صفحه 1 از 2

تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۴:۴۴ ب.ظ
توسط Parsa84
یوزها در دام دوربین محیط بانان سمنان :
تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران


سبزپرس – گروه محیط طبیعی : در یک اتفاق نادر و استثنایی، از 4 قلاده یوزپلنگ بالغ حین نوشیدن آب در محل چشمه "پروبال" پارک ملی توران عکس گرفته شد.

به گزارش سبزپرس و به نقل ازدفتر پروژه یوزپلنگ ایرانی این برای نخستین بار است که محیط بانان موفق به گرفتن چنین تصاویری از یک دسته بزرگ یوزپلنگ در کشور می شوند.
لازم به ذکر است این اتفاق در روز 4 شهریور ماه رخ داده و محیط بانان کرمی و قاضی نژاد به مدت یک ساعت از فاصله نزدیک از داخل یک کومه روستایی، نظاره گر رفتارهای طبیعی این دسته یوزپلنگ بوده و از آنها عکسبرداری کرده اند.
براین اساس، یوزها به تازگی غذا خورده و برای نوشیدن آب سر چشمه آمده بودند که به دام دوربین عکاسی محیط بانان این منطقه می افتند.
گفتنی است بر اساس مشاهدات مستقیم (بیش از 27 بار) و بررسی های میدانی و تصاویر گرفته شده در سال جاری، جمعیتی بیش از 15 تا 20 قلاده یوزپلنگ در توران زیست می کند و به این ترتیب، بزرگترین جمعیت یوزپلنگ آسیایی در دنیا محسوب شده و ازنظر تعداد علی رغم داشتن عوامل تهدید متعدد، از پناهگاه حیات وحش نای بندان طبس نیز پیشی گرفته است. تصویر  تصویر  تصویر 


[External Link Removed for Guests]

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۷:۴۹ ب.ظ
توسط barikani2
جای بسی خوشحالیست

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: شنبه ۷ شهریور ۱۳۸۸, ۱۰:۴۰ ب.ظ
توسط Parsa84
ما ایرانیان باید بر خود ببالیم که امروزه تنها کشوری در دنیا هسیم که میزبان یوز اسیایی این گربه سان زیبا,پر جاذبه بی ازار و بی خطر برای انسان و سریعتزین دونده کره خاکی هستیم. :-o
تنها 60 قلاده از این موجود گران بها در تنها زیستگاهش خاک پاک ایران زمین باقی مانده است! ::sa
بیاییم همگی در حفظ و نگهداری محیط زیست بیشتر و بیشتر کوشا باشیم. ::sh

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: یک‌شنبه ۸ شهریور ۱۳۸۸, ۱۲:۵۸ ق.ظ
توسط Mohammad Razzazan
دیدن این گربه های زیبا واقعا هیجان انگیزه :)

منطقه توران یا با نام کاملش "خارتوران" در شرق شهرستان شاهرود قرار داره. شهرستان شاهرود با 51400 کیلومتر مربع وسعت فکر می کنم در حال حاظر بزرگترین شهرستان ایران باشه. یعنی تقریبا 1/32 مساحت کل ایران و به تنهایی بزرگتر از مجموع مساحت استان های "تهران، قم و قزوین"!
در طول سال می تونین 4 تا فصل سال رو در شهرستان شاهرود مشاهده کنید و از این جهت معروف به "قاره کوچک" هست. با یک ساعت رانندگی در شاهرود می تونین از کویر به جنگل برسید! در قسمت شمالی شاهرود جنگل ابر قرار داره که جزء معدود جنگل هایی درجهانه که به زمان دایناسورها برمی گرده! :) و در قسمت جنوبی شهرستان دشت کویر هست.
از نظر جانوری هم شاهرود بی نظیره. یوزپلنگ و همین طور گورخر دو نمونشه! :grin:

گفتم بیام یه کم از شهرمون تعریف کنم :grin:

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: یک‌شنبه ۸ شهریور ۱۳۸۸, ۱:۲۱ ق.ظ
توسط mahshid-banoo
Mohammad Razzazan, همینطوره.
برادرم یکی از اعضای هیئت موسس انجمن یوزپلنگ ایرانی است و زیاد میرن خارتوران. البته بافق هم یوزپلنگ داره.
:razz:

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۸۸, ۴:۱۳ ب.ظ
توسط Parsa84
نتیجه وضعیت مطلوب آب و هوایی :
مشاهده یوزها باز هم در توران

 تصویر 

سبزپرس – گروه محیط طبیعی؛ بهار فرجی: مدیرکل محیط زیست استان سمنان گفت: چهار قلاده یوز در ذخیرگاه زیستکره توران در نزدیکی بیارجمند متوسط مشاهده شد.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی در گفت و گو با خبرنگار سبزپرس در سمنان با بیان این مطلب افزود: سه قلاده یوز در نزدیکی بیارجمند در زیستکره توران و یک قلاده در نزدیکی پاسگاه محیط بانی دلبر در روز جمعه 17 مهر مشاهده شده است.
او گفت :سه قلاده یوز توسط محیط بانان علی رضا مزینانی و علی رسول آبادی دیده شده و یک قلاده دیگر نیز در نزدیکی پاسگاه محیط بانی دلبر توسط پیمانکار مستقر در پاسگاه دیده شده است.
ابراهیمی تصریح کرد: در بزرگترین ذخیره گاه زیستکره کشور که در شمار یکی از نه منطقه ذخیرگاه بیوسفر ایران قرار گرفته گونه یوزپلنگ آسیایی، گونه ای نادر است که سال جاری به دلیل وضعیت خوب آب و هوایی و زاد و ولد مناسب بسیار دیده شده است.


[External Link Removed for Guests]

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: یک‌شنبه ۲۶ مهر ۱۳۸۸, ۶:۱۶ ب.ظ
توسط Parsa84
نتیجه بررسی پرندگان منطقه حفاظت شده توران :
پرنده نگرها یوزپلنگ دیدند !



سبزپرس- گروه محیط طبیعی ؛ پریسا خلف بیگی : اعضای گروه پرنده نگری طرلان که به یک تور سه روزه برای مشاهده و بررسی پرندگان و حیات وحش منطقه حفاظت شده توران رفته بودند موفق به ثبت تصاویری از 2 قلاده یوزپلنگ شدند . تصویر 

مدیر گروه طرلان در گفت و گو با سبزپرس، ضمن ابراز خوشحالی از دستاورد غیرمنتظره این سفر کوتاه گفت: در آخرین روز سفر، هنگام خداحافظی با منطقه حفاظت شده توران ناگهان 2 قلاده یوزپلنگ بالای یک تپه سنگی در حال استراحت دیده شد.

او یادآور شد : همانطور که می دانید در سال‏ های اخیر دیدن یوز در طبیعت ایران بسیار مشکل شده و مشاهده 2 قلاده ، آنهم همراه یکدیگر برای ما اتفاق بسیار هیجان انگیز و نادری بود؛ ضمن اینکه از راه دور موفق به ثبت تصاویری هرچند با کیفیت پایین از آنها شدیم .
این اتفاق نشان دهنده اهمیت حفاظتی منطقه توران است و مشاهده مکرر حیوانات در معرض خطر نظیر یوزپلنگ امیدهای تازه ای را برای حفظ آخرین بازمانده های این جانوران به وجود می آورد .



[External Link Removed for Guests]

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: شنبه ۳۰ آبان ۱۳۸۸, ۷:۰۸ ب.ظ
توسط Parsa84
غیبت 30 ساله به سر رسید
مشاهده دو یوزپلنگ در راور کرمان

بعد از گذشت نزدیک به سه دهه از غیبت طولانی مدت ، یوزها در استان کرمان، برای نخستین بار دو یوزپلنگ زنده در این استان توسط محیط بانان مشاهده شدند.

 تصویر  به گزارش سبزپرس و به نقل از دبیرخانه پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با اعلام این مطلب گفت: این دو قلاده یوز هفته گذشته توسط سه نفر از محیطبانان منطقه راور که در حین گشت زنی بودند در نزدیکی یک آبشخور در منطقه دربند راور مشاهده شده و یوزها نیز که متوجه حضور محیطبانان شده بودند به سرعت از محل دور شدند.
علیرضا جورابچیان افزود: محیطبانان از رد این یوزها قالب گیری کردند و به محض اطلاع رییس اداره محیط زیست راور، کارشناسان پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی که در حال نصب دوربین های تله ای در نایبندان یزد بودند به محل اعزام شدند تا این گزارش را مورد بررسی قرار دهند و آنها نیز این موضوع را تایید کردند.
محمد فرهادی نیا، مشاور پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی نیز گفت که اقدام مثبت اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان و نیز اداره حفاظت محیط زیست راور این بوده که در ماه های اخیر، اقدام به توزیع علوفه در مناطق مختلفی از راور کرده تا جبیرها و قوچ و میش ها با کمبود علوفه مواجه نباشند و مجبور به ترک منطقه نشوند و همین امر باعث پراکندگی طعمه یوز در منطقه و دسترسی بهتر یوزها به طعمه و آبشخور شده و این دو یوز نیز درست در زیستگاه جبیرها مشاهده شده است.
وی می افزاید: محل مشاهده این دو یوزپلنگ 70 کیلومتر با محل کشف یوزپلنگی که در اثر برخورد با خودروها کشته شد فاصله داشته؛ اما درست در نزدیکی همین منطقه لاشه دو یوز مسموم شده در چند ماه گذشته کشف شد.
مشاهده این دو یوزپلنگ در راور کرمان نه تنها در نوع خود بسیار امیدوار کننده است بلکه نشان می دهد جمعیت یوزپنگ آسیایی بار دیگر در حال بازسازی و گسترش زیستگاه های خود در ایران است.
این اتفاق در حالی رخ داد که پیش از این در چند ماه گذشته لاشه 3 یوز که دو مورد آنها در اثر مسمومیت با نوعی سم تلف شده بودند و یکی دیگر نیز در اثر برخورد با خودروهای عبوری از بین رفته بود، کشف شده بود.
هرچند کشف این سه لاشه یوزپلنگ برای جمعیت کوچک باقیمانده از یوزهای ایرانی، در نوع خود یک فاجعه محسوب می شد؛ اما بارقه های امید مبنی بر وجود یوزپلنگ در این استان را نیز بار دیگر زنده کرد و همین امر باعث شد تا بعد از مطالعات کارشناسان حفاظت محیط زیست استان کرمان و پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی ، منطقه راور کرمان با وسعتی نزدیک به یک میلیون و 300 هزار هکتار برای الحاق به شبکه مناطق حفاظت شده کشور پیشنهاد شود.
هر چند هنوز شورای عالی حفاظت محیط زیست تشکیل جلسه نداده تا الحاق این منطقه به جرگه مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست را مورد تایید قرار دهد اما پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با همکاری خوب اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با امکانات و بودجه محدود اقدام به ایجاد پاسگاه محیطبانی و به کارگیری سه محیط‏بان در این منطقه کرده تا این منطقه تا حدودی تحت پوشش حفاظت قرار گیرد.
بر اساس این گزارش در شمال منطقه دربند راور، پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس قرار دارد که احتمال می رود یوزپلنگ ها در این دو منطقه در حال رفت و آمد باشند. بدون شک الحاق منطقه راور کرمان به شبکه مناطق حفاظت شده کشور و انتخاب آن به عنوان پناهگاه حیات وحش در شورای عالی حفاظت محیط زیست می تواند سهم عمده ای در نجات جمعیت باقیمانده یوزپلنگ آسیایی در ایران و جهان داشته باشد.


[External Link Removed for Guests]

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: چهارشنبه ۱۸ آذر ۱۳۸۸, ۶:۵۱ ب.ظ
توسط Parsa84
به منظور برقراری امنیت در پناهگاه حیات وحش میاندشت :
اختصاص اعتبار ملی برای زیستگاه یوز ایرانی

در پی سفر معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و تعدادی از اعضای کمیته راهبری پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی به استان خراسان شمالی ، یک میلیارد و 50 میلیون ریال از اعتبارات ملی برای تعدیل مشکلات دامداری در پناهگاه حیات وحش میاندشت و خرید برخی مستثنیات دامداران که در محدوده های حساس قرارگرفته است، اختصاص یافت .

 تصویر 
به گزارش سبزپرس و به نقل از دبیرخانه پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی ، دو هقته قبل دکتر محمد باقر صدوق معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در جریان بازدید از پناهگاه حیات وحش میاندشت در استان خراسان شمالی، این منطقه را یکی از بهترین زیستگاه های یوز ایرانی برشمرد که هنوز دارای جمعیت قابل توجهی آهو است و چنانچه چرای دام طبق ضوابط و مقررات صورت گیرد می تواند منجر به افزایش جمعیت آهوها و نیز یوزپلنگ در این منطقه شود.
بر اساس گزارش های رسیده این اعتبار قرار است صرف خرید مستثنیات برخی دامداران محلی در زون امن پناهگاه حیات وحش میاندشت شود که در این صورت بخش عمده ای از مناطق حساس، از وجود دام مازاد بر ظرفیت خارج می شوند.
مياندشت يکي از قديمي‌ترين زيستگاه‌هاي يوز در کشور به شمار مي‌رود. اين منطقه که با مساحتي برابر با 84435 هکتار در استان خراسان شمالي قرار دارد در سال 1354 به عنوان پناهگاه حيات وحش اعلام شد و از سال 1359 تا 1382، هيچگونه گزارش رسمي از وجود يوزپلنگ در اين منطقه ارائه نشده است .

[External Link Removed for Guests]

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۸۸, ۱:۲۸ ب.ظ
توسط Parsa84
رخدادی شگفت انگیز برای دوستداران یوزپلنگ :
مشاهده یک گروه 5 قلاده ای یوزپلنگ ایرانی در توران

در یک رخداد شگفت آور دیگر در استان سمنان ، یک گروه 5 قلاده ای از یوزپلنگ های ایرانی در پارک ملی توران توسط محیط‏بانان محیط زیست دیده شدند.

 تصویر  گزارش سبزپرس و به نقل از دبیرخانه پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی ، این مشاهده در حالی صورت گرفت که چند روز قبل تر از آن نیز تعدادی از بازدیدکنندگان پارک ملی توران، به همراه محیطبانان موفق به رویت 3 قلاده یوز و حتی عکسبرداری از آنها شده بودند؛ اما اینبار مشاهده 5 قلاده یوزپلنگ که به صورت گروهی در حال حرکت بودند ، محیطبانان و کارشناسان حیات وحش را نه تنها شگفت زده بلکه به بقای یوزپلنگ و افزایش تعداد این جانور در پارک ملی توران سمنان امیدوار کرد.
قربانلو ، رییس منطقه حفاظت شده و پارک ملی توران در اینباره گفت : دسته 5 قلاده ای یوزها در منطقه حیدرآباد توران دیده شده و 3 قلاده دیگر در منطقه چشمه علی و ابوالیحیی در داخل پارک ملی توران مشاهده شدند که محیطبانان، موفق به عکسبرداری از آنها هم شدند؛ اما کیفیت عکس ها چندان مطلوب نیست.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده توران در حال حاضر یکی از وسیع ترین زیستگاه های یوزپلنگ ایرانی در کشور محسوب می شود ؛ اما حضور دامداران محلی و ده ها هزار راس دام اهلی و شتر در این منطقه یکی از مهم ترین تهدیدات این منطقه به شمار می رود که انتظار می رود در یک اقدام ملی برای حل این معضل چاره اندیشی شود.

[External Link Removed for Guests]

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۸۸, ۸:۳۷ ب.ظ
توسط Parsa84
آمار مشاهدات یوزپلنگ در حال افزایش است :
مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در پارک ملی توران

یک فعال محیط زیست که به منظور بازدید، وارد پارک ملی توران شده بود موفق به مشاهده سه قلاده یوزپلنگ شد.

 تصویر  [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]امیر تاجیک به خبرنگار سبزپرس گفت: در ماه جاری بازدیدی از پارک ملی تورانداشتیم. هدف ما مشاهده یوزپلنگ در این منطقه بود اما امید چندانی نداشتیم.تا اینکه در روز دوم بازدید، حوالی "چشمه عزیز" موفق به مشاهده 3 قلادهیوزپلنگ بالغ شدیم.
او ادامه داد: در آن لحظه نمی‌دانستیم که آیاباید با خودرو به آنها نزدیک شویم یا توقف کنیم و پیاده و بی سروصدا بهآنها نزدیک شویم. به پیشنهاد یکی از محیط بانان خودرو را در فاصله ای کمتراز صد متر متوقف کردیم و پیاده به پوزپلنگ ها نزدیک شدیم.
این عضو"انجمن یوزپلنگ ایرانی" افزود: با دوربین دو چشمی، یکی از یوزپلنگ ها رادنبال کردم و آنقدر محو تماشا شده بودم که نتوانستم عکسی تهیه کنم. اماآقای دکتر حاضری که همراه ما بودند موفق شدند از یکی از یوزپلنگ هاعکسبرداری کنند.
 

 تصویر  
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]او گفت: تمام مدت دیدن این صحنه یک دقیقه هم طولنکشید و هر سه یوزپلنگ پس از آنکه متوجه حضور ما شدند به اطراف تپه فرارکردند و از زاویه دید ما خارج شدند.
در دو سال گذشته، آمار مشاهده یوزپلنگ در پارک ملی توران و سایر زیستگاه های این گونه در معرض خطر، افزایش چشمگیری داشته است.
کارشناسان معتقدند که حضور مستمر محیط بانان در نقاط مختلف زیستگاه ها وهمچنین توجه ویژه به گونه نادر یوزپلنگ آسیایی در ایران باعث افزایش اینآمار شده است.
به نظر می رسد که افزایش آمار مشاهده یوزپلنگ درایران به دلیل افزایش جمعیت این گونه باشد. هر چند که هنوز آماری دقیق ازجمعیت یوزپلنگ در کشور تهیه نشده است؛ اما بنابر گزارش های "پروژه بینالمللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی" در سازمان حفاظت محیط زیست، وجود 70 تا100 قلاده یوزپلنگ در ایران به اثبات رسیده است.
این در حالی استکه پیش از این و در اولین سال های دهه 1370 آماری مأیوس کننده از جمعیتیوزپلنگ در ایران منتشر شد که جمعیت این گونه را بین 10 تا 15 قلاده درکشور تخمین زده بود. در آن زمان برخی از فعالان و کارشناسان حوزه حیات وحشانقراض یوزپلنگ آسیایی را حتمی می دانستند.
یوزپلنگ در جهان دارایدو زیرگونه آسیایی و آفریقایی است. در قرن های گذشته، یوزپلنگ آسیایی دربسیاری از دشت های آسیا، ترکمستان تا عربستان یافت می شد ؛ اما هم اکنونتنها تعداد بسیار کمی از این گربه سان منحصر به فرد در ایران باقی ماندهاست. از همین رو گاه به جای استفاده از عبارت "یوزپلنگ آسیایی" از عبارت"یوزپلنگ ایرانی" نیز استفاده می شود.
 

[External Link Removed for Guests]

Re: تصاویری از آب خوردن یوزپلنگ ها در پارک ملی توران!

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۸۸, ۳:۵۰ ب.ظ
توسط Parsa84
توسط يك محيط بان صورت گرفت :
مشاهده سه توله يوزپلنگ كوچك در ذخيره گاه بيوسفري توران

در يك رخداد شگفت آور و نادر، ‌يكي از اهالي روستاهاي اطراف ذخيره گاه بيوسفري توران در سمنان ،‌ موفق به مشاهده و عكسبرداري از سه قلاده توله كوچك يوزپلنگ آسيايي در اين منطقه شد .

 تصویر 
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] به گزارش سبزپرس و به نقل از دبيرخانه پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي ،اين توله هابين 5/1 تا دو ماه سن دارند و به نظر مي رسد تصوير گرفته شده مربوط به چندماه قبل بوده؛ چرا كه در اين موقع از سال يوزپلنگ ها زادآوري ندارند ؛‌اما فردي كه اين عكس را گرفته ،‌ چند روز قبل آن را به محيط زيست ارائه داده است.
مهندس ابراهيمي كارنامي مديركل حفاظت محيط زيست استان سمنان نيز در اينباره گفت: به گفته اين فرد روستايي، اين توله ها در غرب منطقه حفاظت شده توران در سمنان مشاهده و عكسبرداري شدند.
ويافزود: خوشبختانه برگزاري چندين دوره كارگاه هاي آموزشي براي روستاييان پيرامون زيستگاه يوزپلنگ، باعث شده تا مردم نيز امروز نسبت به اين گونه درخطر انقراض حساس شوند . وي خاطر نشان كرد :‌ پيش از اين نيز يك رد توله به همراه رد يك ماده يوز در همين منطقه در سال گذشته ديده شده بود. به گفته وي اين تصاوير نشان مي دهد كه خوشبختانه يوزها در توران از وضعيت مناسبي برخوردار هستند؛ چرا كه در سال جاري چندين بار از يوزپلنگ هاعكسبرداري شده و حتي در دسته هاي 4 و 5 قلاده اي نيز مشاهده شدند .
وي همچنين از مشاهده يك قلاده پلنگ و فيلمبرداري از آن به مدت 6 دقيقه درقلب ذخيره گاه بيوسفري توران در محدوده پارك ملي خبر داد و گفت : اين فيلم توسط محيطبان نادر كرمي تهيه شده كه اين رخداد نيز در نوع خود قابل توجه است .
 

[External Link Removed for Guests]