با سلام مجدد و عرض تسلیت سالروز رحلت پیامبر اعظم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) .
{امروز با یک بسته کامل و درست و درمان در خدمتتان هستم . دیگر از آن نقشه های من درآوردی خودم خبری نیست! بعد از این همه وقت تازه یادم افتاد که می شود از صفحه فایرفاکس اسکرین شات گرفت! انگار دو تا ایمپلنتی که دیروز گذاشتم ذهنم را باز کرده اند!!!}
خب ، جنگ روسیه و اوکراین با شدت ادامه دارد . تغییر محسوسی در خطوط درگیری کورسک ایجاد نشده و روسها هنوز تحرک جدیی برای بازپس گیری مناطق اشغال شده از سوی اوکراین آغاز نکرده اند ، با این وجود مقامات روسیه مرتباً تاکید می کنند که برخلاف ارزیابی غربی ها ، هیچگونه مذاکره ایی بر سر کورسک انجام نخواهد شد و روسیه این منطقه را با نیروی نظامی پس خواهد گرفت . از طرف دیگر پیشروی روسها در جبهه های دونتسک ، بخصوص نواحی شرق پوکروسک سرعت گرفته ، این یعنی اوکراینی ها در شرایطی دست به حمله کورسک زدند که عملاً نیرویی برای تقویت خطوط دفاعی در دونتسک و توقف پیشروی روسها نداشتند و تنها ایده شان این بود که با وارد آوردن یک ضربه کاری در خاک روسیه (تصرف نیروگاه هسته ایی کورسک یا شاید حتی خود شهر کورسک) ، روسها را پای میز مذاکره بکشانند ، اما نه به هدفشان رسیده اند و نه کسانی که چنین طرحی را ریخته اند در یادشان بوده که روسها در طول تاریخ هیچگاه برای پس گرفتن خاک خود با کسی مذاکره نکرده اند! (نه اینکه روسها هیچ وقت بخشی از خاک خود را در جنگی از دست نداده باشند ، اما بدون دادن امتیازی ، صرفاً تن به آتش بس و صلح داده اند تا آن را در جنگ بعدی پس بگیرند و پس گرفته اند!)
حملات موشکی و پهبادی دو طرف به شهرها و زیرساخت های هم ، نیز بعد از به بن بست رسیدن نبرد کورسک ، به شکل بی سابقه ایی افزایش یافته و روزمره شده است . همین چند دقیقه پیش در اخبار خواندم که اوکراینی ها اعلام کرده اند هدف حمله موشکی و پهبادی سنگینی قرار گرفته اند که البته هنوز جزئیات بیشتری از آن منتشر نشده است . دیشب هم روسها مدعی سرنگونی دهها پهباد اوکراینی در چندین استان خود شدند . همچنین چند روز قبل اولین هواپیمای F-16 اهدایی آمریکا در اوکراین سقوط کرد . بعد از این اتفاق زلینسکی فرمانده ارشد نیروی هوایی این کشور را برکنار کرد تا گمانه زنی ها درخصوص سقوط این جنگنده بر اثر اشتباه سامانه های راداری یا پدافندی اوکراین تقویت شود .
و اما برویم سراغ نقشه ها ؛
اول این توضیح را بدهم که ما قبلاً اغلب متکی به نقشه های سایت " تحولات جهان اسلام " بودیم . وقتی جنگ شروع شد این سایت تقریباً هر روز نقشه ایی را که روی ابزار گوگل مپ شخصی سازی شده بود ، بروزرسانی می کرد . بعد از حدود یک سال این بروزرسانی به چند روز یکبار و بعد هم به چند هفته یکبار تبدیل شد . از زمانی هم که جنگ اخیر غزه شروع شده ، با توجه به سیاستی که مدیران این سایت برای خودشان تعریف کرده اند ، تعداد بروز رسانی های نقشه جنگ اوکراین به تعداد انگشتان یک دست نرسیده است (در حالی که در همین صفحه و ابزار ، نقشه جنگ غزه را تقریباً بطور مرتب بروزرسانی می نمایند) . آخرین باری هم که نقشه جنگ اوکراین را بروزرسانی کردند همان روزی بود که هلی کوپتر شهید رئیسی سقوط کرد ، این را خوب یادم هست چون اول صفحه نقشه را باز کردم و از اینکه آن را بروزرسانی کرده اند خوشحال شدم ، اما بعدش در ایتا با آن خبر تلخ " فرود سخت " مواجه گردیدم! فکر می کنم خودشان هم برای همین دیگر دلشان نمی آید آن نقشه را بروزرسانی کنند!!! از نقشه های سایت ویکپدیا هم آن اوایل استفاده می کردیم ، اما کم کم فاصله بروزرسانی این نقشه ها هم زیاد شد و دقت چندانی هم نداشتند . البته سایت های مختلفی هستند که نقشه جنگ اوکراین را به صورت آنلاین و نسبتاً بروز ارائه می کنند ، اما تقریباً همه آنها فیلتر بوده و فقط با V.P.N قابل دسترسی می باشند . بین این سایت ها دو سایت Deep State MAP و Liveuamap به نظرم کارآمدتر و دقیق تر هستند . سایت اول نقشه دقیق تری دارد ، اما سایت دوم چون همراه با نقشه ، اخبار مهم جنگ را هم (البته به زبان انگلیسی) کار می کند مفید است . بنده این چند وقت از اطلاعات این دو سایت برای نقشه های من درآوردی خودم استفاده می کردم ، اما از این به بعد از خود آنها اسکرین شات می گیرم که اینطوری بهتر است ، فقط دیگر امکان زوم و دقیق تر شدن را نداریم .
{در نقشه های سایت D S M ؛ رنگ بنفش مربوط به مناطقی است که قبل از شروع جنگ در سال 2022 تحت کنترل روسگرایان بود ، مناطق قرمز رنگ مناطقی است که از زمان آغاز جنگ به اشغال روسها در آمده ، مناطق سفید رنگ حدود درگیری های جاری هستند ، مناطق سبز رنگ مناطقی هستند که روسها در مقطعی از جنگ تحت اشغال داشته اما مجبور به عقب نشینی شده اند ، و مناطق آبی رنگ مناطقی هستند که اوکراینی ها از خاک روسیه تصرف کرده اند}
دو نقشه اول مقایسه ایی هستند از آخرین بروزرسانی انجام شده توسط " تحولات جهان اسلام " در جبهه های مرکزی دونتسک (30 اردیبهشت ماه) ، و آخرین بروزرسانی سایت D S M که همین دیشب انجام شده :
:
:
*
در نقشه زیر ؛ 1- منطقه درگیری کورسک ، 2- منطقه درگیری شمال خارکیف ، 3- منطقه درگیری شرق خارکیف ، 4 تا 9 - مناطق درگیری دونتسک ، و 10- منطقه درگیری خرسون ، هستند :
:
*
در نقشه زیر ؛ 4- منطقه درگیری سیورسک ، 5- منطقه درگیری چاسوف یار ، 6- منطقه درگیری تورتسک ، 7- منطقه درگیری شرق پوکروسک ، 8- منطقه درگیری غرب شهر دونتسک ، و 9- منطقه درگیری جاده والدار (یا واگلدار) ، هستند :
:
*
همانطور که گفتم در منطقه کورسک ، تغییر محسوسی در چند روز گذشته اتفاق نیافتاده است . نقشه اول از سایت D S M است و نقشه دوم از سایت L M (بیشتر سعی می کنم از نقشه های سایت D S M استفاده کنم ، اما در چند مورد هم نقشه های سایت L M را می گذارم تا آنها را مقایسه کنید) :
:
:
*
نقشه نبردهای شمال خارکیف ، که در اینجا هم تغییر محسوسی مشاهده نمی شود . دیروز کلیپی دیدم از درگیری های بسیار سنگین و نزدیک در شمال شهرک لپیتسی که نشان می دهد این جبهه ها دچار رکود نشده اند فقط به بن بست رسیده اند! :
:
:
*
در جبهه شرق کوپیانسک و رودخانه اسکیل ، روسها خیلی آرام در حال پیشروی هستند . طبق نقشه سایت D S M ، آنها هنوز با پاکسازی شرق نهر زریبتس مشکل دارند ، اما در نقشه سایت L M شرق زربیتس بطور کامل در تصرف روسهاست :
:
:
*
در جبهه های اطراف سیورسک هم روی نقشه تغییر محسوسی دیده نمی شود ، اما دیروز روسها مدعی تصرف روستای ویمکا شده اند . اگر این خبر صحت داشته باشد فشار روسها روی مدافعان روستای اسپیرنه افزایش خواهد یافت و ممکن است این خط بعد از حدود یک سال و نیم مقاومت بالاخره سقوط کند و در آن صورت راه پیشروی روسها به سمت سیورسک هموار خواهد شد :
:
*
در جبهه های چاسوفار هم تغییری دیده نمی شود . با اینکه روسها پل کوشوو را روی کانال آب گرفته اند هنوز نتوانسته اند وارد عمق شهرک چاسوفار شوند :
:
*
این نقشه از سایت D S M نمای کلی از حدود جبهه های اطراف تورتسک را نشان می دهد . روسها مدعی تصرف کامل شهر نیویورک شده اند ، اما طبق این نقشه محلات شمالی شهر هنوز بطور کامل پاکسازی نشده اند . نکته ایی که وجود دارد تفاوت عمده ایی است که اطلاعات دو سایت D S M و L M در میزان پیشروی روسها در شمال تورتسک دارند . در سایت L M روسها از شمال در حال دور زدن تورتسک و نزدیک شدن به کوستیانتینیوکا نشان داده می شوند :
:
:
*
نگاه دقیق تری به تورتسک بیاندازیم ؛ همانطور که قبلاً هم گفته بودم دو شهرک زالیزنه و پیونیچنه بطور کامل به تصرف روسها در آمده اند ، اما اوکراینی ها در شهرک دروژبا کماکان مقاومت می کنند . روسها هم منتظر نمانده و از محور خیابان دزرزینسکی وارد محلات شرقی تورتسک شده اند . البته پیشروی از یک محور کار سختی است و روسها برای توسعه تهاجم خود یا باید کار شهرک دروژبا را یکسره کنند یا مقاومت اوکراینی ها روی تپه معدنی مشرف بر زالیزنه را در هم بشکنند :
:
*
این هم نمایی کلی از محورهای پیشروی روسها در شرق پوکروسک که طی روزهای اخیر سرعت گرفته و در جهات مختلفی در حال گسترش هستند :
:
*
روسها در چند روز اخیر شهرک نووگرودیوکا را تصرف کرده و وارد شهرک گرودیوکا شده اند . کمی پایین تر هم به دروازه های شهرک سولیدوف رسیده اند . به نظر می رسد آنها می خواهند قبل از شروع حمله نهایی به پوکروسک بخوبی در اطراف آن گسترش یافته و جناح های مطمئنی داشته باشند :
:
*
همزمان روسها پیشروی در غرب و شرق رودخانه ووچا را کامل کرده و با دور زدن کارلیوکا بالاخره به مقاومت اوکراینی ها در این روستا خاتمه داده و بر بخش بزرگی از جاده E50 مسلط شوند . حالا فقط مانده مجبور کردن اوکراینی ها به عقب نشینی از نولسکه . خط اوکراین در نولسکه بعد از سقوط آودیوکا ، نزدیکترین خط آنها به مرکز شهر دونتسک محسوب می شود و با سقوط این خط ، شهر دونتسک بطور کامل از تیررس سلاح های میان برد اوکراین خارج خواهد شد و آنها دیگر فقط می توانند با موشک و پهباد به شهر حمله کنند که شکارشان برای پدافند روسها خیلی آسان تر از شکار گلوله های توپ و خمپاره است . بعلاوه با سقوط این خط ، روسها منطقه ایی بزرگ را در شمال کراسنوگوریوکا تصرف خواهند کرد و خط بعدی اوکراینی ها عملاً در اطراف شهرک هیرنیک شکل خواهد گرفت (البته اگر قبل از آن از سمت شمال مورد حمله قرار نگرفته باشند!) :
:
*
درگیری ها در اطراف جاده شمال واگلدار (یا والدار ، بستگی به منبعتان دارد!) ادامه دارد و روسها بخش بزرگی از جاده را گرفته اند . ضمن اینکه در شمال هم شهرک کوستیانتینیوکا تقریباً بطور کامل به تصرف روسها درآمده و بنابراین تسلط کامل آنها بر جاده قریب الوقوع است! حالا اگر روسها قبل از یکسره کردن کار والدار به سراغ ودیانه بروند ، عملاً دیگر مقاومت در والدار غیرممکن خواهد بود و مدافعان این شهرک که دو سال در برابر حملات سنگین روسها ایستادگی کردند ، دیگر چاره ایی جز عقب نشینی نخواهند داشت! :
:
*
و اما حسن ختاممان هم وضعیت جبهه های خرسون در اطراف دلتای رودخانه دنیپر است . همانطور که مشخص است ، اوکراینی ها هنوز نتوانسته اند جای پای مطمئنی در شرق رودخانه بدست آورند و از بعضی مناطق شمال این جبهه هم عقب رانده شده اند . بعضی از جزایر هم که می بینید رنگ مشخصی ندارند ، به این علت است که بشدت باتلاقی هستند و حتی کماندوهای زبده دو طرف هم به ندرت در آنها آفتابی می شوند :
:
*
(این دفعه چون اولین بار بود از این شیوه استفاده کردم ، خیلی مفصل شد ، اما سعی می کنم دفعات بعد کوتاه تر باشد!)