رشته رزمی کوراش با اینکه شباهت زیادی به جودو دارد ، در واقع یک نوع کشتی بومی آسیای میانه است و برخی مورخان ادعا می کنند قدیمی ترین نوع کشتی و قدمت آن به بیش از سه هزار سال پیش می رسد . حتی برخی از کسانی که درباره زندگی پهلوان پوریای ولی تحقیق کرده و او را ساکن بخارا دانسته اند ، بر این باورند که او در کشتی کوراش قهرمان بوده نه کشتی پهلوانی زورخانه ایی! اصلی ترین دلیل آنها برای این ادعا هم به داستان معروف کشتی پوریا با پهلوان هندی بر می گردد و این واقعیت که کوراش در هندوستان هم ورزش پرطرفداری بوده اما در طول زمان بقای آن به آسیای میانه محدود شده . به هر حال آنچیزی که امروزه به عنوان ورزش کوراش می شناسیم با قوانین رسمیت یافته اش ، اولین بار در دهه بیست قرن بیستم در تاتارستان پا گرفت و بتدریج در بیشتر جمهوری ها و استان های شرقی شوروی رونق یافت . بعد از فروپاشی ، ازبکستان مدیریت و ترویج این رشته را برعهده گرفت و با کوشش این کشور در سال 1998 انجمن بین المللی کوراش تاسیس و سال بعد اولین دوره رقابت های جهانی در تاشکند برگزار شد . این رشته اولین بار در بازی های آسیایی 2018 جاکارتا برگزار و بقای آن تا بازی های 2026 ناگویا فعلاً تضمین شده است .
ازبکستان قدرت اول کوراش آسیا و جهان است و در بازی های آسیایی جاکارتا 6 طلا از 7 طلای این رشته را از آن خود کرد (البته بعداً طلای دسته 78 کیلوگرم بانوان را به علت دوپینگ از ورزشکار ازبک گرفتند اما هنوز هیچ تصمیم رسمی درباره اینکه مدال طلا به حریف مغولی او در فینال اعطا شود یا نه ، گرفته نشده) ، دیگر مدال طلا هم به ایران رسید! از آنجا که دسترسی به اطلاعات و ریز نتایج مسابقات کوراش قهرمانی آسیا و جهان در اینترنت به زبان های فارسی و انگلیسی وجود ندارد و فقط باید به اخبار کوتاه و نیمه کوتاه خبرگزاری های داخلی اکتفا کنیم ، در یک جمع بندی کلی می توان گفت ازبکستان باز هم صدرنشین جدول رده بندی مدالی خواهد بود و بعد از این کشور ایران ، چین ، مغولستان ، هند ، قزاقستان و تاجیکستان به دنبال بیشترین مدال ها هستند .
کوراش در خراسان سابقه ایی طولانی دارد و این منطقه با داشتن بیشترین ورزشکار و ملی پوش ، قطب کوراش کشور محسوب می شود . این رشته در زمان برگزاری بازی های آسیایی جاکارتا به همراه جوجیتسو ، زیر مجموعه فدراسیون جودو بودند اما بعد از تعلیق جودو ایران ، برای اینکه ورزشکاران این دو رشته بتوانند به رقابت در مسابقات بین المللی ادامه دهند ، از مدیریت فدراسیون جودو خارج شده و کوراش تحت مدیریت فدراسیون ووشو درآمد (جوجیتسو هم به رده انجمن تنزل یافت و زیر مجموعه فدراسیون انجمن های ورزشی شد) . با رفع تعلیق جودو ، انتظار می رود طی ماه های آینده کوراش دوباره زیرمجموعه این فدراسیون شود مگر اینکه نتایج هانگژو آنقدر درخشان باشد که مسئولان برای تاسیس فدراسیون مستقل کوراش قانع گردند! مسئله ایی که امکانش کاملاً وجود دارد! در جاکارتا کوراش ایران با یک تیم 12 نفره در 7 وزن شرکت کرد (که حاصل آن یک مدال طلا ، یک مدال نقره ، دو مدال برنز و یک سر شکسته بود! - محمد ملک محمدی که یکی از بخت های اصلی کسب مدال ایران بود در اولین مسابقه به شکل مشکوکی مغلوب حریف افغانستانی شد و از شدت ناراحتی سرش را بعد از مسابقه شکست!) . اما در هانگژو قرار است با یک تیم 7 نفره شرکت کنیم . مسئولان تیم کوراش می گویند طبق اعلام ستاد بازی های هانگژو هر کشور در هر وزن فقط می تواند یک نماینده داشته باشد ، اما مسئله اینجاست که طبق اسامی اعلام شده 3 نماینده ایران آقا و 4 نماینده خانم هستند در حالی که در سایت رسمی مسابقات تعداد اوزان آقایان 4 و تعداد اوزان بانوان 3 مورد است! (فقط امیدوارم اشتباه از بنده باشد یا سایت مسابقات و نشود آنچه که نباید بشود!!!) نمایندگان ایران خانم ها طاهره آذرپیوند (با سابقه حضور در جاکارتا ، برنز جهانی 2022 و نقره 2023 قهرمانی آسیا) ، دنیا آقایی (طلای جهانی 2022) ، ملیکا امیدوند (برنز 2023 قهرمانی آسیا) و زهرا باقری (با سابقه حضور در جاکارتا و برنده مدال طلای جهانی 2022) ، و آقایان مجید وحیدی بریمانلو (برنده نقره 2023 قهرمانی آسیا) ، جواد مرادی (برنده طلای 2022 جهان) و صادق آزرنگ (برنده نقره 2023 آسیا) می باشند (متاسفانه نتایج رقابت های قدیمی تر آسیایی و جهانی در دسترس نبود) . البته همانطور که در بخش جودو ذکر شد ، قرار بود آقای محمد محمدی بریمانلو (برنده مدال برنز جودو بازی های آسیایی جاکارتا ، مدال نقره کوراش جهانی 2022 و مدال طلای قهرمانی آسیای 2023) به عنوان امید اصلی ما برای کسب مدال ، به هانگژو اعزام شود اما چند هفته قبل تست دوپینگش مثبت اعلام شد و آقای مرادی جایگزینشان شدند .
***
.
51 - کاراته :
همانطور که در بخش مربوط به جوجیتسو اشاره کردم ، ورزش رزمی کاراته بومی جزایر ریوکیو (بین مجمع الجزایر اصلی ژاپن و جزیره تایوان) بود و بعد از اینکه امپراتوری ژاپن این جزایر را ضمیمه خاک خود نمود ، کاراته هم در سال های نخست قرن بیستم به ژاپن راه یافت و به سرعت محبوب شد . گفته می شود پایه گذار کاراته نوین (یعنی کسی که کاراته را از ریوکیو به ژاپن آورد و رواج داد) فردی به نام چومو هاناشیرو بوده که سال 1945 و در سن 76 سالگی در جریان حمله آمریکایی ها به جزیره اوکیناوا (مرکز مجمع الجزایر ریوکیو) یکی از 60 هزار غیرنظامی ژاپنی بود که جان خود را از دست داد . کاراته که به دو شکل اجرای فرم (کاتا) و مبارزه (کمیته) در مسابقات برگزار می شود از بازی های آسیایی 1994 هیروشیما وارد جدول این مسابقات شده اما در بازی های المپیک فقط در مسابقات المپیک توکیو (2021) برگزار گردید و از جدول المپیک پاریس حذف شده ، منتها یکی از رشته هایی است که برای برگزاری در المپیک 2028 لس آنجلس درخواست داده و ماه آینده درباره بازگشت یا عدم بارگشت آن به جمع رشته های المپیکی تصمیم گیری خواهد شد . (خدا وکیلی این خیلی بد است که یک سری از رشته ها در المپیک و بازی های آسیایی برگزار نمی شوند یا تعداد مواد و اوزانشان را محدود نگه می دارند و اینطوری در حق بسیاری از ورزشکاران جهان که آرزوی حضور در رقابت های المپیک را دارند اجحاف می شود . به نظرم بجای این قبیل محدودیت های کاسب کارانه ، باید برای ورود رشته ها به المپیک یک حداقلی گذاشته شود ، مثلاً بدون در نظر گرفتن تعداد رشته ها ، هر رشته ایی که حداقل 50 کشور عضو کمیته تقاضانامه آن را امضا کنند ، المپیکی شود)
ژاپن قدرت اول کاراته آسیا و جهان است و مطمئناً در هانگژو هم با تمام توان برای دفاع از جایگاهش به میدان خواهد آمد . ایران هم قدرت دوم این رشته در آسیا است و مطمئناً کاراته کاهای ما در تمام اوزان جزو مدعیان قهرمانی هستند . اما کشورهای زیادی در آسیا روی این رشته سرمایه گذاری کرده اند و یک سری از کشورها هم تک ستاره های خیلی خوبی دارند . در نتیجه رقابت در کاراته همیشه نزدیک و نفس گیر است و هیچ وقت نمی توان پیشبینی کرد کدام ورزشکار قهرمان وزن خودش خواهد شد . حتی ژاپنی ها هم در مسابقات بسیاری بازنده بوده اند و فقط با نگاه آماری بلند مدت است که موفق به حفظ جایگاه خود به عنوان قدرت اول این رشته شده اند (ژاپن با کسب 30 مدال طلا از 84 مدال طلای توزیع شده در کاراته ادوار بازی های آسیایی ، صدرنشین جدول مدالی است) . بعد از ژاپن و ایران ، قزاقستان ، چین تایپه ، کویت ، مالزی ، چین ، ویتنام ، ازبکستان ، اردن و اندونزی از نظر تیمی قوی و مدعی هستند و عربستان ، هنگ کنگ ، کره جنوبی ، ماکائو ، فیلیپین ، تایلند و ... به تک ستاره هایشان امید دارند . کاراته در بازی های آسیایی هانگژو 14 ماده خواهد داشت ؛ 4 ماده در کاتا (انفرادی و تیمی آقایان و بانوان ، که بخش تیمی نسبت به دوره های قبل جدید است) و 10 ماده در کمیته (60 ، 67 ، 75 ، 84 و 84+ کیلوگرم آقایان و 50 ، 55 ، 61 ، 68 و 68+ کیلوگرم بانوان) . البته برای جلوگیری از انباشت مدال ها نزد چند کشور معدود ، هر کشور می تواند حداکثر با 8 ورزشکار در رقابت ها شرکت کند .
همانطور که گفتم ایران قدرت دوم کاراته آسیا محسوب می شود و با کسب 14 مدال طلا ، 11 مدال نقره و 10 مدال برنز از این رشته در ادوار بازی های آسیایی عملکرد قابل قبولی داشته است . البته کاراته ایران بیشتر در بخش کمیته موفق بوده و در کاتا آمار مدال آوری کمتری داشته ایم . اما در مجموع تیم کاراته ایران شرایط بسیار خوبی دارد تا جایی که در رقابت های انتخابی تیم ملی برای هانگژو چند نفر از عنوان داران جهانی بازنده شدند و پشت خط ماندند . اما بزرگترین مشکل کاراته ایران در رقابت های مختلف داوری است . کاراته یک رشته رزمی دفاعی می باشد و داوران به حرکاتی که هجومی تشخیص دهند نمره نمی دهند ، همین مسئله باعث شده در برخی رقابت ها داوران با اعمال نفوذ و سلیقه شخصی به فنون رزمی صحیح ورزشکاران نمره ندهند و آنها را در نهایت بازنده کنند که این مسئله برای کاراته کاهای ما زیاد پیش آمده و از نظر اعتراض به داوری کاراته ایران رکوردار جهان است! خلاصه که در هانگژو کاراته کاهای ما باید هم حواسشان به رقیب باشد و هم داوران متعدد هر مسابقه! و برای همین همیشه از نظر تمرکز فکری در مسابقات مشکل داریم در حالی که اگر داوری ها کاملاً عادلانه و تخصصی باشد ، کاراته کاهای ما حتی حریفان ژاپنی را هم به راحتی شکست می دهند! با این شرایط نمی توان پیشبینی کرد عملکرد مدالی کاراته ایران چگونه خواهد بود اما امیدوارم مثل جاکارتا که هر هشت ورزشکار ایران مدال گرفتند (2 طلا ، 3 نقره و 3 برنز و البته در مورد یکی از نقره ها شدیداً روی داوری اعتراض داشتیم!) در اینجا هم همگی دست پر از چین بازگردند .
***
52 - تکواندو :
تکواندو ورزش رزمی خاص کره جنوبی است . البته این رشته قدمت چندانی ندارد و پس از پایان اشغال شبه جزیره کره توسط ژاپن (سال 1945) توسط تعدادی از رزمی کاران کره ایی با تلفیق کاراته و هنرهای رزمی سنتی کره مثل تکیون و سوباک پدید آمد و به سرعت محبوبیت یافت و به ورزش ملی کره جنوبی (در کنار تیر و کمان) تبدیل شد . این رشته بعد از دو اجرای آزمایشی در المپیک های 1988 و 1992 ، از المپیک 2000 سیدنی رسماً در جدول مسابقات قرار گرفت . در بازی های آسیایی هم از مسابقات 1986 سئول به این سو برگزار می شود . تکواندو هم مثل کاراته شامل دو بخش اجرای فرم (پومسه) و مبارزه (کیورگی) است . در بازی های آسیایی هانگژو این رشته در 13 ماده برگزار خواهد شد ؛ پومسه انفرادی آقایان و بانوان ، و کیورگی 58 ، 63 ، 68 ، 80 و 80+ کیلوگرم آقایان و 49 ، 53 ، 57 ، 67 و 67+ کیلوگرم بانوان بعلاوه یک ماده میکس تیمی که در سایت رسمی مسابقات ذکر نشده پومسه است یا کیورگی و در اخبار هم بنده چیزی در این باره پیدا نکردم اما چون تکواندو ایران فقط دو نماینده برای پومسه دارد ، احتمالاً باید این ماده میکس تیمی مبارزه یا کیورگی باشد .
کره جنوبی در تکواندو قدرت اول آسیا و جهان است و با کسب 58 طلا از 110 طلای توزیع شده از این رشته در ادوار بازی های آسیایی ، عملکردی بهتر از ژاپن در کاراته داشته اند . اما در اینجا هم کشورهای آسیایی تیم های خیلی خوب و مدعی دارند و رقابت بر سر دوم شدن در جدول رده بندی مدالی بسیار نزدیک خواهد بود ، ایران ، چین ، چین تایپه ، ازبکستان و تایلند مدعیان اصلی هستند و البته هوگو پوشان اردن ، قزاقستان ، ویتنام ، فیلیپین ، ژاپن و ... به دنبال کسب مدال خواهند بود .
تکواندو ایران در چند سال گذشته اوضاع آشفته و پر استرسی را پشت سر گذاشته . یک دهه قبل ما در اوج بودیم و در آستانه پایین کشیدن کره جنوبی از تاج و تخت این رشته . ضربه اول را کشور دوست ، برادر و همسایه! جمهوری آذربایجان وارد کرد! بعد از اینکه مربی سرشناس ایرانی رضا مهماندوست سرمربی تیم ملی تکواندو آذربایجان شد چند نفر از تکواندوکاران ملی پوش که اختلافاتی با فدراسیون داشتند به آذربایجان رفتند و تبعه این کشور شدند و چند مدالی هم برای آذربایجان کسب کردند (آقای مهماندوست تا همین سه ماه قبل سرمربی آذربایجان بود اما بعد از ناکامی در کسب مدال از مسابقات جهانی باکو! برکنار شد) با این وجود فدراسیون تکواندو ایران کار خودش را کرد و تیمی را برای المپیک 2016 ریو آماده نمود که بسیاری آن را رویایی می دانستند! و این تیم رویایی با باخت هایی عجیب و غریب برابر حریفانی ناآشنا ، شکست تلخی خورد و فقط یک مدال برنز توسط کیمیا علیزاده (به عنوان اولین و تنها مدال المپیکی بانوان ایران) کسب شد . با این شرایط تکواندو ایران برای بازی های آسیایی جاکارتا اصلاً شرایط روحی مناسبی نداشت و مصدومیت ظاهری خانم علیزاده هم همه چیز را بدتر کرد تا در نهایت کسب 2 مدال طلا ، 3 مدال نقره و 2 مدال برنز (در شرایطی که در اینچئون 4 طلا گرفته بودیم) موفقیتی بزرگ ارزیابی شود . اما پناهنده شدن کیمیا علیزاده چند ماه بعد از جاکارتا و همزمانی تقریبی با فرار سعید مولایی ، تکواندو را وارد شوک دیگری کرد بخصوص که علیزاده هم مثل مولایی جوسازی رسانه ایی شدیدی علیه ایران به راه انداخت و چیزی نمانده بود تکواندو ایران هم مثل جودو تعلیق شود . خلاصه با این شرایط روحی تکواندو ایران از المپیک توکیو دست خالی برگشت (خود کیمیا علیزاده هم که در تیم پناهنده ها مسابقه داد توفیقی در کسب مدال نداشت . علیزاده بعد از المپیک زیر پرچم آلمان در چند رقابت شرکت کرده و هیچ مقامی بدست نیاورده است!) شرایط تیم ملی تکواندو به شکلی بود که آقای محمدرضا پولادگر با سابقه 21 سال مدیریت فدراسیون و افتخارات فراوانی که با این رشته کسب نموده بود ، بعد از المپیک توکیو گفت شرایط تکواندو ایران به شکلی است که در المپیک پاریس هم مدال نخواهیم گرفت ، و البته آقای پولادگر در شرایطی این حرف را زد که طی سال های قبلی در رده های پایه تکواندوکاران نوجوان و جوان در سطح جهان قهرمان شده و بالاتر از کره ایی ها ایستاده بودند! نتیجه اینکه آقای پولادگر چند ماه بعد از المپیک توکیو از فدراسیون رفت و جایش را به آقای هادی ساعی داد . آقای ساعی در این یکی-دو سال گذشته تلاش های فراوانی برای احیای تیم ملی تکواندو داشته و بخصوص در بخش بانوان موفقیت های خوبی شکل گرفته است . اما بزرگترین مشکل فعلی تکواندو ایران رقابت های فرسایشی برای کسب سهمیه المپیک است و در شرایطی که اغلب ملی پوشان ما رنک المپیکی مناسبی ندارند باید بلافاصله بعد از هانگژو خود را برای شرکت در دو مرحله دیگر رقابت های جایزه بزرگ آماده کنند که بتوانند تا 3 دسامبر 2023 (روز اعلام اسامی برندگان سهمیه های مستقیم از طریق رنکینگ) امتیازات خود را افزایش دهند (البته اگر تکواندو ایران نتواند سهمیه خود را از این طریق کسب کند ، دو مرحله دیگر اما بسیار سخت تر در پیش رو خواهد بود!) . خلاصه تکواندوکاران در هانگژو در کنار تلاش برای کسب مدال باید مراقب باشند که مصدومیت به معنای خداحافظی با سهمیه المپیک پاریس خواهد بود!
***
53 - ووشو :
این یکی ورزش رزمی مخصوص چینی هاست و در واقع همان کونگ فو است که صدها فیلم و سریال و انیمیشن درباره اش دیده ایم . قدمت کونگ فو به حدود 1500 تا 2000 سال پیش باز می گردد و بسیاری معبد معروف شائولین را خاستگاه آن می دانند . بعد از وقوع انقلاب کمونیستی در چین کونگ فو به عنوان یکی از مصادیق ارتجاع محافظه کارانه گذشته مورد توجه حکومت جدید قرار گرفت ، اما آنها قصد نابودی کامل این ورزش را نداشتند بلکه می خواستند به شکلی آموزشی و خالی از مفاهیم مذهبی و فلسفی ، مناسب برای یادگیری در مدارس و آموزشگاه های دولتی در آوردند و اینگونه بود که ووشو به وجود آمد! این رشته از بازی های 1990 پکن وارد جدول بازی های آسیایی شده اما تلاش های چینی ها برای تبدیل به آن به یک رشته المپیکی تاکنون نتیجه نداده است . مسابقات ووشو هم مثل کاراته و تکواندو شامل دو بخش اجرای فرم (تالو) و مبارزه (ساندا) است . در بازی های آسیایی هانگژو رقابت های ووشو شامل 15 ماده (یکی بیشتر از جاکارتا) خواهد بود ؛ 8 ماده در تالو (اجرای فرم های چانگ کوآن ، نان کوآن ، تایچی کوآن و دائوشو/گانشو مردان و چانگ کوآن ، نان کوآن ، تایچی کوآن و جیانشو/کوانگشو بانوان) و 7 وزن در بخش ساندا (56 ، 60 ، 65 ، 70 و 75 کیلوگرم آقایان و 52 و 60 کیلوگرم بانوان)
از زمان شیوع کرونا در رده بزرگسالان هیچ رقابت مهم بین المللی در رشته ووشو (قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا) برگزار نشده و رقابت های هانگژو را می توان شروعی دوباره برای این رشته دانست . نیاز به گفتن ندارد که چین قدرت اول ووشو آسیا و جهان است و تاکنون 63 مدال طلا از 89 مدال طلای توزیع شده در این رشته از بازی های آسیایی را به خود اختصاص داده و مطمئناً در هانگژو هم به عنوان میزبان تمام تلاش خود را خواهند کرد که حداقل 10 مدال طلای ووشو جاکارتا را تکرار نمایند . ایران هم که طبق معمول بیشتر رشته های رزمی ، قدرت دوم است و مدعی کسب چندین مدال . هنگ کنگ ، ویتنام ، کره جنوبی ، ماکائو ، اندونزی و فیلیپین هم از نظر تیمی خوب هستند و شانس کسب چند مدال را دارند در حالی که ژاپن ، چین تایپه ، تایلند ، مالزی ، هند ، لائوس ، میانمار ، سنگاپور ، ازبکستان و ... بیشتر چشم به تک مدال ها دارند . البته همانطور که اشاره کردم چند سالی از آخرین رقابت مهم ووشو در رده بزرگسالان گذشته و ممکن است در این مدت بعضی کشورها دست به کارهایی زده باشند که نتیجه اش در هانگژو نمایان خواهد شد .
ووشو از اواسط دهه شصت وارد ایران شد و فدراسیون آن در سال 1382 تاسیس گردید . اولین بار در مسابقات 1998 بانکوک وارد این رشته از بازی های آسیایی شدیم و همانجا یک مدال نقره گرفتیم . طی دوره های بعدی ووشو ایران به تدریج تعداد و رنگ مدال هایش را ارتقا داد تا در مجموع با کسب 7 مدال طلا ، 9 مدال نقره و 6 مدال برنز دومین کشور در رده بندی مدالی ادوار این رشته باشیم . همانطور که گفتم طی چند سال اخیر در رده بزرگسالان مسابقه معتبر و جدی بین المللی وجود نداشته تا یک ارزیابی کلی از شرایط ووشوکاران تیم ملی داشته باشیم . روی کاغذ همه چیز عالی است و انشالله ووشوکاران ما دست پر از هانگژو باز خواهند گشت ، اما مشکل بزرگ ما میانگین سنی بالای اعضا تیم اعزامی به هانگژو است! از 13 ورزشکار اعزامی شش نفر آنها سابقه حضور در بازی های آسیایی را دارند و از این شش نفر ، سه نفر در بازی های 2010 گوانگژو عضو تیم ملی ایران بودند! محسن محمد سیفی که دنبال کسب چهارمین مدال طلای خود است ، الهه منصوریان هم می خواهد بعد از یک برنز (2010) و دو نقره (2014 و 2018) بالاخره به طلا برسد . اما احسان پیغمبری بعد از برنز گوانگژو ، در اینچئون مدالی نگرفت و در جاکارتا هم غایب بود! خلاصه که ووشو بعد از هانگژو نیازمند یک خانه تکانی اساسی است و بخصوص انحصار خواهران منصوریان بر سهمیه های ساندای بانوان ، دیگر باید به پایان برسد و آنها جای خود را به شاگردان جوانترشان بدهند .
***
.
54 - کشتی :
و در نهایت ، کشتی! ورزش کشتی یکی از قدیمی ترین ورزش ها در تاریخ بشر است که در بسیاری از فرهنگ ها و تمدن ها به اشکال مختلف برگزار می شده . در ایران و مصر باستان انواع مختلفی از کشتی وجود داشته و در یونان باستان هم یکی از محبوب ترین ورزش های المپیک بوده . اما آنچه که امروزه به عنوان ورزش کشتی می شناسیم در واقع ابداع اروپایی هاست! کشتی آزاد برگرفته از نوعی کشتی آماتوری است که در قرن نوزدهم بین طبقه کارگر در انگلستان پا گرفت (هرچند قوانین آن شباهت زیادی به کشتی های سنتی ایرانی دارد) و کشتی فرنگی را هم در قرن نوزدهم فرانسوی ها ابداع کردند و ابتدا تصور می شد کشتی المپیک باستان شبیه این کشتی بوده به همین دلیل به آن Greco-roman گفته می شود اما بعدها تحقیقات بیشتر ثابت کرد قوانین کشتی باستانی به کشتی آزاد نزدیک تر بوده است . کشتی فرنگی اولین بار در المپیک 1896 آتن برگزار اما بعد از یک دور وقفه ، در المپیک 1904 سنت لوئیس جای خود را به کشتی آزاد داد . در المپیک 1908 لندن هر دو رشته برگزار شد اما در 1912 استکهلم فقط فرنگی برگزار شد و بالاخره از رقابت های 1920 آنتروپ بود که هر دو رشته جایگاه ثابت خود را پیدا کردند . البته از وقتی نگاه برگزارکنندگان المپیک به این مسابقات اقتصادی و کاسب کارانه شده ، کشتی یکی از رشته هایی بوده که دیواری کوتاه داشته و مرتباً از سر و ته آن زده اند (بخصوص بعد از اضافه شدن کشتی بانوان از مسابقات 2004 آتن) و مرتباً هم صحبت از احتمال حذف آن (یا حداقل کشتی آزاد) می شود . در بازی های آسیایی ، بجز اولین دوره ، کشتی آزاد در بقیه ادوار برگزار شده ، کشتی فرنگی اولین بار در 1974 تهران برگزار و بعد از دو دوره وقفه از 1986 سئول دائماً در جدول مسابقات بوده و کشتی بانوان هم از 2002 بوسان اضافه شده ، ضمن اینکه تحت تاثیر المپیک ، تعداد اوزان کشتی بازی های آسیایی هم مرتباً کاهش یافته است .
کشتی مال ماست و با کسب 69 مدال طلا ، 40 مدال نقره و 36 مدال برنز در صدر جدول مدالی ادوار بازی های آسیایی قرار داریم . البته ژاپنی ها هم با 67 طلا فاصله نزدیکی با ما دارند و تا دوره قبل هم صدرنشین بودند اما آنها که زمانی از قدرت های بزرگ کشتی جهان بودند ، حالا بیشتر در کشتی بانوان فعال هستند و بیشتر طلاهای کشتی بانوان بازی های آسیایی به آنها رسیده اما دوره قبلی بانوان کشتی گیر ژاپنی توفیقی در کسب مدال طلا نداشتند و همین آنها را از ما عقب انداخت . اتفاقی که بعید است در هانگژو تکرار شود چون عملکرد آنها در مسابقات جهانی و قاره ایی اخیر خیلی خوب بوده و مطمئناً بیشتر طلاهای کشتی بانوان به آنها خواهد رسید و از آنجایی که شانس کسب حداقل دو طلا در کشتی آزاد و فرنگی مردان را هم دارند رقابت نزدیکی با ما برای صدرنشینی در جدول رده بندی مدالی هانگژو خواهند داشت . البته نباید از کره جنوبی ، قزاقستان ، چین ، ازبکستان ، مغولستان ، قرقیزستان ، هند ، کره شمالی و ... هم غافل شد که شاید به شکل تیمی حریف ایران نباشند اما هر کدام ستاره های مدعی خودشان را دارند .
کشتی ایران هم مثل چند رشته دیگر ، با چالش کسب سهمیه المپیک روبرو است . تا همین چند دقیقه دیگر رقابت های قهرمانی جهان آغاز می شود و تیم های کشتی آزاد و فرنگی ما با ترکیبی بسیار سطح بالا راهی مسابقات شده اند تا حداکثر سهمیه ممکن برای المپیک را از همین جا بگیرند و خیالشان را راحت کنند . بنابراین برخی از ستاره های تیم ملی در هانگژو غایب خواهند بود و فقط آنهایی که از آمادگی بدنی بالایی برای حضور در دو تورنمنت سنگین متوالی دارند راهی چین می شوند و در بقیه اوزان از نفرات دوم استفاده خواهد شد . با این وجود باز هم کشتی گل سرسبد کاروان ایران خواهد بود و انشالله که بیشتر از 5 طلای جاکارتا هم بگیریم!
در حالی که مراسم افتتاحیه رقابت های بازی های آسیایی هانگژو روز شنبه 23 سپتامبر (اول مهرماه) برگزار خواهد شد ، رقابت های مقدماتی در برخی رشته ها از فردا شروع می گردد و ورزشکاران ما در دو رشته به مصاف حریفان خود خواهند رفت :
والیبال ساحلی : ایران ب - ماکائو الف ساعت 10 صبح به وقت محلی (5:30 صبح به وقت ایران)
فوتبال : ایران - عربستان ساعت 19:30 به وقت محلی (15:00 بعد از ظهر به وقت ایران)
والیبال ساحلی : تیم ملی والیبال ساحلی ب ایران در نخستین دیدار خود در گروه ششم مرحله مقدماتی با نتیجه 2-0 تیم ماکائو الف را شکست داد . تیم ایران ب با ترکیب عباس پورعسگری و علیرضا آقاجانی دو ست مسابقه را با نتایج 21-11 و 21-8 به سود خود پایان داد .
فوتبال : تیم ملی فوتبال امید ایران در شرایطی که برخی بازیکنان کلیدی خود را به دلیل مصدومیت یا عدم همکاری باشگاه ها از دست داده بود در اولین دیدار خود در گروه دوم مرحله مقدماتی با تساوی بدون گل برابر عربستان متوقف شد .
سایر نتایج مهم :
امروز رقابت های مرحله مقدماتی بازی های آسیایی در چهار رشته کریکت ، فوتبال ، والیبال و والیبال ساحلی آغاز شد ؛
در کریکت بانوان تیم های اندونزی و مالزی با غلبه بر مغولستان و هنگ کنگ به جدول اصلی مسابقات راه یافتند . فردا دو تیم بازنده برای تعیین آخرین تیم جدول اصلی به مصاف هم خواهند رفت .
در فوتبال مردان ، گروه یک مرحله مقدماتی میانمار با یک گل بنگلادش را شکست داد و چین 5-1 هند را در هم کوبید . در گروه دو پیش از مسابقه ایران و عربستان ، ویتنام 4-2 مغولستان را شکست داد . در گروه سه با توجه به انصراف سوریه و افغانستان ، دو تیم ازبکستان و هنگ کنگ عملاً به دور بعد صعود کرده اند و فقط در روزهای آینده طی دو دیدار برای تعیین صدرنشین به مصاف هم خواهند رفت . از گروه چهارم هم دیداری برگزار نشد . در گروه پنجم بحرین و تایلند به تساوی 1-1 رضایت دادند و کره جنوبی با پیروزی عجیب 9-0 برابر کویت برای همه رقیبان خط و نشان کشید! و در گروه شش کره شمالی و اندونزی با نتایج مشابه 2-0 چین تایپه و قرقیزستان را شکست دادند .
در والیبال سالنی آقایان ، گروه یک مرحله مقدماتی قزاقستان 3-2 قرقیزستان را شکست داد ، در گروه دو بحرین 3-1 نپال را مغلوب کرد ، در گروه سوم هند در سه ست از سد کامبوج گذشت ، در گروه چهارم پاکستان با همین نتیجه مغولستان را شکست داد ، در گروه پنج هم تایلند 3-0 هنگ کنگ را مغلوب کرد و در گروه شش ژاپن و اندونزی با نتایج مشابه 3-0 افغانستان و فیلیپین را شکست دادند .
و در والیبال ساحلی مردان ، تیم های الف و ب اندونزی ، ژاپن ، چین ب ، قطر الف ، عمان الف و ب و قزاقستان الف حریفان خود را شکست دادند .
برنامه روز 3- ام :
(چهارشنبه - 20 سپتامبر)
فردا ورزشکاران ایران در سه رشته به میدان خواهند رفت ؛
قایقرانی رویینگ : مقدماتی دونفره سبک وزن بانوان - نازنین ملاعی و کیمیا زارعی ساعت 9:10 صبح به وقت محلی (4:40 صبح به وقت ایران)
مقدماتی دو نفره بانوان - مهسا جاور و زینب نوروزی ساعت 9:40 صبح به وقت محلی (5:10 صبح به وقت ایران)
مقدماتی دو نفره آقایان - امیر حسین محمودپور و رضا قهرمانی ساعت 10:10 صبح به وقت محلی (5:40 صبح به وقت ایران)
مقدماتی تک نفره آقایان - امیر حسین محمودپور ساعت 11:20 صبح به وقت محلی (6:50 صبح به وقت ایران)
مقدماتی چهار نفره بانوان - مهسا جاور ، نازنین ملاعی ، زینب نوروزی و فاطمه مجلل ساعت 15:00 بعد از ظهر به وقت محلی (10:30 صبح به وقت ایران)
والیبال ساحلی : ایران الف - تاجیکستان ساعت 9:30 صبح به وقت محلی (5:00 صبح به وقت ایران)
ایران ب - قطر ب ساعت 15:30 بعد از ظهر به وقت محلی (11:00 صبح به وقت ایران)
والیبال سالنی : ایران - نپال ساعت 14:30 به وقت محلی (10:00 صبح به وقت ایران)
{یک خبر خوش هم درباره والیبال اینکه ظاهراً مسئولان برگزاری مسابقات برنامه رقابت های والیبال مردان را تغییر داده و فشرده تر کرده اند تا رقابت های این بخش چند روز زودتر تمام شود و تیم های مطرح شرکت کننده در رقابت های انتخابی المپیک فرصت بیشتری برای استراحت داشته باشند}
والیبال ساحلی : تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران با ترکیب بهمن سالمی و سینا شوکتی در نخستین دیدار خود در گروه هشتم در دو ست با نتایج 21-9 و 21-6 تیم تاجیکستان را شکست داد . تیم ملی والیبال ساحلی ب ایران هم در دومین دیدار خود در گروه ششم با نتیجه 2-0 (21-12 و 21-15) قطر ب را شکست داد و ضمن قطعی نمودن صعود خود به مرحله حذفی صدرنشینی اش تا حدود زیادی قطعی شد .
والیبال سالنی : تیم ملی والیبال ایران در نخستین دیدار خود در گروه دوم مرحله مقدماتی در دیداری آسان 3-0 نپال را مغلوب کرد . ست ها این مسابقه با نتایج 25-9 ، 25-15 و 25-13 به سود تیم ایران خاتمه یافت .
قایقرانی رویینگ : در دو نفره سبک وزن بانوان تیم ایران با ترکیب خانم ها نازنین ملاعی و کیمیا زارعی در گروه دو مرحله مقدمتی با ثبت زمان 6:59:11 اول شد و مستقیماً به فینال راه یافت . در دو نفره (وزن آزاد) بانوان تیم ایران با ترکیب خانم ها مهسا جاور و زینب نوروزی در گروه یک مرحله مقدماتی با ثبت زمان 7:09:29 اول شد و مستقیماً به فینال راه یافت . در تک نفره آقایان امیرحسین محمود پور در گروه سوم مرحله مقدماتی با ثبت زمان 7:27:30 اول شد و به نیمه نهایی راه یافت . در چهار نفره بانوان تیم ایران با ترکیب خانم ها مهسا جاور ، نازنین ملاعی ، زینب نوروزی و فاطمه مجلل در دور آزمایشی با ثبت زمان 6:55:02 بعد از تیم چین دوم شد و در فینال دوباره با همین رقبا مصاف خواهد داد . اما در دور مقدماتی دو نفره آقایان تیم ایران متشکل از امیرحسین محمودپور و رضا قهرمانی در گروه دوم مرحله مقدماتی با ثبت زمان 6:20:13 بعد از تیم ازبکستان دوم شد و برای راهیابی به فینال باید در مرحله شانس مجدد دوباره پارو بزنند .
سایر نتایج مهم :
امروز علاوه بر رقابت های سه رشته یاد شده ، در رشته های کریکت ، فوتبال و پنچ گانه مدرن هم مسابقاتی برگزار شد .
در رشته پنج گانه مدرن امروز رقابت های شمشیربازی برگزار شد که در بخش آقایان ورزشکار کره جنوبی اول شد و نفرات قزاقستان و چین در رده های دوم و سوم ایستادند . در بخش بانوان هم ورزشکاری از چین بیشترین امتیاز را به دست آورد و دو نماینده کره جنوبی دوم و سوم شدند .
در کریکت بانوان تیم هنگ کنگ با شکست مغولستان به جدول اصلی مسابقات راه یافت و کار تیم مغولستان با دو شکست به پایان رسید .
در فوتبال آقایان امروز فقط یک دیدار از گروه چهارم مرحله مقدماتی برگزار شد و ژاپن 3-1 قطر را شکست داد .
در والیبال ساحلی آقایان تیم های چین الف ، قطر الف ، تایلند الف ، اندونزی الف ، کره جنوبی ب ، تیمور شرقی و قزاقستان الف رقبای خود را شکست دادند . امروز ایران تنها کشوری بود که هر دو تیمش برنده شدند (البته چین ب امروز بازی نداشت)
و والیبال سالنی مردان ، در گروه یک چین 3-0 قرقیزستان را شکست داد ، در گروه دو هند با برتری 3-2 برابر کره جنوبی اولین شگفتی بازی های آسیایی را رقم زد ، در گروه سه هم پاکستان در سه ست چین تایپه را مغلوب کرد ، در گروه چهار قطر 3-1 تایلند را شکست داد و در گروه پنج فیلیپین و ژاپن با نتایج مشابه 3-0 افغانستان و اندونزی را مغلوب کردند .
برنامه روز 2- ام :
(پنج شنبه - 21 سپتامبر)
فردا پنج شنبه ورزشکاران ما در چهار رشته با رقبا مسابقه خواهند داد ؛
والیبال ساحلی : ایران الف - عمان ب ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
ایران ب - کره جنوبی ب ساعت 20:00 شب به وقت محلی (15:30 بعد از ظهر به وقت ایران)
قایقرانی رویینگ : شانس مجدد دو نفره آقایان - امیرحسین محمودپور و رضا قهرمانی ساعت 10:00 صبح به وقت محلی (5:30 صبح به وقت ایران)
{در بازی های آسیایی جاکارتا تیم ایران با یک ترکیب 14 نفره در قایقرانی رویینگ شرکت کرد و از 15 ماده فقط در 5 ماده نماینده نداشت ، اما این دوره با توجه به اینکه برخلاف جاکارتا ، تمامی رقابت های مقدماتی مواد در یک روز برگزار شد ، تیم 7 نفره ایران فقط در 5 ماده از 14 ماده که شانس بیشتری برای کسب مدال دارد شرکت کرده که نشان می دهد مرغوبیت مدال نسبت به تعداد مدال ، برای تیم اولویت بالاتری دارد وگرنه نتایج دور مقدماتی نشان می دهد تیم ایران می توانست با شرکت در مواد دیگر دست کم دو تا سه مدال قطعی برنز داشته باشد!}
والیبال سالنی : ایران - بحرین ساعت 14:30 بعد از ظهر به وقت محلی (10:00 صبح به وقت ایران)
فوتبال : ایران - ویتنام ساعت 19:30 شب به وقت محلی (15:00 بعد از ظهر به وقت ایران)
والیبال ساحلی : تیم والیبال ساحلی الف ایران با پیروزی 2-0 برابر عمان ب صعود خود را به مرحله حذفی قطعی کرد . ست های این مسابقه با نتایج 21-17 و 21-11 به سود تیم ایران رقم خورد . تیم والیبال ساحلی ب ایران هم که پیش از این صعود خود را قطعی کرده بود در آخرین دیدار خود در مرحله مقدماتی 2-0 کره جنوبی ب را مغلوب کرد و با اقتدار به عنوان تیم اول ششم راهی مرحله حذفی شد .
قایقرانی رویینگ : تیم دو نفره قایقرانی رویینگ مردان ایران با ترکیب امیرحسین محمودپور و رضا قهرمانی در گروه دوم شانس مجدد با ثبت زمان 6:45:11 بعد از اندونزی دوم شد و به فینال راه یافت . به این ترتیب در رقابت های فینال قایقرانی رویینگ ما در پنج ماده نماینده داریم و انشالله در هر پنج ماده مدال خواهیم گرفت .
والیبال سالنی : تیم ملی والیبال ایران در دومین و آخرین دیدار خود در مرحله مقدماتی 3-1 بحرین را شکست داد و به عنوان صدرنشین گروه دو راهی مرحله حذفی شد . تیم ایران ست های اول ، دوم و چهارم را با نتایج 25-16 ، 25-19 و 25-20 برنده شده و تنها ست سوم را بخاطر دست کم گرفتن حریف 22-25 واگذار کرد .
فوتبال : و تیم فوتبال امید کشورمان با یک نمایش غیرمنتظره حساب شده و کم نقص 4-0 تیم آماده ویتنام را در هم کوبید و در قواره یک مدعی ظاهر شد .
در مجموع عملکرد ورزشکاران ما که تا اینجا به مصاف رقیبان رفته اند قابل قبول بوده و نوید بخش یک دوره خوب برای ورزش کشورمان است انشالله .
سایر نتایج مهم :
امروز علاوه بر والیبال ساحلی ، رویینگ ، والیبال و فوتبال ، در کریکت و قایقرانی بادبانی هم مسابقاتی برگزار شد ؛
در کریکت بانوان مرحله یک چهارم نهایی هند با برتری قاطع برابر مالزی راهی نیمه نهایی شد . امروز قرار بود یک مسابقه دیگر هم از همین مرحله بین پاکستان و اندونزی برگزار شود که این مسابقه به دلیل بارندگی لغو شد و با تصمیم بحث برانگیز برگزارکنندگان تیم پاکستان به دلیل داشتن رنکینگ بالاتر راهی نیمه نهایی شد و اندونزی حذف گردید!
در فوتبال مردان ، از گروه یک هند با یک گل بنگلادش را شکست داد و چین 4-0 میانمار را مغلوب کرد ، به این ترتیب صعود تیم میزبان به دور بعد قطعی شد . در گروه دو هم پیش از بازی ایران و ویتنام ، عربستان با سه گل مغولستان را مغلوب کرد . در گروه پنج کویت و بحرین به تساوی 1-1 رسیدند و کره جنوبی 4-0 تایلند را شکست داد تا صعود کره جنوبی هم قطعی کردد . و در گروه شش چین تایپه 1-0 اندونزی را شکست داد و کره شمالی با همین نتیجه قرقیزستان را مغلوب کرد . فوتبال بانوان هم امروز با برگزاری یک مسابقه از گروه دوم آغاز شد و چین تایپه 2-1 هند را شکست داد .
در والیبال ساحلی مردان چین الف ، تایلند ب ، قزاقستان الف و ب ، قطر ب ، عمان الف و تاجیکستان برابر حریفان خود به برتری رسیدند .
اما در والیبال سالنی رقابت های مرحله مقدماتی به طور کامل به پایان رسید . در گروه یک چین 3-0 قزافستان را شکست داد و به عنوان تیم اول گروه صعود کرد و قزاقستان هم به عنوان تیم دوم راهی مرحله بعد شد . در گروه دو هم بحرین با وجود شکست برابر ایران به عنوان تیم دوم صعود کرد . در گروه سه کره جنوبی 3-0 کامبوج را شکست داد و پایین تر از هند ، به عنوان تیم دوم گروه راهی مرحله بعد شد . در گروه چهار هم چین تایپه در سه ست مغولستان را شکست داد و بعد از تیم پاکستان راهی مرحله حذفی شد . در گروه پنج هم قطر 3-1 هنگ کنگ را شکست داد و به عنوان صدرنشین گروه راهی مرحله بعد شد و تایلند با قرار گرفتن در رده دوم حریف ایران در مرحله اول حذفی گردید . و در گروه شش هم ژاپن و اندونزی با پیروزی 3-0 برابر فیلیپین و افغانستان به عنوان تیم های اول و دوم راهی مرحله بعد شدند . به این ترتیب در مرحله اول حذفی چین با اندونزی ، قزاقستان با ژاپن ، هند با چین تایپه ، ایران با تایلند ، بحرین با قطر ، و کره جنوبی با پاکستان مسابقه خواهند داد . برندگان دیدارهای چین-اندونزی و ایران-تایلند مستقیماً راهی مرحله نیمه نهایی خواهند شد اما برندگان دیدارهای دیگر باید برای رسیدن به نیمه نهایی در مرحله دوم حذفی مسابقه بدهند!
برنامه روز 1- ام :
(جمعه - 22 سپتامبر)
روز جمعه ورزشکاران کشورمان در سه رشته با رقبا مصاف خواهند داد ؛
والیبال ساخلی : ایران الف - ماکائو الف ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
والیبال سالنی : ایران - تایلند ساعت 10:30 صبح به وقت محلی (6:00 صبح به وقت ایران)
تنیس روی میز تیمی مردان : ایران - بحرین 12:00 ظهر به وقت محلی (7:30 صبح به وقت ایران)
ایران - هنگ کنگ 18:00 عصر به وقت محلی (13:30 بعد از ظهر به وقت ایران)
والیبال ساحلی : در آخرین دیدار مرحله مقدماتی تیم ایران الف 2-0 ماکائو را شکست داد و با اقتدار صدرنشین گروه هشتم شد . به این ترتیب حریفان تیم های ایران در مرحله یک هشتم نهایی مشخص شدند و روز یکشنبه ابتدا ایران ب با تایلند ب و سپس ایران الف با ژاپن مسابقه خواهند داد و انشالله برای راهیابی به مرحله یک چهارم نهایی کار سختی نخواهند داشت .
قایقرانی رویینگ : بنده فراموش کرده بودم که امروز یک نماینده هم در قایقرانی رویینگ داریم . در نیمه نهایی انفرادی آقایان امیرحسین محمدپور در گروه یک مرحله نیمه نهایی با ثبت زمان 7:47:67 در رده سوم ایستاد و به فینال راه یافت .
والیبال سالنی : در مرحله اول حذفی تیم ملی والیبال کشورمان با نتیجه 3-0 تایلند را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی صعود کرد . ست های این مسابقه با نتایج 25-21 ، 25-18 و 25-16 به سود تیم ما پایان یافت .
تنیس روی میز : تیم تنیس روی میز مردان ایران در اولین دیدار خود در مرحله گروهی مقدماتی 3-0 بحرین را شکست داد اما در دیدار دوم 1-3 مغلوب تیم قدرتمند هنگ کنگ شد . با توجه به اینکه شکست تیم مغلوستان برای راکت بدستان ما کاری ندارد ، می توان پیشبینی کرد تیم ایران به مرحله یک هشتم نهایی صعود می کند اما با شکست برابر هنگ کنگ به عنوان تیم دوم گروه صعود می کند و بنابراین کار بسیار سختی برای رسیدن به مراحل بالاتر خواهد داشت و بعید است موفق به کسب مدال شوند .
سایر نتایج مهم :
در کریکت بانوان تیم سری لانکا در دیداری نزدیک تایلند را شکست داد و به نیمه نهایی راه یافت اما آخرین دیدار این مرحله هم مثل دیروز بخاطر باران لغو شد و تیم بنگلادش که نسبت به هنگ کنگ رنکینگ بالاتری داشت بدون مسابقه به نیمه نهایی راه یافت .
در گروه سوم فوتبال مردان ازبکستان 1-0 هنگ کنگ را شکست داد ، دو تیم یک بار دیگر روز دوشنبه به مصاف هم خواهند رفت . در گروه سه هم قطر و فلسطین به تساوی بدون گل رضایت دادند تا سرنوشت تیم قطر به بازی آخر گروه بین ژاپن و فلسطین گره بخورد . در فوتبال بانوان هم از گروه یک چین میزبان 16-0 مغولستان را در هم کوبید و نشان داد مدعی اول قهرمانی است . در گروه چهار هم ژاپن 8-0 بنگلادش را شکست داد و ویتنام با دو گل نپال را مغلوب کرد . و در گروه پنج فیلیپین 3-1 هنگ کنگ را شکست داد و کره جنوبی با سه گل از سد میانمار گذشت .
در تنیس روی میز ، تیم های تنیس روی میز آقایان و بانوان هند عملکرد بسیار خوبی داشتند و با برتری برابر تیم های آقا و بانوان سنگاپور نشان دادند که برخلاف ایران عزمشان را برای تکرار کسب مدال در این رشته جزم نموده اند!
در پایان رقابت های مقدماتی والیبال ساحلی آقایان از کشورهای چین ، قطر ، اندونزی ، تایلند ، قزاقستان ، ایران و عمان هر کدام دو تیم و تک تیم هایی از فیلیپین و ژاپن به مرحله یک هشتم نهایی صعود کردند . در پایان رقابت های مرحله مقدماتی والیبال بانوان هم (البته اگر بتوان عنوان بانو را به آنها اطلاق کرد!) دو تیم از کشورهای چین ، فیلیپین ، قزاقستان ، تایلند ، اندونزی ، هنگ کنگ و ژاپن و یک تیم از کشورهای سری لانکا و ماکائو به یک هشتم نهایی راه یافتند .
و در رقابت های والیبال سالنی مردان مرحله اول حذفی چین 3-1 اندونزی را شکست داد ، ژاپن 3-0 قزاقستان را برد ، هند هم با همین نتیجه چین تایپه را شکست داد ، قطر 3-1 از سد بحرین گذشت و پاکستان با برتری 3-0 برابر کره جنوبی دست به کار بزرگی زد . در مرحله دوم حذفی ژاپن و هند در برابر هم قرار خواهند گرفت که پیروز این دیدار حریف چین در نیمه نهایی خواهد بود ، همچنین قطر با پاکستان مسابقه می دهد و برنده این مسابقه هم در نیمه نهایی به مصاف ایران خواهد رفت .
برنامه روز 0 ام :
(شنبه - 23 سپتامبر)
فردا به علت برگزاری مراسم افتتاحیه رسمی ، مسابقات کمی برگزار خواهد شد و ورزشکاران ما فقط در یک رشته مسابقه خواهند داد و رقابت های اصلی و کورس مدال از یکشنبه آغاز می گردد ؛
تنیس روی میز تیمی مردان : ایران - مغولستان ساعت 12:00 ظهر به وقت محلی (7:30 صبح به وقت ایران)
تنیس روی میز : تیم مردان ایران در آخرین مسابقه مرحله مقدماتی مغولستان را 3-0 شکست داد و به عنوان تیم دوم گروه راهی مرحله حذفی شد . در مرحله اول حذفی تیم ایران با ویتنام مسابقه خواهد داد و در صورت برتری در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف تیم قدرتمند ژاپن خواهد رفت .
سایر نتایج مهم :
-
برنامه روز اول :
(یکشنبه - 24 سپتامبر)
فردا نمایندگان ایران در رشته های تیراندازی ، رووینگ ، شنا ، والیبال ساحلی ، جودو ، تنیس روی میز ، هندبال ، شطرنج ، فوتبال ، بوکس ، تکواندو ، تنیس و ووشو به مصاف حریفان خواهند رفت که متاسفانه به علت کمبود وقت از ذکر جزئیات معذورم .
قایقرانی رویینگ : امروز پاروزنان ما در سه ماده فینال داشتند که در نهایت موفق به کسب یک مدال نقره شدند . در دو نفره آزاد بانوان خانم ها مهسا جاور و زینب نوروزی با ثبت زمان 7:17:08 بعد از چین دوم شدند و اولین مدال کاروان ایران را کسب کردند . اما در دو نفره سبک وزن بانوان تیم خانم ها نازنین ملاعی و کیمیا زارعی در شرایطی که تا اواخر مسابقه در رده دوم قرار داشتند در نهایت با ثبت زمان 7:17:90 به مقامی بهتر از چهارمی نرسیدند . در دو نفره آقایان هم تیم رضا قهرمانی و امیرحسین محمودپور با فاصله ایی زیاد نسبت به مدال آوران این ماده چهارم شدند! شخصاً انتظار عملکرد بهتری را از قایقرانان رویینگ داشتم و به نظر می رسد با وجود همه حرف ها و ادعاهای مسئولان این رشته ، تیم رویینگ ایران بدون برنامه ریزی مناسب و با ترکیبی ناقص ، به اندازه جاکارتا در کسب مدال موفق نخواهد بود .
جودو : اولین نماینده ایران در این رشته ابوالفضل محمودی در وزن 66- آقایان بود که در همان دیدار نخست با ضربه فنی برابر نماینده کره شمالی بازنده و حذف شد .
شنا : همانطور که قابل پیشبینی بود امروز نمایندگان کشورمان در شنا از نظر رکوردی عملکرد خوبی داشتند و حتی یک رکورد ملی شکسته شد ، اما هیچکدام موفق به راهیابی به فینال نشدند! در 200 متر مختلط آقایان متین سهران با ثبت زمان 2:05:87 دقیقه در رده چهاردهم مرحله مقدماتی ایستاد و از صعود به فینال بازماند . او با این زمان رکورد 14 ساله ملی این ماده را 9 صدم ثانیه ارتقا داد! سامیار عبدلی هم در 100 متر آزاد با ثبت زمان 50:92 ثانیه شانزدهم شد و هومر عباسی در 100 متر کرال پشت با زمان 58:20 ثانیه هجدهم شد .
بوکس : امروز در رقابت های بوکس یک نماینده داشتیم ؛ علی حبیبی نژاد در دور اول رقابت های وزن 63.5- کیلوگرم به مصاف بونجونگ سینسیری قهرمان آسیا از تایلند رفت و در یک مسابقه قابل قبول نتیجه را به حریفش واگذار کرد و حذف شد .
فوتبال : تیم فوتبال امید ایران در آخرین دیدار مرحله مقدماتی با نتیجه 3-0 مغولستان را شکست داد و با توجه به برتری 3-1 عربستان برابر ویتنام به عنوان صدرنشین گروه راهی مرحله بعد شد . تیم ایران در مرحله یک هشتم نهایی با تایلند مسابقه خواهد داد .
ژیمناستیک : در پایان رقابت های مقدماتی ژیمناستیک هنری تیم ایران به علت شرکت ناقص در مسابقات بین یازده تیم دهم شد ، اما در بخش انفرادی مهدی الفتی در ماده پرش خرک دوم شد و به فینال راه یافت . ضمن اینکه محمدرضا خسرونژاد و محمدرضا حمیدی هم با قرار گرفتن در رده های دهم و دوازدهم مجموع انفرادی جواز صعود به رقابت فینال شش اسباب را کسب کردند . در مجموع تیمی چین ، ژاپن و چین تایپه اول تا سوم شدند .
هندبال : تیم ملی هندبال ایران در نخستین دیدار خود از گروه چهارم مرحله مقدماتی 50-16 مغولستان را شکست داد .
شطرنج : در دو دوره نخست رقابت های انفرادی مردان سید محمد امین طباطبایی نژاد 2 امتیاز و پرهام مقصودلو 1.5 امتیاز کسب کردند . در انفرادی بانوان هم مبینا علی نسب با یک برد و یک باخت ، یک امتیاز کسب نمود .
تیراندازی : بانوان تیرانداز کشورمان که در اولین ماده عملکرد خوبی نداشتند . در تفنگ بادی 10 متر شرمینه چهل امیرانی یازدهم ، الهه احمدی هفدهم و نجمه خدمتی سی و هشتم شدند و از صعود به فینال بازماندند . در مجموع تیمی هم ایران هشتم شد . در این ماده در بخش انفرادی طلا و نقره به چین و برنز به هند رسید و در بخش تیمی هم چین ، هند و مغولستان به ترتیب اول تا سوم شدند .
تنیس روی میز : تیم ملی مردان ایران امروز عملکردی خیره کننده داشتند . آنها ابتدا در مرحله یک هشتم نهایی 3-0 ویتنام را شکست دادند و سپس در مرحله یک چهارم نهایی در یک بازی سخت و تماشایی 3-0 از سد تیم دوم رنکینگ جهانی یعنی ژاپن گذشتند و با صعود به مرحله نیمه نهایی مدال خود را قطعی کردند . با عملکرد بسیار خوبی که تیم ایران امروز داشت این سئوال به وجود می آید که آیا باخت ایران برابر هنگ کنگ مصلحتی بود تا بالای جدول به چین نخوریم؟!
تکواندو : امروز رقابت های پومسه (اجرای فرم) انفرادی برگزار شد که در بخش بانوان خانم مرجان سلحشوری با برتری برابر حریفانی از بنگلادش و مالزی به نیمه نهایی راه یافت و در این مرحله با شکست از حریف ژاپنی به مدال برنز رسید . در بخش آقایان اما مرتضی زنده دل در دور نخست مغلوب نماینده چین تایپه شد و حذف گردید . مسئولان تیم ایران نسبت به داوری این مسابقه شدیداً اعتراض داشتند . آقای زنده دل در اجرا نمره عالی 7.910 را کسب کرد اما داوران به حریف او نمره 7.920 را دادند تا بازنده شود در حالی که در کل رقابت های امروز فقط دو بار نمره ایی بالاتر از 7.910 از سوی داوران داده شد که هر دو بار به همین نماینده چین تایپه بود هرچند در دیدار پایانی او را برابر نماینده کره جنوبی بازاندند! کره جنوبی در هر دو بخش پومسه آقایان و بانوان طلا گرفت .
تنیس : در شرایطی که مسئولان فدراسیون تنیس خیلی روی شانس موفقیت خانم مشکات الزهرا صفی 19 ساله تبلیغ می کردند ایشان با نتیجه ایی قابل پیشبینی همان دور اول برابر نماینده چین تایپه بدون کسب حتی یک دست شکست خورده و حذف شدند . البته طبق آنچه در سایت های خبری آمده خانم صفی در اواخر مسابقه از ادامه آن انصراف دادند و مسئولان تنیس می گویند چون خانم صفی دچار سرماخوردگی بوده از نظر بدنی کم آورده و چنین نتیجه ایی کسب کرده است! احتمالاً آقای سینا مقیمی هم فردا بعد از شکست برابر نماینده چین تایپه در دور اول بهانه ایی مشابه خواهند تراشید!
والیبال ساحلی : امروز هر دو نماینده ایران با پیروزی برابر حریفان به جمع هشت تیم برتر راه یافتند . ایران الف 2-1 از سد ژاپن گذشت و ایران ب 2-0 تایلند ب را شکست داد . فردا در مرحله یک چهارم نهایی ایران الف به مصاف قطر الف (همان تیمی که در جاکارتا قهرمان شد) می رود و ایران ب هم با اندونزی الف مسابقه خواهد داد . دو تیم ایران شرایط خوبی دارند و با کمی دقت و تمرکز می توانند به نیمه نهایی صعود کنند و حریف قزاقستان و چین در این مرحله باشند (تیم های جفتی قزاقستان و چین در یک چهارم نهایی به هم خورده اند و بنابراین در نیمه نهایی یک تیم از چین و یک تیم از قزاقستان خواهیم داشت)
ووشو : در بخش تالو اجرای فرم چانک کوآن مردان آقای احسان پیغمبری (که گفته بودم بعد از مدال برنز بازی های 2010 گوانگژو دیگر موفقیتی در بازی های آسیایی کسب نکرده بود) به روند نزولی اش ادامه داد و در رده دهم ایستاد . البته اجرای فرم ایشان که از تلوزیون پخش شد در ظاهر بی نقص بود اما انعطاف کمی در حرکاتشان دیده می شد و بیشتر به دنبال اجرای هرچه سریعتر برنامه بودند! اما در بخش ساندا خانم الهه منصوریان نماینده نپال را شکست داد ، آقای شجاع پناهی نماینده یمن را مغلوب کرد ، محسن محمدسیفی از سد نماینده کره جنوبی گذشت و یوسف صبری نماینده قزاقستان را شکست داد .
سایر نتایج مهم :
*- اولین مدال های امروز در قایقرانی رویینگ توزیع شد و رقابت های 7 ماده به پایان رسید که 6 مدال طلا را چین میزبان کسب کرد و هفتمین طلا هم به هنگ کنگ رسید .
*- در رقابت های نیمه نهایی کریکت بانوان هند با نتیجه نزدیک 52.2 به 51 بنگلادش را مغلوب کرد و سری لانکا هم 77.4 بر 75.9 پاکستان را شکست داد . به این ترتیب برگزارکنندگان دو دیدار پایانی کریکت بانوان بازی های آسیایی در دورهای قبلی یعنی بنگلادش و پاکستان این بار برای مدال برنز رقابت خواهند کرد و هند و سری لانکا در دیدار فینال به مصاف هم خواهند رفت .
*- در جودو امروز رقابت های 4 وزن برگزار شد ؛ در 60- کیلوگرم آقایان مدال طلا به نماینده چین تایپه رسید ، نماینده کره جنوبی نقره گرفت و مدال های برنز را نمایندگان کره شمالی و قزاقستان دریافت کردند . در 66- کیلوگرم هم جودوکار ژاپنی برنده مدال طلا شد ، نماینده مغولستان نقره گرفت و کره جنوبی و امارات مشترکاً سوم شدند . در 48- کیلوگرم بانوان هم نماینده ژاپن طلا گرفت ، نماینده قزاقستان به مدال نقره رسید و جودوکاران ازبکستان و چین برنز گرفتند ، و در وزن 52- بانوان این نماینده ازبکستان بود که در دیدار پایانی ورزشکار اماراتی را شکست داد و به مدال طلا رسید و ورزشکاران کره جنوبی و مغولستان هم بر سکوی سوم ایستادند .
*- رقابت های پنج گانه مدرن با تقسیم مدال ها بین سه کشور به پایان رسید ، کره جنوبی در بخش آقایان قهرمان شد و در مجموع 2 طلا ، 2 نقره و یک برنز کسب کرد . چینی ها در بخش بانوان قهرمان شدند و در مجموع به 2 طلا ، 1 نقره و 2 برنز دست یافتند . ژاپن هم نقره تیمی بانوان و برنز تیمی آقایان را بدست آورد .
*- امروز رقابت های شنا در 7 ماده برگزار گردید که شناگران چینی هر 7 مدال طلا را به خودشان اختصاص دادند به علاوه 4 مدال نقره و شناگران ژاپنی که نزدیک ترین رقیب چین در این رشته هستند تنها موفق به کسب 3 مدال نقره و 3 برنز شدند . در پنج ماده از هفت ماده برگزار شده شناگران چینی موفق به شکستن رکورد بازی های آسیایی شدند .
*- اتفاق مهم رقابت های بوکس امروز پیروزی عجیب بوکسور عراقی بر نماینده مدعی کره جنوبی در وزن 63.5- کیلوگرم مردان بود . علی قاسم حمدان با این پیروزی نباید دور بعد برابر نماینده پاکستان کار سختی داشته باشد .
*- در رشته شمشیربازی ، انفرادی فلور مردان نماینده هنگ کنگ اولین مدال طلای تاریخ شمشیربازی این منطقه خودمختار در ادوار بازی های آسیایی را کسب کرد . هنگ کنگ در شمشیربازی تیمی خوب و مدعی است اما تاکنون موفق به کسب مدال طلا نشده بودند . در این ماده نماینده میزبان دوم شد و شمشیرباز ژاپن به همراه نماینده دیگر هنگ کنگ مشترکاً سوم شدند . اما در اپه انفرادی بانوان نمایندگان کره جنوبی هر دو مدال طلا و نقره را به خودشان اختصاص دادند و شمشیربازان هنگ کنگ و ازبکستان به مدال برنز رسیدند .
*- در فوتبال مردان ، گروه یک چین با تساوی بدون گل برابر بنگلادش متوقف شد و هند و میانمار به تساوی 1-1 رضایت دادند . از این گروه سه تیم کره جنوبی ، هند و میانمار صعود کردند . از گروه دو فقط ایران و عربستان صعود کردند و ویتنام نتوانست جزو تیم های برتر سوم باشد . در گروه پنج کره جنوبی با سه گل بحرین را شکست داد و کویت با تساوی 1-1 برابر تایلند متوقف شد . از این گروه کره جنوبی ، بحرین و تایلند صعود کردند و در گروه شش کره شمالی با یک گل از سد اندونزی گذشت و به عنوان صدرنشین صعود کرد ، قرقیزستان هم 4-1 چین تایپه را شکست داد و همراه با اندونزی رده سومی به مرحله بعد راه یافت . در فوتبال بانوان هم از گروه دو تایلند با یک گل هند را شکست داد و در گروه سه کره شمالی با 7 گل سنگاپور را در هم کوبید .
*- در هاکی روی چمن مردان از گروه یک هند 16-0 ازبکستان را در هم کوبید ، ژاپن 7-2 بنگلادش را شکست داد و پاکستان با 11 گل سنگاپور را مغلوب کرد ، در گروه دو هم مالزی 9-0 تایلند را شکست داد ، کره جنوبی با 10 گل اندونزی را شکست داد و چین میزبان به سختی و با نتیجه 3-2 از سد عمان گذشت .
*- در هندبال آقایان از گروه یک چین 40-17 تایلند را شکست داد ، در گروه دو قطر 36-18 هنگ کنگ را مغلوب کرد ، در گروه سه بحرین 45-22 قزاقستان را در هم کوبید و در گروه چهار یعنی گروه ایران ژاپن 38-29 عربستان را مغلوب کرد . در هندبال بانوان هم از گروه یک قزاقستان 44-20 تایلند را شکست داد و در گروه دو چین 57-10 نپال را در هم کوبید و ژاپن 38-10 هنگ کنگ را مغلوب کرد .
*- در پایان رقابت های مقدماتی راگبی هفت نفره مردان (که در یک روز برگزار شد) تیم های هنگ کنگ ، مالزی ، کره جنوبی ، چین تایپه ، ژاپن ، سنگاپور ، چین و امارات به مرحله حذفی صعود کردند .
*- در والیبال سالنی مردان ژاپن 3-0 هند را شکست داد حریف چین در نیمه نهایی شد . قطر هم 3-1 پاکستان را مغلوب کرد و در نیمه نهایی به مصاف تیم ما خواهد رفت .
دوچرخه سواری کوهستان : خانم فرانک پرتو آذر ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
تیراندازی : تفنگ بادی 10 متر مردان مقدماتی انفرادی و تیمی ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران) و فینال ساعت 11:30 صبح به وقت محلی (7:00 صبح به وقت ایران)
شمشیربازی : سابر انفرادی آقایان - علی پاکدامن و محمد رهبری از ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
تکواندو : آقای مهدی حاجی موسایی در 58- کیلوگرم و خانم مبینا نعمت زاده در 49- کیلوگرم از ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
قایقرانی رویینگ : فینال تک نفره مردان - امیر حسین محمودپور ساعت 9:30 صبح به وقت محلی (5:00 صبح به وقت ایران)
فینال چهارنفره بانوان ساعت 10:30 صبح به وقت محلی (6:00 صبح به وقت ایران)
تنیس : دور اول مقدماتی مردان آقای سینا مقیمی با نماینده چین تایپه ساعت 10:00 صبح به وقت محلی (5:30 صبح به وقت ایران)
شنا : مقدماتی 50 متر کرال پشت مردان هومر عباسی ساعت 10:00 صبح به وقت محلی (5:30 صبح به وقت ایران)
مقدماتی 50 متر آزاد مردان سامیار عبدلی ساعت 10:22 صبح به وقت محلی (5:52 صبح به وقت ایران)
جودو : آقای مهدی فتحی پور در 81- کیلوگرم و خانم مریم بربت در 70- کیلوگرم از ساعت 10:00 صبح به وقت محلی (5:30 صبح به وقت ایران)
والیبال سالنی : نیمه نهایی مردان - ایران - قطر ساعت 14:30 بعد از ظهر به وقت محلی (10:00 صبح به وقت ایران)
شطرنج : دورهای سوم و چهارم انفرادی آقایان و بانوان ساعت 15:00 و 17:00 عصر به وقت محلی (10:30 صبح و 12:30 ظهر به وقت ایران)
تنیس روی میز : نیمه نهایی تیمی مردان ایران - کره جنوبی ساعت 16:00 عصر به وقت محلی (11:30 صبح به وقت ایران)
بسکتبال سه نفره مردان : ایران - کره جنوبی ساعت 16:45 عصر به وقت محلی (12:15 ظهر به وقت ایران)
هندبال مردان : ایران - ژاپن ساعت 18:00 به وقت محلی (13:30 بعد از ظهر به وقت ایران)
والیبال ساحلی مردان : ایران ب - اندونزی الف ساعت 19:00 شب به وقت محلی (14:30 بعد از ظهر به وقت ایران)
ایران الف - قطر الف ساعت 20:00 شب به وقت محلی (15:30 بعد از ظهر به وقت ایران)
ووشو : خانم شهربانو منصوریان در 60 کیلوگرم و آقای یوسف صبری در 75 کیلوگرم از ساعت 19:30 شب به وقت محلی (15:00 بعد از ظهر به وقت ایران)
تکواندو : در وزن 58- کیلوگرم آقایان مهدی حاجی موسایی با غلبه بر نمایندگان بنگلادش ، ازبکستان ، قرقیزستان و چین به فینال راه یافت اما در دیدار پایانی مغلوب جین جانگ از کره جنوبی دارنده مدال برنز المپیک توکیو و نفر اول فعلی رنکینگ جهانی شد و به مدال نقره رسید . در وزن 49- کیلوگرم بانوان هم خانم مبینا نعمت زاده با غلبه بر ورزشکاران فیلیپین و قزاقستان به نیمه نهایی صعود کرد اما در این مرحله مغلوب حریف چینی شد و به مدال برنز بسنده نمود . در این وزن نماینده تایلند به مدال طلا رسید . ضمن اینکه در رقابت های میکس تیمی هم که ایران شرکت نکرد چین قهرمان شد ، کره جنوبی دوم و تیم های ویتنام و ازبکستان مشترکاً سوم شدند .
قایقرانی رویینگ : در رویینگ چهار نفره بانوان تیم ایران متشکل از خانم ها نازنین ملاعی ، مهسا جاور ، فاطمه مجلل و زینب نوروزی بعد از تیم چین در رده دوم ایستاد و به مدال نقره رسید . اما در تک نفره آقایان امیرحسین محمودپور اصلاً عملکرد خوبی نداشت و بین شش نفر فینال با اختلاف زیادی ششم شد! به این ترتیب کار تیم رویینگ ایران با کسب دو مدال نقره به پایان رسید در حالی که در جاکارتا سه مدال نقره و یک برنز گرفته بودیم .
شمشیربازی : در سابر انفرادی مردان آقای محمد رهبری در بخش مقدماتی چهار پیروزی برابر نمایندگان ازبکستان ، تایلند ، ویتنام و اردن کسب کرد و یک باخت برابر نماینده کره جنوبی و به جدول اصلی راه یافت . او در مرحله یک هشتم نهایی نماینده ژاپن را 15-9 شکست داد و در یک چهارم نهایی 15-12 نماینده چین را مغلوب کرد اما در نیمه نهایی 11-15 مغلوب سانگوک هو دارنده شش مدال طلای جهان و المپیک شد و به مدال برنز دست یافت . دیگر نماینده ایران آقای علی پاکدامن بود که روی ایشان حساب ویژه ایی باز کرده بودیم . آقای پاکدامن هم از دور مقدماتی با چهار پیروزی برابر ازبکستان ، هنگ کنگ ، قزاقستان و نپال و یک شکست برابر نماینده عربستان به جدول اصلی صعود کرد اما در مرحله یک هشتم نهایی 8-15 به نماینده چین باخت و حذف شد . این شمشیرباز جوان چینی که تاکنون عنوان مهمی هم در سطح جهانی نداشته ، دور بعدی به نماینده دوم کره جنوبی باخت و حذف شد .
تنیس روی میز : در نیمه نهایی تنیس روی میز تیمی مردان ایران با نتیجه 0-3 مغلوب کره جنوبی شد و به مدال برنز رسید . البته بازیکنان تیم ایران در این رقابت کم نگذاشتند و از پیش به مدال برنز قانع نبودند . حالا باید منتظر عملکرد آنها در رقابت های انفرادی و دوبل باشیم .
دوچرخه سواری : خانم فرانک پرتو آذر در بخش کراس کانتزی دوچرخه سواری کوهستان بعد از نمایندگان چین به مدال برنز رسید و اولین مدال تاریخ دوچرخه سواری بانوان ایران در بازی های آسیایی را کسب کرد . خانم پرتو آذر در جاکارتا هم می توانست مدال بگیرد اما بدشانسی آورد . در بخش آقایان هم مثل بخش بانوان هر دو مدال طلا و نقره به چین رسید و دوچرخه سوار ژاپن سوم شد .
والیبال : تیم ملی والیبال کشورمان در دیدار نیمه نهایی 3-0 قطر را با نتایج 25-20 ، 25-20 و 25-22 شکست داد و به دیدار نهایی صعود کرد . در دیگر دیدار این مرحله چین میزبان 3-0 ژاپن را مغلوب کرد و حریف ایران در فینال شد .
والیبال ساحلی : امروز تیم های الف و ب ایران در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف حریفان خود رفتند که تیم ایران ب با نتیجه 2-1 اندونزی الف را شکست داد اما تیم ایران الف 0-2 به قطر الف (مدافع عنوان قهرمانی) باخت و حذف شد . تیم قطری مشخصاً هم از نظر تجربه ، هم قدرت بدنی و هم بلندی قامت سرتر بود اما تیم ایران الف هم به نظر نمی رسید خیلی از نظر فکری آمادگی بردن قطر را داشته باشند و بخصوص در ست دوم چندین بار اختلاف امتیاز خوبی با حریف ایجاد کردند اما هر بار قطری ها روی اشتباهات خود تیم ایران به سرعت اختلاف را جبران می کردند .
ووشو : در رقابت های امروز ووشو ساندا وزن 60 کیلوگرم بانوان خانم شهربانو منصوریان با غلبه بر نماینده ترکمستان ، و در وزن 75 کیلوگرم آقایان یوسف صبری با غلبه بر نماینده ازبکستان ، ضمن راهیابی به دیدار نیمه نهایی کسب مدال خود را قطعی کردند .
شطرنج : در بخش انفرادی مردان سید محمد امین طباطبایی با یک مساوی و یک باخت 2.5 امتیازی شد و پرهام مقصودلو با یک برد و یک مساوی به مجموع 3 امتیاز رسید . در انفرادی بانوان هم خانم مبیا علی نسب با یک برد و یک باخت دیگر 2 امتیازی شد .
هندبال : تیم ملی هندبال کشورمان امروز در دومین دیدار مرحله مقدماتی 33-21 به ژاپن باخت تا کارش برای صعود به مرحله بعد سخت شود . تیم ایران در آخرین دیدار مرحله مقدماتی با عربستان مسابقه می دهد و با توجه به اینکه در تفاضل گل ، یک گل نسبت به عربستان برتری دارد با مساوی هم به عنوان تیم دوم گروه صعود می کند اما اگر به قصد مساوی به میدان برود حتماً می بازد!
بسکتبال 3 نفره : تیم ایران در اولین دیدار خود در مرحله گروهی 12-21 مغلوب تیم قدرتمند کره جنوبی شد . تیم ایران در گروهی بسیار سخت با کره جنوبی ، ژاپن ، ترکمنستان و مالدیو همگروه شده است .
جودو : امروز در جودو دو نماینده داشتیم ؛ در وزن 81- کیلوگرم آقایان مهدی فتحی پور دور اول نماینده عراق را شکست داد اما دور دوم به جودوکار روسی الاصل بحرین باخت و حذف شد . در وزن 70- کیلوگرم بانوان هم خانم مریم بربت دور اول نماینده قزاقستان را ضربه فنی کرد اما دور دوم به نماینده ازبکستان باخت و در شانس مجدد هم با قبول شکست برابر نماینده مغولستان حذف شد .
تیراندازی : امروز هم عملکرد خوبی در این رشته نداشتیم . در تفنگ بادی 10 متر آقایان مرحله مقدماتی پوریا نوروزیان دهم ، امیرمحمد نکونام دوازدهم و مهیار صداقت هفدهم شدند و از راهیابی به فینال بازماندند . در بخش تیمی هم ایران بعد از هند ، کره جنوبی و چین چهارم شد . اگر وضعیت تیم تیراندازی ایران در ادامه هم به همین شکل باشد و حتی مثلاً آقای جواد فروغی موفق به کسب مدال شود ، کارشناسان نباید بگذارند مسئولان فدراسیون از زیر این عملکرد ضعیف با بهانه هایی مثل کمبود مهمات تمرینی بخاطر تحریم شانه خالی کنند . وقتی در کشوری هستیم که یکی از قدرت های برتر جهان در تولید تسلیحات نظامی است ، عدم ورود صنایع دفاعی به تولید مهمات ورزشی بدون شک نتیجه کم کاری و عدم پیگیری مسئولان فدراسیون می باشد .
شنا : امروز در مقدماتی ماده 50 متر آزاد آقایان سامیار عبدلی با ثبت زمان 22:80 ثانیه رکورد ملی این ماده را که در اختیار خودش بود 4 صدم ثانیه ارتقا داد و دهم شد . متین سهران هم در همین ماده با ثبت زمان 23:47 ثانیه پانزدهم شد . در مقدماتی 50 متر کرال پشت هم هومر عباسی با ثبت زمان 26:32 ثانیه د رده پانزدهم قرار گرفت . گفتن ندارد که هیچکدام آنها نتوانستند فینالیست شوند!
تنیس : در رقابت های انفرادی مردان هم همانطور که قابل پیشبینی بود آقای سینا مقیمی 0-2 به نماینده چین تایپه باخت و حذف شد . به این ترتیب کار تنیس ایران در هانگژو هم با دو باخت و بدون برد به پایان رسید .
سایر نتایج مهم :
*- در فینال کریکت بانوان تیم هند با نتیجه 116.7 بر 97.8 سری لانکا را شکست داد و قهرمان شد . بنگلادش هم با نتیجه نزدیک 65.5 بر 64.9 پاکستان را مغلوب کرد و به مدال برنز رسید . اگر یادتان باشد گفته بودم که هند طلاهای کریکت را خواهد گرفت . این از بخش بانوان ، بخش آقایان هم به همین شکل خواهد بود .
*- در اسکیت بوردینگ امروز رقابت های پارک برگزار شد که در بخش بانوان ژاپن طلا گرفت و نقره و برنز به چین رسید و در بخش بانوان دقیقاً نتیجه عکس این رقم خورد! یعنی طلا را ورزشکار چینی گرفت و نقره و برنز به ژاپن رسید .
*- امروز در شمشیربازی سابر انفرادی مردان طلا و نقره به کره جنوبی رسید و دو مدال برنز را ایران و کویت گرفتند . در شمشیربازی فلور بانوان ژاپن طلا گرفت ، چین دوم شد و نمایندگان کره جنوبی و هنگ کنگ به مدال برنز رسیدند .
*- در هندبال آقایان از گروه یک کویت 49-19 تایلند را شکست داد تا صعود کویت و چین از این گروه قطعی شود و دیدار آخر گروه بین این دو تیم بر سر صدرنشینی باشد . در گروه دوم هم کره جنوبی 32-14 هنگ کنگ را شکست داد تا عیناً همان شرایط برای کره جنوبی و قطر هم در این گروه تکرار شود . در گروه سه قزاقستان 31-27 ازبکستان را شکست داد تا ازبکستان در بازی آخر گروه محکوم به شکست دادن بحرین باشد که روی کاغذ غیرممکن است! در گروه چهار هم عربستان 45-15 مغولستان را شکست داد . در هندبال بانوان از گروه یک کره جنوبی 42-16 ازبکستان را شکست داد و در گروه دو ژاپن 41-13 هند را در هم کوبید و چین هم 35-15 هنگ کنگ را مغلوب نمود .
*- در هاکی چمنی ب بانوان از گروه یک مرحله مقدماتی کره جنوبی 4-0 سنگاپور را شکست داد و مالزی 8-0 هنگ کنگ را مغلوب کرد . در گروه دو هم تایلند با 4 گل قزاقستان را برد و چین با 20 گل اندونزی را در هم کوبید .
*- امروز در جودو رقابت های پنج وزن دیگر برگزار شد و ژاپنی ها فقط موفق به کسب دو مدال طلای دیگر شدند ، بنابراین در اوزان باقی مانده کار سختی برای تکرار 9 مدال طلای جاکارتا در پیش خواهند داشت . تاجیکستان امروز اولین مدال طلای خود در جودو ادوار بازی های آسیایی را در وزن 81- کیلوگرم مردان کسب نمود .
*- در پایان رقابت های قایقرانی رویینگ چین با کسب 11 مدال طلا عملکردی قابل پیشبینی داشت (بنده پیشبینی کرده بودم چینی ها در این رشته 10 تا 12 طلا می گیرند) ، دو طلا هم به ازبکستان رسید و یک طلا هم سهم هنگ کنگ شد .
*- امروز در رشته تیراندازی چین سه طلا گرفت و یکی یک طلا هم به اندونزی ، هند و کره جنوبی رسید . چینی ها تا این لحظه 5 طلا از 8 طلای توزیع شده در این رشته را از آن خود کرده اند .
*- در پایان رقابت های دور مقدماتی ژیمناستیک هنری بانوان ، در بخش تیمی چین طلا گرفت و ژاپن و کره شمالی به مدال های نقره و برنز دست یافتند .
*- در آخرین دیدارهای مرحله گروهی فوتبال مردان ازبکستان 2-1 هنگ کنگ را شکست داد و ژاپن با یک گل فلسطین را مغلوب کرد . به این ترتیب فهرست تیم های راه یافته به مرحله یک هشتم نهایی کامل شد و در این مرحله تیم ها به این شکل در برابر هم قرار خواهند گرفت : چین - قطر ، کره جنوبی - قرقیزستان ، ازبکستان - اندونزی ، هند - عربستان ، ایران - تایلند ، هنگ کنگ - فلسطین ، ژاپن - میانمار ، کره شمالی - بحرین . خداوکیلی اگر به بنده می گفتند ترتیب تیم ها را برای مراحل حذفی مشخص کن ، نمی توانستم آسان تر از این برای ایران بچینم! تیم ایران در صورت غلبه بر تایلند ، در یک چهارم نهایی با برنده هنگ کنگ و فلسطین دیدار می کند و در صورت صعود به نیمه نهایی حریفش ژاپن یا کره شمالی خواهد بود! اما در ادامه رقابت های مقدماتی فوتبال بانوان از گروه یک ازبکستان با 6 گل مغولستان را شکست داد ، در گروه چهار ویتنام 6-1 بنگلادش را مغلوب کرد و ژاپن با 8 گل نپال را در هم کوبید و در گروه پنجم میانمار با یک گل هنگ کنگ را شکست داد و کره جنوبی 5-1 فیلیپین را مغلوب کرد .
*- در رقابت های شنای امروز چینی ها کمی دست و دلبازی کردند و فقط 4 طلا گرفتند . 2 طلا به کره جنوبی رسید و یک طلا هم هنگ کنگ گرفت در حالی که ژاپنی ها در پایان روز دوم مسابقات هنوز هیچ طلایی نگرفته اند . اگر همینطور پیش برود ممکن است در جدول رده بندی مدالی بازی های آسیایی کره جنوبی بالاتر از ژاپن دوم شود!
جدول رده بندی مدالی :
1- چین : 39 طلا - 21 نقره - 9 برنز
2- کره جنوبی : 10 طلا - 10 نقره - 13 برنز
3- ژاپن : 5 طلا - 14 نقره - 12 برنز
4- ازبکستان : 4 طلا - 4 نقره - 6 برنز
5- هنگ کنگ : 3 طلا - 4 نقره - 7 برنز
6- هند : 2 طلا - 3 نقره - 6 برنز
7- چین تایپه : 2 طلا - 1 نقره - 3 برنز
8- اندونزی : 1 طلا - 1 نقره - 4 برنز
9- تایلند : 1 طلا - 2 برنز
10- ماکائو / تاجیکستان : هرکدام 1 طلا - 1 برنز
12- ایران : 3 نقره - 5 برنز *
*- با اینکه تا اینجا کاروان ایران هنوز موفق به کسب مدال طلا نشده ، اما به نظر بنده در مجموع عملکرد کلی ورزشکاران ما قابل قبول بوده و فعلاً جای نگرانی نیست!
برنامه روز سوم :
(سه شنبه - 26 سپتامبر)
تیراندازی : تفنگ بادی 10 متر میکس - شرمینه چهل امیرانی و امیرمحمد نکونام از ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
مقدماتی تپانچه تپانچه 25 متر بانوان - هانیه رستمیان ، گلنوش سبقت اللهی و زینب طوماری از ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
تکواندو : وزن 63- کیلوگرم آقایان علیرضا حسین پور و وزن 53- کیلوگرم بانوان ناهید کیانی و وزن 57- کیلوگرم بانوان نرگس میرنوراللهی از ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
جودو : وزن 90- کیلوگرم - قاسم باغچقی از ساعت 10:00 صبح به وقت محلی (5:30 صبح به وقت ایران)
بسکتبال : ایران - امارات ساعت 11:00 صبح به وقت محلی (6:30 صبح به وقت ایران)
ژیمناستیک : فینال تمام اسباب - محمدرضا خسرونژاد و محمدرضا حمیدی از ساعت 15:00 بعد از ظهر به وقت محلی (10:30 صبح به وقت ایران)
شطرنج : دورهای پنجم ، ششم و هفتم انفرادی آقایان و بانوان ساعات 15:00 ، 17:00 و 19:00 شب به وقت محلی (10:30 ، 12:30 و 14:30 بعد از ظهر به وقت ایران)
بوکس : وزن 57- کیلوگرم - دانیل شه بخش - پینگ لی یو از چین ساعت 15:30 بعد از ظهر به وقت محلی (11:00 صبح به وقت ایران)
وزن 92+ کیلوگرم - ایمان رمضان پور - دانگ جو از کره جنوبی ساعت 16:15 عصر به وقت محلی (11:45 ظهر به وقت ایران)
والیبال ساحلی : نیمه نهایی - ایران - چین ساعت 16:00 عصر به وقت محلی (11:30 صبح به وقت ایران)
بسکتبال 3 نفره : ایران - مالدیو ساعت 17:25 عصر به وقت محلی (12:55 بعد از ظهر به وقت ایران)
والیبال : فینال ایران - چین ساعت 19:30 شب به وقت محلی (15:00 بعد از ظهر به وقت ایران)
ووشو : وزن 52 کیلوگرم بانوان الهه منصوریان و وزن 60 کیلوگرم آقایان سجاد پناهی و وزن 65 کیلوگرم افشین سلیمی و وزن 70 کیلوگرم محسن محمد سیفی از ساعت 19:30 شب به وقت محلی (15:00 بعد از ظهر به وقت ایران)
والیبال سالنی : تیم ملی والیبال کشورمان با پیروزی 3-1 برابر تیم چین میزبان اولین مدال طلا کاروان کشورمان را بدست آورد . تیم ایران ست های دوم تا چهارم این مسابقه را با نتایج 25-14 ، 25-22 و 26-24 برنده شد و تنها ست اول را 25-19 واگذار کرد . تیم ایران بلافاصله از هانگژو راهی برزیل خواهد شد تا در رقابت های انتخابی المپیک شرکت کند . (بنده به اشتباه گفتم تقویم مسابقات تغییر کرده و فاصله 4 روزه از فینال بازی های آسیایی تا شروع رقابت های انتخابی بیشتر شده است . ببخشید!) در دیدار رده بندی هم ژاپن 3-1 قطر را شکست داد و برنز گرفت .
تکواندو : امروز روز خوبی برای تکواندو ایران نبود! در وزن 63- کیلوگرم مردان علیرضا حسین پور با غلبه بر حریفانی از اندونزی ، پاکستان ، کره جنوبی و اردن به دیدار پایانی راه یافت اما در این مسابقه مغلوب حریف تایلندی شد و مدال نقره گرفت . اما در بخش بانوان وزن 53- کیلوگرم بانوان ناهید کیانی که امسال قهرمان جهان شده بود ، در همان مسابقه نخست به حریف تایلندی باخت و حذف شد . در وزن 57- کیلوگرم هم نرگس میرنوراللهی در دور نخست مغلوب تکواندوکار کره جنوبی شد و حذف گردید . در 53- کیلوگرم بانوان ورزشکار کره جنوبی طلا گرفت و در 57- کیلوگرم هم نماینده میزبان اول شد . دو ورزشکاری که نمایندگان ما را برده بودند در این دو وزن برنز گرفتند . خانم ناهید کیانی یکی از دو پرچم دار کاروان ایران در هانگژو ، با وجود کسب نخستین مدال طلای بانوان کشورمان از رقابت های قهرمانی جهان امسال ، در یک سال گذشته حواشی انضباطی مشکوکی داشته و باخت عجیب امروز ممکن است طی ماه های آینده وی را به مسیری بکشاند که بعد از آسیایی جاکارتا ، دوستش را از راه به در کرد!
ووشو : امروز در بخش ساندا هر چهار نماینده ایران حریفان خودشان را شکست دادند و با راهیابی به دیدار نیمه نهایی مدال خودشان را قطعی کردند . خانم الهه منصوریان نماینده پاکستان را برد ، سجاد پناهی قرقیزستان را شکست داد ، افشین سلیمی نماینده ویتنام را مغلوب کرد و محسن محمد سیفی نماینده ترکمستان را برد . به این ترتیب هر شش نماینده ساندای ایران کسب مدالشان قطعی شد . اما برخلاف ساندا ، در تالو موفقیتی نداشتیم ؛ در اجرای فرم نانگوآن و نانکوآن آقایان علی مجیری نهم و شاهین بنی طالبی دهم شدند . در اجرای فرم نانکوآن و ناندائو بانوان هم هانیه رجبی هشتم شد و مینا پناهی با مصدومیت در اجرای فرم اول حذف گردید .
بسکتبال : تیم ملی بسکتبال کشورمان در اولین دیدار خود در مرحله مقدماتی 81-57 امارات را شکست داد . تیم ایران در نیمه نخست بسیار ضعیف و پر انتقاد ظاهر شد و حتی در پایان نیمه از حریف عقب بود اما در نیمه دوم چهره اصلی خود را نشان داد و با اختلاف به پیروزی رسید .
بسکتبال سه نفره : تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران در دومین دیدار خود 22-6 مالدیو را مغلوب کرد . در دیگر بازی گروه ایران (گروه دوم) ژاپن (حریف فردای تیم کشورمان) 19-15 ترکمنستان را شکست داد .
والیبال ساحلی : تیم والیبال ساحلی ب ایران در مرحله نهایی در یک دیدار سخت و نزدیک 0-2 مغلوب تیم چین شد و فردا برای کسب مدال برنز به مصاف قزاقستان خواهد رفت . در اکثر دیدارهای رو در روی والیبال ساحلی ایران و قزاقستان در سال های اخیر ، تیم های ایرانی برنده بوده اند و فردا با کمی دقت و همت کسب اولین مدال تاریخ والیبال ساحلی بازی های آسیایی دور از دستان بچه های ما نخواهد بود .
بوکس : در وزن 57- کیلوگرم دانیال شه بخش پر امیدترین نفر تیم ایران در دیدار نخست به مصاف نماینده کشور میزبان رفت و با نمایشی نچندان قابل قبول مغلوب شد و حذف گردید . اما در وزن 92+ کیلوگرم ایمان رمضان پور دور اول به مصاف نماینده کره جنوبی رفت که در همان راند اول داور مسابقه حریف کره ایی را به دلیل وارد کردن ضربه خطای خطرساز بازنده اعلام کرد و رمضان پور به دور بعدی راه یافت .
شطرنج : امروز سه دور از رقابت های انفرادی برگزار شد که در بخش آقایان سید محمد امین طباطبایی 2 امتیاز کسب کرد اما پرهام مقصودلو فقط 0.5 امتیاز گرفت . در پایان هفت دور طباطبایی با 4.5 امتیاز هفتم است و مقصودلو با 3.5 امتیاز هجدهم . در بخش بانوان هم خانم مبیا علی نسب 1.5 امتیاز به جمع اندوخته هایش اضافه کرد . ایشان با 3.5 امتیاز شانزدهم هستند .
ژیمناستیک : در ماده تمام اسباب یا قهرمانان قهرمانان محمدرضا خسرونژاد با امتیاز 76.730 هفتم شد و محمدرضا حمیدی با امتیاز 75.532 در جای دهم ایستاد . در این ماده ورزشکاران چین طلا و برنز گرفتند و نقره به ژاپن رسید .
جودو : آخرین نماینده جودو کشورمان آقای قاسم باغقچقی در وزن 90- کیلوگرم بود که دور اول حریف فلسطینی را ضربه فنی کرد اما دور دوم به قزاقستان باخت و حذف شد . به این ترتیب کار جودو ایران در بازی های آسیایی با سه برد و 4 باخت تمام شد . این اولین رقابت بین المللی بود که جودو ایران بعد از بیش از چهار سال تعلیق در آن شرکت نمود .
تیراندازی : امروز در ماده تفنگ بادی 10 متر میکس تیم ایران متشکل از خانم شرمینه چهل امیرانی و امیرمحمد نکونام بعد از راهیابی به دیدار رده بندی مغلوب قزاقستان شد و دستش از مدال کوتاه ماند . در این ماده چین و ازبکستان اول و دوم شدند و قزاقستان و کره جنوبی مشترکاً در جای سوم ایستادند . اما در مرحله اول مقدماتی تپانچه 25 متر بانوان خانم رستمیان با امتیاز 291 ششم شد ، گلنوش سبقت اللهی با امتیاز 284 در رده بیست و هشتم ایستاد و زینب طوماری با امتیاز 282 سی و ششم شد . فردا در دور دوم مقدماتی خانم رستمیان با کمی دقت و تمرکز و حفظ امتیازات می تواند به فینال راه پیدا کند . در مجموع تیمی هم ایران هفتم است و در دور دوم باید اتفاقات عجیب و غریبی بیافتد تا تیم ما به مدال برسد!
سایر نتایج مهم :
*- امروز روزی تلخ برای جودو ژاپن بود! آنها که در 9 وزن قبلی تنها 4 مدال طلا گرفته بودند امروز در 5 وزن آخر هیچ مدال طلایی بدست نیاورند! در اوزان 90 و 100 کیلوگرم مردان دو مدال طلا به ازبکستان رسید و مدال طلای 100+ کیلوگرم را هم امارات گرفت . اماراتی ها که طی سال های گذشته سرمایه گذاری زیادی روی جوجیتسو کرده بودند ، حالا در جودو هم با کسب یک طلا ، یک نقره و 3 برنز در نقش یک مدعی ظاهر می شوند . در بخش بانوان هم طلای 78- کیلوگرم به چین رسید و طلای 78+ را کره جنوبی گرفت . حالا فقط مانده میکس تیمی که ژاپنی ها برای کسب طلای آن به آب و آتش خواهند زد!
*- امروز رقابت های دوچرخه سواری پیست در چند ماده آغاز شد و در ماده اسپریت تیمی مدال طلای بخش مردان به ژاپن رسید و در بخش بانوان تیم چین اول شد .
*- در بخش تیمی رقابت های درساژ (سوارکاری هنری) تیم هند قهرمان شد و چین و هنگ کنگ دوم و سوم شدند . ژاپن ، قهرمان این بخش در بازی های جاکارتا ، عنوانی بهتر از چهارمی کسب نکرد .
*- مدال طلای راگبی هفت نفره مردان همانطور که پیشبینی می شد به هنگ کنگ رسید و کره جنوبی و ژاپن دوم و سوم شدند . اما در بخش بانوان تیم چین در رقابتی بسیار نزدیک 22-21 ژاپن (مدافع عنوان قهرمانی) را شکست داد و قهرمان شد و مدال برنز به هنگ کنگ رسید .
*- امروز در ادامه رقابت های واترپلو بانوان ازبکستان 18-8 کره جنوبی را شکست داد ، ژاپن 32-10 تایلند را در هم کوبید و چین 26-2 سنگاپور را مغلوب کرد .
*- بسکتبال مردان گروه یک (گروه ایران) عربستان در یک دیدار حساس 86-62 قزاقستان را شکست داد ، در گروه دو چین 89-50 مغولستان را مغلوب کرد و چین تایپه 81-62 هنگ کنگ را شکست داد . در گروه سه فیلیپین 89-61 بحرین را مغلوب کرد و اردن 97-63 از سد تایلند گذشت . و در گروه چهارم ژاپن 95-63 قطر را برد و کره جنوبی 95-55 اندونزی را مغلوب کرد .
*- در هاکی روی چمن مردان گروه یک هند 16-1 سنگاپور را در هم کوبید ، ژاپن 10-1 ازبکستان را مغلوب کرد و پاکستان 5-2 از سد بنگلادش گذشت . در گروه دو هم مالزی 11-1 عمان را شکست داد ، چین 5-1 اندونزی را برد و کره جنوبی با 10 گل تایلند را شکست داد .
*- در شش ماده از شنا امروز مدال توزیع شد و ژاپنی ها بالاخره یک طلا گرفتند ، یک طلا هم به هنگ کنگ رسید و چهار طلای دیگر را چینی ها دشت کردند .
*- در پایان رقابت های تنیس روی میز تیمی هم هر دو طلای آقایان و بانوان به چین رسید ، کره جنوبی در بخش مردان و ژاپن در بخش بانوان دوم شدند .
*- امروز رقابت های شمشیربازی انفرادی با برگزاری سابر بانوان و اپه آقایان به پایان رسید . در سابر بانوان نماینده چین با شکست نماینده کره جنوبی در فینال به مدال طلا دست یافت و نمایندگان ژاپن و ازبکستان مشترکاً سوم شدند . در اپه آقایان اما شاهد فینالی تمام ژاپنی بودیم و مدال های برنز به هنگ کنگ و قزاقستان رسید .
جدول رده بندی مدالی :
1- چین : 53 طلا - 29 نقره - 13 برنز
2- کره جنوبی : 14 طلا - 16 نقره - 19 برنز
3- ژاپن : 8 طلا - 20 نقره - 19 برنز
4- ازبکستان : 5 طلا - 6 نقره - 11 برنز
5- هنگ کنگ : 5 طلا - 4 نقره - 10 برنز
6- هند : 3 طلا - 3 نقره - 6 برنز
7- اندونزی : 3 طلا - 1 نقره - 5 برنز
8- چین تایپه : 2 طلا - 3 نقره - 3 برنز
9- تایلند : 2 طلا - 5 برنز
10- ایران : 1 ظلا - 4 نقره - 5 برنز
برنامه روز چهارم :
(چهارشنبه - 27 سپتامبر)
تکواندو : وزن 68- کیلوگرم مردان متین رضایی ، وزن 80- کیلوگرم مردان مهران برخورداری و وزن 67- کیلوگرم بانوان ملیکا میرحسینی از ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
ووشو : تالو مردان ؛ حسین قبله نما - اجرای فرم دائو شائو ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران) اجرای فرم گانشائو ساعت 14:30 بعد از ظهر به وقت محلی (10:00 صبح به وقت ایران)
تالو بانوان : زهرا خانی - اجرای فرم جیان شائو ساعت 9:40 صبح به وقت محلی (5:10 صبح به وقت ایران) اجرای فرم کوآنگ شائو ساعت 15:35 بعد از ظهر به وقت محلی (11:05 صبح به وقت ایران)
ساندا نیمه نهایی 52 کیلوگرم بانوان الهه منصوریان با نماینده اندونزی ساعت 19:30 شب به وقت محلی (15:30 بعد از ظهر به وقت ایران) {رقابت های بعدی در ادامه همین زمان است}
ساندا نیمه نهایی 60 کیلوگرم بانوان شهربانو منصوریان با نماینده چین
تیراندازی : مقدماتی تفنگ بادی 50 متر سه وضعیت بانوان ؛ نجمه خدمتی ، الهه احمدی و آرمینا صادقیان ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران) فینال ساعت 12:00 ظهر به وقت محلی (7:30 صبح به وقت ایران)
مرحله دوم مقدماتی تپانچه 25 متر بانوان ؛ هانیه رستمیان ، گلنوش سبقت اللهی و زینب طوماری ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران) فینال ساعت 14:30 بعد از ظهر به وقت محلی (10:00 صبح به وقت ایران)
شنا : مقدماتی 200 متر پروانه ؛ مهرشاد افقری ساعت 10:15 صبح به وقت محلی (5:45 صبح به وقت ایران)
مقدماتی 200 متر آزاد ؛ متین سهران ساعت 10:45 صبح به وقت محلی (6:15 صبح به وقت ایران)
تنیس روی میز : مقدماتی انفرادی مردان ؛ سید امیرحسین هدایی با نماینده تاجیکستان ساعت 10:45 صبح به وقت محلی (6:15 صبح به وقت ایران)
بسکتبال سه نفره : ایران - ژاپن ساعت 13:25 بعدازظهر به وقت محلی (8:55 صبح به وقت ایران)
هندبال : ایران - عربستان ساعت 14:00 بعدازظهر به وقت محلی (9:30 صبح به وقت ایران)
شطرنج : دو دور پایانی رقابت های انفرادی ساعت 15:00 و 17:00 عصر به وقت محلی (10:30 و 12:30 ظهر به وقت ایران)
فوتبال : مرحله یک هشتم نهایی ؛ ایران - تایلند ساعت 16:30 عصر به وقت محلی (12:00 ظهر به وقت ایران)
بوکس : وزن 92- کیلوگرم توفان شریفی با عدی الهینداوی از اردن ساعت 21:00 شب به وقت محلی (16:30 عصر به وقت ایران)
ووشو : در رقابت های نیمه نهایی ساندا الهه منصوریان حریف اندونزیایی ، افشین سلیمی نماینده کره جنوبی ، محسن محمد سیفی نماینده چین تایپه و یوسف صبری نماینده افغانستان را شکست دادند و راهی فینال شدند . ضمن اینکه حریف فیلیپینی شجاع پناهی هم در مسابقه حاضر نشد و او هم به فینال راه یافت . اما خانم شهربانو منصوریان برابر نماینده چین باخت و سومین مدال آسیایی اش هم برنزی شد . احتمالاً این آخرین حضور خانم شهربانو منصوریان در رقابت های رسمی بوده است . فردا در فینال های ووشو پنج نماینده داریم که حریف سه نفرشان چینی است اما یکی از این سه نفر محسن محمد سیفی می باشد پس می توانیم روی کسب حداقل سه مدال طلا حساب کنیم انشالله! در بخش تالو هم بالاخره توانستیم مدال بگیریم . در اجرای فرم جیانشو - کوانگشو بانوان خانم زهرا کیانی مدال نقره جاکارتا را تکرار کرد و بعد از نماینده چین در جایگاه دوم ایستاد . اما در اجرای فرم دائوشو-گانشو آقایان حسین قبله نما 18 ساله (احتمالاً جوانترین عضو کاروان ورزشی ایران) عنوان بهتر از ششمی کسب نکرد . در این بخش نمایندگان چین ، سنگاپور و اندونزی اول تا سوم شدند .
تکواندو :امروز هم دست تکواندوکاران کشورمان به مدال طلا نرسید! در وزن 68- کیلوگرم آقایان متین رضایی با غلبه بر حریفانی از قرقیزستان و چین به نیمه نهایی راه یافت اما در این مرحله مغلوب حریف اردنی شد و مدال برنز گرفت . در وزن 80- کیلوگرم آقاان هم مهران برخورداری نمایندگان افغانستان و فیلیپین را برد اما در نیمه نهایی به نماینده کره جنوبی باخت و مدال برنز گرفت . در وزن 67- کیلوگرم بانوان هم خانم ملیکا میرحسینی نمایندگان نپال و اردن را شکست داد و در نیمه نهایی با قبول شکست برابر ازبکستان به مدال برنز بسنده کرد . در این اوزان به ترتیب نمایندگان ازبکستان ، کره جنوبی و چین طلا گرفتند . امسال اصلاً عملکرد تکواندوکاران راضی کننده نبوده و فردا آخرین فرصت برای کسب مدال طلا در این رشته خواهد بود .
فوتبال : در آغاز مرحله یک هشتم نهایی فوتبال مردان ایران با 2 گل تایلند را شکست داد و حریف هنگ کنگی شد که به سختی با یک گل از سد فلسطین گذشت . در دیگر دیدارها هم کره شمالی 2-0 بحرین را شکست داد و کره جنوبی 5-1 قرقیزستان را در هم کوبید .
هندبال : تیم ملی هندبال کشورمان در سومین و آخرین دیدار دور اول گروهی برابر تیم قدرتمند عربستان به تساوی 23-23 رسید و به عنوان تیم دوم گروه به دور بعد صعود کرد . قیافه های سردرگم و پر از سئوال بازیکنان تیم ایران در پایان مسابقه واقعاً عجیب بود و بعداً رئیس فدراسیون هندبال ادعا کرد به بازیکنان گفته نشده بود در صورت تساوی صعود می کنند تا برای برد به میدان بروند! تیم ایران در دور دوم گروهی با تیم های قدرتمند کره جنوبی ، بحرین و کویت همگروه است و برای راهیابی به جمع چهار تیم برتر کار بسیار سختی در پیش دارد .
بسکتبال سه نفره : امروز تیم ایران در دیداری حساس 22-13 تیم ژاپن را شکست داد تا به صعود از گروه خود امیدوارتر شود . از همین گروه کره جنوبی 21-8 مالدیو را شکست داد و عملاً صعود خود را قطعی نمود . جالب است که تیم مالدیو بازی به بازی پیشرفت می کند و بدون در نظر گرفتن حریف امتیازاتش بیشتر می شود . برای همین است که می گوییم در بعضی رشته ها ، بخصوص رشته های تیمی ، حضور تیم های ایران حتی اگر شانس کسب مدال هم نداشته باشند مفید است!
بوکس : در وزن 92- کیلوگرم طوفان شریفی به مصاف عدی الهنداوی ورزشکار کهنه کار و عنوان دار اردنی رفت و در شرایطی که رقابتی پایاپی تا اواسط راند اول در جریان بود بر اثر اصابت سر دو بازیکن به هم ، هر دو مصدوم شدند و با تشخیص داور وسط ادامه رقابت در این وضعیت خطرناک بود در نتیجه داوران با جمع بندی امتیازات رد و بدل شده نماینده ما را برنده این دیدار اعلام کردند .
تنیس روی میز : در مرحله نخست مقدماتی انفرادی آقایان سید امیرحسین هدایی 4-0 حریف تاجیکستانی را شکست داد و به جدول اصلی صعود کرد . نوشاد عالمیان دیگر نماینده کشورمان در این بخش دور اول استراحت داشت .
شطرنج : در پایان رقابت های انفرادی در بخش آقایان نماینده چین قهرمان شد و دو شطرنج باز ازبکستان در رده های دوم و سوم ایستادند . سید محمد امین طباطبایی هم با 1.5 امتیازی که امروز گرفت 6 امتیازی شد و در جای چهارم ایستاد . پرهام مقصودلو هم که روز گذشته بخاطر سرماخوردگی امتیازات زیادی از دست داده بود و شانس مدالی نداشت امروز در مسابقات حاضر نشد و با 3.5 امتیاز در رده بیست و پنجم قرار گرفت . در بخش بانوان هم خانم مبینا علی نسب با 4.5 امتیاز چهاردهم شد . در این بخش شطرنج بازان چینی طلا و برنز گرفتند و نقره باز به ازبکستان رسید . شطرنج بازان آقای ایران طی روزهای آینده در بخش تیمی به مصاف حریفان خواهند رفت اما خانم علی نسب تنها نماینده ما در بخش بانوان بود و بنابراین در بخش تیمی بانوان حضور نخواهیم داشت .
تیراندازی : در تیراندازی امروز مدال های زیادی توزیع شد اما باز هم سهم تیراندازی ایران 0 مدال بود! در تپانچه 25 متر بانوان خانم هانیه رستمیان در دور مقدماتی ششم شد و به فینال راه یافت اما خانم ها گلنوش سبقت اللهی و زینب طوماری در رده های 31 و 39 ایستادند و تیم ایران هم در مجموع تیمی دهم شد . در فینال هم خانم رستمیان با تکرار عنوان ششمی دستش از مدال کوتاه ماند . در مقدماتی ماده تفنگ سه وضعیت 50 متر بانوان هم آرمینا صادقیان یازدهم ، نجمه خدمتی پانزدهم و الهه احمدی بیست و نهم شدند و تیم ایران هم در رده ششم ایستاد . طبق اخبار منتشر شده در رسانه ها خانم الهه احمدی بخاطر نقص فنی تفنگش امتیازات زیادی را از دست داد! طبق قوانین مسابقات مسئولیت نگهداری از تفنگ در طول مسابقه بر عهده ورزشکار است و هرگونه خرابی و نقص فنی آن کمترین تاثیری در اعمال ارفاق از سوی داوران نخواهد داشت . امروز 4 طلای تیراندازی به چینی ها رسید ، 2 طلا هند گرفت و یکی یک طلا هم به قزاقستان و کویت رسید .
شنا : امروز شاهد ثبت رکوردی از سوی شناگرانمان نبودیم! در شنای 100 متر آزاد مهرشاد افقری با ثبت زمان 54.07 ثانیه در رده سیزدهم ایستاد و در 200 متر پروانه متین سهران با زمان 1:53:57 دقیقه بیستم شد .
سایر نتایج مهم :
*- آخرین مدال طلای جودو به ژاپن رسید تا آنها با 4 طلا کمتر از جاکارتا به کار خود در این رشته پایان دهند . در فینال میکس تیمی ژاپنی ها ازبکستان را شکست دادند و قهرمان شدند . مدال های برنز هم به تیم های مغولستان و چین رسید .
*- رقابت های قایقرانی بادبانی هم با قهرمانی چینی ها به پایان رسید . آنها 6 طلا از 14 طلای این رشته را به خود اختصاص دادند ، 3 طلا به تایلند و 2 طلا به سنگاپور رسید و کره جنوبی ، ژاپن و مالزی هم یکی-یک طلا گرفتند . در جاکارتا ژاپنی ها با 4 طلا اول شده بودند .
*- در رقابت ژیمناستیک هنری بانوان ماده تمام اسباب یا قهرمان قهرمانان نماینده چین اول شد و ورزشکاران ژاپن و کره شمالی در رده های دوم و سوم ایستادند .
*- در آغاز مرحله مقدماتی رقابت های بسکتبال بانوان از گروه یک چین 101-46 مغولستان را شکست داد و هند 66-46 از سد اندونزی گذشت . از گروه دو ژاپن 118-46 هنگ کنگ را در هم کوبید و فیلیپین 83-59 قزاقستان را شکست داد . و از گروه سه کره جنوبی 90-56 تایلند را شکست داد و کره شمالی 91-77 چین تایپه را از پیش رو برداشت .
*- در پایان رقابت های والیبال ساحلی بانوان تیم های چین اول و سوم شدند و مدال نقره به ژاپن رسید .
*- در آغاز رقابت های کریکت مردان از گروه یک دور مقدماتی نپال در دیداری یک طرفه 314.4 به 41.1 مغولستان را شکست داد و از گروه دو ژاپن در رقابتی نزدیک 126.7 به 125.7 از سد کامبوج گذشت . مدعیان اصلی کریکت در این مرحله استراحت دارند و از جدول حذفی وارد رقابت خواهند شد .
*- در ادامه رقابت های دوچرخه سواری پیست امروز تکلیف مدال آوران سه بخش دیگر مشخص شد و هر سه طلا به ژاپنی ها رسید! چینی ها هم در هر سه بخش دوم شدند و مدال های برنز به هنگ کنگ ، کره جنوبی و چین رسید .
*- در بازی های الکترونیک تا اینجا مدال های دو ماده توزیع شده و تایلندی ها با کسب سه مدال (یک طلا ، یک نقره و یک برنز) عملکرد خوبی داشته اند . طلای دیگر هم به چینی ها رسید .
*- در شمشیربازی فلور تیمی مردان کره جنوبی و چین اول و دوم شدند و مدال های برنز به ژاپن و هنگ کنگ رسید . در اپه تیمی بانوان هم باز کره جنوبی اول شد ، هنگ کنگ در جای دوم ایستاد و ژاپن و چین مشترکاً سوم شدند . انتظار می رفت شمشیربازان ژاپنی شگفتی ساز باشند و به سلطنت کره ایی ها بر این رشته خاتمه دهند اما تا اینجا از 8 طلای توزیع شده پنج تا به کره جنوبی رسیده و فقط یک طلا را ژاپنی ها گرفته اند .
*- در ادامه رقابت های فوتبال بانوان از گروه دوم چین تایپه 1-0 تایلند را شکست داد و از گروه سه کره شمالی با 10 گل سنگاپور را در هم کوبید .
*- امروز در سایر رقابت های مرحله مقدماتی هندبال مردان از گروه یک کویت 27-24 چین را شکست داد ، از گروه دو قطر 31-27 از سد کره جنوبی گذشت ، از گروه سه بحرین 47-25 ازبکستان را مغلوب کرد و در گروه چهار (گروه ایران) ژاپن 53-16 مغولستان را در هم کوبید تا کار مغولستان در این مرحله با تفاضل گل عجیب 101- به پایان برسد! به این ترتیب در مرحله دوم گروهی کویت ، بحرین ، کره جنوبی و ایران در گروه اول و قطر ، ژاپن ، چین و قزاقستان در گروه دوم به مصاف هم خواهند رفت . در بخش بانوان هم امروز از گروه یک قزاقستان 37-33 ازبکستان را شکست داد و کره جنوبی 45-14 تایلند را مغلوب کرد ، در گروه دو هم ژاپن 62-10 نپال را در هم کوبید و هنگ کنگ و هند 26-26 مساوی شدند .
*- در ادامه رقابت های هاکی روی چمن بانوان از گروه یک هند با 13 گل سنگاپور را شکست داد و کره جنوبی 7-0 هنگ کنگ را مغلوب کرد . در گروه دو هم ژاپن با 7 گل از سد اندونزی گذشت و چین 11-0 قزاقستان را شکست داد .
*- امروز رقابت های نیمه نهایی سپک تاکرا رگو آقایان برگزار شد و مالزی و تایلند با شکست لائوس و کره جنوبی فینالیست شدند . بازنده ها مدال برنز گرفتند .
*- در رشته شنا امروز هم چینی ها با کسب 4 طلا سروری کردند ، 2 طلا به ژاپن رسید و یک طلا را هم کره جنوبی گرفت .
*- در واترپلو بانوان سنگاپور با نتیجه عجیب 24-1 کره جنوبی را شکست داد ، تایلند 17-11 ازبکستان را مغلوب کرد و چین در دیداری حساس 17-8 از سد قزاقستان گذشت .
*- فردا یکی از روزهای مهم بازی های هانگژو برای کاروان ایران است و انشالله چند پله ایی در جدول رده بندی مدالی صعود خواهیم کرد .
برنامه روز پنجم :
(پنجشنبه - 28 سپتامبر)
تیراندازی : مقدماتی تپانچه بادی 10 متر مردان ؛ جواد فروغی ، امیر جوهری خو ، سجاد پورحسینی ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران) فینال ساعت 11:30 صبح به وقت محلی (7:00 صبح به وقت ایران)
تکواندو : وزن 67+ کیلوگرم بانوان آناهیتا توکلی و وزن 80+ کیلوگرم آقایان آرین سلیمی از ساعت 9:00 صبح به وقت محلی (4:30 صبح به وقت ایران)
ووشو : فینال وزن 52 کیلوگرم بانوان ؛ الهه منصوریان با نماینده چین ساعت 9:30 صبح به وقت محلی (5:00 صبح به وقت ایران) {بقیه رقابت ها در ادامه همین زمان خواهد بود}
فینال وزن 60 کیلوگرم آقایان ؛ شجاع پناهی با نماینده چین
دوچرخه سواری پیست : مقدماتی اومنیوم مردان ؛ علی لبیب ساعت 10:00 صبح به وقت محلی (5:30 صبح به وقت ایران)
شمشیربازی : سابر تیمی مردان مرحله یک چهارم نهایی ؛ ایران - هنگ کنگ ساعت 10:00 صبح به وقت محلی (5:30 صبح به وقت ایران) مرحله نیمه نهایی ساعت 11:00 صبح به وقت محلی (6:30 صبح به وقت ایران) مرحله نهایی ساعت 18:00 عصر به وقت محلی (13:30 بعد از ظهر به وقت ایران)
شنا : مقدماتی 50 متر پروانه ؛ مهرشاد افقری ساعت 10:10 صبح یه وقت محلی (5:40 صبح به وقت ایران)
تنیس روی میز : انفرادی بانوان مرحله یک شانزدهم ؛ خانم شیما صفایی با نماینده ژاپن ساعت 11:45 ظهر به وقت محلی (7:15 صبح به وقت ایران)
دوبل مردان مرحله یک شانزدهم ؛ نوشاد و نیما عالمیان با تیم تایلند ساعت 13:05 بعد از ظهر به وقت محلی (8:35 صبح به وقت ایران)
انفرادی مردان مرحله یک شانزدهم ؛ نوشاد عالمیان با نماینده عربستان ساعت 17:10 عصر به وقت محلی (12:40 ظهر به وقت ایران)
انفرادی مردان مرحله یک شانزدهم ؛ سید امیرحسین هدایی با نماینده سنگاپور ساعت 17:55 عصر به وقت محلی (13:25 بعداز ظهر به وقت ایران)
والیبال ساحلی : رده بندی مردان ؛ ایران - قزاقستان ساعت 14:00 بعد از ظهر به وقت محلی (9:30 صبح به وقت ایران)
ژیمناستیک : فینال دارحلقه مردان ؛ مهدی احمدخانی ساعت 14:30 بعد از ظهر به وقت محلی (10:00 صبح به وقت ایران)
بسکتبال : ایران - عربستان ساعت 17:30 عصر به وقت محلی (13:00 بعد از ظهر به وقت ایران)
بسکتبال 3 نفره : ایران - ترکمنستان ساعت 18:40 شب به وقت محلی (14:10 بعد از ظهر به وقت ایران)