ساخت سيستم ناو بري اف-14

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: hamed_713, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: Mir Space Station
سپاس‌های دریافتی: 3 بار
تماس:

پست توسط Danial_cartio »

Achilles نوشته شده:
Danial_cartio نوشته شده:mann عزیز
چون من خودم رشتم الکترونیک هست شاید بتونم کمکت کنم .
برا همینه که مثلآ یه ترانزیستو 2NC55 تجاری رو میشه با 200 یا 300 تومان تهیه کرد ولی همین مدل ترانزیستور 2NC55 نظامی حدود 60 تا 70 هزار توان هست که البته :sad:

آقا یه چیزایی شنیدیا

این 2NC55 قطعه جدیده ما خبر نداریم؟!!

شایدم منظورتون 2N3055 هستش

ببخشید شما کدوم دانشگاه این رشته رو میخونین ؟!؟ ::do

آفرین بر تو که موفق شدی این مشکل بسیار بزرگ و غیر قابل چشم پوشی رو کشف کنی .

به این عکس ها هم یه نگاهی بکن ا یه ترانزیستور با نام 2NC55
البته خیلی زور زدم بزارم تو سایت نشد مجبور شدم این جوری بزارم شرمنده .

[External Link Removed for Guests]
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1041 بار
سپاس‌های دریافتی: 1699 بار

پست توسط Achilles »

Danial_cartio,

از من بپرسي ميگم اين عکس دستکاري شده :eek:

با اجازه شما 2 تا کتاب ترانزيستور جلومه ، تو هيچکدومش ترانزيستوري بنام 2NC55 وجود نداره.

ميشه يه کتاب ترانزيستور بمن معرفي کنيد که مشخصات اين ترانزيستور توش باشه؟ :-(

یا شایدم تو این 5-6 ماه اخیر تولید شده یعنی قبل از تاریخ چاپ کتابهای من :-)

در ضمن یادت باشه این مشکل بزرگی نیست،
آخرین ويرايش توسط 1 on Achilles, ويرايش شده در 0.
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: Mir Space Station
سپاس‌های دریافتی: 3 بار
تماس:

پست توسط Danial_cartio »

البته کتاب مرجع نبود ولی یه کتاب بود که پروژه های دانشگاهی رو از روی اون طراحی میکردیم تو یکی از این مدار ها که یه مدار آمپیلی بود نزدیک به 30 بار این ترانزیستور را نام برده بود هیچ کدوم از کتاب های دانشگاهی هم اصلآ از این ترانزیستو نام نبردن و فقط تو کتاب های دوران هنرستان اونم فکر کنم کتاب آزمایشگاه الکترونیک بود بخش آخر که از 2N3055 استفاده میشد.
یه کتاب مرجع دیگه ای هم هست که اکس دو تا کبوتر رو جلدشه نمی دونم اسمش چیه تو اونجا هم تو ترانزیستورهای مشابه 2N3055 نام 2NC55 هست .

به هر حال منظور همون 2N3055 هست نه چیز دیگه ای .
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

پست توسط Reza6662 »

بدون شرح :-o
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

همیشه نظرات دوستان برای من اهمیت داشته و به آنها احترام میگذارم.در ثانی ما همه با هم دوست هستیم وجای بحثی به عنوان ناراحتی نباید وجود داشته باشد.چون ما جمع شدیم تا نظر بدیم و اطلاعات همدیگرو تکمیل کنیم.بحث ما در موردساخت {سی-پی-یو}یا پردازش اطلاعات مرکزی است.بعدش ببینیم چه چیزهایی{سی-پی-یو}دارن معمولا در نظر اول ما فکرمون به طرف کامپیوترهامون میره که این درسته!اما دستگاه های پیشرفته دیگه مثل همین یخچال های جدید و لباسشویی های مدرن هم {سی-پی-یو} دارن این {سی-پی-یو} ما به عنوان میکروکنترلر ها میشناسیم که مسلما ساخت اون با ساخت {سی-پی-یو} کامپیوتر یاموشک های هوا به هوا خیلی فرق میکنه.چون میکرو کنترلر ها خودشون {سی-پی-یو} دارن ما فقط اونارو برنامه ریزی (برنامه نویسی)میکنیم. (نمیدونم که داخل تلویزیون های سونی وگا رو دیدید یا نه اون تکنولوژی {اس-ام-دیه})در ضمن من هرگز نگفتم که نمی تونیم گفتم تکنولوژیشو نداریم من مجلاتی از سال 60 تا 65 دارم که مطالبی که در دانشگاهای الان تدریس میشه اون موقع هم میگفتن اینه که میگم کمی عقبیم عامل اصلیشم جنگ وچیزهای دیگه بوده اگه بخواید مطالب وعکساشو هم میفرستم چون دارمشون(هرچند شرکت های وابسته یه صنایع دفاع مثل صاایران-ایزیران-شرکت الکترونیک شیراز)وغیره در حال پیشرفت هستن.این یه کیت آمپلی فایر استریو 200 وات است ساخت خودم(مونتاژ-اسفند 1384) این اصلا ربطی به {اس-ام-دی} یا موضوعش نداره اما همین مونتاژ 10 جور روش مختلف داره که متاسفانه کمترکسی میدونه(البته نه اینکه بخوام اینو بگم که من میدونم نه!) ساخت سیستم های الکترونیکی صاعقه یا اف-14(که برای تامکت بعید است) پیش کش همین ساخت بدنه آیرودینامیکش کار بسیار بزرگ وفوق العاده ایی است.که ما اصلا از اون بحثی نمی کنیم.در نهایت من به عنوان کسی که 20 ماه در بزرگترین مرکز فروش قطعات الکترونیک استانمون کار کردم قطعه ایی به عنوان
2nc55
نداشته ونه دیده ام مگر محصول سال 2007 باشد که تا به کشور ما بیایید 2 یا 3 سال طول میکشد
همچنین ما به عنوان ایرانی همیشه پیشرفت همه جانبه کشور در نظرمون بوده ! هممون! :-o

پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

F-14A بي همتا در رهگيري پس از 36 سال

پست توسط Reza6662 »

اين مطلبي است که در دوران جواني تهيه کردم و نمي دانم در کدام بخش و تاپيک، آن را درج کرده ام. لذا دوباره آن را جهت اطلاع بيشتر دوستان گرامي، ارسال مي کنم. :o

F-14A بي همتا در رهگيري پس از 36 سال
توليد نوع پايه F-14A براي نيروي دريايي ايالات متحده به 18 سري توليد در 15 سال مالي بين 1971 تا 1985 تقسيم مي شود که به رقم 545 فروند بالغ مي گردد. اين جنگنده، به دو سامانهء بسيار پرقدرت براي رهگيري مجهز شده است؛ يکي از اينها رادار بسيار پرقدرت با قدرت شناسايي حدود 240 کيلومتر و برد رهگيري دقيق 160 کيلومتر. ديگر سامانه، سيستم حساس به حرارت يا گازهاي داغ خروجي از موتور مي باشد.
مشابه سامانهء حساس به حرارت، سالها بعد، و با قدرت ضعيف تر، بر روي ميگهاي29 و 31 اتحاد شوروي به کار گرفته شد.

حسگر IRST يا Inra-Red Search and Track
در طول مدت توليد F-14A، به دليل کيفيت بالاي طراحي و قطعات به کارفته، تغييراتي بسيار جزئي روي خط توليد آن انجام گرفت؛ تغييراتي که بعدها، بر روي هواپيماهاي توليد قبل نيز اعمال شدند. يکي از اين تغييرات که به سال 1972 بر روي F-14A اعمال شد، نصب حسگرهاي مادون قرمز AN/ALR-23 در زير دماغهء آنها بود. اين حسگر را مي شد به رادار بسيار پرقدرت AN/AWG-9 ساخت هيوز وابسته نمود يا اينکه به طور مستقل به منظور کاوش دقيق مناطقي که در آن هنگام به وسيلهء رادار کاوش نمي شدند، به کار برد.

تصويري از حسگر IRST (نصب شده در زير دماغهء F-14A)
تصویر

يکي از برترين رهگيري هايي که مي تواند پاشنهء آشيل جنگنده - بمب افکن هاي استيلت (رادارگريز) نظير F-117 يا F/A-22 باشد، استفادهء جنگندهء رهگير از سيستم IRST است. به وسيلهء اين سامانهء رهگيري، جنگندهء استيلت، قادر به دانستن اينکه در حال رهگيري است نمي شود، سپس جنگندهء رهگيري کننده، مي تواند با موشکهاي يکپارچه شده با اين سيستم، اقدام به شليک و سرنگوني جنگندهء رادار گريز دشمن نمايد.

IRST چه زمان به کار مي رود؟
سيستم جستجو و ردگيري مادون قرمز بسيار پيشرفتهء IRST، به ويژه براي کشف موشکهاي دوربرد کروز يا زمين به زمين مجهز به موتور راکتي، و هدفهاي با پس سوز روشن و ارتفاع بالا (نظير ميگهاي25 و 31 و هواپيماهاي SR-71)، يا در مواقعي که به کارگيري رادار از نظر تاکتيکي، غيرعقلاني باشد و باعث شناسايي F-14 توسط دشمن گردد، يا به دليل وجود اقدامات الکترونيکي (ECM) سنگين، ناممکن گردد، بسيار مفيد است.

ردگيري زاويه اي با IRST، بسيار بسيار دقيق تر از رادار انجام مي شود، اين موضوع، بارها در طول جنگ و تمرينات مختلف نيروي دريايي ايالات متحده ثابت گرديده است. با استفاده از اين سامانه، ارتفاع هدف نسبت به تامکت، سمت هدف نسبت به تامکت و سرعت نزديک شدن هدف به تامکت را بسيار بهتر از رادار مي توان بدست آورد.

دقت فوق العادهء سيستم IRST تعبيه شده در F-14A، آن قدر بالاست که امکان شليک موشکهايي نظير AIM-9P2 يا R550 را فراهم مي آورد. (بنا بر برخي گزارشات، F-14 هاي ايران، قادر به شليک موشکهاي ماترا R550 و ويمپل R-73 مي باشند)

کابین خلبان در F-14A

کابین RIO در F-14A (واقعن آموزش کار با این همه آلات سیستم کامپیوتری، بسیار دشوار و زمان بر است)

نمایشگر تاکتیکی TID جنگندهء F-14A در کابین RIO

TCS: مجموعهء دوربين تلويزيوني بسيار پيشرفته (Television Camera Set)
اين يک دوربين تلويزيوني بسيار پيشرفته و دقيق به کار رفته در F-14 مي باشد. واحد TCS يک سنجشگر پيشرفتهء الکترواپتيکالي و در واقع تلکسوپي بسيار دوربرد براي خلبان تامکت است که وي را قادر مي سازد تا يک هدف پرندهء دشمن (به ويژه هواپيماهاي رادارگريز نظير F-117 يا F/A-22) را به طور زود هنگام و به صورت چشمي، يافته و شناسايي نمايد.
اين سيستم از طريق يک سيستم تلويزيوني مداربستهء يکپارچه شده، عمل مي نمايد. در مجموعهء TCS، دو دوربين پرقدرت جداگانه براي دو حالت مختلف، مورد استفاده قرار مي گيرد. دوربين زاويه باز (Wide Angle) براي کسب هدف هوايي، و دوربين بزرگنمايي (Close Up) براي شناسايي دقيق هدف.

عدسي مجموعهء TCS

مجموعهء TCS به طور معمول وابسته به رادار پرقدرت AWG-9 بوده و با آن هماهنگ است؛ يعني هر دو در هر زمان به يک سو متوجه مي شوند و به طور خودکار روي نخستين هدف هوايي کسب شده، قفل مي کند.
افسر رهگيري کابين عقب (RIO)، همچنين مي تواند به طور دستي، کنترل واحد را در حالت شناسايي هدف در اختيار بگيرد و سمت توجه عدسي هاي را با يک جوي استيک، تغيير دهد. تصوير بدست آمده توسط TCS را مي تواند روي صفحهء رادار مشاهده نمود.

بدين طريق، اغلب جنگنده - بمب افکن هاي رادارگريز را مي توان رهگيري کرده و سرنگون نمود.

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

باز هم مطالب سازنده من یکی که واقعا یاد گرفتم وتا قبل از این فکر میکردم که این سیستم مثل اون عدسی کنار بال فانتوم هاست من از همافران فانتوم پرسیدم میگفت یه سری ازشون اونو دارن ومال عکس برداریشونه؟بعد فکر کردم که آره این تو تامکت ها هم همینه! چون میدونید که همیشه برای رهگیری فرو سرخ یا مادون قرمز احتیاج به این سیستم نیست هرچند دقت شلیک به هدف خیلی کم میشود(مثل اف-5 ها وفانتوم ها یا میراژها) که این سیستم رو ندارن!
به هر حال از مطالب مفید ممنونم!تصاویری از موشک های قابل شلیک توسط تامکت و نمایی از سیستم های ذکر شده در عکسی قدیمی!

Super Moderator
Super Moderator
سپاس‌های ارسالی: 2396 بار
سپاس‌های دریافتی: 1355 بار

پست توسط Reza 313 »

تا قبل از این فکر میکردم که این سیستم مثل اون عدسی کنار بال فانتوم هاست

دوست عزیز ، TISEO را میفرمایید یا چیز دیگری را ؟ :-(
...آن ها که بر فراز آسمان درس پرواز آموخته بودند ، دیگر زیستن بر خاک زمین میسرشان نبود و جنگ بهانه ای بود تا مشق نیمه کاره ی آسمانی بودنشان را کامل کنند .... تصویر 
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

با سلام
دوست من من هم راهنمایی خواستم هم عکسشو دادم .حالا اگه ممکنه بگیید اینTISCO چیه؟
با تشکر!
Commander
Commander
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 11143 بار
سپاس‌های دریافتی: 14954 بار

پست توسط Shahryar »

فيشبد نوشته شده:با سلام
دوست من من هم راهنمایی خواستم هم عکسشو دادم .حالا اگه ممکنه بگیید اینTISCO چیه؟
با تشکر!

TISEO: سیستم الکترو اپتیکال تشخیص و شناسائی هدف هست که روی اسکوپ رادار نمایش داده میشه.
روی تعدادی از F-4E های تحویلی این سیستم کارامد نصب شده بود.

از جمله موارد مصرف برای ما:
پرتابهای موفقیت آمیز موشکهای هدایت تلویزیونی ماوریک بر علیه ناوچه ها و هدفهای زمینی عراق به کمک این سیستم.
يا علي گفتيم و عشق آغاز شد..
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1216 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

پست توسط mohammad tomcat »

آقا این سیستم IRST روی تامکتهای ما هم نصب هست یا نه؟
Super Moderator
Super Moderator
سپاس‌های ارسالی: 2396 بار
سپاس‌های دریافتی: 1355 بار

پست توسط Reza 313 »

mohammad tomcat نوشته شده:آقا این سیستم IRST روی تامکتهای ما هم نصب هست یا نه؟

خیر ... :D
ارسال پست

بازگشت به “ديگر مباحث هوانوردي”