روشی جدید در نگهداری سس گوجه فرنگی

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1768
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3429 بار
سپاس‌های دریافتی: 5868 بار

روشی جدید در نگهداری سس گوجه فرنگی

پست توسط shafagh »

.

این تکنیک نگهداری رب گوجه را بطور اتفاقی کشف کردم و بسیار موثر است

هر وقت قوطی سس گوجه می خریدم علیرغم انکه در یخچال نگهداری می کردم و یا به ظرف شیشه ای منتقل نموده و باز در یخچال قرار میدادم وحتی از قاشق تمیز برای برداشتن رب گوجه استفاده می کردم بعد از مدتی که قسمت بالای قوطی یا شیشه  از رب خالی می شد می دیدم که که کپک قسمتی از رب را پوشانده که گاه مجبور می شدم قوطی جدیدی خریداری کنم.


شاید تا به حال روش های متعددی برای نگهداری رب گوجه در منابع مختلف خوانده باشید اما این روش که کشفی اتفاقی است بنظر میرسد از همه ساده تر و بی دردسر تر باشد.


میدانید که قوطی های رب گوجه در سال های اخیر دارای درپوشی فلزی است که با چیزی شبیه کلید که روی ان است باز می شود و البته علاوه بر ان یک درپوش پلاستیکی هم روی قوطی قرار می دهند تا مصرف کننده بعد از بر داشتن پولک فلزی، از ان بعنوان درپوش نگهداری رب در استفاده مکرر استفاده نماید.

 
[External Link Removed for Guests]


من همیشه بعد از باز کردن قوطی رب گوجه درب فلزی را دور می انداختم و از همان درب پلاستیکی برای نگهداری سس در یخچال استفاده می کردم که در طولانی مدت کپک می زد.

اما یکبار بطور اتفاقی درب فلزی را دور نینداختم و ان را داخل قوطی روی سس گذاشتم. بعد از مدتها با تعجب متوجه شدم قوطی سس گوجه دیگر کپک نمی زند طوریکه طی چند هفته استفاده مکرر که تمام سس مصرف شد سس اصلا کپک نزد حتی در لبه بالایی قوطی که مقداری سس باقی مانده بود.

 درب فلزی قوطی سس گوجه را دور نیندازید و بعد از هربار استفاده ان را داخل قوطی روی سس قرار دهید و دیگر از کپک یا همان قارچ مواد غذایی اثری نخواهد بود.

البته من بیرون از یخچال امتحان نکردم و لذا توصیه ان است که با بکار بردن این روش همچنان قوطی سس را در یخچال نگهدارید اما اگر کنجکاو باشید که بدانید ایا این روش در جای خنکی غیر از یخچال هم موثر است می توانید ازمایش کنید، البته وقتی که قوطی سس رو به اتمام است.

من به علل علمی ان فکر کردم و تنها توانستم به این پاسخ برسم که برای تشکیل و رشد و تکثیر کپک مقداری هوا بین سس مرطوب و بالای قوطی لازم است و وقتی که سرپوش فلزی روی سس قرار می گیرد این شرط منتفی می شود و قارچ زمینه مساعد برای تکثیر را نمی یابد و سس های چسبیده به بالای قوطی هم بدلیل رطوبت ناچیز محیط مساعدی برای تکثیر کپک ها نمی باشد.

بنظر میرسد استفاده از این روش در سطح وسیع علاوه بر منافع شخص مصرف کننده هدر رفت صدها تن سس گوجه را بر طرف سازد.

البته باید توجه نمود درب قلزی دارای لبه کمی تیز است و هنگام بر داشتن ان برای استفاده از سس،  کلید درپوش را گرفته بالا بیاورید یا از یک چنگال یا قاشق استفاده کنید

در ضمن این روش مربوط به برند خاصی نیست و در انواع قوطی های سس گوجه قابل استفاده است. همچنین باید قوطی را با همان درپوش پلاستیکی ببندید و علاوه بر این موارد سعی کنید درب قوطی برای مدت طولانی باز نباشد.


 
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4563
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4712 بار
سپاس‌های دریافتی: 8741 بار

Re: روشی جدید در نگهداری سس گوجه فرنگی

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام

اگر این روش عملی باشه خیلی عالیه.

امتحان می‌کنیم و نتیجه رو اطلاع می‌دیم

البته مدتی طول می‌کشه تا قوطیِ فعلی مصرف بشه چون درب فلزیش رو دور انداخته‌ایم

قبلاً هم در یکی دو آگهی دیدم که ظرف مخصوصی برای رب گوجه داشتند که ساختاری شبیه آمپول داشت یعنی همیشه رب گوجه ها در یک فضای بدون هوا نگهداری میشه و موقع استفاده ، با فشار دادنِ قسمت بالاییِ ظرف ، رب گوجه از زیرش بیرون میاد

ولی حتی اون ظرف هم براش نوشته «کاهــشِ» کپکِ رب گوجه

تصویر

تصویر
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1768
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3429 بار
سپاس‌های دریافتی: 5868 بار

Re: روشی جدید در نگهداری سس گوجه فرنگی

پست توسط shafagh »

الان بعد از چند ماه دومین قوطی سسس گوجه با همین روش حفظ شده است. الان قوطی جدید یکماه است که باز شده و به نیمه رسیده بعد از یک هفته دیروز که ان را باز کردم هیچ اثری از کپک نبود بلکه بوی کپک هم نداشت در صورتی که قبل از این کشف اتفاقی در عرض یک هفته کپک ایجاد می شد و من مرتب با قاشق کپک ها را که مقدار ان کم بود بر میداشتم.

البته قبل از این کشف از انجا که عادت من فکر کردن و راهکار یافتن است وقتی کپک ها را برمیداشتم قوطی سس را وارونه روی شعله گاز میگرفتم تا کپک های ناپیدای باقی مانده بسوزد و قوطی پاکسازی شود. این روش هم موثر بود اما نه برای طولانی مدت شاید چهار پنج روزی رشد کپک ها متوقف میشد اما بعد از ان مدت دوباره تکثیر می شدند.

در این روش همانطور که عرض شد حتی طی مدت یکماه بعد از باز شدن قوطی اثری از کپک نبود بی انکه از حرارت استفاده شود. من خودم هم در این مورد متعجبم که چرا فقط یک لایه نازک اهن روی سس از کپک جلوگیری می کند انهم در حالیکه در فضای بالای سس هوا وجود دارد.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1768
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3429 بار
سپاس‌های دریافتی: 5868 بار

Re: روشی جدید در نگهداری سس گوجه فرنگی

پست توسط shafagh »

.

حالا چیزی که بنظرم  رسید انکه شاید قارچ ها با دیدن ورقه فلزی روی سس خیال می کنند ان ورقه فلزی، فلز کف قوطی است و سس تمام شده است!

شاید خنده آور بنظر برسد اما دنیای بیولوژیکی و موجودات ان اسرار پیچیده ای دارند و هنوز قدرت شناسایی و رفتار اینگونه ریز موجودات برای ما ناشناخته است.

بنظر میرسد این قارچ ها جنس مواد از جمله فلز و همچنین سس قوطی را بخوبی تشخیص میدهند اما فراتر از ان شناخت و استعداد حیاتی که دارند نمی توانند درک کنند که ان ورقه فلزی روی سس، فلز کف قوطی نیست و قوطی از ان محتویات خالی نشده است.

شاید از نظر تجربه ما چنین ادراکاتی را فقط به جانوران بزرگ مثل پرندگان، میمون ها، دلفین ها و گربه سانان که استراتژی شکار دارند نسبت بدهیم اما شاید همین قارچ های ذره بینی هم برای بقاء حیات استعدادهای خاص مثل شناخت محیط و انواع مواد را داشته باشند، همانطور که ویروس ها و باکتری ها در مقابل انتی بیوتیک هایی که بشر بکار می برد هوشمندانه عمل کرده و ماهیت یا ژنتیک خود را سالانه تغییر می دهند تا نوع جدیدی از خود بوجود بیاورند که انتی بیوتیک های موجود یا سیستم دفاعی بدن از شناسایی و حمله به انها عاجز بمانند.

مطمئنا قارچ ها در تشخیص محیط و جنس مواد استعداد ذاتی دارند و احتمالا با تشخیص اینکه ورقه فلزی روی سس همجنس بدنه قوطی است برای انها چنین متصور می شود که قوطی خالی شده است و البته اگر این کشف اتفاقی نبود و بر اساس شناخت در دنیای بیولوژیکی و هدفی اگاهانه انجام می شد می توانستیم بگوییم عقل بشر توانست قارچ ها را فریب بدهد و در حقیقت هم همینطور است و با همین کشف و راهکار اتفاقی هم انها دچار اشتباه شدند.

حال این مطالبی که بنده گفتم یک تئوری خام و اثبات نشده است اما برای دقت عمل بیشتر می توان ازمایشاتی را انجام داد و اینکه بجای ورقه فلزی خود قوطی، از مواد دیگری با جنس متفاوت ازمایش کرد، مثلا بجای ورقه فلزی از یک ورقه پلاستیک که به همان شکل دایره وار برش خورده استفاده نمود یا از مواد دیگری با همان شکل که کاملا روی سس را بپوشاند.

نکته عجیب دیگر ان است که با وجودی که باز مقداری کمی سس از لبه ها و زیر ورقه فلزی با بالا نشط می کند بازهم سس کپک نمی زند
.

 
ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”