نه 2008

مدیران انجمن: hamed_713, شوراي نظارت, مديران هوافضا

در اين دو لينک شما با برخي از پروژه هاي تحقيقاتي آمريکا آشنا مي شويد سوال من اين است که آيا ما قادريم خودمان را به اين تکنولوژي ها برسانيم (در حال حاضر) در ساخت اف-22 شرکت هاي بزرگ آمريکايي حضور داشته اند آيا فقط مشابه يکي از اين شرکت ها را ما در داخل کشور داريم آيا ما توان ساخت ابر رايانه را داريم آيا ما اصلا ابر رايانه مشابه آن چيزي که آمريکايي ها براي شبيه سازي استفاده مي کنند را داريم آيا ما آنقدر متخصص داريم آيا سطح آموزشي دانشگاههاي ما مشابه آمريکا است آيا بودجه کل کشورما مشابه بودجه نظامي آمريکا است آيا ما توانسته ايم مانند آمريکا متخصصان ديگر کشور ها را جذب خودمان کنيم و با ديگر کشور ها پروژ هاي حقيقاتي مشترک بر داريم وآيا مشابه يکي از مراکز تحقيقاتي آمريکا در کشور وجود داردو.........................
پس سعي کنيد خودمان را گول نزنيم ايران بسيار پشرفت کرده ولي تا رسيدن به آمريکا راه بسيار درازيداريم( آمريکا بيش از 40 سال قبل انسان به فضا فرستاد و نزديک 30 سال قبل انسان به ماه فرستاد و نزديک 60 سال قبل به تکنولوژي هسته اي رسيد و بمب اتمي ساخت و.....)

مقايسه شفق با رپتور از اول هم اشتباه بود چون اين دو جنگنده در يک کلاس و نسل قرار ندارند.
ولي سؤال من اينجاست. از كجا؟
شخص من كه در حال تحصيل در هوافضا هستم، از كجا بايد شروع كنم. بهتر بگم، چه كاري از دست من بر مي آيد؟ بايد بيشتر درس بخوانم؟ يا بيشتر نماز بخوانم؟ يا ربطي ندارد؟...

قابليتهاي يك جنگنده اونهم از نوعي كه داغ داغ باشه در حد خيلي زياد سري مي مونه تا وقتي كه عملاً وارد جنگ بشه (كه تازه اون موقع هم همش معلوم نمي شه). كدوميك از قابليتهاي آيروديناميكيش رو مي دونيم؟ يا توانايي در مانورهاي خاص؟ يا حتي سيستمهاي كنترل كامپيوتري كه از دور به يك نبرد مي تونند كمك كنند...؟
دوست عزيزم شما در حمله به ايران چشم دوختي به اس-300؟ اونم 3 تا؟
يوگوسلاوي هم داشت؟ تازه نه سه تا بلکه بسيار بيشتر........
چي کار کرد؟
اخرش چند هفته اي اشغال شد.
بهرحال فراموش نكنيم كه ما هنوز ايمني هوانوردي كه هيچ، ايمني زمين نوردي (جاده ها!) رو هم نمي تونيم درست تامين كنيم. هنوز يك هواپيما سقوط مي كنه همه سوت مي زنن و از زيرش در مي رن. .
هنوز چند تا دانشگاه در هوافضا فعالن كه تازه اونم بهتريناش عملاً هيچ نيروي بدرد بخوري تربيت نمي كنند (مثل من!) و هنوز ..