شمار قربانیان زمین لرزه بامداد امروز در کشور مغرب (مراکش) به 632 کشته و 367 زخمی رسیده است . همچنان صدها نفر زیر آوار هستند و امداد رسانی ادامه دارد . کانون این زمین لرزه که به گفته کارشناسان شدت آن در مغرب طی 120 سال گذشته بی سابقه بوده در منطقه (استان) نیمه کوهستانی مراکش-آسفی در مرکز کشور مغرب و در 56 کیلومتری غرب شهرک 4 هزار نفری اوکایمد بوه است . منابع مختلف قدرت این زمین لرزه را بین 6.8 تا 7.2 ریشتر برآورد کرده اند . این زمین لرزه در بیشتر مناطق مغرب و برخی شهرهای الجزایر ، اسپانیا و پرتغال احساس شده است . گستردگی نواحی خسارت دیده باعث شده تا فعلاً نتوان تخمین مشخصی از میزان نهایی تلفات و خسارات داشت اما به نظر می رسد بیشترین خسارات در شهر یک میلیون نفری مراکش (مرکز منطقه مراکش-آسفی) به بار آمده باشد . این شهر از نظر تاریخی قدیمی ترین کلان شهر مغرب است و ابنیه تاریخی فراوانی دارد که طبق گزارشات رسیده بسیاری از آنها آسیب دیده یا به کلی تخریب شده اند .
آخرین آمار قربانیان زمین لرزه مهیب مغرب که صبح امروز اعلام شد 2012 کشته و 2059 مجروح می باشد . عملیات آواربرداری و جستجو در مناطق مختلف همچنان ادامه دارد و احتمالاً آمار جدید فردا صبح اعلام خواهد شد . به گفته مقامات مغربی دست کم 300 هزار نفر بر اثر زلزله دچار خسارت شده اند . امروز تصاویری منتشر شد از یک روستای کوهستانی دور افتاده نزدیک به کانون زلزله که به کلی ویران شده بود و هیچ فرد زنده ایی در داخل یا اطراف روستا مشاهده نمی شد .
آخرین آمار قربانیان زلزله مغرب 2862 کشته و 2562 مجروح می باشد . عملیات جستجو زیر آوار همچنان ادامه دارد و هنوز آمار مشخصی از مفقودین و محبوسین احتمالی اعلام نشده است . مقامات مغرب با وجود درخواست کمک از مجامع بین المللی و سازمان های بشر دوستانه ، درخواست رژیم صهیونیستی برای کمک را رد کرده اند . با وجود برقراری روابط دیپلماتیک بین مغرب و اسرائیل ، احتمالاً مقامات این کشور نگران واکنش مردم نسبت به حضور امدادگران اسرائیلی هستند .
حدود 24 ساعت بعد از زلزله مغرب ، طوفان مهیبی شهرهای ساحلی شرق لیبی را در نوردیده و به گفته مقامات محلی باعث تخریب دو سد بالادست شهر الدرنه و جاری شدن سیل در این شهر شده و به گفته منابع مختلف چند صد تا چند هزار قربانی گرفته است . مناطق یاد شده تحت کنترل دولت ملی لیبی (وابسته به ژنرال خلیفه حفتر) هستند و دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس (که از سوی کشورهای غربی به عنوان دولت قانونی لیبی به رسمیت شناخته می شود) کنترلی روی آنها ندارد . این دو اتفاق نادر متوالی در شمال آفریقا بازار نظریه پردازان توطئه درباره پروژه نیمه تخیلی هارپ را داغ کرده است!
چند روز است که به صورت ضربان های متوالی و نسبتاً منظم جزایر آتشفشانی ایزو در چند صد کیلومتری جنوب خلیج توکیو ژاپن با لرزه های 5 تا 6.5 ریشتری تکان می خورند .
دانشمندان ژاپنی به شدت نگران وقوع یک زمین لرزه بسیار شدید یا یک فعالیت آتشفشانی قدرتمند هستند .
بامداد امروز بعد از زلزله ایی 6.1 ریشتری در سواحل ژاپن هشدار سونامی صادر شد و گزارش هایی از دیده شدن امواجی به ارتفاع یک متر در جزایر ایزو منتشر گردید .
جزایر ایزو شامل حدود 100 جزیره است که تنها 9 جزیره مسکونی می باشد .
این جزایر در امتداد شبه جزیره ایزو و تقریباً به صورت یک خط عمود بر خلیج توکیو به سمت جنوب امتداد دارند .
در بیشتر رمان ها و فیلم های کایجویی ژاپنی ، هیولاها از سمت این جزایر به ژاپن حمله می کنند!
خبر فوری : لحظاتی قبل سه زمین لرزه شدید غرب افغانستان را تکان داد . شدت این زمین لرزه ها به حدی بود که در مشهد و بیشتر مناطق غربی کشور ما هم احساس شد و باعث ترس و وحشت مردم گردید . اخبار تکمیلی طی ساعات آینده اعلام خواهد شد ...
با سلام . صبح امروز چهار زمین لرزه متوالی با فاصله چند دقیقه از هم مناطق شمال غربی افغانستان را لرزاند که در بخش های از شرق ایران در استان های خراسان رضوی (مشهد) و خراسان جنوبی هم احساس شد و باعث ترس و وحشت مردم گردید . این زلزله ها طبق اعلام سایت رسمی " مرکز زلزله شناسی مدیترانه " به ترتیب 6.2 ، 5.6 ، 6.4 و 5.9 ریشتر قدرت داشته اند و کانون آنها در فاصله 25 تا 35 کیلومتری شمال شرقی شهر هرات در ولسوالی زنده جان ، و در عمق حدود 35 کیلومتری از سطح زمین بوده است . این زمین لرزه ها خوشبختانه در ایران تلفات و خسارت جدی نداشته و فقط یک نفر در تربت جام مصدوم شده است ، البته با توجه به نزدیکی کانون زمین لرزه ها با مرز ترکمنستان ، صد در صد در شهرهای جنوب شرقی این کشور مثل سرخس و مرو هم احساس شده ، اما با توجه به فضای رسانه ایی بشدت بسته این کشور ، هیچگونه خبری از داخل ترکمنستان درباره اینکه این زلزله آنجا احساس شده باشد یا خسارتی داشته باشد انتشار نیافته است . در داخل افغانستان طبق اعلام منابع محلی وابسته به طالبان تا این لحظه 25 نفر کشته و حدود 100 نفر مجروح برآورد شده و ساختمان های زیادی تخریب یا آسیب دیده اند . با توجه به ضعف دستگاه های امدادی و اطلاع رسانی در افغانستان و اینکه به گفته منابع محلی مناطق آسیب دیده در سه استان هرات ، فراه و بادغیس پراکنده اند ، مطمئناً آمار تلفات بسیار بیشتر از آنچیزی است که تاکنون اعلام شده .
ساعتی بعد از زلزله های افغانستان ، دو زمین لرزه متوالی 6.7 ریشتری هم مناطق شمال شرقی کشور پاپوآ گینه نو را لرزاند که طبق اخبار اولیه شماری زخمی برجا گذاشته و خطوط اصلی انتقال نفت در منطقه هم آسیب دیده اند .
مجدداً سلام . آخرین آمار قربانیان زمین لرزه های دیروز شمال غرب افغانستان 2053 کشته و بیش از 9 هزار نفر مصدوم اعلام شده است . براساس تصاویر منتشر شده حجم ویرانی ها بخصوص در مناطق روستایی بسیار بالا و گسترده است و دولت طالبان تمامی امکانات محدود خود را برای امدادرسانی بسیج نموده .
آخرین آمار رسمی قربانیان زمین لرزه های روز شنبه در شمال غربی افغانستان به 2795 کشته رسیده و تخمین زده می شود حدود 500 نفر همچنان زیر آوار باشند . گروهی از امدادگران ایرانی هم داوطلبانه برای کمک به مناطق زلزله زده رفته اند اما حکومت طالبان تاکنون بطور رسمی از هیچ کشوری درخواست کمک نکرده و فقط تعداد انگشت شماری از امدادگران داوطلب ایرانی و چینی وارد منطقه شده اند .
رسانه های رسمی متعلق به طالبان شمار قربانیان زلزله های روز شنبه را به 1294 کشته و 485 ناپدید کاهش دادند . این طبیعی است که در کشور بحران زده و نابسامانی مثل افغانستان اخبار چنین ضد و نقیض باشد ، اما برخی منابع مخالف طالبان می گویند آمار قربانیان چندین برابر بیشتر از آنچیزی است که اعلام می شود و طالبان امکانات محدود خودش و کمک های خارجی دریافتی را فقط روی شهر هرات و برخی روستاهای پشتون نشین متمرکز نموده در حالی که مردم بیشتر روستاهای مناطق زلزله زده تاجیک های ایماق هستند . بامداد دیروز (چهارشنبه) هم زلزله ایی به بزرگی 6.3 ریشتر همین منطقه را لرزاند که باز در مناطق شرقی ایران احساس شد . به گفته رسانه های محلی این زلزله هم یک کشته و بیش از 150 مجروح داشته است .
ساعتی قبل زمین لرزه دیگری به بزرگی 6.4 ریشتر مناطق زلزله زده شمال غرب افغانستان را لرزاند و در مناطق شرقی ایران هم احساس شد . هنوز گزارشی از تلفات و خسارات احتمالی این زمین لرزه منتشر نشده است .
شب گذشته زمین لرزه ایی به بزرگی 5.6 ریشتر مناطق غربی کشور نپال را لرزاند . این زمین لرزه که کانون آن در فاصله 42 کیلومتری جنوب شهرک جوملا (در ایالت کارنالی پرادش) و عمق 18 کیلومتری از سطح زمین رخ داد باعث ریزش کوه و تخریب تعداد زیادی از خانه های روستایی در شهرستان جاجارکوت گردید و براساس اخبار رسمی تاکنون 132 کشته و بیش از 100 زخمی برجا گذاشته است .
وقوع زمین لرزه های حدود 5 ریشتر در کشور نپال (بخصوص بعد از زلزله مرگبار چند سال قبل) به امری عادی تبدیل شده و اینکه زمین لرزه ایی با قدرت نچندان زیاد این حجم از خسارت و تلفات را به بار بیاورد کمی عجیب است . اما در مجموع همانطور که قبلاً هم گفته بودم نپال یک کشور کوهستانی با تراکم جمعیت نسبتاً زیاد است و کمی این طرف و آن طرف شدن کانون زلزله ، می تواند خیلی تاثیرگذار باشد .