به سوی هانگژو 2023

در اين بخش ميتوانيد درباره كليه مسائل ورزشي به بحث بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3505
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4734 بار
سپاس‌های دریافتی: 7034 بار

Re: به سوی هانگژو 2023

پست توسط bamn »

تحلیل (1) :

بررسی میزان تحقق پیشبینی ها :

مقدمه و کلیات :

پیشبینی : " ... در ابتدا باید مطمئن بود که چین طبق معمول صدرنشین خواهد بود . نتنها صدرنشین که آنها به دنبال دستیابی به رویای کسب 200 مدال طلا در یک دوره بازی های آسیایی هستند ... نزدیک ترین تعقیب کنندگان چین در جدول رده بندی مدالی طبق معمول ژاپن و کره جنوبی خواهند بود . همانقدر که غیرممکن است این دو کشور بتوانند تهدیدی علیه صدرنشینی چین باشند ، هیچ کشور دیگری هم وارد رقابت آنها برای کسب جایگاه دوم نخواهد شد ، جایگاهی که به احتمال 90% متعلق به ژاپن خواهد بود ... اما پیشبینی اینکه چه کشوری جایگاه  چهارم را اشغال خواهد کرد دشوار است . مطمئناً شاهد رقابتی نزدیک بین ایران ، قزاقستان ، ازبکستان و هند خواهیم بود ، بویژه هندی ها که در سال های اخیر سرمایه گذاری زیادی در برخی رشته ها داشته اند حالا آماده رسیدن به نتیجه هستند و اگر در بازی های هانگژو موفق باشند ممکن است در دوره های بعدی برای رده های بالاتر هم نقشه بکشند! ازبکستان و قزاقستان در مجموع ورزشکاران حرفه ایی خیلی خوبی دارند و هرچند در تعداد مدال طلای کسب شده پرنوسان بوده اند ، در مجموع مدال اغلب اوقات بالاتر از ایران هستند و همین در رقابت میلیمتری و کسب مدال طلای مساوی دردسرساز خواهد بود . کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی 2018 جاکارتا موفق به کسب 20 مدال طلا و در مجموع 62 مدال شد و در رده ششم ایستاد . در این دوره از مسابقات پیشبینی کلی بنده این است که " خیلی بعید می باشد تعداد مدال های طلای ما از 20 تای دوره قبلی بیشتر شود و حتی ممکن است 2-3 طلا هم کمتر بگیریم ، اما در مجموع مدال به احتمال زیاد بیشتر از 62 مدال خواهیم گرفت! " ... اما نباید کشورهای دیگر را هم فراموش کرد . کره شمالی ، اندونزی ، چین تایپه و تایلند ، اگر ورزشکارانشان در شرایط خوب و آرمانی باشند می توانند برای رده های ششم به بعد رقابت کنند ، بنابراین از چهار کشوری که مدعی کسب جایگاه چهارمی هستند (بخصوص ایران) ، دو کشوری که بلغزند و به هر دلیلی به حد نصاب پیشبینی شده مدالی خودشان نرسند حتی ممکن است رده ایی پایین از ششمی هم کسب کنند . "

محقق شد؟ : تا حدودی .

چین با کسب 201 مدال طلا به آرزویش رسید و رکورد 199 طلای گوانگژو را هم شکست . ژاپن و کره جنوبی هم در رده های دوم و سوم ایستادند ، هرچند ژاپنی ها خیلی کمتر از جاکارتا در کسب مدال طلا موفق بودند که طبیعی بود چون در برخی رشته ها رقابت برای کسب مدال طلا فقط بین چین و ژاپن بود و چینی ها با توجه به امتیاز میزبانی ، درصد موفقیت بیشتری نسبت به جاکارتا داشتند . در مورد رده چهارم هم ، همانطور که گفته بودم هندی ها شانس بیشتری داشتند ، اما خیلی فراتر از حد انتظار هم ظاهر شدند و با ادامه این روند در دوره بعدی مطمئناً زنگ خطر را برای کره جنوبی به صدا در خواهند آورد! (چین که جایگاهش مشخص است مگر اینکه به تایوان حمله کنند و مثل روسیه تحریم شوند! ژاپن هم که میزبان خواهد بود و طبیعتاً خیلی بیشتر از امسال مدال خواهد گرفت . می ماند کره جنوبی بی نوا که مطمئناً همین حالا هم پنجه های هند را بر پشتش احساس می کند!) ، ازبکستان هم که در رده پنجم تقریباً همان عملکرد جاکارتا را تکرار و موقعیتش را حفظ کرد . اما اینکه چین تایپه در رده ششم قرار گرفت کمی غافلگیر کننده بود . هم عملکرد مدالی ما نسبت به دوره قبلی ضعیف تر بود که اگر موفق به تکرار همان عملکرد می شدیم ، ششم بودیم ، و هم عملکرد کاروان ورزشی چین تایپه بخصوص با جوانگرایی فوق العاده شان تحسین کارشناسان را برانگیخت . برای اینکه برآورد کلی از میزان رشد شاخص های ورزشی یک کشور داشته باشیم ، یک راهکار مناسب ، مقایسه نتایج رشته های صرفاً تیمی دو جنسیتی است . در جاکارتا ایران در رشته های تیمی دو جنسیتی 3 طلا ، یک نقره و 2 برنز گرفت ، در حالی که تیم های چین تایپه موفق به کسب تنها یک نقره و 3 برنز شدند . در هانگژو تیم های ایران یک طلا ، یک نقره و یک برنز گرفتند و تیم های چین تایپه یک طلا ، دو نقره و دو برنز بدست آوردند .


***

رشته به رشته :



1- شنای نمایشی :

پیشبینی : " ... هیچ شکی وجود ندارد که در هانگژو هم هر دو طلای این رشته از آن چین خواهد بود و احتمالاً هر دو نقره را هم ژاپنی ها خواهند گرفت و ورزشکاران قزاق و دو کره ، بیشترین شانس را برای تصاحب مدال های برنز دارند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 2 طلا

2- ژاپن : 2 نقره

3- قزاقستان : 3 برنز


*


2- رقص بریک :

پیشبینی : " ... ژاپن مدعی اصلی کسب مدال های طلای این رشته است . البته نفرات چین و کره جنوبی هم اختلاف امتیاز چندانی با نفرات ژاپنی ندارند و بخصوص در مورد چینی ها که از امتیاز میزبانی هم برخوردار هستند می توان آنها را هم مدعی کسب مدال طلا دانست . به نظر نمی رسد شش مدال این رشته به کشور دیگری برسد و فقط شانس بسیار جزیی برای قزاقستان و چین تایپه می توان در نظر گرفت ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- ژاپن : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

2- چین : 1 طلا - 1 برنز

3- کره جنوبی : 1 نقره


*

3- ورزش های الکترونیک :

پیشبینی : " ... اینکه کدام کشورها بیشترین شانس کسب مدال های طلا را دارند فقط در مورد چین می توان نظر قطعی داد که حداقل 3 مدال طلا از 7 مدال طلای این رشته را برای خودشان می خواهند . کره جنوبی ، هنگ کنگ ، ژاپن ، چین تایپه ، ویتنام و تا حدود کمتری اندونزی و هند دیگر مدعیان خواهند بود ... "

محقق شد؟ : بله

تایلندی ها عملکرد خیلی خوبی داشتند و مالزی و مغولستان هم موفق به کسب مدال شدند ، اما ژاپن و ویتنام که در جاکارتا به مدال رسیده بودند ، اینجا در کسب نتیجه ناکام ماندند .

جدول مدالی :

1- چین : 4 طلا - 1 برنز

2- کره جنوبی : 2 طلا - 1 نقره - 1 برنز

3- تایلند : 1 طلا - 1 نقره - 2 برنز

4- چین تایپه : 2 نقره - 2 برنز

5- مالزی : 1 نقره - 1 برنز

6- هنگ کنگ / مغولستان : هر کدام 1 نقره


*

4- کریکت :

پیشبینی : " ... هند به عنوان قدرت اول کریکت آسیا و یکی از قدرت های جهانی این رشته ، در مسابقات 2010 و 2014 غایب بود اما در هانگژو در هر دو بخش آقایان و بانوان حضور خواهد داشت و از حالا باید مدال های طلای این رشته را برای این کشور کنار گذاشت . البته سری لانکا ، پاکستان و بنگلادش هم که در نبود هند مدعیان اصلی قهرمانی بودند ، باز تمام تلاششان را خواهند کرد و بخصوص تیم بانوان سری لانکا رقیبی خطرناک برای تیم بانوان هند است . افغانستان ، ژاپن ، تایلند و چین میزبان هم نیم نگاهی به سکوی مدال ها خواهند داشت ... "

محقق شد؟ : بله

نایب قهرمانی افغانستان در بخش مردان اتفاق مهم این مسابقات بود آن هم در شرایطی که در نیمه نهایی پاکستان مدافع عنوان قهرمانی را شکست دادند و پاکستان در نهایت چهارم شد .

جدول مدالی :

1- هند : 2 طلا

2- افغانستان / سری لانکا : هر کدام 1 نقره

4- بنگلادش : 2 برنز


*

5- هاکی روی چمن :

پیشبینی : " ... در کنار هند و پاکستان ، چین میزبان ، ژاپن (مدافع عنوان قهرمانی دو گانه 2018 جاکارتا) و کره جنوبی (پر افتخارترین کشور در این رشته بازی های آسیایی با کسب 9 مدال طلا) تقریباً در یک سطح قرار دارند و همگی مدعی قهرمانی ، البته پاکستان فقط در بخش مردان شرکت می کند . مالزی و تایلند هم تیم های خوبی دارند و اگر قرعه با آنها یار باشد و بزرگان همدیگر را ناکار کنند ، شانس روی سکو رفتن دارند ... "

محقق شد؟ : بله

این دومین دوره متوالی است که پاکستان به عنوان پر افتخارترین کشور این رشته در بخش مردان ، در کسب مدال ناکام می ماند .

جدول مدالی :

1- هند : 1 طلا - 1 برنز

2- چین : 1 طلا

3- کره جنوبی : 1 نقره - 1 برنز

4- ژاپن : 1 نقره


*


6- قایقرانی دراگون بوت :

پیشبینی : " ... احتمال می دهم حداقل 4 مدال طلا از 6 مدال طلای این رشته در هانگژو به چین برسد . اندونزی ، چین تایپه و کره جنوبی هم شانس کسب مدال طلا دارند و شاید یکی-دو مدالی هم به پاروزنان تایلند ، میانمار و هنگ کنگ برسد ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 5 طلا - 1 نقره

2- اندونزی : 1 طلا - 4 نقره - 1 برنز

3- تایلند : 1 نقره - 2 برنز

4- میانمار : 2 برنز

5- کره جنوبی : 1 برنز


*


7- گلف :

پیشبینی : " ... کشورهای کره جنوبی ، ژاپن ، چین تایپه ، فیلیپین و چین بیشترین شانس را برای تصاحب مدال های طلای چهارگانه (انفرادی و تیمی آقایان و بانوان) رشته گلف در بازی های آسیایی هانگژو دارند و گلف بازان هند و تایلند هم اگر شرایط با آنها یار باشد می توانند تهدید محسوب شوند ... "

محقق شد؟ : خیر

تایلندی ها شگفتی سازان این مسابقات بودند در حالی که فیلیپین به عنوان صدرنشین جدول مدالی مسابقات جاکارتا ، این دوره هیچ مدالی نگرفت!

جدول مدالی :


1- تایلند : 2 طلا - 1 نقره

2- کره جنوبی : 1 طلا - 2 نقره - 1 برنز

3- هنگ کنگ : 1 طلا - 1 برنز

4- هند : 1 نقره

5- چین / چین تایپه : هر کدام 1 برنز


*

8- سپک تاکرا :

پیشبینی : " ... تایلند قهرمان بلامنازع این رشته است و ... از حالا باید 4 طلا از 6 طلای این رشته در هانگژو را برای تایلندی ها کنار گذاشت و کشورهای میانمار ، مالزی و ویتنام ، و با شانس کمتری ، کره جنوبی ، چین و اندونزی برای کسب دو طلای دیگر رقابت خواهند کرد . ژاپن ، سنگاپور ، لائوس و هند هم نیم نگاهی به سکوها خواهند داشت . از بین کشورهایی که حضورشان در رقابت های سپک تاکرا هانگژو قطعی شده ، فقط فیلیپین مانده که چون تاکنون سابقه کسب مدال در بازی های آسیایی را نداشته ما هم روی آنها حساب نمی کنیم! ...

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- تایلند : 4 طلا

2- ویتنام : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

3- میانمار : 1 طلا

4- اندونزی : 2 نقره - 1 برنز

5- مالزی : 2 نقره

6- کره جنوبی : 1 نقره - 2 برنز

7- لائوس : 3 برنز

8- فیلیپین : 2 برنز

9- چین / هند / ژاپن : هرکدام 1 برنز


*


9- ورق بازی :

پیشبینی : " ... چین برای کسب هر سه مدال طلای این رشته ورق بازهایش را پشت میز می نشاند و مدعی اول است . تایوان ، هند ، سنگاپور ، هنگ کنگ ، تایلند و اندونزی هم به عنوان کشورهایی که در ورق بازی جاکارتا مدال گرفتند ، روی کاغذ مدعیان بعدی هستند ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

جدول مدالی :

1- چین : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

2- چین تایپه : 1 طلا - 1 نقره

3- هنگ کنگ : 1 طلا - 1 برنز

4- هند : 1 نقره

5- سنگاپور : 2 برنز

6- ژاپن / تایلند : هر کدام 1 برنز


*


10- گو :

پیشبینی : " ... در بازی های آسیایی 2010 گوانگژو ... هر سه مدال طلای آن به کره جنوبی رسید . بعد از دو دوره غیبت ، چینی ها به لطف امتیاز میزبانی ، یک بار دیگر گو را وارد جدول مسابقات کرده اند و این بار می خواهند انتقام شکست گوانگژو را بگیرند ... در گوانگژو غیر از کره جنوبی و چین که طلاها و نقره ها را برای خودشان برداشته بودند ، چین تایپه و ژاپن هم به برنز قناعت کردند . این دوره هم باید این دو کشور را در کنار مغولستان ، ویتنام و هنگ کنگ مدعی کسب مدال دانست ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 1 طلا - 2 نقره

2- کره جنوبی : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

3- چین تایپه : 1 طلا

4- ژاپن : 2 برنز


*


11- ژانگ چی :

پیشبینی : " ... پیشبینی می شود باز هر سه طلا را چین از آن خود کند . در گوانگژو ویتنام و چین تایپه هم مدال آوری داشتند و در اینجا هم می توان رویشان حساب کرد ... ژانگ چی یک تفریح مخصوص چینی هاست و بنابراین در کشورهایی (بجز چین) می توان ردی از آن یافت که یک جامعه بزرگ چینی تبار وجود داشته باشد! ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 3 طلا - 2 نقره

2- ویتنام : 1 نقره - 1 برنز

3- هنگ کنگ / سنگاپور : هر کدام 1 برنز


*


12- شطرنج :

پیشبینی : " ... بطور کلی می توان گفت شانس دو کشور چین میزبان و هند (به عنوان دو مدعی تراز اول قهرمانی جهان در این رشته از آسیا) برای تصاحب چهار مدال طلای این رشته (انفرادی و تیمی آقایان و بانوان) از کشورهای دیگر بیشتر است و کشورهایی مثل ویتنام ، قزاقستان ، ازبکستان ، فیلیپین و ایران بیشتر به روی سکو رفتن فکر می کنند تا حتماً قهرمان شدن! ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

جدول مدالی :

1- چین : 3 طلا - 1 برنز

2- ایران : 1 طلا

3- ازبکستان : 2 نقره - 2 برنز

4- هند : 2 نقره

5- قزاقستان : 1 برنز


*


ادامه دارد ...
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات


Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3505
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4734 بار
سپاس‌های دریافتی: 7034 بار

Re: به سوی هانگژو 2023

پست توسط bamn »

تحلیل (2) :

...

13- بیسبال :

پیشبینی : " ... به نظر می رسد این دوره شانس ژاپن برای قهرمانی بیشتر باشد . ژاپنی ها هم در المپیک توکیو و هم در قهرمانی جهان 2023 اول شدند و با اختلاف زیادی تیم نخست رنکینگ جهانی هستند و در اوج آمادگی قرار دارند . از طرف دیگر چین میزبان در سال های اخیر پیشرفت خوبی داشته و امسال می خواهند شانسشان را برای روی سکو رفتن امتحان کنند پس کره جنوبی و چین تایپه همانقدر که نگران مدعی بودن ژاپن هستند ، نگران تیم میزبان هم خواهند بود! ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

با اینکه در این دوره به نظر می رسید ژاپن تیم آماده تری دارد ، باز هم کره جنوبی ، برای چهارمین دوره پیاپی ، قهرمان شد . ضمن اینکه امتیاز میزبانی هم کمکی به چینی ها نکرد و آنها برای هشتمین بار (در هشتمین دفعه برگزاری بیسبال در بازی های آسیایی!) چهارم شدند!

جدول مدالی :

1- کره جنوبی : 1 طلا

2- چین تایپه : 1 نقره

3- ژاپن : 1 برنز


*

14- سافت بال :

پیشبینی : " ... در هانگژو هم به احتمال زیاد مدال طلای این رشته باز به ژاپن خواهد رسید ... اما هم چین ... و هم چین تایپه ... می توانند تهدید کننده ژاپن باشند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- ژاپن : 1 طلا

2- چین : 1 نقره

3- چین تایپه : 1 برنز


*


15- تنیس :

پیشبینی : " ... می توان پیشبینی کرد چین میزبان در کنار ژاپن و کره جنوبی شانس کسب بهترین مدال ها را دارند و در کنار آنها تنیسورهای اندونزی ، هند ، چین تایپه ، قزاقستان ، تایلند ، فیلیپین و ازبکستان هم روی کسب مدال در این رشته حساب کرده اند ... "

محقق شد؟ : خیر

تنیسورهای چین تایپه شگفتی ساز بودند و در شرایطی که دوره قبلی فقط یک نقره و یک برنز بدست آوردند ، این دوره با دو طلا ، دو نقره و یک برنز بالاتر از میزبان ، اول شدند .

جدول مدالی :

1- چین تایپه : 2 طلا - 2 نقره - 1 برنز

2- چین : 2 طلا - 1 نقره

3- هند : 1 طلا - 1 نقره

4- ژاپن : 1 نقره - 1 برنز

5- کره جنوبی : 3 برنز

6- فیلیپین : 2 برنز

7- اندونزی / تایلند / ازبکستان : هر کدام 1 برنز


*

16- سافت تنیس :

پیشبینی : " ... با وجود عملکرد بهتر کره جنوبی در ادوار مختلف این رشته که باعث می شود روی کاغذ این کشور را همچنان شانس اول کسب بیشترین و بهترین مدال در هانگژو هم بدانیم ، در جاکارتا سافت تنیس بازان ژاپن و چین تایپه هم عملکردی خوب و نزدیک به کره ایی ها داشتند و ... اگر کره نتواند صدرنشین جدول مدالی این رشته در هانگژو شود اصلاً جای تعجب نخواهد بود ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

جدول مدالی :

1- ژاپن : 4 طلا - 2 نقره

2- کره جنوبی : 1 طلا - 4 برنز

3- چین تایپه : 3 نقره - 2 برنز

4- چین : 3 برنز

5- اندونزی : 1 برنز


*

17- سوارکاری :

پیشبینی : " ... سوارکاران ژاپن در جاکارتا و المپیک توکیو عملکرد خوبی داشتند و پیشبینی می شود در هانگژو هم صدرنشین جدول رده بندی مدالی شوند . اما سوارکاران کره جنوبی در این دو رویداد کمتر از حد انتظار ظاهر شدند و احتمالاً جایگاه دوم جدول رده بندی مدالی به چین میزبان خواهد رسید که هرچند در سوارکاری ادوار بازی های آسیایی چندان موفق نبوده اند اما در المپیک توکیو نتایج قابل قبولی گرفتند و از امتیاز میزبانی هم برخوردارند که در رشته سوارکاری اهمیت فراوانی دارد . غیر از این سه کشور سوارکاران هند ، عربستان و تایلند هم برای طلا خواهند جنگید و سوارکاران قطر ، کویت ، مالزی ، امارات ، هنگ کنگ ، فیلیپین و چین تایپه هم شانس مدال محسوب می شوند ... "

محقق شد؟ : خیر

ژاپنی ها با کسب تنها یک نقره و یک برنز در مقایسه با جاکارتا ، عملکرد بسیار ضعیفی داشتند ، کره ایی ها هم اصلاً موفق به کسب مدال نشدند . با اینکه پیشبینی می شد چینی ها به لطف داشتن امتیاز میزبانی ، عملکرد مدالی خوبی داشته باشند اما دو طلایی که گرفتند در واقع اولین طلاهای تاریخ سوارکاری چین در بازی های آسیایی بود!

جدول مدالی :

1- چین : 2 طلا - 1 نقره

2- عربستان : 2 طلا

3- هند : 1 طلا - 1 برنز

4- مالزی : 1 طلا

5- امارات : 1 نقره - 2 برنز

6- هنگ کنگ / ژاپن / تایلند : هر کدام 1 نقره - 1 برنز

9- قطر : 1 نقره


*

18- قایقرانی بادبانی :

پیشبینی : " ... چین موفق ترین کشور در کسب مدال های این رشته در ادوار بازی های آسیایی بوده و مطمئناً در هانگژو هم حساب ویژه ایی روی طلاهای این رشته باز کرده اند و قصد دارند 3 طلای جاکارتا را به 7 یا 8 طلا تبدیل کنند . ژاپن که در جاکارتا 4 طلا گرفت ، جدی ترین رقیب چینی ها خواهد بود . کره جنوبی ، سنگاپور ، تایلند و هنگ کنگ هم امید زیادی به کسب مدال طلا دارند در حالی که قایقرانان هند ، مالزی ، پاکستان و اندونزی بیشتر به روی سکو رفتن فکر می کنند و مرغوبیت مدال برایشان اولویت دوم است! ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 6 طلا - 2 نقره

2- تایلند : 3 طلا - 2 نقره - 2 برنز

3- سنگاپور : 2 طلا - 2 نقره - 3 برنز

4- کره جنوبی : 1 طلا - 2 نقره - 2 برنز

5- ژاپن : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

6- مالزی : 1 طلا - 2 برنز

7- هنگ کنگ : 3 نقره - 2 برنز

8- هند : 1 نقره - 2 برنز

9- عمان : 1 نقره {اولین مدال تاریخ عمان در قایقرانی بادبانی بازی های آسیایی}


*

19- راگبی هفت نفره :

پیشبینی : " ... در بخش مردان تیم هنگ کنگ و در بخش بانوان تیم ژاپن آماده ترین و مدعی ترین تیم ها برای کسب طلاهای هانگژو باشند و کره جنوبی و چین نزدیک ترین مدعیان به این دو کشور در هر دو بخش . قزاقستان و چین تایپه هم تیم های خوبی دارند و از شانس قرار گرفتن روی سکو برخوردار می باشند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- هنگ کنگ : 1 طلا - 1 برنز

2- چین : 1 طلا

3- ژاپن : 1 نقره - 1 برنز

4- کره جنوبی : 1 نقره


*

20- سنگ نوردی :

پیشبینی : " ... ژاپن بهترین تیم سنگ نوردی آسیا را دارد و مدعی اول کسب مرغوب ترین مدال های این رشته در هانگژو است ، اما سنگ نوردی هم از آن دست ورزش هایی است که شرایط میزبانی در آن بسیار تعیین کننده هستند و همانگونه که در 2018 جاکارتا تیم میزبان توانست با کسب 3 مدال طلا بالاتر از ژاپن بیاستد ، در هانگژو هم ممکن است تیم چین عملکرد بهتری داشته باشد ... در کنار این سه کشور (ژاپن ، چین و اندونزی) کره جنوبی هم تیمی خوبی دارد و می تواند معادلات را به هم بزند . و بعد از اینها قزاقستان و ایران هم نیم نگاهی به سکوها دارند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 2 طلا - 2 نقره - 2 برنز

2- ژاپن : 2 طلا

3- اندونزی : 1 طلا - 2 نقره - 2 برنز

4- ایران : 1 طلا

5- کره جنوبی : 2 نقره - 2 برنز


*

21- سه گانه :

پیشبینی : " ... در المپیک توکیو هم ورزشکاران ژاپن عملکرد خوبی داشتند ... و به نظر نمی رسد سه طلای سه گانه هانگژو را از دست بدهند . برای کسب مدال های دیگر ورزشکاران چین ، قزاقستان ، هنگ کنگ و کره جنوبی رقابت نزدیکی خواهند داشت و البته نباید از رقبای دیگر بخصوص ازبک ها هم غافل شوند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- ژاپن : 3 طلا - 1 نقره

2- چین : 2 نقره - 1 برنز

3- هنگ کنگ / قزاقستان : هر کدام 1 برنز


*


22- پنچ گانه مدرن :

پیشبینی : " ... کره جنوبی ... باید شانس اول کسب مرغوب ترین مدال های این رشته در هانگژو باشد . اما چین میزبان هم حریف قدری است و نمی خواهد طلاهای این رشته را به راحتی از دست بدهد . در جاکارتا ... کره و چین اجازه ندادند به کشور دیگری مدال برسد ، اما در هانگژو ... ورزشکاران قزاقستان ، ژاپن ، قرقیزستان و چین تایپه هم امیدوار به کسب مدال هستند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- کره جنوبی : 2 طلا - 2 نقره - 1 برنز

2- چین : 2 طلا - 1 نقره - 2 برنز

3- ژاپن : 1 نقره - 1 برنز


*


23- اسکواش :

پیشبینی : " ... با افول پاکستان در این رشته ، مالزی تبدیل به قدرت اول اسکواش آسیا شد ... اما در سال های اخیر هنگ کنگ هم شروع به قدرت نمایی در این رشته کرده و اسکواش بازی های آسیایی هانگژو را می توان آوردگاهی حساس برای اسکواش آسیا دانست که آیا مالزی می تواند به سروری اش در سطح قاره کهن ادامه دهد یا جایگاهش را به خودمختار کوچک چینی ها واگذار خواهد نمود؟ و پشت سر این رقابت تماشایی ، هند ، پاکستان ، ژاپن ، کویت و کره جنوبی امیدوار به رفتن روی سکو هستند ... "

محقق شد؟ : بله

البته هنگ کنگ نتوانست در کسب مرغوب ترین مدال ها موفق باشد اما از نظر تعداد مدال موفق ترین کشور بود . ضمن اینکه عملکرد هندی ها در این رشته فراتر از حد انتظار بود . قطر هم اولین مدال تاریخی خودش را در اسکواش کسب کرد .

جدول مدالی :

1- مالزی : 3 طلا - 1 نقره - 1 برنز

2- هند : 2 طلا - 1 نقره - 2 برنز

3- هنگ کنگ : 2 نقره - 4 برنز

4- پاکستان : 1 نقره

5- ژاپن / قطر / کره جنوبی : هر کدام 1 برنز


*


24- بدمینتون :

پیشبینی : " ... چین قدرت اول بدمینتون آسیا و جهان است و مطمئناً در هانگژو هم به دنبال کسب بیشترین طلاهای این رشته خواهد بود . اندونزی و کره جنوبی هم روی کاغذ قدرت های بعدی آسیا و جهان هستند ، اما اندونزی در چند سال اخیر رو به افول بوده در حالی که کره جنوبی بعد از ناکامی در بازی های آسیایی جاکارتا (عدم کسب مدال) و حتی بازی های المپیک توکیو (کسب فقط یک مدال برنز) ، همین امسال با اقتدار قهرمان مسابقات جهانی کپهناگ شده و با روحیه ایی بالا قدم به مسابقات هانگژو خواهند گذاشت . چین تایپه هم در سال های اخیر به جمع مدعیان پیوسته و مطمئناً در هانگژو حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت ، در حالی که راکت بدستان ژاپن ، مالزی ، تایلند ، هند و هنگ کنگ هم دنبال کسب مدال هستند و حریفان آسانی نخواهند بود ... "

محقق شد؟ : بله

این اولین بار در تاریخ بدمینتون بازی های آسیایی بود که اندونزی موفق به کسب مدال نشد و این اتفاق را به عنوان یکی از حوادث مهم بازی های آسیایی هانگژو ارزیابی کرده اند . کو آن تیمی که توفیق هدایت اسطوره اش بود؟ ضمناً عملکرد راکت بدستان هندی هم فراتر از حد انتظار بود .

جدول مدالی :

1- چین : 4 طلا - 3 نقره - 2 برنز

2- کره جنوبی : 2 طلا - 2 نقره - 3 برنز

3- هند : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

4- ژاپن : 1 نقره - 5 برنز

5- چین تایپه / مالزی / تایلند : هر کدام 1 برنز


*

25- تنیس روی میز :

پیشبینی : " ... چینی ها هر هفت طلای تنیس روی میز هانگژو را از الان داخل جیبشان گذاشته و نخواهند گذاشت حتی یکی از آنها را از چنگشان خارج کنند! ... بعد از چین ، ژاپن دومین مدعی این رشته در آسیا و جهان است و ناکامی آنها در کسب مدال از بازی های آسیایی جاکارتا ، انگیزه مضاعفی برایشان خواهد بود تا در هانگژو جبران مافات نمایند ، هرچند کره جنوبی هم رقیب سرسختی در این رشته است و چشم به جایگاه دومی دارد . راکت بدستان هنگ کنگ ، چین تایپه ، کره شمالی ، سنگاپور ، هند ، ویتنام و ایران هم ... به کسب مدال امیدوار می باشند ... "

محقق شد؟ : بله

البته یک طلا از چنگ چینی ها پرید! تایلندی ها هم اولین مدال تنیس روی میزشان از بازی های آسیایی را گرفتند .

جدول مدالی :

1- چین : 6 طلا - 2 نقره - 1 برنز

2- کره جنوبی : 1 طلا - 2 نقره - 5 برنز

3- ژاپن : 2 نقره - 1 برنز

4- کره شمالی : 1 نقره

5- چین تایپه / ایران : هر کدام 2 برنز

7- هنگ کنگ / هند / تایلند : هر کدام 1 برنز


*

26- ژیمناستیک :

پیشبینی : " ... در حال حاضر چین قدرت اول آسیا و یکی از دو قدرت اول ژیمناستیک هنری جهان ... است و مطمئناً در هانگژو تمام تلاششان را خواهند کرد تا بیشترین طلاها را از آن خود کنند ... از بین کشورهای دیگر ژیمناست های ژاپن (به عنوان قدرت دوم آسیا) ، کره جنوبی ، چین تایپه ، هنگ کنگ ، کره شمالی ، فیلیپین و قزاقستان به کسب طلا فکر می کنند و نفرات ازبکستان ، اندونزی ، اردن و ویتنام ، روی سکو رفتن برایشان مهم است ... در ژیمناستیک ریتمیک ، تماشاگران چشم چران! شاهد رقابتی نزدیک بین ورزشکاران قزاقستان ، ازبکستان و چین خواهند بود! قزاقستان پر افتخارترین کشور آسیایی در این رشته است اما طی سال های اخیر و بعد از آسیایی جاکارتا ، کمی افت داشته اند ، از طرف دیگر ازبک ها در همین مدت رشد خوبی داشته و اخیراً هم در مسابقات قهرمانی آسیا 2023 مانیل با اقتدار قهرمان شده اند . در ضلع سوم هم چین میزبان را داریم که همیشه در این رشته مدعی بوده و حالا از امتیاز در خانه بودن هم برخوردار است . بعید است این سه کشور اجازه دهند شش مدال این رشته به کشور دیگری برسد ، شاید فقط ژاپنی ها شانس کمی داشته باشند ... و اما ژیمناستیک ترامپولین ؛ در این بخش هیچ شکی وجود ندارد که هر دو مدال طلا به چین خواهد رسید و البته احتمالاً هر دو نقره (چون هر کشور در هر جنسیت می تواند دو نماینده داشته باشد) . و پرش کنندگان ژاپن و قزاقستان ، و با شانس کمتری هند و ازبکستان ، برای دو مدال برنز خواهند جنگید ... "

محقق شد؟ : بله

اولین مدال تاریخ ژیمناستیک ایران هم از بازی های آسیایی کسب شد .

جدول مدالی :

1- چین : 10 طلا - 4 نقره - 5 برنز

2- ژاپن : 2 طلا - 7 نقره - 4 برنز

3- کره شمالی : 2 طلا - 2 نقره - 2 برنز

4- ازبکستان : 2 طلا

5- چین تایپه : 1 طلا - 2 برنز

6- کره جنوبی : 1 طلا - 1 برنز

7- قزاقستان : 3 نقره - 3 برنز

8- ایران / ویتنام : هر کدام 1 نقره

9- مالزی : 1 برنز


*

ادامه دارد ...

 
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات


Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3505
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4734 بار
سپاس‌های دریافتی: 7034 بار

Re: به سوی هانگژو 2023

پست توسط bamn »

تحلیل (3) :

...

27- ورزش های غلطکی :

پیشبینی : " ... اسکیت بوردینگ ... در جاکارتا ژاپن با کسب سه مدال طلا و دو مدال نقره سروری کرد و البته در المپیک توکیو هم با 3 طلا ، یک نقره و یک برنز آقای دنیا شدند! بنابراین کاملاً محتمل است که در هانگژو هم به دنبال بهترین مدال های این رشته باشند و بورد سواران چین ، فیلیپین ، کره جنوبی و اندونزی هم با آنها رقابت خواهند نمود . اما شرایط در رشته اسکیت رولر اندکی متفاوت است ... به نظر می رسد کشورهای آسیایی شرقی مدعیان اصلی در این رشته باشند و چین میزبان ، چین تایپه و کره جنوبی رقابت نزدیکی برای کسب بهترین مدال ها خواهند داشت . ژاپن ، فیلیپین ، هند ، اندونزی ، هنگ کنگ و ایران هم برای کسب مدال در این رشته نقشه کشیده اند ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

چین تایپه با کسب 7 طلا از 10 طلای رولر اسکیت نشان داد حتی شرایط میزبانی هم نمی تواند بر سروری آنها بر اسکیت رولر آسیا تاثیر گذار باشد . ضمن اینکه در اسکیت بوردینگ چینی ها توانستند ژاپنی را شکست دهند و 3 طلا از 4 طلای این رشته را بدست آورند . ایران و تایلند هم اولین مدال هایشان در اسکیت رولر بازی های آسیایی را کسب کردند .

جدول مدالی :

1- چین تایپه : 7 طلا - 2 نقره - 4 برنز

2- چین : 4 طلا - 4 نقره - 2 برنز

3- کره جنوبی : 2 طلا - 3 نقره - 3 برنز

4- ژاپن : 1 طلا - 3 نقره - 2 برنز

5- اندونزی / ایران : هر کدام 1 نقره

7- هند : 2 برنز

8- تایلند : 1 برنز


*


28- دوچرخه سواری :

پیشبینی : " ... بطور کلی می توان چنین ارزیابی نمود که شاهد رقابت نزدیکی بین رکابزنان چین و ژاپن برای کسب بیشترین مدال ها خواهیم بود ... کره جنوبی که در جاکارتا عملکرد خوبی داشت در سال های اخیر بشدت افت کرده و باید دید می توانند با رو کردن دوچرخه های بهتر در هانگژو همه را غافلگیر کنند یا نه؟ هنگ کنگ ، قزاقستان ، تایلند و مالزی هم برای شکار طلا به هانگژو می روند در حالی که اندونزی ، چین تایپه ، ازبکستان ، فیلیپین ، قرقیزستان ، ویتنام ، مغولستان و هند فقط می خواهند مدال بگیرند ... "

محقق شد؟ : بله

عملکرد ژاپنی ها در مواد پیست عالی بود و با کسب 10 طلا از 12 طلای این بخش نشان دادند از نظر فنی دوچرخه های بهتری دارند . در این رشته هم امارات اولین مدال تاریخش از دوچرخه سواری بازی های آسیایی را آن هم به شکلی پر حرف و حدیث به دست آورد .

جدول مدالی :

1- ژاپن : 11 طلا - 1 نقره - 2 برنز

2- چین : 4 طلا - 10 نقره - 2 برنز

3- قزاقستان : 2 طلا - 1 نقره - 2 برنز

4- هنگ کنگ : 1 طلا - 3 نقره - 2 برنز

5- اندونزی : 1 طلا - 1 برنز

6- ازبکستان : 1 طلا

7- کره جنوبی : 4 نقره - 2 برنز

8- تایلند : 1 نقره - 1 برنز

9- مالزی : 4 برنز

10- امارات / مغولستان / فیلیپین / ایران : هر کدام 1 برنز


*


29- شنا :

پیشبینی : " ... کاملاً مشخص است که در هانگژو چین شکست جاکارتا را جبران و بیشترین مدال طلا را به خود اختصاص خواهد داد ... بعد از این دو کشور {چین و ژاپن} که مطمئناً طبق معمول اکثریت مطلق مدال های طلا را تصاحب خواهند کرد ، کره جنوبی ، فیلیپین ، سنگاپور ، هنگ کنگ و قزاقستان چشمششان دنبال آن انگشت شمار طلاهایی است که از دست دو غول در می رود ، اندونزی ، ویتنام ، چین تایپه ، تایلند ، مالزی و هند هم به کسب مدال قانع خواهند بود! ... "

محقق شد؟ : بله

قابل پیشبینی بود که چینی ها بیشترین طلاها را به خودشان اختصاص دهند ، اما عملکرد شناگران ژاپنی هم آنقدر ضعیف بود که برای اولین بار کشوری ثالث (کره جنوبی) در عملکرد مدالی از آنها جلو زد!

جدول مدالی :

1- چین : 28 طلا - 21 نقره - 9 برنز

2- کره جنوبی : 6 طلا - 6 نقره - 10 برنز

3- ژاپن : 5 طلا - 10 نقره - 15 برنز

4- هنگ کنگ : 2 طلا - 2 نقره - 3 برنز

5- چین تایپه / سنگاپور : هر کدام 1 نقره

7- قزاقستان / ویتنام : هر کدام 2 برنز


*


30- شنای ماراتن :

پیشبینی : " ... نتایج المپیک توکیو و مسابقات قهرمانی جهان 2023 فوکوئوکا ، نشان می دهد رقابت برای کسب مدال های طلای این رشته همچون شنای استخر ، بین شناگران ژاپن و چین خواهد بود و شناگران قزاقستان ، هنگ کنگ ، سنگاپور و چین تایپه بیشتر به مدال های برنز آن فکر می کنند ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

در اینجا هم عملکرد شناگران ژاپنی کمتر از حد انتظار بود و یک مدال هم به کره جنوبی رسید که در شنای آزاد چندان با سابقه نبودند .

جدول مدالی :

1- چین : 2 طلا - 1 نقره - 1 برنز

2- ژاپن : 1 نقره

3- کره جنوبی : 1 برنز


*

31- شیرجه :

پیشبینی : " ... چین قهرمان بلامنازع شیرجه آسیا و جهان است . از زمان بازی های آسیایی 1974 تهران که چین وارد این مسابقات شد تاکنون حتی یک مدال طلا هم به کشور دیگری نرسیده است! ... چینی ها معمولاً مدال های نقره مواد انفرادی را هم از آن خود می کنند و رقابت سایر کشورها برای بدست آوردن نقره های مواد تیمی و مدال های برنز خواهد بود . ژاپن ، دو کره و مالزی مدعیان اصلی دستیابی به این مدال ها هستند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 10 طلا - 6 نقره

2- کره جنوبی : 2 نقره - 4 برنز

3- مالزی : 1 نقره - 4 برنز

4- ژاپن : 1 نقره - 2 برنز


*


32- واترپلو :

پیشبینی : " ... در هانگژو و در بخش مردان ، شاهد رقابت نزدیکی بین تیم های واترپلو چین ، ژاپن ، قزاقستان و ایران خواهیم بود ... اما در بخش بانوان قهرمانی چین تقریباً قطعی است و ژاپن و قزاقستان ، و با شانس کمتری تایلند ، برای نقره و برنز خواهند جنگید ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- ژاپن / چین : هر کدام 1 طلا - 1 نقره

3- قزاقستان : 2 برنز


*


33- شمشیربازی :

پیشبینی : " ... چین و کره جنوبی در هانگژو باید حواسشان را حسابی جمع کنند! شمشیربازان ژاپن در المپیک توکیو نتایج خوبی داشتند ، در قهرمانی جهان 2023 ایتالیا بین کشورهای آسیایی بهترین عملکرد را داشتند و برنده دو مدال طلا شدند ، و در قهرمانی آسیای 2023 به میزبانی چین هم بالاتر از کره جنوبی و میزبان از نظر مدالی قهرمان گردیدند! بعد از این سه کشور ، هنگ کنگ ، قزاقستان و ایران هم به کسب مدال (حتی طلا) امیدوارند و ازبکستان ، سنگاپور و تا حدود کمتری اندونزی ، هند ، تایلند و ویتنام اگر قرعه با آنها یار باشد شاید تک مدالی بگیرند! ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- کره جنوبی : 6 طلا - 3 نقره - 3 برنز

2- چین : 2 طلا - 4 نقره - 2 برنز

3- ژاپن : 2 طلا - 3 نقره - 5 برنز

4- هنگ کنگ : 1 طلا - 1 نقره - 7 برنز

5- ازبکستان : 1 طلا - 2 برنز

6- قزاقستان : 1 نقره - 2 برنز

7- ایران : 2 برنز

8- کویت : 1 برنز (اولین مدال کویت در شمشیربازی ادوار بازی های آسیایی)


*

34- قایقرانی کانویینگ :

پیشبینی : " ... در اینجا هم چین میزبان مدعی اصلی است ... تزدیدی وجود ندارد که در هانگژو هم برای تصاحب بیشترین طلاها اقدام خواهند کرد و ممکن است حتی تا 12 طلا هم در این رشته بگیرند . قزاقستان ، ژاپن ، ازبکستان ، ایران و کره جنوبی هم هرکدام امیدوار به صید چندین مدال هستند که اگر بخت با آنها یار باشد ممکن است درخشش طلا را هم تجربه کنند . اندونزی ، سنگاپور ، تایلند ، چین تایپه ، کره شمالی ، تاجیکستان ، هند و قرقیزستان هم همینقدر که یکی-دو مدال بگیرند راضی خواهند بود ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 12 طلا - 1 نقره

2- چین تایپه : 2 طلا - 1 برنز

3- قزاقستان : 1 طلا - 5 نقره - 5 برنز

4- ازبکستان : 1 طلا - 3 نقره - 3 برنز

5- کره جنوبی : 3 نقره

6- ژاپن : 2 نقره - 2 برنز

7- تایلند : 1 نقره - 1 برنز

8- سنگاپور : 1 نقره

9- ایران : 3 برنز

10- هند : 1 برنز


*


35- قایقرانی رویینگ :

پیشبینی : " ... چین در قایقرانی رویینگ هانگژو 10 تا 12 طلا خواهد گرفت (شاید حتی بیشتر) . پشت سر این کشور هم ژاپن ، کره جنوبی ، ازبکستان ، هنگ کنگ ، هند ، ایران ، اندونزی ، ویتنام ، تایلند ، قزاقستان ، کره شمالی ، چین تایپه و عراق به دنبال کسب مدال خواهند بود ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 11 طلا - 2 نقره

2- ازبکستان : 2 طلا - 4 نقره - 1 برنز

3- هنگ کنگ : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

4- ژاپن : 3 نقره - 1 برنز

5- هند : 2 نقره - 3 برنز

6- ایران : 2 نقره

7- اندونزی / ویتنام : هر کدام 3 برنز

9- کره جنوبی / تایلند : هر کدام 1 برنز


*

36- تیر و کمان :

پیشبینی : " ... تیراندازان کره جنوبی تاکنون 42 مدال طلا از 60 مدال طلای توزیع شده در این رشته از بازی های آسیایی را به خود اختصاص داده اند و مطمئناً با تمام توان در هانگزو از جایگاهشان دفاع خواهند کرد . جایگاهی که در مسابقات قهرمانی جهان 2023 برلین توسط کمانداران هندی به چالش کشیده شد و باید ببینیم هند می تواند قهرمان جهان را در بازی های آسیایی هم شکست دهد و به سلطنت کره بر این ورزش پایان دهد یا خیر؟ کمانداران ژاپن ، چین تایپه ، چین ، کره شمالی ، اندونزی ، قزاقستان ، ایران و مالزی هم شانس مدال دارند و شاید با یک قرعه خوب تک مدالی هم به بنگلادش یا فیلیپین برسد ... "

محقق شد؟ : بله

هندی ها توانستند به پادشاهی کره جنوبی بر جدول رده بندی مدالی این رشته خاتمه دهند . البته به لطف تک طلای مغولستان که اولین مدال تاریخ کمانداران مغول در بازی های آسیایی بود!

جدول مدالی :

1- هند : 5 طلا - 2 نقره - 2 برنز

2- کره جنوبی : 4 طلا - 4 نقره - 3 برنز

3- مغولستان : 1 طلا

4- چین : 2 نقره - 1 برنز

5- چین تایپه : 1 نقره - 1 برنز

6- ژاپن : 1 نقره

7- اندونزی : 2 برنز

8- مالزی : 1 برنز


*

37- تیراندازی :

پیشبینی : " ... چین در این رشته هم قدرت اول آسیا و جهان است ... به هر حال چینی های میزبان که در جاکارتا از این رشته 8 مدال طلا گرفته بودند ، حالا با افزایش دوباره تعداد مواد ، تمام تلاششان را خواهند کرد که بین 14 تا 18 مدال طلای این رشته را از آن خود کنند . بعد از چین ، کره جنوبی و ژاپن پر افتخارترین کشورهای این رشته هستند ، البته تیراندازی ژاپن مدتهاست که افول کرده و دیگر جزو قدرت های آسیایی این رشته نیستند . در عوض کره ایی ها باید نگران تیراندازان هندی باشند! در چند سال اخیر هندی ها رشد خوبی در این رشته داشته اند و پیشبینی می شود دو مدال طلایش در جاکارتا را به 4 تا 5 مدال طلا افزایش دهند! کره شمالی هم تیراندازان خوبی دارد و گاهی نتایج عجیب و غریبی گرفته اند و با توجه به اینکه چند سال است در هیچ رقابتی ظاهر نشده اند ، ممکن است در هانگژو غافلگیر کننده باشند . بعد از این کشورها قزاقستان ، تایلند ، کویت ، چین تایپه ، فیلیپین ، مغولستان ، ایران و ویتنام هم به گرفتن چند مدالی از این رشته امیدوارند ، و قطر ، لبنان ، ازبکستان ، اندونزی ، ترکمنستان و ... هم اگر تک مدالی بگیرند راضی خواهند بود ... "

محقق شد؟ : بله

این دوره در رشته تیراندازی اتفاقات زیادی افتاد . با اینکه چینی توانستند 8 طلای جاکارتا را دو برابر کنند ، چندان از عملکرد خودشان راضی نبودند . در عوض هندی ها و قزاق ها بسیار موفق ظاهر شدند . پیشبینی می شد تیراندازان هندی نتیجه خوبی بگیرند اما تبدیل 2 طلای جاکارتا به 7 طلا ، عملکرد فوق العاده ایی است . اما اینکه قزاق ها چنین نتیجه خوبی بگیرند کمتر قابل پیشبینی بود! آنها در جاکارتا فقط یک برنز گرفته بودند اما در هانگژو 10 مدال رنگارنگ کسب کردند . اندونزی و ویتنام هم که قبلاً در این رشته مدال گرفته بودند ، کسب اولین طلاهایشان را جشن گرفتند . حتی پاکستانی ها هم که تقریباً در همه رشته ها ضعیف ظاهر شدند ، اینجا به اولین مدال خودشان از تیراندازی ادوار بازی های آسیایی رسیدند . همه اینها را مقایسه کنید با عملکرد بسیار ضعیف تیراندازان کشورمان تا بعداً مفصل تر درباره اش صحبت کنیم!

جدول مدالی :

1- چین : 16 طلا - 9 نقره - 4 برنز

2- هند : 7 طلا - 9 نقره - 6 برنز

3- قزاقستان : 3 طلا - 2 نقره - 5 برنز

4- کره جنوبی : 2 طلا - 4 نقره - 8 برنز

5- اندونزی : 2 طلا - 3 برنز

6- کره شمالی : 1 طلا - 3 نقره - 1 برنز

7- کویت : 1 طلا - 3 نقره

8- ویتنام : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

9- قطر : 1 نقره - 2 برنز

10- ازبکستان : 1 نقره - 1 برنز

11- چین تایپه / مغولستان / پاکستان / تایلند / ایران : هر کدام 1 برنز


*

38- دوومیدانی :

پیشبینی : " ... در بازی های آسیایی جاکارتا ، چین با کسب 12 طلا در جدول رده بندی مدالی این رشته اول شد . آنها در المپیک توکیو هم عملکرد خوبی داشتند و موفق به کسب 6 مدال رنگارنگ شدند ، اما هم در رقابت های قهرمانی آسیا 2023 بانکوک و هم رقابت های قهرمانی جهان 2023 بوداپست ، دوومیدانی کاران ژاپن عملکرد بسیار بهتری داشتند و نشان دادند چین با وجود بهره بردن از امتیاز میزبانی در هانگژو ، کار راحتی برای صدرنشین شدن دوباره در جدول مدالی این رشته نخواهد داشت . بعد از این دو کشور ، کشورهایی که شانس کسب چند مدال طلا از دوومیدانی هانگژو را دارند هند ، بحرین ، قطر ، کره جنوبی ، قزاقستان و ازبکستان هستند . در حالی که تایلند ، فیلیپین ، ایران و چین تایپه اگر یک طلا هم بگیرند راضی خواهند بود . ورزشکاران پاکستان ، عربستان ، سری لانکا ، مالزی ، ویتنام ، سنگاپور ، اندونزی ، کره شمالی ، عراق ، کویت ، قرقیزستان ، تاجیکستان ، میانمار و ... هم فقط همین قدر که روی سکو بروند برایشان موفقیت محسوب می شود ... "

محقق شد؟ : بله

البته ژاپنی ها در این رشته هم کمتر از حد انتظار ظاهر شدند . به نظر می رسد برخلاف هندی ها ، سرمایه گذاری آنها روی رشته های پر مدال چندان کارساز نبوده است .

جدول مدالی :

1- چین : 19 طلا - 11 نقره - 9 برنز

2- بحرین : 10 طلا - 1 نقره - 5 برنز

3- هند : 6 طلا - 14 نقره - 9 برنز

4- قطر : 3 طلا - 3 نقره

5- ژاپن : 2 طلا - 7 نقره - 8 برنز

6- عربستان / ازبکستان : هر کدام 2 طلا - 2 نقره - 1 برنز

8- سری لانکا : 1 طلا - 1 نقره - 2 برنز

9- سنگاپور / ایران : هر کدام 1 طلا - 1 نقره

11- کویت / فیلیپین : هر کدام 1 طلا

13- تایلند : 2 نقره

14- کره جنوبی : 1 نقره - 2 برنز

15- کره شمالی : 1 نقره

16- قزاقستان : 4 برنز

17- مالزی : 3 برنز

18- چین تایپه / هنگ کنگ / قرقیزستان / عمان : هر کدام 1 برنز


*

ادامه دارد ...
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات


Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3505
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4734 بار
سپاس‌های دریافتی: 7034 بار

Re: به سوی هانگژو 2023

پست توسط bamn »

تحلیل (4) :

...

39- کبدی :

پیشبینی : " ... در کبدی هند قدرت اول آسیا و جهان است و کمتر کشوری توانایی به چالش کشیدن آنها در این مقام را دارد . در بازی های آسیایی 2018 جاکارتا ایران این کار را انجام داد و در هر دو بخش آقایان و بانوان قهرمان شد . اما وقفه طولانی مدت در مسابقات بین المللی کبدی شدیداً به رقبای هند آسیب زده و احتمال اینکه هندی ها بتوانند در هانگژو هر دو مدال طلا را پس بگیرند بسیار زیاد است . به هر حال در بخش مردان می توان کره جنوبی ، چین تایپه و پاکستان ، و در بخش بانوان چین تایپه ، کره جنوبی و تایلند را رقبای پیش فرض هند و ایران در نظر گرفت ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- هند : 2 طلا

2- چین تایپه / ایران : هر کدام 1 نقره - 1 برنز

4- نپال / پاکستان : هر کدام 1 برنز


*


40- بوکس :

پیشبینی : " ... روی کاغذ به نظر می رسد مدعیان اصلی این دوره برای کسب بیشترین و بهترین مدال ها باز هم قزاقستان و ازبکستان باشند ، اما چین میزبان هم مدعی خطرناکی خواهد بود و هندی ها هم در سال های اخیر رشد خوبی داشته و بخصوص در بوکس بانوان مدعی هستند . بعد از اینها بوکسورهای کره جنوبی ، تایلند ، ژاپن و فیلیپین هم شانس طلا دارند ، در حالی که مشتزنان پاکستان ، مغولستان ، ایران ، کره شمالی ، اردن ، چین تایپه ، اندونزی ، ویتنام ، قرقیزستان ، میانمار ، تاجیکستان و ... فقط به روی سکو رفتن فکر می کنند . از آنجا که رقابت های بوکس دیدار رده بندی ندارد و هر دو بازنده دیدار های نیمه نهایی برنز می گیرند ، زیاد پیش آمده ورزشکار کشوری که هیچ جایگاهی در بوکس جهان و حتی آسیا ندارد ، فقط با یک قرعه خیلی خوب و کمی شانس مدال گرفته است! ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

با اینکه کیفیت داوری ها نسبت به دوره های قبلی خیلی بهتر شده بود ، باز هم چینی ها حداکثر استفاده را از شرایط میزبانی داشتند و اول شدند . عملکرد مشتزنان چین تایپه هم فراتر از حد انتظار بود . در مقابل هندی ها و قزاق ها که روی طلاهای این رشته حساب کرده بودند ناکام ماندند و کره جنوبی هم به عنوان پرافتخارترین کشور ، با کسب تنها یک مدال برنز ، بدترین عملکرد خود را در بوکس ادوار بازی های آسیایی ثبت نمود .

جدول مدالی :

1- چین : 5 طلا - 2 نقره - 2 برنز

2- ازبکستان : 3 طلا - 2 برنز

3- چین تایپه : 1 طلا - 2 نقره - 2 برنز

4- ژاپن / کره شمالی : هر کدام 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

6- مغولستان / تاجیکستان : هر کدام 1 طلا - 1 برنز

8- تایلند : 3 نقره - 4 برنز

9- قزاقستان : 2 نقره - 3 برنز

10- هند : 1 نقره - 4 برنز

11- فیلیپین : 1 نقره

12- عراق / کره جنوبی / سوریه / ترکمنستان / ویتنام : هر کدام 1 برنز


*


41- وزنه برداری :

پیشبینی : " ... چین قدرت اول فعلی وزنه برداری آسیا و جهان است ... بنابراین آنها در هانگژو هم به دنبال کسب بیشترین طلاها خواهند بود . کره شمالی ، تایلند ، چین تایپه ، فیلیپین ، قطر ، ازبکستان ، کره جنوبی ، ویتنام و ایران هم به کسب مدال طلا فکر می کنند ، در حالی که اندونزی ، بحرین ، قزاقستان ، هند ، ترکمنستان ، مغولستان ، ژاپن و ... بیشتر کسب مدال برایشان مهم است ... "

محقق شد؟ : خیر

کره شمالی با تکرار عنوان قهرمانی ، نشان داد عملکرد فوق العاده شان در جاکارتا فقط بخاطر غیبت چینی ها از آن مسابقات نبوده است!

جدول مدالی :

1- کره شمالی : 6 طلا - 5 نقره - 2 برنز

2- چین : 5 طلا - 3 نقره - 1 برنز

3- کره جنوبی : 1 طلا - 2 نقره - 3 برنز

4- بحرین / اندونزی : هر کدام 1 طلا (این اولین مدال بحرین در وزنه برداری ادوار بازی های آسیایی بود البته به لطف یک وزنه بردار ارمنی الاصل)

6- ازبکستان : 2 نقره - 2 برنز

7- تایلند : 1 نقره - 3 برنز

8- ایران : 1 نقره

9- چین تایپه / قزاقستان / فیلیپین : هر کدام 1 برنز


*


42- جوجیتسو :

پیشبینی : " ... امارات و اردن قوی ترین کشورهای آسیایی در این رشته هستند البته در بخش آقایان و در بخش بانوان قزاقستان و تایلند شانس بیشتری برای کسب مدال نسبت به آن دو کشور دارند . در کنار اینها قرقیزستان و کره جنوبی هم رقبای خطرناکی می باشند که برای طلا خواهند جنگید . رزمی کاران عربستان ، کامبوج ، سنگاپور ، مغولستان ، فیلیپین ، ترکمنستان ، ایران و ... هم امیدوار به کسب مدال هستند ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

اتفاق بزرگ ناکامی مطلق اردنی ها در کسب مدال بود . اماراتی ها که معمولاً در بخش مردان موفقیت بیشتری داشتند ، اینجا در هر دو بخش مدال های متعدد و خوش رنگی کسب کردند . فیلیپینی ها هم نشان دادند در مقایسه با تک برنز جاکارتا ، سرمایه گذاری خوبی در این رشته داشته اند . بحرین ، چین و عربستان هم اولین مدال های جوجیتسو بازی های آسیایی را بدست آوردند ، البته با در نظر گرفتن این نکته که دومین بار است جوجیتسو در بازی های آسیایی برگزار می شود!

جدول مدالی :

1- امارات : 4 طلا - 3 نقره - 3 برنز

2- فیلیپین : 2 طلا - 1 برنز

3- کره جنوبی : 1 طلا - 2 نقره - 3 برنز

4- قزاقستان : 1 طلا - 1 نقره - 3 برنز

5- بحرین / چین : هر کدام 1 نقره

7- عربستان / تایلند : هر کدام 2 برنز

9- مغولستان / ویتنام : هر کدام 1 برنز


*


43- جودو :

پیشبینی : " ... در جودو ژاپن نتنها کاملاً فعال بلکه قهرمان بلامنازع جهان است! ... بنابراین قرار نیست در هانگژو هم قهرمانی شان به چالش کشیده شود . اما رقابت بر سر جایگاه بعدی سنگین است و کره جنوبی ، مغولستان ، چین ، ازبکستان و قزاقستان شانس دوم شدن در جدول رده بندی مدالی این رشته را دارند . بطور سنتی این جایگاه معمولاً از آن کره جنوبی است اما آنها در در مسابقات اخیر خیلی درخشان ظاهر نشدند و از رقبا عقب افتادند . کره شمالی ، چین تایپه ، تاجیکستان ، تایلند ، امارات ، قرقیزستان ، ترکمنستان و ... هم امیدوار به کسب مدال در این رشته هستند .

محقق شد؟ : بله

البته ژاپنی ها بجای 9 طلای جاکارتا ، فقط 5 طلا گرفتند و اصلاً از عملکرد خودشان راضی نیستند! عملکرد اماراتی ها هم جالب توجه بود و نشان دادند سرمایه گذاری روی جوجیتسو می تواند برای رشته های مشابه هم مفید باشد .

جدول مدالی :

1- ژاپن : 5 طلا - 3 نقره - 2 برنز

2- ازبکستان : 3 طلا - 2 نقره - 4 برنز

3- چین تایپه : 2 طلا

4- کره جنوبی : 1 طلا - 2 نقره - 6 برنز

5- چین : 1 طلا - 2 نقره - 3 برنز

6- امارات : 1 طلا - 1 نقره - 3 برنز

7- تاجیکستان : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

8- قرقیزستان : 1 طلا

9- مغولستان : 2 نقره - 4 برنز

10- قزاقستان : 1 نقره - 4 برنز

11- کره شمالی : 1 نقره - 1 برنز

12- لبنان / ترکمنستان : هر کدام 1 برنز


*


44- فوتبال :

پیشبینی : " ... در هانگژو ، در بخش آقایان تیم های ژاپن ، کره جنوبی ، ازبکستان و عربستان مدعیان اصلی قهرمانی هستند و در بخش بانوان ژاپن ، کره جنوبی و کره شمالی ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- ژاپن : 1 طلا - 1 نقره

2- کره جنوبی : 1 طلا

3- کره شمالی : 1 نقره

4- ازبکستان / چین : هر کدام 1 برنز


*


45- هندبال :

پیشبینی : " ... در بخش آقایان کره جنوبی با شش قهرمانی پرافتخارترین کشور در هندبال بازی های آسیایی است ، اما طی دو دوره اخیر قطری ها با بهره گیری از بازیکنان چند ملیتی قهرمان شده اند و با توجه به اینکه در پنج دوره پیاپی اخیر قهرمانی آسیا هم قهرمان مطلق بوده اند ، خیلی بعید است در هانگژو سومین طلای پیاپی را از دست بدهند . رقابت برای کسب مدال های نقره و برنز این بخش بین کره جنوبی ، بحرین ، عربستان ، ژاپن و ایران خواهد بود . اما در بخش بانوان کره جنوبی ضمن اینکه با کسب 7 طلا از 8 طلای توزیع شده ، پر افتخارترین کشور است ، سیادت خود را بر هندبال بانوان آسیا همچنان حفظ کرده و در 11 سال گذشته هیچ جامی را در این قاره از دست نداده است . بنابراین قهرمانی آنها هم در هندبال بانوان هانگژو قطعی می باشد و رقابت برای نقره و برنز بین چین ، ژاپن و قزاقستان خواهد بود ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

در بخش مردان قطری ها طبق پیشبینی قهرمان شدند ، اما در بخش بانوان ژاپنی ها دست به کار بزرگی زدند و با غلبه بر کره جنوبی به سیادت این کشور بر بخش بانوان هم پایان دادند . البته ژاپنی ها در بخش مردان هم عملکردی خیلی خوب و دور از انتظار داشتند و با بدشانسی مدال را از دست دادند .

جدول مدالی :

1- قطر / ژاپن : هر کدام 1 طلا

3- بحرین / کره جنوبی : هر کدام 1 نقره

5- کویت / چین : هر کدام 1 برنز


*


46- بسکتبال :

پیشبینی : " ... به نظر می رسد مدعی اصلی قهرمانی بسکتبال مردان در هانگژو ژاپن باشد! آنها همین چند روز پیش در رقابت های قهرمانی جهان عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشتند و توانستند سهمیه مستقیم قاره کهن برای المپیک 2024 پاریس را به خود اختصاص دهند . لبنان که بعد از مدتها دوباره به روزهای اوج برگشته ، اردن ، کره جنوبی ، فیلیپین و ایران از دیگر مدعیان کسب مدال در این رشته هستند . اما در بخش بانوان رقابت برای کسب مدال فقط بین چین ، ژاپن و کره جنوبی خواهد بود و خیلی بعید است کشور دیگری روی سکو برود ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

هیچکس فکرش را نمی کرد فیلیپینی ها اینقدر خوب باشند که به مدال طلا مردان برسند . ژاپن هم که در قهرمانی جهان آنقدر خوب بود در اینجا به چند بازیکن اصلی اش استراحت داده و در نتیجه پیشبینی ها را خراب کرد!

جدول مدالی :

1- چین : 1 طلا - 1 برنز

2- فیلیپین : 1 طلا

3- اردن / ژاپن : هر کدام 1 نقره

5- کره جنوبی : 1 برنز


*


47- بسکتبال 3 نفره :

پیشبینی : " ... روی کاغذ مغولستان قوی ترین تیم بسکتبال 3 نفره مردان آسیاست و همین امسال هم در رقابت های کاپ آسیا قهرمان شدند . اما آنها در جاکارتا توفیقی در کسب مدال نداشتند . از سوی دیگر چین که در جاکارتا قهرمان شد با داشتن امتیاز میزبانی مطمئناً برای دفاع از عنوانش به میدان خواهد آمد اما بعد از جاکارتا در رقابت های مختلف بین المللی این رشته چندان موفق نبوده اند . در طرف دیگر هم ژاپن را داریم که در المپیک توکیو و قهرمانی جهان 2023 نتایج نسبتاً خوبی گرفتند اما در قهرمانی آسیا ناکام ماندند . بنابراین می توان گفت رقابت قهرمانی در هانگژو بین این سه کشور خواهد بود ، هرچند کره جنوبی ، ایران و قزاقستان هم با یک قرعه خوب شانس روی سکو رفتن دارند . در بخش بانوان اما قهرمانی چین قطعی است و نتایج تورنمنت های سال های اخیر نشان می دهد میزبان برای کسب مدال طلای بسکتبال سه نفره بانوان مشکلی نخواهد داشت . رقابت برای مدال های نقره و برنز هم بین ژاپن (با بیشترین شانس برای دوم شدن) ، تایلند ، مغولستان و چین تایپه خواهد بود ... "

محقق شد؟ : تا حدودی

در اینجا هم قهرمانی چین تایپه در بخش مردان غافلگیر کننده بود! فیلیپینی ها دست کم سابقه طولانی و درخشانی در بسکتبال 5 نفره داشتند ، اما چین تایپه در بسکتبال 3 نفره اولین بار بود که در یک رقابت در سطح آسیا جزو چهار تیم اول قرار گرفت آن هم از نوع اول اولش!

جدول مدالی :

1- چین تایپه / چین : هر کدام 1 طلا

3- مغولستان : 1 نقره - 1 برنز

4- قطر : 1 نقره

5- ژاپن : 1 برنز


*


48- والیبال ساحلی :

پیشبینی : " ... در والیبال ساحلی مردان ، قطر که از بازیکنان چند ملیتی استفاده می کند بیشترین شانس قهرمانی دارد و فقط چین میزبان می تواند اندکی تهدید کننده این جایگاه باشد . تایلند ، ژاپن و اندونزی هم شانس روی سکو رفتن دارند . اما در بخش بانوان چین بهترین کشور آسیاست و به عنوان میزبان اجازه نخواهد داد طلای این بخش از چنگش خارج شود . ژاپن ، تایلند و اندونزی هم شانس روی سکو رفتن دارند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 1 طلا - 1 نقره - 1 برنز

2- قطر : 1 طلا

3- ژاپن : 1 نقره

4- قزاقستان : 1 برنز


*


49- والیبال :

پیشبینی : " ... می توان گفت ایران بخت اول قهرمانی است ، منتها با تیم متزلزل و پر حاشیه ایی که امسال داشته ایم ، هیچ چیز قطعی نیست و حتی چین و کره جنوبی هم برای رسیدن به طلای هانگژو دندان تیز کرده اند! در والیبال بانوان آسیا شاهد رقابت نزدیکی بین چین و ژاپن خواهیم بود ... اما از تایلند هم نباید غافل شد که همین چند روز قبل با قهرمانی در رقابت های قهرمانی آسیا شگفتی ساز شدند ... کره جنوبی هم تیم خوبی دارد و می تواند مدعی باشد ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 1 طلا - 1 نقره

2- ایران : 1 طلا

3- ژاپن : 1 نقره - 1 برنز

4- تایلند : 1 برنز


*


50- کوراش :

پیشبینی : " ... ازبکستان قدرت اول کوراش آسیا و جهان است و در بازی های آسیایی جاکارتا 6 طلا از 7 طلای این رشته را از آن خود کرد ... دیگر مدال طلا هم به ایران رسید! ... در یک جمع بندی کلی می توان گفت ازبکستان باز هم صدرنشین جدول رده بندی مدالی خواهد بود و بعد از این کشور ایران ، چین ، مغولستان ، هند ، قزاقستان و تاجیکستان به دنبال بیشترین مدال ها هستند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- ازبکستان : 4 طلا - 1 نقره - 1 برنز

2- چین : 2 طلا

3- ایران : 1 طلا - 3 نقره - 1 برنز

4- کره جنوبی / ترکمنستان : هر کدام 1 نقره - 2 برنز

6- قزاقستان : 1 نقره

7- تاجیکستان / تایلند : 2 برنز

9- افغانستان / چین تایپه / مغولستان / ویتنام : هر کدام 1 برنز


*

51- کاراته :

پیشبینی : " ... ژاپن قدرت اول کاراته آسیا و جهان است و مطمئناً در هانگژو هم با تمام توان برای دفاع از جایگاهش به میدان خواهد آمد . ایران هم قدرت دوم این رشته در آسیا است و مطمئناً کاراته کاهای ما در تمام اوزان جزو مدعیان قهرمانی هستند ... بعد از ژاپن و ایران ، قزاقستان ، چین تایپه ، کویت ، مالزی ، چین ، ویتنام ، ازبکستان ، اردن و اندونزی از نظر تیمی قوی و مدعی هستند و عربستان ، هنگ کنگ ، کره جنوبی ، ماکائو ، فیلیپین ، تایلند و ... به تک ستاره هایشان امید دارند ... "

محقق شد؟ : خیر

خبر مهم اینکه کاراته کاهای ژاپن و ایران در مقایسه با ادوار قبلی عملکرد خوبی نداشتند و این قزاقستان بود که در جدول مدالی این رشته اول شد! با توجه به محدودیت سهمیه ها ، تعداد کشورهایی که در این رشته موفق به کسب مدال شده اند قابل توجه است و پنج کشور قرقیزستان ، کامبوج ، عراق ، فلسطین و ترکمنستان ، اولین بار در این رشته از بازی های آسیایی مدال گرفته اند!

جدول مدالی :

1- قزاقستان : 3 طلا - 3 نقره - 2 برنز

2- ژاپن : 3 طلا - 1 برنز

3- چین : 2 طلا - 1 برنز

4- مالزی : 1 طلا - 2 نقره

5- کویت / ویتنام : هر کدام 1 طلا - 1 نقره - 2 برنز

7- چین تایپه : 1 طلا - 1 نقره

8- ایران : 1 طلا - 2 برنز

9- ازبکستان : 1 طلا

10- اردن : 2 نقره - 3 برنز

11- ماکائو : 2 نقره

12- قرقیزستان : 1 نقره - 2 برنز

13- نپال : 1 نقره

14- تایلند : 2 برنز

15- برونئی / کامبوج / هنگ کنگ / اندونزی / عراق / فلسطین / فیلیپین / عربستان / کره جنوبی / ترکمنستان / امارات : هر کدام 1 برنز


*

52- تکواندو :

پیشبینی : " ... کره جنوبی در تکواندو قدرت اول آسیا و جهان است ...  کشورهای آسیایی تیم های خیلی خوب و مدعی دارند و رقابت بر سر دوم شدن در جدول رده بندی مدالی بسیار نزدیک خواهد بود ، ایران ، چین ، چین تایپه ، ازبکستان و تایلند مدعیان اصلی هستند و البته هوگو پوشان اردن ، قزاقستان ، ویتنام ، فیلیپین ، ژاپن و ... به دنبال کسب مدال خواهند بود ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- کره جنوبی : 5 طلا - 2 نقره - 2 برنز

2- چین : 5 طلا - 1 نقره - 2 برنز

3- تایلند : 2 طلا - 2 برنز

4- ازبکستان : 1 طلا - 1 نقره - 4 برنز

5- ایران : 3 نقره - 5 برنز

6- چین تایپه : 3 نقره - 2 برنز

7- اردن : 2 نقره - 1 برنز

8- ژاپن : 1 نقره

9- ویتنام : 3 برنز

10- قزاقستان : 2 برنز

11- افغانستان / عراق / فیلیپین : هر کدام 1 برنز


*

53- ووشو :

پیشبینی : " ... چین قدرت اول ووشو آسیا و جهان است ... مطمئناً در هانگژو هم به عنوان میزبان تمام تلاش خود را خواهند کرد که حداقل 10 مدال طلای ووشو جاکارتا را تکرار نمایند . ایران هم که طبق معمول بیشتر رشته های رزمی ، قدرت دوم است و مدعی کسب چندین مدال . هنگ کنگ ، ویتنام ، کره جنوبی ، ماکائو ، اندونزی و فیلیپین هم از نظر تیمی خوب هستند و شانس کسب چند مدال را دارند در حالی که ژاپن ، چین تایپه ، تایلند ، مالزی ، هند ، لائوس ، میانمار ، سنگاپور ، ازبکستان و ... بیشتر چشم به تک مدال ها دارند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- چین : 11 طلا

2- ایران : 2 طلا - 4 نقره - 1 برنز

3- اندونزی : 1 طلا - 2 نقره - 2 برنز

4- ماکائو : 1 طلا - 1 نقره - 2 برنز

5- هنگ کنگ : 2 نقره - 1 برنز

6- فیلیپین : 1 نقره - 3 برنز

7- کره جنوبی : 1 نقره - 2 برنز

8- سنگاپور : 1 نقره - 1 برنز

9- برونئی / هند / مالزی : هر کدام 1 نقره

12- ویتنام : 3 برنز

13- افغانستان / قرقیزستان : هر کدام 2 برنز

15- چین تایپه / قزاقستان / ازبکستان : هر کدام 1 برنز


*

54- کشتی :

پیشبینی : " ... کشتی مال ماست و با کسب 69 مدال طلا ، 40 مدال نقره و 36 مدال برنز در صدر جدول مدالی ادوار بازی های آسیایی قرار داریم . البته ژاپنی ها هم با 67 طلا فاصله نزدیکی با ما دارند و تا دوره قبل هم صدرنشین بودند اما آنها که زمانی از قدرت های بزرگ کشتی جهان بودند ، حالا بیشتر در کشتی بانوان فعال هستند و بیشتر طلاهای کشتی بانوان بازی های آسیایی به آنها رسیده اما دوره قبلی بانوان کشتی گیر ژاپنی توفیقی در کسب مدال طلا نداشتند و همین آنها را از ما عقب انداخت . اتفاقی که بعید است در هانگژو تکرار شود چون عملکرد آنها در مسابقات جهانی و قاره ایی اخیر خیلی خوب بوده و مطمئناً بیشتر طلاهای کشتی بانوان به آنها خواهد رسید و از آنجایی که شانس کسب حداقل دو طلا در کشتی آزاد و فرنگی مردان را هم دارند رقابت نزدیکی با ما برای صدرنشینی در جدول رده بندی مدالی هانگژو خواهند داشت . البته نباید از کره جنوبی ، قزاقستان ، چین ، ازبکستان ، مغولستان ، قرقیزستان ، هند ، کره شمالی و ... هم غافل شد که شاید به شکل تیمی حریف ایران نباشند اما هر کدام ستاره های مدعی خودشان را دارند ... "

محقق شد؟ : بله

جدول مدالی :

1- ایران : 5 طلا - 4 نقره - 1 برنز

2- ژاپن : 5 طلا - 3 نقره - 4 برنز

3- قرقیزستان : 3 طلا - 1 نقره - 4 برنز

4- چین : 1 طلا - 3 نقره - 6 برنز

5- کره شمالی : 1 طلا - 3 نقره - 3 برنز

6- مغولستان : 1 طلا - 1 نقره - 3 برنز

7- ازبکستان : 1 طلا - 5 برنز

8- بحرین : 1 طلا (اولین مدال بحرین در کشتی ادوار بازی های آسیایی این بار به لطف یک ورزشکار روسی الاصل)

9- قزاقستان : 2 نقره - 2 برنز

10- هند : 1 نقره - 5 برنز

11- کره جنوبی : 2 برنز

12- ترکمنستان : 1 برنز

شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات


Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3505
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4734 بار
سپاس‌های دریافتی: 7034 بار

Re: به سوی هانگژو 2023

پست توسط bamn »

تحلیل (5) :

بررسی عملکرد کاروان ورزش ایران ؛

نتیجه تفکر " کفایت به داشته ها " یا " همین هایی که داریم کافیه! "


کاروان ورزشی کشورمان در نوزدهمین دوره بازی های آسیایی به میزبانی شهر هانگژو چین ، با کسب 13 مدال طلا ، 21 مدال نقره و 20 مدال برنز ، مجموع 54 مدال ، در رده هفتم قرار گرفت که این عملکرد چه از نظر تعداد طلای کسب شده ، چه از نظر تعداد مجموع مدال ، و چه از نظر رتبه ، در مقایسه با سه دوره قبلی (2010 گوانگژو - 20 طلا ، 15 نقره ، 24 برنز ، 59 مدال ، چهارم - / 2014 اینچئون - 21 طلا ، 18 نقره ، 18 برنز ، 57 مدال ، پنجم / 2018 جاکارتا - 20 طلا ، 20 نقره ، 22 برنز ، 62 مدال ، ششم) عملکردی ضعیف و غیر قابل قبول محسوب می شود .

اما چه شد که کار کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی به اینجا کشید و منظور بنده از تیتر انتخابی بالا چیست؟

20 دلیل را می توان برشمرد که مجموع آنها چنین نتیجه ایی را رقم زده است . این بیست دلیل را می توان در چهار دسته کلی تقسیم بندی نمود اما برخی از آنها با یکدیگر ارتباطی نزدیک و مستقیم دارند .

دسته اول این دلایل به مدیریت کلان و بلند مدت (دست کم 10 ساله) ورزش کشور باز می گردد ؛

1- مطمئناً یکی از مهمترین و بنیادی ترین دلایل قابل ذکر ، به ضعف در زیر ساخت های ورزش قهرمانی کشور برمی گردد! در اغلب رشته ها با کمبود یا نبود ورزشگاه های استاندارد و حرفه ایی اختصاصی برای مسابقه یا حتی تمرین مواجه هستیم و در بقیه هم (شاید بجز فوتبال) تعداد این ورزشگاه ها در کل کشور به اندازه انگشتان یک دست هم نیست و در موارد متعددی یک ورزشگاه باید به صورت اشتراکی توسط چند رشته ورزشی مورد استفاده قرار گیرد . در دو دهه اخیر تلاش هایی برای ساخت مجموعه های ورزشی چند گانه در سطح کشور انجام گرفته ، اما اصلاً در مقیاس کلان کافی نیست . بعلاوه در سطح مدارس هم ما امکانات ورزشی مناسبی نداریم . در کشورهای رقیب شرق آسیا ، اغلب مدارس و مجتمع های آموزشی (بخصوص متوسطه دوم) مجهز به امکانات و فضاهای ورزشی کاملاً حرفه ایی و چند گانه هستند و دانش آموزان بجای حضور در باشگاه های خصوصی خارج از مدارس ، اغلب در همین محیط های آموزشی در کنار تحصیل ورزش حرفه ایی را هم آغاز می نمایند .

2- در بحث استعدادیابی هم بسیار ضعیف هستیم . در ادامه دلیل قبلی ، در کشورهای آسیای شرقی اغلب استعدادهای ورزشی در مدارس کشف و بعد به باشگاه های حرفه ایی معرفی می شوند ، اما در ایران ما عملاً چیزی به نام استعدادیابی حرفه ایی در سطح مدارس نداریم و تلاش های معدودی هم که صورت می گیرد اغلب یا ناکافی یا فقط نمادین هستند و بیشتر ورزشکاران ملی پوش ما بجای کشف در سطح مدارس ، با هزینه شخصی به باشگاه ها وارد شده و آنجا مراحل رسیدن به سطح ملی را طی کرده و می کنند . البته برخی رشته ها در بحث استعدادیابی کارنامه موفق تری نسبت به رشته های دیگر دارند ، اما تقریباً همه آنها متکی به باشگاه ها هستند نه مدارس .

3- مورد سوم عدم نفوذ مدیریت ورزش کشور در سطح کلان تصمیم گیری های بین المللی ورزشی است . ممکن است بهانه هایی مثل دشمنی کشورهای غربی با جمهوری اسلامی یا موافق نبودن ایران با سیاست پول پاشی برای کسب رای مطرح شود ، اما در مجموع ورزش ایران نیازمند حضوری قدرتمندتر در سطح کلان مدیریت ورزشی آسیا و جهان است ، حضوری که ضمن جلوگیری از ناداوری ها و تضیع شدن حق ورزشکاران کشور ، بتواند جلوی کاهش سهمیه ها یا حذف رشته هایی که شانس موفقیت ورزشکاران ما در آن زیاد است را بگیرد . چرا باید تعداد اوزان کشتی آزاد و فرنگی که زمانی در المپیک و بازی های آسیایی 20 وزن بود ، حالا 12 وزن باشد؟ چرا نمی توانیم در کاراته یا کوراش در تمامی اوزان و مواد نماینده داشته باشیم؟ آیا چنین محدودیت هایی مثلاً برای جودو هم وجود دارد؟ یا مورد دیگر ، وقتی مسئولان شورای المپیک آسیا و کمیته بین المللی المپیک ، این همه بابت هزینه ها می نالند و دنبال راهی برای کاهش هزینه های بازی های آسیایی و المپیک می گردند ، چرا ایران نمی تواند پیشنهاد کند بجای شکل کنونی بی خاصیت و پر هزینه فوتبال ، فوتسال یا فوتبال ساحلی ، یا هر دو برگزار شوند؟ و موارد متعدد دیگری که می توان مثال زد ، که اگر ایران در سطح کلان مدیریت ورزش آسیا و جهان کاره ایی بود ، می توانست با پیشنهاد و تصویب آنها ، جایگاه واقعی ورزش کشور در رقابت های اینچنینی را تثبیت نمایند .

اما دسته دوم دلایل که باید آنها را قبل از دسته سوم بیاورم تا بحث جا بیافتد ، دلایل بیرونی هستند که بطور مستقیم دست خودمان (مدیریت ورزش کشور) نبوده است ؛

4- تاخیر یک ساله در برگزاری بازی های آسیایی به دلیل شرایط کرونایی ، همان برنامه ریزی های نیم بندی را هم که برای آماده سازی داشتیم به باد داد . بسیاری از ورزشکاران ما شرایط آمادگی شان در سال قبل با شرایط امسال متفاوت بود و شاید در برخی موارد بشود مثال زد که ورزشکاری امسال آماده تر از پارسال بوده ، اما در مجموع اغلب ورزشکاران ما پارسال شرایط بهتری داشتند و احتمالاً اگر مسابقات در زمان خودش برگزار می شد ، ما در عملکرد مدالی موفق تر ظاهر می شدیم .

5- تاخیر یک ساله مسابقات باعث شد تا عملاً بازی های آسیایی در سال ماقبل المپیک برگزار شود ، یعنی زمانی که رقابت های جهانی و بین المللی در اغلب رشته ها حکم ماراتن کسب سهمیه المپیک را دارند و ورزشکاران باید ضمن حضور در بازی های آسیایی ، توان خود را برای حضور در این مسابقات هم تقسیم می نمودند . این مسئله بخصوص از این نظر حادتر است که اغلب فدراسیون های بین المللی ، رقابت های بازی های آسیایی را در تقویم رسمی خود ندارند و بنابراین در تنظیم جدول زمانی رقابت های مورد نظر خود ، آن را لحاظ نکرده اند . این مورد بخصوص در رشته هایی مثل وزنه برداری ، کشتی و والیبال که برای ما خیلی مهم است ، بشدت آسیب زا بوده .

6- متاسفانه در سال های اخیر شاهد افزایش تعداد ورزشکاران ایرانی فراری و پناهنده بوده ایم که به دلایل مختلف حاضر به ادامه حضور زیر پرچم ایران نشده و به آن پشت کردند . در جودو ، تکواندو ، شطرنج ، کشتی ، دوچرخه سواری و ... ورزشکارانی داشتیم که اگر در بازی های آسیایی هانگژو زیر پرچم ایران رقابت می کردند شانس مسلم کسب مدال بودند . البته در موارد معدودی (بخصوص در کشتی که آموزش و تربیت آن عجین شده با تربیت مذهبی و ملی است) این تغییر تابعیت ها با مجوز فدراسیون های داخلی بوده و در شرایطی قابل توجیه رقم خورده ، اما اکثر آنها بعد از استفاده از امکانات هر چند محدود داخلی و رسیدن به سطح اول قهرمانی ، با بهانه هایی غیر قابل قبول مثل حجاب ، پول یا رویارویی با ورزشکاران رژیم غاصب ، به این کشور خیانت کردند و به این فکر نکردند که فدراسیون ها روی آنها حساب باز کرده اند که اگر نبودند ، می شد این حساب را روی افراد دیگری باز نمود و امکانات را در اختیار آنها قرار داد . عجیب اینکه اکثر آنها هم مزد خیانت هایشان را گرفته و در مواطن ثانی شان هیچ توفیقی نداشته اند! در کنار این قبیل ورزشکاران البته کسانی را هم داشتیم که به علت مصدومیت ، دوپینگ یا حتی دلایل شخصی ، نتوانستند یا نخواستند کاروان ورزشی ایران در هانگژو همراهی کنند . مصدومیت که نمک ورزش است ، اما دوپینگ و قهر کردن از نظر بنده فرق چندانی با فرار و پناهنده شدن ندارد!

7- شرایط کرونایی چند سال گذشته باعث شد تا در برخی رشته های غیر المپیکی ، بین رقابت های بین المللی وقفه ایی طولانی بیافتد و ورزشکاران این رشته ها در شرایطی عازم هانگژو شدند که آخرین بروزرسانی اطلاعاتی شان از رقبا مربوط به چند سال قبل بود . البته در تعدادی از رشته ها هم بعد از چند سال وقفه ، همین امسال و پیش از بازی های آسیایی شاهد برگزاری مسابقاتی بودیم ، اما همان وقفه هم به اندازه کافی به شرایط تیم های ما در این رشته ها ضربه وارد کرده بود .

8- یکی از معضلات بزرگ در چند دوره اخیر بازی های آسیایی ، رو آوردن برخی کشورها ، بخصوص کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ، به استفاده از ورزشکاران غیر آسیایی است . آنها بجای تربیت ورزشکاران بومی موفق ، نقاط ضعف تیم های خود را با چنین ورزشکارانی پر می کنند یا حتی در رشته هایی که اصلاً حرفی برای گفتن نداشته اند ، با به خدمت گرفتن تک ستاره ایی که سطحشان از آسیا بالاتر است ، کل معادلات آن رشته را به هم می ریزند . ما چند تا از اینها را داشتیم که در هانگژو مستقیماً جلوی موفقیت ورزشکاران ما را گرفتند ؛ نیمی از بازیکنان آمریکایی الاصل تیم بسکتبال فیلیپین ، تیم والیبال ساحلی سنگالی الاصل قطر ، گور میناسیان وزنه بردار ارمنی الاصل و احمد تاج الدین الف کشتی گیر روسی الاصل بحرین و ...


دسته سوم دلایل و نقایصی هستند که مستقیماً ناشی از مدیریت کوتاه مدت ورزش طی یک یا حداکثر دو سال اخیر می شوند ؛

9- از مشکلاتی که اغلب رشته های ما با آن مواجه هستند کمبود امکانات حرفه ایی تمرینی ، فضای نامناسب تمرینی در داخل کشور و برگزاری اردوهای نامناسب خارجی است . به عنوان مثال سهمیه تیر تیراندازان ما برای تمرین داخلی ، بسیار محدود است و برای اینکه در نزدیکی مسابقات مهم فرصت تمرین بیشتری داشته باشند باید حتماً به کشورهای دیگر رفته و آنجا تمرین کنند که شرایط و مشکلات خودش را دارد . یا مثالی دیگر رشته قایقرانی است که شرایط تمرین در دریاچه آزادی باید آنقدر وخیم بشود تا پای رسانه ها به میان بیاید و آنوقت یک نفر از مسئولان پیدا شود که برای رفع مشکل پیش قدم گردد . تازه فدراسیون برای افزایش فضای تمرینی در دریاچه ، تعدادی از ورزشکاران را برای تمرین به ولادی وستوک روسیه فرستاد که به گفته ورزشکاران باعث سرماخوردگی اغلب آنها شد! یا مثالی دیگر به رشته بوکس بر می گردد ، یکی از اردوهای برون مرزی تیم ملی بوکس پیش از برگزاری بازی های آسیایی کشور اردن بود که با انتقادات زیادی از سوی کارشناسان این رشته مواجه شد اما فدراسیون با این توجیه که بوکس اردن پیشرفت خوبی داشته و جزو قدرت های آسیا شده این اردو را برگزار کردند و در کنار ناکامی مطلق بوکس ایران در هانگژو ، اردنی ها هم 0 مدال در این رشته گرفتند!

10- در اغلب رشته هایی که به مدال هایشان امید داشتیم دیدیم که ورزشکاران ما از آمادگی بدنی خوبی برخوردار نبودند و در اوج رقابت ، بخصوص رقابت های حساس پای مدال از نظر نفس کم می آوردند و به اصطلاح خالی می کردند . صرف نظر از میانگین سنی بالای برخی از این ورزشکاران که در مورد بعدی بیشتر به آن خواهم پرداخت ، به نظر می رسد ورزشکاران ما با مشکل اساسی در زمانبندی تمرینات بدنسازی مواجه هستند . ممکن است برخی مسائلی مثل برنامه فشرده برای حضور همزمان در رقابت های جهانی و کسب سهمیه المپیک را بهانه کنند ، اما این شرایطی بوده که ورزشکاران کشورهای دیگر هم با آنها مواجه بودند ، پس چه شد که آنها در بازی های آسیایی چنین مشکلی نداشتند و به راحتی ورزشکاران ما را اسیر قدرت بدنی و توان جسمی خود می کردند؟ چرا مثلاً برخلاف وعده قبلی مسئولان فدراسیون وزنه برداری ، تیمی که در هانگژو روی تخته رفت همان تیمی بود که سه هفته قبلش در ریاض مسابقه داده بود؟ اینهمه اصرار برای افزایش سهمیه برای همین بود؟ که نیمی از ورزشکاران ما در شرایطی روی تخته بروند که روی پوست بدنشان جای سالمی از کاپ گذاری باقی نمانده باشد؟! تازه این مشکل فقط مربوط به سن بالاهای کاروان ایران نبود . ابراهیم خاری 18 ساله را مثال می زنم که در کشتی دوم برابر رقیب هندی وقت اول عالی بود اما وقت دوم بدنش کاملاً خالی کرد و کم آورد . قبلاً هم گفتم ، سیستم انتخابی تیم ملی در کشتی باید به شکلی باشد که کشتی گیر را از نفس بیاندازند و بعد در برابر حریف اصلی اش کشتی انتخابی بگیرد تا علاوه بر سطح فنی ، قدرت بدنی و نفس کشتی گیر هم محک بخورد .

11- در برخی رشته امید های اصلی ما برای مدال آوری ورزشکارانی بودند که از نظر سنی در آستانه پایان سن قهرمانی بوده یا حتی از این آستانه گذشته اند! زهرا نعمتی 38 ساله ، احسان حدادی 38 ساله ، علی پاکدامن 33 ساله ، مجتبی حیدرپور 35 ساله ، غزل خلجی 33 ساله ، امیر مهدی زاده 34 ساله ، بهمن عسگری 33 ساله ، نازنین ملایی 31 ساله ، جواد فتوحی 44 ساله ، الهه احمدی 41 ساله ، الناز رکابی 34 ساله ، نوشاد 31 ساله و نیما عالمیان 30 ساله ، محمد موسوی 36 ساله ، احسان پیغمبری 35 ساله ، محسن محمد سیفی 34 ساله ، شهربانو منصوریان 37 ساله و ... شاید چند تایی هم مدال گرفتند ، اما تا کی می توانند ستون های اصلی ورزش ایران در رشته های خود باشند؟ بعضی از آنها اصلاً شاید بعد از هانگژو از ورزش قهرمانی خداحافظی کنند و دیگر هیچ رقابتی از آنها نبینیم . خب ، آیا فدراسیون ها برایشان جانشین دارند؟ اگر دارند چرا برای برخی که پیش از مسابقات هم مشخص بود توان بدنی لازم برای کسب مدال را ندارند ، از همان جانشینان جوانتر استفاده نشد؟ چرا در برخی رشته ها فدراسیون ها حاضر نشدند به جوان ترها میدان بدهند و استخوان بندی تیم هایی که اعزام کردند تقریباً همانی بود که پنج سال قبل در جاکارتا حضور داشتند؟

12- از سوی دیگر به نظر می رسید که در برخی از رشته ها ورزشکاران ما با زمانبدی مسابقات از سوی کشور میزبان مشکل داشتند و اگر مسابقات در ساعت دیگری غیر از آن ساعت بخصوص برگزار می شد شانس نتیجه گیری بهتری داشتند . خب ، این یکی از مزایایی میزبانی است که اختیار تنظیم روز و ساعت رقابت های رشته های مختلف را به آن کشور می دهد . این ورزشکاران ما هستند که باید بتوانند خودشان را با شرایط وقف داده و در ساعات مختلف آمادگی مسابقه دادن داشته باشند . به عنوان مثال رقابت های ووشو ساندا تا مرحله نیمه نهایی همگی در ساعات شب و بعد از غروب برگزار شد . اما رقابت های فینال اول صبح بود . محسن محمد سیفی ستاره ووشو ایران و جهان که برای گرفتن چهارمین مدال طلایش آمده بود ، در تمامی مسابقات کاملاً آماده نشان داد ، اما در دیدار فینال بعد از راند اول که حریف چینی را کاملاً در اختیار خود داشت ، در راندهای دوم و سوم بدنش خالی کرد و به نظر نمی رسید این خالی کردن ارتباط چندانی هم با چند ضربه خطای حریف چینی داشته باشد! صرف نظر از 34 سال سن ، شاید اگر رقابت فینال هم مثل رقابت های قبلی در ساعات شب برگزار می شد نه اول صبح ، سیفی ما دچار این مشکل نمیشد و به راحتی حریفش را مغلوب می کرد ، اما چینی ها اینطور برنامه ریزی کرده بودند چون مطمئناً در تمرینات ورزشکارانشان را برای انجام یک رقابت سنگین اول صبح آماده نموده بودند و می خواستند از این امتیاز برای کسب بیشترین پیروزی در رقابت های فینال ساندا استفاده کنند .

13- در برخی رشته ها تا لحظه آخر حضور یا عدم حضور کل تیم یا تعداد سهمیه های اعزامی قطعی نبود و کمیته ملی المپیک تصمیم گیری درباره آنها را به روزهای آخر قبل از اعزام موکول نمود . همین مسئله هم از نظر روحی و روانی روی ورزشکاران تاثیر منفی داشت و هم برنامه ریزی های آن فدراسیون ها را تحت الشعاع قرار می داد . اگر این مسئله از مثلاً سه ماه قبل از مسابقات تکلیفش مشخص می شد ، فدراسیون ها و ورزشکاران دیگر نگرانی و استرسی از این بابت نداشتند و نتیجه گیری یا عدم نتیجه گیری شان را گردن این مشکل نمی انداختند . مثلاً کمیته ملی المپیک فشار زیادی روی فدراسیون وزنه برداری گذاشته و می گفت اگر قرار نیست در هانگژو نتیجه خوبی کسب کنید پس سهمیه کمتری به شما می دهیم ، در حالی که اگر سهمیه فدراسیون از قبل مشخص و قطعی بود ، دست فدراسیون باز می ماند تا با در نظر گرفتن شرایط و احتمال عدم نتیچه گیری تیم اصلی ، از نفرات جایگزین و جوانتر استفاده کند تا دست کم کسب تجربه داشته باشند .

14- در بعضی از رشته ها در نهایت تصمیم کمیته این بود که تیم ها با ترکیبی ناقص شرکت کنند و سهمیه کامل به آنها نداد . این مسئله باعث شد تا ورزشکاران تیم های ناقص فشار روانی بیشتری روی خودشان احساس کنند چون این تفکر وجود داشت که افراد اعزام شده حتماً شانش مدال دارند که انتخاب شده اند و اگر موفق به کسب مدال نشوند درباره دلایل اعزام آنها در مقایسه با ورزشکاران پشت خط مانده ، مورد بازخواست قرار خواهند گرفت . به نظرم این تفکر که در رشته هایی که ما شانس مدال آوری داشته و داریم ، باز بیایند و از سهمیه اصلی تیم کم کنند و تیم را ناقص بفرستند ، تصمیمی اشتباه است ، حتی اگر ورزشکاران در آن رشته ها موفق به کسب مدال کافی متناسب با سهمیه کاملشان نشوند ، باز چون آن رشته از نظر پایه قوی است که سابقه قبلی مدال آوری داشته ، محک و کسب تجربه خوبی برای کلیت تیم خواهد بود .

15- در چند رشته ما می توانستیم اعزام داشته باشیم و به عناوین و بهانه های مختلف نداشتیم . خب ، آیا اگر بنا بود همیشه شعار " کاروان کیفی " بدهیم ، الان می توانستیم از بیشتر رشته های مدال آورمان توقع موفقیت داشته باشیم؟ نباید فراموش کنیم در اغلب رشته ها ما تا همین 20 سال قبل زنگ تفریح کشورهای دیگر بودیم ، اما شرکت کردیم و آنقدر جلو آمدیم تا به موفقیت رسیدیم . ما حالا از اینکه در قایقرانی فقط موفق به کسب 5 مدال شدیم ناراحت هستیم اما یک زمانی بود که قایقرانان ما نمی توانستند در همان خطی که مسابقه را شروع کرده اند به خط پایان برسند! خب ، اگر قرار است پا به پای کشورهای دیگر پیش برویم و رشد کنیم ، کی قرار است حضور و محک خوردن در بازی های آسیایی را شروع کنیم؟ دراگون بوت ، سپک تاکرا ، و ورزش های الکترونیک اگر شرکت می کردند شاید شانسی هم برای کسب مدال داشتند ، اما به هر حال ضرر فنی شرکت نکردنشان از شرکت کردنشان بیشتر بود!

16- در مقابل ما در رشته هایی هم شرکت کردیم که نتنها شانسی برای کسب مدال نداشتیم ، بلکه حالا حالا ها هم شانسی برای کسب مدال نخواهیم داشت . حالا شرکت کم تعداد و کم هزینه در شیرجه ، شنا ، بدمینتون و تنیس را می توان توجیه کرد ، اما شرکت یک تیم کامل در رشته بسیار پر هزینه سوارکاری را کجای دلمان بگذاریم؟! آن هم شرکتی که به قول مسئولان فدراسیون برای اولین بار از اسب های اعزامی خودمان از ایران هم استفاده کردیم و دیگر سراغ قرض گرفتن اسب نرفتیم! (البته بنده یادم هست در مورد رقابت های جاکارتا هم همین را می گفتند! حالا یا بنده درست یادم نیست ، یا آن زمان دروغ می گفتند! مسئولان فعلی که کاملاً صادق هستند!!!)

در اینجا لازم است یک پرانتز باز کنم و یک بار برای همیشه تکلیفم را با شعار " کاروان کیفی " مشخص نمایم! آقا بنده از هر زاویه ایی نگاه می کنم به این نتیجه می رسم که این شعار برای ورزش ایران دست کم در بازی های آسیایی هانگژو فایده ایی نداشته! هرچقدر هم که مسئولان کمیته ملی المپیک شعار " کاروان کیفی " بدهند ، آخرش مجبورند یا دلشان می خواهد در رشته هایی هم که سنخیتی با این شعار ندارد ، ورزشکار اعزام کنند . خب ، پس چرا اینقدر تبعیض قابل می شوند؟! اگر بحث پول و بودجه است ، که بالاخره می شود جورش کرد و فقط باید آدم درستش را پیدا کنند . مغولستان را در نظر بگیرید ؛ یکی از فقیرترین و کمتر توسعه یافته ترین کشورهای آسیا با جمعیت حدود 3250000 نفر که هیچ امیدی هم به اینکه در آینده نزدیک جزو قدرت های برتر ورزش قاره قرار گیرند ندارند ، اما این کشور با 408 ورزشکار در بازی های آسیایی هانگژو حاضر شد یعنی تقریباً از هر 7966 شهروند کشور مغولستان ، یک نفر به عنوان ورزشکار در هانگژو حضور داشت! آن وقت ما که در تمامی شاخص های اقتصادی یک سر و گردن بالاتر از مغولستان هستیم 289 ورزشکار به هانگژو فرستادیم یعنی تقریباً در ازای هر  304500 شهروند ایرانی ، یک نفر به عنوان ورزشکار در هانگژو حضور داشت! اگر بحث ترس از باخت و شکست است ، ما در جاکارتا که با یک کاروان 378 نفره حضور داشتیم و خیلی پایبند کاروان کیفی نبودیم ، در رقابت هایی که جنبه حذفی داشت و برد و باخت در آن به معنای رسیدن یا نرسیدن به مدال یا تعیین رنگ مدال بود 218 برد داشتیم و 142 باخت و در نهایت هم 20 طلا ، 20 نقره و 22 برنز گرفتیم . در هانگژو با کاروان کیفی 289 نفره مان 190 برد داشتیم و 101 باخت و نتیجه مدالی مان هم شد 13 طلا ، 21 نقره و 20 برنز . که با یک تناسب گیری ساده می شود فهمید کدام عملکرد بهتر بوده ، پس صرف عمل به شعار کاروان کیفی به معنای تحمل شکست های کمتر و کسب نتیجه بهتر نیست! اگر هم ترس  از این بوده که با افزایش شمار ورزشکاران کنترل کاروان از دست مسولان خارج شود و برخی ورزشکاران کارهایی بکنند که نباید ، پس محیط کشور دوست و برادر و یک خورده آن طرف تر چین را نشناخته بودند! رشته هایی که اگر به هانگژو اعزام می شدند حتی در صورت عدم کسب مدال هم می توانستند پایه شان را برای حضورهای بعدی قوی نمایند اینها بودند ؛ بسکتبال بانوان (هم سه نفره و هم پنج نفره) ، دراگون بوت ، هاکی روی چمن ، فوتبال بانوان ، هندبال بانوان ، ورزش های الکترونیک ، سپک تاکرا ، اسکواش ، والیبال بانوان و ... و در کنار اینها اعزام کامل یا دست کم بیشتر در تیر و کمان ، دوومیدانی ، بوکس ، قایقرانی (کانویینگ و بخصوص رویینگ) ، دوچرخه سواری ، شمشیربازی ، ژیمناستیک ، جودو ، جوجیتسو و شطرنج ، می توانست مفید باشد .

و اما چهار دلیل آخر ؛ مواردی که می توان به عنوان علل روانی آنها را دسته بندی نمود هرچند مدیرتشان هم بر عهده مسئولان ورزش کشور بوده و هست ؛

17- نگرانی ورزشکاران بابت تامین مالی در حال و آینده ؛ بله متاسفانه این یکی از دغدغه های فکری اصلی ورزشکاران ملی پوش ما است و طی هفته های پیش از بازی های آسیایی هم ورزشکاران و مسئولان فدراسیون های مختلف در مصاحبه ها به آن پرداخته بودند . آنها ضمن نگرانی که از بابت تامین مالی خود داشته و دارند ، نسبت به ریخت و پاش ها و هزینه های سرسام آوری که در فوتبال می شود هم معترض هستند و اعتقاد دارند با معادل پولی که در فوتبال ایران جریان دارد ، می شود کل رشته های ورزشی را پوشش داد و نگرانی های مالی آنها را رفع نمود . البته آنها نسبت به اصل هزینه کردن در فوتبال و مبالغی که به بازیکنان داده می شود معترض نیستند ، اعتراضشان به تبعیضی است که برای فوتبال نسبت به رشته های دیگر وجود دارد . بخصوص بحث دادن حواله واردات خودرو به بازیکنان تیم ملی حاضر در جام جهانی با آن شکست تحقیرآمیزشان برابر انگلیس ، سر واژه بسیاری از این مصاحبه ها و اعتراضات بود . واقعیت این است حقوقی که کمیته ملی المپیک و فدراسیون ها به ورزشکاران ملی پوش می دهند در اکثر موارد با حداقل حقوق کارگران و کارمندان هم برابری نمی کند . پاداش ها و جوایزی هم که بابت مدال ها و افتخار آفرینی ها به ورزشکاران داده می شود ، گاهی با تاخیر همراه است و در مواردی هم جنبه تحقیر آمیزی به خود می گیرد . مثلاً موردی بود که یک ورزشکار پس از افتخار آفرینی از سوی مدیران شهرش مورد تشویق قرار گرفته و ملکی دریافت کرده ، اما چند سال بعد با تغییر آن مدیر ، مدیر جدید خواهان استرداد ملک شده و با این ادعا که ملک جزو اموال دولتی یا بیت المال بوده و مدیر سابق حق بخشش آن را نداشته ، تازه ورزشکار را دچار گرفتاری های حقوقی نموده است . یک بار برای همیشه کمیته ملی المپیک ، فدراسیون ورزش و جوانان ، و روسای فدراسیون ها باید بنشینند و تکلیف تامین مالی ورزشکاران ملی پوش را مشخص نموده و اعطا پاداش های متفرقه از سوی نهادها و اشخاص حقوقی و حقیقی به ورزشکاران را هم قانونمند نمایند و البته که یکی از موارد مهم چنین تصمیم گیری بحث مالیات بر پاداش ها است که خودش جزو دردسرهای ورزشکاران محسوب می شود!

18- یکی دیگر از معضلات فکری ورزشکاران ما ورود به مسائل غیر مرتباط و حاشیه ایی است . البته این مورد بیشتر درباره فوتبالیست ها صدق می کند و در مورد ورزشکاران رشته های دیگر کمتر است ، با این وجود یک معضل کلی محسوب می شود که بعضی ورزشکاران بجای تمرکز روی کار خودشان ، در مسائل دیگر و حاشیه ایی ورود می کنند و برای خودشان درگیری فکری ایجاد می نمایند . ورزشکاری که تمرکز فکری نداشته باشد ، هرچقدر هم پر مدال و با سابقه ، در لحظه ایی که نباید ، ضربه این عدم تمرکز را می خورد .

19- البته رسانه ها هم در این عدم تمرکز نقش زیادی دارند . وقتی رسانه ها تمرکز خبری و پیگیری لحظه ایی شان را روی چند رشته یا چند ورزشکار خاص می گذارند و بدون در نظر گرفتن شرایط از آنها انتظار موفقیت و کسب مدال صد در صدی دارند ، هم از نظر ذهنی آن ورزشکاران را دچار مشکل می کنند و هم مسئولان فدراسیون ها و کمیته ملی المپیک را تحت فشار قرار می دهند . چند مثال می زنم ؛ در پرتاب دیسک دوومیدانی رسانه ها شدیداً احسان حدادی را تحت فشار گذاشته بودند ، بعضی به عنوان حامی و بعضی به عنوان منتقد ، و روزی نبود که یک مصاحبه از او یا یک انتقاد بر او ، در رسانه ها منتشر نگردد ، و وقتی حسین رسولی بالاتر از او به مدال طلا رسید ، آن را یک غافلگیری بزرگ قلمداد کردند در حالی که اگر بجای زوم روی شخص احسان ، روی نتایج او و حسین رسولی دقت کرده بودند متوجه می شدند در ماه های گذشته حسین رسولی 23 ساله شرایط بهتری را نسبت به احسان حدادی 38 ساله پشت سر گذاشته است . مورد دیگر خانم یگانه کرمانی در رشته بدمینتون بود ؛ کمیته ملی المپیک در ابتدا یک سهمیه به فدراسیون بدمینتون داده بود که خود فدراسیون تمایل داشت آن را به علی حیاتی اختصاص دهد ، اما چون قبلاً قول هایی به خانم کرمانی داده شده بود ، رسانه ها شروع به حمله به فدراسیون کردند و چنان فشاری وارد آوردند که در نهایت کمیته ملی المپیک مجبور شد سهمیه فدراسیون را از یک به دو افزایش دهد تا یکی از آنها حتماً خانم کرمانی باشد . خب نتیجه چه شد؟ مثال دیگر رشته وزنه برداری است ؛ در روزهایی که امیدهای طلای ایران در رشته های مختلف یکی بعد از دیگری ناکام می ماندند ، در رسانه ها عنوان می شد " نگران نباشید روزهای آخر در وزنه برداری و کشتی جبران می کنیم! " این یعنی رسانه ها متوجه شرایط دشوار تیم وزنه برداری ایران نبودند و با مقایسه و مترادف قرار دادن بی مورد آن با کشتی که شرایطی کاملاً متفاوت داشت ، عملاً فشار روحی و روانی مضاعفی را بر آنها وارد نمودند .

20- اما در راس همه رسانه ها ، رسانه ملی بود که در کنار کار تقدیر آمیزشان بابت پوشش تقریباً کامل مسابقات از ساعت 4 صبح تا 16-17 عصر ، چندین ایراد کلی و جزیی بر آنها وارد است ؛ اولاً مجریان برنامه مخصوص شبکه سه ، هرچند مجریان با سابقه ایی بودند اما دانش کافی و به روز درباره رشته های ورزشی مختلف نداشتند و گاهی صحبت هایشان واقعاً روی اعصاب بود بطوری که شخصاً بیشتر مسابقات را از شبکه ورزش پیگیری می کردم و فقط گاهی برنامه شبکه سه را تماشا می نمودم . البته این مسئله خیلی ربطی به عملکرد ورزشکاران ما نداشت ، اما موارد دیگر چرا! شبکه ورزش استاد بهرام عظیمی را که یک انیماتوریست و طنز پرداز برجسته هستند مامور به مصاحبه با ورزشکاران اعزامی در اردوی های داخلی پیش از مسابقات نموده بودند . آقای عظیمی در این مصاحبه ها نشان دادند نتنها دانش ورزشی کافی برای عهده دار شدن چنین مسئولیتی را ندارند بلکه با طرح موارد بی ربطی مثل چالش انجام یک حرکت غیر متعارف بعد از کسب مدال ، عملاً ذهن ورزشکاران را درگیر می کردند که کار بسیار اشتباهی بود . از سوی دیگر در هانگژو هم خبرنگاران اعزامی ایران گاهی (با عرض معذرت) مثل کنه به ورزشکاران و مربیان ما می چسبیدند و در شرایطی که ورزشکاران و مربیان کشورهای دیگر فقط دنبال آرامش و تمدد اعصاب بودند ، مرتباً آنها را سئوال پیچ می کردند . هیچ وقت صحنه ایی را فراموش نمی کنم که خبرنگار تلوزیون در مصاحبه زنده قایقران ما را روز قبل از مسابقه فینالش دو-سه دقیقه سرپا نگه داشت در حالی که قایقران قایق چند ده کیلویی را با یک دستش نگه داشته بود و نمی توانست آن را زمین بگذارد (چون قایق های ورزشی فوق العاده حساس هستند و کوچکترین خراش و ضربه روی عملکردشان تاثیر منفی می گذارد) . بنده که نه کارشناس ورزشی هستم و نه روانشناس ، فقط یک بیننده هستم ، اما به نظرم رفتار برخی خبرنگاران رسانه ملی در هانگژو چندان حرفه ایی نبود و بیشتر دنبال افزایش امتیاز کاری خودشان بودند .

ادامه دارد ...
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات


Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3505
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4734 بار
سپاس‌های دریافتی: 7034 بار

Re: به سوی هانگژو 2023

پست توسط bamn »

تحلیل (6) :

بررسی عملکرد کاروان ورزش ایران - بخش دوم ؛

بررسی رشته به رشته :


برای بررسی عملکرد رشته به رشته کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی ، آنها را براساس میزان موفقیت به شش دسته تقسیم کرده ام . توجه داشته باشید این دسته بندی براساس داشته هایمان در خود مسابقات بوده ، هرچند در توضیحات هر رشته به برخی کاستی ها و مشکلات پیش از اعزام اشاره خواهد شد ؛

دسته اول - می دانستیم بد هستیم! :

تنیس :

همیشه یک راه قابل اطمینان برای اینکه ببینیم جایگاه واقعی مان در یک رشته رقابتی-حذفی کجاست ، توجه به نتیجه حریف مستقیممان است! در تنیس ما دو نماینده داشتیم ، آقای سینا مقیمی و خانم مشکات الزهرا صفی ، که فدراسیون بخصوص روی خانم صفی حساب ویژه ایی باز کرده بود و او را پدیده تنیس ایران می دانست . هر دو نماینده ایران در مسابقات انفرادی دور اول قرعه استراحت داشتند و دور دوم به مصاف نمایندگان چین تایپه رفتند . آقای سینا مقیمی در دو ست و با نتایج 2-6 و 1-6 به وو تانگ لین باخت و حذف شد . نماینده چین تایپه دور سوم به نماینده قزاقستان باخت ، نماینده قزاقستان هم در یک چهارم نهایی به نماینده ژاپن باخت و نماینده ژاپن بعد از پیروزی برابر نماینده کره جنوبی ، در فینال به نماینده چین باخت و نقره گرفت . حالا حساب کنید اگر این مسابقات مثل کشتی یا کاراته شانس مجدد داشت ، آیا مقیمی ما اصلاً شانس مجددی هم نصیبش می شد؟ خانم مشکات الزهرا صفی هم به مصاف جوآنا گارلند دو رگه انگلیسی-تایوانی رفت و در دو ست مغلوب گردید . خانم صفی ست اول را 0-6 واگذار کرد و ست دوم را هم در شرایطی که 0-4 عقب بود از ادامه مسابقات انصراف داد که گفتند بخاطر سرماخوردگی بوده! (والا ما که نفهمیدیم چرا این همه سرماخوردگی بین کاروان ما شیوع داشت چون خبرنگاران صدا و سیما که از هوای گرم و شرجی هانگژو شاکی بودند!) خانم گارلند هم دور سوم به نماینده ژاپن باخت و این ژاپنی بعد از غلبه بر نماینده هند ، در نیمه نهایی به نماینده چین باخت و برنز گرفت . در مجموع مشخص بود که تنیس ایران با وجود موفقیتی که تیم مردان چند ماه قبل در مسابقات جام دیویس داشت ، هنوز تا سطح اول تنیس آسیا فاصله زیادی دارد و کمیته ملی المپیک هم بر این اساس برخلاف جاکارتا که 5 سهمیه داده بودند (و حاصلش 6 باخت واقعی و 2 برد صوری (به علت عدم حاضر شدن ورزشکاران مقابل) بود) فقط 2 سهمیه به این فدراسیون داد تا حاصلش فقط دو باخت باشد!



سوارکاری :

عملکرد سوارکاری ایران در بازی های آسیایی جاکارتا آنقدر بد بود که هیچکس تصور نمی کرد کمیته ملی المپیک دوباره به حضور در این رشته بسیار پر هزینه رضایت دهد ، اما این اتفاق در لحظه آخر افتاد و معلوم شد کمیته خیلی وقت پیش به تیم پرش با اسب برای هانگژو چراغ سبز داده بوده و آنها بی سر و صدا در اردوی آلمان حضور داشتند تا از آنجا مستقیماً به چین بروند! تیم چهار نفره ایران به دلایلی که بنده هنوز هم متوجه نشده ام ، در روز مسابقه سه نفره شد و نفر اصلی تیم یعنی آقای دانیال محزون در رقابت شرکت نکرد تا از همان پیش از آغاز مشخص باشد ایران شانسی در مدال تیمی نخواهد داشت که نداشت و بین دوازده تیم یازدهم شدیم! در بخش انفرادی هم خانم نغمه خان جانی سیزدهم ، امید غریبی بیست و یکم و مسعود مکاری نژاد (که سابقه حضور در جاکارتا را هم داشت) سی و چهارم شدند . البته این رتبه ها در مقایسه با رتبه های تیم پرش با اسب حاضر در جاکارتا اندکی بهتر است (آنجا بهترین رتبه انفرادی ایران بیستمی داود پوررضایی بود!) ، اما آیا ارزشش را داشت؟ فراموش نکنید تیم 4 نفره سوارکاری ایران را 4 اسب ، 2 مربی ، 4 مهتر و حداقل یک دامپزشک همراهی می کرد ، یعنی تیمی مرکب از 15 عضو که هزینه رفتن همه آنها به بازی های آسیایی بر عهده کمیته ملی المپیک بوده است! در سوارکاری جاکارتا بهترین رتبه ایران را خانم سهیلا سهی در درساژ کسب کرده بود که عنوان ششمی بود . در اینجا هم باز بهترین رتبه ایران را یک خانم کسب کرد . فکر می کنم همین برای متقاعد کردن مسئولان وقت کمیته ملی المپیک برای اعزام به بازی های 2026 ناگویا کافی باشد!


بدمینتون :

وضعیت بدمینتون ایران در هانگژو شباهت زیادی به تنیسمان داشت . البته با دو تفاوت ؛ اولاً برخلاف تنیس که تازه موفقیتی در کاپ دیویس داشتند ، بدمینتون ایران اخیراً هیچ موفقیت قابل توجهی در سطح آسیا کسب نکرده بود ، دوماً فدراسیون تنیس از خیلی قبل تر می دانست اولویت اعزامش چه کسانی هستند ، اما در بدمینتون اینگونه نبود! ظاهراً قول هایی به خانم یگانه کرمانی برای اعزام به هانگژو داده شده بود ، اما وقتی کمیته ملی المپیک اعلام کرد فقط یک سهمیه به این فدراسیون می دهد ، شایع شد این یک سهمیه را برای ورزشکار مرد کنار گذاشته اند و بعد از این شایعه بود که حمله رسانه ایی سنگینی به فدراسیون و کمیته ملی المپیک آغاز شد که چرا نمی خواهند خانم کرمانی را اعزام کنند؟ غوغای رسانه ایی که در این مورد به راه افتاد تقریباً درباره هیچ یک از دیگر ورزشکاران اعزامی به هانگژو وجود نداشت که واقعاً مورد عجیبی بود زیرا از ابتدا هم مشخص بود بدمینتون ایران هیچ شانسی برای کسب موفقیت در سطح آسیا (که تقریباً همان سطح جهانی است!) ندارد! و تازه نتایج این دوره تبدیل به یک آبروریزی مطلق هم برای بدمینتون ما شد! دوره قبلی در جاکارتا نمایندگان ما قرعه سختی داشتند و به نمایندگان اندونزی و هند باختند که مدعی مدال بودند ، اما این دوره ؛ آقای حیاتی بعد از استراحت در دور نخست ، دور دوم در دو ست و با نتایج 18-21 و 13-21 به آر سوک نماینده گمنام کامبوج باخت و حذف شد . ای کاش آقای حیاتی حداقل این مسابقه را می برد تا افتخار کند دور بعدی به شی یوکیو نامدار چینی باخته است! یوکیو که در برابر حریف کامبوجی هیچ کار سختی نداشت دورهای بعدی هم نمایندگان چین تایپه و ژاپن را شکست داد و در فینال به هموطنش باخت و نقره گرفت . در قسمت بانوان هم خانم کرمانی در رقابت اول برابر فاطمه ناباها عبدالرزاق از مالدیو 1-2 مغلوب و حذف گردید . ست های این مسابقه 22-20 ، 13-21 و 17-21 رقم خورد . خانم کرمانی هم اگر به این شکل غافلگیرکننده مغلوب نمی شد می توانست دور بعد افتخار بازی با بانوی جوان اعجوبه بدمینتون جهان از کره جنوبی آن سی یونگ ، نفر اول رنکینگ جهانی ، را داشته باشد که در اینجا هم هیچ کار سختی برابر رقبایش نداشت و بعد از پیروزی بی دردسر بر عبدالرزاق ، نمایندگان تایلند ، چین و چین! را شکست داد و طلا گرفت!


شنا :

شنای یکی از ورزش های توصیه شده و مهم از نظر دین اسلام است و با همین استدلال در دوره های اخیر کمیته ملی المپیک چند سهمیه ایی به این رشته اختصاص داده . اما همانطور که بارها گفته ام ، شنای ایران فاصله بسیار زیادی با سطح اول آسیا دارد و حتی با وجود اینکه طبق معمول یکی-دو رکورد ملی توسط شناگران اعزامی شکسته شد ، باز هم نتایج آنقدر ضعیف بود که هیچ یک از شناگران ما نتوانستند در مواد مختلف جزو هشت نفر فینالیست باشند! در تحلیل نتایج رقابت های شنای جاکارتا برای اثبات فاصله شنای ایران با سطح اول آسیا ، به صورت فرضی شناگران چین و ژاپن را از جدول موادی که شناگران ما حضور داشتند حذف کردم و باز هیچ از نمایندگان ایران جزو هشت نفر فینالیست قرار نمی گرفتند! این بار با توجه به اینکه در جدول مدالی این رشته برای اولین بار کره جنوبی بالاتر از ژاپن در رده دوم قرار گرفت ، به صورت فرضی شناگران چین ، ژاپن و کره جنوبی را از جدول حذف کردم تا ببینم بدون حضور آنها رتبه شناگران ما چه خواهد بود و این بار (البته به لطف حذف شناگران یک کشور بیشتر) در دو ماده شناگران ما جزو هشت نفر برتر بودند ، اما باز هم تا کسب مدال فاصله داشتند! یعنی شنای ما آنقدر در سطح آسیا از رقبا عقب افتاده است که اگر در یک رقابت قاره ایی بدون حضور شناگران چین ، ژاپن و کره جنوبی شرکت کنیم و کشورهای دیگر هم نفرات اصلی خودشان را آورده باشند (نه مثل مسابقات گول زنک رده های سنی آسیا که نمایندگان ما در حضور یک مشت آماتور و تازه کار چند مدالی می گرفتند و مسئولان وقت فدراسیون شنای ایران تا مدتها این مسابقات را بجای قهرمانی آسیا به رسانه ها قالب می کردند!) هیچ مدالی به شنای ایران نمی رسد . حالا تا کی باید شاهد این وضع باشیم فقط خدا می داند؟ ، چون فعلاً که هیچ تحول محسوسی در سیاست های استعدادیابی و تمرینی فدراسیون شنا مشاهده نمی شود!


شیرجه :

بعد از مدال برنزی که شیرجه ایران در مسابقات قهرمانی آسیا 2016 کسب کرد امیدها به موفقیت در این رشته از بازی های آسیایی جاکارتا زنده شده بود ، اما شیرجه روهای ما در آن مسابقات هیچ توفیقی نداشتند و بعد از آن هم شیرجه ایران دوباره به محاق فراموشی سپرده شد و هنگامی که کمیته ملی المپیک اعلام کرد یک سهمیه به این رشته داده است ، کارشناسان تعجب کرده بودند که اصلاً شیرجه ایران در این چند سال کجای کار بوده که لایق این یک سهمیه هم باشد؟! این سهمیه به آقای سید محمد مقدسی داده شد که در سه ماده شرکت کرد ؛ در پرش از تخته یک متر یازدهم ، پرش از تخته سه متر چهاردهم ، و پرش از سکوی 10 متر دهم شد . این رتبه ها خود گویای جایگاه شیرجه ایران در سطح آسیا هستند اما برای فهمیدن عمق واقعی این اختلاف ، توجه شما را به جمع امتیازات نفرات برتر این سه ماده و جمع امتیازات آقای مقدسی جلب می نمایم :
پرش از تخته 1 متر : 1- وانگ ژانگ وآن (چین) 459.50 امتیاز 2- پنگ ژیان فنگ (چین) 442.45 امتیاز 3- وو هان رام (کره جنوبی) 395.95 امتیاز ... 11- سید محمد مقدسی (ایران) 230.80 امتیاز
پرش از تخته 3 متر : 1- وانگ ژانگ وآن (چین) 542.30 امتیاز 2- وانگ جی یوآن (چین) 508.55 امتیاز 3- یی جی کیونگ (کره جنوبی) 426.20 امتیاز ... 14- سید محمد مقدسی (ایران) 262.85 امتیاز
پرش از سکو 10 متر : 1- یانگ هائو (چین) 554.35 امتیاز 2- بی یومینگ (چین) 495.55 امتیاز 3- ریکوتو تامایی (ژاپن) 480.50 امتیاز ... 10- سید محد مقدسی (ایران) 280.90 امتیاز


*

دسته دوم - خیلی بد بودیم! :

تیراندازی :

واقعاً نتایج بسیار ضعیف و دور از انتظار تیراندازان ما در بازی های آسیایی هانگژو برایم غیر قابل درک است! تیمی که پر از ورزشکاران با تجربه و پر افتخار بوده ، مدتها اردوی های مختلف را پشت سر گذاشته و از نظر روحی هم با آن تیم آشفته و عصبی اعزامی به جاکارتا زمین تا آسمان فرق کرده ، و همین چند هفته قبل از هانگژو هم برای اولین بار در رقابت های قهرمانی جهان موفق به کسب مدال شده و تا همینجا هم دو سهمیه المپیک گرفته ، چرا باید سر بزنگاه بدترین نتیجه اش را رو کند؟ فدراسیون که خیلی راحت ، همه کاسه کوزه ها را سر آقای جواد فروغی قهرمان المپیک 2021 توکیو شکسته و گفته ایشان دیگر جایی در تیم ملی ندارد ، اما آیا فقط آقای فروغی مقصر است؟ آخرین باری که خانم الهه احمدی در یک رقابت مهم بین المللی موفق به کسب مدال شده کی بوده؟ چرا آقای فروغی 44 ساله بخاطر یک سال ناکامی در کسب مدال باید از تیم ملی خط بخورد ، اما خانم الهه احمدی 41 ساله بعد از پنج سال ناکامی در مدال آوری ، همچنان پای ثابت تیم ملی است؟ بحثم سر شخص خاصی در تیم ملی نیست ، بحثم این است که چرا فدراسیون بجای یک کار کارشناسی درست برای ریشه یابی مشکلات و دلایل ناکامی ، خیلی راحت فقط دنبال یک مقصر بوده؟ این درست که کاروان پر تعداد تیراندازی ایران با تکرار یک مدال برنز جاکارتا ، دست خالی از هانگژو برنگشت ، اما اولاً شرایط روحی و روانی و آمادگی تیم در این دو دوره با هم قابل مقایسه نبوده ، دوماً مقایسه ریز نتایج تیراندازان ما در این دو دوره نشان می دهد که ما در جاکارتا چند مدالی را با بدشانسی از دست دادیم اما در هانگژو تقریباً در تمامی مواد شرایط بسیار بد و ضعیفی داشتیم! فقط همینقدر بگویم که در رقابت های انفرادی جاکارتا هفت فینالیست داشتیم ، اما در هانگژو فقط در دو ماده انفرادی فینالیست داشتیم ، آن هم با در نظر گرفتن اینکه در تعداد مواد بیشتری نسبت به جاکارتا رقابت کردیم! چند روز دیگر رقابت های قهرمانی آسیا که گزینشی المپیک هم هست در کره جنوبی آغاز می شود و تیم ایران با ترکیبی نچندان متفاوت نسبت به هانگژو (جواد فروغی ، نجمه خدمتی و آرمینا صادقیان مهمترین نفرات خط خورده نسبت به هانگژو هستند) و البته با تمرکز بیشتر روی مواد تراپ و اسکیت ، در این مسابقات حاضر خواهد شد و باید دید نتیجه ایی که به دست خواهد آمد برای لاپوشانی افتضاح هانگژو کافی خواهد بود یا نه؟


بوکس :

در رشته بوکس هم اصلاً عملکرد خوبی نداشتیم . این درست که پارسال در روزهای اوج فتنه رئیس وقت فدراسیون بوکس با فرار و پناهندگی به اسپانیا مهر پایانی بر حواشی بی پایان دوران ریاستش بر این فدراسیون زد و بعد هم مشخص شد اصلاً حضورش در راس مدیریت بوکس ایران برای ضربه زدن بوده نه مفید بودن ، اما در این حدود یک سالی که گذشت به نظر می رسید روح الله حسینی توانسته قدری اوضاع را آرام و بوکس را از آن حواشی مضر دور نماید . لیکن حالا که نتایج ضعیف و فاجعه بار بوکس ما در هانگژو رقم خورده کارشناسان و منتقدان در حال گمانه زنی درباره احتمال باقی ماندن نفوذ رئیس فراری در لایه های مختلف مدیریت فدراسیون هستند . نفوذی که یک سرمربی بد امتحان پس داده را به تیم ملی تحمیل کرده و برنامه اردوهایی را برای ورزشکاران ما چیده که هیچ بار فنی برای آنها نداشت . شکست به خودی خود فاجعه بار است و فاجعه بار تر اینکه هیچ یک از پنج بوکسوری که نمایندگان ما را شکست دادند نتوانستند فینالیست شوند! دانیال شه بخش (دارنده مدال برنز قهرمانی جهان 2021) در 57 کیلوگرم دور اول به لیو پینگ از چین باخت . پینگ بعد از شکست نمایندگان پاکستان و هند ، در نیمه نهایی به نماینده ازبکستان باخت و برنز گرفت . علی حبیب نژاد هم در وزن 63.5 کیلوگرم دور اول به نماینده تایلند باخت و حذف شد . باجونگ سین سیری تایلندی با غلبه بر نمایندگان فلسطین و کره شمالی به نیمه نهایی رسید و با شکست برابر ورزشکار مغول برنز گرفت .  شاهین موسوی در 80 کیلوگرم بعد از استراحت در دور نخست دور دوم به مصاف شابوس نگماتولف تاجیکستانی رفت و شکست خورد . بوکسور تاجیک هم دور سوم به نماینده سوریه باخت و حذف شد . طوفان شریفی در 92 کیلوگرم در اولین مسابقه به مصاف عدی الهنداوی از اردن رفت اما لحظاتی بعد از شروع مسابقه دو ورزشکار بر اثر اصابت سنگین سرهایشان با هم مصدوم شدند و به تشخیص داور وسط ادامه مبارزه ممکن نبود در نتیجه با رای داوران کنار برای همان چند ثانیه ، شریفی برنده و راهی دور بعد شد اما در یک چهارم نهایی برابر نماینده قزاقستان حرفی برای گفتن نداشت و مغلوب شد . ساقاندیک توقامبی قزاق هم در نیمه نهایی به نماینده چین باخت و برنز گرفت . و در وزن 92+ کیلوگرم ایمان رمضان پور دور اول به مصاف نماینده کره جنوبی جو تائیونگ رفت که این مسابقه هم در همان راند اول نیمه تمام ماند و داور وسط نماینده کره جنوبی را بخاطر زدن ضربه خطا از مسابقه اخراج کرد . رمضان پور هم دور دوم برابر نارندل بروال هندی به راحتی مغلوب شد و دستش به مدال نرسید تا این هندی هم در نیمه نهایی با شکست برابر نماینده قزاقستان برنز بگیرد . بوکسورهای کشورمان در این چند مسابقه ایی که برگزار کردند اصلاً عملکرد خوبی نداشتند . در مسابقات قبلی مای تماشاچی تا آخرین لحظه برایمان سخت بود بفهمیم نماینده ایران برتر بوده یا نه ، اما این دوره در تمامی مسابقات بوکسورهای ما ضعیف ظاهر شدند و هیچ حرف و حدیثی از بابت داوری باقی نگذاشتند . البته که سیستم داوری هم نسبت به دوره های قبلی خیلی بهتر شده و همین چند روز قبل در اجلاس سالانه کمیته بین المللی المپیک به علت تغییر و اصلاح قوانین داوری ، با استمرار حضور بوکس در رقابت های المپیک موافقت شد!


*

دسته سوم - به خودمان باختیم! :

قایقرانی (کانویینگ و رویینگ) :

فدراسیون قایقرانی طی دو دهه اخیر جزو فدراسیون های موفق و بشدت فعال بوده و با توجه به اینکه زیر رشته های زیادی را باید تحت پوشش داشته باشد (البته در یکی-دو سال اخیر بعضی از این زیر رشته ها برای مدیریت بهتر جدا شده اند) از مهمترین و کلیدی ترین فدراسیون های ورزشی کشور می باشد . اما عملکرد مدالی قایقرانان ما در هانگژو اصلاً قابل قبول و در حد انتظار نبود . مدالی آوری قایقرانان ما با تک مدال نقره مسابقات 2006 دوحه شروع شد و در 2010 هانگژو با کسب 2 طلا ، 1 نقره و 2 برنز بهترین عملکرد را داشتیم . در 2014 اینچئون یک طلا ، 2 نقره و 6 برنز کسب شد و در 2018 جاکارتا بدون کسب طلا ، به 4 نقره و 3 برنز رسیدیم . اما در هانگژو فقط 2 مدال نقره در رویینگ و 3 مدال برنز در کانویینگ بدست آمد . این روند نزولی نشان می دهد که قایقرانی ما بعد از طی یک دوره صعودی و رسیدن از مرحله ایی که نمی توانستند مسابقه را در همان خطی که آغاز کرده بودند تمام کنند ، به مدعی بودن در کسب مدال های متعدد ، نیاز به یک پوست اندازی و ارتقا روش های تکنیکی و تمرینی حرفه ایی داشته که این اتفاق نیافتده و بنابراین دوباره در حال عقب افتادن از رقبا هستیم . تیم های کانویینگ و رویینگ ما تا چند هفته پیش از شروع مسابقات هانگژو در دریاچه آزادی تمرین می کردند که به علت خشکسالی و سال کم بارش اخیر ، سطح آب بشدت افت کرده بود و ورزشکاران با مشکلات زیادی روبرو بودند . فدراسیون هم به هر دلیلی نتوانسته بود شرایط را بهتر کند تا اینکه این مسئله رسانه ایی شد و تازه آن زمان بود که از یک طرف وزارت نیرو قول همکاری داد (که چندان هم کارساز نشد) و از طرف دیگر فدراسیون برای کاهش فشردگی ورزشکاران ، قایقرانان رویینگ را به ولادی وستوک فرستاد تا آنجا تمرین کنند که به گفته ورزشکاران حاصلی جزو سرماخوردگی بیشتر آنها نداشته است! خر خدا وکیلی ولادی وستوک؟ احتمالاً تنها کشوری که در آن بازه زمانی کم امکان برقراری اردو در آن وجود داشته روسیه بوده ، مسئولان فدراسیون هم روی نقشه نگاه کرده اند و دیده اند ولادی وستوک نزدیک ترین شهر روسیه به هانگژو ، و مثل آن شهر ساحلی است ، پس حتماً باید آب و هوایی نزدیک به هانگژو داشته باشد! بله ، ولادی وستوک نزدیک ترین شهر روسیه به هانگژو است اما با حدود 1700 کیلومتر فاصله آن هم در جهت شمال! پس هر کس فکر کرده آب و هوای این دو شهر باید به هم نزدیک باشد درس جغرافی اش در مدرسه خیلی ضعیف بوده! خلاصه که با ادامه این روند و بدون تحولی اساسی در ناگویا 2026 حسابی به مشکل خواهیم خورد .


وزنه برداری :

با شرایطی که وزنه برداری ما داشت ، مشخص بود که در هانگژو به خوبی جاکارتا نخواهیم بود ، اما کسب فقط یک مدال نقره ، ضعیف ترین نتیجه وزنه برداری ایران از بعد از بازی های آسیایی 1998 بانکوک محسوب می شود . پس این همه اصرار برای گرفتن سهمیه حداکثری و فرستادن همان نفراتی که چند روز قبلش در قهرمانی جهان وزنه زده بودند چه فایده ایی داشته است؟ اگر این وزنه برداران در هانگژو مصدوم می شدند (که در یکی-دو مورد همین طور هم شد) چطور می خواستند در کورس کسب سهمیه المپیک باقی بمانند؟ البته نباید فشارهای رسانه ایی بی مورد روی این رشته و فدراسیون را هم فراموش کرد که باعث شد فدراسیون مجبور شود با تمام داشته هایش به هانگژو برود .


جوجیتسو :

...


❌❌❌❌❌❌❌❌
 
 
دوستان ، به علت پاره ایی مشکلات و مشغولیات ، امکان ادامه این مطلب وجود ندارد

با عرض پوزش

وسلام











شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات


ارسال پست

بازگشت به “انجمن ورزش”