به پادشاه تشکیل گردید}

*- ادوارد اول (1272 - 1307)

          {پسر هنری سوم . در زمان او ولز به پادشاهی انگلستان پیوست . همچنین در دوره او جنگ های خونینی بین انگلستان و اسکاتلند رخ داد . تا پیش از این درگیری ها ، اختلافات و روابطی بین انگلستان و اسکاتلند به عنوان دو کشور همسایه وجود داشت اما ادوارد اول اولین پادشاهی بود که رسماً با هدف ضمیمه کردن اسکاتلند به انگلستان دست به لشکرکشی زد}

*- ادوارد دوم (1307 - 1327)

          {پسر ادوارد اول که برخلاف پدرش پادشاهی ضعیف و سست اخلاق بود و کشور را به مرز نابودی کشاند}

*- ادوارد سوم (1327 - 1377)

          {پسر ادوارد دوم . ایزابل همسر ادوارد دوم که از دست کارهای او خسته شده بود با همدستی برادرش شارل چهارم پادشاه فرانسه ، ادوارد دوم را برکنار و پسرش را جانشین او ساخت . ادوارد دوم کمی بعد از برکناری اعدام گردید . در زمان پادشاهی ادوارد سوم جنگ های صد ساله با فرانسه آغاز شد . در پایان این سلسله جنگ ها که با فراز و نشیب بسیار همراه بود انگلستان تقریباً تمام ممالکش در خاک فرانسه امروزی را از دست داد}

*- ریچارد دوم (1377 - 1399)

          {ریچارد نوه ادوارد سوم و دومین پسر شاهزاده ادوارد معروف به شاهزاده سیاه بود . پدر و برادر بزرگتر ریچارد قبل از پادشاه فوت کردند و جانشینی ادوارد سوم به او رسید}


خاندان لنکستر :

*- هنری چهارم (1399 - 1413)

          {هنری چهارم پسر دایی ریچارد دوم و دوک لنکستر بود . بعد از اختلافاتی که بین او و پادشاه رخ داد سر به شورش گذاشت و ریچارد را از سلطنت خلع و زندانی کرد . ریچارد چند ماه بعد در زندان درگذشت . در زمان حکومت خاندان آنژو ، زبان فرانسوی زبان رسمی دربار انگلستان بود ، اما هنری چهارم دوباره زبان انگلیسی را به عنوان زبان رسمی دربار قرار داد}

*- هنری پنجم (1413 - 1422)

          {پسر هنری چهارم . با وجود دوران کوتاه سلطنت ، او از معروف ترین پادشاهان تاریخ انگلستان است چون در زمان او کشورش در جنگ های صد ساله به اوج پیروزی و افتخار رسیده و فرانسه را تقریباً بطور کامل به زانو در آورده بود}

*- هنری ششم (1422 - 1461 و 1470 - 1471)

          {پسر هنری پنجم بود که در 9 ماهگی به سلطنت رسید . در زمان او انگلستان بالاخره در جنگ های صد ساله مغلوب و تقریباً تمام املاکش در فرانسه را از دست داد . از سوی دیگر ضعف و بیماری هنری ششم باعث شد تا دربار انگلستان دچار شکاف و اختلاف شود و جنگ داخلی خونینی بین دو دسته از خاندان سلطنتی رخ داد که به جنگ گل ها معروف شد چون نماد خاندان لنکستر گل رز قرمز و نماد خاندان رقیب یعنی یورک ها گل رز سفید بود! طی این جنگ ها هنری ششم و خانواده اش یک بار مجبور به فرار به اسکاتلند شدند اما چند سال بعد بازگشته سعی کرد دوباره قدرت را بدست گیرد که این بار به دام افتاد و زندانی شد . چند سال بعد هواداران هنری ششم به رهبری همسرش بار دیگر پیروز شده و او را از زندان آزاد و به تخت سلطنت نشاندند اما کمی بعد دوباره شکست خوردند و هنری بار دیگر دستگیر و این بار اعدام شد}


خاندان یورک :

*- ادوارد چهارم (1461 - 1470 و 1471 تا 1483)

          {او نوه پسری ادوارد سوم بود و به همین دلیل بسیاری از اشراف انگلستان او را وارث حقیقی تاج و تخت می دانستند ، همین مسئله و ناکارآمدی هنری ششم در اداره کشور ، زمینه ساز وقوع جنگ گل ها و به حکومت رسیدن ادوارد چهارم گردید}

*- ادوارد پنجم (1483)

          {ادوارد پنجم پسر ادوارد چهارم ، دوازده ساله بود که به سلطنت رسید و طبق وصیت پدرش ، عمویش ریچارد عهده دار امور کشور گردید . اما ریچارد سودای پادشاهی داشت به همین دلیل شروع به بهانه تراشی درباره مشروعیت ازدواج پدر و مادر پادشاه نوجوان کرد و در نهایت با زندانی نمودن او و برادر کوچکترش پادشاهی را غصب نمود . هیچگاه مشخص نشد ریچارد چه بلایی سر ادوارد و برادرش آورده . سال ها قبل ادعا شد بقایای اجساد دو کودک در زیر محوطه برج لندن کشف شده که احتمالاً اجساد آنهاست اما خاندان سلطنتی انگلیس اجازه انجام آزمایشات دقیق برای تعیین هویت آنها را نداده اند!}

*- ریچارد سوم (1483 - 1485)

          {برادر ادوارد چهارم ، همانطور که شرح دادم او حکومت را از برادرزاده اش غصب کرد}


خاندان تئودور :

*- هنری هفتم (1485 - 1509)

          {کاترین همسر هنری پنجم و دختر پادشاه فرانسه ، بعد از مرگ هنری و در حالی که مراقب پادشاه خردسالش بود با یک اشراف زاده ولزی به نام اوئن تئودور ازدواج کرد و از او صاحب چهار فرزند شد . ادموند بزرگترین فرزند آنها بعدها ارل ریچموند شد و هنری هفتم پسر او است . الیزابت همسر ادوارد چهارم که نگران جان پسرانش بود ، هنری را تحریک به شورش علیه ریچارد کرد . ریچارد کشته شد اما اثری از پسران ادوارد نیافتند پس هنری با نام هنری هفتم تاجگذاری کرد و پادشاه انگلستان شد}

*- هنری هشتم (1509 - 1547)

          {هنری هشتم دومین پسر هنری هفتم بود و بعد از آنکه برادر بزرگترش آرتور در سال 1502 درگذشت به عنوان ولیعهد انتخاب گردید . ازدواج های متعدد و جنجالی او باعث درگیری اش با کلیسای کاتولیک شد و برای اینکه کاملاً آزادی عمل داشته باشد کلیسای انگلستان را از کلیسای رم مستقل و خود را رهبر آن اعلام کرد . از این زمان مذهب پروتستان که استقلال کلیسای انگلستان را تایید می کرد در این کشور رواج یافت}

*- ادوارد ششم (1547 - 1553)

          {هنری هشتم با وجود ازدواج های متعددش تنها صاحب یک پسر و دو دختر شد . ادوارد تنها پسر هنری از همان بدو تولد ضعیف و بیمار بود و امید چندانی به زندگی طولانی نداشت و در نهایت در سن پانزده سالگی فوت کرد . او که با تعالیم پروتستان بزرگ شده بود نمی خواست بعد از خودش حکومت به خواهر ناتنی کاتولیکش مری برسد به همین دلیل لیدی جین گری نوه خواهر هنری هشتم را به عنوان جانشین خود معرفی کرد . اما بعد از مرگ ادوارد مردم و بیشتر درباریان با به تخت نشستن لیدی جین مخالفت کردند و مری ملکه شد}

*- مری اول (1553 - 1558)

          {فرزند ارشد هنری هشتم که بعد از برادرش به تخت نشست . او کاتولیک متعصبی بود و پروتستان ها را بشدت سرکوب نمود . با ولیعهد اسپانیا ازدواج کرد اما نتوانست صاحب فرزندی شود و خیلی زود احتمالاً بر اثر سرطان بدخیمی درگذشت}

*- الیزابت اول (1558 - 1603)

          {دومین دختر هنری هشتم و پروتستان بود . در زمان او پادشاهی انگلستان دوباره قدرتمند شد و عصر استعمارگری این کشور آغاز گردید}


خاندان استوارت :

*- جیمز اول (1603 - 1625)

          {الیزابت اول هیچگاه ازدواج نکرد و صاحب فرزندی نشد . نزدیک ترین خویشاوند و مناسب ترین گزینه برای جانشینی او جیمز ششم پادشاه اسکاتلند بود . او پسر ماری نوه خواهر هنری هشتم بود که از نه ماهگی به عنوان ملکه اسکاتلند تاجگذاری کرده و در بیست و چهار سالگی بعد از اردواج با یک لرد انگلیسی به نام هنری استوارت ، جیمز را به دنیا آورد . ماری و الیزابت رابطه پیچیده و پر فراز و نشیبی با هم داشتند و در نهایت الیزابت مجبور شد علیرقم میل باطنی اش او را اعدام کند . با این وجود پسرش جیمز را به عنوان جانشین خود معرفی کرد و بعد از مرگ ملکه ، جیمز ششم اسکاتلند با نام جیمز اول انگلستان بر تخت نشست تا اولین قدم جدی برای اتحاد سیاسی انگلستان و اسکاتلند برداشته شود}

*- چارلز اول (1625 - 1649)

          {پسر جیمز اول . او خود را درگیر جنگ هایی پر هزینه و بی حاصل در اروپا کرد و بر سر هزینه های نظامی با پارلمان درگیر شد و عاقبت سرش را به باد داد}


جمهوری کرامول :

*- الیور کرامول (1653 - 1658)

          {الیور کرامول یک لرد دون پایه و عضو پارلمان بود که بتدریج رهبری مخالفان چارلز را بدست گرفت و با وقوع جنگ بین نیروهای پارلمان و نیروهای پادشاه ، بخوبی آنها را رهبری و به پیروزی رساند . با اینکه کرامول بعد از اعدام چارلز مخالف ادامه سلطنت بود و اعلام جمهوری کرد ، عملاً تبدیل به دیکتاتوری خودکامه شد و حکومتش دوام چندانی نیافت}

*- ریچارد کرامول (1658 - 1659)

          {ریچارد بعد از مرگ پدرش به حکومت رسید اما نارضایتی روز افزون مردم باعث قدرت گرفتن دوباره سلطنت طلبان شد . ریچارد از انگلستان فرار کرد و سال ها در اروپا آواره بود تا اینکه مخفیانه به کشور بازگشت و زندگی عادی در پیش گرفت و در سال 1712 درگذشت . در سال 2012 ملکه الیزابت دوم رسماً فرمان عفو ملوکانه او را صادر نمود!}


خاندان استوارت دور دوم :

*- چارلز دوم (1660 - 1685)

          {پسر ارشد چارلز اول}

*- جیمز دوم (1685 - 1688)

          {چارلز دوم فرزند مشروعی نداشت و پسر نامشروعش هم در جریان یک توطئه برای قتل او دستگیر و مجازات شد . بنابراین برادرش جیمز دوم بعد از او به تخت سلطنت رسید . سه پادشاه قبلی خاندان استوارت چندان در قید و بند درگیری های مذهبی بین پروتستان ها و کاتولیک ها نبودند و سعی می کردند میانه رو باشند ، اما جیمز دوم کاتولیک معتقد و متعصبی بود و همین مسئله به ضررش تمام شد}


خاندان اورانژ :

*- ویلیام سوم (1689 - 1702) و مری دوم (1689 - 1694)

          {جیمز دوم پیش از رسیدن به تخت سلطنت دو دختر داشت که یکی (مری) با شاهزاده ویلیام از هلند و دیگری (آن) با برادر پادشاه دانمارک ازدواج کرده و هر دو پروتستان بودند . با توجه به اینکه جانشین احتمالی جیمز دوم مری بود مقامات با به تخت نشستن یک کاتولیک مخالفت نکردند ، اما جیمز و همسرش خیلی زود صاحب یک پسر شدند . پروتستان ها که از ادامه یافتن حکومت کاتولیک ها به وحشت افتاده بودند از مری و ویلیام درخواست کمک کردند و آنها با سپاهی از هلند وارد انگلستان شدند . مقاومت کمی از سوی جیمز و هوادارانش رخ داد و او همراه همسر و پسر خردسالش به فرانسه گریخت . با این وجود مری حاضر نبود به تنهایی حکومت را بدست گیرد و بعد از چند ماه مذاکرات پر حاشیه در پارلمان توافق شد که مری و همسرش ویلیام مشترکاً بر تخت بنشینند . مری سال 1694 بر اثر بیماری آبله درگذشت و بعد از آن ویلیام به تنهایی و با اندوه حکومت کرد!}

*- آن (1707 - 1714)

          {ویلیام و مری فرزندی نداشتند و بعد از مرگ مری مسئله جانشینی به بحرانی اساسی تبدیل شد زیرا با اینکه طبق سنت سلطنت بعد از ویلیام به آن خواهر کوچکتر مری می رسید ، او هم جانشینی نداشت و ممکن بود تاج و تخت انگلستان به پسر جیمز دوم برسد . بعد از بحث های بسیار در پارلمان ، در سال 1701 میلادی " قانون جانشینی " به تصویب رسید که جزئیات و شرایط لازم برای قرار گرفتن افراد در فهرست جانشینی را مشخص می کرد و مهمترین شرطش این بود که یک کاتولیک نمی توانست به حکومت برسد! در زمان ملکه آن نام رسمی پادشاهی انگلستان به پادشاهی بریتانیای کبیر تغییر یافت}


خاندان هانوور :

*- جورج اول (1714 - 1727)

          {طبق قانون جانشینی جدید ، ولیعهد ملکه آن ، پرنسس سوفیا نوه جیمز اول و ملکه بوهمیا بود . اما پرنسس سوفیا مسن بود و پیش از ملکه آن درگذشت پس سلطنت انگلستان به پسرش جورج رسید که در آن زمان حکمران منطقه هانوور (در شمال آلمان امروزی) بود و برای حدود یک قرن هانوور به بخشی از پادشاهی بریتانیای کبیر تبدیل شد . جورج اول به زبان انگلیسی تسلط نداشت و برای ملاقات با مقامات کشور به پسرش جورج آوگوستوس متکی بود اما بعد از مدتی بین پدر و پسر شکراب شد و جورج آوگوستوس دیگر به جلسات نیامد . جورج اول برای رفع این مشکل فرد دیگری را به عنوان رابط خود و مقامات انتخاب کرد که این سمت در دربار ماندگار شد و بعد از مدتی تبدیل به مقام " نخست وزیر " گردید}

*- جورج دوم (1727 - 1760)

           {پسر جورج اول}

*- جورج سوم (1760 - 1820)

          {نوه جورج دوم و پسر ارشد شاهزاده فردریک ولیعهد جورج دوم که پیش از پدر از دنیا رفت . در اوایل سلطنت جورج سوم جنگ های طولانی با فرانسه و اسپانیا با پیروزی انگلستان به پایان رسید ، اما کمی بعد انقلاب استقلال آمریکا رخ داد که ضربه بزرگی بر امپراتوری بریتانیای کبیر بود!}

*- جورج چهارم (1820 - 1830)

          {پسر ارشد جورج سوم}

*- ویلیام چهارم (1830 - 1837)

          {جورج چهارم وارثی نداشت و حکومت به برادر کوچکترش ویلیام رسید . ویلیام از همسر اولش صاحب 10 فرزند شده بود اما چون ازدواجش مورد تایید کلیسا نبود هیچکدام حق جانشینی نداشتند و تمامی فرزندان همسر دومش هم در همان کودکی مردند}

*- ویکتوریا (1837 - 1901)

          {مادر بزرگ اروپا! او دختر ادوارد چهارمین پسر جورج سوم بود و هیچکس انتظار نداشت بتواند روزی بر تخت پادشاهی انگلستان تکیه بزند اما دوران طولانی حکومت او به عصر طلایی امپراتوری مستعمراتی بریتانیا تبدیل شد و در اواخر سلطنتش معروف شده بود که " آفتاب در امپراتوری بریتانیا هیچگاه غروب نمی کند! "}


خاندان ساکس کوبرگ و گوتا :

*- ادوارد هفتم (1901 - 1910)

          {ملکه ویکتوریا با شاهزاده آلبرت از خاندان آلمانی ساکس کوبرگ و گوتا ازدواج کرده بود ، بنابراین پسر ارشدش ادوارد هفتم با نام خانوادگی پدر بر تخت پادشاهی انگلستان تکیه زد}


خاندان ویندزور :

*- جورج پنجم (1910- 1936)

          {پسر ادوارد هفتم بود و تا سال 1917 با نام خانوادگی پدرش حکومت کرد اما با وقوع جنگ جهانی اول احساسات ضد آلمانی بین مردم انگلستان روز به روز شدت گرفت و در نهایت جورج مجبور شد نام خانوادگی اش را به نام ویندزور (برگرفته از نام قلعه تاریخی ویندزور در لندن) تغییر دهد . ویلهلم دوم قیصر آلمان پسر عمه جورج پنجم بود اما این نسبت مانع از وقوع جنگ بین دو کشور و متحدانشان نشد . در زمان پادشاهی او بیشتر بخش های جزیره ایرلند با نام جمهوری ایرلند از بریتانیا مستقل شد}

*- ادوارد هشتم (1936)

          {پسر ارشد جورج پنجم که بعد از مرگ پدر به پادشاهی رسید اما او قصد ازدواج با یک زن مطلقه آمریکایی را داشت که مورد تایید کلیسای انگلیس نبود بنابراین بعد از چند ماه از سلطنت کناره گیری و بودن با عشق آمریکایی اش را انتخاب کرد!}

*- جورج ششم (1936 - 1952)

          {پسر دوم جورج پنجم . بنیه ضعیفی داشت و همواره بیمار بود با این وجود توانست کشورش را در روزهای بحرانی جنگ جهانی دوم بخوبی رهبری کند}

*- الیزابت دوم (1952 - 2022)

          {دختر اول جورج ششم (جورج ششم و همسرش فقط صاحب دو دختر شدند) . رکوردار طولانی ترین زمان سلطنت در تاریخ پادشاهی انگلستان}

*- چارلز سوم (2022 - ؟)

          {پسر ارشد ملکه الیزابت}

آیا ادامه خواهد داشت؟!!!
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات

***

کانال بنده در ایتا :

hahbamn@
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ جهان”