اصول ساخت فيبر مدار چاپي

در این بخش می توانید در رابطه با شبیه ساز و طراحی مدار به بحث و گفتگو بپردازید

مدیران انجمن: SAMAN, sinaset, شوراي نظارت

ارسال پست
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21367 بار

پست توسط SAMAN »

نحوه ساخت کیت 
کیت چیست؟
کیت عبارت است از یک مداری الکترونیکی که از چندین قطعه تشکیل شده که در نهایت کاری را انجام میدهد. در اینجا من قصد دارم نحوه ساخت فیبر مدار چاپی یا درواقع بستر کیت( چیزی که قطعات روی آن سوار میشوند) را خدمت شما معرفی کنم.
 تصویری از یک کیت 
 [External Link Removed for Guests] 
کیت ها در واقع 2 مدل هستند فیبر های 1 لایه و فیبر های 2 لایه, فیبر های 2 لایه مخصوص مدارات بسیار گسترد و پیچیده هستند که برای کم شدن حجم مدار از این تکنولوژی استفاده میکنند. ( مثل کیت های مادر بورد کامپیوتر)
اما نحوه ساخت کیت ( فیبر مدار چاپی):
نمیدانم تا به حال فیبر ها خام فایبر گلس را دیده اید یا نه؟ چیز زیاد پیچیده ایی نیست! یک صفحه عایق را شما در نظر بگیرید که یک لایه مس روی یک طرف آن کشیده شده است. همین! ما میبایست روی آن قسمتس که مس دارد کار کنیم.برای پاک کردن مس های اضافی بایستی از اسید استفاده کرد.
[color=blue]چرا باید مس ها را پاک کنیم؟
اسید مدار چاپی 
 فیبر فایبر گلس  
برای ارتباط قطعات به یکدیگر ما به یک هادی ( رسانا) نیاز داریم, چون صفحه مزبور پوشیده از مس است , و اگر قرار باشد که قطعات را یک جا روی ان بزنیم, آن وقت دیگر مداری نخواهیم داشت. چون قطعات کاملا به هم اتصال میشوند. برای این منظور طرح نقشه اصلی رو که وجود دارد, میبایست روی قسمت مسی فیبر عینا
پیاده کنیم.

چگونگی انتقال نقشه از روی کاغذ به روی قسمت مسی
ما باید نقشه مورد نظر را با استفاده از ساده ترین راه یعنی گذاشتن کاربن بین کاغذ نقشه و فیبر مسی نقشه را روی قسمت مسی انتقال دهیم,همین!
اما
این روش برای مدارهای ساده بوده و برای استفاده از مدارهای ظریف به هیچ عنوان کاربردی ندارد. چون در آن صورت دوباره با اتصال مواجه خواهیم شد.
روش ساخت فیبر مدار چاپی
1- ابتدا فیبر مسی را کاملا تمیز با ریکا یا تاید کاملا شسته و از هرگونه چربی عاری میکنیم
2- با دقت زیاد نقشه را با استفاده از یک کاربن دسته سوم( کهنه) روی قسمت مسی انتقال میدهیم- علت استفاده از کاربن کهنه به این منظور است که چون کاربن خودش چرب هست در قسمت بعد برای ما مشکل ساز نشود.
3- الان نقشه روی قسمت مسی هست! باید با استفاده از ماژیک های واتر پروف( ضد اب ) یا لتراست( کاغدذ های حروف برگردان) روی قسمت هایی که با کاربن مشخص شده بکشیم.
4- پس از آماده کردن طرح باید آن را در اسید بندازیم که خودش روش خاص خود را دارد. اسید مذکور اسید پرکلر دوفر یا FECL3 هستش که به شکل پودر سیاه مایل به قهو ه ایی و قرمز است. این اسید سمی میباشد.
باید یک ظرف پلاستیکی تهیه کنیم0 حتما باید ظرف غیر فلزی باشد) بعد بایستی آب جوش 100 درجه ایی تهیه کنیم ! اب جوش را در ظرف باید بریزیم. به اندازه ارتفاع 2 سانت یا 1,5 سانت ارتفاع اب جوش از سطح ظرف باشد. بعد آرام آرام با دهان بسته( ماسک زده) اسید را در اب جوش میریزیم ( با احتیاط) صدایی میدهد و بخاری از ان بلند میشود , سعی کنید بخار را استنشاغ نکنید.!!!
بعد یک با اب داخل ظرف را هم بزنید, آب به رنگ نارنجی خوش رنگ در می آید! بعد فیبر مسی را به طوری که قسمت مسی آن رو به بالا (هم سطح اب موجود در ظرف) باشد بیندازید و آرام ارام محلول را هم بزنید! با تکان دادن ظرف! به هیچ وجه نگذارید که اسید با دست شما تماس پیدا کند!!
کیت بعد از 10 دقیقه ارام ارام از لبه های خارجی شروع به خورده شدن میکند, و تنها قسمت هایی که ماژیک رنگ شده اند باقی خواهند ماند.
5- پس از اتمام مرحله 4 فیبر باید با آب و تاید و یک سیم ظرف شویی شسته شود. ملاحضه خواهید کرد که قسمت هایی که با مازیک کشیده اید به صورت خطوط مسی درآمده اند. :D
این همان هادی های لازم هستند.
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: شهرکرد
سپاس‌های ارسالی: 4214 بار
سپاس‌های دریافتی: 8330 بار

Re: اصول ساخت فيبر مدار چاپي

پست توسط FREE MAN »

برای انتقال نقشه بروی فیبر مدار چاپی شما میتونید از روشی که میگم استفاده کنید.اول برید مدارتون رو روی کاغذ روغنی و با استفاده از پرینتر لیزری پرینت کنید. بعد از اینکه فیبر مدار چاپی تون رو با مایع و سیم ظرف شویی شستید و خشک کردید اون رو با اتو داغ کنید بعد مدار پرینت شده رو از سمت طرفی که تونر پرینتر روشه روی فیبرتون که داغ شده قرار بدید و به آرامی با اتو روی اون بکشید . در این حالت خطوط پرینت شده روی سمت مسی مدار چاپی منتقل میشن .پس از اینکه مطمئا شدید که تمام مدارتون روی مس منتقل شد اون رو جایی بزارید تا سرد بشه بعد از سرد شدن کاغذ رو به آرامی جدا کرده و مدار رو چک بکنید تا از درستی خطوط مطمئن بشید و جاهای احیانا ریخته رو با ماژیک ضد آب ترمیم کنید . بعد از اسید کاری از کیفیت مدارتون لذت میبرید . دلیل انتقال نوشته ها از کاغذ به فیبر مسی اینه که توی تونر پرینتر لیزری از یه جور پودر پلاستیک استفاده شده که با داغ شدنشون ذوب میشن و از کاغذ جدا و به سطح مسی داغتر میچسبن .مقدار حرارت اگه خیلی زیاد باشه ممکنه سطح مسی از لایه عایق جدا بشه و اگه خیلی کم باشه ممکنه خطوط درست منتقل نشن که مقدار مناسب حرارت با تجربه بدست میاد. در کل من از این روش خیلی راضی هستم هم سریعه و هم دقیق قبل از انتقال مدار بر روی فیبر مدار چاپی حتما چک کنید که مدارتون بعد از انتقال برعکس در نیاد
زنده بودن حرکتی افقی است از گهواره تا گور و زندگی کردن حرکتی عمودی است از زمین تا آسمان
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در   
Captain I
Captain I
سپاس‌های ارسالی: 2464 بار
سپاس‌های دریافتی: 1412 بار

پست توسط mohammad1365 »

سلام به سامان عزيز :
سامان جان چند تا سوال دارم؟؟؟
1) ماژيك واتر پروف همان ماژيكي هست كه براي نوشتن روي سي دي استفاده مي شود؟
2) چقدر بايد از پودر FeCl3 در آب جوش بريزم ؟ ( مقدار)
3) آيا محلول آب و پودر اسيد بعد از مصرف باز هم قابل استفاده هست؟
با تشكر :-)

ای خدای مهربان ....
تو چه گسترده و بی صدا می بخشی و ما چه حسابگرانه تسبیح می گوئیم

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21367 بار

پست توسط SAMAN »

درود تصویر تصویر

1) ماژيك واتر پروف همان ماژيكي هست كه براي نوشتن روي سي دي استفاده مي شود؟

ماژیک واتر پروف همون ماژیک های ضد آب هستند که بوی الکل می دهند. و در واقع همون ماژیک های CD یا هر ماژیکی که با آب پاک نشود. پیشتر ماژیک ها نوک های ضخیمی داشتند که امروزه ماژیک های نوک باریک هم در بازار وجود دارند.

2) چقدر بايد از پودر FeCl3 در آب جوش بريزم ؟ ( مقدار)

نسبی هست و به مرور زمان و تجربه ترکیب دستتان می آید که چقدر بریزید. اما برای یک لیوان آب جوش کمی بیشتر از 1 قاشق غذا خوری کافی هست.
* البته هر چه اسید بیشتر باشد و آب جوش تر کیت زودتر آماده می شود و در عوض امکان اینکه ماژیک هم پاک شود بالا می رود! تصویر

3
) آيا محلول آب و پودر اسيد بعد از مصرف باز هم قابل استفاده هست

تا زمانی که آب هنوز گرم هست بله , اما معمولا" چون در فضای باز این کار انجام می شود آب زود سرد می شود و دیگر مواد قابل استفاده نیست. ضمنا" رنگ قهوه ایی آب و اسید به [COLOR=#4f6128]سبز  تبدیل می شود.

تصویر
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Captain I
Captain I
سپاس‌های ارسالی: 2464 بار
سپاس‌های دریافتی: 1412 بار

پست توسط mohammad1365 »

سلام سامان جان تصویر تصویر
اون مداري كه تو pm بهت گفته بودم روبالاخره ساختم . مشكل چند تا بود . البته يك تجربه هم بدست آوردم . در ترم قبل يك درسي داشتيم به نام ( خوردگي فلزات ) . من از يكي از اصول خوردگي استفاده كردم. تو قسمتي از اين درس خوانده بوديم كه اگر يك تكه فلز چدن رو داخل يك محلولي از اسيد نيتريك بياندازيم هيچ اتفاقي نمي افتد يعني اصلا" خورده نمي شود اما به محض اينكه محلول را به هم بزنيم يا يك خراش بر روي چدن ايجاد كنيم فرآيند خوردگي رخ خواهد داد.
يكي از مشكلات من اين بود كه مقدار پودر اسيد نسبت به آب كم بود و ديگري اينكه من محلول را كم به هم زدم .
خلاصه درست شد امااااا تصویر
وقتي اومدم قطعات رو روي فيبر قرار بدم ديدم كه نقشه رو جابه جا كشيدم تصویر بنابر اين مجبور شدم يكي دوتا قطعه رو روي قسمت مسي لحيم كنم. اين هم عكس هاش كه يك مدار اكو و يك مدار پري هست.

تصویر
تصویر
تصویر

مدار زياد خوب نشده اما فكر كنم براي تجربه اول خوب باشه اما هنوز تستش نكردم اميدوارم كار كنه . راستش من خواستم مدار اكويي كه شما زحمت كشيديد و قرار داديد رو بسازم اما راستش رو بخواهي يه خورده ترسيدم كه نكنه نتونم درستش كنم . تصویر
به هر حال سامان جان لازم مي دونم ازت تشكر كنم كه راهنمايي كردي تصویر

ای خدای مهربان ....
تو چه گسترده و بی صدا می بخشی و ما چه حسابگرانه تسبیح می گوئیم

ارسال پست

بازگشت به “شبیه ساز و طراحی مدار”