دنباله داری دارای آب یخی شبیه به اقیانوسهای زمین

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با نجوم به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain I
Captain I
پست: 370
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰, ۷:۲۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6398 بار
سپاس‌های دریافتی: 3280 بار

دنباله داری دارای آب یخی شبیه به اقیانوسهای زمین

پست توسط behrad90 »

[External Link Removed for Guests] August 12, 2013
 

دنباله داری دارای آب یخی شبیه به اقیانوسهای زمین

 
 دنباله دار "هارتلی 2 "جرمی یخ دار است که آب یخی آن ترکیبی شبیه به آبهای اقیانوس زمین دارد .رصدهای این دنباله دار نشان داده است که این جرم فضایی از آبی یخی شبیه به ترکیبات آب اقیانوسهای زمین ساخته شده است . این یافته تائیدی بر این نظریه است که اجرام یخ دار منشا آبهای زمین هستند . وقتی 4.5 میلیارد سال قبل زمین تشکیل شد کره ای صخره ای از ماگما بوده است که هرگونه آب احتمالی موجود در آن باید تبخیر شده باشد . در نتیجه زمین دنیایی خشک و فاقد حیات بوده است . اما این سوال همواره مطرح بوده است که اقیانوسهای زمین از کجا آمده اند ؟

این موضوع همواره باعث اختلاف بین دانشمندان بوده است . برخی از دانشمندان بر این باورند که زمین دارای اتمسفری بسیار ضخیم بوده است که فشرده شدن آن باعث بوجود آمدن آبهای روی زمین شده است . برخی دیگر وجود آبهای زمین را نتیجه برخورد اجرام یخ دار به سطح سیاره زمین میدانند . اجرامی مانند سیارکها و دنباله دارها . دنباله دارها اجرامی کوچک از سنگ و یخ هستند اما مطالعات قبل نشان میداد که آب یخی دنباله دارها ترکیبات متفاوتی نسبت به آبهای زمین دارند . ساختمان مولکولی آب از اتمهای هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است اما مقادیر کم دوتوریوم میتواند جایگزین هیدروژن شود.بررسیهای گذشته حاکی از آن بود که مقدار دوتریوم در دنباله دارها حدود دو برابر بیشتر نسبت به اقیانوسهای زمین است . این نتایج ایده منشا آب سیاره زمین از اجرام یخی مانند دنباله دارها را دچار تردید ساخته بود . اما هارتلی 2 دنباله داری است که ترکیبات متفاوتی نسبت به اجرام مطالعه شده دارد . بر اساس داده های تلسکوپ فضایی هرشل نسبت دوتریوم به هیدروژن در هارتلی 2 شبیه به اقیانوسهای زمین است .


  تصویر 
سنجشهای تلسکوپ فضایی هرشل این نظریه که منشا آبهای زمین اجرام یخ دار بوده اند تقویت میکند . با اینحال هرشل در حال مطالعه دنباله دارهای بیشتری است تا مشخص شود که آیا هارتلی 2 یک استثنا است یا اجرام دیگری شبیه به این دنباله دار وجود دارند . نتایج فوق بر اساس بررسیهای به عمل آمده از رصد این دنباله دار در سال 2010 که هارتلی 2 به نزدیکترین فاصله از زمین یعنی 18 میلیون کیلومتری رسیده بود حاصل شده است .این همان زمانی است که فضاپیمای EPOXI ناسا تا ارتفاع 700 کیلومتری این دنباله دار به آن نزدیک شد و سطح آن را مورد بررسی قرار داد.


  تصویر 
دنباله دار هارتلی 2 از اجرام کمربند کویپر میباشد . این اجرام در دو قسمت سامانه خورشیدی حضور دارند . دنباله دارهای با تناوب مداری کوتاه در ناحیه کمر بند کویپر مستقر هستند . [COLOR=#0C0C0C]  كويپر ناحيه اي ديسكي شكل از سامانه است كه در ماوراي مدار نپتون قرار دارد . اين كمربند در فاصله30 تا 50 واحد نجومي گسترش يافته (حدود 4.5 تا 7.5 ميليارد كيلومتر دورتر از خورشيد) . اين ناحيه همچنين منشا دنباله دارهایی با تناوب كوتاه short period ميباشد . با توجه به فاصله بسيار زياد آن فقط كسري از اين اجرام شناخته شده اند . در واقع تا كنون حدود 1000 مورد آن پرونده دارند .
 
بعد از کمر بند کویپر ناحیه ای وجود دارد که از فاصله صد واحد نجومی آغاز و تا فضای بین ستاره ای امتداد میابد و به نام ابر اورت شناخته میشود . ابر اورت جایگاه دنباله دار های بیشماری است که تناوب مداری بلند دارند اما در نتیجه اختلالات گرانشی ممکن است برخی از این اجرام به قسمتهای داخلی سامانه راه یابند .


  تصویر 
  
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 260
تاریخ عضویت: شنبه ۳۰ آبان ۱۳۸۸, ۱۲:۱۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1138 بار
سپاس‌های دریافتی: 1124 بار

Re: دنباله داری دارای آب یخی شبیه به اقیانوسهای زمین

پست توسط salam_2407 »

behrad90 عزیز تصویر با تشکر از مطلب جالب و مفیدتون عکسها دیده نمیشن اگه ممکنه دوباره آپلود کن یا آپلود سنترت رو عوض کن
آخر من از گیسوی تو ، خود را بیاویزم به دار
Captain I
Captain I
پست: 370
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰, ۷:۲۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6398 بار
سپاس‌های دریافتی: 3280 بار

Re: دنباله داری دارای آب یخی شبیه به اقیانوسهای زمین

پست توسط behrad90 »

تصویر تصویر


  تصویر


تصویر


تصویر 
ارسال پست

بازگشت به “انجمن نجوم”