این تکنیک نگهداری رب گوجه را بطور اتفاقی کشف کردم و بسیار موثر است
هر وقت قوطی سس گوجه می خریدم علیرغم انکه در یخچال نگهداری می کردم و یا به ظرف شیشه ای منتقل نموده و باز در یخچال قرار میدادم وحتی از قاشق تمیز برای برداشتن رب گوجه استفاده می کردم بعد از مدتی که قسمت بالای قوطی یا شیشه از رب خالی می شد می دیدم که که کپک قسمتی از رب را پوشانده که گاه مجبور می شدم قوطی جدیدی خریداری کنم.
شاید تا به حال روش های متعددی برای نگهداری رب گوجه در منابع مختلف خوانده باشید اما این روش که کشفی اتفاقی است بنظر میرسد از همه ساده تر و بی دردسر تر باشد.
میدانید که قوطی های رب گوجه در سال های اخیر دارای درپوشی فلزی است که با چیزی شبیه کلید که روی ان است باز می شود و البته علاوه بر ان یک درپوش پلاستیکی هم روی قوطی قرار می دهند تا مصرف کننده بعد از بر داشتن پولک فلزی، از ان بعنوان درپوش نگهداری رب در استفاده مکرر استفاده نماید.
[External Link Removed for Guests]
من همیشه بعد از باز کردن قوطی رب گوجه درب فلزی را دور می انداختم و از همان درب پلاستیکی برای نگهداری سس در یخچال استفاده می کردم که در طولانی مدت کپک می زد.
اما یکبار بطور اتفاقی درب فلزی را دور نینداختم و ان را داخل قوطی روی سس گذاشتم. بعد از مدتها با تعجب متوجه شدم قوطی سس گوجه دیگر کپک نمی زند طوریکه طی چند هفته استفاده مکرر که تمام سس مصرف شد سس اصلا کپک نزد حتی در لبه بالایی قوطی که مقداری سس باقی مانده بود.
درب فلزی قوطی سس گوجه را دور نیندازید و بعد از هربار استفاده ان را داخل قوطی روی سس قرار دهید و دیگر از کپک یا همان قارچ مواد غذایی اثری نخواهد بود.
البته من بیرون از یخچال امتحان نکردم و لذا توصیه ان است که با بکار بردن این روش همچنان قوطی سس را در یخچال نگهدارید اما اگر کنجکاو باشید که بدانید ایا این روش در جای خنکی غیر از یخچال هم موثر است می توانید ازمایش کنید، البته وقتی که قوطی سس رو به اتمام است.
من به علل علمی ان فکر کردم و تنها توانستم به این پاسخ برسم که برای تشکیل و رشد و تکثیر کپک مقداری هوا بین سس مرطوب و بالای قوطی لازم است و وقتی که سرپوش فلزی روی سس قرار می گیرد این شرط منتفی می شود و قارچ زمینه مساعد برای تکثیر را نمی یابد و سس های چسبیده به بالای قوطی هم بدلیل رطوبت ناچیز محیط مساعدی برای تکثیر کپک ها نمی باشد.
بنظر میرسد استفاده از این روش در سطح وسیع علاوه بر منافع شخص مصرف کننده هدر رفت صدها تن سس گوجه را بر طرف سازد.
البته باید توجه نمود درب قلزی دارای لبه کمی تیز است و هنگام بر داشتن ان برای استفاده از سس، کلید درپوش را گرفته بالا بیاورید یا از یک چنگال یا قاشق استفاده کنید
در ضمن این روش مربوط به برند خاصی نیست و در انواع قوطی های سس گوجه قابل استفاده است. همچنین باید قوطی را با همان درپوش پلاستیکی ببندید و علاوه بر این موارد سعی کنید درب قوطی برای مدت طولانی باز نباشد.